valdi3 Napisano 14 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 Mam pytanie odnosnie zakupu butow i wierze ze pomozecie mi w wyborze.Chodzi o to ze upatrzylem sobie buty Atomic Redster Club Sport 130 ,na miarkach rozmiar mojej stopy tak waha sie na granicy 26,9-27,przymierzalem 27 i jest ok 26,5 troche malo miejsca w palcach. Dostalem ze zaprzyjaznionego sklepu do domu 26,5 i 27. poprobowalem na zewnatrz czyli na mroze jedne i drugie i jednak te 26,5 troszke malo miejsca w palcach. . Treaz pytanie czy brac te 26,5 i jakos przemeczyc czy brac 27 i ewentualnie dodkladac lifter pod wkladke ? Z gory dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 14 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 Malo miejsca w palcach gora dol,lewo prawo czy przod? Jaka skarpetka? Jak wisisz na jezykach nadal malo? Przed zapieciem dolnych klamer zapiales gorne i wbiłes piete w tyl buta? Lifter z tych 26,5 wyciagniety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 14 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 malo miejsca gora dol, liftera nie ma tylko wlozona wkladka footbalance,kolejnosc apinania klamer 3,4,2,1,rzep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 14 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 Jak wkladka cienka pod palcami to juz nie wiem. Chyba szukałbym innych lub bral 27 jak nie sa za luzne w innych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 14 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 te 27 maja wiecej miejsca w palcach i podbiciu,ale pewnie gdybym dal odpiedni lifter bedzie ok,bo pewnie 26,5 nie wypchnie sie w palcach do gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin TDM Napisano 14 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 Do czego potrzebujesz tych butów? Trening, całodzienna jazda? Sądząc po flexie nie jesteś żółtodziobem stąd pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 14 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 26.5, rozbijo sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Do czego potrzebujesz tych butów? Trening, całodzienna jazda? Sądząc po flexie nie jesteś żółtodziobem stąd pytanie. Jazda całodzienna. Lubię i uważam także że twarde dobrze dobrane buty nie zabija. Mam też nordica speedmachine 130 i są duża miększe. I odziwo 26.5..jednak atomic są dużo twardsze i przez to precyzyjniejsze. No tylko mało miejsca w palcach przy 26.5 choć wiadomo to but z grupy race Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Jazda całodzienna. Lubię i uważam także że twarde dobrze dobrane buty nie zabija. Mam też nordica speedmachine 130 i są duża miększe. I odziwo 26.5..jednak atomic są dużo twardsze i przez to precyzyjniejsze. No tylko mało miejsca w palcach przy 26.5 choć wiadomo to but z grupy racefajne ino mi noga marznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 fajne ino mi noga marznie [/quote] mam tez to samo,szczegolnie lewa stopa,ale to wszystko przez brak grzanca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 fajne ino mi noga marznie mam tez to samo,szczegolnie lewa stopa,ale to wszystko przez brak grzanca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 . Mam też nordica speedmachine 130 i są duża miększe. I odziwo 26.5..jednak atomic są dużo twardsze i przez to precyzyjniejsze. Ale już na stoku to sprawdzałeś? Atomic chwali się tworzywem które nie twardnieje tak bardzo na zimnym, znaczy że w ciepłym też nie jest za miękkie. W Atomic Ultra Hawx (w sumie to inna seria) tak mam, wiele się twardość nie zmienia. Natomiast Tecnica w ciepłym była mięciutka a na zimnym kamieniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ale już na stoku to sprawdzałeś? Atomic chwali się tworzywem które nie twardnieje tak bardzo na zimnym, znaczy że w ciepłym też nie jest za miękkie. W Atomic Ultra Hawx (w sumie to inna seria) tak mam, wiele się twardość nie zmienia. Natomiast Tecnica w ciepłym była mięciutka a na zimnym kamieniała. Sprawdź one na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wbialek Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 A nikt nie wspomniał o bootfitingu - mniejszy można grzać, frezować, większy oklejać. Ale jak rozumiem, za duży jest większym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Bo to temat wyklęty. Ogólnie z niektórymi butami się do pewnego stopnia da, ale lepiej nie musieć nic zmniejszać. Fischer niby ma te swoje Vacumy ale jak dla mnie lepiej to traktować jako dopasowanie dobrego buta niż zmniejszanie za dużego. Oprócz grzania i zgniatania są jeszcze różne kładki, motylki i inne wypełniacze ale to jest potem upierdliwe przy normalnej eksploatacji i wyciąganiu i wkładaniu butów wewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Bo to temat wyklęty. Ogólnie z niektórymi butami się do pewnego stopnia da, ale lepiej nie musieć nic zmniejszać. Fischer niby ma te swoje Vacumy ale jak dla mnie lepiej to traktować jako dopasowanie dobrego buta niż zmniejszanie za dużego. Oprócz grzania i zgniatania są jeszcze różne kładki, motylki i inne wypełniacze ale to jest potem upierdliwe przy normalnej eksploatacji i wyciąganiu i wkładaniu butów wewnętrznych.Bo za dużych butów nie kupuje się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Bo to temat wyklęty. Ogólnie z niektórymi butami się do pewnego stopnia da, ale lepiej nie musieć nic zmniejszać. Fischer niby ma te swoje Vacumy ale jak dla mnie lepiej to traktować jako dopasowanie dobrego buta niż zmniejszanie za dużego. Oprócz grzania i zgniatania są jeszcze różne kładki, motylki i inne wypełniacze ale to jest potem upierdliwe przy normalnej eksploatacji i wyciąganiu i wkładaniu butów wewnętrznych. Cześć Myślę, że temat nie jest wyklęty, tylko nierozumiany. Bootfitting służy do dopasowania buta dobrze dobranego aby polepszyć skuteczność jazdy a nie do poprawiania błędów w doborze rozmiaru. Procedury dotyczą butów sportowych, twardych - w wypadku innych to raczej wywalone pieniądze bo szybciej się dopasują same podobnie szybciej powstaną luzy spowodowane wypracowaniem kapcia itd. Jak ktoś w dobie specjalistycznych miarek kupuje buty źle dobrane rozmiarowo to powinien iść raczej do lekarza a nie bootfittera. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Bo za dużych butów nie kupuje się.... Tylko za małe. Ja widzę, że chłopy kupują buty tak, jak te... brzydkie siostry Kopciuszka. Pięty przytnie, palce ukróci, ale się wciśnie. Wprawdzie przez dwa sezony jeżdżąc - płacze, ale za to ma buty mniejsze niż miarka wskazała. Im większy twardziel, tym większa różnica. A piękny i szczęśliwy Kopciuszek kręci esy floresy na śniegu, w bucikach kupionych na miarę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Tylko za małe. Ja widzę, że chłopy kupują buty tak, jak te... brzydkie siostry Kopciuszka. Pięty przytnie, palce ukróci, ale się wciśnie. Wprawdzie przez dwa sezony jeżdżąc - płacze, ale za to ma buty mniejsze niż miarka wskazała. Im większy twardziel, tym większa różnica. A piękny i szczęśliwy Kopciuszek kręci esy floresy na śniegu, w bucikach kupionych na miarę...A poważnie to zazwyczaj dopiero drugie buty maja szansę pasować. Pierwsze są zawsze do poprawy a zwykle do utylizacji na giełdzie bo za duże. Przyznać się, kto trafił za pierwszym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Zdecyduje się na te 26.5 najwyżej i najprawdopodobniej będzie trzeba frezować lub wygrzewać w palcach. Lepiej powiększyć niż później obklejac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Zdecyduje się na te 26.5 najwyżej i najprawdopodobniej będzie trzeba frezować lub wygrzewać w palcach. Lepiej powiększyć niż później obklejac Tak z ciekawości - mógłbyś sprawdzić ile miejsca masz za piętą gdy włożysz stopę do pustej skorupy i delikatnie muskasz palcami przód buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 A poważnie to zazwyczaj dopiero drugie buty maja szansę przerwać. Pierwsze są zawsze do poprawy a zwykle do utylizacji na giełdzie bo za duże. Przyznać się, kto trafił za pierwszym razem? Ja trafiłem. Ze wspinaczkowymi. Narciarskie komfortowe za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Tak z ciekawości - mógłbyś sprawdzić ile miejsca masz za piętą gdy włożysz stopę do pustej skorupy i delikatnie muskasz palcami przód buta? Przy bucie 27-27.5 mam dobre 2cm luzu Gdzieś czytałem że to za dużo. Mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zygal Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ja za pierwszym razem za duże Ale były wygodne. Head Advant 85/95 roz 27,27,5 szerokość 104 W poprzednim sezonie już miałem dyskomfort jazdy Teraz w sklepie w Pruszkowie dobraliśmy but Atomic Hawk Ultra 120s roz 26/26,5 szerokość 98 I teraz tak : po dwóch godzinach jazdy było ok. Następny dzień 5 godzin jazdy ale po około 3,5 h zaczęły mnie boleć stopy takie delikatne mrowienie. Myślicie, że dać butom czas na ułożenie ? ( wkładki mam formowane Lenz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ja za pierwszym razem za duże Ale były wygodne. Head Advant 85/95 roz 27,27,5 szerokość 104 W poprzednim sezonie już miałem dyskomfort jazdy Teraz w sklepie w Pruszkowie dobraliśmy but Atomic Hawk Ultra 120s roz 26/26,5 szerokość 98 I teraz tak : po dwóch godzinach jazdy było ok. Następny dzień 5 godzin jazdy ale po około 3,5 h zaczęły mnie boleć stopy takie delikatne mrowienie. Myślicie, że dać butom czas na ułożenie ? ( wkładki mam formowane Lenz ) W Ski czy w Star? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 1 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego zakup butów × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
valdi3 Napisano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ale już na stoku to sprawdzałeś? Atomic chwali się tworzywem które nie twardnieje tak bardzo na zimnym, znaczy że w ciepłym też nie jest za miękkie. W Atomic Ultra Hawx (w sumie to inna seria) tak mam, wiele się twardość nie zmienia. Natomiast Tecnica w ciepłym była mięciutka a na zimnym kamieniała. Sprawdź one na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wbialek Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 A nikt nie wspomniał o bootfitingu - mniejszy można grzać, frezować, większy oklejać. Ale jak rozumiem, za duży jest większym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Bo to temat wyklęty. Ogólnie z niektórymi butami się do pewnego stopnia da, ale lepiej nie musieć nic zmniejszać. Fischer niby ma te swoje Vacumy ale jak dla mnie lepiej to traktować jako dopasowanie dobrego buta niż zmniejszanie za dużego. Oprócz grzania i zgniatania są jeszcze różne kładki, motylki i inne wypełniacze ale to jest potem upierdliwe przy normalnej eksploatacji i wyciąganiu i wkładaniu butów wewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Bo to temat wyklęty. Ogólnie z niektórymi butami się do pewnego stopnia da, ale lepiej nie musieć nic zmniejszać. Fischer niby ma te swoje Vacumy ale jak dla mnie lepiej to traktować jako dopasowanie dobrego buta niż zmniejszanie za dużego. Oprócz grzania i zgniatania są jeszcze różne kładki, motylki i inne wypełniacze ale to jest potem upierdliwe przy normalnej eksploatacji i wyciąganiu i wkładaniu butów wewnętrznych.Bo za dużych butów nie kupuje się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Bo to temat wyklęty. Ogólnie z niektórymi butami się do pewnego stopnia da, ale lepiej nie musieć nic zmniejszać. Fischer niby ma te swoje Vacumy ale jak dla mnie lepiej to traktować jako dopasowanie dobrego buta niż zmniejszanie za dużego. Oprócz grzania i zgniatania są jeszcze różne kładki, motylki i inne wypełniacze ale to jest potem upierdliwe przy normalnej eksploatacji i wyciąganiu i wkładaniu butów wewnętrznych. Cześć Myślę, że temat nie jest wyklęty, tylko nierozumiany. Bootfitting służy do dopasowania buta dobrze dobranego aby polepszyć skuteczność jazdy a nie do poprawiania błędów w doborze rozmiaru. Procedury dotyczą butów sportowych, twardych - w wypadku innych to raczej wywalone pieniądze bo szybciej się dopasują same podobnie szybciej powstaną luzy spowodowane wypracowaniem kapcia itd. Jak ktoś w dobie specjalistycznych miarek kupuje buty źle dobrane rozmiarowo to powinien iść raczej do lekarza a nie bootfittera. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Bo za dużych butów nie kupuje się.... Tylko za małe. Ja widzę, że chłopy kupują buty tak, jak te... brzydkie siostry Kopciuszka. Pięty przytnie, palce ukróci, ale się wciśnie. Wprawdzie przez dwa sezony jeżdżąc - płacze, ale za to ma buty mniejsze niż miarka wskazała. Im większy twardziel, tym większa różnica. A piękny i szczęśliwy Kopciuszek kręci esy floresy na śniegu, w bucikach kupionych na miarę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Tylko za małe. Ja widzę, że chłopy kupują buty tak, jak te... brzydkie siostry Kopciuszka. Pięty przytnie, palce ukróci, ale się wciśnie. Wprawdzie przez dwa sezony jeżdżąc - płacze, ale za to ma buty mniejsze niż miarka wskazała. Im większy twardziel, tym większa różnica. A piękny i szczęśliwy Kopciuszek kręci esy floresy na śniegu, w bucikach kupionych na miarę...A poważnie to zazwyczaj dopiero drugie buty maja szansę pasować. Pierwsze są zawsze do poprawy a zwykle do utylizacji na giełdzie bo za duże. Przyznać się, kto trafił za pierwszym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Zdecyduje się na te 26.5 najwyżej i najprawdopodobniej będzie trzeba frezować lub wygrzewać w palcach. Lepiej powiększyć niż później obklejac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Zdecyduje się na te 26.5 najwyżej i najprawdopodobniej będzie trzeba frezować lub wygrzewać w palcach. Lepiej powiększyć niż później obklejac Tak z ciekawości - mógłbyś sprawdzić ile miejsca masz za piętą gdy włożysz stopę do pustej skorupy i delikatnie muskasz palcami przód buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 A poważnie to zazwyczaj dopiero drugie buty maja szansę przerwać. Pierwsze są zawsze do poprawy a zwykle do utylizacji na giełdzie bo za duże. Przyznać się, kto trafił za pierwszym razem? Ja trafiłem. Ze wspinaczkowymi. Narciarskie komfortowe za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Tak z ciekawości - mógłbyś sprawdzić ile miejsca masz za piętą gdy włożysz stopę do pustej skorupy i delikatnie muskasz palcami przód buta? Przy bucie 27-27.5 mam dobre 2cm luzu Gdzieś czytałem że to za dużo. Mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zygal Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ja za pierwszym razem za duże Ale były wygodne. Head Advant 85/95 roz 27,27,5 szerokość 104 W poprzednim sezonie już miałem dyskomfort jazdy Teraz w sklepie w Pruszkowie dobraliśmy but Atomic Hawk Ultra 120s roz 26/26,5 szerokość 98 I teraz tak : po dwóch godzinach jazdy było ok. Następny dzień 5 godzin jazdy ale po około 3,5 h zaczęły mnie boleć stopy takie delikatne mrowienie. Myślicie, że dać butom czas na ułożenie ? ( wkładki mam formowane Lenz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ja za pierwszym razem za duże Ale były wygodne. Head Advant 85/95 roz 27,27,5 szerokość 104 W poprzednim sezonie już miałem dyskomfort jazdy Teraz w sklepie w Pruszkowie dobraliśmy but Atomic Hawk Ultra 120s roz 26/26,5 szerokość 98 I teraz tak : po dwóch godzinach jazdy było ok. Następny dzień 5 godzin jazdy ale po około 3,5 h zaczęły mnie boleć stopy takie delikatne mrowienie. Myślicie, że dać butom czas na ułożenie ? ( wkładki mam formowane Lenz ) W Ski czy w Star? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 1 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego zakup butów
Estka Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Bo za dużych butów nie kupuje się.... Tylko za małe. Ja widzę, że chłopy kupują buty tak, jak te... brzydkie siostry Kopciuszka. Pięty przytnie, palce ukróci, ale się wciśnie. Wprawdzie przez dwa sezony jeżdżąc - płacze, ale za to ma buty mniejsze niż miarka wskazała. Im większy twardziel, tym większa różnica. A piękny i szczęśliwy Kopciuszek kręci esy floresy na śniegu, w bucikach kupionych na miarę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Tylko za małe. Ja widzę, że chłopy kupują buty tak, jak te... brzydkie siostry Kopciuszka. Pięty przytnie, palce ukróci, ale się wciśnie. Wprawdzie przez dwa sezony jeżdżąc - płacze, ale za to ma buty mniejsze niż miarka wskazała. Im większy twardziel, tym większa różnica. A piękny i szczęśliwy Kopciuszek kręci esy floresy na śniegu, w bucikach kupionych na miarę...A poważnie to zazwyczaj dopiero drugie buty maja szansę pasować. Pierwsze są zawsze do poprawy a zwykle do utylizacji na giełdzie bo za duże. Przyznać się, kto trafił za pierwszym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Zdecyduje się na te 26.5 najwyżej i najprawdopodobniej będzie trzeba frezować lub wygrzewać w palcach. Lepiej powiększyć niż później obklejac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Zdecyduje się na te 26.5 najwyżej i najprawdopodobniej będzie trzeba frezować lub wygrzewać w palcach. Lepiej powiększyć niż później obklejac Tak z ciekawości - mógłbyś sprawdzić ile miejsca masz za piętą gdy włożysz stopę do pustej skorupy i delikatnie muskasz palcami przód buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 A poważnie to zazwyczaj dopiero drugie buty maja szansę przerwać. Pierwsze są zawsze do poprawy a zwykle do utylizacji na giełdzie bo za duże. Przyznać się, kto trafił za pierwszym razem? Ja trafiłem. Ze wspinaczkowymi. Narciarskie komfortowe za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Tak z ciekawości - mógłbyś sprawdzić ile miejsca masz za piętą gdy włożysz stopę do pustej skorupy i delikatnie muskasz palcami przód buta? Przy bucie 27-27.5 mam dobre 2cm luzu Gdzieś czytałem że to za dużo. Mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zygal Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ja za pierwszym razem za duże Ale były wygodne. Head Advant 85/95 roz 27,27,5 szerokość 104 W poprzednim sezonie już miałem dyskomfort jazdy Teraz w sklepie w Pruszkowie dobraliśmy but Atomic Hawk Ultra 120s roz 26/26,5 szerokość 98 I teraz tak : po dwóch godzinach jazdy było ok. Następny dzień 5 godzin jazdy ale po około 3,5 h zaczęły mnie boleć stopy takie delikatne mrowienie. Myślicie, że dać butom czas na ułożenie ? ( wkładki mam formowane Lenz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ja za pierwszym razem za duże Ale były wygodne. Head Advant 85/95 roz 27,27,5 szerokość 104 W poprzednim sezonie już miałem dyskomfort jazdy Teraz w sklepie w Pruszkowie dobraliśmy but Atomic Hawk Ultra 120s roz 26/26,5 szerokość 98 I teraz tak : po dwóch godzinach jazdy było ok. Następny dzień 5 godzin jazdy ale po około 3,5 h zaczęły mnie boleć stopy takie delikatne mrowienie. Myślicie, że dać butom czas na ułożenie ? ( wkładki mam formowane Lenz ) W Ski czy w Star? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 1 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego zakup butów
mig Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Tylko za małe. Ja widzę, że chłopy kupują buty tak, jak te... brzydkie siostry Kopciuszka. Pięty przytnie, palce ukróci, ale się wciśnie. Wprawdzie przez dwa sezony jeżdżąc - płacze, ale za to ma buty mniejsze niż miarka wskazała. Im większy twardziel, tym większa różnica. A piękny i szczęśliwy Kopciuszek kręci esy floresy na śniegu, w bucikach kupionych na miarę...A poważnie to zazwyczaj dopiero drugie buty maja szansę pasować. Pierwsze są zawsze do poprawy a zwykle do utylizacji na giełdzie bo za duże. Przyznać się, kto trafił za pierwszym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Zdecyduje się na te 26.5 najwyżej i najprawdopodobniej będzie trzeba frezować lub wygrzewać w palcach. Lepiej powiększyć niż później obklejac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Zdecyduje się na te 26.5 najwyżej i najprawdopodobniej będzie trzeba frezować lub wygrzewać w palcach. Lepiej powiększyć niż później obklejac Tak z ciekawości - mógłbyś sprawdzić ile miejsca masz za piętą gdy włożysz stopę do pustej skorupy i delikatnie muskasz palcami przód buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 A poważnie to zazwyczaj dopiero drugie buty maja szansę przerwać. Pierwsze są zawsze do poprawy a zwykle do utylizacji na giełdzie bo za duże. Przyznać się, kto trafił za pierwszym razem? Ja trafiłem. Ze wspinaczkowymi. Narciarskie komfortowe za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Tak z ciekawości - mógłbyś sprawdzić ile miejsca masz za piętą gdy włożysz stopę do pustej skorupy i delikatnie muskasz palcami przód buta? Przy bucie 27-27.5 mam dobre 2cm luzu Gdzieś czytałem że to za dużo. Mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zygal Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ja za pierwszym razem za duże Ale były wygodne. Head Advant 85/95 roz 27,27,5 szerokość 104 W poprzednim sezonie już miałem dyskomfort jazdy Teraz w sklepie w Pruszkowie dobraliśmy but Atomic Hawk Ultra 120s roz 26/26,5 szerokość 98 I teraz tak : po dwóch godzinach jazdy było ok. Następny dzień 5 godzin jazdy ale po około 3,5 h zaczęły mnie boleć stopy takie delikatne mrowienie. Myślicie, że dać butom czas na ułożenie ? ( wkładki mam formowane Lenz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ja za pierwszym razem za duże Ale były wygodne. Head Advant 85/95 roz 27,27,5 szerokość 104 W poprzednim sezonie już miałem dyskomfort jazdy Teraz w sklepie w Pruszkowie dobraliśmy but Atomic Hawk Ultra 120s roz 26/26,5 szerokość 98 I teraz tak : po dwóch godzinach jazdy było ok. Następny dzień 5 godzin jazdy ale po około 3,5 h zaczęły mnie boleć stopy takie delikatne mrowienie. Myślicie, że dać butom czas na ułożenie ? ( wkładki mam formowane Lenz ) W Ski czy w Star? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 1 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
star Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 A poważnie to zazwyczaj dopiero drugie buty maja szansę przerwać. Pierwsze są zawsze do poprawy a zwykle do utylizacji na giełdzie bo za duże. Przyznać się, kto trafił za pierwszym razem? Ja trafiłem. Ze wspinaczkowymi. Narciarskie komfortowe za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Tak z ciekawości - mógłbyś sprawdzić ile miejsca masz za piętą gdy włożysz stopę do pustej skorupy i delikatnie muskasz palcami przód buta? Przy bucie 27-27.5 mam dobre 2cm luzu Gdzieś czytałem że to za dużo. Mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygal Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ja za pierwszym razem za duże Ale były wygodne. Head Advant 85/95 roz 27,27,5 szerokość 104 W poprzednim sezonie już miałem dyskomfort jazdy Teraz w sklepie w Pruszkowie dobraliśmy but Atomic Hawk Ultra 120s roz 26/26,5 szerokość 98 I teraz tak : po dwóch godzinach jazdy było ok. Następny dzień 5 godzin jazdy ale po około 3,5 h zaczęły mnie boleć stopy takie delikatne mrowienie. Myślicie, że dać butom czas na ułożenie ? ( wkładki mam formowane Lenz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ja za pierwszym razem za duże Ale były wygodne. Head Advant 85/95 roz 27,27,5 szerokość 104 W poprzednim sezonie już miałem dyskomfort jazdy Teraz w sklepie w Pruszkowie dobraliśmy but Atomic Hawk Ultra 120s roz 26/26,5 szerokość 98 I teraz tak : po dwóch godzinach jazdy było ok. Następny dzień 5 godzin jazdy ale po około 3,5 h zaczęły mnie boleć stopy takie delikatne mrowienie. Myślicie, że dać butom czas na ułożenie ? ( wkładki mam formowane Lenz ) W Ski czy w Star? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 1 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi