Administrator Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Rzeczka - Sokolec Krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka. Strona ośrodka: http://adresstrony.pl Położenie Dojazd Parkingi (Ilość miejsc, cena, odległość od stoku) Miejscowości (krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich) Noclegi Trasy (liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki) Ceny (cennik karnetów itp) Kamera online (link do strony z kamerą online na stok) Aktualne warunki (link do strony z aktualnymi warunkami) Serwis narciarski (czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp) Instruktorzy / Opieka nad dziećmi Wyżywienie (gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny) Galeria zdjęć (link do galerii zdjęć z tego ośrodka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Tak to jest to miejsce, choć krótszy wyciąg nie chodzi praktycznie "od lat". Stronkę którą podałeś to ostatnia aktualizację pamięta chyba z zeszłego wieku :rolleyes: Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieszyczanin Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Faktycznie w Sokolcu jest naprawdę spokojnie i nie ma dużych kolejek, alternatywa dla Górnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Witam, pozwoliłem sobie objechać lokalne "stacje narciarskie" by sprawdzić stan przygotowania do sezonu zimowego A.D. 2011/2012. Zacznijmy od Sokolca. Wyciąg jak większość w naszym regionie pamięta czasy "czynu społecznego, towarzyszy i generałów". Cóż inwestycje sprzętowe wymagają olbrzymich nakładów finansowych... Nie to jest jednak najważniejsze. Stok został w tym roku wyprofilowany, położono instalację (w ziemi) pod system sztucznego naśnieżania. Biorąc pod uwagę rozmiar, będzie to instalacja o stosunkowo małej wydajności. Ale będzie... Sam stok ma ekspozycję południową o średnim nachyleniu, trzy trasy oznaczone jako dwie czerwone i jedna niebieska. Długość pomiędzy 500 a 700 metrów. Jest to standardowa długość tras w naszej części Sudetów. W obrębie wyciągu mamy parking, jest też pensjonacik, przy którym zauważyłem "kociubę" w budowie. Pozwoliłem zrobić sobie foty: https://picasaweb.go...gCMjlk5vK8YqOKQ Miejmy nadzieję, że nadchodzący sezon będzie udany... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczek5 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Witam, pozwoliłem sobie objechać lokalne "stacje narciarskie" by sprawdzić stan przygotowania do sezonu zimowego A.D. 2011/2012. Zacznijmy od Sokolca. Wyciąg jak większość w naszym regionie pamięta czasy "czynu społecznego, towarzyszy i generałów". Cóż inwestycje sprzętowe wymagają olbrzymich nakładów finansowych... Nie to jest jednak najważniejsze. Stok został w tym roku wyprofilowany, położono instalację (w ziemi) pod system sztucznego naśnieżania. Biorąc pod uwagę rozmiar, będzie to instalacja o stosunkowo małej wydajności. Ale będzie... Sam stok ma ekspozycję południową o średnim nachyleniu, trzy trasy oznaczone jako dwie czerwone i jedna niebieska. Długość pomiędzy 500 a 700 metrów. Jest to standardowa długość tras w naszej części Sudetów. W obrębie wyciągu mamy parking, jest też pensjonacik, przy którym zauważyłem "kociubę" w budowie. Pozwoliłem zrobić sobie foty: https://picasaweb.go...gCMjlk5vK8YqOKQ Miejmy nadzieję, że nadchodzący sezon będzie udany... Pozdrawiam, radcom Moj ulubiony w okolicy ze Schroniskem na fajnym poziomie przy gornej stacji. Jak widac jedyny wlasciciel ktory inwestuje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczek5 Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Często jeżdziłem tam z dziećmi jak jeszcze był przy schronisku maly talerzyk. Pare sezonów musiałem odpuścić z powodu kontuzji i w zeszłym sezonie znowu stanąłem na nartach więc i wybrałem się na "Sokoła" Jeździłem w życiu po wielu ośrodkach i wszędzie inwestują a tam czas zatrzymał się w miejscu i mało tego można powiedzieć że się cofają jak i zresztą cała Rzeczka no poza wyciągiem "NaStoku" a reszta to jakaś paranoja! Ktoś napisał że jedyny właściciel który inwestuje może i zrobili tam naśnieżanie ale co z tego jak tam poprostu trzeba mieć mocne nerwy żeby wytrzymać to co się tam dzieje i pierwszą inwestycją jaką bym tam zrobił to środki czystości dla obsługi! Następna jakieś szkolenie z zakresu kultury bo to co ja tam słyszałem to aż mnie odrzucało Pani w okienku z papierosem w zębach sprzedaje mi bilet rozmawiając z innym Panem z obsługi gdzie co drugie słowo jest niecenzuralne. Szkoda że tak piękna góra ma takiego właściciela który jest nastwiony na zysk najtańszymi kosztami nie dbając o tak podstawowe rzeczy które nie odstraszały by klienta. Najbliżej miałem wyciąg WielkaSowa ale tam z dziećmi niestety bałem się jeździć lecz gdy jechałem bez dzieci to zawsze tam i chociaż tam nie było widać inwestycji zbyt wielkich to obsługa nadrabiała wszystko zawsze mili, uczynni, kulturalni i pachnący i tam się chciało wracać szkoda że już tam nie pojeździmy. Moi znajomi i ja napewno nie zawitamy już na "Sokole" chyba że nastąpi zmiana właściciela. http://youtu.be/F4XA4ocAnXs Szybki filmik z nasniezania Zgadzam sie ze ekipa tego dnia byla rozruchowa, kilka osob zebranych na szybko. Wiem ze od niedzieli dziala tam ekipa z Potoczka u ktorej dziekuje i prosze jest na pozadku dziennym. Wiem ze mozna sie zrazic po takiej wizycie ale polecam samemu sprawdzic poziom obslugi w tym tygodniu i w przyszlosci a do tego maja tam lepsze warunki od Gornika dzieki zamontowaniu Lanc i wyrownaniu stoku w lecie. Do tego dochodzi Schronisko Orzel na szczycie ktore serwuje calkiem dobre trunki PS a uczylem sie jezdzic na tym samym wyciagu pod schroniskiem jak rowniez ponizej, zwanym scianka ktorego niestety juz nie ma. Do zobaczenia na stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 A ja tam lubię te nasze "swojskie" klimaty. Zawsze można pogadać z "ratrakowym" jak chłop z chłopem... Niestety jakoś nie mogę trafić na ich stronę w sieci. Chyba muszę się przejechać w tygodniu, gdy tłoku brak... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbysiu 51 Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Byłem dzisiaj na Sokolcu. Był to pierwszy mój pobyt na tej górce. Do obsługi nie mam żądnych zastrzeżeń, była miła i uprzejma, rano nawet zbierali kamienie co na naszych stokach rzdki widok. Do wyciągu nie było kolejek, wszyscy prawie pojechali na sąsiedni Górnik, gdzie warunki śniegowe były dużo gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieszyczanin Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 a śniieżą na Sokolcu czy starczy samego puchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczek5 Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 a śniieżą na Sokolcu czy starczy samego puchu?Snieza codziennie na tyle ile moga!!! W tym roku maja system probny. Inwestycje objely kupno kilku lanc, zbudowanie instalacji wodnej i wyrownanie stoku. Wody z malego stawu i studni glebinowej starcza na 1 noc. W przyszlym roku ma byc duzo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzf Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 A jest gdzieś strona www tych wyciągów Jak przedstawiają się ceny na ten sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbysiu 51 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Również nigdzie nie znalazłem ich strony, dlatego nie ma tłoku na stoku. Obecnie karnet 10 wjazdów kosztuje 15zł. Długość wyciągu ponad 500m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieszyczanin Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 http://www.orzel.info.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Olaboga, wystarczy wzdłuż stoku posadzić jołki i następuje cudowne namnożenie tras. Nie żebym się czepiała ale chyba w dobrym tonie byłoby podawanie powierzchni tras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Wreszcie dotarłem na ten stok. Jestem bardzo miło zaskoczony. Trasy dobrze utrzymane, zróżnicowane (w miarę możliwości), sam wyciąg co prawda wiekowy ale orczyki nowe, więc komfort pełen. Instalacja pod lance podciągnięta pod samą górę, więc ewentualne przetarcia da się naśnieżyć. Obsługa spoko. I teraz gwóźdź programu: wyciąg należy do ludzi spod Gubałówki. Tych samych co od lat "pyszne łoscypki" w Sokolcu robią. Jest dobrze, jak będzie lepiej to kolejne inwestycje czekają... Nic tylko jeździć. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieszyczanin Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Witam dzisiaj bylem w Sokolcu warunki w miare dobre, w paru miejscach troszke trawy wystawalo ale poza tym ok, kilka osob doslownie jezdzilo, a obok na Gorniku duzo wiekszy ruch byl tylko ze bylem przed poludniem jak ktos ma czas rano na lekka jazde to polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Dożo zmian na ten sezon. Powiększono parking, przebudowano peron stacji dolnej, wyprofilowano od podstaw całkiem nową trasę. Zbudowano kompletną instalację naśnieżania, opartą o cztery armaty. Jest zbiornik na wodę, nowe oświetlenie i jeszcze parę rzeczy. To naprawdę nowa jakość. Zdjęcia tu: http://stowarzyszeni...z-sokola-ski/15 Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropoh Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Hm, radcom widzę że się zaprzyjaźniłeś Będzie drugi Dzikowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 W Sokolcu stok ma inną charakterystykę. Aczkolwiek dla lubiących ostrzejszą jazdę, też coś będzie. Ale o tym to poinformuje stacja w odpowiednim czasie. Budujemy napięcie... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropoh Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 I napalcach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczek5 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Ostro inwesuja Wiecej zdjec pod adresem: https://www.facebook...19051725&type=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieszyczanin Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 https://www.facebook...628083560568273 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drutobrody Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Czy ten wyciąg to zmodernizowany stok spod schroniska Orzeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Dokładnie, to jest ten stok. Teraz jest jeszcze lepszy... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Stok wygląda teraz super, tylko w nazwach można się pogubić. Proponuję to trochę przeorganizować, zajrzyjcie tu http://www.skiforum....eczka-porzadki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi