moloo Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia 14 godzin temu, Mikoski napisał: Polecam Kopaonik ośrodek na dobrym poziomie i mam super wspomnienia z tego miejsca, mój najlepszy wyjazd dziesięciolecia 💪 Tyle świeżego śniegu ❄️ codziennie nie widziałem od dziecka. Właśnie tam chcę jechać. Sam organizowałeś czy z jakiegoś biura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia Z @JurekByd byli. Damian, ale przecież warunki jak niektórzy twierdzili były chujowe. To wyśta na taki śnieg szli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia Godzinę temu, Chertan napisał: Z @JurekByd byli. Damian, ale przecież warunki jak niektórzy twierdzili były chujowe. To wyśta na taki śnieg szli? ? Coś więcej można ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia Sorry. Koledzy mają Ci zagwarantować warunki...??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 8 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia Kolejny raz, A4+S3 i lądujemy w Lubawce na granicy, potem Zaclerz i w końcu Pec jak zawsze. Parking pod polską scianą. Niecała godzinka i Bouda pod Śnieżką, gdzie jadł ostatnio czeski prezydent, a ja tylko na nocleg… pora wstawać… w góry miły bracie… tam przygoda czeka na cię. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia Ktoś z forumowiczów planuje w następnym tyg.narciarstwo z widokiem na Eiger? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia W dniu 4.01.2025 o 21:59, a_senior napisał: Planujemu ze szwagrem (w sumie 4 osoby) wyjazd do Ortisei (Val Gardena) ok. połowy lutego. Może ktoś mógłby polecic jakąś kwaterę. Nie musi być b. blisko gondolki. Klepnięte. https://nastok.pl/oferty/?region=valgardena&hotel=hausanderluck Karnety faktycznie podrożały. Seniorski 380E za cały region. Takie czasy. 🙂 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia (edytowane) ...no cóż? Ja na razie ćwiczę Chopok. W grudniu 8 dni, a teraz 4 i w przyszłym tygodniu jeszcze 5 - wyjdzie 17, ale jeszcze styczeń się nie skończył więc może się jeszcze coś "urodzi". Obecny wyjazd (jeżdżę od wtorku, a jutro po nartach do domku) przy dość marnej pogodzie. Słonka niestety brak ale śniegu mają naprawdę pod dostatkiem! Żadnych przecierek itp.... Góra zwykle we mgle, ale reszta stoków super duper. Dziś był nietypowy dzień, bo temp. się nieco podniosła tak do około +3. Dodatkowo w nocy dosypało świeżego ciężkiego śniegu. Rano mżawka więc wiecie, rozumiecie... Dużo ludzi stało na stokach dość bezradnie. Śnieg ciężki, trzyma. Nie dali rady skręcać bo mieli za małą prędkość, mieli za małą prędkość bo śnieg ciężki ("Paragraf 22"). Tak tuż przed godz. 11 zaczął się prawdziwy exsodus... Parkingi opustoszały. Ja cwanie na Mantrach więc w to mi graj. Żadnego czekania, na wszystkie kanapy z biegu. Na stokach nieliczni narciarze, słowem objeździłem się się do upadu. Około godz. 12 przestało mżyć i wiać, a widoczność się znacznie poprawiła. Nawet próbowało się przebijać słonko, wprawdzie bez spektakularnego sukcesu ale światła dawało wystarczająco. Oj, dobrze było czego i wam życzę! Pozdr4all 🙂 ! Edytowane 9 Stycznia przez Dany de Vino 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia 1 godzinę temu, a_senior napisał: Klepnięte. https://nastok.pl/oferty/?region=valgardena&hotel=hausanderluck Karnety faktycznie podrożały. Seniorski 380E za cały region. Takie czasy. 🙂 chyba już kiedyś byłeś w tym Barbiano a z tym skipasem to ich nieźle porąbało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia 1 godzinę temu, a_senior napisał: Klepnięte. https://nastok.pl/oferty/?region=valgardena&hotel=hausanderluck Karnety faktycznie podrożały. Seniorski 380E za cały region. Takie czasy. 🙂 🤷♂️ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia W dniu 8.01.2025 o 09:31, Victor napisał: Ktoś z forumowiczów planuje w następnym tyg.narciarstwo z widokiem na Eiger? pogoda będzie nienajlepsza https://www.bergfex.ch/jungfrau-grindelwald-wengen/wetter/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia Godzinę temu, Jan napisał: chyba już kiedyś byłeś w tym Barbiano a z tym skipasem to ich nieźle porąbało Byłem trochę dalej, w Velturno (Feldhurns) na początku lutego 2016 r., ale jeździliśmy głównie w Val Gardena. Jeden a może dwa dni spędziliśmy w pobliskim Plose. Pogoda marzenie. Kręciłem kamerka GoPro. Można zobaczyć, choć trochę długie i nudne. https://photos.app.goo.gl/LfPtrthrJbwNeZiP9 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia Ja dalej ćwiczę Chopoka. Warunki śniegowe wspaniałe, dosypało sporo białego i jeździ się na naturalnym śniegu. Pogoda dalej kiepska (pochmurno i wieje), ale że od ubiegłego wtorku (po 3 królach) żadnych tłumów nie ma, więc pojeździć można, oj można! Wczoraj wróciłem odpocząć do Krakówka na weekend, a w poniedziałek melduję się tam z powrotem. To co mnie zastanawia to dobór tras jakiego dokonuje większość narciarzy. Często wybierają trasy czerwone ludzie wyglądający na pierwszy - drugi sezon po 5 dni w sezonie. Jadą cali sztywni, z wypiętymi pupami i rozcapierzonymi rękami, kiwając się przód-tył i usiłując skręcić "na misia". Na czarnych albo stoją bezradnie, albo zsuwają się bokiem. Zatrzymują się co kilkanaście metrów. Po cholerę im czerwona lub czarna trasa i jaką mają z tego przyjemność? Co nimi kieruje? Może jakiś rodzaj satysfakcji, że niby "ja to już jeżdżę na czarnych trasach" ? Jakaś kompletna bzdura... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia Jeśli o plany chodzi to planuje dziś jechać do Wrocławia:-) z Łodzi. Przepak i tradycyjnie Pec jak co tydzień. We Wrocku koło południa ma przestać padać i w Krk też popołudnie słoneczne. Może podejdę ciut szlakiem w kierunku Śnieżki bez napinki... jutro z rana tradycyjnie Modry Duł jak prezydent Pavel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia (edytowane) 2 godziny temu, star napisał: Jeśli o plany chodzi to planuje dziś jechać do Wrocławia:-) z Łodzi. Przepak i tradycyjnie Pec jak co tydzień. We Wrocku koło południa ma przestać padać i w Krk też popołudnie słoneczne. Może podejdę ciut szlakiem w kierunku Śnieżki bez napinki... jutro z rana tradycyjnie Modry Duł jak prezydent Pavel. kiedy kierunek na FIS w Szklarskiej? Edytowane 12 Stycznia przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 5 godzin temu, grimson napisał: kiedy kierunek na FIS w Szklarskiej? Nie wiem. Na razie muszę lekarzy ogarnąć. Ale kusi. Fajnie jakby coś tam działało wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia ...Chopok o poranku.... to lubię ! 🙂 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia Dziś lampa "...jak z obrazka" 🙂 Pozdrowienia dla Forumowiczów ! 🙂 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia 11 minut temu, Dany de Vino napisał: z obrazka" bajecznie, a ludzi dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano Wtorek o 18:58 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:58 W ciągu tygodnia nie ma tłoku. Na ławki i do gondolek normalnie "z buta". Gorzej będzie w lutym.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano Piątek o 18:21 Udostępnij Napisano Piątek o 18:21 (edytowane) Następne 5 dni na Chopoku i w sumie 17 dni na śniegu w tym sezonie. Warunki śniegowe rewelacyjne, zaprawdę alpejskie. Stoki dobrze przygotowane, tłumów brak (prawdopodobnie do dzisiaj, bo od jutra ferie więc pewnie będzie najazd). Jak dotąd trafił się niezwykle udany sezon, a w tym tygodniu wspaniale też dopisała pogoda. Słonko i brak wiatru! Wszystkie trasy otwarte. Doprawdy super! Tyle, że za cholerę nie wiem dlaczego mam tak dobrze ustawione wszystkie kąty w butach, coś okropnego... jak z tym jeździć..? Parę fotek z dzisiejszego poranka i Pozdr4all 🙂 ! Edytowane Piątek o 18:21 przez Dany de Vino 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Piątek o 19:24 Udostępnij Napisano Piątek o 19:24 Godzinę temu, Dany de Vino napisał: sumie 17 dni na śniegu szczerze zazdroszczę - do maja pewnie będzie 100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano Piątek o 19:48 Udostępnij Napisano Piątek o 19:48 19 minut temu, Jan napisał: szczerze zazdroszczę - do maja pewnie będzie 100 ...no, aż tak ambitnych planów to nie ma. Oprócz nart mam jeszcze kilka innych rzeczy do zrobienia, ale tak czy inaczej dwutygodniowy wyjazd w Alpy jest w przygotowaniu... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Sobota o 17:04 Udostępnij Napisano Sobota o 17:04 21 godzin temu, Dany de Vino napisał: wyjazd w Alpy jest w przygotowaniu... napisz na PW kiedy i dokąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano Sobota o 21:07 Udostępnij Napisano Sobota o 21:07 (edytowane) W dniu 17.01.2025 o 19:21, Dany de Vino napisał: Następne 5 dni na Chopoku i w sumie 17 dni na śniegu w tym sezonie. Warunki śniegowe rewelacyjne, zaprawdę alpejskie. Stoki dobrze przygotowane, tłumów brak (prawdopodobnie do dzisiaj, bo od jutra ferie więc pewnie będzie najazd). Jak dotąd trafił się niezwykle udany sezon, a w tym tygodniu wspaniale też dopisała pogoda. Słonko i brak wiatru! Wszystkie trasy otwarte. Doprawdy super! Tyle, że za cholerę nie wiem dlaczego mam tak dobrze ustawione wszystkie kąty w butach, coś okropnego... jak z tym jeździć..? Parę fotek z dzisiejszego poranka i Pozdr4all 🙂 Nie słuchajcie go... Totalna porażka. Niech nikt nie przyjeżdża na Chopka bo to szkoda nart i czasu Wszystko do du... Słońce, zero wiatru, wszystkie trasy jeżdżą, wszystkie koleje (nawet 2) totalna porażka... Moim zdaniem szkoda waszego czasu... zostańcie w domu albo jedzie do Zakopanego! Edytowane Sobota o 21:11 przez Jasiek. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi