Skocz do zawartości

Gdzie planujecie pojechać

star

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiejszej nocy w okolicach Schladming spadło tyle śniegu co średnio w Polsce przez całą zimę. 🙂 
Taki miałem dziś rano widok z okna oraz samochód.
Na skrajach stoków puch na głębokość prawie do kolana i to już po nocnym ratrakowaniu. Cały dzień dosypywało, czasami tylko na chwilę wychodziło słońce. Kilka zdjęć w załączeniu, dla mnie genialna zima, której dawno nie widziałem w Polsce. Z głodu też umrzeć trudno --> obiad w Tauernalm w Rohrmoos z porcją dla prawdziwego Austriaka. 😁

DSCN0421.JPG

DSCN0422.JPG

DSCN0427.JPG

DSCN0429.JPG

DSCN0431.JPG

DSCN0433.JPG

DSCN0434.JPG

DSCN0436.jpg

• Like 9
  • Thanks 1

W dniu 8.04.2022 o 18:13, Mitek napisał:

... Już się piszę na wrażenia. Giełczew znam z rejonu ujściowego - tak od Piasków - piękna dolina. O Tyśmienicy kiedyś chyba pisałeś a Bystra to w ogóle nie znana mi (z tego rejonu ) rzeczka. Miłych wrażeń i mało deszczu życzę ...

Relacja w dziale "Pasje" - pozdrawiam.

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
19 minut temu, Jasiek. napisał:

Część. 

Nie chcę otwierać nowego wątku a mam zapytanie typowo narciarskie...

Czy ktoś był albo jest w ostatnich dniach na sCyrku? 

Jak tak to proszę o jakieś w miarę fachowe info czy warto podjechać na Duże na Doliny? czy lepiej kupić flaszkę 🤔😉😀

Zawsze lepiej pojechać na narty niż obalić flaszkę. Będę od 27 na trzy dni, to zdam relację na bieżąco. Z tego co widzę na kamerach to cały czas śnieżą. Jak byłem tam tydzień temu to pomimo deszczu na fis były dobre warunki, jedynie na Jaworzynie zaczynały się przetarcia. Otworzyli kanapę z Dolin. Czynny Ondraszek i Fis przez Kaskadę i Jaworzynę do Dolin.

• Like 1
  • Thanks 1

W ciągu ostatnich dwóch tygodni przejeździłem 8 dni na Chopoku (dwa wyjazdy) i wybieram się tam na 4 dni od 07.01., a później na 5 dni od 13.01.25.

W połowie grudnia było jeszcze mało tras otwartych, za to bez żadnego tłoku. Teraz jak sprawdzałem na kamerkach jest prawdziwy NAJAZD! Dlatego wybieram terminy omijające święta i weekendy. Czekam też na otwarcie Myślenic na luty. W marcu na dwa tygodnie planujemy Francję (Les 2 Alpes). 

Edytowane przez Dany de Vino
  • Like 4

28 minut temu, a_senior napisał:

Planujemu ze szwagrem (w sumie 4 osoby) wyjazd do Ortisei (Val Gardena) ok. połowy lutego. Może ktoś mógłby polecic jakąś kwaterę. Nie musi być b. blisko gondolki. 

Adler Spa Resort