AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Hero ST ? Tak Hero Elite St TI 167 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 122 Dodano 3 l Ostatniej odpowiedzi 3 l Top użytkownicy w tym temacie 11 10 26 18 Popularne dni 18 Lut 52 19 Lut 31 20 Lut 26 17 Lut 11 Top użytkownicy w tym temacie Mitek 11 odpowiedzi mig 10 odpowiedzi star 26 odpowiedzi AlBundy 18 odpowiedzi Popularne dni 18 Lut 2021 52 odpowiedzi 19 Lut 2021 31 odpowiedzi 20 Lut 2021 26 odpowiedzi 17 Lut 2021 11 odpowiedzi Popularne posty nikon255 20 Lutego 2021 mlodzio Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kupiłem .. kolejne narty to zły kierunek niebawem będziesz kupował kolejne zdecyduj się na obóz szkoleniowy po paru dniach są prawidłowe podstawy a po kilku poczujesz wyraźne postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tak Hero Elite St TI 167 2020 To daj znać po wyjeździe jak wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kupiłem, za tydzień kierunek Szwajcaria, na wszelki wypadek zabieram Atomici jakby mnie rossignole zmęczyły To tak na koniec tej dyskusji. Zobacz jak to z zewnątrz wygląda. Prosiłeś, żeby przygotować „poradnik”, który miał Ci pomoc podjąć decyzję. Z dyskusji wynikało, że to nie w nartach jest problem, że Twoje narty są w porządku, trzeba szukać innego działania od zmiany nart. I zobacz co się stało - zrobiłeś dokładnie odwrotnie. Po prostu przyszedłeś z tezą, nie po to, żeby słuchać, tylko żeby się utwierdzić w przekonaniu. Nic by tego nie zmieniło... ERGO - po co komu takie poradniki ? Skoro w 90% przypadków jest tak samo ? Nie zdziw się jak dostaniesz ponownie odpowiedź: idź poszukaj, było już sto razy. Wtedy przypomnij sobie tą dyskusję i nie obrażaj się na takie wpisy PS: decyzji o doborze slalomek do nart x-turn nie krytykuję, bo może to właściwe działanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 To tak na koniec tej dyskusji. Zobacz jak to z zewnątrz wygląda. Prosiłeś, żeby przygotować „poradnik”, który miał Ci pomoc podjąć decyzję. Z dyskusji wynikało, że to nie w nartach jest problem, że Twoje narty są w porządku, trzeba szukać innego działania od zmiany nart. I zobacz co się stało - zrobiłeś dokładnie odwrotnie. Po prostu przyszedłeś z tezą, nie po to, żeby słuchać, tylko żeby się utwierdzić w przekonaniu. Nic by tego nie zmieniło... ERGO - po co komu takie poradniki ? Skoro w 90% przypadków jest tak samo ? Nie zdziw się jak dostaniesz ponownie odpowiedź: idź poszukaj, było już sto razy. Wtedy przypomnij sobie tą dyskusję i nie obrażaj się na takie wpisy PS: decyzji o doborze slalomek do nart x-turn nie krytykuję, bo może to właściwe działanie. O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Nie popatrzyłem dokładnie... jakbym celował w cokolwiek to w dobre slalomki - pierwsze sklepowe. Ale jak mówiłem - ma dobre narty, nie trzeba nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Nie popatrzyłem dokładnie... jakbym celował w cokolwiek to w dobre slalomki - pierwsze sklepowe. Ale jak mówiłem - ma dobre narty, nie trzeba nic więcej. Szukałem odpowiedzi w pierwszym i drugim temacie co zrobić abym zaczął jeździć lepiej, technicznie Uznałem, że muszę się cofnąć i zbierałem informacje na jakich nartach będzie mi łatwiej ponownie zacząć. Oczywiście, że braki techniczne muszę poprawić z instruktorem, to jasne jak słońce, szukałem nart na których będzie mi to łatwiej zrobić. Na podstawie zebranych informacji i Waszych sugestii podjąłem decyzję o zakupie nowych nart krótszych. Ostatecznie na podstawie rady SSTAR zakupiłem narty Rossignol Elite St Ti 167 cm Czy na tych nartach będzie mi trudniej niż na redsterach x7 175 cm? Czy popełniłem błąd? Niedługo sam to zweryfikuję najważniejsza jest radość z jazdy. Jeżeli ta narta to AM to będę miał dwie, krótszą i dłuższą, najpierw na krótszej się nauczę, a potem na dłuższej będę „ śmigał” Dziękuję za Wasze rady i sugestie, cieszę się, że ten wątek był prawie na tema. Chociaż były próby starej gwardii na rozwodnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Nie popatrzyłem dokładnie... jakbym celował w cokolwiek to w dobre slalomki - pierwsze sklepowe. Ale jak mówiłem - ma dobre narty, nie trzeba nic więcej. No nie wiem, na stronie Rossignol są opisane jako slalomki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Te st ti raczej sie dobrze slizgaja. Pewnie lepiej niz atomici. Bedziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am skąd bierzesz takie informacje? https://www.ntn.pl/n...ione-2014-2015/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 To daj znać po wyjeździe jak wrażenia. Zabieram obie pary, kupiłem gopro. Żona będzie kręcic. Pierwszego dnia x7 drugiego rossi, a kolejne na tych co się lepiej mi jeździ. wrzucę filmy i będę oczekiwał konstruktywnej krytyki po której jeżeli będzie trzeba złożę samokrytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Szukałem odpowiedzi w pierwszym i drugim temacie co zrobić abym zaczął jeździć lepiej, technicznie Uznałem, że muszę się cofnąć i zbierałem informacje na jakich nartach będzie mi łatwiej ponownie zacząć. Oczywiście, że braki techniczne muszę poprawić z instruktorem, to jasne jak słońce, szukałem nart na których będzie mi to łatwiej zrobić. Na podstawie zebranych informacji i Waszych sugestii podjąłem decyzję o zakupie nowych nart krótszych. Ostatecznie na podstawie rady SSTAR zakupiłem narty Rossignol Elite St Ti 167 cm Czy na tych nartach będzie mi trudniej niż na redsterach x7 175 cm? Czy popełniłem błąd? Niedługo sam to zweryfikuję najważniejsza jest radość z jazdy. Jeżeli ta narta to AM to będę miał dwie, krótszą i dłuższą, najpierw na krótszej się nauczę, a potem na dłuższej będę „ śmigał” Dziękuję za Wasze rady i sugestie, cieszę się, że ten wątek był prawie na tema. Chociaż były próby starej gwardii na rozwodnienie. Cześć Stary, rozmowa trwa już chyba ze trzy tygodnie a Ty jesteś jak beton. Słuchasz ludzi, którzy z założenia nic nie wiedzą - wystarczy zerknąć i przeczytać dossier . Po co? Czy to dla Ciebie zabawa? Jak zauważysz, napisałem tutaj bardzo dużo postów i spędziłem nad tym bardzo dużo czasu. Zawsze starałem się pisać zgodnie ze swoja wiedzą i doświadczeniem. Dbałem i dbam o to by przekaz - zwłaszcza dla początkujących - był pełny i zrozumiały. To wymaga czasu i zaangażowania. Nikt za to nie płaci, a pisanie dwutysięcznego postu na ten sam temat jest naprawdę męczące. Uszanuj to koleś, chociaż przez moment i nie pisz postów, że jednak zlałeś wszystkie rozsądne rady i kupiłeś sobie szóste narty żeby lepiej jeździć. Głupota idzie pod rękę z chodzeniem na łatwiznę - zwłaszcza jak się ma za dużo pieniędzy. Podobnie ufa się wtedy budowanym przez marketingowców przekazom - takie są piękne, i tak nas dowartościowują. Przekaz: Weź kurwa dupę w troki i do roboty! - jest mało popularny ale fajnie odsiewa ziarno od plew. Dla mnie możesz sobie nawet DJI Inspire. Umiejętności nie kupisz. Musisz je WYPRACOWAĆ. Mam narty na których nauczyła się jeździć moja żona zajebiste - dam Ci za darmo - chcesz? Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Nie wiem, Filinatora trzeba spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest. Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar. ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwo I tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest.Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar.ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwoI tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadzaNo i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti.https://www.skitalk....ite-st-ti.6757/ Najciekawsze komemtarze.https://newgear.net/...&SLA=&SLE=&SLX= Porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 20 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Bardzo dziękuję za ten post. W 100% się z tym zgadzam. To przecież ja ostatecznie zdecyduję które narty są dla mnie najlepsze. Koledzy którzy krytykują mój wybór proszę aby pamiętali o co pytałem. Decyzja o zakupie nowych zapadła w ubiegłym sezonie, jedynie pytałem jakie narty (długość, promień, twardość, grupa) pomogą mi zacząć od nowa. I tylko to chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cześć Adasiu Puk, puk... Nie dyskutuje się z byle kim. Nie marnuje czasu. Pamiętaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. tak z czystej ciekawosci. Ile wazysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mlodzio Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kupiłem .. kolejne narty to zły kierunek niebawem będziesz kupował kolejne zdecyduj się na obóz szkoleniowy po paru dniach są prawidłowe podstawy a po kilku poczujesz wyraźne postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tak Hero Elite St TI 167 2020 To daj znać po wyjeździe jak wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kupiłem, za tydzień kierunek Szwajcaria, na wszelki wypadek zabieram Atomici jakby mnie rossignole zmęczyły To tak na koniec tej dyskusji. Zobacz jak to z zewnątrz wygląda. Prosiłeś, żeby przygotować „poradnik”, który miał Ci pomoc podjąć decyzję. Z dyskusji wynikało, że to nie w nartach jest problem, że Twoje narty są w porządku, trzeba szukać innego działania od zmiany nart. I zobacz co się stało - zrobiłeś dokładnie odwrotnie. Po prostu przyszedłeś z tezą, nie po to, żeby słuchać, tylko żeby się utwierdzić w przekonaniu. Nic by tego nie zmieniło... ERGO - po co komu takie poradniki ? Skoro w 90% przypadków jest tak samo ? Nie zdziw się jak dostaniesz ponownie odpowiedź: idź poszukaj, było już sto razy. Wtedy przypomnij sobie tą dyskusję i nie obrażaj się na takie wpisy PS: decyzji o doborze slalomek do nart x-turn nie krytykuję, bo może to właściwe działanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 To tak na koniec tej dyskusji. Zobacz jak to z zewnątrz wygląda. Prosiłeś, żeby przygotować „poradnik”, który miał Ci pomoc podjąć decyzję. Z dyskusji wynikało, że to nie w nartach jest problem, że Twoje narty są w porządku, trzeba szukać innego działania od zmiany nart. I zobacz co się stało - zrobiłeś dokładnie odwrotnie. Po prostu przyszedłeś z tezą, nie po to, żeby słuchać, tylko żeby się utwierdzić w przekonaniu. Nic by tego nie zmieniło... ERGO - po co komu takie poradniki ? Skoro w 90% przypadków jest tak samo ? Nie zdziw się jak dostaniesz ponownie odpowiedź: idź poszukaj, było już sto razy. Wtedy przypomnij sobie tą dyskusję i nie obrażaj się na takie wpisy PS: decyzji o doborze slalomek do nart x-turn nie krytykuję, bo może to właściwe działanie. O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Nie popatrzyłem dokładnie... jakbym celował w cokolwiek to w dobre slalomki - pierwsze sklepowe. Ale jak mówiłem - ma dobre narty, nie trzeba nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Nie popatrzyłem dokładnie... jakbym celował w cokolwiek to w dobre slalomki - pierwsze sklepowe. Ale jak mówiłem - ma dobre narty, nie trzeba nic więcej. Szukałem odpowiedzi w pierwszym i drugim temacie co zrobić abym zaczął jeździć lepiej, technicznie Uznałem, że muszę się cofnąć i zbierałem informacje na jakich nartach będzie mi łatwiej ponownie zacząć. Oczywiście, że braki techniczne muszę poprawić z instruktorem, to jasne jak słońce, szukałem nart na których będzie mi to łatwiej zrobić. Na podstawie zebranych informacji i Waszych sugestii podjąłem decyzję o zakupie nowych nart krótszych. Ostatecznie na podstawie rady SSTAR zakupiłem narty Rossignol Elite St Ti 167 cm Czy na tych nartach będzie mi trudniej niż na redsterach x7 175 cm? Czy popełniłem błąd? Niedługo sam to zweryfikuję najważniejsza jest radość z jazdy. Jeżeli ta narta to AM to będę miał dwie, krótszą i dłuższą, najpierw na krótszej się nauczę, a potem na dłuższej będę „ śmigał” Dziękuję za Wasze rady i sugestie, cieszę się, że ten wątek był prawie na tema. Chociaż były próby starej gwardii na rozwodnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Nie popatrzyłem dokładnie... jakbym celował w cokolwiek to w dobre slalomki - pierwsze sklepowe. Ale jak mówiłem - ma dobre narty, nie trzeba nic więcej. No nie wiem, na stronie Rossignol są opisane jako slalomki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Te st ti raczej sie dobrze slizgaja. Pewnie lepiej niz atomici. Bedziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am skąd bierzesz takie informacje? https://www.ntn.pl/n...ione-2014-2015/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 To daj znać po wyjeździe jak wrażenia. Zabieram obie pary, kupiłem gopro. Żona będzie kręcic. Pierwszego dnia x7 drugiego rossi, a kolejne na tych co się lepiej mi jeździ. wrzucę filmy i będę oczekiwał konstruktywnej krytyki po której jeżeli będzie trzeba złożę samokrytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Szukałem odpowiedzi w pierwszym i drugim temacie co zrobić abym zaczął jeździć lepiej, technicznie Uznałem, że muszę się cofnąć i zbierałem informacje na jakich nartach będzie mi łatwiej ponownie zacząć. Oczywiście, że braki techniczne muszę poprawić z instruktorem, to jasne jak słońce, szukałem nart na których będzie mi to łatwiej zrobić. Na podstawie zebranych informacji i Waszych sugestii podjąłem decyzję o zakupie nowych nart krótszych. Ostatecznie na podstawie rady SSTAR zakupiłem narty Rossignol Elite St Ti 167 cm Czy na tych nartach będzie mi trudniej niż na redsterach x7 175 cm? Czy popełniłem błąd? Niedługo sam to zweryfikuję najważniejsza jest radość z jazdy. Jeżeli ta narta to AM to będę miał dwie, krótszą i dłuższą, najpierw na krótszej się nauczę, a potem na dłuższej będę „ śmigał” Dziękuję za Wasze rady i sugestie, cieszę się, że ten wątek był prawie na tema. Chociaż były próby starej gwardii na rozwodnienie. Cześć Stary, rozmowa trwa już chyba ze trzy tygodnie a Ty jesteś jak beton. Słuchasz ludzi, którzy z założenia nic nie wiedzą - wystarczy zerknąć i przeczytać dossier . Po co? Czy to dla Ciebie zabawa? Jak zauważysz, napisałem tutaj bardzo dużo postów i spędziłem nad tym bardzo dużo czasu. Zawsze starałem się pisać zgodnie ze swoja wiedzą i doświadczeniem. Dbałem i dbam o to by przekaz - zwłaszcza dla początkujących - był pełny i zrozumiały. To wymaga czasu i zaangażowania. Nikt za to nie płaci, a pisanie dwutysięcznego postu na ten sam temat jest naprawdę męczące. Uszanuj to koleś, chociaż przez moment i nie pisz postów, że jednak zlałeś wszystkie rozsądne rady i kupiłeś sobie szóste narty żeby lepiej jeździć. Głupota idzie pod rękę z chodzeniem na łatwiznę - zwłaszcza jak się ma za dużo pieniędzy. Podobnie ufa się wtedy budowanym przez marketingowców przekazom - takie są piękne, i tak nas dowartościowują. Przekaz: Weź kurwa dupę w troki i do roboty! - jest mało popularny ale fajnie odsiewa ziarno od plew. Dla mnie możesz sobie nawet DJI Inspire. Umiejętności nie kupisz. Musisz je WYPRACOWAĆ. Mam narty na których nauczyła się jeździć moja żona zajebiste - dam Ci za darmo - chcesz? Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Nie wiem, Filinatora trzeba spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest. Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar. ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwo I tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest.Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar.ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwoI tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadzaNo i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti.https://www.skitalk....ite-st-ti.6757/ Najciekawsze komemtarze.https://newgear.net/...&SLA=&SLE=&SLX= Porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 20 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Bardzo dziękuję za ten post. W 100% się z tym zgadzam. To przecież ja ostatecznie zdecyduję które narty są dla mnie najlepsze. Koledzy którzy krytykują mój wybór proszę aby pamiętali o co pytałem. Decyzja o zakupie nowych zapadła w ubiegłym sezonie, jedynie pytałem jakie narty (długość, promień, twardość, grupa) pomogą mi zacząć od nowa. I tylko to chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cześć Adasiu Puk, puk... Nie dyskutuje się z byle kim. Nie marnuje czasu. Pamiętaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. tak z czystej ciekawosci. Ile wazysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Gabrik Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tak Hero Elite St TI 167 2020 To daj znać po wyjeździe jak wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kupiłem, za tydzień kierunek Szwajcaria, na wszelki wypadek zabieram Atomici jakby mnie rossignole zmęczyły To tak na koniec tej dyskusji. Zobacz jak to z zewnątrz wygląda. Prosiłeś, żeby przygotować „poradnik”, który miał Ci pomoc podjąć decyzję. Z dyskusji wynikało, że to nie w nartach jest problem, że Twoje narty są w porządku, trzeba szukać innego działania od zmiany nart. I zobacz co się stało - zrobiłeś dokładnie odwrotnie. Po prostu przyszedłeś z tezą, nie po to, żeby słuchać, tylko żeby się utwierdzić w przekonaniu. Nic by tego nie zmieniło... ERGO - po co komu takie poradniki ? Skoro w 90% przypadków jest tak samo ? Nie zdziw się jak dostaniesz ponownie odpowiedź: idź poszukaj, było już sto razy. Wtedy przypomnij sobie tą dyskusję i nie obrażaj się na takie wpisy PS: decyzji o doborze slalomek do nart x-turn nie krytykuję, bo może to właściwe działanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 To tak na koniec tej dyskusji. Zobacz jak to z zewnątrz wygląda. Prosiłeś, żeby przygotować „poradnik”, który miał Ci pomoc podjąć decyzję. Z dyskusji wynikało, że to nie w nartach jest problem, że Twoje narty są w porządku, trzeba szukać innego działania od zmiany nart. I zobacz co się stało - zrobiłeś dokładnie odwrotnie. Po prostu przyszedłeś z tezą, nie po to, żeby słuchać, tylko żeby się utwierdzić w przekonaniu. Nic by tego nie zmieniło... ERGO - po co komu takie poradniki ? Skoro w 90% przypadków jest tak samo ? Nie zdziw się jak dostaniesz ponownie odpowiedź: idź poszukaj, było już sto razy. Wtedy przypomnij sobie tą dyskusję i nie obrażaj się na takie wpisy PS: decyzji o doborze slalomek do nart x-turn nie krytykuję, bo może to właściwe działanie. O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Nie popatrzyłem dokładnie... jakbym celował w cokolwiek to w dobre slalomki - pierwsze sklepowe. Ale jak mówiłem - ma dobre narty, nie trzeba nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Nie popatrzyłem dokładnie... jakbym celował w cokolwiek to w dobre slalomki - pierwsze sklepowe. Ale jak mówiłem - ma dobre narty, nie trzeba nic więcej. Szukałem odpowiedzi w pierwszym i drugim temacie co zrobić abym zaczął jeździć lepiej, technicznie Uznałem, że muszę się cofnąć i zbierałem informacje na jakich nartach będzie mi łatwiej ponownie zacząć. Oczywiście, że braki techniczne muszę poprawić z instruktorem, to jasne jak słońce, szukałem nart na których będzie mi to łatwiej zrobić. Na podstawie zebranych informacji i Waszych sugestii podjąłem decyzję o zakupie nowych nart krótszych. Ostatecznie na podstawie rady SSTAR zakupiłem narty Rossignol Elite St Ti 167 cm Czy na tych nartach będzie mi trudniej niż na redsterach x7 175 cm? Czy popełniłem błąd? Niedługo sam to zweryfikuję najważniejsza jest radość z jazdy. Jeżeli ta narta to AM to będę miał dwie, krótszą i dłuższą, najpierw na krótszej się nauczę, a potem na dłuższej będę „ śmigał” Dziękuję za Wasze rady i sugestie, cieszę się, że ten wątek był prawie na tema. Chociaż były próby starej gwardii na rozwodnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Nie popatrzyłem dokładnie... jakbym celował w cokolwiek to w dobre slalomki - pierwsze sklepowe. Ale jak mówiłem - ma dobre narty, nie trzeba nic więcej. No nie wiem, na stronie Rossignol są opisane jako slalomki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Te st ti raczej sie dobrze slizgaja. Pewnie lepiej niz atomici. Bedziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am skąd bierzesz takie informacje? https://www.ntn.pl/n...ione-2014-2015/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 To daj znać po wyjeździe jak wrażenia. Zabieram obie pary, kupiłem gopro. Żona będzie kręcic. Pierwszego dnia x7 drugiego rossi, a kolejne na tych co się lepiej mi jeździ. wrzucę filmy i będę oczekiwał konstruktywnej krytyki po której jeżeli będzie trzeba złożę samokrytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Szukałem odpowiedzi w pierwszym i drugim temacie co zrobić abym zaczął jeździć lepiej, technicznie Uznałem, że muszę się cofnąć i zbierałem informacje na jakich nartach będzie mi łatwiej ponownie zacząć. Oczywiście, że braki techniczne muszę poprawić z instruktorem, to jasne jak słońce, szukałem nart na których będzie mi to łatwiej zrobić. Na podstawie zebranych informacji i Waszych sugestii podjąłem decyzję o zakupie nowych nart krótszych. Ostatecznie na podstawie rady SSTAR zakupiłem narty Rossignol Elite St Ti 167 cm Czy na tych nartach będzie mi trudniej niż na redsterach x7 175 cm? Czy popełniłem błąd? Niedługo sam to zweryfikuję najważniejsza jest radość z jazdy. Jeżeli ta narta to AM to będę miał dwie, krótszą i dłuższą, najpierw na krótszej się nauczę, a potem na dłuższej będę „ śmigał” Dziękuję za Wasze rady i sugestie, cieszę się, że ten wątek był prawie na tema. Chociaż były próby starej gwardii na rozwodnienie. Cześć Stary, rozmowa trwa już chyba ze trzy tygodnie a Ty jesteś jak beton. Słuchasz ludzi, którzy z założenia nic nie wiedzą - wystarczy zerknąć i przeczytać dossier . Po co? Czy to dla Ciebie zabawa? Jak zauważysz, napisałem tutaj bardzo dużo postów i spędziłem nad tym bardzo dużo czasu. Zawsze starałem się pisać zgodnie ze swoja wiedzą i doświadczeniem. Dbałem i dbam o to by przekaz - zwłaszcza dla początkujących - był pełny i zrozumiały. To wymaga czasu i zaangażowania. Nikt za to nie płaci, a pisanie dwutysięcznego postu na ten sam temat jest naprawdę męczące. Uszanuj to koleś, chociaż przez moment i nie pisz postów, że jednak zlałeś wszystkie rozsądne rady i kupiłeś sobie szóste narty żeby lepiej jeździć. Głupota idzie pod rękę z chodzeniem na łatwiznę - zwłaszcza jak się ma za dużo pieniędzy. Podobnie ufa się wtedy budowanym przez marketingowców przekazom - takie są piękne, i tak nas dowartościowują. Przekaz: Weź kurwa dupę w troki i do roboty! - jest mało popularny ale fajnie odsiewa ziarno od plew. Dla mnie możesz sobie nawet DJI Inspire. Umiejętności nie kupisz. Musisz je WYPRACOWAĆ. Mam narty na których nauczyła się jeździć moja żona zajebiste - dam Ci za darmo - chcesz? Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Nie wiem, Filinatora trzeba spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest. Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar. ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwo I tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest.Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar.ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwoI tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadzaNo i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti.https://www.skitalk....ite-st-ti.6757/ Najciekawsze komemtarze.https://newgear.net/...&SLA=&SLE=&SLX= Porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 20 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Bardzo dziękuję za ten post. W 100% się z tym zgadzam. To przecież ja ostatecznie zdecyduję które narty są dla mnie najlepsze. Koledzy którzy krytykują mój wybór proszę aby pamiętali o co pytałem. Decyzja o zakupie nowych zapadła w ubiegłym sezonie, jedynie pytałem jakie narty (długość, promień, twardość, grupa) pomogą mi zacząć od nowa. I tylko to chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cześć Adasiu Puk, puk... Nie dyskutuje się z byle kim. Nie marnuje czasu. Pamiętaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. tak z czystej ciekawosci. Ile wazysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 To tak na koniec tej dyskusji. Zobacz jak to z zewnątrz wygląda. Prosiłeś, żeby przygotować „poradnik”, który miał Ci pomoc podjąć decyzję. Z dyskusji wynikało, że to nie w nartach jest problem, że Twoje narty są w porządku, trzeba szukać innego działania od zmiany nart. I zobacz co się stało - zrobiłeś dokładnie odwrotnie. Po prostu przyszedłeś z tezą, nie po to, żeby słuchać, tylko żeby się utwierdzić w przekonaniu. Nic by tego nie zmieniło... ERGO - po co komu takie poradniki ? Skoro w 90% przypadków jest tak samo ? Nie zdziw się jak dostaniesz ponownie odpowiedź: idź poszukaj, było już sto razy. Wtedy przypomnij sobie tą dyskusję i nie obrażaj się na takie wpisy PS: decyzji o doborze slalomek do nart x-turn nie krytykuję, bo może to właściwe działanie. O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Nie popatrzyłem dokładnie... jakbym celował w cokolwiek to w dobre slalomki - pierwsze sklepowe. Ale jak mówiłem - ma dobre narty, nie trzeba nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Nie popatrzyłem dokładnie... jakbym celował w cokolwiek to w dobre slalomki - pierwsze sklepowe. Ale jak mówiłem - ma dobre narty, nie trzeba nic więcej. Szukałem odpowiedzi w pierwszym i drugim temacie co zrobić abym zaczął jeździć lepiej, technicznie Uznałem, że muszę się cofnąć i zbierałem informacje na jakich nartach będzie mi łatwiej ponownie zacząć. Oczywiście, że braki techniczne muszę poprawić z instruktorem, to jasne jak słońce, szukałem nart na których będzie mi to łatwiej zrobić. Na podstawie zebranych informacji i Waszych sugestii podjąłem decyzję o zakupie nowych nart krótszych. Ostatecznie na podstawie rady SSTAR zakupiłem narty Rossignol Elite St Ti 167 cm Czy na tych nartach będzie mi trudniej niż na redsterach x7 175 cm? Czy popełniłem błąd? Niedługo sam to zweryfikuję najważniejsza jest radość z jazdy. Jeżeli ta narta to AM to będę miał dwie, krótszą i dłuższą, najpierw na krótszej się nauczę, a potem na dłuższej będę „ śmigał” Dziękuję za Wasze rady i sugestie, cieszę się, że ten wątek był prawie na tema. Chociaż były próby starej gwardii na rozwodnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Nie popatrzyłem dokładnie... jakbym celował w cokolwiek to w dobre slalomki - pierwsze sklepowe. Ale jak mówiłem - ma dobre narty, nie trzeba nic więcej. No nie wiem, na stronie Rossignol są opisane jako slalomki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Te st ti raczej sie dobrze slizgaja. Pewnie lepiej niz atomici. Bedziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am skąd bierzesz takie informacje? https://www.ntn.pl/n...ione-2014-2015/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 To daj znać po wyjeździe jak wrażenia. Zabieram obie pary, kupiłem gopro. Żona będzie kręcic. Pierwszego dnia x7 drugiego rossi, a kolejne na tych co się lepiej mi jeździ. wrzucę filmy i będę oczekiwał konstruktywnej krytyki po której jeżeli będzie trzeba złożę samokrytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Szukałem odpowiedzi w pierwszym i drugim temacie co zrobić abym zaczął jeździć lepiej, technicznie Uznałem, że muszę się cofnąć i zbierałem informacje na jakich nartach będzie mi łatwiej ponownie zacząć. Oczywiście, że braki techniczne muszę poprawić z instruktorem, to jasne jak słońce, szukałem nart na których będzie mi to łatwiej zrobić. Na podstawie zebranych informacji i Waszych sugestii podjąłem decyzję o zakupie nowych nart krótszych. Ostatecznie na podstawie rady SSTAR zakupiłem narty Rossignol Elite St Ti 167 cm Czy na tych nartach będzie mi trudniej niż na redsterach x7 175 cm? Czy popełniłem błąd? Niedługo sam to zweryfikuję najważniejsza jest radość z jazdy. Jeżeli ta narta to AM to będę miał dwie, krótszą i dłuższą, najpierw na krótszej się nauczę, a potem na dłuższej będę „ śmigał” Dziękuję za Wasze rady i sugestie, cieszę się, że ten wątek był prawie na tema. Chociaż były próby starej gwardii na rozwodnienie. Cześć Stary, rozmowa trwa już chyba ze trzy tygodnie a Ty jesteś jak beton. Słuchasz ludzi, którzy z założenia nic nie wiedzą - wystarczy zerknąć i przeczytać dossier . Po co? Czy to dla Ciebie zabawa? Jak zauważysz, napisałem tutaj bardzo dużo postów i spędziłem nad tym bardzo dużo czasu. Zawsze starałem się pisać zgodnie ze swoja wiedzą i doświadczeniem. Dbałem i dbam o to by przekaz - zwłaszcza dla początkujących - był pełny i zrozumiały. To wymaga czasu i zaangażowania. Nikt za to nie płaci, a pisanie dwutysięcznego postu na ten sam temat jest naprawdę męczące. Uszanuj to koleś, chociaż przez moment i nie pisz postów, że jednak zlałeś wszystkie rozsądne rady i kupiłeś sobie szóste narty żeby lepiej jeździć. Głupota idzie pod rękę z chodzeniem na łatwiznę - zwłaszcza jak się ma za dużo pieniędzy. Podobnie ufa się wtedy budowanym przez marketingowców przekazom - takie są piękne, i tak nas dowartościowują. Przekaz: Weź kurwa dupę w troki i do roboty! - jest mało popularny ale fajnie odsiewa ziarno od plew. Dla mnie możesz sobie nawet DJI Inspire. Umiejętności nie kupisz. Musisz je WYPRACOWAĆ. Mam narty na których nauczyła się jeździć moja żona zajebiste - dam Ci za darmo - chcesz? Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Nie wiem, Filinatora trzeba spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest. Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar. ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwo I tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest.Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar.ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwoI tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadzaNo i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti.https://www.skitalk....ite-st-ti.6757/ Najciekawsze komemtarze.https://newgear.net/...&SLA=&SLE=&SLX= Porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 20 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Bardzo dziękuję za ten post. W 100% się z tym zgadzam. To przecież ja ostatecznie zdecyduję które narty są dla mnie najlepsze. Koledzy którzy krytykują mój wybór proszę aby pamiętali o co pytałem. Decyzja o zakupie nowych zapadła w ubiegłym sezonie, jedynie pytałem jakie narty (długość, promień, twardość, grupa) pomogą mi zacząć od nowa. I tylko to chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cześć Adasiu Puk, puk... Nie dyskutuje się z byle kim. Nie marnuje czasu. Pamiętaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. tak z czystej ciekawosci. Ile wazysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Nie popatrzyłem dokładnie... jakbym celował w cokolwiek to w dobre slalomki - pierwsze sklepowe. Ale jak mówiłem - ma dobre narty, nie trzeba nic więcej. Szukałem odpowiedzi w pierwszym i drugim temacie co zrobić abym zaczął jeździć lepiej, technicznie Uznałem, że muszę się cofnąć i zbierałem informacje na jakich nartach będzie mi łatwiej ponownie zacząć. Oczywiście, że braki techniczne muszę poprawić z instruktorem, to jasne jak słońce, szukałem nart na których będzie mi to łatwiej zrobić. Na podstawie zebranych informacji i Waszych sugestii podjąłem decyzję o zakupie nowych nart krótszych. Ostatecznie na podstawie rady SSTAR zakupiłem narty Rossignol Elite St Ti 167 cm Czy na tych nartach będzie mi trudniej niż na redsterach x7 175 cm? Czy popełniłem błąd? Niedługo sam to zweryfikuję najważniejsza jest radość z jazdy. Jeżeli ta narta to AM to będę miał dwie, krótszą i dłuższą, najpierw na krótszej się nauczę, a potem na dłuższej będę „ śmigał” Dziękuję za Wasze rady i sugestie, cieszę się, że ten wątek był prawie na tema. Chociaż były próby starej gwardii na rozwodnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Nie popatrzyłem dokładnie... jakbym celował w cokolwiek to w dobre slalomki - pierwsze sklepowe. Ale jak mówiłem - ma dobre narty, nie trzeba nic więcej. No nie wiem, na stronie Rossignol są opisane jako slalomki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Te st ti raczej sie dobrze slizgaja. Pewnie lepiej niz atomici. Bedziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am skąd bierzesz takie informacje? https://www.ntn.pl/n...ione-2014-2015/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 To daj znać po wyjeździe jak wrażenia. Zabieram obie pary, kupiłem gopro. Żona będzie kręcic. Pierwszego dnia x7 drugiego rossi, a kolejne na tych co się lepiej mi jeździ. wrzucę filmy i będę oczekiwał konstruktywnej krytyki po której jeżeli będzie trzeba złożę samokrytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Szukałem odpowiedzi w pierwszym i drugim temacie co zrobić abym zaczął jeździć lepiej, technicznie Uznałem, że muszę się cofnąć i zbierałem informacje na jakich nartach będzie mi łatwiej ponownie zacząć. Oczywiście, że braki techniczne muszę poprawić z instruktorem, to jasne jak słońce, szukałem nart na których będzie mi to łatwiej zrobić. Na podstawie zebranych informacji i Waszych sugestii podjąłem decyzję o zakupie nowych nart krótszych. Ostatecznie na podstawie rady SSTAR zakupiłem narty Rossignol Elite St Ti 167 cm Czy na tych nartach będzie mi trudniej niż na redsterach x7 175 cm? Czy popełniłem błąd? Niedługo sam to zweryfikuję najważniejsza jest radość z jazdy. Jeżeli ta narta to AM to będę miał dwie, krótszą i dłuższą, najpierw na krótszej się nauczę, a potem na dłuższej będę „ śmigał” Dziękuję za Wasze rady i sugestie, cieszę się, że ten wątek był prawie na tema. Chociaż były próby starej gwardii na rozwodnienie. Cześć Stary, rozmowa trwa już chyba ze trzy tygodnie a Ty jesteś jak beton. Słuchasz ludzi, którzy z założenia nic nie wiedzą - wystarczy zerknąć i przeczytać dossier . Po co? Czy to dla Ciebie zabawa? Jak zauważysz, napisałem tutaj bardzo dużo postów i spędziłem nad tym bardzo dużo czasu. Zawsze starałem się pisać zgodnie ze swoja wiedzą i doświadczeniem. Dbałem i dbam o to by przekaz - zwłaszcza dla początkujących - był pełny i zrozumiały. To wymaga czasu i zaangażowania. Nikt za to nie płaci, a pisanie dwutysięcznego postu na ten sam temat jest naprawdę męczące. Uszanuj to koleś, chociaż przez moment i nie pisz postów, że jednak zlałeś wszystkie rozsądne rady i kupiłeś sobie szóste narty żeby lepiej jeździć. Głupota idzie pod rękę z chodzeniem na łatwiznę - zwłaszcza jak się ma za dużo pieniędzy. Podobnie ufa się wtedy budowanym przez marketingowców przekazom - takie są piękne, i tak nas dowartościowują. Przekaz: Weź kurwa dupę w troki i do roboty! - jest mało popularny ale fajnie odsiewa ziarno od plew. Dla mnie możesz sobie nawet DJI Inspire. Umiejętności nie kupisz. Musisz je WYPRACOWAĆ. Mam narty na których nauczyła się jeździć moja żona zajebiste - dam Ci za darmo - chcesz? Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Nie wiem, Filinatora trzeba spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest. Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar. ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwo I tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest.Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar.ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwoI tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadzaNo i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti.https://www.skitalk....ite-st-ti.6757/ Najciekawsze komemtarze.https://newgear.net/...&SLA=&SLE=&SLX= Porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 20 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Bardzo dziękuję za ten post. W 100% się z tym zgadzam. To przecież ja ostatecznie zdecyduję które narty są dla mnie najlepsze. Koledzy którzy krytykują mój wybór proszę aby pamiętali o co pytałem. Decyzja o zakupie nowych zapadła w ubiegłym sezonie, jedynie pytałem jakie narty (długość, promień, twardość, grupa) pomogą mi zacząć od nowa. I tylko to chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cześć Adasiu Puk, puk... Nie dyskutuje się z byle kim. Nie marnuje czasu. Pamiętaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. tak z czystej ciekawosci. Ile wazysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Nie popatrzyłem dokładnie... jakbym celował w cokolwiek to w dobre slalomki - pierwsze sklepowe. Ale jak mówiłem - ma dobre narty, nie trzeba nic więcej. No nie wiem, na stronie Rossignol są opisane jako slalomki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Te st ti raczej sie dobrze slizgaja. Pewnie lepiej niz atomici. Bedziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am skąd bierzesz takie informacje? https://www.ntn.pl/n...ione-2014-2015/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 To daj znać po wyjeździe jak wrażenia. Zabieram obie pary, kupiłem gopro. Żona będzie kręcic. Pierwszego dnia x7 drugiego rossi, a kolejne na tych co się lepiej mi jeździ. wrzucę filmy i będę oczekiwał konstruktywnej krytyki po której jeżeli będzie trzeba złożę samokrytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Szukałem odpowiedzi w pierwszym i drugim temacie co zrobić abym zaczął jeździć lepiej, technicznie Uznałem, że muszę się cofnąć i zbierałem informacje na jakich nartach będzie mi łatwiej ponownie zacząć. Oczywiście, że braki techniczne muszę poprawić z instruktorem, to jasne jak słońce, szukałem nart na których będzie mi to łatwiej zrobić. Na podstawie zebranych informacji i Waszych sugestii podjąłem decyzję o zakupie nowych nart krótszych. Ostatecznie na podstawie rady SSTAR zakupiłem narty Rossignol Elite St Ti 167 cm Czy na tych nartach będzie mi trudniej niż na redsterach x7 175 cm? Czy popełniłem błąd? Niedługo sam to zweryfikuję najważniejsza jest radość z jazdy. Jeżeli ta narta to AM to będę miał dwie, krótszą i dłuższą, najpierw na krótszej się nauczę, a potem na dłuższej będę „ śmigał” Dziękuję za Wasze rady i sugestie, cieszę się, że ten wątek był prawie na tema. Chociaż były próby starej gwardii na rozwodnienie. Cześć Stary, rozmowa trwa już chyba ze trzy tygodnie a Ty jesteś jak beton. Słuchasz ludzi, którzy z założenia nic nie wiedzą - wystarczy zerknąć i przeczytać dossier . Po co? Czy to dla Ciebie zabawa? Jak zauważysz, napisałem tutaj bardzo dużo postów i spędziłem nad tym bardzo dużo czasu. Zawsze starałem się pisać zgodnie ze swoja wiedzą i doświadczeniem. Dbałem i dbam o to by przekaz - zwłaszcza dla początkujących - był pełny i zrozumiały. To wymaga czasu i zaangażowania. Nikt za to nie płaci, a pisanie dwutysięcznego postu na ten sam temat jest naprawdę męczące. Uszanuj to koleś, chociaż przez moment i nie pisz postów, że jednak zlałeś wszystkie rozsądne rady i kupiłeś sobie szóste narty żeby lepiej jeździć. Głupota idzie pod rękę z chodzeniem na łatwiznę - zwłaszcza jak się ma za dużo pieniędzy. Podobnie ufa się wtedy budowanym przez marketingowców przekazom - takie są piękne, i tak nas dowartościowują. Przekaz: Weź kurwa dupę w troki i do roboty! - jest mało popularny ale fajnie odsiewa ziarno od plew. Dla mnie możesz sobie nawet DJI Inspire. Umiejętności nie kupisz. Musisz je WYPRACOWAĆ. Mam narty na których nauczyła się jeździć moja żona zajebiste - dam Ci za darmo - chcesz? Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Nie wiem, Filinatora trzeba spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest. Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar. ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwo I tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest.Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar.ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwoI tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadzaNo i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti.https://www.skitalk....ite-st-ti.6757/ Najciekawsze komemtarze.https://newgear.net/...&SLA=&SLE=&SLX= Porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 20 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Bardzo dziękuję za ten post. W 100% się z tym zgadzam. To przecież ja ostatecznie zdecyduję które narty są dla mnie najlepsze. Koledzy którzy krytykują mój wybór proszę aby pamiętali o co pytałem. Decyzja o zakupie nowych zapadła w ubiegłym sezonie, jedynie pytałem jakie narty (długość, promień, twardość, grupa) pomogą mi zacząć od nowa. I tylko to chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cześć Adasiu Puk, puk... Nie dyskutuje się z byle kim. Nie marnuje czasu. Pamiętaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. tak z czystej ciekawosci. Ile wazysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Te st ti raczej sie dobrze slizgaja. Pewnie lepiej niz atomici. Bedziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am skąd bierzesz takie informacje? https://www.ntn.pl/n...ione-2014-2015/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 To daj znać po wyjeździe jak wrażenia. Zabieram obie pary, kupiłem gopro. Żona będzie kręcic. Pierwszego dnia x7 drugiego rossi, a kolejne na tych co się lepiej mi jeździ. wrzucę filmy i będę oczekiwał konstruktywnej krytyki po której jeżeli będzie trzeba złożę samokrytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Szukałem odpowiedzi w pierwszym i drugim temacie co zrobić abym zaczął jeździć lepiej, technicznie Uznałem, że muszę się cofnąć i zbierałem informacje na jakich nartach będzie mi łatwiej ponownie zacząć. Oczywiście, że braki techniczne muszę poprawić z instruktorem, to jasne jak słońce, szukałem nart na których będzie mi to łatwiej zrobić. Na podstawie zebranych informacji i Waszych sugestii podjąłem decyzję o zakupie nowych nart krótszych. Ostatecznie na podstawie rady SSTAR zakupiłem narty Rossignol Elite St Ti 167 cm Czy na tych nartach będzie mi trudniej niż na redsterach x7 175 cm? Czy popełniłem błąd? Niedługo sam to zweryfikuję najważniejsza jest radość z jazdy. Jeżeli ta narta to AM to będę miał dwie, krótszą i dłuższą, najpierw na krótszej się nauczę, a potem na dłuższej będę „ śmigał” Dziękuję za Wasze rady i sugestie, cieszę się, że ten wątek był prawie na tema. Chociaż były próby starej gwardii na rozwodnienie. Cześć Stary, rozmowa trwa już chyba ze trzy tygodnie a Ty jesteś jak beton. Słuchasz ludzi, którzy z założenia nic nie wiedzą - wystarczy zerknąć i przeczytać dossier . Po co? Czy to dla Ciebie zabawa? Jak zauważysz, napisałem tutaj bardzo dużo postów i spędziłem nad tym bardzo dużo czasu. Zawsze starałem się pisać zgodnie ze swoja wiedzą i doświadczeniem. Dbałem i dbam o to by przekaz - zwłaszcza dla początkujących - był pełny i zrozumiały. To wymaga czasu i zaangażowania. Nikt za to nie płaci, a pisanie dwutysięcznego postu na ten sam temat jest naprawdę męczące. Uszanuj to koleś, chociaż przez moment i nie pisz postów, że jednak zlałeś wszystkie rozsądne rady i kupiłeś sobie szóste narty żeby lepiej jeździć. Głupota idzie pod rękę z chodzeniem na łatwiznę - zwłaszcza jak się ma za dużo pieniędzy. Podobnie ufa się wtedy budowanym przez marketingowców przekazom - takie są piękne, i tak nas dowartościowują. Przekaz: Weź kurwa dupę w troki i do roboty! - jest mało popularny ale fajnie odsiewa ziarno od plew. Dla mnie możesz sobie nawet DJI Inspire. Umiejętności nie kupisz. Musisz je WYPRACOWAĆ. Mam narty na których nauczyła się jeździć moja żona zajebiste - dam Ci za darmo - chcesz? Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Nie wiem, Filinatora trzeba spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest. Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar. ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwo I tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest.Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar.ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwoI tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadzaNo i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti.https://www.skitalk....ite-st-ti.6757/ Najciekawsze komemtarze.https://newgear.net/...&SLA=&SLE=&SLX= Porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 20 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Bardzo dziękuję za ten post. W 100% się z tym zgadzam. To przecież ja ostatecznie zdecyduję które narty są dla mnie najlepsze. Koledzy którzy krytykują mój wybór proszę aby pamiętali o co pytałem. Decyzja o zakupie nowych zapadła w ubiegłym sezonie, jedynie pytałem jakie narty (długość, promień, twardość, grupa) pomogą mi zacząć od nowa. I tylko to chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cześć Adasiu Puk, puk... Nie dyskutuje się z byle kim. Nie marnuje czasu. Pamiętaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. tak z czystej ciekawosci. Ile wazysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
AlBundy Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 To daj znać po wyjeździe jak wrażenia. Zabieram obie pary, kupiłem gopro. Żona będzie kręcic. Pierwszego dnia x7 drugiego rossi, a kolejne na tych co się lepiej mi jeździ. wrzucę filmy i będę oczekiwał konstruktywnej krytyki po której jeżeli będzie trzeba złożę samokrytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Szukałem odpowiedzi w pierwszym i drugim temacie co zrobić abym zaczął jeździć lepiej, technicznie Uznałem, że muszę się cofnąć i zbierałem informacje na jakich nartach będzie mi łatwiej ponownie zacząć. Oczywiście, że braki techniczne muszę poprawić z instruktorem, to jasne jak słońce, szukałem nart na których będzie mi to łatwiej zrobić. Na podstawie zebranych informacji i Waszych sugestii podjąłem decyzję o zakupie nowych nart krótszych. Ostatecznie na podstawie rady SSTAR zakupiłem narty Rossignol Elite St Ti 167 cm Czy na tych nartach będzie mi trudniej niż na redsterach x7 175 cm? Czy popełniłem błąd? Niedługo sam to zweryfikuję najważniejsza jest radość z jazdy. Jeżeli ta narta to AM to będę miał dwie, krótszą i dłuższą, najpierw na krótszej się nauczę, a potem na dłuższej będę „ śmigał” Dziękuję za Wasze rady i sugestie, cieszę się, że ten wątek był prawie na tema. Chociaż były próby starej gwardii na rozwodnienie. Cześć Stary, rozmowa trwa już chyba ze trzy tygodnie a Ty jesteś jak beton. Słuchasz ludzi, którzy z założenia nic nie wiedzą - wystarczy zerknąć i przeczytać dossier . Po co? Czy to dla Ciebie zabawa? Jak zauważysz, napisałem tutaj bardzo dużo postów i spędziłem nad tym bardzo dużo czasu. Zawsze starałem się pisać zgodnie ze swoja wiedzą i doświadczeniem. Dbałem i dbam o to by przekaz - zwłaszcza dla początkujących - był pełny i zrozumiały. To wymaga czasu i zaangażowania. Nikt za to nie płaci, a pisanie dwutysięcznego postu na ten sam temat jest naprawdę męczące. Uszanuj to koleś, chociaż przez moment i nie pisz postów, że jednak zlałeś wszystkie rozsądne rady i kupiłeś sobie szóste narty żeby lepiej jeździć. Głupota idzie pod rękę z chodzeniem na łatwiznę - zwłaszcza jak się ma za dużo pieniędzy. Podobnie ufa się wtedy budowanym przez marketingowców przekazom - takie są piękne, i tak nas dowartościowują. Przekaz: Weź kurwa dupę w troki i do roboty! - jest mało popularny ale fajnie odsiewa ziarno od plew. Dla mnie możesz sobie nawet DJI Inspire. Umiejętności nie kupisz. Musisz je WYPRACOWAĆ. Mam narty na których nauczyła się jeździć moja żona zajebiste - dam Ci za darmo - chcesz? Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Nie wiem, Filinatora trzeba spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest. Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar. ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwo I tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest.Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar.ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwoI tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadzaNo i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti.https://www.skitalk....ite-st-ti.6757/ Najciekawsze komemtarze.https://newgear.net/...&SLA=&SLE=&SLX= Porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 20 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Bardzo dziękuję za ten post. W 100% się z tym zgadzam. To przecież ja ostatecznie zdecyduję które narty są dla mnie najlepsze. Koledzy którzy krytykują mój wybór proszę aby pamiętali o co pytałem. Decyzja o zakupie nowych zapadła w ubiegłym sezonie, jedynie pytałem jakie narty (długość, promień, twardość, grupa) pomogą mi zacząć od nowa. I tylko to chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cześć Adasiu Puk, puk... Nie dyskutuje się z byle kim. Nie marnuje czasu. Pamiętaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. tak z czystej ciekawosci. Ile wazysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 O jakich ty piszesz slalomkach. Kolega kupił przykrótkie mocno am Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Szukałem odpowiedzi w pierwszym i drugim temacie co zrobić abym zaczął jeździć lepiej, technicznie Uznałem, że muszę się cofnąć i zbierałem informacje na jakich nartach będzie mi łatwiej ponownie zacząć. Oczywiście, że braki techniczne muszę poprawić z instruktorem, to jasne jak słońce, szukałem nart na których będzie mi to łatwiej zrobić. Na podstawie zebranych informacji i Waszych sugestii podjąłem decyzję o zakupie nowych nart krótszych. Ostatecznie na podstawie rady SSTAR zakupiłem narty Rossignol Elite St Ti 167 cm Czy na tych nartach będzie mi trudniej niż na redsterach x7 175 cm? Czy popełniłem błąd? Niedługo sam to zweryfikuję najważniejsza jest radość z jazdy. Jeżeli ta narta to AM to będę miał dwie, krótszą i dłuższą, najpierw na krótszej się nauczę, a potem na dłuższej będę „ śmigał” Dziękuję za Wasze rady i sugestie, cieszę się, że ten wątek był prawie na tema. Chociaż były próby starej gwardii na rozwodnienie. Cześć Stary, rozmowa trwa już chyba ze trzy tygodnie a Ty jesteś jak beton. Słuchasz ludzi, którzy z założenia nic nie wiedzą - wystarczy zerknąć i przeczytać dossier . Po co? Czy to dla Ciebie zabawa? Jak zauważysz, napisałem tutaj bardzo dużo postów i spędziłem nad tym bardzo dużo czasu. Zawsze starałem się pisać zgodnie ze swoja wiedzą i doświadczeniem. Dbałem i dbam o to by przekaz - zwłaszcza dla początkujących - był pełny i zrozumiały. To wymaga czasu i zaangażowania. Nikt za to nie płaci, a pisanie dwutysięcznego postu na ten sam temat jest naprawdę męczące. Uszanuj to koleś, chociaż przez moment i nie pisz postów, że jednak zlałeś wszystkie rozsądne rady i kupiłeś sobie szóste narty żeby lepiej jeździć. Głupota idzie pod rękę z chodzeniem na łatwiznę - zwłaszcza jak się ma za dużo pieniędzy. Podobnie ufa się wtedy budowanym przez marketingowców przekazom - takie są piękne, i tak nas dowartościowują. Przekaz: Weź kurwa dupę w troki i do roboty! - jest mało popularny ale fajnie odsiewa ziarno od plew. Dla mnie możesz sobie nawet DJI Inspire. Umiejętności nie kupisz. Musisz je WYPRACOWAĆ. Mam narty na których nauczyła się jeździć moja żona zajebiste - dam Ci za darmo - chcesz? Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Nie wiem, Filinatora trzeba spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest. Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar. ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwo I tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest.Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar.ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwoI tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadzaNo i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti.https://www.skitalk....ite-st-ti.6757/ Najciekawsze komemtarze.https://newgear.net/...&SLA=&SLE=&SLX= Porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 20 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Bardzo dziękuję za ten post. W 100% się z tym zgadzam. To przecież ja ostatecznie zdecyduję które narty są dla mnie najlepsze. Koledzy którzy krytykują mój wybór proszę aby pamiętali o co pytałem. Decyzja o zakupie nowych zapadła w ubiegłym sezonie, jedynie pytałem jakie narty (długość, promień, twardość, grupa) pomogą mi zacząć od nowa. I tylko to chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cześć Adasiu Puk, puk... Nie dyskutuje się z byle kim. Nie marnuje czasu. Pamiętaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. tak z czystej ciekawosci. Ile wazysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Skąd takie wnioski wyciągnąłeś ? A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Szukałem odpowiedzi w pierwszym i drugim temacie co zrobić abym zaczął jeździć lepiej, technicznie Uznałem, że muszę się cofnąć i zbierałem informacje na jakich nartach będzie mi łatwiej ponownie zacząć. Oczywiście, że braki techniczne muszę poprawić z instruktorem, to jasne jak słońce, szukałem nart na których będzie mi to łatwiej zrobić. Na podstawie zebranych informacji i Waszych sugestii podjąłem decyzję o zakupie nowych nart krótszych. Ostatecznie na podstawie rady SSTAR zakupiłem narty Rossignol Elite St Ti 167 cm Czy na tych nartach będzie mi trudniej niż na redsterach x7 175 cm? Czy popełniłem błąd? Niedługo sam to zweryfikuję najważniejsza jest radość z jazdy. Jeżeli ta narta to AM to będę miał dwie, krótszą i dłuższą, najpierw na krótszej się nauczę, a potem na dłuższej będę „ śmigał” Dziękuję za Wasze rady i sugestie, cieszę się, że ten wątek był prawie na tema. Chociaż były próby starej gwardii na rozwodnienie. Cześć Stary, rozmowa trwa już chyba ze trzy tygodnie a Ty jesteś jak beton. Słuchasz ludzi, którzy z założenia nic nie wiedzą - wystarczy zerknąć i przeczytać dossier . Po co? Czy to dla Ciebie zabawa? Jak zauważysz, napisałem tutaj bardzo dużo postów i spędziłem nad tym bardzo dużo czasu. Zawsze starałem się pisać zgodnie ze swoja wiedzą i doświadczeniem. Dbałem i dbam o to by przekaz - zwłaszcza dla początkujących - był pełny i zrozumiały. To wymaga czasu i zaangażowania. Nikt za to nie płaci, a pisanie dwutysięcznego postu na ten sam temat jest naprawdę męczące. Uszanuj to koleś, chociaż przez moment i nie pisz postów, że jednak zlałeś wszystkie rozsądne rady i kupiłeś sobie szóste narty żeby lepiej jeździć. Głupota idzie pod rękę z chodzeniem na łatwiznę - zwłaszcza jak się ma za dużo pieniędzy. Podobnie ufa się wtedy budowanym przez marketingowców przekazom - takie są piękne, i tak nas dowartościowują. Przekaz: Weź kurwa dupę w troki i do roboty! - jest mało popularny ale fajnie odsiewa ziarno od plew. Dla mnie możesz sobie nawet DJI Inspire. Umiejętności nie kupisz. Musisz je WYPRACOWAĆ. Mam narty na których nauczyła się jeździć moja żona zajebiste - dam Ci za darmo - chcesz? Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Nie wiem, Filinatora trzeba spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest. Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar. ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwo I tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest.Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar.ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwoI tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadzaNo i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti.https://www.skitalk....ite-st-ti.6757/ Najciekawsze komemtarze.https://newgear.net/...&SLA=&SLE=&SLX= Porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 20 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Bardzo dziękuję za ten post. W 100% się z tym zgadzam. To przecież ja ostatecznie zdecyduję które narty są dla mnie najlepsze. Koledzy którzy krytykują mój wybór proszę aby pamiętali o co pytałem. Decyzja o zakupie nowych zapadła w ubiegłym sezonie, jedynie pytałem jakie narty (długość, promień, twardość, grupa) pomogą mi zacząć od nowa. I tylko to chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cześć Adasiu Puk, puk... Nie dyskutuje się z byle kim. Nie marnuje czasu. Pamiętaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. tak z czystej ciekawosci. Ile wazysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 A na tych filmikach byly juz po planowaniu i ostrzeniu na 0,5/88 czy jeszcze przed? Nie wiem, Filinatora trzeba spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest. Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar. ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwo I tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest.Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar.ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwoI tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadzaNo i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti.https://www.skitalk....ite-st-ti.6757/ Najciekawsze komemtarze.https://newgear.net/...&SLA=&SLE=&SLX= Porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 20 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Bardzo dziękuję za ten post. W 100% się z tym zgadzam. To przecież ja ostatecznie zdecyduję które narty są dla mnie najlepsze. Koledzy którzy krytykują mój wybór proszę aby pamiętali o co pytałem. Decyzja o zakupie nowych zapadła w ubiegłym sezonie, jedynie pytałem jakie narty (długość, promień, twardość, grupa) pomogą mi zacząć od nowa. I tylko to chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cześć Adasiu Puk, puk... Nie dyskutuje się z byle kim. Nie marnuje czasu. Pamiętaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. tak z czystej ciekawosci. Ile wazysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Kochani moi oponenci skąd ja biorę takie informacje a z nikąd a już na pewno nie z magazynów kolorowych, ja swoją wiedzę opieram jedynie na doświadczeniu własnym wynikającym z własnej jazdy i zajęciach dydaktycznych. W swojej "stajni" mam kilka nart slalomowych ale tylko jedne jedyne uważam za "slalomkę" cała reszta to AM o profilu slalomowym - ot zwykłe klepki które jak kochanka mają dokładnie tyle samo zalet jak i wad. Moje SL9 nie mają żadnych wad - są po prostu doskonałe. Ja odnośnie zakupu przez kolegę nart niby slalomowych nie będę się wypowiadał - jego sprawa - z pewnością i tego jestem pewien będzie zadowolony - jak się 2 k PLN za narty daje to musi się być zadowolonym. Całe dwa wątki są całkowicie zepsute bo kolega ustawił dyskusję pod z góry upatrzone narty i czekał jedynie na potwierdzenie. Ostatnie moje doświadczenia z kursantami (także z SF) potwierdzają moje notowania - narty zbliżone parametrami do X7,9 to deski rewelacyjne do nauki i doskonalenia. Dobranoc.... cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest. Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar. ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwo I tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest.Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar.ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwoI tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadzaNo i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti.https://www.skitalk....ite-st-ti.6757/ Najciekawsze komemtarze.https://newgear.net/...&SLA=&SLE=&SLX= Porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AlBundy Napisano 20 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Bardzo dziękuję za ten post. W 100% się z tym zgadzam. To przecież ja ostatecznie zdecyduję które narty są dla mnie najlepsze. Koledzy którzy krytykują mój wybór proszę aby pamiętali o co pytałem. Decyzja o zakupie nowych zapadła w ubiegłym sezonie, jedynie pytałem jakie narty (długość, promień, twardość, grupa) pomogą mi zacząć od nowa. I tylko to chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cześć Adasiu Puk, puk... Nie dyskutuje się z byle kim. Nie marnuje czasu. Pamiętaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. tak z czystej ciekawosci. Ile wazysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty
polm Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 cyt. „Atomic SL 9 to najgorsze (z mozliwych) narty dla poczatkujacego a takim grer jeszcze jest.Kazde inne beda lepsze.” Kto to powiedział? Psmoku tez uczy na deaconach, prawdziwszych ar.ps wprowadzasz własny słownik wiec nie dziw się ze jesteś nie rozumiany przez spoleczenstwoI tak dobrze ze nie twierdzisz ze jedynie komórkowa slalomka jest slalomka są tacy co tak sadzaNo i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Tu Debra Armstrong zaprosiła dziewczyny do wspólnej jazdy, jedna ma Hero ST, druga jakieś Experience. Każda dziewczyna ma medal IO w narciarstwie alpejskim Gdyby poczytały SF to by wzięły komórkowe GS/SL. Na szczęście nie czytają i jeżdżą na takich nartach które im pasują bo nie muszą sobie poprawiać ego centymetrami i ilością warstw Ti.https://www.skitalk....ite-st-ti.6757/ Najciekawsze komemtarze.https://newgear.net/...&SLA=&SLE=&SLX= Porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlBundy Napisano 20 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wierzę. Znam takie przypadki jak ta 13. Znam także inne. Mniej optymistyczne. Raz piszesz, że nie patrzysz na narty, a raz dezawuujesz klepki wychwalajac pod niebiosa cuda niewidy. Znając trochę produkcję Rossi nie wierzę, że to klepki są. Nawet jak nieco niestabilne przy większych prędkościach w długim skręcie. PS Kurdziel, PSmoku, Robert, Filip, Fred, Debra... wszyscy nie mogą się mylić. A tu nikt nie płacze, wszyscy zadowoleni. Nic nie zamienił, pojeździ na jednych, na drugich, żadnych przecież nie wyrzucił, krzywdy sobie pewno nie zrobi, a do jakich wniosków dojdzie to się okaże. Mi żadna zmiana nart krzywdy nie zrobiła. Żadnych nie wyrzuciłem póki co. Eksperymentowanie pouczające. Bardzo dziękuję za ten post. W 100% się z tym zgadzam. To przecież ja ostatecznie zdecyduję które narty są dla mnie najlepsze. Koledzy którzy krytykują mój wybór proszę aby pamiętali o co pytałem. Decyzja o zakupie nowych zapadła w ubiegłym sezonie, jedynie pytałem jakie narty (długość, promień, twardość, grupa) pomogą mi zacząć od nowa. I tylko to chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cześć Adasiu Puk, puk... Nie dyskutuje się z byle kim. Nie marnuje czasu. Pamiętaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. tak z czystej ciekawosci. Ile wazysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty
Mitek Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 No i obudziłeś mnie. Wiesz już dawno przestałem patrzeć na to co mają moi dorośli kursanci na nogach, ale kiedy widzę możliwości rozwojowe przy blokadzie sprzętowej użyczam- o ezu ale pier....ęcie jest. Ostatnio 13 latka wzrost 170 ogarnęła nartę slalomową 165. Kupujcie co chcecie ale nie płaczcie na forum. Powtórzę jeszcze raz kolega miał świetne narty - zamienił na klepki i będzie zadowolony i tego mu rzyczę. Cześć Adasiu Puk, puk... Nie dyskutuje się z byle kim. Nie marnuje czasu. Pamiętaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. tak z czystej ciekawosci. Ile wazysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
mig Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Wszystkiego dobrego na nowych nartach. Oby były przyjemniejsze, bo lepsze to raczej nie będą. Daj znac ja było. tak z czystej ciekawosci. Ile wazysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi