Mitek Napisano 20 Marca 2022 Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 Cześć Finały MPP czyli Polski Mistrz. Różnych "znawców", którzy wyśmiewają narciarzy z miast położonych daleko od gór informuję, że Juniorów młodszych wygrał chłopiec z Warszawy. Pozdrowienia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 (edytowane) 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć Finały MPP czyli Polski Mistrz. Różnych "znawców", którzy wyśmiewają narciarzy z miast położonych daleko od gór informuję, że Juniorów młodszych wygrał chłopiec z Warszawy. Pozdrowienia Dzięki, wyniki https://sport-timing.pl/pomiar-czasu/live/ staroc https://polskimistrz.pl/wp-content/uploads/2021/11/Wyniki_MPP_Szczyrk_19-20.02.pdf Edytowane 20 Marca 2022 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 20 Marca 2022 Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 Jak pisałem wyciąg na Goryczkowej działa na 50%, co z jednej strony powoduje kolejki, a z drugiej zapewnia piękny i prawi pusty stok. Zaś na Gąsienicowej praktycznie bez kolejki i tylko więcej ludzi. Z powodu skiturowania jechałem raz dziś, raz wczoraj, ale było super i to mimo słabych nart i butów. Co do zawodów - slalom dziś bardzo krótki, córka wypadła, podobnie jak większość jej rywalek. Z 35 dwa przejazdy ukończyło 17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Jutro Szczyrk od rana. Bedzie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Jutro Kasprowy, nie byłem dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Jutro Jaworzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 22 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Kasprowego zazdroszczę. Szklarska. Lola. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 23 Marca 2022 Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 W dniu 22.03.2022 o 18:21, labas napisał: Jutro Kasprowy, nie byłem dwa lata. Raport.... Koniecznie... Proszę ☀️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 23 Marca 2022 Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 (edytowane) Ktoś wie jakie trasy będą chodzic w sobotę na Jaworzynie krynickiej? Pytałem na FB ale nie odpisują .... Edytowane 23 Marca 2022 przez KrzysiekK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 24 Marca 2022 Udostępnij Napisano 24 Marca 2022 7 godzin temu, KrzysiekK napisał: Raport.... Koniecznie... Proszę ☀️ Tego nie da się opisać, trzeba tam być. Perfekcyjnie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 24 Marca 2022 Udostępnij Napisano 24 Marca 2022 7 godzin temu, labas napisał: Tego nie da się opisać, trzeba tam być. Perfekcyjnie. Może chociaż udało się tą perfekcję uwiecznić w obrazach? Dla takich co to marzą ale odwagi nie mają 😉 i zazdroszczą tym szczęśliwcom, których udziałem są takie doznania 🤩 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Jutro i pojutrze od 8 rano planuję zakończenie sezonu krajowego na Jaworzynie,będzie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 W dniu 23.03.2022 o 21:34, KrzysiekK napisał: Ktoś wie jakie trasy będą chodzic w sobotę na Jaworzynie krynickiej? Pytałem na FB ale nie odpisują .... 1,2a,3,5,6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 26 Marca 2022 Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Byłem wczoraj na Soszowie a dziś w Szczyrku w części COS. Warunki jak na porę roku i panujące temperatury całkiem OK, przy czym widać i czuć, że wiślański stok był solidniej naśnieżany w styczniu podczas mrozów. Umiejętności ratrakującego też wyższe niż w Szczyrku, w efekcie czego jazda naprawdę wysokiej próby, byłem miło zaskoczony. Szczyrk nieźle ale jednak o klasę słabiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Marca 2022 Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 (edytowane) Relacja nieco opozniona... Zakończenie sezonu w srode w Szczyrku. Stoki byly przygotowane, kolejek nie było, jeździły czasem puste kanapy. Taki Szczyrk mogę tolerować. Objechana całość min 2x, razem z COSem gdzie bylem pierwszy raz od czasu nowej kanapy... 😉 Warunki... najrozniejsze. Rano lodowy sztruks, bez ludzi więc można pohasać, potem stopniowo coraz bardziej miękko, az do grząskiej ciapy po poludniu. W sumie w kazdych warunkach można było jechać swoje... Najlepiej bylo wysoko- czyli fis. Przypomniałem sobie jak jeździ się na podwójnym orczyku.... ;-), no i czerwona do Czyrnej... prawie pusta. Narty już odstawione do wysuszenia, drobna konserwacja i poczekają do zimy... sezon nieco ubogi, tylko 12 krajowych dni na śniegu, ale i tak znacznie lepszy niż się zapowiadał. Byle do przodu. l Edytowane 26 Marca 2022 przez mig 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 26 Marca 2022 Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Szkoda kończyć sezon tak wcześnie. Jeszcze tydzień jazdy na pewno zostało, no chyba że przyjdzie halny i deszcz. Na razie choć ciepło to śnieg trzyma się znakomicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Marca 2022 Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Właśnie pada w Ustroniu. Ale do rana ma przestać. Na Czantorii stok idealny aż na dół ( widok z samochodu). Jeszcze tydzień przynajmniej do jeżdżenia. Świat na nartach nie kończy się.... na szczęście. Klepniete Mazury w czerwcu, tym razem Jeziorak. Nie byłem tam ze 30 lat. Chyba nie poznam.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 27 Marca 2022 Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Śniegu jeszcze sporo w górach taki widok około kilometra od mojego domu na Babią Górę w linii prostej ponad 100 km, trzeba trochę powiększyć 😏 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 27 Marca 2022 Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 (edytowane) Deszcz na szczęście okazał się krótkotrwały a z pozytywów to przyniósł ochłodzenie. Dziś wybraliśmy się w związku z tym do Istebnej na Złoty Groń. Rano twardo jak skała, miękko zrobiło się dopiero koło 11 czasu po zmianie. Fantastyczne są tam krzesła --> jadą w górę niecałe 3 minuty, więc można jeździć na okrągło. Górka oczywiście mało spektakularna, ale jak się nie ma co się lubi... Edytowane 27 Marca 2022 przez tomkly 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 W dniu 26.03.2022 o 19:47, mig napisał: Właśnie pada w Ustroniu. Ale do rana ma przestać. Na Czantorii stok idealny aż na dół ( widok z samochodu). Jeszcze tydzień przynajmniej do jeżdżenia. Świat na nartach nie kończy się.... na szczęście. Klepniete Mazury w czerwcu, tym razem Jeziorak. Nie byłem tam ze 30 lat. Chyba nie poznam.... Cześć Poznasz, poznasz. Co tam się mogło zmienić? Z kajaka tak samo jest, może z jachtu inaczej... 🙂 Aha... Jeziorak to geograficznie Pojezierze Iławskie, którego większa część (jeżeli nie całe) leży w Oberlandzie czyli Prusach Górnych. No to się tam nahalsujesz! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Poznasz, poznasz. Co tam się mogło zmienić? Z kajaka tak samo jest, może z jachtu inaczej... 🙂 Aha... Jeziorak to geograficznie Pojezierze Iławskie, którego większa część (jeżeli nie całe) leży w Oberlandzie czyli Prusach Górnych. No to się tam nahalsujesz! Pozdrowienia Fakt, jedynka z geografii... :-). Halsowka będzie dopiero w lipcu-wrześniu, gdy będę na swojej lodce. Tym razem mam poprowadzić 13-metrową barkę turystyczną... (taką co robi umc,umc,umc,umc ;-)) Jeziorak, Kanał elbląski, zalew.. 10 dni w sympatycznym, sprawdzonym towarzystwie. Tak bardziej na leniwca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Cześć U..uuu. No to szykuj wątrobę, jeszcze jak sprawdzone towarzystwo... Startujecie z Iławy? My płynęliśmy w zeszłym roku w drugą stronę kajakami z Miłomłyna do Nowego Miasta Lubawskiego. Na kanale polecam Ci zbadać brzegowo odcinek przez jez. Karnickie gdzie kanał jest wykopany w sztucznej grobli przez jezioro. Czadowy pomysł. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 (edytowane) 57 minut temu, Mitek napisał: Cześć U..uuu. No to szykuj wątrobę, jeszcze jak sprawdzone towarzystwo... Startujecie z Iławy? My płynęliśmy w zeszłym roku w drugą stronę kajakami z Miłomłyna do Nowego Miasta Lubawskiego. Na kanale polecam Ci zbadać brzegowo odcinek przez jez. Karnickie gdzie kanał jest wykopany w sztucznej grobli przez jezioro. Czadowy pomysł. Pozdro Odwrotnie. Początek i koniec w Elblągu. Moze i lepiej bo caly dojazd przez A1. A towarzystwo z rejsów jesiennych, więc znane i lubiane 19 osób (3 lodzie). W tym roku na mnie wypada być 'tym trzeźwym'. Moze i lepiej.... Coz... lata lecą a rejsy są coraz bardziej geriatryczne.... 🙂 Edytowane 28 Marca 2022 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 W dniu 27.03.2022 o 14:32, Mikoski napisał: Śniegu jeszcze sporo w górach taki widok około kilometra od mojego domu na Babią Górę w linii prostej ponad 100 km, trzeba trochę powiększyć 😏 W środę też było przejrzysto... Pilsko i Babia że Skrzycznego, Tatry wysokie i Niskie do kpl pomiedzy. W drugą stronę też fajnie - Barania Gora, Ziel Kopiec, Malinowska Skala i Malinow. Mała Fatra też się załapała 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 (edytowane) W temacie : ja dziś chyba na podwórko 😁 po pracy Wciąż pada i nie zamierza przestać, szkoda że sprzęt w domu został bo warun jest i można by sensownie wykorzystać przerwę śniadaniową, bo za oknem pięknie 😉 Tu pójdę 😉 Tu mogłabym, gdybym teraz sprzęt miała 😁 Edytowane 1 Kwietnia 2022 przez KamaG Podpis zdjęć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi