RobertK Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Ostatnio ciągle w newsach przewija się ten temat. Swoje "misje" wysłali Amerykanie, Chińczycy i jakiś kraj arabski. Wyjaśnijcie mi - po co? Czy za wyrzucone w błoto pieniądze (takie jest moje zdanie o tych misjach) nie można by było zająć się naszą planetą? Efekt cieplarniany, tysiące ton plastiku w morzach, kończące się zasoby paliw kopalnych, wycinka lasów itp itd Mamy miliony problemów tutaj. Jpdl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Ostatnio ciągle w newsach przewija się ten temat. Swoje "misje" wysłali Amerykanie, Chińczycy i jakiś kraj arabski. Wyjaśnijcie mi - po co? ... Jak to po co, a po to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyM Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Jednym słowem nowa stacja narciarska i to bez kolejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertK Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Jak to po co, a po to Ejjj, w tym wypadku wystarczyło tam wysłać jako pioniera naszego dyktatorka w kombinezonie kosmicznym przekazanym nam ostatnio przez braci Węgrów: https://www.rmf24.pl...tra,nId,5055956 I nie trzeba by było 3 misji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Ostatnio ciągle w newsach przewija się ten temat. Swoje "misje" wysłali Amerykanie, Chińczycy i jakiś kraj arabski. Wyjaśnijcie mi - po co? Czy za wyrzucone w błoto pieniądze (takie jest moje zdanie o tych misjach) nie można by było zająć się naszą planetą? Efekt cieplarniany, tysiące ton plastiku w morzach, kończące się zasoby paliw kopalnych, wycinka lasów itp itd Mamy miliony problemów tutaj. Jpdl... Koszt misji to 2.5 mld usd. Przy tej okazji wiele osób miało pracę, dokonano jakichś tam innowacji, powstaną jakieś prace naukowe, zostaną zebrane doświadczenia. Czy myślisz, że jakby te pieniądze zostały przeznaczone na niewycinanie lasów, czy na walkę z efektem cieplarnianym to te pieniądze przyśpieszyłyby te prace ? Myślisz, że to tylko kwestia pieniędzy ? Na razie na ziemi jest wystarczająco miejsca, ale kiedyś zacznie go brakować. Ps. Jeden bombowiec B2 kosztuje 2 mld usd. Ps. 2 Przy okazji misji Apollo wymyślono takie rzeczy Skaner CAT do wykrywania komórek rakowych Komputerowy mikroprocesor → rozwój całej branży komputerowej (szybkość, miniaturyzacja)Miniaturyzacja narzędzi i ich zasilania (wkrętarki akumulatorowe, odkurzacze próżniowe itp.)Termometr do pomiaru temperatury w uchuJedzenie liofilizowaneJoystickWydajne panele słoneczneSkafandry i maski dla służb specjalnych (straż pożarna, służby sanitarne)Stroje kąpielowe dla profesjonalnych pływakówUdoskonalone filtry do wodyDetektor dymuTelewizja satelitarnaLepsze obuwie (podeszwy o lepszej sprężystości i wentylacji wykorzystujące doświadczenia NASA)Soczewki o powierzchniach trudnych do porysowaniaKoce izolacyjnePatelnie teflonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Stoki narciarskie też są bez sensu bo wpływają na ocieplenie klimatu: wycinka lasów, spalone paliwo, energia na naśnieżania, ratrakowanie, bezsensowne produkcja nart itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Przecież w gospodarce nie brakuje pieniędzy, a wręcz jest za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Ostatnio ciągle w newsach przewija się ten temat. Swoje "misje" wysłali Amerykanie, Chińczycy i jakiś kraj arabski. Wyjaśnijcie mi - po co? Czy za wyrzucone w błoto pieniądze (takie jest moje zdanie o tych misjach) nie można by było zająć się naszą planetą? Efekt cieplarniany, tysiące ton plastiku w morzach, kończące się zasoby paliw kopalnych, wycinka lasów itp itd Mamy miliony problemów tutaj. Jpdl... Jeśli, jako ludzkość, chcemy przetrwać, to musimy eksplorować kosmos. Misje na Marsa, to kolejny krok. Za jakieś 4 miliardy lat będziemy musieli wyprowadzić się z układu słonecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Ostatnio ciągle w newsach przewija się ten temat. Swoje "misje" wysłali Amerykanie, Chińczycy i jakiś kraj arabski. Wyjaśnijcie mi - po co? Czy za wyrzucone w błoto pieniądze (takie jest moje zdanie o tych misjach) nie można by było zająć się naszą planetą? Efekt cieplarniany, tysiące ton plastiku w morzach, kończące się zasoby paliw kopalnych, wycinka lasów itp itd Mamy miliony problemów tutaj. Jpdl... Trochę z kosmicznych technologii korzystamy jednak. https://www.urbispor...AiABEgIC8PD_BwE żart taki https://www.pebaxpow...bax-technology/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Taka ogólna ciekawość (wszech) świata to dobra rzecz. Inaczej wciąż byśmy siedzieli w jaskiniach. Albo inny gatunek by nas wyprowadzał na spacer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Jeśli, jako ludzkość, chcemy przetrwać, to musimy eksplorować kosmos. Misje na Marsa, to kolejny krok. Za jakieś 4 miliardy lat będziemy musieli wyprowadzić się z układu słonecznego. Tylko żeby się udało zakorkować DNA i wystrzelić do przestrzeni międzygalaktycznej. Czego nam wszystkim szczerze życzę! Trochę z kosmicznych technologii korzystamy jednak.https://www.urbispor...AiABEgIC8PD_BwE żart takihttps://www.pebaxpow...bax-technology/ Snobistycznych biegaczy buty vaporfly Nike rajcują - bo tylko po 250$ ... a ile te milisekundy oddanej energii dodają do rekordów zwykłych zjadaczy chleba - taka możliwość korzystania z kosmicznej technologii- „ŁAŁ” Taka ogólna ciekawość (wszech) świata to dobra rzecz. Inaczej wciąż byśmy siedzieli w jaskiniach. Albo inny gatunek by nas wyprowadzał na spacer. Ja tam bym dała się wyprowadzić z jaskini gatunkowi, co zjeżdża w Raptorach 140RS!!!! Epic of Gilgamesh ....opisuje pierwsze wyprowadzenia z jaskini ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tylko żeby się udało zakorkować DNA i wystrzelić do przestrzeni międzygalaktycznej. Czego nam wszystkim szczerze życzę! Snobistycznych biegaczy buty vaporfly Nike rajcują - bo tylko po 250$ ... a ile te milisekundy oddanej energii dodają do rekordów zwykłych zjadaczy chleba - taka możliwość korzystania z kosmicznej technologii- „ŁAŁ” Ja tam bym dała się wyprowadzić z jaskini gatunkowi, co zjeżdża w Raptorach 140RS!!!! Epic of Gilgamesh ....opisuje pierwsze wyprowadzenia z jaskini ... Chodziło mi o bardziej przyziemne osiągnięcia rodem z kosmosu https://eu.usatoday....ation/39580591/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Misja na Marsa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Ostatnio ciągle w newsach przewija się ten temat. Swoje "misje" wysłali Amerykanie, Chińczycy i jakiś kraj arabski. Wyjaśnijcie mi - po co? Czy za wyrzucone w błoto pieniądze (takie jest moje zdanie o tych misjach) nie można by było zająć się naszą planetą? Efekt cieplarniany, tysiące ton plastiku w morzach, kończące się zasoby paliw kopalnych, wycinka lasów itp itd Mamy miliony problemów tutaj. Jpdl... Koszt misji to 2.5 mld usd. Przy tej okazji wiele osób miało pracę, dokonano jakichś tam innowacji, powstaną jakieś prace naukowe, zostaną zebrane doświadczenia. Czy myślisz, że jakby te pieniądze zostały przeznaczone na niewycinanie lasów, czy na walkę z efektem cieplarnianym to te pieniądze przyśpieszyłyby te prace ? Myślisz, że to tylko kwestia pieniędzy ? Na razie na ziemi jest wystarczająco miejsca, ale kiedyś zacznie go brakować. Ps. Jeden bombowiec B2 kosztuje 2 mld usd. Ps. 2 Przy okazji misji Apollo wymyślono takie rzeczy Skaner CAT do wykrywania komórek rakowych Komputerowy mikroprocesor → rozwój całej branży komputerowej (szybkość, miniaturyzacja)Miniaturyzacja narzędzi i ich zasilania (wkrętarki akumulatorowe, odkurzacze próżniowe itp.)Termometr do pomiaru temperatury w uchuJedzenie liofilizowaneJoystickWydajne panele słoneczneSkafandry i maski dla służb specjalnych (straż pożarna, służby sanitarne)Stroje kąpielowe dla profesjonalnych pływakówUdoskonalone filtry do wodyDetektor dymuTelewizja satelitarnaLepsze obuwie (podeszwy o lepszej sprężystości i wentylacji wykorzystujące doświadczenia NASA)Soczewki o powierzchniach trudnych do porysowaniaKoce izolacyjnePatelnie teflonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Stoki narciarskie też są bez sensu bo wpływają na ocieplenie klimatu: wycinka lasów, spalone paliwo, energia na naśnieżania, ratrakowanie, bezsensowne produkcja nart itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Przecież w gospodarce nie brakuje pieniędzy, a wręcz jest za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Ostatnio ciągle w newsach przewija się ten temat. Swoje "misje" wysłali Amerykanie, Chińczycy i jakiś kraj arabski. Wyjaśnijcie mi - po co? Czy za wyrzucone w błoto pieniądze (takie jest moje zdanie o tych misjach) nie można by było zająć się naszą planetą? Efekt cieplarniany, tysiące ton plastiku w morzach, kończące się zasoby paliw kopalnych, wycinka lasów itp itd Mamy miliony problemów tutaj. Jpdl... Jeśli, jako ludzkość, chcemy przetrwać, to musimy eksplorować kosmos. Misje na Marsa, to kolejny krok. Za jakieś 4 miliardy lat będziemy musieli wyprowadzić się z układu słonecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Ostatnio ciągle w newsach przewija się ten temat. Swoje "misje" wysłali Amerykanie, Chińczycy i jakiś kraj arabski. Wyjaśnijcie mi - po co? Czy za wyrzucone w błoto pieniądze (takie jest moje zdanie o tych misjach) nie można by było zająć się naszą planetą? Efekt cieplarniany, tysiące ton plastiku w morzach, kończące się zasoby paliw kopalnych, wycinka lasów itp itd Mamy miliony problemów tutaj. Jpdl... Trochę z kosmicznych technologii korzystamy jednak. https://www.urbispor...AiABEgIC8PD_BwE żart taki https://www.pebaxpow...bax-technology/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Taka ogólna ciekawość (wszech) świata to dobra rzecz. Inaczej wciąż byśmy siedzieli w jaskiniach. Albo inny gatunek by nas wyprowadzał na spacer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Jeśli, jako ludzkość, chcemy przetrwać, to musimy eksplorować kosmos. Misje na Marsa, to kolejny krok. Za jakieś 4 miliardy lat będziemy musieli wyprowadzić się z układu słonecznego. Tylko żeby się udało zakorkować DNA i wystrzelić do przestrzeni międzygalaktycznej. Czego nam wszystkim szczerze życzę! Trochę z kosmicznych technologii korzystamy jednak.https://www.urbispor...AiABEgIC8PD_BwE żart takihttps://www.pebaxpow...bax-technology/ Snobistycznych biegaczy buty vaporfly Nike rajcują - bo tylko po 250$ ... a ile te milisekundy oddanej energii dodają do rekordów zwykłych zjadaczy chleba - taka możliwość korzystania z kosmicznej technologii- „ŁAŁ” Taka ogólna ciekawość (wszech) świata to dobra rzecz. Inaczej wciąż byśmy siedzieli w jaskiniach. Albo inny gatunek by nas wyprowadzał na spacer. Ja tam bym dała się wyprowadzić z jaskini gatunkowi, co zjeżdża w Raptorach 140RS!!!! Epic of Gilgamesh ....opisuje pierwsze wyprowadzenia z jaskini ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tylko żeby się udało zakorkować DNA i wystrzelić do przestrzeni międzygalaktycznej. Czego nam wszystkim szczerze życzę! Snobistycznych biegaczy buty vaporfly Nike rajcują - bo tylko po 250$ ... a ile te milisekundy oddanej energii dodają do rekordów zwykłych zjadaczy chleba - taka możliwość korzystania z kosmicznej technologii- „ŁAŁ” Ja tam bym dała się wyprowadzić z jaskini gatunkowi, co zjeżdża w Raptorach 140RS!!!! Epic of Gilgamesh ....opisuje pierwsze wyprowadzenia z jaskini ... Chodziło mi o bardziej przyziemne osiągnięcia rodem z kosmosu https://eu.usatoday....ation/39580591/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Misja na Marsa
bodex4 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Stoki narciarskie też są bez sensu bo wpływają na ocieplenie klimatu: wycinka lasów, spalone paliwo, energia na naśnieżania, ratrakowanie, bezsensowne produkcja nart itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Przecież w gospodarce nie brakuje pieniędzy, a wręcz jest za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Ostatnio ciągle w newsach przewija się ten temat. Swoje "misje" wysłali Amerykanie, Chińczycy i jakiś kraj arabski. Wyjaśnijcie mi - po co? Czy za wyrzucone w błoto pieniądze (takie jest moje zdanie o tych misjach) nie można by było zająć się naszą planetą? Efekt cieplarniany, tysiące ton plastiku w morzach, kończące się zasoby paliw kopalnych, wycinka lasów itp itd Mamy miliony problemów tutaj. Jpdl... Jeśli, jako ludzkość, chcemy przetrwać, to musimy eksplorować kosmos. Misje na Marsa, to kolejny krok. Za jakieś 4 miliardy lat będziemy musieli wyprowadzić się z układu słonecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Ostatnio ciągle w newsach przewija się ten temat. Swoje "misje" wysłali Amerykanie, Chińczycy i jakiś kraj arabski. Wyjaśnijcie mi - po co? Czy za wyrzucone w błoto pieniądze (takie jest moje zdanie o tych misjach) nie można by było zająć się naszą planetą? Efekt cieplarniany, tysiące ton plastiku w morzach, kończące się zasoby paliw kopalnych, wycinka lasów itp itd Mamy miliony problemów tutaj. Jpdl... Trochę z kosmicznych technologii korzystamy jednak. https://www.urbispor...AiABEgIC8PD_BwE żart taki https://www.pebaxpow...bax-technology/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Taka ogólna ciekawość (wszech) świata to dobra rzecz. Inaczej wciąż byśmy siedzieli w jaskiniach. Albo inny gatunek by nas wyprowadzał na spacer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Jeśli, jako ludzkość, chcemy przetrwać, to musimy eksplorować kosmos. Misje na Marsa, to kolejny krok. Za jakieś 4 miliardy lat będziemy musieli wyprowadzić się z układu słonecznego. Tylko żeby się udało zakorkować DNA i wystrzelić do przestrzeni międzygalaktycznej. Czego nam wszystkim szczerze życzę! Trochę z kosmicznych technologii korzystamy jednak.https://www.urbispor...AiABEgIC8PD_BwE żart takihttps://www.pebaxpow...bax-technology/ Snobistycznych biegaczy buty vaporfly Nike rajcują - bo tylko po 250$ ... a ile te milisekundy oddanej energii dodają do rekordów zwykłych zjadaczy chleba - taka możliwość korzystania z kosmicznej technologii- „ŁAŁ” Taka ogólna ciekawość (wszech) świata to dobra rzecz. Inaczej wciąż byśmy siedzieli w jaskiniach. Albo inny gatunek by nas wyprowadzał na spacer. Ja tam bym dała się wyprowadzić z jaskini gatunkowi, co zjeżdża w Raptorach 140RS!!!! Epic of Gilgamesh ....opisuje pierwsze wyprowadzenia z jaskini ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tylko żeby się udało zakorkować DNA i wystrzelić do przestrzeni międzygalaktycznej. Czego nam wszystkim szczerze życzę! Snobistycznych biegaczy buty vaporfly Nike rajcują - bo tylko po 250$ ... a ile te milisekundy oddanej energii dodają do rekordów zwykłych zjadaczy chleba - taka możliwość korzystania z kosmicznej technologii- „ŁAŁ” Ja tam bym dała się wyprowadzić z jaskini gatunkowi, co zjeżdża w Raptorach 140RS!!!! Epic of Gilgamesh ....opisuje pierwsze wyprowadzenia z jaskini ... Chodziło mi o bardziej przyziemne osiągnięcia rodem z kosmosu https://eu.usatoday....ation/39580591/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Misja na Marsa
star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Ostatnio ciągle w newsach przewija się ten temat. Swoje "misje" wysłali Amerykanie, Chińczycy i jakiś kraj arabski. Wyjaśnijcie mi - po co? Czy za wyrzucone w błoto pieniądze (takie jest moje zdanie o tych misjach) nie można by było zająć się naszą planetą? Efekt cieplarniany, tysiące ton plastiku w morzach, kończące się zasoby paliw kopalnych, wycinka lasów itp itd Mamy miliony problemów tutaj. Jpdl... Trochę z kosmicznych technologii korzystamy jednak. https://www.urbispor...AiABEgIC8PD_BwE żart taki https://www.pebaxpow...bax-technology/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Taka ogólna ciekawość (wszech) świata to dobra rzecz. Inaczej wciąż byśmy siedzieli w jaskiniach. Albo inny gatunek by nas wyprowadzał na spacer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Jeśli, jako ludzkość, chcemy przetrwać, to musimy eksplorować kosmos. Misje na Marsa, to kolejny krok. Za jakieś 4 miliardy lat będziemy musieli wyprowadzić się z układu słonecznego. Tylko żeby się udało zakorkować DNA i wystrzelić do przestrzeni międzygalaktycznej. Czego nam wszystkim szczerze życzę! Trochę z kosmicznych technologii korzystamy jednak.https://www.urbispor...AiABEgIC8PD_BwE żart takihttps://www.pebaxpow...bax-technology/ Snobistycznych biegaczy buty vaporfly Nike rajcują - bo tylko po 250$ ... a ile te milisekundy oddanej energii dodają do rekordów zwykłych zjadaczy chleba - taka możliwość korzystania z kosmicznej technologii- „ŁAŁ” Taka ogólna ciekawość (wszech) świata to dobra rzecz. Inaczej wciąż byśmy siedzieli w jaskiniach. Albo inny gatunek by nas wyprowadzał na spacer. Ja tam bym dała się wyprowadzić z jaskini gatunkowi, co zjeżdża w Raptorach 140RS!!!! Epic of Gilgamesh ....opisuje pierwsze wyprowadzenia z jaskini ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tylko żeby się udało zakorkować DNA i wystrzelić do przestrzeni międzygalaktycznej. Czego nam wszystkim szczerze życzę! Snobistycznych biegaczy buty vaporfly Nike rajcują - bo tylko po 250$ ... a ile te milisekundy oddanej energii dodają do rekordów zwykłych zjadaczy chleba - taka możliwość korzystania z kosmicznej technologii- „ŁAŁ” Ja tam bym dała się wyprowadzić z jaskini gatunkowi, co zjeżdża w Raptorach 140RS!!!! Epic of Gilgamesh ....opisuje pierwsze wyprowadzenia z jaskini ... Chodziło mi o bardziej przyziemne osiągnięcia rodem z kosmosu https://eu.usatoday....ation/39580591/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
mario33 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Taka ogólna ciekawość (wszech) świata to dobra rzecz. Inaczej wciąż byśmy siedzieli w jaskiniach. Albo inny gatunek by nas wyprowadzał na spacer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakalolo Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Jeśli, jako ludzkość, chcemy przetrwać, to musimy eksplorować kosmos. Misje na Marsa, to kolejny krok. Za jakieś 4 miliardy lat będziemy musieli wyprowadzić się z układu słonecznego. Tylko żeby się udało zakorkować DNA i wystrzelić do przestrzeni międzygalaktycznej. Czego nam wszystkim szczerze życzę! Trochę z kosmicznych technologii korzystamy jednak.https://www.urbispor...AiABEgIC8PD_BwE żart takihttps://www.pebaxpow...bax-technology/ Snobistycznych biegaczy buty vaporfly Nike rajcują - bo tylko po 250$ ... a ile te milisekundy oddanej energii dodają do rekordów zwykłych zjadaczy chleba - taka możliwość korzystania z kosmicznej technologii- „ŁAŁ” Taka ogólna ciekawość (wszech) świata to dobra rzecz. Inaczej wciąż byśmy siedzieli w jaskiniach. Albo inny gatunek by nas wyprowadzał na spacer. Ja tam bym dała się wyprowadzić z jaskini gatunkowi, co zjeżdża w Raptorach 140RS!!!! Epic of Gilgamesh ....opisuje pierwsze wyprowadzenia z jaskini ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tylko żeby się udało zakorkować DNA i wystrzelić do przestrzeni międzygalaktycznej. Czego nam wszystkim szczerze życzę! Snobistycznych biegaczy buty vaporfly Nike rajcują - bo tylko po 250$ ... a ile te milisekundy oddanej energii dodają do rekordów zwykłych zjadaczy chleba - taka możliwość korzystania z kosmicznej technologii- „ŁAŁ” Ja tam bym dała się wyprowadzić z jaskini gatunkowi, co zjeżdża w Raptorach 140RS!!!! Epic of Gilgamesh ....opisuje pierwsze wyprowadzenia z jaskini ... Chodziło mi o bardziej przyziemne osiągnięcia rodem z kosmosu https://eu.usatoday....ation/39580591/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi