Chertan Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 17 minut temu, Plus80 napisał: No to może jutro na Mosorny. Jeszcze są jazdy wieczorne, po świeżym sztruksie. Tylko kto to wytrzyma? Jeździć by jeździć, to nie w moim stylu. Mosorny będzie jutro bajkowy, mróz w nocy, a jutro piękna pogoda. Niestety rano pracuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Ja jutro skitury, potem Stoh lub Medvedin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 26 minut temu, star napisał: Ja jutro skitury, potem Stoh lub Medvedin. stoh to ten orczyk z czarna trasa w szpindlu? ostatnio go widzialem, ale stal i byly dziury po slalomie. To normalnie kreci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 25 minut temu, nikon255 napisał: stoh to ten orczyk z czarna trasa w szpindlu? ostatnio go widzialem, ale stal i byly dziury po slalomie. To normalnie kreci? Dziś kręcił. Czesto tam slalom ustawiają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 8 godzin temu, nikon255 napisał: Konczy sie eska, zaczyna sie drama 😛 Było grubo, i w sensie logistyki i nartowania na CG. Szczegóły wrzucę do wątku o CG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus80 Napisano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Startuję za godzinę na Mosorny. Z Kubą. Obiecałem, że jak odbędzie darmowe korepetycje u mnie z wektorów, to pojedziemy razem. Ostatni raz przy lampach jeździłem kilka lat temu na Czarnym Groniu. Gdzie jeden starszy pan, na płaskiej zupełnie części, był uprzejmny mnie od tyłu staranować. Jechałem prawie prosto, a on to już idealnie prościutko. Leżeliśmy zgodnie na śniegu. Kuba robi dobre filmy, nawet jadąc za filmowanym. Może uda się mnie sfilmować. Jak wyjdzie coś w rodzaju demonstracji to może uwiecznię się na YT. To ważne dla propagacji zjazdów. I dla zdrowego, pocovidowego życia seniorów. 4 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus80 Napisano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Szybko się skończyła jazda na Mosornym. Przyjechaliśmy przed szóstą. Stok wyglądał jak po bombardowaniu. Zresztą ten stan podkreślały pracujące armaty. Parking był nawet wypełniony. Z armatniej mgły śnieżnej, wyłaniały się co chwila na dole stoku jakieś osobniki. Kuba wrócił z od kasy z informacją, że stok jest dzisiaj i jutro czynny do 18 -tej. Na stronie PKL pisało kilka dni temu(2022.04.01) że ratrakują w "łykend", od 16-18. A potem można się bawić do 21. I nic więcej. Więc zmiana nastąpiła w ostatniej chwili. Rozmawiałem z pracownikiem od wyciągu. Zużyłem benzynę i się zmęczyłem. Nie nasza wina. Wiem, pan tu pracuje. Przeprosił za nieswoją winę. Tego kto to zdecydował nie było. Był to PKL. "PKL" miał wszystko w totalnej dupie! Liczy się ich interes nie mój. Jestem skłonny dzwonić w ostatniej chwili, jeśli będzie informacja na stronie interentowej, że należy zadzwonić. Ale nie telefon z automatu, że należy włączyć dwójkę...Po czym i tak się nic nie dowiem. Człowiek przy telefonie, gdy dzwoni dwudziestu gości naraz? Nie moja rzecz organizacja. Ale ten od decyzji dba głównie o własne małe naczyńko na potrawy. Nie o moje. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus80 Napisano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 (edytowane) Kuba.MP4 Liczyłem, że ten młody człowiek, wypróbuje dziś na Mosornym moje byłe, zielone Code. Są na takie stokii lepsze, niż te na filmie. Na tych z filmu jeździł też między krzakami. Edytowane 8 Stycznia 2022 przez Plus80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 No to młody miał Ci ładny film zrobić.... a jak wyszło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 ...no, można się zniechęcić do polskich i słowackich stoków. Ja już odpuściłem. Zresztą mam za daleko na takie ichnie zabawy. Jak kiedyś powiedział pewien ekscentryk imieniem Caligula: "Człowiek wszystko zniesie, ...ale chce żeby go traktować poważnie." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus80 Napisano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 52 minuty temu, Joanna Sm napisał: No to młody miał Ci ładny film zrobić.... a jak wyszło??? Nie wyszło! Napisałem. że stok zamykali o 18-tej. Na filmie jest młody. Chciałem z niego dawniej zrobić slalomistę. Początki były obiecujące. Jak miał cztery i pół roku, to jeździliśmy w trójkę(babcia, dziadek i wnuk) po trasie fisowskiej w Koninkach. Potem po innym "fisie" na Mosornym. I to była jazda równoległa z małym oporem. Jak miał sześć lat to nagle, na tym Mosornym u dołu, gdzie jest najbardziej stromo, nagle stanął(a wcześniej jeździł bez problemu) i nie pojedzie. A jeszcze wcześniej stwierdził, że on już umie jeździć i nie chciał żadnych wskazówek odemnie. Babci się udawało coś mu wcisnąć. Strach! To już sobie momentalnie uświadomiłem. Psychika dorastała. Stoję przy nim i przekonuję. Jeździłeś tu już tyle razy. Zjedziesz. Jego matka patrzy na nas z dołu. Co my tam wyprawiamy w środku stoku? Jaką metodę zastosować, by zjechał? Zwieść nie problem, biorę pod pachę i pługiem jesteśmy na dole. Ale to nic nie da, jeśli się nie przełamie. Jedź, przestań się mazać! Jeździłeś tu już! Ruszył, płacząc. Więcej się to nie powtórzyło. Jeżdzi długimi łukami. Teraz to chłop, prawie 190 cm(16 lat). Próbowałem wcześniej śmigu, na nartach Atomic SL 150 cm, po babci. Nie leżały mu krótkie skręty. Do tego trzeba mieć specjalną żyłkę. Co roku od lat jeździ z ojcem w Alpy, gdzie wozi się po długich trasach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Jutro uderzam na nocne jazdy na Czarnej Gorze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Ostatnie dni się leczę i nudzę 😏 coś tu nieporadnie piszę z nadmiaru wolnego, od soboty tydzień w Francji takie tam popierdułki będę ćwiczył łuki płóżne ⛷️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 35 minut temu, grimson napisał: Jutro uderzam na nocne jazdy na Czarnej Gorze. Poproszę o stan. Będę od niedzieli…taki rozruch geriatryczny - sanatoryjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 10 godzin temu, .Beata. napisał: Poproszę o stan. Będę od niedzieli…taki rozruch geriatryczny - sanatoryjny Wrzucę relację. Widzę że żyzna ziemia wielkopolska, bogata w uprawę ziemniaka, zaczyna ferie zimowe. Z tej słusznej racji będziemy całą familią na CG w dniach 18-22.01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 1 godzinę temu, grimson napisał: Wrzucę relację. Widzę że żyzna ziemia wielkopolska, bogata w uprawę ziemniaka, zaczyna ferie zimowe. Z tej słusznej racji będziemy całą familią na CG w dniach 18-22.01. 18 tego wracam … popołudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 6 minut temu, .Beata. napisał: 18 tego wracam … popołudniu Wbijemy 18.01. na CG przed godz 12, jeździmy do 16. Potem papu, meldunek i śmigamy na nocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 14 minut temu, grimson napisał: Wbijemy 18.01. na CG przed godz 12, jeździmy do 16. Potem papu, meldunek i śmigamy na nocne. Kawa w pod luxem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 (edytowane) jakby co my bedziemy 21 od rana do 23 stycznia. @grimson, to pokazesz te heady? 😄 Edytowane 13 Stycznia 2022 przez nikon255 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 23 minuty temu, nikon255 napisał: jakby co my bedziemy 21 od rana do 23 stycznia. @grimson, to pokazesz te heady? 😄 Pewnie ze tak, biorę tylko GS. Fischery zostają w domu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 25 minut temu, .Beata. napisał: Kawa w pod luxem? Rok temu stała buda Jack Daniels przy Efce, to zacniejsze rozwiazanie 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Taka prognoza na tygodniowy wyjazd 😃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Za dwa tygodnie do Zell am See. Karnety roczne są, kwatera zarezerwowana, ale z uwagi na sytuację pandemiczną szansę szacuję na 20% 😨 To będzie nasz 3, a córki 4 wyjazd w tym sezonie, jak się uda. Poniżej wspomnienie z końca grudnia. IMG_0173.mp4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 W dniu 12.01.2022 o 22:30, .Beata. napisał: Poproszę o stan. Będę od niedzieli…taki rozruch geriatryczny - sanatoryjny Będzie jutro relacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 1 godzinę temu, grimson napisał: Będzie jutro relacja? No ba nawet dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi