nikon255 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Proponuje skupić sie na odpowiednim przygotowaniu krawedzi nart. Ma to znacznie wiekszy wplyw na odczucia z jazdy niz kolejna para nart za szafa sam ostatnio troche probuje i moim zdaniem super ostra narta do nauki, to krok wstecz albo nawet dwa. Tu na forum jest mania 0,5/87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Kolega nikon255 ma racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 A ja uważam, że TedBundy powinien kupić nowe narty. Skoro swoich nie lubi, nie sprawiają mu przyjemności i uważa, że to przez nie jeździ źle - niech kupi inne. W końcu to tylko narty. A Wy nie doradzajcie kolejnych lekcji, czy serwisów, tylko niech każdy napisze, na jakich nartach zrobił największe postępy (nieważne, czy ze szkoleniem, czy bez) i niech kolega coś z tego wybierze. Ps. Ulubiony instruktor mojego syna jeździł na Fischerach. I moje dziecko zapamiętało, że jak chce się dobrze jeździć, to trzeba mieć Fischery. Więc miało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Proponuje skupić sie na odpowiednim przygotowaniu krawedzi nart. Ma to znacznie wiekszy wplyw na odczucia z jazdy niz kolejna para nart za szafa sam ostatnio troche probuje i moim zdaniem super ostra narta do nauki, to krok wstecz albo nawet dwa. Tu na forum jest mania 0,5/87 Podniesienie krawędzi o 0,5 to nie mania ale zabieg, który zapewnia najlepsze trzymanie krawędzi kosztem łatwości wprowadzania nart w skręt rotacja stopy. Tak ostrzy się narty z grupy SL Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej. Można oczywiści kupić slalomkę a potem tępić krawędzie czy dać dziecku tępy nóż. Można tylko po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Nie jeździłem na X7, ale podejrzewam, że to jakaś kontynuacja XTi I wtedy jestem w stanie uwierzyć, że koledze jeździ się "tak se" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Podniesienie krawędzi o 0,5 to nie mania ale zabieg, który zapewnia najlepsze trzymanie krawędzi kosztem łatwości wprowadzania nart w skręt rotacja stopy. Tak ostrzy się narty z grupy SL Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej. Można oczywiści kupić slalomkę a potem tępić krawędzie czy dać dziecku tępy nóż. Można tylko po co. A no tak, bo wszyscy jezdza na SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Tu na forum jest mania 0,5/87 Mania jest dobra, ale do slalomek. Ważniejsze jednak od kątów jest jakość ostrzenia. Narta z tępymi krawedziami a po dobrym serwisie to całkiem różne narty.... Krawędź przecinająca rękawiceę to dla początkującego ułatwienie czy utrudnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Mania jest dobra, ale do slalomek. Ważniejsze jednak od kątów jest jakość ostrzenia. Narta z tępymi krawedziami a po dobrym serwisie to całkiem różne narty.... Krawędź przecinająca rękawiceę to dla początkującego ułatwienie czy utrudnienie? Utrudnienie. Co wygrałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 A ja uważam, że TedBundy powinien kupić nowe narty. Skoro swoich nie lubi, nie sprawiają mu przyjemności i uważa, że to przez nie jeździ źle - niech kupi inne. W końcu to tylko narty. A Wy nie doradzajcie kolejnych lekcji, czy serwisów, tylko niech każdy napisze, na jakich nartach zrobił największe postępy (nieważne, czy ze szkoleniem, czy bez) i niech kolega coś z tego wybierze. Ps. Ulubiony instruktor mojego syna jeździł na Fischerach. I moje dziecko zapamiętało, że jak chce się dobrze jeździć, to trzeba mieć Fischery. Więc miało. Ja największe postępy zrobiłem na metronach (r=11m), ale ich nie produkują od chyba 12 lat, a swoje sprzedałem za flaszkę. Dobrze jeździ mi się na x-cart (r=13) ale ich też nie produkują . No i nie mam co doradzić w temacie nart więc doradzam wyjazd ze szkoleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Utrudnienie. Co wygrałem? A skąd wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 A skąd wiesz? No wlasnie nie wiem co dlatego pytam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 No wlasnie nie wiem co dlatego pytam:-)Zawsze się pierwszy pcha..... ;-) skąd wiesz, że utrudnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zawsze się pierwszy pcha..... ;-) skąd wiesz, że utrudnienie? Nie wiem, zgadywałem:-) Zawsze jest tak, ze ktoś musi zacząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Nie wiem, zgadywałem:-) Zawsze jest tak, ze ktoś musi zacząć...Pytanie było celowe, bo dobieram narty do nauki dla przyszłego ziecia. I nie wiem czy moje sie nadadzą, bo ostre. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Podniesienie krawędzi o 0,5 to nie mania ale zabieg, który zapewnia najlepsze trzymanie krawędzi kosztem łatwości wprowadzania nart w skręt rotacja stopy. Tak ostrzy się narty z grupy SL Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej. Można oczywiści kupić slalomkę a potem tępić krawędzie czy dać dziecku tępy nóż. Można tylko po co. Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pytanie było celowe, bo dobieram narty do nauki dla przyszłego ziecia. I nie wiem czy moje sie nadadzą, bo ostre. ;-) Zależy co chcesz osiągnąć i czy zależy ci na szczęściu córki;-) Fajny chłop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Cyt. „Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej” mam wyboldowac, pogrubić słowo „niewielkie”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zależy co chcesz osiągnąć i czy zależy ci na szczęściu córki;-) Fajny chłop? Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Cyt. „Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej” mam wyboldowac, pogrubić słowo „niewielkie”?Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Sadze ze przynajmniej jeden http://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Skup się, kolega napisał zupełnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki?Od co najmniej kilku lat wiedział co go czeka.... no i ma wiele innych zalet... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Sadze ze przynajmniej jedenhttp://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Zajrzyj na priva... ps wartości drugorzedne kierunek sluszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
RobertK Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Nie jeździłem na X7, ale podejrzewam, że to jakaś kontynuacja XTi I wtedy jestem w stanie uwierzyć, że koledze jeździ się "tak se" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Podniesienie krawędzi o 0,5 to nie mania ale zabieg, który zapewnia najlepsze trzymanie krawędzi kosztem łatwości wprowadzania nart w skręt rotacja stopy. Tak ostrzy się narty z grupy SL Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej. Można oczywiści kupić slalomkę a potem tępić krawędzie czy dać dziecku tępy nóż. Można tylko po co. A no tak, bo wszyscy jezdza na SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Tu na forum jest mania 0,5/87 Mania jest dobra, ale do slalomek. Ważniejsze jednak od kątów jest jakość ostrzenia. Narta z tępymi krawedziami a po dobrym serwisie to całkiem różne narty.... Krawędź przecinająca rękawiceę to dla początkującego ułatwienie czy utrudnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Mania jest dobra, ale do slalomek. Ważniejsze jednak od kątów jest jakość ostrzenia. Narta z tępymi krawedziami a po dobrym serwisie to całkiem różne narty.... Krawędź przecinająca rękawiceę to dla początkującego ułatwienie czy utrudnienie? Utrudnienie. Co wygrałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 A ja uważam, że TedBundy powinien kupić nowe narty. Skoro swoich nie lubi, nie sprawiają mu przyjemności i uważa, że to przez nie jeździ źle - niech kupi inne. W końcu to tylko narty. A Wy nie doradzajcie kolejnych lekcji, czy serwisów, tylko niech każdy napisze, na jakich nartach zrobił największe postępy (nieważne, czy ze szkoleniem, czy bez) i niech kolega coś z tego wybierze. Ps. Ulubiony instruktor mojego syna jeździł na Fischerach. I moje dziecko zapamiętało, że jak chce się dobrze jeździć, to trzeba mieć Fischery. Więc miało. Ja największe postępy zrobiłem na metronach (r=11m), ale ich nie produkują od chyba 12 lat, a swoje sprzedałem za flaszkę. Dobrze jeździ mi się na x-cart (r=13) ale ich też nie produkują . No i nie mam co doradzić w temacie nart więc doradzam wyjazd ze szkoleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Utrudnienie. Co wygrałem? A skąd wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 A skąd wiesz? No wlasnie nie wiem co dlatego pytam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 No wlasnie nie wiem co dlatego pytam:-)Zawsze się pierwszy pcha..... ;-) skąd wiesz, że utrudnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zawsze się pierwszy pcha..... ;-) skąd wiesz, że utrudnienie? Nie wiem, zgadywałem:-) Zawsze jest tak, ze ktoś musi zacząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Nie wiem, zgadywałem:-) Zawsze jest tak, ze ktoś musi zacząć...Pytanie było celowe, bo dobieram narty do nauki dla przyszłego ziecia. I nie wiem czy moje sie nadadzą, bo ostre. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Podniesienie krawędzi o 0,5 to nie mania ale zabieg, który zapewnia najlepsze trzymanie krawędzi kosztem łatwości wprowadzania nart w skręt rotacja stopy. Tak ostrzy się narty z grupy SL Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej. Można oczywiści kupić slalomkę a potem tępić krawędzie czy dać dziecku tępy nóż. Można tylko po co. Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pytanie było celowe, bo dobieram narty do nauki dla przyszłego ziecia. I nie wiem czy moje sie nadadzą, bo ostre. ;-) Zależy co chcesz osiągnąć i czy zależy ci na szczęściu córki;-) Fajny chłop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Cyt. „Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej” mam wyboldowac, pogrubić słowo „niewielkie”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zależy co chcesz osiągnąć i czy zależy ci na szczęściu córki;-) Fajny chłop? Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Cyt. „Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej” mam wyboldowac, pogrubić słowo „niewielkie”?Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Sadze ze przynajmniej jeden http://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Skup się, kolega napisał zupełnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki?Od co najmniej kilku lat wiedział co go czeka.... no i ma wiele innych zalet... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Sadze ze przynajmniej jedenhttp://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Zajrzyj na priva... ps wartości drugorzedne kierunek sluszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
polm Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 A ja uważam, że TedBundy powinien kupić nowe narty. Skoro swoich nie lubi, nie sprawiają mu przyjemności i uważa, że to przez nie jeździ źle - niech kupi inne. W końcu to tylko narty. A Wy nie doradzajcie kolejnych lekcji, czy serwisów, tylko niech każdy napisze, na jakich nartach zrobił największe postępy (nieważne, czy ze szkoleniem, czy bez) i niech kolega coś z tego wybierze. Ps. Ulubiony instruktor mojego syna jeździł na Fischerach. I moje dziecko zapamiętało, że jak chce się dobrze jeździć, to trzeba mieć Fischery. Więc miało. Ja największe postępy zrobiłem na metronach (r=11m), ale ich nie produkują od chyba 12 lat, a swoje sprzedałem za flaszkę. Dobrze jeździ mi się na x-cart (r=13) ale ich też nie produkują . No i nie mam co doradzić w temacie nart więc doradzam wyjazd ze szkoleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Utrudnienie. Co wygrałem? A skąd wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 A skąd wiesz? No wlasnie nie wiem co dlatego pytam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 No wlasnie nie wiem co dlatego pytam:-)Zawsze się pierwszy pcha..... ;-) skąd wiesz, że utrudnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zawsze się pierwszy pcha..... ;-) skąd wiesz, że utrudnienie? Nie wiem, zgadywałem:-) Zawsze jest tak, ze ktoś musi zacząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Nie wiem, zgadywałem:-) Zawsze jest tak, ze ktoś musi zacząć...Pytanie było celowe, bo dobieram narty do nauki dla przyszłego ziecia. I nie wiem czy moje sie nadadzą, bo ostre. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Podniesienie krawędzi o 0,5 to nie mania ale zabieg, który zapewnia najlepsze trzymanie krawędzi kosztem łatwości wprowadzania nart w skręt rotacja stopy. Tak ostrzy się narty z grupy SL Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej. Można oczywiści kupić slalomkę a potem tępić krawędzie czy dać dziecku tępy nóż. Można tylko po co. Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pytanie było celowe, bo dobieram narty do nauki dla przyszłego ziecia. I nie wiem czy moje sie nadadzą, bo ostre. ;-) Zależy co chcesz osiągnąć i czy zależy ci na szczęściu córki;-) Fajny chłop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Cyt. „Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej” mam wyboldowac, pogrubić słowo „niewielkie”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zależy co chcesz osiągnąć i czy zależy ci na szczęściu córki;-) Fajny chłop? Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Cyt. „Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej” mam wyboldowac, pogrubić słowo „niewielkie”?Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Sadze ze przynajmniej jeden http://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Skup się, kolega napisał zupełnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki?Od co najmniej kilku lat wiedział co go czeka.... no i ma wiele innych zalet... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Sadze ze przynajmniej jedenhttp://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Zajrzyj na priva... ps wartości drugorzedne kierunek sluszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Utrudnienie. Co wygrałem? A skąd wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 A skąd wiesz? No wlasnie nie wiem co dlatego pytam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 No wlasnie nie wiem co dlatego pytam:-)Zawsze się pierwszy pcha..... ;-) skąd wiesz, że utrudnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zawsze się pierwszy pcha..... ;-) skąd wiesz, że utrudnienie? Nie wiem, zgadywałem:-) Zawsze jest tak, ze ktoś musi zacząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Nie wiem, zgadywałem:-) Zawsze jest tak, ze ktoś musi zacząć...Pytanie było celowe, bo dobieram narty do nauki dla przyszłego ziecia. I nie wiem czy moje sie nadadzą, bo ostre. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Podniesienie krawędzi o 0,5 to nie mania ale zabieg, który zapewnia najlepsze trzymanie krawędzi kosztem łatwości wprowadzania nart w skręt rotacja stopy. Tak ostrzy się narty z grupy SL Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej. Można oczywiści kupić slalomkę a potem tępić krawędzie czy dać dziecku tępy nóż. Można tylko po co. Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pytanie było celowe, bo dobieram narty do nauki dla przyszłego ziecia. I nie wiem czy moje sie nadadzą, bo ostre. ;-) Zależy co chcesz osiągnąć i czy zależy ci na szczęściu córki;-) Fajny chłop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Cyt. „Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej” mam wyboldowac, pogrubić słowo „niewielkie”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zależy co chcesz osiągnąć i czy zależy ci na szczęściu córki;-) Fajny chłop? Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Cyt. „Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej” mam wyboldowac, pogrubić słowo „niewielkie”?Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Sadze ze przynajmniej jeden http://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Skup się, kolega napisał zupełnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki?Od co najmniej kilku lat wiedział co go czeka.... no i ma wiele innych zalet... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Sadze ze przynajmniej jedenhttp://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Zajrzyj na priva... ps wartości drugorzedne kierunek sluszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 No wlasnie nie wiem co dlatego pytam:-)Zawsze się pierwszy pcha..... ;-) skąd wiesz, że utrudnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zawsze się pierwszy pcha..... ;-) skąd wiesz, że utrudnienie? Nie wiem, zgadywałem:-) Zawsze jest tak, ze ktoś musi zacząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Nie wiem, zgadywałem:-) Zawsze jest tak, ze ktoś musi zacząć...Pytanie było celowe, bo dobieram narty do nauki dla przyszłego ziecia. I nie wiem czy moje sie nadadzą, bo ostre. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Podniesienie krawędzi o 0,5 to nie mania ale zabieg, który zapewnia najlepsze trzymanie krawędzi kosztem łatwości wprowadzania nart w skręt rotacja stopy. Tak ostrzy się narty z grupy SL Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej. Można oczywiści kupić slalomkę a potem tępić krawędzie czy dać dziecku tępy nóż. Można tylko po co. Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pytanie było celowe, bo dobieram narty do nauki dla przyszłego ziecia. I nie wiem czy moje sie nadadzą, bo ostre. ;-) Zależy co chcesz osiągnąć i czy zależy ci na szczęściu córki;-) Fajny chłop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Cyt. „Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej” mam wyboldowac, pogrubić słowo „niewielkie”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zależy co chcesz osiągnąć i czy zależy ci na szczęściu córki;-) Fajny chłop? Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Cyt. „Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej” mam wyboldowac, pogrubić słowo „niewielkie”?Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Sadze ze przynajmniej jeden http://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Skup się, kolega napisał zupełnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki?Od co najmniej kilku lat wiedział co go czeka.... no i ma wiele innych zalet... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Sadze ze przynajmniej jedenhttp://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Zajrzyj na priva... ps wartości drugorzedne kierunek sluszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Nie wiem, zgadywałem:-) Zawsze jest tak, ze ktoś musi zacząć...Pytanie było celowe, bo dobieram narty do nauki dla przyszłego ziecia. I nie wiem czy moje sie nadadzą, bo ostre. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Podniesienie krawędzi o 0,5 to nie mania ale zabieg, który zapewnia najlepsze trzymanie krawędzi kosztem łatwości wprowadzania nart w skręt rotacja stopy. Tak ostrzy się narty z grupy SL Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej. Można oczywiści kupić slalomkę a potem tępić krawędzie czy dać dziecku tępy nóż. Można tylko po co. Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pytanie było celowe, bo dobieram narty do nauki dla przyszłego ziecia. I nie wiem czy moje sie nadadzą, bo ostre. ;-) Zależy co chcesz osiągnąć i czy zależy ci na szczęściu córki;-) Fajny chłop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Cyt. „Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej” mam wyboldowac, pogrubić słowo „niewielkie”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zależy co chcesz osiągnąć i czy zależy ci na szczęściu córki;-) Fajny chłop? Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Cyt. „Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej” mam wyboldowac, pogrubić słowo „niewielkie”?Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Sadze ze przynajmniej jeden http://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Skup się, kolega napisał zupełnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki?Od co najmniej kilku lat wiedział co go czeka.... no i ma wiele innych zalet... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Sadze ze przynajmniej jedenhttp://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Zajrzyj na priva... ps wartości drugorzedne kierunek sluszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Cyt. „Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej” mam wyboldowac, pogrubić słowo „niewielkie”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zależy co chcesz osiągnąć i czy zależy ci na szczęściu córki;-) Fajny chłop? Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Cyt. „Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej” mam wyboldowac, pogrubić słowo „niewielkie”?Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Sadze ze przynajmniej jeden http://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Skup się, kolega napisał zupełnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki?Od co najmniej kilku lat wiedział co go czeka.... no i ma wiele innych zalet... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Sadze ze przynajmniej jedenhttp://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Zajrzyj na priva... ps wartości drugorzedne kierunek sluszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zależy co chcesz osiągnąć i czy zależy ci na szczęściu córki;-) Fajny chłop? Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Cyt. „Tak niewielkie podniesienie krawędzi nie jest wskazane dla osoby początkującej” mam wyboldowac, pogrubić słowo „niewielkie”?Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Star, "tak niewielkie..." czyli jaka wartość? Dwa, wiele zależy kto i kiedy użył tego twierdzenia. Sadze ze przynajmniej jeden http://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Skup się, kolega napisał zupełnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki?Od co najmniej kilku lat wiedział co go czeka.... no i ma wiele innych zalet... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Sadze ze przynajmniej jedenhttp://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Zajrzyj na priva... ps wartości drugorzedne kierunek sluszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty
Estka Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ujdzie. Po 4 godzinach na nartach jezdzi oporowo. Coś z niego będzie. Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Skup się, kolega napisał zupełnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki?Od co najmniej kilku lat wiedział co go czeka.... no i ma wiele innych zalet... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Sadze ze przynajmniej jedenhttp://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Zajrzyj na priva... ps wartości drugorzedne kierunek sluszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Mini porady dla kupujących pierwsze narty
Mitek Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przepraszam, słabo jeżdżę ale zupełnie nie zgadzam się, że podniesienie jest utrudnieniem. Skup się, kolega napisał zupełnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki?Od co najmniej kilku lat wiedział co go czeka.... no i ma wiele innych zalet... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Sadze ze przynajmniej jedenhttp://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Zajrzyj na priva... ps wartości drugorzedne kierunek sluszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
mig Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ale w ogóle miał w planach jazdę na nartach, czy po prostu tak testujesz wszystkich absztyfikantów córki?Od co najmniej kilku lat wiedział co go czeka.... no i ma wiele innych zalet... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Sadze ze przynajmniej jedenhttp://ski-expert.pl...krawedzi-narty/ może poltora Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Pan Arek sympatyczny człowiek, dwa lata wstecz troszkę rozmawialiśmy jak byłem na etapie szukania butów. Natomiast, co do podniesienia krawędzi, źródła, które ja nerdowałem, nie podają takich wartości dla rekreacyjnej jazdy. P.S. Znów Tediemu wątek pokręcimy:(. Ja już nie piszę. Zajrzyj na priva... ps wartości drugorzedne kierunek sluszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi