juice Napisano 20 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 w okolicy Nowej Rudy też powstaje wyciąg, krótki bo krótki ale do zabawy ponoć całkiem fajny i blisko, za inwestycją stoi Pan który posiada również wyciąg w Rzeczce, póki co nie mogę znaleźć informacji na ten temat ale prace zostały już rozpoczęte jakiś czas temu i podobno zbiornik do sztucznego naśnieżania już jest Mówisz o Przygórzu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 236 Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 2 l Top użytkownicy w tym temacie 16 22 18 23 Popularne dni 7 Sie 6 25 Lis 6 30 Lis 6 7 Sty 5 Top użytkownicy w tym temacie kowalczuk 16 odpowiedzi buczek5 22 odpowiedzi pieszyczanin 18 odpowiedzi radcom 23 odpowiedzi Popularne dni 7 Sie 2014 6 odpowiedzi 25 Lis 2011 6 odpowiedzi 30 Lis 2021 6 odpowiedzi 7 Sty 2010 5 odpowiedzi Popularne posty star 30 Listopada 2021 Fotki… Wujot 30 Listopada 2021 Może 2008 ??? grimson 30 Listopada 2021 Miejsce bardzo klimatyczne, dzięki za fotki 👍 Dodane grafiki krzysiek358 Napisano 21 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Mówisz o Przygórzu ? tak, Robert ostatnio tam był i mi opowiadał jak to wygląda i co tam się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... arky Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Nie podzielam optymizmu i radości. 1084 ośrodek typu jeden wyciąg jedna trasa. Bez sensu... Tadek Tadeusz, to będzie tak zwany przerywnik sobotni lub niedzielny. Wstajesz o 8, zamiast do jakichś kościołów lub centrum handlowego, w godzinę jesteś na stoku po lekkim śniadanku, by po paru godzinach rozrywki na świeżym powietrzy z najbliższymi, pobawić się widokami ze schroniska i jedzonkiem (np. Orzeł) albo po szybszym powrocie z żoną w łóżku. Można alternatywnie też pójść do parku karmić gołębię lub łabędzie - co kto lubi... Z wielkimi wyprawami (np. z Łodzi ) to nie będzie miało nic wspólnego Więc czemu nie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 tak, Robert ostatnio tam był i mi opowiadał jak to wygląda i co tam się dzieje Jakoś nie jestem w tym względzie optymistycznie nastrojony, podobnie z resztą jak nie łykam ochów i achów w sprawie WS. Ale oby jak najlepiej to wyszło, czego też i sobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... buczek5 Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 No i mamy troche wiecej informacji. Jak narazie inwestor deklaruje sie na krzeslo https://www.youtube....h?v=L9DKA5vsSAk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Najlepszy jest leśniczy. Za bardzo mu się te wyciągi nie podobają, ale się ugioł dla dobra społeczności. Zacny Pan. Umowa z lasami to już konkret. Myślę że to się zrealizuje. Martwi tylko brak doświadczenia inwestora w branży narciarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Eee tam brak doświadczenia. Liczy się kto stoi za "inwestorem"... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 No tak, jak można nie wpaść że to Ty stoisz w cieniu, to jestem spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Jakoś nie jestem w tym względzie optymistycznie nastrojony, podobnie z resztą jak nie łykam ochów i achów w sprawie WS. Ale oby jak najlepiej to wyszło, czego też i sobie życzę mamy dobrze, bo mamy blisko do większych i lepszych ośrodków ale czasami nie ma czasu wyskoczyć kawałek dalej dlatego trzeba się cieszyć że coś tu w naszej okolicy się buduje i rozwija, jak wszystko wyjdzie tak jak trzeba to będziemy mieć większy wybór na takie krótkie wypady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 ... Że Pilsko przez kilkadziesiąt lat się nie rozwijało, i nawet jak je kupił w miarę bogaty inwestor, to okazał się głupem działającym bez wszystkich pieczątek, który po 2 idiotycznych działaniach z których się musiał wycofać i postawieniu 1 krótkiego krzesełka stracił całą ochotę na dalsze inwestycje.... Tadek Włażę pod stół i odszczekuję wyboldowany tekst!!! Okazało się, że wywiad z którego to wynikało, był pewnie tylko formą nacisku na władze i wpuszczeniem w kanał pseudoekologów. Na Pilsku powstają nowe krzesła - czteroosobowa wyprzęgana kanapa Tatralift na Buczynkę . Mam tylko nadzieję, że nie zapomną o naśnieżaniu... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 No tak, jak można nie wpaść że to Ty stoisz w cieniu, to jestem spokojny Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Daj im znać że Tatralift ma teraz tanie krzesła wyprzęgane. I niech kupią dużo armatek w Bukowinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 mamy dobrze, bo mamy blisko do większych i lepszych ośrodków ale czasami nie ma czasu wyskoczyć kawałek dalej dlatego trzeba się cieszyć że coś tu w naszej okolicy się buduje i rozwija, jak wszystko wyjdzie tak jak trzeba to będziemy mieć większy wybór na takie krótkie wypady Oczywista oczywistość i pewnie, że tak. Ale jak bym np. wolał, albo tez chciał aby na Bukowej Chacie w końcu ktos zacząl robic stok i koło stoku tak jak się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Podsumowujac nie robia nowych wyciagow zle, robia jeszcze gorzej...Zamieszkajcie np. w UK docenicie 100metrow oslej laczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Drutobrody Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Też trzymam mocno kciuki, ale szybki research o "duuuużym kapitale" ostudzil mój optymizm. Pożywiom uwidim, za dwa lata... Inwestorowi się nie spieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... radcom Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 To następna dobra nowina, w dniu dzisiejszym:http://www.youtube.c...eature=youtu.be Po tych słowach Nadleśniczego, jestem pełen optymizmu! Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 oby, oby, bo wstępny projekt wygląda bardzo zacnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyniu Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... zeberkaa Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Ja tam bym się młodego nie czepiała, słyszałam już wielu złotoustych i niewiele z ich oratorskich mów wynikało. Pożyjemy- zobaczymy. Obym tylko nie musiała już z balkonikiem chodzić na otwarcie. Bardziej niepokoi mnie fakt że jakoś nie zwróciłam uwagi o jakim inwestorze mowa. Przegapiłam czy nikt go nie nazwał? A młodego to chyba widziałam w kolejce do bufetu pod Żmijowcem więc przynajmniej wie jak wygląda stok , kanapa i knajpa pod stokiem. To już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... JackW Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Nie wiem na ile ma to związek z nowym inwestorem, ale "Bacówka" przechodzi, bądź już przeszła, do historii, 75 lat od powstania, 5 lat od remontu, dziwne i trochę szkoda tego miejsca... edit: Poszukałem informacji i faktycznie chodzi o budowę nowego wyciągu: http://ddz.old.doba....&id=45854&mod=6 Miejmy nadzieję, że na wyburzeniu się nie skończy zapał inwestora bo niejedna inwestycja kończyła się na "wykopaniu dziury" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza Nie wynika to jasno z Twojego postu - na zdjęciach jest moim zdaniem istniejące i działające schronisko Sowa (Marysieńka) położone między "Orłem" a Wielką Sową Co do wyciągu to od razu może "awansować" do ścisłej polskiej czołówki małych stacji - czego mu życzę. Troszkę płaski (1700 m z 300 m) to dobra niebieska lub słabsza czerwona ale nie ma co wybrzydzać jest nieźle. Coś mi się z tą przepustowością nie zgadza bo najlepsze znane mi wyciągi (8-mki) mają 3600 a standardem jest 2400. Jedna trasa z szybkiej czwórki to trochę mało ale jej szerokość - prawie 50 m powinna być w zupełności wystarczająca. Ostrzę sobie zęby i czekam na otwarcie. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Sorry pomylilem zdjęcia ale mysle ze sie domyslasz o co mniej wiecej mi chodzilo http://www.tygodnik....ser/bacowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ta powinni, postawią nowoczesny prostopadloscian z jednospadowym dachem a już najprędzej budkę kontener z kasą i czaszę z browarem. Ew. zakopianską budę z bali heeej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ale z Was marudy. Nie do zniesienia, normalnie. To co zbudują to sprawa drugorzędna. Liczy się jakie trasy wytną i jakie wyciągi postawią. Reszta dla prawdziwego narciarza jest drugorzędna. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Potoczek - Wielka Sowa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
krzysiek358 Napisano 21 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Mówisz o Przygórzu ? tak, Robert ostatnio tam był i mi opowiadał jak to wygląda i co tam się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... arky Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Nie podzielam optymizmu i radości. 1084 ośrodek typu jeden wyciąg jedna trasa. Bez sensu... Tadek Tadeusz, to będzie tak zwany przerywnik sobotni lub niedzielny. Wstajesz o 8, zamiast do jakichś kościołów lub centrum handlowego, w godzinę jesteś na stoku po lekkim śniadanku, by po paru godzinach rozrywki na świeżym powietrzy z najbliższymi, pobawić się widokami ze schroniska i jedzonkiem (np. Orzeł) albo po szybszym powrocie z żoną w łóżku. Można alternatywnie też pójść do parku karmić gołębię lub łabędzie - co kto lubi... Z wielkimi wyprawami (np. z Łodzi ) to nie będzie miało nic wspólnego Więc czemu nie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 tak, Robert ostatnio tam był i mi opowiadał jak to wygląda i co tam się dzieje Jakoś nie jestem w tym względzie optymistycznie nastrojony, podobnie z resztą jak nie łykam ochów i achów w sprawie WS. Ale oby jak najlepiej to wyszło, czego też i sobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... buczek5 Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 No i mamy troche wiecej informacji. Jak narazie inwestor deklaruje sie na krzeslo https://www.youtube....h?v=L9DKA5vsSAk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Najlepszy jest leśniczy. Za bardzo mu się te wyciągi nie podobają, ale się ugioł dla dobra społeczności. Zacny Pan. Umowa z lasami to już konkret. Myślę że to się zrealizuje. Martwi tylko brak doświadczenia inwestora w branży narciarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Eee tam brak doświadczenia. Liczy się kto stoi za "inwestorem"... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 No tak, jak można nie wpaść że to Ty stoisz w cieniu, to jestem spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Jakoś nie jestem w tym względzie optymistycznie nastrojony, podobnie z resztą jak nie łykam ochów i achów w sprawie WS. Ale oby jak najlepiej to wyszło, czego też i sobie życzę mamy dobrze, bo mamy blisko do większych i lepszych ośrodków ale czasami nie ma czasu wyskoczyć kawałek dalej dlatego trzeba się cieszyć że coś tu w naszej okolicy się buduje i rozwija, jak wszystko wyjdzie tak jak trzeba to będziemy mieć większy wybór na takie krótkie wypady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 ... Że Pilsko przez kilkadziesiąt lat się nie rozwijało, i nawet jak je kupił w miarę bogaty inwestor, to okazał się głupem działającym bez wszystkich pieczątek, który po 2 idiotycznych działaniach z których się musiał wycofać i postawieniu 1 krótkiego krzesełka stracił całą ochotę na dalsze inwestycje.... Tadek Włażę pod stół i odszczekuję wyboldowany tekst!!! Okazało się, że wywiad z którego to wynikało, był pewnie tylko formą nacisku na władze i wpuszczeniem w kanał pseudoekologów. Na Pilsku powstają nowe krzesła - czteroosobowa wyprzęgana kanapa Tatralift na Buczynkę . Mam tylko nadzieję, że nie zapomną o naśnieżaniu... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 No tak, jak można nie wpaść że to Ty stoisz w cieniu, to jestem spokojny Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Daj im znać że Tatralift ma teraz tanie krzesła wyprzęgane. I niech kupią dużo armatek w Bukowinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 mamy dobrze, bo mamy blisko do większych i lepszych ośrodków ale czasami nie ma czasu wyskoczyć kawałek dalej dlatego trzeba się cieszyć że coś tu w naszej okolicy się buduje i rozwija, jak wszystko wyjdzie tak jak trzeba to będziemy mieć większy wybór na takie krótkie wypady Oczywista oczywistość i pewnie, że tak. Ale jak bym np. wolał, albo tez chciał aby na Bukowej Chacie w końcu ktos zacząl robic stok i koło stoku tak jak się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Podsumowujac nie robia nowych wyciagow zle, robia jeszcze gorzej...Zamieszkajcie np. w UK docenicie 100metrow oslej laczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Drutobrody Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Też trzymam mocno kciuki, ale szybki research o "duuuużym kapitale" ostudzil mój optymizm. Pożywiom uwidim, za dwa lata... Inwestorowi się nie spieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... radcom Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 To następna dobra nowina, w dniu dzisiejszym:http://www.youtube.c...eature=youtu.be Po tych słowach Nadleśniczego, jestem pełen optymizmu! Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 oby, oby, bo wstępny projekt wygląda bardzo zacnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyniu Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... zeberkaa Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Ja tam bym się młodego nie czepiała, słyszałam już wielu złotoustych i niewiele z ich oratorskich mów wynikało. Pożyjemy- zobaczymy. Obym tylko nie musiała już z balkonikiem chodzić na otwarcie. Bardziej niepokoi mnie fakt że jakoś nie zwróciłam uwagi o jakim inwestorze mowa. Przegapiłam czy nikt go nie nazwał? A młodego to chyba widziałam w kolejce do bufetu pod Żmijowcem więc przynajmniej wie jak wygląda stok , kanapa i knajpa pod stokiem. To już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... JackW Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Nie wiem na ile ma to związek z nowym inwestorem, ale "Bacówka" przechodzi, bądź już przeszła, do historii, 75 lat od powstania, 5 lat od remontu, dziwne i trochę szkoda tego miejsca... edit: Poszukałem informacji i faktycznie chodzi o budowę nowego wyciągu: http://ddz.old.doba....&id=45854&mod=6 Miejmy nadzieję, że na wyburzeniu się nie skończy zapał inwestora bo niejedna inwestycja kończyła się na "wykopaniu dziury" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza Nie wynika to jasno z Twojego postu - na zdjęciach jest moim zdaniem istniejące i działające schronisko Sowa (Marysieńka) położone między "Orłem" a Wielką Sową Co do wyciągu to od razu może "awansować" do ścisłej polskiej czołówki małych stacji - czego mu życzę. Troszkę płaski (1700 m z 300 m) to dobra niebieska lub słabsza czerwona ale nie ma co wybrzydzać jest nieźle. Coś mi się z tą przepustowością nie zgadza bo najlepsze znane mi wyciągi (8-mki) mają 3600 a standardem jest 2400. Jedna trasa z szybkiej czwórki to trochę mało ale jej szerokość - prawie 50 m powinna być w zupełności wystarczająca. Ostrzę sobie zęby i czekam na otwarcie. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Sorry pomylilem zdjęcia ale mysle ze sie domyslasz o co mniej wiecej mi chodzilo http://www.tygodnik....ser/bacowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ta powinni, postawią nowoczesny prostopadloscian z jednospadowym dachem a już najprędzej budkę kontener z kasą i czaszę z browarem. Ew. zakopianską budę z bali heeej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ale z Was marudy. Nie do zniesienia, normalnie. To co zbudują to sprawa drugorzędna. Liczy się jakie trasy wytną i jakie wyciągi postawią. Reszta dla prawdziwego narciarza jest drugorzędna. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Potoczek - Wielka Sowa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
arky Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Nie podzielam optymizmu i radości. 1084 ośrodek typu jeden wyciąg jedna trasa. Bez sensu... Tadek Tadeusz, to będzie tak zwany przerywnik sobotni lub niedzielny. Wstajesz o 8, zamiast do jakichś kościołów lub centrum handlowego, w godzinę jesteś na stoku po lekkim śniadanku, by po paru godzinach rozrywki na świeżym powietrzy z najbliższymi, pobawić się widokami ze schroniska i jedzonkiem (np. Orzeł) albo po szybszym powrocie z żoną w łóżku. Można alternatywnie też pójść do parku karmić gołębię lub łabędzie - co kto lubi... Z wielkimi wyprawami (np. z Łodzi ) to nie będzie miało nic wspólnego Więc czemu nie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 tak, Robert ostatnio tam był i mi opowiadał jak to wygląda i co tam się dzieje Jakoś nie jestem w tym względzie optymistycznie nastrojony, podobnie z resztą jak nie łykam ochów i achów w sprawie WS. Ale oby jak najlepiej to wyszło, czego też i sobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... buczek5 Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 No i mamy troche wiecej informacji. Jak narazie inwestor deklaruje sie na krzeslo https://www.youtube....h?v=L9DKA5vsSAk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Najlepszy jest leśniczy. Za bardzo mu się te wyciągi nie podobają, ale się ugioł dla dobra społeczności. Zacny Pan. Umowa z lasami to już konkret. Myślę że to się zrealizuje. Martwi tylko brak doświadczenia inwestora w branży narciarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Eee tam brak doświadczenia. Liczy się kto stoi za "inwestorem"... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 No tak, jak można nie wpaść że to Ty stoisz w cieniu, to jestem spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Jakoś nie jestem w tym względzie optymistycznie nastrojony, podobnie z resztą jak nie łykam ochów i achów w sprawie WS. Ale oby jak najlepiej to wyszło, czego też i sobie życzę mamy dobrze, bo mamy blisko do większych i lepszych ośrodków ale czasami nie ma czasu wyskoczyć kawałek dalej dlatego trzeba się cieszyć że coś tu w naszej okolicy się buduje i rozwija, jak wszystko wyjdzie tak jak trzeba to będziemy mieć większy wybór na takie krótkie wypady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 ... Że Pilsko przez kilkadziesiąt lat się nie rozwijało, i nawet jak je kupił w miarę bogaty inwestor, to okazał się głupem działającym bez wszystkich pieczątek, który po 2 idiotycznych działaniach z których się musiał wycofać i postawieniu 1 krótkiego krzesełka stracił całą ochotę na dalsze inwestycje.... Tadek Włażę pod stół i odszczekuję wyboldowany tekst!!! Okazało się, że wywiad z którego to wynikało, był pewnie tylko formą nacisku na władze i wpuszczeniem w kanał pseudoekologów. Na Pilsku powstają nowe krzesła - czteroosobowa wyprzęgana kanapa Tatralift na Buczynkę . Mam tylko nadzieję, że nie zapomną o naśnieżaniu... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 No tak, jak można nie wpaść że to Ty stoisz w cieniu, to jestem spokojny Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Daj im znać że Tatralift ma teraz tanie krzesła wyprzęgane. I niech kupią dużo armatek w Bukowinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 mamy dobrze, bo mamy blisko do większych i lepszych ośrodków ale czasami nie ma czasu wyskoczyć kawałek dalej dlatego trzeba się cieszyć że coś tu w naszej okolicy się buduje i rozwija, jak wszystko wyjdzie tak jak trzeba to będziemy mieć większy wybór na takie krótkie wypady Oczywista oczywistość i pewnie, że tak. Ale jak bym np. wolał, albo tez chciał aby na Bukowej Chacie w końcu ktos zacząl robic stok i koło stoku tak jak się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Podsumowujac nie robia nowych wyciagow zle, robia jeszcze gorzej...Zamieszkajcie np. w UK docenicie 100metrow oslej laczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Drutobrody Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Też trzymam mocno kciuki, ale szybki research o "duuuużym kapitale" ostudzil mój optymizm. Pożywiom uwidim, za dwa lata... Inwestorowi się nie spieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... radcom Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 To następna dobra nowina, w dniu dzisiejszym:http://www.youtube.c...eature=youtu.be Po tych słowach Nadleśniczego, jestem pełen optymizmu! Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 oby, oby, bo wstępny projekt wygląda bardzo zacnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyniu Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... zeberkaa Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Ja tam bym się młodego nie czepiała, słyszałam już wielu złotoustych i niewiele z ich oratorskich mów wynikało. Pożyjemy- zobaczymy. Obym tylko nie musiała już z balkonikiem chodzić na otwarcie. Bardziej niepokoi mnie fakt że jakoś nie zwróciłam uwagi o jakim inwestorze mowa. Przegapiłam czy nikt go nie nazwał? A młodego to chyba widziałam w kolejce do bufetu pod Żmijowcem więc przynajmniej wie jak wygląda stok , kanapa i knajpa pod stokiem. To już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... JackW Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Nie wiem na ile ma to związek z nowym inwestorem, ale "Bacówka" przechodzi, bądź już przeszła, do historii, 75 lat od powstania, 5 lat od remontu, dziwne i trochę szkoda tego miejsca... edit: Poszukałem informacji i faktycznie chodzi o budowę nowego wyciągu: http://ddz.old.doba....&id=45854&mod=6 Miejmy nadzieję, że na wyburzeniu się nie skończy zapał inwestora bo niejedna inwestycja kończyła się na "wykopaniu dziury" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza Nie wynika to jasno z Twojego postu - na zdjęciach jest moim zdaniem istniejące i działające schronisko Sowa (Marysieńka) położone między "Orłem" a Wielką Sową Co do wyciągu to od razu może "awansować" do ścisłej polskiej czołówki małych stacji - czego mu życzę. Troszkę płaski (1700 m z 300 m) to dobra niebieska lub słabsza czerwona ale nie ma co wybrzydzać jest nieźle. Coś mi się z tą przepustowością nie zgadza bo najlepsze znane mi wyciągi (8-mki) mają 3600 a standardem jest 2400. Jedna trasa z szybkiej czwórki to trochę mało ale jej szerokość - prawie 50 m powinna być w zupełności wystarczająca. Ostrzę sobie zęby i czekam na otwarcie. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Sorry pomylilem zdjęcia ale mysle ze sie domyslasz o co mniej wiecej mi chodzilo http://www.tygodnik....ser/bacowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ta powinni, postawią nowoczesny prostopadloscian z jednospadowym dachem a już najprędzej budkę kontener z kasą i czaszę z browarem. Ew. zakopianską budę z bali heeej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ale z Was marudy. Nie do zniesienia, normalnie. To co zbudują to sprawa drugorzędna. Liczy się jakie trasy wytną i jakie wyciągi postawią. Reszta dla prawdziwego narciarza jest drugorzędna. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Potoczek - Wielka Sowa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
juice Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 tak, Robert ostatnio tam był i mi opowiadał jak to wygląda i co tam się dzieje Jakoś nie jestem w tym względzie optymistycznie nastrojony, podobnie z resztą jak nie łykam ochów i achów w sprawie WS. Ale oby jak najlepiej to wyszło, czego też i sobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... buczek5 Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 No i mamy troche wiecej informacji. Jak narazie inwestor deklaruje sie na krzeslo https://www.youtube....h?v=L9DKA5vsSAk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Najlepszy jest leśniczy. Za bardzo mu się te wyciągi nie podobają, ale się ugioł dla dobra społeczności. Zacny Pan. Umowa z lasami to już konkret. Myślę że to się zrealizuje. Martwi tylko brak doświadczenia inwestora w branży narciarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Eee tam brak doświadczenia. Liczy się kto stoi za "inwestorem"... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 No tak, jak można nie wpaść że to Ty stoisz w cieniu, to jestem spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Jakoś nie jestem w tym względzie optymistycznie nastrojony, podobnie z resztą jak nie łykam ochów i achów w sprawie WS. Ale oby jak najlepiej to wyszło, czego też i sobie życzę mamy dobrze, bo mamy blisko do większych i lepszych ośrodków ale czasami nie ma czasu wyskoczyć kawałek dalej dlatego trzeba się cieszyć że coś tu w naszej okolicy się buduje i rozwija, jak wszystko wyjdzie tak jak trzeba to będziemy mieć większy wybór na takie krótkie wypady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 ... Że Pilsko przez kilkadziesiąt lat się nie rozwijało, i nawet jak je kupił w miarę bogaty inwestor, to okazał się głupem działającym bez wszystkich pieczątek, który po 2 idiotycznych działaniach z których się musiał wycofać i postawieniu 1 krótkiego krzesełka stracił całą ochotę na dalsze inwestycje.... Tadek Włażę pod stół i odszczekuję wyboldowany tekst!!! Okazało się, że wywiad z którego to wynikało, był pewnie tylko formą nacisku na władze i wpuszczeniem w kanał pseudoekologów. Na Pilsku powstają nowe krzesła - czteroosobowa wyprzęgana kanapa Tatralift na Buczynkę . Mam tylko nadzieję, że nie zapomną o naśnieżaniu... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 No tak, jak można nie wpaść że to Ty stoisz w cieniu, to jestem spokojny Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Daj im znać że Tatralift ma teraz tanie krzesła wyprzęgane. I niech kupią dużo armatek w Bukowinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 mamy dobrze, bo mamy blisko do większych i lepszych ośrodków ale czasami nie ma czasu wyskoczyć kawałek dalej dlatego trzeba się cieszyć że coś tu w naszej okolicy się buduje i rozwija, jak wszystko wyjdzie tak jak trzeba to będziemy mieć większy wybór na takie krótkie wypady Oczywista oczywistość i pewnie, że tak. Ale jak bym np. wolał, albo tez chciał aby na Bukowej Chacie w końcu ktos zacząl robic stok i koło stoku tak jak się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Podsumowujac nie robia nowych wyciagow zle, robia jeszcze gorzej...Zamieszkajcie np. w UK docenicie 100metrow oslej laczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Drutobrody Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Też trzymam mocno kciuki, ale szybki research o "duuuużym kapitale" ostudzil mój optymizm. Pożywiom uwidim, za dwa lata... Inwestorowi się nie spieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... radcom Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 To następna dobra nowina, w dniu dzisiejszym:http://www.youtube.c...eature=youtu.be Po tych słowach Nadleśniczego, jestem pełen optymizmu! Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 oby, oby, bo wstępny projekt wygląda bardzo zacnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyniu Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... zeberkaa Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Ja tam bym się młodego nie czepiała, słyszałam już wielu złotoustych i niewiele z ich oratorskich mów wynikało. Pożyjemy- zobaczymy. Obym tylko nie musiała już z balkonikiem chodzić na otwarcie. Bardziej niepokoi mnie fakt że jakoś nie zwróciłam uwagi o jakim inwestorze mowa. Przegapiłam czy nikt go nie nazwał? A młodego to chyba widziałam w kolejce do bufetu pod Żmijowcem więc przynajmniej wie jak wygląda stok , kanapa i knajpa pod stokiem. To już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... JackW Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Nie wiem na ile ma to związek z nowym inwestorem, ale "Bacówka" przechodzi, bądź już przeszła, do historii, 75 lat od powstania, 5 lat od remontu, dziwne i trochę szkoda tego miejsca... edit: Poszukałem informacji i faktycznie chodzi o budowę nowego wyciągu: http://ddz.old.doba....&id=45854&mod=6 Miejmy nadzieję, że na wyburzeniu się nie skończy zapał inwestora bo niejedna inwestycja kończyła się na "wykopaniu dziury" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza Nie wynika to jasno z Twojego postu - na zdjęciach jest moim zdaniem istniejące i działające schronisko Sowa (Marysieńka) położone między "Orłem" a Wielką Sową Co do wyciągu to od razu może "awansować" do ścisłej polskiej czołówki małych stacji - czego mu życzę. Troszkę płaski (1700 m z 300 m) to dobra niebieska lub słabsza czerwona ale nie ma co wybrzydzać jest nieźle. Coś mi się z tą przepustowością nie zgadza bo najlepsze znane mi wyciągi (8-mki) mają 3600 a standardem jest 2400. Jedna trasa z szybkiej czwórki to trochę mało ale jej szerokość - prawie 50 m powinna być w zupełności wystarczająca. Ostrzę sobie zęby i czekam na otwarcie. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Sorry pomylilem zdjęcia ale mysle ze sie domyslasz o co mniej wiecej mi chodzilo http://www.tygodnik....ser/bacowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ta powinni, postawią nowoczesny prostopadloscian z jednospadowym dachem a już najprędzej budkę kontener z kasą i czaszę z browarem. Ew. zakopianską budę z bali heeej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ale z Was marudy. Nie do zniesienia, normalnie. To co zbudują to sprawa drugorzędna. Liczy się jakie trasy wytną i jakie wyciągi postawią. Reszta dla prawdziwego narciarza jest drugorzędna. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Potoczek - Wielka Sowa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
buczek5 Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 No i mamy troche wiecej informacji. Jak narazie inwestor deklaruje sie na krzeslo https://www.youtube....h?v=L9DKA5vsSAk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Najlepszy jest leśniczy. Za bardzo mu się te wyciągi nie podobają, ale się ugioł dla dobra społeczności. Zacny Pan. Umowa z lasami to już konkret. Myślę że to się zrealizuje. Martwi tylko brak doświadczenia inwestora w branży narciarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Eee tam brak doświadczenia. Liczy się kto stoi za "inwestorem"... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 No tak, jak można nie wpaść że to Ty stoisz w cieniu, to jestem spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Jakoś nie jestem w tym względzie optymistycznie nastrojony, podobnie z resztą jak nie łykam ochów i achów w sprawie WS. Ale oby jak najlepiej to wyszło, czego też i sobie życzę mamy dobrze, bo mamy blisko do większych i lepszych ośrodków ale czasami nie ma czasu wyskoczyć kawałek dalej dlatego trzeba się cieszyć że coś tu w naszej okolicy się buduje i rozwija, jak wszystko wyjdzie tak jak trzeba to będziemy mieć większy wybór na takie krótkie wypady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 ... Że Pilsko przez kilkadziesiąt lat się nie rozwijało, i nawet jak je kupił w miarę bogaty inwestor, to okazał się głupem działającym bez wszystkich pieczątek, który po 2 idiotycznych działaniach z których się musiał wycofać i postawieniu 1 krótkiego krzesełka stracił całą ochotę na dalsze inwestycje.... Tadek Włażę pod stół i odszczekuję wyboldowany tekst!!! Okazało się, że wywiad z którego to wynikało, był pewnie tylko formą nacisku na władze i wpuszczeniem w kanał pseudoekologów. Na Pilsku powstają nowe krzesła - czteroosobowa wyprzęgana kanapa Tatralift na Buczynkę . Mam tylko nadzieję, że nie zapomną o naśnieżaniu... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 No tak, jak można nie wpaść że to Ty stoisz w cieniu, to jestem spokojny Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Daj im znać że Tatralift ma teraz tanie krzesła wyprzęgane. I niech kupią dużo armatek w Bukowinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 mamy dobrze, bo mamy blisko do większych i lepszych ośrodków ale czasami nie ma czasu wyskoczyć kawałek dalej dlatego trzeba się cieszyć że coś tu w naszej okolicy się buduje i rozwija, jak wszystko wyjdzie tak jak trzeba to będziemy mieć większy wybór na takie krótkie wypady Oczywista oczywistość i pewnie, że tak. Ale jak bym np. wolał, albo tez chciał aby na Bukowej Chacie w końcu ktos zacząl robic stok i koło stoku tak jak się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Podsumowujac nie robia nowych wyciagow zle, robia jeszcze gorzej...Zamieszkajcie np. w UK docenicie 100metrow oslej laczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Drutobrody Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Też trzymam mocno kciuki, ale szybki research o "duuuużym kapitale" ostudzil mój optymizm. Pożywiom uwidim, za dwa lata... Inwestorowi się nie spieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... radcom Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 To następna dobra nowina, w dniu dzisiejszym:http://www.youtube.c...eature=youtu.be Po tych słowach Nadleśniczego, jestem pełen optymizmu! Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 oby, oby, bo wstępny projekt wygląda bardzo zacnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyniu Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... zeberkaa Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Ja tam bym się młodego nie czepiała, słyszałam już wielu złotoustych i niewiele z ich oratorskich mów wynikało. Pożyjemy- zobaczymy. Obym tylko nie musiała już z balkonikiem chodzić na otwarcie. Bardziej niepokoi mnie fakt że jakoś nie zwróciłam uwagi o jakim inwestorze mowa. Przegapiłam czy nikt go nie nazwał? A młodego to chyba widziałam w kolejce do bufetu pod Żmijowcem więc przynajmniej wie jak wygląda stok , kanapa i knajpa pod stokiem. To już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... JackW Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Nie wiem na ile ma to związek z nowym inwestorem, ale "Bacówka" przechodzi, bądź już przeszła, do historii, 75 lat od powstania, 5 lat od remontu, dziwne i trochę szkoda tego miejsca... edit: Poszukałem informacji i faktycznie chodzi o budowę nowego wyciągu: http://ddz.old.doba....&id=45854&mod=6 Miejmy nadzieję, że na wyburzeniu się nie skończy zapał inwestora bo niejedna inwestycja kończyła się na "wykopaniu dziury" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza Nie wynika to jasno z Twojego postu - na zdjęciach jest moim zdaniem istniejące i działające schronisko Sowa (Marysieńka) położone między "Orłem" a Wielką Sową Co do wyciągu to od razu może "awansować" do ścisłej polskiej czołówki małych stacji - czego mu życzę. Troszkę płaski (1700 m z 300 m) to dobra niebieska lub słabsza czerwona ale nie ma co wybrzydzać jest nieźle. Coś mi się z tą przepustowością nie zgadza bo najlepsze znane mi wyciągi (8-mki) mają 3600 a standardem jest 2400. Jedna trasa z szybkiej czwórki to trochę mało ale jej szerokość - prawie 50 m powinna być w zupełności wystarczająca. Ostrzę sobie zęby i czekam na otwarcie. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Sorry pomylilem zdjęcia ale mysle ze sie domyslasz o co mniej wiecej mi chodzilo http://www.tygodnik....ser/bacowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ta powinni, postawią nowoczesny prostopadloscian z jednospadowym dachem a już najprędzej budkę kontener z kasą i czaszę z browarem. Ew. zakopianską budę z bali heeej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ale z Was marudy. Nie do zniesienia, normalnie. To co zbudują to sprawa drugorzędna. Liczy się jakie trasy wytną i jakie wyciągi postawią. Reszta dla prawdziwego narciarza jest drugorzędna. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Potoczek - Wielka Sowa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Tadeusz T Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 ... Że Pilsko przez kilkadziesiąt lat się nie rozwijało, i nawet jak je kupił w miarę bogaty inwestor, to okazał się głupem działającym bez wszystkich pieczątek, który po 2 idiotycznych działaniach z których się musiał wycofać i postawieniu 1 krótkiego krzesełka stracił całą ochotę na dalsze inwestycje.... Tadek Włażę pod stół i odszczekuję wyboldowany tekst!!! Okazało się, że wywiad z którego to wynikało, był pewnie tylko formą nacisku na władze i wpuszczeniem w kanał pseudoekologów. Na Pilsku powstają nowe krzesła - czteroosobowa wyprzęgana kanapa Tatralift na Buczynkę . Mam tylko nadzieję, że nie zapomną o naśnieżaniu... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 No tak, jak można nie wpaść że to Ty stoisz w cieniu, to jestem spokojny Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Daj im znać że Tatralift ma teraz tanie krzesła wyprzęgane. I niech kupią dużo armatek w Bukowinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 mamy dobrze, bo mamy blisko do większych i lepszych ośrodków ale czasami nie ma czasu wyskoczyć kawałek dalej dlatego trzeba się cieszyć że coś tu w naszej okolicy się buduje i rozwija, jak wszystko wyjdzie tak jak trzeba to będziemy mieć większy wybór na takie krótkie wypady Oczywista oczywistość i pewnie, że tak. Ale jak bym np. wolał, albo tez chciał aby na Bukowej Chacie w końcu ktos zacząl robic stok i koło stoku tak jak się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Podsumowujac nie robia nowych wyciagow zle, robia jeszcze gorzej...Zamieszkajcie np. w UK docenicie 100metrow oslej laczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Drutobrody Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Też trzymam mocno kciuki, ale szybki research o "duuuużym kapitale" ostudzil mój optymizm. Pożywiom uwidim, za dwa lata... Inwestorowi się nie spieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... radcom Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 To następna dobra nowina, w dniu dzisiejszym:http://www.youtube.c...eature=youtu.be Po tych słowach Nadleśniczego, jestem pełen optymizmu! Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 oby, oby, bo wstępny projekt wygląda bardzo zacnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyniu Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... zeberkaa Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Ja tam bym się młodego nie czepiała, słyszałam już wielu złotoustych i niewiele z ich oratorskich mów wynikało. Pożyjemy- zobaczymy. Obym tylko nie musiała już z balkonikiem chodzić na otwarcie. Bardziej niepokoi mnie fakt że jakoś nie zwróciłam uwagi o jakim inwestorze mowa. Przegapiłam czy nikt go nie nazwał? A młodego to chyba widziałam w kolejce do bufetu pod Żmijowcem więc przynajmniej wie jak wygląda stok , kanapa i knajpa pod stokiem. To już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... JackW Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Nie wiem na ile ma to związek z nowym inwestorem, ale "Bacówka" przechodzi, bądź już przeszła, do historii, 75 lat od powstania, 5 lat od remontu, dziwne i trochę szkoda tego miejsca... edit: Poszukałem informacji i faktycznie chodzi o budowę nowego wyciągu: http://ddz.old.doba....&id=45854&mod=6 Miejmy nadzieję, że na wyburzeniu się nie skończy zapał inwestora bo niejedna inwestycja kończyła się na "wykopaniu dziury" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza Nie wynika to jasno z Twojego postu - na zdjęciach jest moim zdaniem istniejące i działające schronisko Sowa (Marysieńka) położone między "Orłem" a Wielką Sową Co do wyciągu to od razu może "awansować" do ścisłej polskiej czołówki małych stacji - czego mu życzę. Troszkę płaski (1700 m z 300 m) to dobra niebieska lub słabsza czerwona ale nie ma co wybrzydzać jest nieźle. Coś mi się z tą przepustowością nie zgadza bo najlepsze znane mi wyciągi (8-mki) mają 3600 a standardem jest 2400. Jedna trasa z szybkiej czwórki to trochę mało ale jej szerokość - prawie 50 m powinna być w zupełności wystarczająca. Ostrzę sobie zęby i czekam na otwarcie. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Sorry pomylilem zdjęcia ale mysle ze sie domyslasz o co mniej wiecej mi chodzilo http://www.tygodnik....ser/bacowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ta powinni, postawią nowoczesny prostopadloscian z jednospadowym dachem a już najprędzej budkę kontener z kasą i czaszę z browarem. Ew. zakopianską budę z bali heeej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ale z Was marudy. Nie do zniesienia, normalnie. To co zbudują to sprawa drugorzędna. Liczy się jakie trasy wytną i jakie wyciągi postawią. Reszta dla prawdziwego narciarza jest drugorzędna. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Potoczek - Wielka Sowa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
radcom Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 No tak, jak można nie wpaść że to Ty stoisz w cieniu, to jestem spokojny Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Daj im znać że Tatralift ma teraz tanie krzesła wyprzęgane. I niech kupią dużo armatek w Bukowinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 mamy dobrze, bo mamy blisko do większych i lepszych ośrodków ale czasami nie ma czasu wyskoczyć kawałek dalej dlatego trzeba się cieszyć że coś tu w naszej okolicy się buduje i rozwija, jak wszystko wyjdzie tak jak trzeba to będziemy mieć większy wybór na takie krótkie wypady Oczywista oczywistość i pewnie, że tak. Ale jak bym np. wolał, albo tez chciał aby na Bukowej Chacie w końcu ktos zacząl robic stok i koło stoku tak jak się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Podsumowujac nie robia nowych wyciagow zle, robia jeszcze gorzej...Zamieszkajcie np. w UK docenicie 100metrow oslej laczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Drutobrody Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Też trzymam mocno kciuki, ale szybki research o "duuuużym kapitale" ostudzil mój optymizm. Pożywiom uwidim, za dwa lata... Inwestorowi się nie spieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... radcom Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 To następna dobra nowina, w dniu dzisiejszym:http://www.youtube.c...eature=youtu.be Po tych słowach Nadleśniczego, jestem pełen optymizmu! Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 oby, oby, bo wstępny projekt wygląda bardzo zacnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyniu Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... zeberkaa Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Ja tam bym się młodego nie czepiała, słyszałam już wielu złotoustych i niewiele z ich oratorskich mów wynikało. Pożyjemy- zobaczymy. Obym tylko nie musiała już z balkonikiem chodzić na otwarcie. Bardziej niepokoi mnie fakt że jakoś nie zwróciłam uwagi o jakim inwestorze mowa. Przegapiłam czy nikt go nie nazwał? A młodego to chyba widziałam w kolejce do bufetu pod Żmijowcem więc przynajmniej wie jak wygląda stok , kanapa i knajpa pod stokiem. To już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... JackW Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Nie wiem na ile ma to związek z nowym inwestorem, ale "Bacówka" przechodzi, bądź już przeszła, do historii, 75 lat od powstania, 5 lat od remontu, dziwne i trochę szkoda tego miejsca... edit: Poszukałem informacji i faktycznie chodzi o budowę nowego wyciągu: http://ddz.old.doba....&id=45854&mod=6 Miejmy nadzieję, że na wyburzeniu się nie skończy zapał inwestora bo niejedna inwestycja kończyła się na "wykopaniu dziury" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza Nie wynika to jasno z Twojego postu - na zdjęciach jest moim zdaniem istniejące i działające schronisko Sowa (Marysieńka) położone między "Orłem" a Wielką Sową Co do wyciągu to od razu może "awansować" do ścisłej polskiej czołówki małych stacji - czego mu życzę. Troszkę płaski (1700 m z 300 m) to dobra niebieska lub słabsza czerwona ale nie ma co wybrzydzać jest nieźle. Coś mi się z tą przepustowością nie zgadza bo najlepsze znane mi wyciągi (8-mki) mają 3600 a standardem jest 2400. Jedna trasa z szybkiej czwórki to trochę mało ale jej szerokość - prawie 50 m powinna być w zupełności wystarczająca. Ostrzę sobie zęby i czekam na otwarcie. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Sorry pomylilem zdjęcia ale mysle ze sie domyslasz o co mniej wiecej mi chodzilo http://www.tygodnik....ser/bacowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ta powinni, postawią nowoczesny prostopadloscian z jednospadowym dachem a już najprędzej budkę kontener z kasą i czaszę z browarem. Ew. zakopianską budę z bali heeej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ale z Was marudy. Nie do zniesienia, normalnie. To co zbudują to sprawa drugorzędna. Liczy się jakie trasy wytną i jakie wyciągi postawią. Reszta dla prawdziwego narciarza jest drugorzędna. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Potoczek - Wielka Sowa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MarioJ Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Daj im znać że Tatralift ma teraz tanie krzesła wyprzęgane. I niech kupią dużo armatek w Bukowinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 mamy dobrze, bo mamy blisko do większych i lepszych ośrodków ale czasami nie ma czasu wyskoczyć kawałek dalej dlatego trzeba się cieszyć że coś tu w naszej okolicy się buduje i rozwija, jak wszystko wyjdzie tak jak trzeba to będziemy mieć większy wybór na takie krótkie wypady Oczywista oczywistość i pewnie, że tak. Ale jak bym np. wolał, albo tez chciał aby na Bukowej Chacie w końcu ktos zacząl robic stok i koło stoku tak jak się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Podsumowujac nie robia nowych wyciagow zle, robia jeszcze gorzej...Zamieszkajcie np. w UK docenicie 100metrow oslej laczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Drutobrody Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Też trzymam mocno kciuki, ale szybki research o "duuuużym kapitale" ostudzil mój optymizm. Pożywiom uwidim, za dwa lata... Inwestorowi się nie spieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... radcom Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 To następna dobra nowina, w dniu dzisiejszym:http://www.youtube.c...eature=youtu.be Po tych słowach Nadleśniczego, jestem pełen optymizmu! Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 oby, oby, bo wstępny projekt wygląda bardzo zacnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyniu Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... zeberkaa Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Ja tam bym się młodego nie czepiała, słyszałam już wielu złotoustych i niewiele z ich oratorskich mów wynikało. Pożyjemy- zobaczymy. Obym tylko nie musiała już z balkonikiem chodzić na otwarcie. Bardziej niepokoi mnie fakt że jakoś nie zwróciłam uwagi o jakim inwestorze mowa. Przegapiłam czy nikt go nie nazwał? A młodego to chyba widziałam w kolejce do bufetu pod Żmijowcem więc przynajmniej wie jak wygląda stok , kanapa i knajpa pod stokiem. To już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... JackW Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Nie wiem na ile ma to związek z nowym inwestorem, ale "Bacówka" przechodzi, bądź już przeszła, do historii, 75 lat od powstania, 5 lat od remontu, dziwne i trochę szkoda tego miejsca... edit: Poszukałem informacji i faktycznie chodzi o budowę nowego wyciągu: http://ddz.old.doba....&id=45854&mod=6 Miejmy nadzieję, że na wyburzeniu się nie skończy zapał inwestora bo niejedna inwestycja kończyła się na "wykopaniu dziury" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza Nie wynika to jasno z Twojego postu - na zdjęciach jest moim zdaniem istniejące i działające schronisko Sowa (Marysieńka) położone między "Orłem" a Wielką Sową Co do wyciągu to od razu może "awansować" do ścisłej polskiej czołówki małych stacji - czego mu życzę. Troszkę płaski (1700 m z 300 m) to dobra niebieska lub słabsza czerwona ale nie ma co wybrzydzać jest nieźle. Coś mi się z tą przepustowością nie zgadza bo najlepsze znane mi wyciągi (8-mki) mają 3600 a standardem jest 2400. Jedna trasa z szybkiej czwórki to trochę mało ale jej szerokość - prawie 50 m powinna być w zupełności wystarczająca. Ostrzę sobie zęby i czekam na otwarcie. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Sorry pomylilem zdjęcia ale mysle ze sie domyslasz o co mniej wiecej mi chodzilo http://www.tygodnik....ser/bacowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ta powinni, postawią nowoczesny prostopadloscian z jednospadowym dachem a już najprędzej budkę kontener z kasą i czaszę z browarem. Ew. zakopianską budę z bali heeej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ale z Was marudy. Nie do zniesienia, normalnie. To co zbudują to sprawa drugorzędna. Liczy się jakie trasy wytną i jakie wyciągi postawią. Reszta dla prawdziwego narciarza jest drugorzędna. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Potoczek - Wielka Sowa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
juice Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 mamy dobrze, bo mamy blisko do większych i lepszych ośrodków ale czasami nie ma czasu wyskoczyć kawałek dalej dlatego trzeba się cieszyć że coś tu w naszej okolicy się buduje i rozwija, jak wszystko wyjdzie tak jak trzeba to będziemy mieć większy wybór na takie krótkie wypady Oczywista oczywistość i pewnie, że tak. Ale jak bym np. wolał, albo tez chciał aby na Bukowej Chacie w końcu ktos zacząl robic stok i koło stoku tak jak się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Podsumowujac nie robia nowych wyciagow zle, robia jeszcze gorzej...Zamieszkajcie np. w UK docenicie 100metrow oslej laczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Drutobrody Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Też trzymam mocno kciuki, ale szybki research o "duuuużym kapitale" ostudzil mój optymizm. Pożywiom uwidim, za dwa lata... Inwestorowi się nie spieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... radcom Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 To następna dobra nowina, w dniu dzisiejszym:http://www.youtube.c...eature=youtu.be Po tych słowach Nadleśniczego, jestem pełen optymizmu! Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 oby, oby, bo wstępny projekt wygląda bardzo zacnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyniu Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... zeberkaa Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Ja tam bym się młodego nie czepiała, słyszałam już wielu złotoustych i niewiele z ich oratorskich mów wynikało. Pożyjemy- zobaczymy. Obym tylko nie musiała już z balkonikiem chodzić na otwarcie. Bardziej niepokoi mnie fakt że jakoś nie zwróciłam uwagi o jakim inwestorze mowa. Przegapiłam czy nikt go nie nazwał? A młodego to chyba widziałam w kolejce do bufetu pod Żmijowcem więc przynajmniej wie jak wygląda stok , kanapa i knajpa pod stokiem. To już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... JackW Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Nie wiem na ile ma to związek z nowym inwestorem, ale "Bacówka" przechodzi, bądź już przeszła, do historii, 75 lat od powstania, 5 lat od remontu, dziwne i trochę szkoda tego miejsca... edit: Poszukałem informacji i faktycznie chodzi o budowę nowego wyciągu: http://ddz.old.doba....&id=45854&mod=6 Miejmy nadzieję, że na wyburzeniu się nie skończy zapał inwestora bo niejedna inwestycja kończyła się na "wykopaniu dziury" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza Nie wynika to jasno z Twojego postu - na zdjęciach jest moim zdaniem istniejące i działające schronisko Sowa (Marysieńka) położone między "Orłem" a Wielką Sową Co do wyciągu to od razu może "awansować" do ścisłej polskiej czołówki małych stacji - czego mu życzę. Troszkę płaski (1700 m z 300 m) to dobra niebieska lub słabsza czerwona ale nie ma co wybrzydzać jest nieźle. Coś mi się z tą przepustowością nie zgadza bo najlepsze znane mi wyciągi (8-mki) mają 3600 a standardem jest 2400. Jedna trasa z szybkiej czwórki to trochę mało ale jej szerokość - prawie 50 m powinna być w zupełności wystarczająca. Ostrzę sobie zęby i czekam na otwarcie. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Sorry pomylilem zdjęcia ale mysle ze sie domyslasz o co mniej wiecej mi chodzilo http://www.tygodnik....ser/bacowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ta powinni, postawią nowoczesny prostopadloscian z jednospadowym dachem a już najprędzej budkę kontener z kasą i czaszę z browarem. Ew. zakopianską budę z bali heeej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ale z Was marudy. Nie do zniesienia, normalnie. To co zbudują to sprawa drugorzędna. Liczy się jakie trasy wytną i jakie wyciągi postawią. Reszta dla prawdziwego narciarza jest drugorzędna. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Potoczek - Wielka Sowa
pytek23 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Podsumowujac nie robia nowych wyciagow zle, robia jeszcze gorzej...Zamieszkajcie np. w UK docenicie 100metrow oslej laczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drutobrody Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Raczej duuuuży kapitał. Pozdrawiam, radcom Też trzymam mocno kciuki, ale szybki research o "duuuużym kapitale" ostudzil mój optymizm. Pożywiom uwidim, za dwa lata... Inwestorowi się nie spieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... radcom Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 To następna dobra nowina, w dniu dzisiejszym:http://www.youtube.c...eature=youtu.be Po tych słowach Nadleśniczego, jestem pełen optymizmu! Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 oby, oby, bo wstępny projekt wygląda bardzo zacnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyniu Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... zeberkaa Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Ja tam bym się młodego nie czepiała, słyszałam już wielu złotoustych i niewiele z ich oratorskich mów wynikało. Pożyjemy- zobaczymy. Obym tylko nie musiała już z balkonikiem chodzić na otwarcie. Bardziej niepokoi mnie fakt że jakoś nie zwróciłam uwagi o jakim inwestorze mowa. Przegapiłam czy nikt go nie nazwał? A młodego to chyba widziałam w kolejce do bufetu pod Żmijowcem więc przynajmniej wie jak wygląda stok , kanapa i knajpa pod stokiem. To już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... JackW Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Nie wiem na ile ma to związek z nowym inwestorem, ale "Bacówka" przechodzi, bądź już przeszła, do historii, 75 lat od powstania, 5 lat od remontu, dziwne i trochę szkoda tego miejsca... edit: Poszukałem informacji i faktycznie chodzi o budowę nowego wyciągu: http://ddz.old.doba....&id=45854&mod=6 Miejmy nadzieję, że na wyburzeniu się nie skończy zapał inwestora bo niejedna inwestycja kończyła się na "wykopaniu dziury" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza Nie wynika to jasno z Twojego postu - na zdjęciach jest moim zdaniem istniejące i działające schronisko Sowa (Marysieńka) położone między "Orłem" a Wielką Sową Co do wyciągu to od razu może "awansować" do ścisłej polskiej czołówki małych stacji - czego mu życzę. Troszkę płaski (1700 m z 300 m) to dobra niebieska lub słabsza czerwona ale nie ma co wybrzydzać jest nieźle. Coś mi się z tą przepustowością nie zgadza bo najlepsze znane mi wyciągi (8-mki) mają 3600 a standardem jest 2400. Jedna trasa z szybkiej czwórki to trochę mało ale jej szerokość - prawie 50 m powinna być w zupełności wystarczająca. Ostrzę sobie zęby i czekam na otwarcie. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Sorry pomylilem zdjęcia ale mysle ze sie domyslasz o co mniej wiecej mi chodzilo http://www.tygodnik....ser/bacowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ta powinni, postawią nowoczesny prostopadloscian z jednospadowym dachem a już najprędzej budkę kontener z kasą i czaszę z browarem. Ew. zakopianską budę z bali heeej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ale z Was marudy. Nie do zniesienia, normalnie. To co zbudują to sprawa drugorzędna. Liczy się jakie trasy wytną i jakie wyciągi postawią. Reszta dla prawdziwego narciarza jest drugorzędna. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Potoczek - Wielka Sowa
radcom Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 To następna dobra nowina, w dniu dzisiejszym:http://www.youtube.c...eature=youtu.be Po tych słowach Nadleśniczego, jestem pełen optymizmu! Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertK Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 oby, oby, bo wstępny projekt wygląda bardzo zacnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyniu Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Oby wszystko poszło w dobrym kierunku bo na mnie inwestor dobrego wrażenia nie robi - a właściwie jego przedstawiciel. Tak czy inaczej trzymam kciuki... Ja tam bym się młodego nie czepiała, słyszałam już wielu złotoustych i niewiele z ich oratorskich mów wynikało. Pożyjemy- zobaczymy. Obym tylko nie musiała już z balkonikiem chodzić na otwarcie. Bardziej niepokoi mnie fakt że jakoś nie zwróciłam uwagi o jakim inwestorze mowa. Przegapiłam czy nikt go nie nazwał? A młodego to chyba widziałam w kolejce do bufetu pod Żmijowcem więc przynajmniej wie jak wygląda stok , kanapa i knajpa pod stokiem. To już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... JackW Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Nie wiem na ile ma to związek z nowym inwestorem, ale "Bacówka" przechodzi, bądź już przeszła, do historii, 75 lat od powstania, 5 lat od remontu, dziwne i trochę szkoda tego miejsca... edit: Poszukałem informacji i faktycznie chodzi o budowę nowego wyciągu: http://ddz.old.doba....&id=45854&mod=6 Miejmy nadzieję, że na wyburzeniu się nie skończy zapał inwestora bo niejedna inwestycja kończyła się na "wykopaniu dziury" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza Nie wynika to jasno z Twojego postu - na zdjęciach jest moim zdaniem istniejące i działające schronisko Sowa (Marysieńka) położone między "Orłem" a Wielką Sową Co do wyciągu to od razu może "awansować" do ścisłej polskiej czołówki małych stacji - czego mu życzę. Troszkę płaski (1700 m z 300 m) to dobra niebieska lub słabsza czerwona ale nie ma co wybrzydzać jest nieźle. Coś mi się z tą przepustowością nie zgadza bo najlepsze znane mi wyciągi (8-mki) mają 3600 a standardem jest 2400. Jedna trasa z szybkiej czwórki to trochę mało ale jej szerokość - prawie 50 m powinna być w zupełności wystarczająca. Ostrzę sobie zęby i czekam na otwarcie. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Sorry pomylilem zdjęcia ale mysle ze sie domyslasz o co mniej wiecej mi chodzilo http://www.tygodnik....ser/bacowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ta powinni, postawią nowoczesny prostopadloscian z jednospadowym dachem a już najprędzej budkę kontener z kasą i czaszę z browarem. Ew. zakopianską budę z bali heeej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ale z Was marudy. Nie do zniesienia, normalnie. To co zbudują to sprawa drugorzędna. Liczy się jakie trasy wytną i jakie wyciągi postawią. Reszta dla prawdziwego narciarza jest drugorzędna. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
JackW Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Nie wiem na ile ma to związek z nowym inwestorem, ale "Bacówka" przechodzi, bądź już przeszła, do historii, 75 lat od powstania, 5 lat od remontu, dziwne i trochę szkoda tego miejsca... edit: Poszukałem informacji i faktycznie chodzi o budowę nowego wyciągu: http://ddz.old.doba....&id=45854&mod=6 Miejmy nadzieję, że na wyburzeniu się nie skończy zapał inwestora bo niejedna inwestycja kończyła się na "wykopaniu dziury" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieszyczanin Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Mysle, ze powinni zbudowac cos w stylu starosudeckim (sa np. w Walimiu budynki z XVIII albo XIX w ) albo przypomniec sobie stara bacowke, ktora wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza http://pl.wikipedia....nisko_Sowa.JPG wg mnie miala duzo wiekszy urok niz ta pozniejsza Nie wynika to jasno z Twojego postu - na zdjęciach jest moim zdaniem istniejące i działające schronisko Sowa (Marysieńka) położone między "Orłem" a Wielką Sową Co do wyciągu to od razu może "awansować" do ścisłej polskiej czołówki małych stacji - czego mu życzę. Troszkę płaski (1700 m z 300 m) to dobra niebieska lub słabsza czerwona ale nie ma co wybrzydzać jest nieźle. Coś mi się z tą przepustowością nie zgadza bo najlepsze znane mi wyciągi (8-mki) mają 3600 a standardem jest 2400. Jedna trasa z szybkiej czwórki to trochę mało ale jej szerokość - prawie 50 m powinna być w zupełności wystarczająca. Ostrzę sobie zęby i czekam na otwarcie. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pieszyczanin Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Sorry pomylilem zdjęcia ale mysle ze sie domyslasz o co mniej wiecej mi chodzilo http://www.tygodnik....ser/bacowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ta powinni, postawią nowoczesny prostopadloscian z jednospadowym dachem a już najprędzej budkę kontener z kasą i czaszę z browarem. Ew. zakopianską budę z bali heeej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ale z Was marudy. Nie do zniesienia, normalnie. To co zbudują to sprawa drugorzędna. Liczy się jakie trasy wytną i jakie wyciągi postawią. Reszta dla prawdziwego narciarza jest drugorzędna. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
pieszyczanin Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Sorry pomylilem zdjęcia ale mysle ze sie domyslasz o co mniej wiecej mi chodzilo http://www.tygodnik....ser/bacowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ta powinni, postawią nowoczesny prostopadloscian z jednospadowym dachem a już najprędzej budkę kontener z kasą i czaszę z browarem. Ew. zakopianską budę z bali heeej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ale z Was marudy. Nie do zniesienia, normalnie. To co zbudują to sprawa drugorzędna. Liczy się jakie trasy wytną i jakie wyciągi postawią. Reszta dla prawdziwego narciarza jest drugorzędna. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi