Wujot Napisano 2 Października 2021 Udostępnij Napisano 2 Października 2021 (edytowane) Co prawda sezon rowerowy trochę się kończy (choć u mnie to w zasadzie nigdy się nie kończy) ale jak widać po aktywności na innych forach narciarskich tematy rowerowe budzą żywe zainteresowanie. Postulowałbym abyśmy mogli tutaj na ten temat też się uzewnętrzniać. Jak powstanie jakieś fajne subforum rowerowe to wrzucę na początek opis epickiej pętelki mtb jaka ostatnio wyklarowała się w SG. Na zachętę parę fot z podjazdu - widać, że srogi i czarna kwalifikacja nie jest na wyrost. Zjazdy zaproponuję ludzkie (4 na 10 w endurowej skali). Głównie dlatego, że więcej nie umiem 🙂 Edytowane 2 Października 2021 przez Wujot 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 Października 2021 Udostępnij Napisano 2 Października 2021 U mnie pożegnanie jesieni inne ma imię. Nie chodzi o noc na ziemi jarmusha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 3 Października 2021 Udostępnij Napisano 3 Października 2021 MTB na nizinach. Odwiedziłem kilka tras w moich okolicach. Pierwsze przejazdy bardzo zachowawcze, z czasem coraz lepiej. Są to raczej krótkie trasy, Jelonka, jak dla mnie bardzo fajnie zrobiona (na jednym z podjazdów poległem, 2 hopki sobie darowałem). Dużo kręcenia po zboczu, wyciśnięto z lokalnego wzniesienie, praktycznie wszystko co się dało. Trasy są bardzo dobrze oznakowane. Wszystkie miejsca niebezpieczne oznaczone. Szczyt lokalnego wzniesienia. Podjazd (jeden z łagodniejszych). Dużo krętych zjazdów. Są przeszkody na trasie. Są też skocznie. Czasem tak. Grób Nieznanego Żołnierza. Jeziorko. Dojazd przez pola (można też asfaltem, tylko po co? Powrót do cywilizacji. Tu mapka z trasami. https://www.trailforks.com/trails/jelonka-hard/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 6 Października 2021 Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Poznaje kolejne trasy MTB koło mego domu. Dziś kilka zdjęć, więcej pewnie wstawię po weekendzie. Jeździłem trasami Jabłonowski Cross East i West oraz Wzgórzem Zielonych Traw. Trasa wiedzie taką oto ścieżką. Bywa piaszczyście. Czasem jest dość szeroko. Miejsce pamięci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Października 2021 Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Miał być weekend, wyszło wcześniej. Kolejne trasy MTB w mojej okolicy. Tym razem Bukowiec. Jest tam trasa o wdzięcznej nazwie Krętaczek i faktycznie nazwa dokładnie oddaje jej charakter. Można dostać zawrotu głowy. Na zboczu okolicznego wzniesienia, niezliczona ilość zjazdów i podjazdów. Dalsza część trasy prostsza technicznie i szybsza. Jest też kilka dłuższych (jak na warunki nizinne) zjazdów. Zaczynamy. Podjazd, do właściwego wzniesienia. Trasy dobrze oznaczone. Wszystkie zjazdy i podjazdy na prowadzą do tej tablicy. Mamy też numerki prowadzące nas we właściwej kolejności inaczej można byłby się w tym pogubić. Są tu i strome, kręte zjazdy, bandy, są też przeszkody. Mamy takie podjazdy. Druga część trasy spokojniejsza. Mamy takie oto miejsce odpoczynku. Wracamy do domu, tu dość długi zjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 9 Października 2021 Udostępnij Napisano 9 Października 2021 Widzę że rowery już są, dodaję więc kajaki. Lubię klimaty jak na foto, tym bardziej że jest tam moje canoe. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi