mig Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Co to znaczy zapłacić przyzwoicie? Dla jednych jest to kwota x a dla drugich y. Kto mi odpowie czemu tak a nie inaczej działa Grupa Pingwina choć ma jednego właściciela; Czarny Groń, Słotwiny, Kasina. Czemu Pasek z Koninek zobaczył środkowy palec a nie tak daleki stok w Lubomierzu bez ceregieli się zamknął jako pierwszy. Czemu Kotelnica w Białce jako tak potężna w tym finansowo firma siedzi cicho i czeka?Pytaj u źródła. Tu można zgadywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Co to znaczy zapłacić przyzwoicie? Dla jednych jest to kwota x a dla drugich y. Kto mi odpowie czemu tak a nie inaczej działa Grupa Pingwina choć ma jednego właściciela; Czarny Groń, Słotwiny, Kasina. Czemu Pasek z Koninek zobaczył środkowy palec a nie tak daleki stok w Lubomierzu bez ceregieli się zamknął jako pierwszy. Czemu Kotelnica w Białce jako tak potężna w tym finansowo firma siedzi cicho i czeka? https://bialkatatrza...pomoc-publiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Author79 Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Pytaj u źródła. Tu można zgadywać. Ja nie muszę pytać bo ja wiem. Pytałem "Was" bo tak tutaj ochoczo się pisze, że nikt nic nie dostał, dostał za mało, stacje upadną... https://bialkatatrza...pomoc-publiczna I uważasz, że 3,5 bańki na taki ośrodek jest nie wart zaryzykowania otworzenia? Część ośrodków w ostatnich latach otrzymywała spore sumy w ramach różnych projektów pomocowych. Kotelnica otrzymała blisko 30mln zł. Słotwiny blisko 10mln a z tej samej grupy Kasina tylko 0,5 mln. Słotwiny stoją a Kasina chodzi. Tuż koło mnie Myślenice otrzymały dość sporo (stoją) a sąsiednie Harbutowice niecałe 10 tys (działają). Lubomierz jak na tak mały ośrodek otrzymał ponad 600 tys a Koninki zero. Gdzieś jest haczyk i klucz do przyznawania publicznych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 I uważasz, że 3,5 bańki na taki ośrodek jest nie wart zaryzykowania otworzenia? Dziwnie postawione pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 7 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 3,5 miliona na taki ośrodek to śmiesznie mało. Roczny poziom przychodów to będzie kilkadziesiąt milionów złotych, rentowność rzędu 20%. Na moje oko ta kwota nawet nie pokrywa kosztów stałych w momencie braku działalności (pensje, leasingi maszyn, wynajmy gruntu, etc.). Trzeba wziąć pod uwagę nie tylko same narty, ale hotel, restauracje, termy i resztę infrastruktury turystycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 3 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Od 12 lutego 2021 stoki w Polsce będą otwarte.
Author79 Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Pytaj u źródła. Tu można zgadywać. Ja nie muszę pytać bo ja wiem. Pytałem "Was" bo tak tutaj ochoczo się pisze, że nikt nic nie dostał, dostał za mało, stacje upadną... https://bialkatatrza...pomoc-publiczna I uważasz, że 3,5 bańki na taki ośrodek jest nie wart zaryzykowania otworzenia? Część ośrodków w ostatnich latach otrzymywała spore sumy w ramach różnych projektów pomocowych. Kotelnica otrzymała blisko 30mln zł. Słotwiny blisko 10mln a z tej samej grupy Kasina tylko 0,5 mln. Słotwiny stoją a Kasina chodzi. Tuż koło mnie Myślenice otrzymały dość sporo (stoją) a sąsiednie Harbutowice niecałe 10 tys (działają). Lubomierz jak na tak mały ośrodek otrzymał ponad 600 tys a Koninki zero. Gdzieś jest haczyk i klucz do przyznawania publicznych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 I uważasz, że 3,5 bańki na taki ośrodek jest nie wart zaryzykowania otworzenia? Dziwnie postawione pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 7 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 3,5 miliona na taki ośrodek to śmiesznie mało. Roczny poziom przychodów to będzie kilkadziesiąt milionów złotych, rentowność rzędu 20%. Na moje oko ta kwota nawet nie pokrywa kosztów stałych w momencie braku działalności (pensje, leasingi maszyn, wynajmy gruntu, etc.). Trzeba wziąć pod uwagę nie tylko same narty, ale hotel, restauracje, termy i resztę infrastruktury turystycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 3 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Od 12 lutego 2021 stoki w Polsce będą otwarte.
Gabrik Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 I uważasz, że 3,5 bańki na taki ośrodek jest nie wart zaryzykowania otworzenia? Dziwnie postawione pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 7 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 3,5 miliona na taki ośrodek to śmiesznie mało. Roczny poziom przychodów to będzie kilkadziesiąt milionów złotych, rentowność rzędu 20%. Na moje oko ta kwota nawet nie pokrywa kosztów stałych w momencie braku działalności (pensje, leasingi maszyn, wynajmy gruntu, etc.). Trzeba wziąć pod uwagę nie tylko same narty, ale hotel, restauracje, termy i resztę infrastruktury turystycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 3 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
tomkly Napisano 7 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 3,5 miliona na taki ośrodek to śmiesznie mało. Roczny poziom przychodów to będzie kilkadziesiąt milionów złotych, rentowność rzędu 20%. Na moje oko ta kwota nawet nie pokrywa kosztów stałych w momencie braku działalności (pensje, leasingi maszyn, wynajmy gruntu, etc.). Trzeba wziąć pod uwagę nie tylko same narty, ale hotel, restauracje, termy i resztę infrastruktury turystycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność