robertdr Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Witajcie, zaczynam zabawę ze skiturami - nabyłem używane nartki i nowe foki. Foki już po przycięciu zaczęły się strzępić. Poprzycinałem i było ok. Dzisiaj pierwszy raz chodziłem w głębokim śniegu przez godzinę i po powrocie zauważyłem, ze nitki ciągną po całej długości. Jak tak dalej pójdzie to po kilku używaniach zostanie tyle co pod mocowaniem Macie jakiś pomysł co z tym zrobić? pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Witajcie, zaczynam zabawę ze skiturami - nabyłem używane nartki i nowe foki. Foki już po przycięciu zaczęły się strzępić. Poprzycinałem i było ok. Dzisiaj pierwszy raz chodziłem w głębokim śniegu przez godzinę i po powrocie zauważyłem, ze nitki ciągną po całej długości. Jak tak dalej pójdzie to po kilku używaniach zostanie tyle co pod mocowaniem Macie jakiś pomysł co z tym zrobić? pozdrawiam Robert Zabezpiecz klejem po brzegu przycięcia (tak się robi). Postaram się dowiedzieć jakim. Pozdro W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Zabezpiecz klejem po brzegu przycięcia (tak się robi). Postaram się dowiedzieć jakim. Pozdro W. Dzięki Wiesiek. Czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Zabezpiecz klejem po brzegu przycięcia (tak się robi). Postaram się dowiedzieć jakim. Pozdro W. jaa marka, gotowe? ktoś przycinał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Witajcie, zaczynam zabawę ze skiturami - nabyłem używane nartki i nowe foki. Foki już po przycięciu zaczęły się strzępić. Poprzycinałem i było ok. Dzisiaj pierwszy raz chodziłem w głębokim śniegu przez godzinę i po powrocie zauważyłem, ze nitki ciągną po całej długości. Jak tak dalej pójdzie to po kilku używaniach zostanie tyle co pod mocowaniem Macie jakiś pomysł co z tym zrobić? pozdrawiam Robert sory, pomyliłem wcześniej. jakie foki, gdzie kupiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 sory, pomyliłem wcześniej. jakie foki, gdzie kupiłeś Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro normal , oddaj Rozumiem. Erozja. Pozdrowienia Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 normal , oddaj Czyli one wszystkie takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Ja płacę więcej i przycinam. Do Nangi ciężko kupić, więc kupuje do Summits w dobrej długości i poprawiam lekko taliowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa?Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Tak mi serwisie doradzili. przypaliłem delikatnie, ale nie pomogło. Po jednym spacerku godzinnym znowu posiepane. Jak chodziłem na pożyczonych to miały lekki poślizg przy chodzeniu do przodu, te są tępe i nawet z górki nie chcą się zsuwać i teraz nie wiem jak powinno być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Prawdę rzekłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Prawdę rzekłeś Teraz nylon plus królik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Dzięki Wiesiek za artykuł - ciekawy, jak i dalsza dyskusja sprzętowa. Foki oddałem, bo poza pruciem opór był większy niż moje zimówki z łańcuchami. Zamówiłem salomony, bo dedykowane i nie będę musiał skracać. Te zawodnicze fajne, ale jeszcze nie teraz. Moje narty z wiązaniami ważą tyle co cały Twój ekwipunek z plecakiem, więc waga fok nic tu nie zmieni. Pewnie też nie będę turował jak wy kiedy byliśmy np. w Saas Fe. Raczej się na razie przytrasowo nastawiam, puki kondycji nie złapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Kawaler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm foki się prują - pomocy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robertdr Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Zabezpiecz klejem po brzegu przycięcia (tak się robi). Postaram się dowiedzieć jakim. Pozdro W. Dzięki Wiesiek. Czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Zabezpiecz klejem po brzegu przycięcia (tak się robi). Postaram się dowiedzieć jakim. Pozdro W. jaa marka, gotowe? ktoś przycinał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Witajcie, zaczynam zabawę ze skiturami - nabyłem używane nartki i nowe foki. Foki już po przycięciu zaczęły się strzępić. Poprzycinałem i było ok. Dzisiaj pierwszy raz chodziłem w głębokim śniegu przez godzinę i po powrocie zauważyłem, ze nitki ciągną po całej długości. Jak tak dalej pójdzie to po kilku używaniach zostanie tyle co pod mocowaniem Macie jakiś pomysł co z tym zrobić? pozdrawiam Robert sory, pomyliłem wcześniej. jakie foki, gdzie kupiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 sory, pomyliłem wcześniej. jakie foki, gdzie kupiłeś Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro normal , oddaj Rozumiem. Erozja. Pozdrowienia Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 normal , oddaj Czyli one wszystkie takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Ja płacę więcej i przycinam. Do Nangi ciężko kupić, więc kupuje do Summits w dobrej długości i poprawiam lekko taliowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa?Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Tak mi serwisie doradzili. przypaliłem delikatnie, ale nie pomogło. Po jednym spacerku godzinnym znowu posiepane. Jak chodziłem na pożyczonych to miały lekki poślizg przy chodzeniu do przodu, te są tępe i nawet z górki nie chcą się zsuwać i teraz nie wiem jak powinno być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Prawdę rzekłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Prawdę rzekłeś Teraz nylon plus królik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Dzięki Wiesiek za artykuł - ciekawy, jak i dalsza dyskusja sprzętowa. Foki oddałem, bo poza pruciem opór był większy niż moje zimówki z łańcuchami. Zamówiłem salomony, bo dedykowane i nie będę musiał skracać. Te zawodnicze fajne, ale jeszcze nie teraz. Moje narty z wiązaniami ważą tyle co cały Twój ekwipunek z plecakiem, więc waga fok nic tu nie zmieni. Pewnie też nie będę turował jak wy kiedy byliśmy np. w Saas Fe. Raczej się na razie przytrasowo nastawiam, puki kondycji nie złapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Kawaler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm foki się prują - pomocy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Baltazar Gabka Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Zabezpiecz klejem po brzegu przycięcia (tak się robi). Postaram się dowiedzieć jakim. Pozdro W. jaa marka, gotowe? ktoś przycinał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Witajcie, zaczynam zabawę ze skiturami - nabyłem używane nartki i nowe foki. Foki już po przycięciu zaczęły się strzępić. Poprzycinałem i było ok. Dzisiaj pierwszy raz chodziłem w głębokim śniegu przez godzinę i po powrocie zauważyłem, ze nitki ciągną po całej długości. Jak tak dalej pójdzie to po kilku używaniach zostanie tyle co pod mocowaniem Macie jakiś pomysł co z tym zrobić? pozdrawiam Robert sory, pomyliłem wcześniej. jakie foki, gdzie kupiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 sory, pomyliłem wcześniej. jakie foki, gdzie kupiłeś Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro normal , oddaj Rozumiem. Erozja. Pozdrowienia Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 normal , oddaj Czyli one wszystkie takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Ja płacę więcej i przycinam. Do Nangi ciężko kupić, więc kupuje do Summits w dobrej długości i poprawiam lekko taliowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa?Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Tak mi serwisie doradzili. przypaliłem delikatnie, ale nie pomogło. Po jednym spacerku godzinnym znowu posiepane. Jak chodziłem na pożyczonych to miały lekki poślizg przy chodzeniu do przodu, te są tępe i nawet z górki nie chcą się zsuwać i teraz nie wiem jak powinno być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Prawdę rzekłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Prawdę rzekłeś Teraz nylon plus królik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Dzięki Wiesiek za artykuł - ciekawy, jak i dalsza dyskusja sprzętowa. Foki oddałem, bo poza pruciem opór był większy niż moje zimówki z łańcuchami. Zamówiłem salomony, bo dedykowane i nie będę musiał skracać. Te zawodnicze fajne, ale jeszcze nie teraz. Moje narty z wiązaniami ważą tyle co cały Twój ekwipunek z plecakiem, więc waga fok nic tu nie zmieni. Pewnie też nie będę turował jak wy kiedy byliśmy np. w Saas Fe. Raczej się na razie przytrasowo nastawiam, puki kondycji nie złapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Kawaler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm foki się prują - pomocy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Baltazar Gabka Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Witajcie, zaczynam zabawę ze skiturami - nabyłem używane nartki i nowe foki. Foki już po przycięciu zaczęły się strzępić. Poprzycinałem i było ok. Dzisiaj pierwszy raz chodziłem w głębokim śniegu przez godzinę i po powrocie zauważyłem, ze nitki ciągną po całej długości. Jak tak dalej pójdzie to po kilku używaniach zostanie tyle co pod mocowaniem Macie jakiś pomysł co z tym zrobić? pozdrawiam Robert sory, pomyliłem wcześniej. jakie foki, gdzie kupiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 sory, pomyliłem wcześniej. jakie foki, gdzie kupiłeś Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro normal , oddaj Rozumiem. Erozja. Pozdrowienia Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 normal , oddaj Czyli one wszystkie takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Ja płacę więcej i przycinam. Do Nangi ciężko kupić, więc kupuje do Summits w dobrej długości i poprawiam lekko taliowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa?Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Tak mi serwisie doradzili. przypaliłem delikatnie, ale nie pomogło. Po jednym spacerku godzinnym znowu posiepane. Jak chodziłem na pożyczonych to miały lekki poślizg przy chodzeniu do przodu, te są tępe i nawet z górki nie chcą się zsuwać i teraz nie wiem jak powinno być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Prawdę rzekłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Prawdę rzekłeś Teraz nylon plus królik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Dzięki Wiesiek za artykuł - ciekawy, jak i dalsza dyskusja sprzętowa. Foki oddałem, bo poza pruciem opór był większy niż moje zimówki z łańcuchami. Zamówiłem salomony, bo dedykowane i nie będę musiał skracać. Te zawodnicze fajne, ale jeszcze nie teraz. Moje narty z wiązaniami ważą tyle co cały Twój ekwipunek z plecakiem, więc waga fok nic tu nie zmieni. Pewnie też nie będę turował jak wy kiedy byliśmy np. w Saas Fe. Raczej się na razie przytrasowo nastawiam, puki kondycji nie złapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Kawaler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm foki się prują - pomocy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robertdr Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 sory, pomyliłem wcześniej. jakie foki, gdzie kupiłeś Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro normal , oddaj Rozumiem. Erozja. Pozdrowienia Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 normal , oddaj Czyli one wszystkie takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Ja płacę więcej i przycinam. Do Nangi ciężko kupić, więc kupuje do Summits w dobrej długości i poprawiam lekko taliowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa?Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Tak mi serwisie doradzili. przypaliłem delikatnie, ale nie pomogło. Po jednym spacerku godzinnym znowu posiepane. Jak chodziłem na pożyczonych to miały lekki poślizg przy chodzeniu do przodu, te są tępe i nawet z górki nie chcą się zsuwać i teraz nie wiem jak powinno być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Prawdę rzekłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Prawdę rzekłeś Teraz nylon plus królik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Dzięki Wiesiek za artykuł - ciekawy, jak i dalsza dyskusja sprzętowa. Foki oddałem, bo poza pruciem opór był większy niż moje zimówki z łańcuchami. Zamówiłem salomony, bo dedykowane i nie będę musiał skracać. Te zawodnicze fajne, ale jeszcze nie teraz. Moje narty z wiązaniami ważą tyle co cały Twój ekwipunek z plecakiem, więc waga fok nic tu nie zmieni. Pewnie też nie będę turował jak wy kiedy byliśmy np. w Saas Fe. Raczej się na razie przytrasowo nastawiam, puki kondycji nie złapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Kawaler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm foki się prują - pomocy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Baltazar Gabka Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro normal , oddaj Rozumiem. Erozja. Pozdrowienia Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 normal , oddaj Czyli one wszystkie takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Ja płacę więcej i przycinam. Do Nangi ciężko kupić, więc kupuje do Summits w dobrej długości i poprawiam lekko taliowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa?Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Tak mi serwisie doradzili. przypaliłem delikatnie, ale nie pomogło. Po jednym spacerku godzinnym znowu posiepane. Jak chodziłem na pożyczonych to miały lekki poślizg przy chodzeniu do przodu, te są tępe i nawet z górki nie chcą się zsuwać i teraz nie wiem jak powinno być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Prawdę rzekłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Prawdę rzekłeś Teraz nylon plus królik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Dzięki Wiesiek za artykuł - ciekawy, jak i dalsza dyskusja sprzętowa. Foki oddałem, bo poza pruciem opór był większy niż moje zimówki z łańcuchami. Zamówiłem salomony, bo dedykowane i nie będę musiał skracać. Te zawodnicze fajne, ale jeszcze nie teraz. Moje narty z wiązaniami ważą tyle co cały Twój ekwipunek z plecakiem, więc waga fok nic tu nie zmieni. Pewnie też nie będę turował jak wy kiedy byliśmy np. w Saas Fe. Raczej się na razie przytrasowo nastawiam, puki kondycji nie złapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Kawaler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm foki się prują - pomocy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robertdr Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 normal , oddaj Czyli one wszystkie takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Ja płacę więcej i przycinam. Do Nangi ciężko kupić, więc kupuje do Summits w dobrej długości i poprawiam lekko taliowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa?Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Tak mi serwisie doradzili. przypaliłem delikatnie, ale nie pomogło. Po jednym spacerku godzinnym znowu posiepane. Jak chodziłem na pożyczonych to miały lekki poślizg przy chodzeniu do przodu, te są tępe i nawet z górki nie chcą się zsuwać i teraz nie wiem jak powinno być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Prawdę rzekłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Prawdę rzekłeś Teraz nylon plus królik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Dzięki Wiesiek za artykuł - ciekawy, jak i dalsza dyskusja sprzętowa. Foki oddałem, bo poza pruciem opór był większy niż moje zimówki z łańcuchami. Zamówiłem salomony, bo dedykowane i nie będę musiał skracać. Te zawodnicze fajne, ale jeszcze nie teraz. Moje narty z wiązaniami ważą tyle co cały Twój ekwipunek z plecakiem, więc waga fok nic tu nie zmieni. Pewnie też nie będę turował jak wy kiedy byliśmy np. w Saas Fe. Raczej się na razie przytrasowo nastawiam, puki kondycji nie złapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Kawaler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm foki się prują - pomocy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Foki firmy GPO Przycinał kolega w serwisie i .............klął. Dzisiaj pochodziłem godzinę w głębokim i są całe w farfoclach. pozd..Ro Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Ja płacę więcej i przycinam. Do Nangi ciężko kupić, więc kupuje do Summits w dobrej długości i poprawiam lekko taliowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa?Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Tak mi serwisie doradzili. przypaliłem delikatnie, ale nie pomogło. Po jednym spacerku godzinnym znowu posiepane. Jak chodziłem na pożyczonych to miały lekki poślizg przy chodzeniu do przodu, te są tępe i nawet z górki nie chcą się zsuwać i teraz nie wiem jak powinno być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Prawdę rzekłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Prawdę rzekłeś Teraz nylon plus królik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Dzięki Wiesiek za artykuł - ciekawy, jak i dalsza dyskusja sprzętowa. Foki oddałem, bo poza pruciem opór był większy niż moje zimówki z łańcuchami. Zamówiłem salomony, bo dedykowane i nie będę musiał skracać. Te zawodnicze fajne, ale jeszcze nie teraz. Moje narty z wiązaniami ważą tyle co cały Twój ekwipunek z plecakiem, więc waga fok nic tu nie zmieni. Pewnie też nie będę turował jak wy kiedy byliśmy np. w Saas Fe. Raczej się na razie przytrasowo nastawiam, puki kondycji nie złapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Kawaler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm foki się prują - pomocy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Ja płacę więcej i przycinam. Do Nangi ciężko kupić, więc kupuje do Summits w dobrej długości i poprawiam lekko taliowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 A czemu to sie foki nazywa?Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Firmy nie znam. Mam Dynafita dwie pary, sam przycinalem. A nie idzie poobcinac i przypalic jak siepiaca się końcówkę liny. Zgaduję. Nie znam się. Tak mi serwisie doradzili. przypaliłem delikatnie, ale nie pomogło. Po jednym spacerku godzinnym znowu posiepane. Jak chodziłem na pożyczonych to miały lekki poślizg przy chodzeniu do przodu, te są tępe i nawet z górki nie chcą się zsuwać i teraz nie wiem jak powinno być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Prawdę rzekłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Prawdę rzekłeś Teraz nylon plus królik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Dzięki Wiesiek za artykuł - ciekawy, jak i dalsza dyskusja sprzętowa. Foki oddałem, bo poza pruciem opór był większy niż moje zimówki z łańcuchami. Zamówiłem salomony, bo dedykowane i nie będę musiał skracać. Te zawodnicze fajne, ale jeszcze nie teraz. Moje narty z wiązaniami ważą tyle co cały Twój ekwipunek z plecakiem, więc waga fok nic tu nie zmieni. Pewnie też nie będę turował jak wy kiedy byliśmy np. w Saas Fe. Raczej się na razie przytrasowo nastawiam, puki kondycji nie złapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Kawaler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm foki się prują - pomocy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Wole wiecej zaplacic i kupic foki do danego modelu i dlugosci - postepujac tak, nigdy nie mialem tych klopotow.. Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Prawdę rzekłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Prawdę rzekłeś Teraz nylon plus królik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Dzięki Wiesiek za artykuł - ciekawy, jak i dalsza dyskusja sprzętowa. Foki oddałem, bo poza pruciem opór był większy niż moje zimówki z łańcuchami. Zamówiłem salomony, bo dedykowane i nie będę musiał skracać. Te zawodnicze fajne, ale jeszcze nie teraz. Moje narty z wiązaniami ważą tyle co cały Twój ekwipunek z plecakiem, więc waga fok nic tu nie zmieni. Pewnie też nie będę turował jak wy kiedy byliśmy np. w Saas Fe. Raczej się na razie przytrasowo nastawiam, puki kondycji nie złapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Kawaler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm foki się prują - pomocy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Prawdę rzekłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Prawdę rzekłeś Teraz nylon plus królik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Dzięki Wiesiek za artykuł - ciekawy, jak i dalsza dyskusja sprzętowa. Foki oddałem, bo poza pruciem opór był większy niż moje zimówki z łańcuchami. Zamówiłem salomony, bo dedykowane i nie będę musiał skracać. Te zawodnicze fajne, ale jeszcze nie teraz. Moje narty z wiązaniami ważą tyle co cały Twój ekwipunek z plecakiem, więc waga fok nic tu nie zmieni. Pewnie też nie będę turował jak wy kiedy byliśmy np. w Saas Fe. Raczej się na razie przytrasowo nastawiam, puki kondycji nie złapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Kawaler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm foki się prują - pomocy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Prawdę rzekłeś Teraz nylon plus królik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Janie, kupiłem używane narty z nowymi fokami w komplecie. Wcale nie były dużo tańsze niż dedykowane. Już znalazłem, a te oddam. Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Dzięki Wiesiek za artykuł - ciekawy, jak i dalsza dyskusja sprzętowa. Foki oddałem, bo poza pruciem opór był większy niż moje zimówki z łańcuchami. Zamówiłem salomony, bo dedykowane i nie będę musiał skracać. Te zawodnicze fajne, ale jeszcze nie teraz. Moje narty z wiązaniami ważą tyle co cały Twój ekwipunek z plecakiem, więc waga fok nic tu nie zmieni. Pewnie też nie będę turował jak wy kiedy byliśmy np. w Saas Fe. Raczej się na razie przytrasowo nastawiam, puki kondycji nie złapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Kawaler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm foki się prują - pomocy
robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Foki to najbardziej niedoceniany element ekwipunku. Będziesz miał okazję to zrób sobie testy - na jedną nogę założ narty z jednymi fokami a na drugą sprzęt kolegi (przy wiązaniach pinowych takie próby łatwo zrobić). Różnice są czasem kolosalne. Po takich doswiadczeniach przerzuciłem się na foki zawodnicze (oczywiście 100% moherowe). Słabiej trzymają ale zdecydowanie lepiej idą. Trwałość też mniejsza ale... ile planujesz chodzić? Za dwa, trzy lata wymienisz. A jeszcze te foki są cienkie i lekkie. Możesz popatrzeć na materiały Pomoca ile zyskuje się na poślizgu a ile traci na trzymaniu. Gdzieś to publikowałem... Istotne jest też mocowanie. Dla mnie najwygodniejsza jest sztywna ramka (taka co na niej mocowanie się nie przesuwa) i ogon z tyłu (ale trzeba dokładnie wyregulować). Ważne aby narta miała płaskie wcięcie pod zaczep. Mocowanie dynafita jest dla mnie mniej wygodne. Wydaje mi się, że skitrab jest tu ideałem ale nigdy go nie używałem... Pozdro Wiesiek Odszukałem https://www.skionlin...#comment-275837 Dzięki Wiesiek za artykuł - ciekawy, jak i dalsza dyskusja sprzętowa. Foki oddałem, bo poza pruciem opór był większy niż moje zimówki z łańcuchami. Zamówiłem salomony, bo dedykowane i nie będę musiał skracać. Te zawodnicze fajne, ale jeszcze nie teraz. Moje narty z wiązaniami ważą tyle co cały Twój ekwipunek z plecakiem, więc waga fok nic tu nie zmieni. Pewnie też nie będę turował jak wy kiedy byliśmy np. w Saas Fe. Raczej się na razie przytrasowo nastawiam, puki kondycji nie złapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Kawaler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm foki się prują - pomocy
Mitek Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ponoć kiedyś była to faktycznie skóra foki ( krótki włos pochylony w jedną strone). Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Kawaler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
mig Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Cześć Nie skóra tylko foka. Sierść foki traci poślizg jak foka umiera a tym bardziej jak się ją oskóruje więc trzeba używać żywych fok. Odpowiednio tresowane potrafią solidnie pomóc pod górę a zjazd (jak wszelka zabawę) foki uwielbiają. Pozdrowienia Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale jak posmarować tranem to będzie znów ok. Na fokach nie znam sie, trochę na foczkach..... Kawaler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi