valdi3 Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Witam, dotarla do mnie dzis kurtka ktora kupilem za nieduza kase https://fischerski.s...1-kurtka-meska/ niby parametry ok,ale wydaje sie jakas taka cienka. Czy mial moze ktos ten model ? Wczesniej uzywalem Colmar ocieplana pierzem i ta mi sie wydaje cienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertK Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 niby spoko: "Microtherm 80 – cienkie i lekkie wypełnienie, zapewniające bardzo dobre właściwości izolacyjne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 2 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 no wlasnie niby soko , tak pisza ze ciepla,ale czy faktycznie ? w sumie caly czas uzywam kurtki z naturalnym pierzem i nie mam odniesienia do takich kurtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CaperSKI Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Osobiście używam tylko nie ocieplanych kurtek. Cienkiego hard shella uzupełniam bielizną i polarem odpowiedniej grubości. Bardzo sobie chwalę. Temperatury "zimowe" do najniższych nie należą ostatnimi laty. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Witam, dotarla do mnie dzis kurtka ktora kupilem za nieduza kasehttps://fischerski.s...1-kurtka-meska/ niby parametry ok,ale wydaje sie jakas taka cienka. Czy mial moze ktos ten model ? Wczesniej uzywalem Colmar ocieplana pierzem i ta mi sie wydaje cienka W mojej kurtce jest 80g w korpusie i 40g w rękawach (primaloft black) jest optycznie i dotykowo cienka i lekka. Przy pogodzie jaka była w sobotę czyli wiaterek,wilgotno,pochmurno i -5, miałem bieliznę i bluzę polarową. I było na granicy komfortu termicznego. Z zaznaczeniem,że jestem osobą nie mającą żadnych problemów z nadmierną potliwością i raczej zmarźluk. W niedzielę gdzie było -10 Ale pełne słońce i bezwietrznie ten sam zestaw już idealnie. Dobór nazwijmy to "grubości" ociepliny jest mocno indywidualną sprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 W mojej kurtce jest 80g w korpusie i 40g w rękawach (primaloft black) jest optycznie i dotykowo cienka i lekka. Przy pogodzie jaka była w sobotę czyli wiaterek,wilgotno,pochmurno i -5, miałem bieliznę i bluzę polarową. I było na granicy komfortu termicznego. Z zaznaczeniem,że jestem osobą nie mającą żadnych problemów z nadmierną potliwością i raczej zmarźluk. W niedzielę gdzie było -10 Ale pełne słońce i bezwietrznie ten sam zestaw już idealnie. Dobór nazwijmy to "grubości" ociepliny jest mocno indywidualną sprawą. Cześć Model przeznaczony z nazwy do lodowych jaskini. Na narty absolutnie się nie nadaje, bo zazwyczaj jeździ się na powierzchni ziemi. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 2 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 @Mitek czy możesz jaśniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 @Mitek czy możesz jaśniej? Cześć Wybacz drobny żart EISJOCH skojarzyło mi się z EIS LOCH - czyli jaskinia lodowa. Kurtka bardzo fajna. Kurtka narciarska - jeżeli w ogóle jest potrzebna - to właśnie raczej stosunkowo cienka, bo jesteś cały czas w intensywnym ruchu. Jak ma fartuch, kieszonkę na karnet, wywietrzniki, ściągacze na nadgarstkach i nie jest za długa to bym się po prostu cieszył i koniec. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Witam, dotarla do mnie dzis kurtka ktora kupilem za nieduza kasehttps://fischerski.s...1-kurtka-meska/ niby parametry ok,ale wydaje sie jakas taka cienka. Konstrukcja OK, ocieplina - hmmm jak ktoś widzi w niej sens.... Laminat bardzo słaby ale jeśli nie będzie deszczu (a raczej nie będzie) i jeśli nie bdziesz się intensywnie pocił (a to zależy od stylu jazdy) to oczywiście da radę. Szkoda bo w tej cenie można kupić od biedy proste HS na Gore lub Dermizaxie. Zupełnie inna półka. Ale dla 95% procent narciarzy ta kurtka może być dobra i pod nich Fischer ją wypuścił. Do użycia oczywiście tylko na Stubaiu (10% zniżki na karnet). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Konstrukcja OK, ocieplina - hmmm jak ktoś widzi w niej sens.... Laminat bardzo słaby ale jeśli nie będzie deszczu (a raczej nie będzie) i jeśli nie bdziesz się intensywnie pocił (a to zależy od stylu jazdy) to oczywiście da radę. Szkoda bo w tej cenie można kupić od biedy proste HS na Gore lub Dermizaxie. Zupełnie inna półka. Ale dla 95% procent narciarzy ta kurtka może być dobra i pod nich Fischer ją wypuścił. Do użycia oczywiście tylko na Stubaiu (10% zniżki na karnet). Pozdro Wiesiek Cześć A na dodatek Dermizax jest przeciwwirusowy oczywiście... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Napisałem jeszcze taki elaborat (na priv) - moze komuś się przyda... "Najtańsze, w oficjalnej, typowej dystrybucji, to Marmot Minimalist. Nie jest to klasyczna kurtka narciarska ale outdoorowa. Najlepiej wejdź na skalnik.pl wybierz kurtki męskie/goretex/przeciwdeszczowa/ Ustaw według ceny - zorientujesz się jak to idzie I teraz w przedziale 800-1100 zł znajdziesz lekkie, świetnie oddychające konstrukcje na Gore Paclite (używam głównie takich). Waga kurtek to 250 - 400 g. Do Twoich zastosowań lepsze będą te cięższe (grubsze) Droższe są te oparte na Gore 3, Gore c-knit, - waga 350-450 g. To zdecydowanie wytrzymalsze (grubsze) tkaniny. Najdroższe są oparte na pancernych laminatach pod działalność zawodowców Gore Pro lub połączeniach (w różnych strefach różna tkanina) Teraz marki. Najgorsze opinie ma Marmot (mamy 3 takie kurtki i uważam, że jest to mimo wszystko już bardzo dobry poziom). Za to takie firmy jak Rab, Arcteryx, Patagonia są po prostu świetne i w ciemno wszystko co robią jest warte polecenia. Konstrukcja Trzeba się tylko dokładnie zastanowić co się chce, czyli rodzaj kieszeni (prawie wszystko jest pod plecaki), kieszenie wewnętrzne (czy potrzebne) rodzaj kaptura, wywietrzniki (chyba zawsze są), wzmocnienia ramion i rękawów, skontrolować długość stanu. rodzaj kroju (pod budowę ciała). Niektóre mają pas przeciwśnieżny (dla mnie zbędny grat a przecież głównie jeżdżę off) Parę propozycji świetnych rozwiązań: Najtańsza i wystarczająca (kieszenie tradycyjne!) https://www.skalnik....tic-navy-690487 Z dwóch rodzajów laminatu (taką kupiłem synowi) https://www.skalnik....-nucleus-688845 Bardzo wytrzymała z Recco https://www.skalnik....let-fire-694258 Super kurtka (jak wszystko Rab) niestety droga (jak wszystko Rab)" https://www.skalnik....gtx-army-684308 Pozdro Wiesiek dodam jeszcze górną półkę https://www.skalnik.pl/kurtka-alpha-sv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Niektóre mają pas przeciwśnieżny (dla mnie zbędny grat a przecież głównie jeżdżę off) Czemu akurat masz złe zdanie o pasie śnieżnym i to szczególnie, gdy większość jeździsz off? Ugniata, niewygodny? w czym problem?. Ja akurat uważam, że to dobry bajer szczególnie, że nie podwiewa w nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Czemu akurat masz złe zdanie o pasie śnieżnym i to szczególnie, gdy większość jeździsz off? Ugniata, niewygodny? w czym problem?. Ja akurat uważam, że to dobry bajer szczególnie, że nie podwiewa w nim. Nic nie mam, poza tym, że jest niepotrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Nic nie mam, poza tym, że jest niepotrzebny. bez przesady - jak odchodzisz to po prostu go nie zapinasz - poza tym , kurtki, ktore tego nie maja,maja zazwyczaj "sznurek" sciagajacy w pasie, a czesto takze na dole kurtki - ta sama funkcja - i sie przydaje BTW: Paclite na "normalne" narty raczej nie za dobry - do podchodzenia- jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 bez przesady - jak odchodzisz to po prostu go nie zapinasz - poza tym , kurtki, ktore tego nie maja,maja zazwyczaj "sznurek" sciagajacy w pasie, a czesto takze na dole kurtki - ta sama funkcja - i sie przydaje BTW: Paclite na "normalne" narty raczej nie za dobry - do podchodzenia- jak najbardziej Przede wszystkim to pas biodrowy "uszczelnia" połączenie. Szczególnie przy ciężkim plecaku (bo wtedy bardzo dokładnie opierasz go na kościach). Co do paclite to też uważam go trochę za delikatny wśród drzew ale... używam i jak na razie od paru lat nic się nie stało. Jednak na wyjazdy freeride mam grubszy laminat. Ale na "normalne" narty w ON nie widzę przeszkód. Wracając do pasa przeciwśnieżnego - akurat jest tam zlokalizowany gdzie jest najbardziej wilgotno. A ponieważ jest robiony z drugiej warstwy membrany to zabiera wentylację w najważniejszym miejscu. Plus niepotrzebna waga i dwa zamki. Razem - zbędny, dla mnie, grat. Ale dla brodzących po piersi w śniegu przydatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Cześć Wybacz drobny żart EISJOCH skojarzyło mi się z EIS LOCH - czyli jaskinia lodowa. Kurtka bardzo fajna. Kurtka narciarska - jeżeli w ogóle jest potrzebna - to właśnie raczej stosunkowo cienka, bo jesteś cały czas w intensywnym ruchu. Jak ma fartuch, kieszonkę na karnet, wywietrzniki, ściągacze na nadgarstkach i nie jest za długa to bym się po prostu cieszył i koniec. Pozdrowienia Joch to przelecz loch to jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 mam jeszcze takie dwie na oku teraz jest wyprzedaz -64% https://www.zalando-...s/PH042F007-M11 https://www.zalando-...s/ZZLR2H003-Q00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Joch to przelecz loch to jezioro A eisloch to "lodowa dziura" - do jaskini niedaleko. Fred pewnie lepiej zna niemiecki.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Z tym pasem snieznym.... tylko niektore f-my proponuja doczepinany zestaw spodnie/kurtka (np Norrona) . A jezeli nie, to zwykle (Arc Teryx) pas zapina sie na dwie/trzy zatrzaski - duzo to nie wazy, a zaoszczedza trzepania kurtki jak sie w cos glebokiego wladujesz - no ,ale "de gustibus..." ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Nieprzewiewność/przewiewność jest identyczna (prawie) dla wszystkich laminatów Gore. Bo wszędzie jest dokładnie ta sama membrana. Różnią się tkaninami, ilością warstw wykończeniem i przede wszystkim wytrzymałością. Jeśli ubierasz się wielowarstwowo to nie ma znaczenia ta niewielka różnica izolacyjności na grubości tkanin. Ale oczywiście ma duże znaczenie dla wytrzymałości. Organoleptycznie stwierdzam, że 1,5 warstwowy Gore Shakredry w pełni chroni przed wiatrem (ale oczywiście nie przed wychłodzeniem). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Kurtka jak każda inna kurtka narciarska - Wujot opisał kwestie membran i jeśli zależy Ci na oddychalności, to skup się na tych z "Gore" na początku. Osobiście jeżdżę w membranie 10k (neoshell) i zimą uważam to za wystarczający parametr (a latem każda membrana staje się ceratą ) tyle że moja kurtka jest bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria KURTKA HALTI FISCHER EISJOCH EVENING × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
valdi3 Napisano 2 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 @Mitek czy możesz jaśniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 @Mitek czy możesz jaśniej? Cześć Wybacz drobny żart EISJOCH skojarzyło mi się z EIS LOCH - czyli jaskinia lodowa. Kurtka bardzo fajna. Kurtka narciarska - jeżeli w ogóle jest potrzebna - to właśnie raczej stosunkowo cienka, bo jesteś cały czas w intensywnym ruchu. Jak ma fartuch, kieszonkę na karnet, wywietrzniki, ściągacze na nadgarstkach i nie jest za długa to bym się po prostu cieszył i koniec. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Witam, dotarla do mnie dzis kurtka ktora kupilem za nieduza kasehttps://fischerski.s...1-kurtka-meska/ niby parametry ok,ale wydaje sie jakas taka cienka. Konstrukcja OK, ocieplina - hmmm jak ktoś widzi w niej sens.... Laminat bardzo słaby ale jeśli nie będzie deszczu (a raczej nie będzie) i jeśli nie bdziesz się intensywnie pocił (a to zależy od stylu jazdy) to oczywiście da radę. Szkoda bo w tej cenie można kupić od biedy proste HS na Gore lub Dermizaxie. Zupełnie inna półka. Ale dla 95% procent narciarzy ta kurtka może być dobra i pod nich Fischer ją wypuścił. Do użycia oczywiście tylko na Stubaiu (10% zniżki na karnet). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Konstrukcja OK, ocieplina - hmmm jak ktoś widzi w niej sens.... Laminat bardzo słaby ale jeśli nie będzie deszczu (a raczej nie będzie) i jeśli nie bdziesz się intensywnie pocił (a to zależy od stylu jazdy) to oczywiście da radę. Szkoda bo w tej cenie można kupić od biedy proste HS na Gore lub Dermizaxie. Zupełnie inna półka. Ale dla 95% procent narciarzy ta kurtka może być dobra i pod nich Fischer ją wypuścił. Do użycia oczywiście tylko na Stubaiu (10% zniżki na karnet). Pozdro Wiesiek Cześć A na dodatek Dermizax jest przeciwwirusowy oczywiście... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Napisałem jeszcze taki elaborat (na priv) - moze komuś się przyda... "Najtańsze, w oficjalnej, typowej dystrybucji, to Marmot Minimalist. Nie jest to klasyczna kurtka narciarska ale outdoorowa. Najlepiej wejdź na skalnik.pl wybierz kurtki męskie/goretex/przeciwdeszczowa/ Ustaw według ceny - zorientujesz się jak to idzie I teraz w przedziale 800-1100 zł znajdziesz lekkie, świetnie oddychające konstrukcje na Gore Paclite (używam głównie takich). Waga kurtek to 250 - 400 g. Do Twoich zastosowań lepsze będą te cięższe (grubsze) Droższe są te oparte na Gore 3, Gore c-knit, - waga 350-450 g. To zdecydowanie wytrzymalsze (grubsze) tkaniny. Najdroższe są oparte na pancernych laminatach pod działalność zawodowców Gore Pro lub połączeniach (w różnych strefach różna tkanina) Teraz marki. Najgorsze opinie ma Marmot (mamy 3 takie kurtki i uważam, że jest to mimo wszystko już bardzo dobry poziom). Za to takie firmy jak Rab, Arcteryx, Patagonia są po prostu świetne i w ciemno wszystko co robią jest warte polecenia. Konstrukcja Trzeba się tylko dokładnie zastanowić co się chce, czyli rodzaj kieszeni (prawie wszystko jest pod plecaki), kieszenie wewnętrzne (czy potrzebne) rodzaj kaptura, wywietrzniki (chyba zawsze są), wzmocnienia ramion i rękawów, skontrolować długość stanu. rodzaj kroju (pod budowę ciała). Niektóre mają pas przeciwśnieżny (dla mnie zbędny grat a przecież głównie jeżdżę off) Parę propozycji świetnych rozwiązań: Najtańsza i wystarczająca (kieszenie tradycyjne!) https://www.skalnik....tic-navy-690487 Z dwóch rodzajów laminatu (taką kupiłem synowi) https://www.skalnik....-nucleus-688845 Bardzo wytrzymała z Recco https://www.skalnik....let-fire-694258 Super kurtka (jak wszystko Rab) niestety droga (jak wszystko Rab)" https://www.skalnik....gtx-army-684308 Pozdro Wiesiek dodam jeszcze górną półkę https://www.skalnik.pl/kurtka-alpha-sv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Niektóre mają pas przeciwśnieżny (dla mnie zbędny grat a przecież głównie jeżdżę off) Czemu akurat masz złe zdanie o pasie śnieżnym i to szczególnie, gdy większość jeździsz off? Ugniata, niewygodny? w czym problem?. Ja akurat uważam, że to dobry bajer szczególnie, że nie podwiewa w nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Czemu akurat masz złe zdanie o pasie śnieżnym i to szczególnie, gdy większość jeździsz off? Ugniata, niewygodny? w czym problem?. Ja akurat uważam, że to dobry bajer szczególnie, że nie podwiewa w nim. Nic nie mam, poza tym, że jest niepotrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Nic nie mam, poza tym, że jest niepotrzebny. bez przesady - jak odchodzisz to po prostu go nie zapinasz - poza tym , kurtki, ktore tego nie maja,maja zazwyczaj "sznurek" sciagajacy w pasie, a czesto takze na dole kurtki - ta sama funkcja - i sie przydaje BTW: Paclite na "normalne" narty raczej nie za dobry - do podchodzenia- jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 bez przesady - jak odchodzisz to po prostu go nie zapinasz - poza tym , kurtki, ktore tego nie maja,maja zazwyczaj "sznurek" sciagajacy w pasie, a czesto takze na dole kurtki - ta sama funkcja - i sie przydaje BTW: Paclite na "normalne" narty raczej nie za dobry - do podchodzenia- jak najbardziej Przede wszystkim to pas biodrowy "uszczelnia" połączenie. Szczególnie przy ciężkim plecaku (bo wtedy bardzo dokładnie opierasz go na kościach). Co do paclite to też uważam go trochę za delikatny wśród drzew ale... używam i jak na razie od paru lat nic się nie stało. Jednak na wyjazdy freeride mam grubszy laminat. Ale na "normalne" narty w ON nie widzę przeszkód. Wracając do pasa przeciwśnieżnego - akurat jest tam zlokalizowany gdzie jest najbardziej wilgotno. A ponieważ jest robiony z drugiej warstwy membrany to zabiera wentylację w najważniejszym miejscu. Plus niepotrzebna waga i dwa zamki. Razem - zbędny, dla mnie, grat. Ale dla brodzących po piersi w śniegu przydatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Cześć Wybacz drobny żart EISJOCH skojarzyło mi się z EIS LOCH - czyli jaskinia lodowa. Kurtka bardzo fajna. Kurtka narciarska - jeżeli w ogóle jest potrzebna - to właśnie raczej stosunkowo cienka, bo jesteś cały czas w intensywnym ruchu. Jak ma fartuch, kieszonkę na karnet, wywietrzniki, ściągacze na nadgarstkach i nie jest za długa to bym się po prostu cieszył i koniec. Pozdrowienia Joch to przelecz loch to jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 mam jeszcze takie dwie na oku teraz jest wyprzedaz -64% https://www.zalando-...s/PH042F007-M11 https://www.zalando-...s/ZZLR2H003-Q00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Joch to przelecz loch to jezioro A eisloch to "lodowa dziura" - do jaskini niedaleko. Fred pewnie lepiej zna niemiecki.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Z tym pasem snieznym.... tylko niektore f-my proponuja doczepinany zestaw spodnie/kurtka (np Norrona) . A jezeli nie, to zwykle (Arc Teryx) pas zapina sie na dwie/trzy zatrzaski - duzo to nie wazy, a zaoszczedza trzepania kurtki jak sie w cos glebokiego wladujesz - no ,ale "de gustibus..." ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Nieprzewiewność/przewiewność jest identyczna (prawie) dla wszystkich laminatów Gore. Bo wszędzie jest dokładnie ta sama membrana. Różnią się tkaninami, ilością warstw wykończeniem i przede wszystkim wytrzymałością. Jeśli ubierasz się wielowarstwowo to nie ma znaczenia ta niewielka różnica izolacyjności na grubości tkanin. Ale oczywiście ma duże znaczenie dla wytrzymałości. Organoleptycznie stwierdzam, że 1,5 warstwowy Gore Shakredry w pełni chroni przed wiatrem (ale oczywiście nie przed wychłodzeniem). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Kurtka jak każda inna kurtka narciarska - Wujot opisał kwestie membran i jeśli zależy Ci na oddychalności, to skup się na tych z "Gore" na początku. Osobiście jeżdżę w membranie 10k (neoshell) i zimą uważam to za wystarczający parametr (a latem każda membrana staje się ceratą ) tyle że moja kurtka jest bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria KURTKA HALTI FISCHER EISJOCH EVENING × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Witam, dotarla do mnie dzis kurtka ktora kupilem za nieduza kasehttps://fischerski.s...1-kurtka-meska/ niby parametry ok,ale wydaje sie jakas taka cienka. Konstrukcja OK, ocieplina - hmmm jak ktoś widzi w niej sens.... Laminat bardzo słaby ale jeśli nie będzie deszczu (a raczej nie będzie) i jeśli nie bdziesz się intensywnie pocił (a to zależy od stylu jazdy) to oczywiście da radę. Szkoda bo w tej cenie można kupić od biedy proste HS na Gore lub Dermizaxie. Zupełnie inna półka. Ale dla 95% procent narciarzy ta kurtka może być dobra i pod nich Fischer ją wypuścił. Do użycia oczywiście tylko na Stubaiu (10% zniżki na karnet). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Konstrukcja OK, ocieplina - hmmm jak ktoś widzi w niej sens.... Laminat bardzo słaby ale jeśli nie będzie deszczu (a raczej nie będzie) i jeśli nie bdziesz się intensywnie pocił (a to zależy od stylu jazdy) to oczywiście da radę. Szkoda bo w tej cenie można kupić od biedy proste HS na Gore lub Dermizaxie. Zupełnie inna półka. Ale dla 95% procent narciarzy ta kurtka może być dobra i pod nich Fischer ją wypuścił. Do użycia oczywiście tylko na Stubaiu (10% zniżki na karnet). Pozdro Wiesiek Cześć A na dodatek Dermizax jest przeciwwirusowy oczywiście... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Napisałem jeszcze taki elaborat (na priv) - moze komuś się przyda... "Najtańsze, w oficjalnej, typowej dystrybucji, to Marmot Minimalist. Nie jest to klasyczna kurtka narciarska ale outdoorowa. Najlepiej wejdź na skalnik.pl wybierz kurtki męskie/goretex/przeciwdeszczowa/ Ustaw według ceny - zorientujesz się jak to idzie I teraz w przedziale 800-1100 zł znajdziesz lekkie, świetnie oddychające konstrukcje na Gore Paclite (używam głównie takich). Waga kurtek to 250 - 400 g. Do Twoich zastosowań lepsze będą te cięższe (grubsze) Droższe są te oparte na Gore 3, Gore c-knit, - waga 350-450 g. To zdecydowanie wytrzymalsze (grubsze) tkaniny. Najdroższe są oparte na pancernych laminatach pod działalność zawodowców Gore Pro lub połączeniach (w różnych strefach różna tkanina) Teraz marki. Najgorsze opinie ma Marmot (mamy 3 takie kurtki i uważam, że jest to mimo wszystko już bardzo dobry poziom). Za to takie firmy jak Rab, Arcteryx, Patagonia są po prostu świetne i w ciemno wszystko co robią jest warte polecenia. Konstrukcja Trzeba się tylko dokładnie zastanowić co się chce, czyli rodzaj kieszeni (prawie wszystko jest pod plecaki), kieszenie wewnętrzne (czy potrzebne) rodzaj kaptura, wywietrzniki (chyba zawsze są), wzmocnienia ramion i rękawów, skontrolować długość stanu. rodzaj kroju (pod budowę ciała). Niektóre mają pas przeciwśnieżny (dla mnie zbędny grat a przecież głównie jeżdżę off) Parę propozycji świetnych rozwiązań: Najtańsza i wystarczająca (kieszenie tradycyjne!) https://www.skalnik....tic-navy-690487 Z dwóch rodzajów laminatu (taką kupiłem synowi) https://www.skalnik....-nucleus-688845 Bardzo wytrzymała z Recco https://www.skalnik....let-fire-694258 Super kurtka (jak wszystko Rab) niestety droga (jak wszystko Rab)" https://www.skalnik....gtx-army-684308 Pozdro Wiesiek dodam jeszcze górną półkę https://www.skalnik.pl/kurtka-alpha-sv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Niektóre mają pas przeciwśnieżny (dla mnie zbędny grat a przecież głównie jeżdżę off) Czemu akurat masz złe zdanie o pasie śnieżnym i to szczególnie, gdy większość jeździsz off? Ugniata, niewygodny? w czym problem?. Ja akurat uważam, że to dobry bajer szczególnie, że nie podwiewa w nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Czemu akurat masz złe zdanie o pasie śnieżnym i to szczególnie, gdy większość jeździsz off? Ugniata, niewygodny? w czym problem?. Ja akurat uważam, że to dobry bajer szczególnie, że nie podwiewa w nim. Nic nie mam, poza tym, że jest niepotrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Nic nie mam, poza tym, że jest niepotrzebny. bez przesady - jak odchodzisz to po prostu go nie zapinasz - poza tym , kurtki, ktore tego nie maja,maja zazwyczaj "sznurek" sciagajacy w pasie, a czesto takze na dole kurtki - ta sama funkcja - i sie przydaje BTW: Paclite na "normalne" narty raczej nie za dobry - do podchodzenia- jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 bez przesady - jak odchodzisz to po prostu go nie zapinasz - poza tym , kurtki, ktore tego nie maja,maja zazwyczaj "sznurek" sciagajacy w pasie, a czesto takze na dole kurtki - ta sama funkcja - i sie przydaje BTW: Paclite na "normalne" narty raczej nie za dobry - do podchodzenia- jak najbardziej Przede wszystkim to pas biodrowy "uszczelnia" połączenie. Szczególnie przy ciężkim plecaku (bo wtedy bardzo dokładnie opierasz go na kościach). Co do paclite to też uważam go trochę za delikatny wśród drzew ale... używam i jak na razie od paru lat nic się nie stało. Jednak na wyjazdy freeride mam grubszy laminat. Ale na "normalne" narty w ON nie widzę przeszkód. Wracając do pasa przeciwśnieżnego - akurat jest tam zlokalizowany gdzie jest najbardziej wilgotno. A ponieważ jest robiony z drugiej warstwy membrany to zabiera wentylację w najważniejszym miejscu. Plus niepotrzebna waga i dwa zamki. Razem - zbędny, dla mnie, grat. Ale dla brodzących po piersi w śniegu przydatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Cześć Wybacz drobny żart EISJOCH skojarzyło mi się z EIS LOCH - czyli jaskinia lodowa. Kurtka bardzo fajna. Kurtka narciarska - jeżeli w ogóle jest potrzebna - to właśnie raczej stosunkowo cienka, bo jesteś cały czas w intensywnym ruchu. Jak ma fartuch, kieszonkę na karnet, wywietrzniki, ściągacze na nadgarstkach i nie jest za długa to bym się po prostu cieszył i koniec. Pozdrowienia Joch to przelecz loch to jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 mam jeszcze takie dwie na oku teraz jest wyprzedaz -64% https://www.zalando-...s/PH042F007-M11 https://www.zalando-...s/ZZLR2H003-Q00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Joch to przelecz loch to jezioro A eisloch to "lodowa dziura" - do jaskini niedaleko. Fred pewnie lepiej zna niemiecki.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Z tym pasem snieznym.... tylko niektore f-my proponuja doczepinany zestaw spodnie/kurtka (np Norrona) . A jezeli nie, to zwykle (Arc Teryx) pas zapina sie na dwie/trzy zatrzaski - duzo to nie wazy, a zaoszczedza trzepania kurtki jak sie w cos glebokiego wladujesz - no ,ale "de gustibus..." ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Nieprzewiewność/przewiewność jest identyczna (prawie) dla wszystkich laminatów Gore. Bo wszędzie jest dokładnie ta sama membrana. Różnią się tkaninami, ilością warstw wykończeniem i przede wszystkim wytrzymałością. Jeśli ubierasz się wielowarstwowo to nie ma znaczenia ta niewielka różnica izolacyjności na grubości tkanin. Ale oczywiście ma duże znaczenie dla wytrzymałości. Organoleptycznie stwierdzam, że 1,5 warstwowy Gore Shakredry w pełni chroni przed wiatrem (ale oczywiście nie przed wychłodzeniem). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Kurtka jak każda inna kurtka narciarska - Wujot opisał kwestie membran i jeśli zależy Ci na oddychalności, to skup się na tych z "Gore" na początku. Osobiście jeżdżę w membranie 10k (neoshell) i zimą uważam to za wystarczający parametr (a latem każda membrana staje się ceratą ) tyle że moja kurtka jest bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria KURTKA HALTI FISCHER EISJOCH EVENING × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Konstrukcja OK, ocieplina - hmmm jak ktoś widzi w niej sens.... Laminat bardzo słaby ale jeśli nie będzie deszczu (a raczej nie będzie) i jeśli nie bdziesz się intensywnie pocił (a to zależy od stylu jazdy) to oczywiście da radę. Szkoda bo w tej cenie można kupić od biedy proste HS na Gore lub Dermizaxie. Zupełnie inna półka. Ale dla 95% procent narciarzy ta kurtka może być dobra i pod nich Fischer ją wypuścił. Do użycia oczywiście tylko na Stubaiu (10% zniżki na karnet). Pozdro Wiesiek Cześć A na dodatek Dermizax jest przeciwwirusowy oczywiście... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Napisałem jeszcze taki elaborat (na priv) - moze komuś się przyda... "Najtańsze, w oficjalnej, typowej dystrybucji, to Marmot Minimalist. Nie jest to klasyczna kurtka narciarska ale outdoorowa. Najlepiej wejdź na skalnik.pl wybierz kurtki męskie/goretex/przeciwdeszczowa/ Ustaw według ceny - zorientujesz się jak to idzie I teraz w przedziale 800-1100 zł znajdziesz lekkie, świetnie oddychające konstrukcje na Gore Paclite (używam głównie takich). Waga kurtek to 250 - 400 g. Do Twoich zastosowań lepsze będą te cięższe (grubsze) Droższe są te oparte na Gore 3, Gore c-knit, - waga 350-450 g. To zdecydowanie wytrzymalsze (grubsze) tkaniny. Najdroższe są oparte na pancernych laminatach pod działalność zawodowców Gore Pro lub połączeniach (w różnych strefach różna tkanina) Teraz marki. Najgorsze opinie ma Marmot (mamy 3 takie kurtki i uważam, że jest to mimo wszystko już bardzo dobry poziom). Za to takie firmy jak Rab, Arcteryx, Patagonia są po prostu świetne i w ciemno wszystko co robią jest warte polecenia. Konstrukcja Trzeba się tylko dokładnie zastanowić co się chce, czyli rodzaj kieszeni (prawie wszystko jest pod plecaki), kieszenie wewnętrzne (czy potrzebne) rodzaj kaptura, wywietrzniki (chyba zawsze są), wzmocnienia ramion i rękawów, skontrolować długość stanu. rodzaj kroju (pod budowę ciała). Niektóre mają pas przeciwśnieżny (dla mnie zbędny grat a przecież głównie jeżdżę off) Parę propozycji świetnych rozwiązań: Najtańsza i wystarczająca (kieszenie tradycyjne!) https://www.skalnik....tic-navy-690487 Z dwóch rodzajów laminatu (taką kupiłem synowi) https://www.skalnik....-nucleus-688845 Bardzo wytrzymała z Recco https://www.skalnik....let-fire-694258 Super kurtka (jak wszystko Rab) niestety droga (jak wszystko Rab)" https://www.skalnik....gtx-army-684308 Pozdro Wiesiek dodam jeszcze górną półkę https://www.skalnik.pl/kurtka-alpha-sv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Niektóre mają pas przeciwśnieżny (dla mnie zbędny grat a przecież głównie jeżdżę off) Czemu akurat masz złe zdanie o pasie śnieżnym i to szczególnie, gdy większość jeździsz off? Ugniata, niewygodny? w czym problem?. Ja akurat uważam, że to dobry bajer szczególnie, że nie podwiewa w nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Czemu akurat masz złe zdanie o pasie śnieżnym i to szczególnie, gdy większość jeździsz off? Ugniata, niewygodny? w czym problem?. Ja akurat uważam, że to dobry bajer szczególnie, że nie podwiewa w nim. Nic nie mam, poza tym, że jest niepotrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Nic nie mam, poza tym, że jest niepotrzebny. bez przesady - jak odchodzisz to po prostu go nie zapinasz - poza tym , kurtki, ktore tego nie maja,maja zazwyczaj "sznurek" sciagajacy w pasie, a czesto takze na dole kurtki - ta sama funkcja - i sie przydaje BTW: Paclite na "normalne" narty raczej nie za dobry - do podchodzenia- jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 bez przesady - jak odchodzisz to po prostu go nie zapinasz - poza tym , kurtki, ktore tego nie maja,maja zazwyczaj "sznurek" sciagajacy w pasie, a czesto takze na dole kurtki - ta sama funkcja - i sie przydaje BTW: Paclite na "normalne" narty raczej nie za dobry - do podchodzenia- jak najbardziej Przede wszystkim to pas biodrowy "uszczelnia" połączenie. Szczególnie przy ciężkim plecaku (bo wtedy bardzo dokładnie opierasz go na kościach). Co do paclite to też uważam go trochę za delikatny wśród drzew ale... używam i jak na razie od paru lat nic się nie stało. Jednak na wyjazdy freeride mam grubszy laminat. Ale na "normalne" narty w ON nie widzę przeszkód. Wracając do pasa przeciwśnieżnego - akurat jest tam zlokalizowany gdzie jest najbardziej wilgotno. A ponieważ jest robiony z drugiej warstwy membrany to zabiera wentylację w najważniejszym miejscu. Plus niepotrzebna waga i dwa zamki. Razem - zbędny, dla mnie, grat. Ale dla brodzących po piersi w śniegu przydatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Cześć Wybacz drobny żart EISJOCH skojarzyło mi się z EIS LOCH - czyli jaskinia lodowa. Kurtka bardzo fajna. Kurtka narciarska - jeżeli w ogóle jest potrzebna - to właśnie raczej stosunkowo cienka, bo jesteś cały czas w intensywnym ruchu. Jak ma fartuch, kieszonkę na karnet, wywietrzniki, ściągacze na nadgarstkach i nie jest za długa to bym się po prostu cieszył i koniec. Pozdrowienia Joch to przelecz loch to jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 mam jeszcze takie dwie na oku teraz jest wyprzedaz -64% https://www.zalando-...s/PH042F007-M11 https://www.zalando-...s/ZZLR2H003-Q00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Joch to przelecz loch to jezioro A eisloch to "lodowa dziura" - do jaskini niedaleko. Fred pewnie lepiej zna niemiecki.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Z tym pasem snieznym.... tylko niektore f-my proponuja doczepinany zestaw spodnie/kurtka (np Norrona) . A jezeli nie, to zwykle (Arc Teryx) pas zapina sie na dwie/trzy zatrzaski - duzo to nie wazy, a zaoszczedza trzepania kurtki jak sie w cos glebokiego wladujesz - no ,ale "de gustibus..." ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Nieprzewiewność/przewiewność jest identyczna (prawie) dla wszystkich laminatów Gore. Bo wszędzie jest dokładnie ta sama membrana. Różnią się tkaninami, ilością warstw wykończeniem i przede wszystkim wytrzymałością. Jeśli ubierasz się wielowarstwowo to nie ma znaczenia ta niewielka różnica izolacyjności na grubości tkanin. Ale oczywiście ma duże znaczenie dla wytrzymałości. Organoleptycznie stwierdzam, że 1,5 warstwowy Gore Shakredry w pełni chroni przed wiatrem (ale oczywiście nie przed wychłodzeniem). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Kurtka jak każda inna kurtka narciarska - Wujot opisał kwestie membran i jeśli zależy Ci na oddychalności, to skup się na tych z "Gore" na początku. Osobiście jeżdżę w membranie 10k (neoshell) i zimą uważam to za wystarczający parametr (a latem każda membrana staje się ceratą ) tyle że moja kurtka jest bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria KURTKA HALTI FISCHER EISJOCH EVENING × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Napisałem jeszcze taki elaborat (na priv) - moze komuś się przyda... "Najtańsze, w oficjalnej, typowej dystrybucji, to Marmot Minimalist. Nie jest to klasyczna kurtka narciarska ale outdoorowa. Najlepiej wejdź na skalnik.pl wybierz kurtki męskie/goretex/przeciwdeszczowa/ Ustaw według ceny - zorientujesz się jak to idzie I teraz w przedziale 800-1100 zł znajdziesz lekkie, świetnie oddychające konstrukcje na Gore Paclite (używam głównie takich). Waga kurtek to 250 - 400 g. Do Twoich zastosowań lepsze będą te cięższe (grubsze) Droższe są te oparte na Gore 3, Gore c-knit, - waga 350-450 g. To zdecydowanie wytrzymalsze (grubsze) tkaniny. Najdroższe są oparte na pancernych laminatach pod działalność zawodowców Gore Pro lub połączeniach (w różnych strefach różna tkanina) Teraz marki. Najgorsze opinie ma Marmot (mamy 3 takie kurtki i uważam, że jest to mimo wszystko już bardzo dobry poziom). Za to takie firmy jak Rab, Arcteryx, Patagonia są po prostu świetne i w ciemno wszystko co robią jest warte polecenia. Konstrukcja Trzeba się tylko dokładnie zastanowić co się chce, czyli rodzaj kieszeni (prawie wszystko jest pod plecaki), kieszenie wewnętrzne (czy potrzebne) rodzaj kaptura, wywietrzniki (chyba zawsze są), wzmocnienia ramion i rękawów, skontrolować długość stanu. rodzaj kroju (pod budowę ciała). Niektóre mają pas przeciwśnieżny (dla mnie zbędny grat a przecież głównie jeżdżę off) Parę propozycji świetnych rozwiązań: Najtańsza i wystarczająca (kieszenie tradycyjne!) https://www.skalnik....tic-navy-690487 Z dwóch rodzajów laminatu (taką kupiłem synowi) https://www.skalnik....-nucleus-688845 Bardzo wytrzymała z Recco https://www.skalnik....let-fire-694258 Super kurtka (jak wszystko Rab) niestety droga (jak wszystko Rab)" https://www.skalnik....gtx-army-684308 Pozdro Wiesiek dodam jeszcze górną półkę https://www.skalnik.pl/kurtka-alpha-sv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szabir Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Niektóre mają pas przeciwśnieżny (dla mnie zbędny grat a przecież głównie jeżdżę off) Czemu akurat masz złe zdanie o pasie śnieżnym i to szczególnie, gdy większość jeździsz off? Ugniata, niewygodny? w czym problem?. Ja akurat uważam, że to dobry bajer szczególnie, że nie podwiewa w nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Czemu akurat masz złe zdanie o pasie śnieżnym i to szczególnie, gdy większość jeździsz off? Ugniata, niewygodny? w czym problem?. Ja akurat uważam, że to dobry bajer szczególnie, że nie podwiewa w nim. Nic nie mam, poza tym, że jest niepotrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Nic nie mam, poza tym, że jest niepotrzebny. bez przesady - jak odchodzisz to po prostu go nie zapinasz - poza tym , kurtki, ktore tego nie maja,maja zazwyczaj "sznurek" sciagajacy w pasie, a czesto takze na dole kurtki - ta sama funkcja - i sie przydaje BTW: Paclite na "normalne" narty raczej nie za dobry - do podchodzenia- jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 bez przesady - jak odchodzisz to po prostu go nie zapinasz - poza tym , kurtki, ktore tego nie maja,maja zazwyczaj "sznurek" sciagajacy w pasie, a czesto takze na dole kurtki - ta sama funkcja - i sie przydaje BTW: Paclite na "normalne" narty raczej nie za dobry - do podchodzenia- jak najbardziej Przede wszystkim to pas biodrowy "uszczelnia" połączenie. Szczególnie przy ciężkim plecaku (bo wtedy bardzo dokładnie opierasz go na kościach). Co do paclite to też uważam go trochę za delikatny wśród drzew ale... używam i jak na razie od paru lat nic się nie stało. Jednak na wyjazdy freeride mam grubszy laminat. Ale na "normalne" narty w ON nie widzę przeszkód. Wracając do pasa przeciwśnieżnego - akurat jest tam zlokalizowany gdzie jest najbardziej wilgotno. A ponieważ jest robiony z drugiej warstwy membrany to zabiera wentylację w najważniejszym miejscu. Plus niepotrzebna waga i dwa zamki. Razem - zbędny, dla mnie, grat. Ale dla brodzących po piersi w śniegu przydatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Cześć Wybacz drobny żart EISJOCH skojarzyło mi się z EIS LOCH - czyli jaskinia lodowa. Kurtka bardzo fajna. Kurtka narciarska - jeżeli w ogóle jest potrzebna - to właśnie raczej stosunkowo cienka, bo jesteś cały czas w intensywnym ruchu. Jak ma fartuch, kieszonkę na karnet, wywietrzniki, ściągacze na nadgarstkach i nie jest za długa to bym się po prostu cieszył i koniec. Pozdrowienia Joch to przelecz loch to jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 mam jeszcze takie dwie na oku teraz jest wyprzedaz -64% https://www.zalando-...s/PH042F007-M11 https://www.zalando-...s/ZZLR2H003-Q00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Joch to przelecz loch to jezioro A eisloch to "lodowa dziura" - do jaskini niedaleko. Fred pewnie lepiej zna niemiecki.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Z tym pasem snieznym.... tylko niektore f-my proponuja doczepinany zestaw spodnie/kurtka (np Norrona) . A jezeli nie, to zwykle (Arc Teryx) pas zapina sie na dwie/trzy zatrzaski - duzo to nie wazy, a zaoszczedza trzepania kurtki jak sie w cos glebokiego wladujesz - no ,ale "de gustibus..." ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Nieprzewiewność/przewiewność jest identyczna (prawie) dla wszystkich laminatów Gore. Bo wszędzie jest dokładnie ta sama membrana. Różnią się tkaninami, ilością warstw wykończeniem i przede wszystkim wytrzymałością. Jeśli ubierasz się wielowarstwowo to nie ma znaczenia ta niewielka różnica izolacyjności na grubości tkanin. Ale oczywiście ma duże znaczenie dla wytrzymałości. Organoleptycznie stwierdzam, że 1,5 warstwowy Gore Shakredry w pełni chroni przed wiatrem (ale oczywiście nie przed wychłodzeniem). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Kurtka jak każda inna kurtka narciarska - Wujot opisał kwestie membran i jeśli zależy Ci na oddychalności, to skup się na tych z "Gore" na początku. Osobiście jeżdżę w membranie 10k (neoshell) i zimą uważam to za wystarczający parametr (a latem każda membrana staje się ceratą ) tyle że moja kurtka jest bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria KURTKA HALTI FISCHER EISJOCH EVENING × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Czemu akurat masz złe zdanie o pasie śnieżnym i to szczególnie, gdy większość jeździsz off? Ugniata, niewygodny? w czym problem?. Ja akurat uważam, że to dobry bajer szczególnie, że nie podwiewa w nim. Nic nie mam, poza tym, że jest niepotrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Nic nie mam, poza tym, że jest niepotrzebny. bez przesady - jak odchodzisz to po prostu go nie zapinasz - poza tym , kurtki, ktore tego nie maja,maja zazwyczaj "sznurek" sciagajacy w pasie, a czesto takze na dole kurtki - ta sama funkcja - i sie przydaje BTW: Paclite na "normalne" narty raczej nie za dobry - do podchodzenia- jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 bez przesady - jak odchodzisz to po prostu go nie zapinasz - poza tym , kurtki, ktore tego nie maja,maja zazwyczaj "sznurek" sciagajacy w pasie, a czesto takze na dole kurtki - ta sama funkcja - i sie przydaje BTW: Paclite na "normalne" narty raczej nie za dobry - do podchodzenia- jak najbardziej Przede wszystkim to pas biodrowy "uszczelnia" połączenie. Szczególnie przy ciężkim plecaku (bo wtedy bardzo dokładnie opierasz go na kościach). Co do paclite to też uważam go trochę za delikatny wśród drzew ale... używam i jak na razie od paru lat nic się nie stało. Jednak na wyjazdy freeride mam grubszy laminat. Ale na "normalne" narty w ON nie widzę przeszkód. Wracając do pasa przeciwśnieżnego - akurat jest tam zlokalizowany gdzie jest najbardziej wilgotno. A ponieważ jest robiony z drugiej warstwy membrany to zabiera wentylację w najważniejszym miejscu. Plus niepotrzebna waga i dwa zamki. Razem - zbędny, dla mnie, grat. Ale dla brodzących po piersi w śniegu przydatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Cześć Wybacz drobny żart EISJOCH skojarzyło mi się z EIS LOCH - czyli jaskinia lodowa. Kurtka bardzo fajna. Kurtka narciarska - jeżeli w ogóle jest potrzebna - to właśnie raczej stosunkowo cienka, bo jesteś cały czas w intensywnym ruchu. Jak ma fartuch, kieszonkę na karnet, wywietrzniki, ściągacze na nadgarstkach i nie jest za długa to bym się po prostu cieszył i koniec. Pozdrowienia Joch to przelecz loch to jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 mam jeszcze takie dwie na oku teraz jest wyprzedaz -64% https://www.zalando-...s/PH042F007-M11 https://www.zalando-...s/ZZLR2H003-Q00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Joch to przelecz loch to jezioro A eisloch to "lodowa dziura" - do jaskini niedaleko. Fred pewnie lepiej zna niemiecki.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Z tym pasem snieznym.... tylko niektore f-my proponuja doczepinany zestaw spodnie/kurtka (np Norrona) . A jezeli nie, to zwykle (Arc Teryx) pas zapina sie na dwie/trzy zatrzaski - duzo to nie wazy, a zaoszczedza trzepania kurtki jak sie w cos glebokiego wladujesz - no ,ale "de gustibus..." ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Nieprzewiewność/przewiewność jest identyczna (prawie) dla wszystkich laminatów Gore. Bo wszędzie jest dokładnie ta sama membrana. Różnią się tkaninami, ilością warstw wykończeniem i przede wszystkim wytrzymałością. Jeśli ubierasz się wielowarstwowo to nie ma znaczenia ta niewielka różnica izolacyjności na grubości tkanin. Ale oczywiście ma duże znaczenie dla wytrzymałości. Organoleptycznie stwierdzam, że 1,5 warstwowy Gore Shakredry w pełni chroni przed wiatrem (ale oczywiście nie przed wychłodzeniem). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Kurtka jak każda inna kurtka narciarska - Wujot opisał kwestie membran i jeśli zależy Ci na oddychalności, to skup się na tych z "Gore" na początku. Osobiście jeżdżę w membranie 10k (neoshell) i zimą uważam to za wystarczający parametr (a latem każda membrana staje się ceratą ) tyle że moja kurtka jest bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria KURTKA HALTI FISCHER EISJOCH EVENING × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Nic nie mam, poza tym, że jest niepotrzebny. bez przesady - jak odchodzisz to po prostu go nie zapinasz - poza tym , kurtki, ktore tego nie maja,maja zazwyczaj "sznurek" sciagajacy w pasie, a czesto takze na dole kurtki - ta sama funkcja - i sie przydaje BTW: Paclite na "normalne" narty raczej nie za dobry - do podchodzenia- jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 bez przesady - jak odchodzisz to po prostu go nie zapinasz - poza tym , kurtki, ktore tego nie maja,maja zazwyczaj "sznurek" sciagajacy w pasie, a czesto takze na dole kurtki - ta sama funkcja - i sie przydaje BTW: Paclite na "normalne" narty raczej nie za dobry - do podchodzenia- jak najbardziej Przede wszystkim to pas biodrowy "uszczelnia" połączenie. Szczególnie przy ciężkim plecaku (bo wtedy bardzo dokładnie opierasz go na kościach). Co do paclite to też uważam go trochę za delikatny wśród drzew ale... używam i jak na razie od paru lat nic się nie stało. Jednak na wyjazdy freeride mam grubszy laminat. Ale na "normalne" narty w ON nie widzę przeszkód. Wracając do pasa przeciwśnieżnego - akurat jest tam zlokalizowany gdzie jest najbardziej wilgotno. A ponieważ jest robiony z drugiej warstwy membrany to zabiera wentylację w najważniejszym miejscu. Plus niepotrzebna waga i dwa zamki. Razem - zbędny, dla mnie, grat. Ale dla brodzących po piersi w śniegu przydatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Cześć Wybacz drobny żart EISJOCH skojarzyło mi się z EIS LOCH - czyli jaskinia lodowa. Kurtka bardzo fajna. Kurtka narciarska - jeżeli w ogóle jest potrzebna - to właśnie raczej stosunkowo cienka, bo jesteś cały czas w intensywnym ruchu. Jak ma fartuch, kieszonkę na karnet, wywietrzniki, ściągacze na nadgarstkach i nie jest za długa to bym się po prostu cieszył i koniec. Pozdrowienia Joch to przelecz loch to jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 mam jeszcze takie dwie na oku teraz jest wyprzedaz -64% https://www.zalando-...s/PH042F007-M11 https://www.zalando-...s/ZZLR2H003-Q00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Joch to przelecz loch to jezioro A eisloch to "lodowa dziura" - do jaskini niedaleko. Fred pewnie lepiej zna niemiecki.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Z tym pasem snieznym.... tylko niektore f-my proponuja doczepinany zestaw spodnie/kurtka (np Norrona) . A jezeli nie, to zwykle (Arc Teryx) pas zapina sie na dwie/trzy zatrzaski - duzo to nie wazy, a zaoszczedza trzepania kurtki jak sie w cos glebokiego wladujesz - no ,ale "de gustibus..." ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Nieprzewiewność/przewiewność jest identyczna (prawie) dla wszystkich laminatów Gore. Bo wszędzie jest dokładnie ta sama membrana. Różnią się tkaninami, ilością warstw wykończeniem i przede wszystkim wytrzymałością. Jeśli ubierasz się wielowarstwowo to nie ma znaczenia ta niewielka różnica izolacyjności na grubości tkanin. Ale oczywiście ma duże znaczenie dla wytrzymałości. Organoleptycznie stwierdzam, że 1,5 warstwowy Gore Shakredry w pełni chroni przed wiatrem (ale oczywiście nie przed wychłodzeniem). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Kurtka jak każda inna kurtka narciarska - Wujot opisał kwestie membran i jeśli zależy Ci na oddychalności, to skup się na tych z "Gore" na początku. Osobiście jeżdżę w membranie 10k (neoshell) i zimą uważam to za wystarczający parametr (a latem każda membrana staje się ceratą ) tyle że moja kurtka jest bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria KURTKA HALTI FISCHER EISJOCH EVENING × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 bez przesady - jak odchodzisz to po prostu go nie zapinasz - poza tym , kurtki, ktore tego nie maja,maja zazwyczaj "sznurek" sciagajacy w pasie, a czesto takze na dole kurtki - ta sama funkcja - i sie przydaje BTW: Paclite na "normalne" narty raczej nie za dobry - do podchodzenia- jak najbardziej Przede wszystkim to pas biodrowy "uszczelnia" połączenie. Szczególnie przy ciężkim plecaku (bo wtedy bardzo dokładnie opierasz go na kościach). Co do paclite to też uważam go trochę za delikatny wśród drzew ale... używam i jak na razie od paru lat nic się nie stało. Jednak na wyjazdy freeride mam grubszy laminat. Ale na "normalne" narty w ON nie widzę przeszkód. Wracając do pasa przeciwśnieżnego - akurat jest tam zlokalizowany gdzie jest najbardziej wilgotno. A ponieważ jest robiony z drugiej warstwy membrany to zabiera wentylację w najważniejszym miejscu. Plus niepotrzebna waga i dwa zamki. Razem - zbędny, dla mnie, grat. Ale dla brodzących po piersi w śniegu przydatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Cześć Wybacz drobny żart EISJOCH skojarzyło mi się z EIS LOCH - czyli jaskinia lodowa. Kurtka bardzo fajna. Kurtka narciarska - jeżeli w ogóle jest potrzebna - to właśnie raczej stosunkowo cienka, bo jesteś cały czas w intensywnym ruchu. Jak ma fartuch, kieszonkę na karnet, wywietrzniki, ściągacze na nadgarstkach i nie jest za długa to bym się po prostu cieszył i koniec. Pozdrowienia Joch to przelecz loch to jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 mam jeszcze takie dwie na oku teraz jest wyprzedaz -64% https://www.zalando-...s/PH042F007-M11 https://www.zalando-...s/ZZLR2H003-Q00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Joch to przelecz loch to jezioro A eisloch to "lodowa dziura" - do jaskini niedaleko. Fred pewnie lepiej zna niemiecki.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Z tym pasem snieznym.... tylko niektore f-my proponuja doczepinany zestaw spodnie/kurtka (np Norrona) . A jezeli nie, to zwykle (Arc Teryx) pas zapina sie na dwie/trzy zatrzaski - duzo to nie wazy, a zaoszczedza trzepania kurtki jak sie w cos glebokiego wladujesz - no ,ale "de gustibus..." ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Nieprzewiewność/przewiewność jest identyczna (prawie) dla wszystkich laminatów Gore. Bo wszędzie jest dokładnie ta sama membrana. Różnią się tkaninami, ilością warstw wykończeniem i przede wszystkim wytrzymałością. Jeśli ubierasz się wielowarstwowo to nie ma znaczenia ta niewielka różnica izolacyjności na grubości tkanin. Ale oczywiście ma duże znaczenie dla wytrzymałości. Organoleptycznie stwierdzam, że 1,5 warstwowy Gore Shakredry w pełni chroni przed wiatrem (ale oczywiście nie przed wychłodzeniem). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Kurtka jak każda inna kurtka narciarska - Wujot opisał kwestie membran i jeśli zależy Ci na oddychalności, to skup się na tych z "Gore" na początku. Osobiście jeżdżę w membranie 10k (neoshell) i zimą uważam to za wystarczający parametr (a latem każda membrana staje się ceratą ) tyle że moja kurtka jest bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria KURTKA HALTI FISCHER EISJOCH EVENING × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Cześć Wybacz drobny żart EISJOCH skojarzyło mi się z EIS LOCH - czyli jaskinia lodowa. Kurtka bardzo fajna. Kurtka narciarska - jeżeli w ogóle jest potrzebna - to właśnie raczej stosunkowo cienka, bo jesteś cały czas w intensywnym ruchu. Jak ma fartuch, kieszonkę na karnet, wywietrzniki, ściągacze na nadgarstkach i nie jest za długa to bym się po prostu cieszył i koniec. Pozdrowienia Joch to przelecz loch to jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 mam jeszcze takie dwie na oku teraz jest wyprzedaz -64% https://www.zalando-...s/PH042F007-M11 https://www.zalando-...s/ZZLR2H003-Q00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Joch to przelecz loch to jezioro A eisloch to "lodowa dziura" - do jaskini niedaleko. Fred pewnie lepiej zna niemiecki.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Z tym pasem snieznym.... tylko niektore f-my proponuja doczepinany zestaw spodnie/kurtka (np Norrona) . A jezeli nie, to zwykle (Arc Teryx) pas zapina sie na dwie/trzy zatrzaski - duzo to nie wazy, a zaoszczedza trzepania kurtki jak sie w cos glebokiego wladujesz - no ,ale "de gustibus..." ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Nieprzewiewność/przewiewność jest identyczna (prawie) dla wszystkich laminatów Gore. Bo wszędzie jest dokładnie ta sama membrana. Różnią się tkaninami, ilością warstw wykończeniem i przede wszystkim wytrzymałością. Jeśli ubierasz się wielowarstwowo to nie ma znaczenia ta niewielka różnica izolacyjności na grubości tkanin. Ale oczywiście ma duże znaczenie dla wytrzymałości. Organoleptycznie stwierdzam, że 1,5 warstwowy Gore Shakredry w pełni chroni przed wiatrem (ale oczywiście nie przed wychłodzeniem). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Kurtka jak każda inna kurtka narciarska - Wujot opisał kwestie membran i jeśli zależy Ci na oddychalności, to skup się na tych z "Gore" na początku. Osobiście jeżdżę w membranie 10k (neoshell) i zimą uważam to za wystarczający parametr (a latem każda membrana staje się ceratą ) tyle że moja kurtka jest bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria KURTKA HALTI FISCHER EISJOCH EVENING
valdi3 Napisano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 mam jeszcze takie dwie na oku teraz jest wyprzedaz -64% https://www.zalando-...s/PH042F007-M11 https://www.zalando-...s/ZZLR2H003-Q00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Joch to przelecz loch to jezioro A eisloch to "lodowa dziura" - do jaskini niedaleko. Fred pewnie lepiej zna niemiecki.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Z tym pasem snieznym.... tylko niektore f-my proponuja doczepinany zestaw spodnie/kurtka (np Norrona) . A jezeli nie, to zwykle (Arc Teryx) pas zapina sie na dwie/trzy zatrzaski - duzo to nie wazy, a zaoszczedza trzepania kurtki jak sie w cos glebokiego wladujesz - no ,ale "de gustibus..." ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Nieprzewiewność/przewiewność jest identyczna (prawie) dla wszystkich laminatów Gore. Bo wszędzie jest dokładnie ta sama membrana. Różnią się tkaninami, ilością warstw wykończeniem i przede wszystkim wytrzymałością. Jeśli ubierasz się wielowarstwowo to nie ma znaczenia ta niewielka różnica izolacyjności na grubości tkanin. Ale oczywiście ma duże znaczenie dla wytrzymałości. Organoleptycznie stwierdzam, że 1,5 warstwowy Gore Shakredry w pełni chroni przed wiatrem (ale oczywiście nie przed wychłodzeniem). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Kurtka jak każda inna kurtka narciarska - Wujot opisał kwestie membran i jeśli zależy Ci na oddychalności, to skup się na tych z "Gore" na początku. Osobiście jeżdżę w membranie 10k (neoshell) i zimą uważam to za wystarczający parametr (a latem każda membrana staje się ceratą ) tyle że moja kurtka jest bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria KURTKA HALTI FISCHER EISJOCH EVENING
jan koval Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Z tym pasem snieznym.... tylko niektore f-my proponuja doczepinany zestaw spodnie/kurtka (np Norrona) . A jezeli nie, to zwykle (Arc Teryx) pas zapina sie na dwie/trzy zatrzaski - duzo to nie wazy, a zaoszczedza trzepania kurtki jak sie w cos glebokiego wladujesz - no ,ale "de gustibus..." ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wujot:: gdy jezdze w "normalnych " warunkach - czyli na Wschodzie, przy ilus tam monusach I korzystam z wyciagow, odczuwam roznice miedzy GT dwuwartwowym I Pro, zwlaszcza przy mocnym wietrze... paclite w takich warunkach nie probowalem, ( bo obawiam sie,zeby przewiallo) natomiast gdy robie podejscia - jak najbardziej Nieprzewiewność/przewiewność jest identyczna (prawie) dla wszystkich laminatów Gore. Bo wszędzie jest dokładnie ta sama membrana. Różnią się tkaninami, ilością warstw wykończeniem i przede wszystkim wytrzymałością. Jeśli ubierasz się wielowarstwowo to nie ma znaczenia ta niewielka różnica izolacyjności na grubości tkanin. Ale oczywiście ma duże znaczenie dla wytrzymałości. Organoleptycznie stwierdzam, że 1,5 warstwowy Gore Shakredry w pełni chroni przed wiatrem (ale oczywiście nie przed wychłodzeniem). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Kurtka jak każda inna kurtka narciarska - Wujot opisał kwestie membran i jeśli zależy Ci na oddychalności, to skup się na tych z "Gore" na początku. Osobiście jeżdżę w membranie 10k (neoshell) i zimą uważam to za wystarczający parametr (a latem każda membrana staje się ceratą ) tyle że moja kurtka jest bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
valdi3 Napisano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajÄ…c Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 https://nartykrakow....872OT37-Tq.html mysle jeszcze nad tym mpdelem tylko troche ta oddychalnosc na poziomie 10,000 Kurtka jak każda inna kurtka narciarska - Wujot opisał kwestie membran i jeśli zależy Ci na oddychalności, to skup się na tych z "Gore" na początku. Osobiście jeżdżę w membranie 10k (neoshell) i zimą uważam to za wystarczający parametr (a latem każda membrana staje się ceratą ) tyle że moja kurtka jest bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi