Wujot Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 To należałoby oprawić w ramkę Właśnie tak jest. Forum po to jest aby wymieniać poglądy głównie z tymi z którymi się nie zgadzamy a nie tworzyć towarzystwa wzajemnej adoracji. Ja poglądy zmieniam i nie wstydzę się tego, liczę też na to że ludzie z którymi się nie zgadzam mogą je zmienić. W życiu realnym uwielbiam dyskutować z ludźmi o przeciwnych podglądach którzy wychodzą z zupełnie odmiennych pozycji światopoglądowych i filozoficznych od moich. Mam wśród nich najlepszych kolegów. Warunkiem jest wzajemny szacunek. Wszystko to jest przy założeniu, że Twój rozmówca ma minimum dobrej woli i zdolności do formułowania WŁASNYCH opinii. Jest tu paru użytkowników o wybitnej złośliwości, bez woli rozmowy a raczej z celem wkurwienia innych. Z nimi raczej nie ma sensu gadać bo to nie jest ich celem. Ale oczywiście kto chce lub nie chce może korzystać lub nie korzystać z magicznego lub niemagicznego przycisku-nieprzycisku. Co do zasady to akurat nie pogorsza funkcjonalności forum. A nawet zdecydowanie ją poprawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Cześć Wiesz ja to traktuję inaczej. Naciskając ignoruj traktujesz gościa jak śmiecia, w danym momencie, ale pozostaje to na dłużej/zawsze. Ja wiele razy na forach miałem sytuację, kiedy ktoś mnie wkurzył totalnie i zupełnie nie miałem ochoty, nie tylko go czytać ale nawet o nim słyszeć, ale jak złość wywietrzała, to okazywało się, że można się z gościem dogadać a nawet zaprzyjaźnić - jak w życiu. Tu też często nawtykamy sobie od ostatnich, co nie znaczy, że za jakiś czas nie możemy być kolegami a nawet przyjaciółmi. Jeszcze raz podkreślam - jak w życiu. Dlatego nigdy nie mów nigdy - choć sam zaperzam się czasami i mówię, ale tylko mówię. Pozdrowienia Pozdrowienia Jak w życiu: starannie dobieram znajomych/dyskutantów: Inne zdanie (nawet diametralnie inne) może być (nawet lepiej), może używać niecenzuralnych słów, walić błędy, mieć specyficzne poczucie humoru (mój przypadek :-) ), nawet jak przegnie w emocjach ale napiszę na priv: zagalopowałem się/sorry (nie zdarzyło się jeszcze) to ok/nie byłoby problemu... ale jak ktoś przegnie i to się powtarza, to ze śmietnika nie wychodzi = jego/jej wybór. Oczywiście tolerancja zwiększa się wraz z długością znajomości/docieraniu się/zbudowaniu zaufania. Na tym forum dochodzi do wykluczania/niszczenia (nie ignorowania) ludzi o innych poglądach i to jest oburzające. Kilku w tym temacie jest w moich ignorowanych - za każdym razem dostali info kiedy/za co. To nie chowanie głowy w piasek, wywyższanie się, czy zemsta, dogryzanie czy niszczenie... po prostu: nie mam ochoty z takimi ludźmi dyskutować (nie ważne czy real czy forum). Nic nie tracę, bo na świecie jest wystarczająca ilość ludzi ciekawych/otwartych/mądrych :-) Twoje "tępić", "niszczyć" i podobne mnie drażnią ale zakładam, że ponoszą Cie emocje. Moim zdaniem na takich wpisach więcej jest strat niż pożytku = Ty tracisz autorytet, odbiorca przestaje "słuchać"/czytać, a niektórzy będą bali się napisać/zapytać. Nie odbierz tego jako krytykę, raczej troskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 to co, może w ramach noworocznej zabawy chwalimy się swoimi ignorowanymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 to co, może w ramach noworocznej zabawy chwalimy się swoimi ignorowanymi? Cześć He he. Ja mam spokój. W tej klasyfikacji na szarym końcu. Ale pomysł dobry bo od razu widać jakie kto ma o sobie mniemanie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 to co, może w ramach noworocznej zabawy chwalimy się swoimi ignorowanymi? Co przegrałem? Zwycięzca na razie jeden;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Cześć He he. Ja mam spokój. W tej klasyfikacji na szarym końcu. Ale pomysł dobry bo od razu widać jakie kto ma o sobie mniemanie. Pozdrowienia Stoimy w takim razie w jednym szeregu. choć jak sstar napisał i tak wiemy, kto wiedzie prym. Ja to przynajmniej wiem, ze gorszy sort jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 gdyby były jeszcze przyciski "zapadnia" i "szafot" to są tacy tu, którzy mieliby dylemat co kliknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... mario33 Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Lubię to miejsce, mam zapas tolerancji na durnoty, ale postuluję jednak o przycisk „ignoruj” dotyczący całego wątku... nie mam wystarczająco silnej woli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic SkiForum.pl Jest tu przycisk „ignoruj”?
mariusz-net Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Cześć Wiesz ja to traktuję inaczej. Naciskając ignoruj traktujesz gościa jak śmiecia, w danym momencie, ale pozostaje to na dłużej/zawsze. Ja wiele razy na forach miałem sytuację, kiedy ktoś mnie wkurzył totalnie i zupełnie nie miałem ochoty, nie tylko go czytać ale nawet o nim słyszeć, ale jak złość wywietrzała, to okazywało się, że można się z gościem dogadać a nawet zaprzyjaźnić - jak w życiu. Tu też często nawtykamy sobie od ostatnich, co nie znaczy, że za jakiś czas nie możemy być kolegami a nawet przyjaciółmi. Jeszcze raz podkreślam - jak w życiu. Dlatego nigdy nie mów nigdy - choć sam zaperzam się czasami i mówię, ale tylko mówię. Pozdrowienia Pozdrowienia Jak w życiu: starannie dobieram znajomych/dyskutantów: Inne zdanie (nawet diametralnie inne) może być (nawet lepiej), może używać niecenzuralnych słów, walić błędy, mieć specyficzne poczucie humoru (mój przypadek :-) ), nawet jak przegnie w emocjach ale napiszę na priv: zagalopowałem się/sorry (nie zdarzyło się jeszcze) to ok/nie byłoby problemu... ale jak ktoś przegnie i to się powtarza, to ze śmietnika nie wychodzi = jego/jej wybór. Oczywiście tolerancja zwiększa się wraz z długością znajomości/docieraniu się/zbudowaniu zaufania. Na tym forum dochodzi do wykluczania/niszczenia (nie ignorowania) ludzi o innych poglądach i to jest oburzające. Kilku w tym temacie jest w moich ignorowanych - za każdym razem dostali info kiedy/za co. To nie chowanie głowy w piasek, wywyższanie się, czy zemsta, dogryzanie czy niszczenie... po prostu: nie mam ochoty z takimi ludźmi dyskutować (nie ważne czy real czy forum). Nic nie tracę, bo na świecie jest wystarczająca ilość ludzi ciekawych/otwartych/mądrych :-) Twoje "tępić", "niszczyć" i podobne mnie drażnią ale zakładam, że ponoszą Cie emocje. Moim zdaniem na takich wpisach więcej jest strat niż pożytku = Ty tracisz autorytet, odbiorca przestaje "słuchać"/czytać, a niektórzy będą bali się napisać/zapytać. Nie odbierz tego jako krytykę, raczej troskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertK Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 to co, może w ramach noworocznej zabawy chwalimy się swoimi ignorowanymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 to co, może w ramach noworocznej zabawy chwalimy się swoimi ignorowanymi? Cześć He he. Ja mam spokój. W tej klasyfikacji na szarym końcu. Ale pomysł dobry bo od razu widać jakie kto ma o sobie mniemanie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 to co, może w ramach noworocznej zabawy chwalimy się swoimi ignorowanymi? Co przegrałem? Zwycięzca na razie jeden;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Cześć He he. Ja mam spokój. W tej klasyfikacji na szarym końcu. Ale pomysł dobry bo od razu widać jakie kto ma o sobie mniemanie. Pozdrowienia Stoimy w takim razie w jednym szeregu. choć jak sstar napisał i tak wiemy, kto wiedzie prym. Ja to przynajmniej wiem, ze gorszy sort jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 gdyby były jeszcze przyciski "zapadnia" i "szafot" to są tacy tu, którzy mieliby dylemat co kliknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... mario33 Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Lubię to miejsce, mam zapas tolerancji na durnoty, ale postuluję jednak o przycisk „ignoruj” dotyczący całego wątku... nie mam wystarczająco silnej woli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
star Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 to co, może w ramach noworocznej zabawy chwalimy się swoimi ignorowanymi? Co przegrałem? Zwycięzca na razie jeden;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Cześć He he. Ja mam spokój. W tej klasyfikacji na szarym końcu. Ale pomysł dobry bo od razu widać jakie kto ma o sobie mniemanie. Pozdrowienia Stoimy w takim razie w jednym szeregu. choć jak sstar napisał i tak wiemy, kto wiedzie prym. Ja to przynajmniej wiem, ze gorszy sort jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 gdyby były jeszcze przyciski "zapadnia" i "szafot" to są tacy tu, którzy mieliby dylemat co kliknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... mario33 Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Lubię to miejsce, mam zapas tolerancji na durnoty, ale postuluję jednak o przycisk „ignoruj” dotyczący całego wątku... nie mam wystarczająco silnej woli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Szabir Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 gdyby były jeszcze przyciski "zapadnia" i "szafot" to są tacy tu, którzy mieliby dylemat co kliknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Lubię to miejsce, mam zapas tolerancji na durnoty, ale postuluję jednak o przycisk „ignoruj” dotyczący całego wątku... nie mam wystarczająco silnej woli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi