fredowski Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 No co ty gadasz . Przelot, vertikal i podkręcona na blisko 90 st. tyczka - ulubiona moja pułapka na tych co bez pytania na ustawiony slalom się wciskają. A tak na poważnie, wg. mnie w technice klasycznej szczytem umiejętności jest śmig a w technice ciętej umiejętność czystego ciętego skrętu 9-3. - chcieć się przewrócić od stokowo wiedząc że wygenerowana siła odśrodkowa ci na to nie pozwoli. Majtać kolankami każdy potrafi. Harald Harb do mnie napisal cos w tam stylu: hi fredo jak sie masz. Co sie w Polsce stalo? a musialo bo twoi kumple nigdy takich bzdetow nie pisali. Takie skrety nie da sie nawet na poduszkach powietrznych wykonac. Wiem, ze kolana maja twarde bo to katolicki kraj ale zeby az tak? to nie do wiary. W ten ostatni post to uwierzylem bo Duch go napisal a u nas sie tez w duchy wierzy...Pozdrawiam polskich narciarzy. Co ja mam mu odpisac, ze w Beskidach jezdzi sie smigiem 9 na 15? no nie mogeeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Harald Harb do mnie napisal cos w tam stylu: hi fredo jak sie masz. Co sie w Polsce stalo? a musialo bo twoi kumple nigdy takich bzdetow nie pisali. Takie skrety nie da sie nawet na poduszkach powietrznych wykonac. Wiem, ze kolana maja twarde bo to katolicki kraj ale zeby az tak? to nie do wiary. W ten ostatni post to uwierzylem bo Duch go napisal a u nas sie tez w duchy wierzy...Pozdrawiam polskich narciarzy. Co ja mam mu odpisac, ze w Beskidach jezdzi sie smigiem 9 na 15? no nie mogeeee. Odpisz mu żeby przestał się bawić wewnętrznym kolanem to mu wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 w technice ciętej umiejętność czystego ciętego skrętu 9-3. To jest wada, nie zaleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 To jest wada, nie zaleta. Czyli nie umiesz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Czyli nie umiesz???? Umiem, ale na mecie, bo tam tak muszę hamować. Wszyscy instruktorzy uczą początkujących 9-15, nie uznaję jazdy na pokaz. Spróbuj 10,30-13,30 na choćby Palenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Umiem, ale na mecie, bo tam tak muszę hamować. Wszyscy instruktorzy uczą początkujących 9-15, nie uznaję jazdy na pokaz. Spróbuj 10,30-13,30 na choćby Palenicy. A ja nie uznaję dh interpretowanego jako Gs zwłaszcza przy nauczaniu początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 A ja nie uznaję dh interpretowanego jako Gs zwłaszcza przy nauczaniu początkujących. Przez to że dużo jeżdżę na tykach, wolę jazdę efektywną niż efektowną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Przez to że dużo jeżdżę na tykach, wolę jazdę efektywną niż efektowną. I taka odpowiedź jest ok. Pamiętaj jednak że jest to forum amatorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Harald Harb do mnie napisal cos w tam stylu: hi fredo jak sie masz. Co sie w Polsce stalo? a musialo bo twoi kumple nigdy takich bzdetow nie pisali. Takie skrety nie da sie nawet na poduszkach powietrznych wykonac. Wiem, ze kolana maja twarde bo to katolicki kraj ale zeby az tak? to nie do wiary. W ten ostatni post to uwierzylem bo Duch go napisal a u nas sie tez w duchy wierzy...Pozdrawiam polskich narciarzy. Co ja mam mu odpisac, ze w Beskidach jezdzi sie smigiem 9 na 15? no nie mogeeee. Już nie bądź taki, Adam doradza bez emocji, bez bagażu, np. emigracji? jak coś to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 No co ty gadasz . Przelot, vertikal i podkręcona na blisko 90 st. tyczka - ulubiona moja pułapka na tych co bez pytania na ustawiony slalom się wciskają. A tak na poważnie, wg. mnie w technice klasycznej szczytem umiejętności jest śmig a w technice ciętej umiejętność czystego ciętego skrętu 9-3. - chcieć się przewrócić od stokowo wiedząc że wygenerowana siła odśrodkowa ci na to nie pozwoli. Majtać kolankami każdy potrafi Technika na 9/15 to oznaka zbliżającej się starości .he, he to wskaż mi poniżej na filmiku skręty z ustawieniem nart 9/15 , takie skręty na tyczkach to zupełnie wyjątkowa sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Już nie bądź taki, Adam doradza bez emocji, bez bagażu, np. emigracji? jak coś to przepraszam. Korzystales z Adama doradztwa? Jezeli to nie tajemnica to napisz z jakiego(narciarstwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Korzystales z Adama doradztwa? Tak, Nie. Korzystales z Adama doradztwa? Jezeli to nie tajemnica to napisz z jakiego(narciarstwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Precyzując - wczoraj nie bardzo miałem czas. Napisałem co rozumiem pod pojęciem którego użył Mitek i które nie bardzo pasowało mi do jazdy na filmie - "nie zamyka skrętu". Nie odnosiłem się w żadnym wypadku do jazdy Lorentza - który dla mnie jeździ fantastycznie. W takich sytuacjach prosze o cytowanie autora tresci. Ja nie mialem z tym nic wspolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 W takich sytuacjach prosze o cytowanie autora tresci. Ja nie mialem z tym nic wspolnego. Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Andrzej, on jest Australijczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... PSmok Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Może jeszcze „chyba że” takie „unless”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Że ja tak troszkę arogancko wtræcę. Koledzy zaawansowani własne myślenie wyłączyli???. Oglædajcie filmy bez dźwięku będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cześć A przeciwskręt (czy też samo delikatne zakrawędziowanie) w celu wykorzystania go jako impulsu odciążającego - często stosuję. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Done Mam problem z pojęciem "release the edge", a ogólnie z samym słowem "release". Oczywiście znam jego znaczenie, np. z wydawnictwa. Ale w narciarstwie już nie jest to oczywiste. Tłumaczę go jako "uruchomić", np. uruchomić krawędź czyli zakrawędziować nartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cześć Masz rację - mój błąd. Jak to pisałem to jeszcze sprzątałem kuchnię. Teraz już tylko pije sobie piwo więc wszystko jest jasne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Filmy YT Paula Lorentza × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 To jest wada, nie zaleta. Czyli nie umiesz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Czyli nie umiesz???? Umiem, ale na mecie, bo tam tak muszę hamować. Wszyscy instruktorzy uczą początkujących 9-15, nie uznaję jazdy na pokaz. Spróbuj 10,30-13,30 na choćby Palenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Umiem, ale na mecie, bo tam tak muszę hamować. Wszyscy instruktorzy uczą początkujących 9-15, nie uznaję jazdy na pokaz. Spróbuj 10,30-13,30 na choćby Palenicy. A ja nie uznaję dh interpretowanego jako Gs zwłaszcza przy nauczaniu początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 A ja nie uznaję dh interpretowanego jako Gs zwłaszcza przy nauczaniu początkujących. Przez to że dużo jeżdżę na tykach, wolę jazdę efektywną niż efektowną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Przez to że dużo jeżdżę na tykach, wolę jazdę efektywną niż efektowną. I taka odpowiedź jest ok. Pamiętaj jednak że jest to forum amatorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Harald Harb do mnie napisal cos w tam stylu: hi fredo jak sie masz. Co sie w Polsce stalo? a musialo bo twoi kumple nigdy takich bzdetow nie pisali. Takie skrety nie da sie nawet na poduszkach powietrznych wykonac. Wiem, ze kolana maja twarde bo to katolicki kraj ale zeby az tak? to nie do wiary. W ten ostatni post to uwierzylem bo Duch go napisal a u nas sie tez w duchy wierzy...Pozdrawiam polskich narciarzy. Co ja mam mu odpisac, ze w Beskidach jezdzi sie smigiem 9 na 15? no nie mogeeee. Już nie bądź taki, Adam doradza bez emocji, bez bagażu, np. emigracji? jak coś to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 No co ty gadasz . Przelot, vertikal i podkręcona na blisko 90 st. tyczka - ulubiona moja pułapka na tych co bez pytania na ustawiony slalom się wciskają. A tak na poważnie, wg. mnie w technice klasycznej szczytem umiejętności jest śmig a w technice ciętej umiejętność czystego ciętego skrętu 9-3. - chcieć się przewrócić od stokowo wiedząc że wygenerowana siła odśrodkowa ci na to nie pozwoli. Majtać kolankami każdy potrafi Technika na 9/15 to oznaka zbliżającej się starości .he, he to wskaż mi poniżej na filmiku skręty z ustawieniem nart 9/15 , takie skręty na tyczkach to zupełnie wyjątkowa sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Już nie bądź taki, Adam doradza bez emocji, bez bagażu, np. emigracji? jak coś to przepraszam. Korzystales z Adama doradztwa? Jezeli to nie tajemnica to napisz z jakiego(narciarstwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Korzystales z Adama doradztwa? Tak, Nie. Korzystales z Adama doradztwa? Jezeli to nie tajemnica to napisz z jakiego(narciarstwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Precyzując - wczoraj nie bardzo miałem czas. Napisałem co rozumiem pod pojęciem którego użył Mitek i które nie bardzo pasowało mi do jazdy na filmie - "nie zamyka skrętu". Nie odnosiłem się w żadnym wypadku do jazdy Lorentza - który dla mnie jeździ fantastycznie. W takich sytuacjach prosze o cytowanie autora tresci. Ja nie mialem z tym nic wspolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 W takich sytuacjach prosze o cytowanie autora tresci. Ja nie mialem z tym nic wspolnego. Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Andrzej, on jest Australijczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... PSmok Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Może jeszcze „chyba że” takie „unless”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Że ja tak troszkę arogancko wtræcę. Koledzy zaawansowani własne myślenie wyłączyli???. Oglædajcie filmy bez dźwięku będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cześć A przeciwskręt (czy też samo delikatne zakrawędziowanie) w celu wykorzystania go jako impulsu odciążającego - często stosuję. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Done Mam problem z pojęciem "release the edge", a ogólnie z samym słowem "release". Oczywiście znam jego znaczenie, np. z wydawnictwa. Ale w narciarstwie już nie jest to oczywiste. Tłumaczę go jako "uruchomić", np. uruchomić krawędź czyli zakrawędziować nartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cześć Masz rację - mój błąd. Jak to pisałem to jeszcze sprzątałem kuchnię. Teraz już tylko pije sobie piwo więc wszystko jest jasne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Filmy YT Paula Lorentza × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Umiem, ale na mecie, bo tam tak muszę hamować. Wszyscy instruktorzy uczą początkujących 9-15, nie uznaję jazdy na pokaz. Spróbuj 10,30-13,30 na choćby Palenicy. A ja nie uznaję dh interpretowanego jako Gs zwłaszcza przy nauczaniu początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 A ja nie uznaję dh interpretowanego jako Gs zwłaszcza przy nauczaniu początkujących. Przez to że dużo jeżdżę na tykach, wolę jazdę efektywną niż efektowną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Przez to że dużo jeżdżę na tykach, wolę jazdę efektywną niż efektowną. I taka odpowiedź jest ok. Pamiętaj jednak że jest to forum amatorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Harald Harb do mnie napisal cos w tam stylu: hi fredo jak sie masz. Co sie w Polsce stalo? a musialo bo twoi kumple nigdy takich bzdetow nie pisali. Takie skrety nie da sie nawet na poduszkach powietrznych wykonac. Wiem, ze kolana maja twarde bo to katolicki kraj ale zeby az tak? to nie do wiary. W ten ostatni post to uwierzylem bo Duch go napisal a u nas sie tez w duchy wierzy...Pozdrawiam polskich narciarzy. Co ja mam mu odpisac, ze w Beskidach jezdzi sie smigiem 9 na 15? no nie mogeeee. Już nie bądź taki, Adam doradza bez emocji, bez bagażu, np. emigracji? jak coś to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 No co ty gadasz . Przelot, vertikal i podkręcona na blisko 90 st. tyczka - ulubiona moja pułapka na tych co bez pytania na ustawiony slalom się wciskają. A tak na poważnie, wg. mnie w technice klasycznej szczytem umiejętności jest śmig a w technice ciętej umiejętność czystego ciętego skrętu 9-3. - chcieć się przewrócić od stokowo wiedząc że wygenerowana siła odśrodkowa ci na to nie pozwoli. Majtać kolankami każdy potrafi Technika na 9/15 to oznaka zbliżającej się starości .he, he to wskaż mi poniżej na filmiku skręty z ustawieniem nart 9/15 , takie skręty na tyczkach to zupełnie wyjątkowa sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Już nie bądź taki, Adam doradza bez emocji, bez bagażu, np. emigracji? jak coś to przepraszam. Korzystales z Adama doradztwa? Jezeli to nie tajemnica to napisz z jakiego(narciarstwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Korzystales z Adama doradztwa? Tak, Nie. Korzystales z Adama doradztwa? Jezeli to nie tajemnica to napisz z jakiego(narciarstwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Precyzując - wczoraj nie bardzo miałem czas. Napisałem co rozumiem pod pojęciem którego użył Mitek i które nie bardzo pasowało mi do jazdy na filmie - "nie zamyka skrętu". Nie odnosiłem się w żadnym wypadku do jazdy Lorentza - który dla mnie jeździ fantastycznie. W takich sytuacjach prosze o cytowanie autora tresci. Ja nie mialem z tym nic wspolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 W takich sytuacjach prosze o cytowanie autora tresci. Ja nie mialem z tym nic wspolnego. Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Andrzej, on jest Australijczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... PSmok Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Może jeszcze „chyba że” takie „unless”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Że ja tak troszkę arogancko wtræcę. Koledzy zaawansowani własne myślenie wyłączyli???. Oglædajcie filmy bez dźwięku będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cześć A przeciwskręt (czy też samo delikatne zakrawędziowanie) w celu wykorzystania go jako impulsu odciążającego - często stosuję. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Done Mam problem z pojęciem "release the edge", a ogólnie z samym słowem "release". Oczywiście znam jego znaczenie, np. z wydawnictwa. Ale w narciarstwie już nie jest to oczywiste. Tłumaczę go jako "uruchomić", np. uruchomić krawędź czyli zakrawędziować nartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cześć Masz rację - mój błąd. Jak to pisałem to jeszcze sprzątałem kuchnię. Teraz już tylko pije sobie piwo więc wszystko jest jasne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Filmy YT Paula Lorentza × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Przez to że dużo jeżdżę na tykach, wolę jazdę efektywną niż efektowną. I taka odpowiedź jest ok. Pamiętaj jednak że jest to forum amatorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Harald Harb do mnie napisal cos w tam stylu: hi fredo jak sie masz. Co sie w Polsce stalo? a musialo bo twoi kumple nigdy takich bzdetow nie pisali. Takie skrety nie da sie nawet na poduszkach powietrznych wykonac. Wiem, ze kolana maja twarde bo to katolicki kraj ale zeby az tak? to nie do wiary. W ten ostatni post to uwierzylem bo Duch go napisal a u nas sie tez w duchy wierzy...Pozdrawiam polskich narciarzy. Co ja mam mu odpisac, ze w Beskidach jezdzi sie smigiem 9 na 15? no nie mogeeee. Już nie bądź taki, Adam doradza bez emocji, bez bagażu, np. emigracji? jak coś to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 No co ty gadasz . Przelot, vertikal i podkręcona na blisko 90 st. tyczka - ulubiona moja pułapka na tych co bez pytania na ustawiony slalom się wciskają. A tak na poważnie, wg. mnie w technice klasycznej szczytem umiejętności jest śmig a w technice ciętej umiejętność czystego ciętego skrętu 9-3. - chcieć się przewrócić od stokowo wiedząc że wygenerowana siła odśrodkowa ci na to nie pozwoli. Majtać kolankami każdy potrafi Technika na 9/15 to oznaka zbliżającej się starości .he, he to wskaż mi poniżej na filmiku skręty z ustawieniem nart 9/15 , takie skręty na tyczkach to zupełnie wyjątkowa sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Już nie bądź taki, Adam doradza bez emocji, bez bagażu, np. emigracji? jak coś to przepraszam. Korzystales z Adama doradztwa? Jezeli to nie tajemnica to napisz z jakiego(narciarstwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Korzystales z Adama doradztwa? Tak, Nie. Korzystales z Adama doradztwa? Jezeli to nie tajemnica to napisz z jakiego(narciarstwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Precyzując - wczoraj nie bardzo miałem czas. Napisałem co rozumiem pod pojęciem którego użył Mitek i które nie bardzo pasowało mi do jazdy na filmie - "nie zamyka skrętu". Nie odnosiłem się w żadnym wypadku do jazdy Lorentza - który dla mnie jeździ fantastycznie. W takich sytuacjach prosze o cytowanie autora tresci. Ja nie mialem z tym nic wspolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 W takich sytuacjach prosze o cytowanie autora tresci. Ja nie mialem z tym nic wspolnego. Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Andrzej, on jest Australijczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... PSmok Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Może jeszcze „chyba że” takie „unless”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Że ja tak troszkę arogancko wtræcę. Koledzy zaawansowani własne myślenie wyłączyli???. Oglædajcie filmy bez dźwięku będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cześć A przeciwskręt (czy też samo delikatne zakrawędziowanie) w celu wykorzystania go jako impulsu odciążającego - często stosuję. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Done Mam problem z pojęciem "release the edge", a ogólnie z samym słowem "release". Oczywiście znam jego znaczenie, np. z wydawnictwa. Ale w narciarstwie już nie jest to oczywiste. Tłumaczę go jako "uruchomić", np. uruchomić krawędź czyli zakrawędziować nartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cześć Masz rację - mój błąd. Jak to pisałem to jeszcze sprzątałem kuchnię. Teraz już tylko pije sobie piwo więc wszystko jest jasne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Filmy YT Paula Lorentza × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wort Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 No co ty gadasz . Przelot, vertikal i podkręcona na blisko 90 st. tyczka - ulubiona moja pułapka na tych co bez pytania na ustawiony slalom się wciskają. A tak na poważnie, wg. mnie w technice klasycznej szczytem umiejętności jest śmig a w technice ciętej umiejętność czystego ciętego skrętu 9-3. - chcieć się przewrócić od stokowo wiedząc że wygenerowana siła odśrodkowa ci na to nie pozwoli. Majtać kolankami każdy potrafi Technika na 9/15 to oznaka zbliżającej się starości .he, he to wskaż mi poniżej na filmiku skręty z ustawieniem nart 9/15 , takie skręty na tyczkach to zupełnie wyjątkowa sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Już nie bądź taki, Adam doradza bez emocji, bez bagażu, np. emigracji? jak coś to przepraszam. Korzystales z Adama doradztwa? Jezeli to nie tajemnica to napisz z jakiego(narciarstwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Korzystales z Adama doradztwa? Tak, Nie. Korzystales z Adama doradztwa? Jezeli to nie tajemnica to napisz z jakiego(narciarstwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Precyzując - wczoraj nie bardzo miałem czas. Napisałem co rozumiem pod pojęciem którego użył Mitek i które nie bardzo pasowało mi do jazdy na filmie - "nie zamyka skrętu". Nie odnosiłem się w żadnym wypadku do jazdy Lorentza - który dla mnie jeździ fantastycznie. W takich sytuacjach prosze o cytowanie autora tresci. Ja nie mialem z tym nic wspolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 W takich sytuacjach prosze o cytowanie autora tresci. Ja nie mialem z tym nic wspolnego. Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Andrzej, on jest Australijczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... PSmok Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Może jeszcze „chyba że” takie „unless”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Że ja tak troszkę arogancko wtræcę. Koledzy zaawansowani własne myślenie wyłączyli???. Oglædajcie filmy bez dźwięku będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cześć A przeciwskręt (czy też samo delikatne zakrawędziowanie) w celu wykorzystania go jako impulsu odciążającego - często stosuję. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Done Mam problem z pojęciem "release the edge", a ogólnie z samym słowem "release". Oczywiście znam jego znaczenie, np. z wydawnictwa. Ale w narciarstwie już nie jest to oczywiste. Tłumaczę go jako "uruchomić", np. uruchomić krawędź czyli zakrawędziować nartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cześć Masz rację - mój błąd. Jak to pisałem to jeszcze sprzątałem kuchnię. Teraz już tylko pije sobie piwo więc wszystko jest jasne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Filmy YT Paula Lorentza × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
fredowski Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Już nie bądź taki, Adam doradza bez emocji, bez bagażu, np. emigracji? jak coś to przepraszam. Korzystales z Adama doradztwa? Jezeli to nie tajemnica to napisz z jakiego(narciarstwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Korzystales z Adama doradztwa? Tak, Nie. Korzystales z Adama doradztwa? Jezeli to nie tajemnica to napisz z jakiego(narciarstwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Precyzując - wczoraj nie bardzo miałem czas. Napisałem co rozumiem pod pojęciem którego użył Mitek i które nie bardzo pasowało mi do jazdy na filmie - "nie zamyka skrętu". Nie odnosiłem się w żadnym wypadku do jazdy Lorentza - który dla mnie jeździ fantastycznie. W takich sytuacjach prosze o cytowanie autora tresci. Ja nie mialem z tym nic wspolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 W takich sytuacjach prosze o cytowanie autora tresci. Ja nie mialem z tym nic wspolnego. Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Andrzej, on jest Australijczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... PSmok Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Może jeszcze „chyba że” takie „unless”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Że ja tak troszkę arogancko wtræcę. Koledzy zaawansowani własne myślenie wyłączyli???. Oglædajcie filmy bez dźwięku będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cześć A przeciwskręt (czy też samo delikatne zakrawędziowanie) w celu wykorzystania go jako impulsu odciążającego - często stosuję. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Done Mam problem z pojęciem "release the edge", a ogólnie z samym słowem "release". Oczywiście znam jego znaczenie, np. z wydawnictwa. Ale w narciarstwie już nie jest to oczywiste. Tłumaczę go jako "uruchomić", np. uruchomić krawędź czyli zakrawędziować nartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cześć Masz rację - mój błąd. Jak to pisałem to jeszcze sprzątałem kuchnię. Teraz już tylko pije sobie piwo więc wszystko jest jasne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Filmy YT Paula Lorentza × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
fredowski Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Precyzując - wczoraj nie bardzo miałem czas. Napisałem co rozumiem pod pojęciem którego użył Mitek i które nie bardzo pasowało mi do jazdy na filmie - "nie zamyka skrętu". Nie odnosiłem się w żadnym wypadku do jazdy Lorentza - który dla mnie jeździ fantastycznie. W takich sytuacjach prosze o cytowanie autora tresci. Ja nie mialem z tym nic wspolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazar Gabka Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 W takich sytuacjach prosze o cytowanie autora tresci. Ja nie mialem z tym nic wspolnego. Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Andrzej, on jest Australijczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... PSmok Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Może jeszcze „chyba że” takie „unless”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Że ja tak troszkę arogancko wtræcę. Koledzy zaawansowani własne myślenie wyłączyli???. Oglædajcie filmy bez dźwięku będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cześć A przeciwskręt (czy też samo delikatne zakrawędziowanie) w celu wykorzystania go jako impulsu odciążającego - często stosuję. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Done Mam problem z pojęciem "release the edge", a ogólnie z samym słowem "release". Oczywiście znam jego znaczenie, np. z wydawnictwa. Ale w narciarstwie już nie jest to oczywiste. Tłumaczę go jako "uruchomić", np. uruchomić krawędź czyli zakrawędziować nartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cześć Masz rację - mój błąd. Jak to pisałem to jeszcze sprzątałem kuchnię. Teraz już tylko pije sobie piwo więc wszystko jest jasne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Filmy YT Paula Lorentza × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Gabrik Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Andrzej, on jest Australijczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... PSmok Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Może jeszcze „chyba że” takie „unless”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Że ja tak troszkę arogancko wtræcę. Koledzy zaawansowani własne myślenie wyłączyli???. Oglædajcie filmy bez dźwięku będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cześć A przeciwskręt (czy też samo delikatne zakrawędziowanie) w celu wykorzystania go jako impulsu odciążającego - często stosuję. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Done Mam problem z pojęciem "release the edge", a ogólnie z samym słowem "release". Oczywiście znam jego znaczenie, np. z wydawnictwa. Ale w narciarstwie już nie jest to oczywiste. Tłumaczę go jako "uruchomić", np. uruchomić krawędź czyli zakrawędziować nartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cześć Masz rację - mój błąd. Jak to pisałem to jeszcze sprzątałem kuchnię. Teraz już tylko pije sobie piwo więc wszystko jest jasne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Filmy YT Paula Lorentza × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
PSmok Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czyli wychodzi na to, że dobrze przetłumaczyłem. "if not" to "o ile nie" czyli "a nawet". Mimo wszystko powiedziane było trochę niejasno. Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Może jeszcze „chyba że” takie „unless”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Że ja tak troszkę arogancko wtræcę. Koledzy zaawansowani własne myślenie wyłączyli???. Oglædajcie filmy bez dźwięku będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cześć A przeciwskręt (czy też samo delikatne zakrawędziowanie) w celu wykorzystania go jako impulsu odciążającego - często stosuję. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Done Mam problem z pojęciem "release the edge", a ogólnie z samym słowem "release". Oczywiście znam jego znaczenie, np. z wydawnictwa. Ale w narciarstwie już nie jest to oczywiste. Tłumaczę go jako "uruchomić", np. uruchomić krawędź czyli zakrawędziować nartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cześć Masz rację - mój błąd. Jak to pisałem to jeszcze sprzątałem kuchnię. Teraz już tylko pije sobie piwo więc wszystko jest jasne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Filmy YT Paula Lorentza × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Że ja tak troszkę arogancko wtræcę. Koledzy zaawansowani własne myślenie wyłączyli???. Oglædajcie filmy bez dźwięku będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Przeciwskret uzywa sie tylko na stromych zboczach. Na lagodnych zboczach i malych predkosciach nie wystepuje. Cześć A przeciwskręt (czy też samo delikatne zakrawędziowanie) w celu wykorzystania go jako impulsu odciążającego - często stosuję. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Done Mam problem z pojęciem "release the edge", a ogólnie z samym słowem "release". Oczywiście znam jego znaczenie, np. z wydawnictwa. Ale w narciarstwie już nie jest to oczywiste. Tłumaczę go jako "uruchomić", np. uruchomić krawędź czyli zakrawędziować nartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cześć Masz rację - mój błąd. Jak to pisałem to jeszcze sprzątałem kuchnię. Teraz już tylko pije sobie piwo więc wszystko jest jasne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Filmy YT Paula Lorentza
fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Patrząc na kontekst zdania, to „ a nawet” , jest bardziej precyzyjne dla mniej ogarniętego wiedza narciarza. Done Mam problem z pojęciem "release the edge", a ogólnie z samym słowem "release". Oczywiście znam jego znaczenie, np. z wydawnictwa. Ale w narciarstwie już nie jest to oczywiste. Tłumaczę go jako "uruchomić", np. uruchomić krawędź czyli zakrawędziować nartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cześć Masz rację - mój błąd. Jak to pisałem to jeszcze sprzątałem kuchnię. Teraz już tylko pije sobie piwo więc wszystko jest jasne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Filmy YT Paula Lorentza
Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 NIe uznaje tego bohomaza "impuls". Prosze nie rozmywac Jezeli ktos ma dupe ciezka i nie moze przegrawedziowac plynnie, to trampki i do lasu/parku. Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cześć Masz rację - mój błąd. Jak to pisałem to jeszcze sprzątałem kuchnię. Teraz już tylko pije sobie piwo więc wszystko jest jasne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
fredowski Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Cześć A jeżeli zrobię to tak, że nie zauważysz... Weź i kup teraz klasyczne trampki cwaniaku... Pozdrowienia Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Polityka jest nie zdrowa czego przykladem kolesiostwo i wpis. Mnie pozdrawiac nie musisz. Zaslepiony nie wiesz kogo moj wpis dotyczyl. Lagodniejsza forma od przeciwskretu na stromym jest opor narta dolna umozliwiajacy plynne przekrawedziowanie. To instruktor ma wiedziec! Cześć Masz rację - mój błąd. Jak to pisałem to jeszcze sprzątałem kuchnię. Teraz już tylko pije sobie piwo więc wszystko jest jasne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi