Bacek Napisano 14 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 On 2/12/2022 at 8:56 AM, star said: Pięknie. Bardzo lubię to miejsce. Ma (mikro)klimat. Taki mikroklimat średnio mnie pociąga. Niestety to najbliższa odemnie górka. Także z utęsknieniem czekam końca ferii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 14 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 34 minuty temu, Bacek napisał: Taki mikroklimat średnio mnie pociąga. Niestety to najbliższa odemnie górka. Także z utęsknieniem czekam końca ferii. Jak jeździsz koło gryglówki talerzykiem całkiem po lewej stronie (są dwa, pierwszy na oślą łączkę, drugi za nim to TEN), to masz pusty stok i zero kolejek. Nawet w sobotę w ferie. Za kanapę płacisz staniem i czekaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 2 godziny temu, Kubis napisał: Jak jeździsz koło gryglówki talerzykiem całkiem po lewej stronie (są dwa, pierwszy na oślą łączkę, drugi za nim to TEN), to masz pusty stok i zero kolejek. Nawet w sobotę w ferie. Za kanapę płacisz staniem i czekaniem. No właśnie nikt nie każe jeździć pomarańcza, nawet jak kolor nart pasuje, Gryglowka rulez. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 14 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) 7 hours ago, Kubis said: Jak jeździsz koło gryglówki talerzykiem całkiem po lewej stronie (są dwa, pierwszy na oślą łączkę, drugi za nim to TEN), to masz pusty stok i zero kolejek. Oj zdażało mi się stać i na nim w kolejce, choć niespecjalnie długiej. Nie kolejki są problemem dla mnie tylko tłum na samym stoku. Ostatnio dotarłem do orczyka w6 i tam było pusto i fajnie. A na dole to i przy gryglowce na stoku bywa ciasno. Edytowane 14 Lutego 2022 przez Bacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Bacek napisał: Oj zdażało mi się stać i na nim w kolejce, choć niespecjalnie długiej. Nie kolejki są problemem dla mnie tylko tłum na samym stoku. Ostatnio dotarłem do orczyka w6 i tam było pusto i fajnie. A na dole to i przy gryglowce na stoku bywa ciasno. Co ty z tym ciasno, jesli wiekszosc jedzie wolniej nie ma problemu, problem jak na drodze, jak masz przed sobą m3 i s3 to musisz ogarniać, a jak wiekszosc to stabilne i ogarnialne tło to w czym problem, oni stoją ty jedziesz Edytowane 15 Lutego 2022 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Jutro rano plan na 2 h do Myślenic wyskoczyć, pogoda się psuje, w czwartek ma być paskudny wiatr i deszcz. Coś luty nie rozpieszcza temperaturowo, jako najzimniejszy miesiąc w roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Godzinę temu, Chertan napisał: Jutro rano plan na 2 h do Myślenic wyskoczyć, pogoda się psuje, w czwartek ma być paskudny wiatr i deszcz. Coś luty nie rozpieszcza temperaturowo, jako najzimniejszy miesiąc w roku. Cześć He he. Mylisz teorię z historią. Dla mnie to czysta praktyka narciarska uzmysławiająca nam jacy jesteśmy ciency... Zerknij na przykład na Pana Zeno Colo. Nie wszyscy wiedzą, że był on autorem pierwszego powojennego - jeżeli dobrze kojarzę - zmierzonego oficjalnie rekordu prędkości zjazdu - coś koło 160km/h. Drewniane narty, wiązania sprężynowe typu kandahar, skórzane buty przypominające pionierki z lat 70/80, sweterek... To byli goście! Pozdrowienia serdeczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 8 minut temu, Mitek napisał: Cześć He he. Mylisz teorię z historią. Dla mnie to czysta praktyka narciarska uzmysławiająca nam jacy jesteśmy ciency... Zerknij na przykład na Pana Zeno Colo. Nie wszyscy wiedzą, że był on autorem pierwszego powojennego - jeżeli dobrze kojarzę - zmierzonego oficjalnie rekordu prędkości zjazdu - coś koło 160km/h. Drewniane narty, wiązania sprężynowe typu kandahar, skórzane buty przypominające pionierki z lat 70/80, sweterek... To byli goście! Pozdrowienia serdeczne Cześć Post dotyczył oczywiście filmu ale zbłądziłem okrutnie - przepraszam. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 11 minut temu, Mitek napisał: Cześć He he. Mylisz teorię z historią. Dla mnie to czysta praktyka narciarska uzmysławiająca nam jacy jesteśmy ciency... Zerknij na przykład na Pana Zeno Colo. Nie wszyscy wiedzą, że był on autorem pierwszego powojennego - jeżeli dobrze kojarzę - zmierzonego oficjalnie rekordu prędkości zjazdu - coś koło 160km/h. Drewniane narty, wiązania sprężynowe typu kandahar, skórzane buty przypominające pionierki z lat 70/80, sweterek... To byli goście! Pozdrowienia serdeczne https://pl.wikipedia.org/wiki/Zeno_Colò 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 25 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 Wbrew wcześniejszym deklaracjom przyjechałem do Czarnej Góry w ferie i to w weekend. Z okna widzę świetliste szczyty Białki. Jednak nie będę zajmował miejsca w kolejce, bowiem celem jest obsługa córki na zawodach w zastępstwie trenera. Nie wiem, czy rozumiecie presję - ktoś może pomyśleć, że jestem trenerem, a jeżdżę jak amator. Zostałem poinformowany, że aby prawidłowo wyglądać muszę mieć czapkę i duże okulary (a nie kask) oraz płaszcz trenerski (mam). Więc póki nie zacznę jechać, to będę wyglądał pro. Mam plan, by na zjazd brać na ramię drugie narty - to maskuje braki w angulacji. Nie mam jednak szelek na radiotelefon 😞 więc nie wiem czy się uda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 25 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 (edytowane) 43 minuty temu, Wojcio napisał: Wbrew wcześniejszym deklaracjom przyjechałem do Czarnej Góry w ferie i to w weekend. Z okna widzę świetliste szczyty Białki. Jednak nie będę zajmował miejsca w kolejce, bowiem celem jest obsługa córki na zawodach w zastępstwie trenera. Nie wiem, czy rozumiecie presję - ktoś może pomyśleć, że jestem trenerem, a jeżdżę jak amator. Zostałem poinformowany, że aby prawidłowo wyglądać muszę mieć czapkę i duże okulary (a nie kask) oraz płaszcz trenerski (mam). Więc póki nie zacznę jechać, to będę wyglądał pro. Mam plan, by na zjazd brać na ramię drugie narty - to maskuje braki w angulacji. Nie mam jednak szelek na radiotelefon 😞 więc nie wiem czy się uda. Białka to miasto. Może wioska. Szczyty maja swoje nazwy. Ale rozśmieszyłeś mnie tą trenerką, choć to niedobre słowo. A może baseballówka? Już widzę jak zamotasz się w tym płaszczu, narty na ramieniu cię przeważą, przez okulary nic nie będziesz widział i wywiniesz orła no wtedy pryśnie sen o profi. PS niezła łuna ci w anielskiej osadzie na Janiolow Wierchu nie musza nocą świecić. Edytowane 25 Lutego 2022 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrpoos_ski Napisano 25 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 Czesc, Gdyby ktoś miał ochotę pojeździć to jutro będę na Mosornym Groniu od 9-tej na ok 3-4 h 🙂 Pozdrawiam, Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 26 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2022 14 godzin temu, tyrpoos_ski napisał: Czesc, Gdyby ktoś miał ochotę pojeździć to jutro będę na Mosornym Groniu od 9-tej na ok 3-4 h 🙂 Pozdrawiam, Bartek Ja się wybieram jutro (w niedzielę), będzie też @tomkly, a może i @Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 26 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2022 2 godziny temu, Chertan napisał: Ja się wybieram jutro (w niedzielę), będzie też @tomkly, a może i @Mikoski Mikoski też będzie na 99%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 I po weekendzie - udawanie trenera się udało, 5 miejsce w SG, ale w PSL (slalom równoległy), który miał być clou imprezy - dramat - zawody unieważnione - trenerzy (ci prawdziwi) oprotestowali ustawienie trasy i pojawił się nierozwiązywalny problem - szkoda dzieciaków. Ale widok stoku o 8:00, gdy jeżdżą sami młodzi zawodnicy - przepiękny - wszyscy tną. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Wojcio napisał: I po weekendzie - udawanie trenera się udało, 5 miejsce w SG, ale w PSL (slalom równoległy), który miał być clou imprezy - dramat - zawody unieważnione - trenerzy (ci prawdziwi) oprotestowali ustawienie trasy i pojawił się nierozwiązywalny problem - szkoda dzieciaków. Ale widok stoku o 8:00, gdy jeżdżą sami młodzi zawodnicy - przepiękny - wszyscy tną. Cześć Gratulacje, choć chyba chodziło o GS - gdzie to było? Tak miło się patrzy i miło się jeździ po stoku, na którym każdy wie gdzie jedzie, co jedzie, gdzie pojedzie za chwilę a jak stoi na górze to wie na 100%, że dojedzie na dół i jak (linia, technika, taktyka) tam dojedzie. Pozdrowienia Edytowane 28 Lutego 2022 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 (edytowane) 😱 oczywiście GS - to były zawody ligi małopolskiej - tym razem na Grapaski. A co do jazdy z zawodnikami - kilka razy byłem jesienią na Möltallerze - same kluby i reprezentacje narodowe. Na pewno byłem tam najgorszym narciarzem i na pewno nie bałem się, że ktoś na mnie wpadnie. A stok wyglądał tak: Edytowane 28 Lutego 2022 przez Wojcio 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Cześć No tak widok na lodowcach standardowy w okresach gdy nie ma gzie indziej śniegu. Rozmawialiśmy wczoraj o tym nagromadzeniu wszystkiego co można wbić w śnieg w jednym miejscu. Swoją drogą podziwiam jak zawodnik może się skupić na treningu zadanym w taki "lesie". Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus80 Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć No tak widok na lodowcach standardowy w okresach gdy nie ma gzie indziej śniegu. Rozmawialiśmy wczoraj o tym nagromadzeniu wszystkiego co można wbić w śnieg w jednym miejscu. Swoją drogą podziwiam jak zawodnik może się skupić na treningu zadanym w taki "lesie". Pozdro Zawodnik jest ślepy. Widzi dokładnie dwie tyczki przed sobą. Nie martwi się, że kolega z sąsiedniego rządka tyczek mu podjedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 3 godziny temu, Plus80 napisał: Zawodnik jest ślepy. Widzi dokładnie dwie tyczki przed sobą. Nie martwi się, że kolega z sąsiedniego rządka tyczek mu podjedzie. Nie jest ślepy, jest takie coś jak oglądanie trasy przejazdu i pamięć. Przy takiej ilości tyczek patrzy się na teren i zapamiętuje, jeździłem w takim gąszczu na Moltku i Stubai 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 3 godziny temu, Plus80 napisał: Zawodnik jest ślepy. Widzi dokładnie dwie tyczki przed sobą. Nie martwi się, że kolega z sąsiedniego rządka tyczek mu podjedzie. Cześć Mnie się zawsze wydawało, że musi patrzeć daleko w sensie wyprzedzania działań. Te dwie bramki to On już właśnie jedzie i nic nie jest w stanie zrobić ale do przejazdu dalszych ma jeszcze szansę na korektę linii. Oczywiście to i tak będzie strata ale utrzyma się na trasie. Chyba, że masz na myśli koncentrację na własnej trasie i tylko na niej i tak rozumiesz tą ślepotę. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Bravo Wy... Temat dotyczy: Gdzie planujecie pojechać... i to stare wygi 🤣 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 (edytowane) A ja w temacie... Na onkologię Po korekcie: Sorry za błąd.... oczywiście ortopedię ale chińskie słowniki wiedzą co chcą napisać 😡 Edytowane 1 Marca 2022 przez Jasiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 8 minut temu, Jasiek. napisał: A ja w temacie... Na onkologię 😡 Mam nadzieję, że to tylko rutynowe badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Niestety nie 😡 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi