@rco Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Wydaje się że Wielka Sowa ma się i będzie się mieć dobrze Mimo zamkniętego wyciągu, WS ma swoje drugie życie, nadal przyjeżdżają tam osoby aby pojeździć na sankach i pouczyć się samemu jeździć na nartach (w weekendy), w zwykłe dni widać osoby które z buta wchodzą pod górę i później zjeżdzają. Lokalne źródła są bardzo tajemnicze (nie chcą potwierdzić czy chodzi o Winterpol), ale twierdzą że w przyszłym roku na 100% ruszy wyciąg z samej góry (nie chcieli powiedzieć czy kanapa czy orczyk), tej zimy niestety ale nie zdążą uruchomić niczego. Pożyjemy, zobaczymy pozdrawiam @rco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 24 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Byłem dzisiaj "zasięgnąć języka". Jest dobrze. Zielone światło dla prawdziwej inwestycji (poszerzenie tras, kanapa, ew. gondola, pełna infrastruktura, rozbudowa stacji...) nawet "leśni" są za. No i co najważniejsze, jest kilku poważnych "graczy z branży", nie tyko rodzimych. Póki co wygląda to tak: https://picasaweb.go...gCIuzupPLrZzrSA Sami popatrzcie, ta góra ma potencjał... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczek5 Napisano 24 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Byłem dzisiaj "zasięgnąć języka". Jest dobrze. Zielone światło dla prawdziwej inwestycji (poszerzenie tras, kanapa, ew. gondola, pełna infrastruktura, rozbudowa stacji...) nawet "leśni" są za. No i co najważniejsze, jest kilku poważnych "graczy z branży", nie tyko rodzimych. Póki co wygląda to tak: https://picasaweb.go...gCIuzupPLrZzrSA Sami popatrzcie, ta góra ma potencjał... Pozdrawiam, radcom Oby oby!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edwin110 Napisano 25 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Byłem dzisiaj "zasięgnąć języka". Jest dobrze. Zielone światło dla prawdziwej inwestycji (poszerzenie tras, kanapa, ew. gondola, pełna infrastruktura, rozbudowa stacji...) nawet "leśni" są za. No i co najważniejsze, jest kilku poważnych "graczy z branży", nie tyko rodzimych. Póki co wygląda to tak: https://picasaweb.go...gCIuzupPLrZzrSA Sami popatrzcie, ta góra ma potencjał... Pozdrawiam, radcomFajnie by było gdyby znów z okien balkonu można było oglądać oświetloną górę Sowy,na nocnych jazdach:) Chyba największe kłody pod nogi jeśli chodzi o inwestycję,to właśnie ci od drzew rzucają. Plany zagospodarowania,a nawet połączenia Sowy z Rzeczką,to ja już dawnooo temu widziałem. Jeśli dogadają się z nadleśnictwem, to myślę że to będzie wielki sukces. Miejmy nadzieję,że się coś ruszy w końcu w temacie,bo faktem jest, że potencjał ta górka ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 27 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Rosjanie mawiają: "ciszej jedziesz, dalej będziesz..." To, kto jest, a kogo nie ma, to dzisiaj nieistotne. Istotne jest tylko to, że w tym roku ruszy inwestycja. Poważna inwestycja... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 27 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Mieszkałem onegdaj w Rzeczce. Pamiętam zimy ciepłe, gdy w lutym po śniegu zostały tylko wspomnienia. Pamiętam też, przy -35 i dwóch metrach śniegu, że było ciężko... Problem Wielkiej Sowy jest bardziej przyziemny niż zmienność pogody. "Kasa misiu, kasa..." Z tą potęgą naśnieżania na "śfupie" to bym nie przesadzał. Wiewiórki donoszą o dwóch poważnych inwestycjach. Na Sowie i Okraju. I ja im wierzę... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ado Napisano 27 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 ł. Wiewiórki donoszą o dwóch poważnych inwestycjach. Na Sowie i Okraju. I ja im wierzę... Pozdrawiam, radcom To się Kowalczuk ucieszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczek5 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Jesli chodzi o Wielka Sowe to o ile dobrze pamietam nadlesnictwo chwalilo sie w wywiadzie przed kamera ze sa w stanie pojsc na kompromis i wspolpracowac z inwestorem. Przeciez inwestor bedzie placil za wynajem, dzierzawe itp co przynosi zyski wieksze od upraw i pozwala na kolejne inwestycje. Trzymam kciuki za WS bo gorka swietna, zainteresowanie w lecie gwarantowane i odleglosc od "Wrocka" bardzo przyzwoita, ok 45min - 1h z bielan. Jesli chodzi o Sokolec to wydawalo mi sie ze to miala byc "tajemnica"... Wyglada na to ze duzo sie mowi. Byl juz solidny plan i nawet przymiarka na krzeslo. Wyglada na to ze wszystko jest na miejscu ale kiedy to juz inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieszyczanin Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 witam, ma ktos jakies nowe info jak wygada sytuacja? strona internetowa nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieszyczanin Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 bylem dzisiaj sie przejechac pod wyciag zobaczyc co i jak no i rozmawialem z gosciem z bacowki, powiedzial ze w tym roku wyciag nie ruszy ale w przyszlym sezonie ruszy juz z kanapa i bedzie czynny przez caly rok, nadlesnictwo sie zgodzilo na inwestycje, wiec wyglada to sympatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Pomalutku do celu i będzie git... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 I konsekwentnie: http://www.tvsudecka...elka_sowe?.html Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieszyczanin Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 dzisiaj sie dowiedzialem, ze jest trzech powaznie zainteresowanych inwestorow m. in. Sobiesiak i jakas spolka polsko-austriacka i ktos jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Czyżby kanapa w przyszłym roku... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miker Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 dzisiaj sie dowiedzialem, ze jest trzech powaznie zainteresowanych inwestorow m. in. Sobiesiak i jakas spolka polsko-austriacka i ktos jeszcze Wszystko, tylko nie Sobiesiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arky Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Wszystko, tylko nie Sobiesiak Rozwiniesz temat? Ślicznie proszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropoh Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Nie jest to tak rozreklamowane miejsce jak np. Zieleniec, ale biorąc pod uwagę odległości z Wrocławia czy Wałbrzycha miejsce jest atrakcyjne. Cała trasa to jakieś 2 km, między świerkami, z lekkimi zakrętami, a jakby przynajmniej doszła jeszcze druga trasa to byłoby całkiem przyzwoicie. Wtedy już tylko marketing, reklama i się opłaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edwin110 Napisano 25 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Sobiesiak,nie Sobiesiak.Wszystko jedno. Niech zacznie coś się dziać z tym stokiem. Z balkonu zawsze widziałem oświetlone stoki górnej części trasy, Tak blisko domu kanapa ,to piekna sprawa. Moze dożyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 25 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Sezon 2013/2014 jak w banku... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropoh Napisano 25 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Sezon 2013/2014 jak w banku... Pozdrawiam, radcom Dasz na papierze, własną krwią Lubiłem tam śmignąć wieczorem po pracy na nocną, nawet zaszczepiłem ją znajomym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzf Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Jeżeli to prawda, to jedna z najlepszych wiadomości w tym roku. To moje ulubione miejsce nocnego szusowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drutobrody Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Nikt się nie zgłosił do przetargu info z LP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Hmm, w piątek byli mniej rozmowni, Jesteś pewien tej informacji, bo ja nie bardzo... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczek5 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Trzymam kciuki za to zeby Henryk sie mylil... Użytkownik buczek5 edytował ten post 02 grudzień 2012 - 13:31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieszyczanin Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 ..ja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi