nikon255 Napisano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Zakupiłem ze znanego sklepu pilnik kunzmann. Szczesliwy otwieram paczuszke i mnie zamurowało. Co to kur.. jest?! Czy kunzmann to jakies chinskie gowno czy zostalem wydymany? Obok toko medium za takie same pieniadze - 60zl. Kunzmann nawet do pilowania paznokci sie nie nadaje... Pilnik z leroja za 10zl do ostrzenia lancucha pilarki jest bardzo dobrze wykonany, podobnie jak toko. Ostry jak brzytewka. No zachcialo mi sie grubego pilnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Jeśli mam być szczery i subiektywny to Kunzmanna nigdy nie ceniłem za jakość Jak zależy Ci na porządnym grubym pilniki to jest jeszcze Holmenkol ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Zakupiłem ze znanego sklepu pilnik kunzmann. Szczesliwy otwieram paczuszke i mnie zamurowało. Co to kur.. jest?! Czy kunzmann to jakies chinskie gowno czy zostalem wydymany? Obok toko medium za takie same pieniadze - 60zl. Kunzmann nawet do pilowania paznokci sie nie nadaje... Pilnik z leroja za 10zl do ostrzenia lancucha pilarki jest bardzo dobrze wykonany, podobnie jak toko. Ostry jak brzytewka. No zachcialo mi sie grubego pilnika... Próbowałeś piłować? Może tylko wygląda fatalnie a piłuje OK. Ja używam od lat pilnik Kunzmanna, a nawet dwa różne, i nie narzekam. Może popsuła się jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 13 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Zapodaj prosze pare szczegolowych fotek Twoich pilnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zbychu_J Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 A może mi ktoś powiedzieć czym się te pilniki różnią od np: takiego? http://www.jarmex.eu...paa-2002-do-pil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zapodaj prosze pare szczegolowych fotek Twoich pilnikow. To te dwa. Na jednym widzę napis SKS. Na drugiej stronie widać, że oba są z Portugalii. Oba kupione w sklepie Remisport jako Kunzmanna. Miałem jeszcze ostrzałkę Kunzmanna z krótkim pilnikiem, który wymieniałem 2-3 razy. Pożyczyłem koledze na wieczne nieoddanie, bo sam kupiłem kątownik i owe pilniki ze zdjęć. Ustawienie pilników trzeba cały czas nieznacznie zmieniać w kątowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 14 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Senior od razu widac ze Twoje sa porzadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 14 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 A może mi ktoś powiedzieć czym się te pilniki różnią od np: takiego?http://www.jarmex.eu...paa-2002-do-pil Mam taki z leroya. Tnie dobrze ale nie jest tak plaski jak te typowo narciarskie. Lekko skrecony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 To te dwa. Na jednym widzę napis SKS. Na drugiej stronie widać, że oba są z Portugalii. Oba kupione w sklepie Remisport jako Kunzmanna. Miałem jeszcze ostrzałkę Kunzmanna z krótkim pilnikiem, który wymieniałem 2-3 razy. Pożyczyłem koledze na wieczne nieoddanie, bo sam kupiłem kątownik i owe pilniki ze zdjęć. Ustawienie pilników trzeba cały czas nieznacznie zmieniać w kątowniku. Podobny pilnik kupiłem gdzieś " w sklepie żelaznym na rogu", jednociety, do ostrzenia pił. Ma nieco mniejszą grubośc i ogólnie mniej staranne wykończenie, ale część robocza bardzo przyzwoita. Cena kilkanaście zł. Przed pierwszym użyciem obciąłem ten szpikulec do mocowania uchwytu. Nie wyglądał bezpiecznie stercząc do góry...... ;-). Przy okazji - pojawiły sie pilniki diament w niezłej cenie. Cud jakości to nie jest, ale poprzednie takie na kilka lat starczyły.... https://www.ceneo.pl...ccaAlpcEALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... nikon255 Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 W dniu 13.01.2021 o 23:15, Lukaszo86 napisał: Jeśli mam być szczery i subiektywny to Kunzmanna nigdy nie ceniłem za jakość Jak zależy Ci na porządnym grubym pilniki to jest jeszcze Holmenkol 😉 wedle zalecenia wzialem duzego holmenkola i gra gitara 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Serwis i konserwacja sprzętu Jakość pilników Kunzmann
nikon255 Napisano 13 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Zapodaj prosze pare szczegolowych fotek Twoich pilnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychu_J Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 A może mi ktoś powiedzieć czym się te pilniki różnią od np: takiego? http://www.jarmex.eu...paa-2002-do-pil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zapodaj prosze pare szczegolowych fotek Twoich pilnikow. To te dwa. Na jednym widzę napis SKS. Na drugiej stronie widać, że oba są z Portugalii. Oba kupione w sklepie Remisport jako Kunzmanna. Miałem jeszcze ostrzałkę Kunzmanna z krótkim pilnikiem, który wymieniałem 2-3 razy. Pożyczyłem koledze na wieczne nieoddanie, bo sam kupiłem kątownik i owe pilniki ze zdjęć. Ustawienie pilników trzeba cały czas nieznacznie zmieniać w kątowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 14 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Senior od razu widac ze Twoje sa porzadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 14 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 A może mi ktoś powiedzieć czym się te pilniki różnią od np: takiego?http://www.jarmex.eu...paa-2002-do-pil Mam taki z leroya. Tnie dobrze ale nie jest tak plaski jak te typowo narciarskie. Lekko skrecony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 To te dwa. Na jednym widzę napis SKS. Na drugiej stronie widać, że oba są z Portugalii. Oba kupione w sklepie Remisport jako Kunzmanna. Miałem jeszcze ostrzałkę Kunzmanna z krótkim pilnikiem, który wymieniałem 2-3 razy. Pożyczyłem koledze na wieczne nieoddanie, bo sam kupiłem kątownik i owe pilniki ze zdjęć. Ustawienie pilników trzeba cały czas nieznacznie zmieniać w kątowniku. Podobny pilnik kupiłem gdzieś " w sklepie żelaznym na rogu", jednociety, do ostrzenia pił. Ma nieco mniejszą grubośc i ogólnie mniej staranne wykończenie, ale część robocza bardzo przyzwoita. Cena kilkanaście zł. Przed pierwszym użyciem obciąłem ten szpikulec do mocowania uchwytu. Nie wyglądał bezpiecznie stercząc do góry...... ;-). Przy okazji - pojawiły sie pilniki diament w niezłej cenie. Cud jakości to nie jest, ale poprzednie takie na kilka lat starczyły.... https://www.ceneo.pl...ccaAlpcEALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... nikon255 Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 W dniu 13.01.2021 o 23:15, Lukaszo86 napisał: Jeśli mam być szczery i subiektywny to Kunzmanna nigdy nie ceniłem za jakość Jak zależy Ci na porządnym grubym pilniki to jest jeszcze Holmenkol 😉 wedle zalecenia wzialem duzego holmenkola i gra gitara 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
nikon255 Napisano 14 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Senior od razu widac ze Twoje sa porzadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 14 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 A może mi ktoś powiedzieć czym się te pilniki różnią od np: takiego?http://www.jarmex.eu...paa-2002-do-pil Mam taki z leroya. Tnie dobrze ale nie jest tak plaski jak te typowo narciarskie. Lekko skrecony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 To te dwa. Na jednym widzę napis SKS. Na drugiej stronie widać, że oba są z Portugalii. Oba kupione w sklepie Remisport jako Kunzmanna. Miałem jeszcze ostrzałkę Kunzmanna z krótkim pilnikiem, który wymieniałem 2-3 razy. Pożyczyłem koledze na wieczne nieoddanie, bo sam kupiłem kątownik i owe pilniki ze zdjęć. Ustawienie pilników trzeba cały czas nieznacznie zmieniać w kątowniku. Podobny pilnik kupiłem gdzieś " w sklepie żelaznym na rogu", jednociety, do ostrzenia pił. Ma nieco mniejszą grubośc i ogólnie mniej staranne wykończenie, ale część robocza bardzo przyzwoita. Cena kilkanaście zł. Przed pierwszym użyciem obciąłem ten szpikulec do mocowania uchwytu. Nie wyglądał bezpiecznie stercząc do góry...... ;-). Przy okazji - pojawiły sie pilniki diament w niezłej cenie. Cud jakości to nie jest, ale poprzednie takie na kilka lat starczyły.... https://www.ceneo.pl...ccaAlpcEALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... nikon255 Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 W dniu 13.01.2021 o 23:15, Lukaszo86 napisał: Jeśli mam być szczery i subiektywny to Kunzmanna nigdy nie ceniłem za jakość Jak zależy Ci na porządnym grubym pilniki to jest jeszcze Holmenkol 😉 wedle zalecenia wzialem duzego holmenkola i gra gitara 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
nikon255 Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 W dniu 13.01.2021 o 23:15, Lukaszo86 napisał: Jeśli mam być szczery i subiektywny to Kunzmanna nigdy nie ceniłem za jakość Jak zależy Ci na porządnym grubym pilniki to jest jeszcze Holmenkol 😉 wedle zalecenia wzialem duzego holmenkola i gra gitara 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi