mlesik Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Byłem trzy tygodnie temu, 4 dni w Arosie żeby chociaż trochę odreagować brak nart. Plusy: - właściwie wystarczy zobaczyć zdjęcia poniżej: mało ludzi, pełno śniegu, super trasy, słońce przez dwa dni:d - obostrzenia covidowe nie sa bardzo upierdliwe. Trzeba się przyzwyczaić do maski - czyli zakładać ją spod brody jak już się zjedzie do kolejki przed wyciągiem. Kolejek oczywiście nie ma bo pusto. Raz jechałem gondolą która była zapakowana do pełna. - trasy w arosie i lenzerheide genialne. Szczególnie world cupowa na której będzie koniec sezonu w Pucharze Świata w Lenzerheide. - śniegu od groma a przez to że padało przez dwa dni było fantastycznie pod freeride. Tras pod tenże od groma a większość bardzo bezpieczna. - w arosie skibus to maks jeden, dwa przystanki pod wyciąg. Minusy brak: - nie napiszę że drogo bo to każdy wie zanim wybierze się do szwajcarii. Można np zaoszczędzić 30 procent na skipassie jak się go kupi online i odbierze w kasie. - droga autem z Chur do Arosy po opadzie śniegu, mimo że odśnieżona - to trzeba przeżyć - właścicielka zakwaterowania mówi że bardzo odczuwają skutki - nie ma Niemców, Austriaków, USA, Włochów - sami lokalesi, słuszałem maks. 10 Polaków i trochę Rosjan. Za rok jak się nic nie zmieni nie otworzy a 2/3 zakwaterować jest zamknięta bo nie opłaca się otwierać. - na granicach miałem jedną kontrolę w drodzę do. Na hasło że na narty do Szwajcarii, Austriaczka kazała jechać. Ale wiadomo - sytuacja dynamiczna. Było tak fantastycznie że chyba w marcu wybiorę się ponownie - może nie zamkną granic. IMG_0150.MOV 4,38 MB 29 Ilość pobrań Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 26 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Maseczka fpp2 albo zwykła. Nie może być chusta chyba że specjalna fpp2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi