brachol Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Dlatego ferie są w jednym terminie. Łatwiej wszystko ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Kościoły też zamykają? Tak tylko pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Dzięki Andrzejowi ładnie zwiąże się podkład na stokach przez te 3 tygodnie. A i będą fajne promocje na narty. I parę hoteli i stoków będzie do kupienia w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Ładnie zwiąże się podkład na stokach dzięki Andrzejowi przez te 3 tygodnie. Dla Andrzeja uruchomi się COS w Szczyrku, "infrastruktura sportowa pozostanie dostępna wyłącznie dla uprawiania sportu profesjonalnego", a przecież chłop będzie się przygotowywał do zawodów w Rabce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 w Rabce. Maciejowa i Polczakówka już nie działają. Budyń będzie musiał pośmigać w innej miejscówce. Maciejowa na 100% - wyciąg nawet rozebrali. A Polczakówka też była zamknięta - chyba, że otwarli znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Maciejowa i Polczakówka już nie działają. Budyń będzie musiał pośmigać w innej miejscówce. Maciejowa na 100% - wyciąg nawet rozebrali. A Polczakówka też była zamknięta - chyba, że otwarli znowu. Coś mu znajdą, zrobią skiring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... karwer Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 jest Duda-dutków ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Włosi przeżyli, Austriacy przeżyli, Francuzi przeżyli...i musimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Włosi przeżyli, Austriacy przeżyli, Francuzi przeżyli...i musimy Oni jednak mieli dużo większe oszczędności niż my. Wiele lat na to zbierali i rozważnie gospodarowali, zarówno jako przedsiębiorcy jak i państwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Oni jednak mieli dużo większe oszczędności niż my. Wiele lat na to zbierali i rozważnie gospodarowali, zarówno jako przedsiębiorcy jak i państwo. To wątek na forum narciarskim, dotyczący zamknięcia stoków w związku z pandemią i jak napisałem wcześniej, nie będę wchodził w tematy polityczne na tym forum. Jednak z uwagi na te zdanie o oszczędzaniu i rozważnym gospodarowaniu, nie mogłem oprzeć się pokusie okazji https://wiadomosci.o...rcc=ucs&utm_v=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Mogę zrozumieć różne logiczne ograniczenia, staram sie pojąć moim małym rozumkiem że ktoś tam w tym rządzie jest mądrzejszy ode mnie i planuje jak Nas maluczkich ochronić ale k...a niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Co robili gdy było wiadomo że będzie kiepsko, gdy ja i reszta personelu medycznego pracowaliśmy w gównianych maskach które zabezpieczały co najwyżej przed ...... gdzie byli Ci wspaniali myśliciele gdy zamawiałem w internecie sprzęt jednorazowy do pracy ponieważ szpital nie dostawał go w potrzebnej ilości? Kto zwróci zdrowie mnie i połowie personelu który przechorował COVID i teraz większość ma powikłania. Nie lepiej było pgłaszać sukces w walce z pandemią żeby wybory sie odbyły. A potem przespać kilka miesiecy bo tak lepiej i teraz zamykać stoki, baseny, słiownie itd... Wiem, ktoś zaraz napisze że nikt tego nie przewidział itd... Z góry odpowiadam g...o prawda. Polityka była ważniejsza od ludzkiego zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 . Jednak z uwagi na te zdanie o oszczędzaniu i rozważnym gospodarowaniu, nie mogłem oprzeć się pokusie okazji https://wiadomosci.o...rcc=ucs&utm_v=2 Czyli co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Proszę bardzo - siedzieli przy korycie. Coś mu znajdą, zrobią skiring. Mam nadzieję, że wezmą do tego najbardziej kulawą chabetę na tej planecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Włosi przeżyli, Austriacy przeżyli, Francuzi przeżyli...i musimy Tylko że tam Ośrodki dostały rekompensaty za straty. My przeżyjemy gorzej z Ośrodkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Mogę zrozumieć różne logiczne ograniczenia, staram sie pojąć moim małym rozumkiem że ktoś tam w tym rządzie jest mądrzejszy ode mnie i planuje jak Nas maluczkich ochronić ale k...a niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Co robili gdy było wiadomo że będzie kiepsko, gdy ja i reszta personelu medycznego pracowaliśmy w gównianych maskach które zabezpieczały co najwyżej przed ...... gdzie byli Ci wspaniali myśliciele gdy zamawiałem w internecie sprzęt jednorazowy do pracy ponieważ szpital nie dostawał go w potrzebnej ilości? Kto zwróci zdrowie mnie i połowie personelu który przechorował COVID i teraz większość ma powikłania. Nie lepiej było pgłaszać sukces w walce z pandemią żeby wybory sie odbyły. A potem przespać kilka miesiecy bo tak lepiej i teraz zamykać stoki, baseny, słiownie itd... Wiem, ktoś zaraz napisze że nikt tego nie przewidział itd... Z góry odpowiadam g...o prawda. Polityka była ważniejsza od ludzkiego zdrowia. Już to ktoś napisał - w imię "wyższych racji" - czytaj dla własnych interesów zrobią wszystko. Oni nie martwią się o leki, respiratory, zespół lekarski. Oni to mają. A nas mają w dupie (mieli i mieć będą). Ci prawojebni bardziej, ale ci drudzy też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Już to ktoś napisał - w imię "wyższych racji" - czytaj dla własnych interesów zrobią wszystko. Oni nie martwią się o leki, respiratory, zespół lekarski. Oni to mają. A nas mają w dupie (mieli i mieć będą). Ci prawojebni bardziej, ale ci drudzy też. Już Bodex wcześniej napisał, tym razem będą chcieli przejąć za bezcen upadłe stacje narciarskie. Znam przykłady prób takich przejęć z innych sektorów - bankowość czy projekty o potencjalnym znaczeniu militarnym. Wiem do czego ci ludzie są zdolni, potrafią wysłać służby specjalne i złożyć propozycję nie do odrzucenia, oczywiście bez żadnego śladu w dokumentach. Dużo mógłbym opowiadać. Czują się bezkarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Niby ma być otwarte wyłącznie na potrzeby sportu zawodowego, więc amator na doczepkę jedynie? Generalnie coś czułem, że tak będzie. Zamiast zamknąć z góry, te 3 tygodnie temu to poczekali aż pójdą inwestycje w naśnieżanie i inne przygotowania do sezonu i wtedy cięcie...sabotażysta by lepiej tego nie obmyślił. Jeszcze bardziej poroniony pomysł jest z tymi wyjazdami służbowymi. Zakaz, bo na narty jeździli - wiedza pobrana z instytutu danych z d... Ile było takich przypadków w skali kraju? 1000? 2000? "Bo w internecie krążą plotki". A o całych gałęziach przemysłu, łącznie z różnymi strategicznymi tematami, w tym państwowymi, które opierają się na delegowanych ekipach to już nikt nie pomyślał. Ciekawe kto pokryje koszty związane z nieuchronnymi opóźnieniami w realizacji takich zleceń. I co zrobią jak nagle na przykład będzie gruba awaria na dużym bloku w elektrowni w Bełchatowie - serwis nie przyjedzie, bo w hotelu zakaz... Sam mam taki wyjazd zaplanowany na początek stycznia i to w dużej państwowej firmie. Pół polski do przejechania, temat na 3-4 dni i co mam w samochodzie koczować ? Kampera wynająć, namiot rozbić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Czyli jak ktoś nie jest zawodnikiem to niech siedzi w chacie? Kluby już zaczęły zapisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Władza komunikuje się z nami jak z jakimś bydłem. Zbiorowe "wyszczepienie" i do rzeźni. Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. O tym co mówili wtedy już nikt nie pamięta chyba, że to dopiero zaczną wprowadzać te strefy po feriach. Ja rozumiem tą decyzję jako obawa przed kolejną falą wzrostów (jak w Niemczech czy Czechach) i tego, że jak zaczniemy falę od 10 tys zachorowań to nasza służba zdrowia padnie na pysk. Stoki stosunkowo łatwo zamknąć i nie trzeba wtedy chodzić po prywatnych kwaterach w celu poszukiwania turystów chociaż i tak pewnie część osób pojedzie pochodzić po górach w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Po prostu minister nie lubi prezydenta..... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja patrząc na tych idiotów jestem dumny z jednego. W życiu nie oddałem głosu na pisiorów. Super sprawa. Wszyscy którzy na nich głosowali w ostatnich wyborach powinni karę płacić dla zasady by nauczyli się używać mózgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiSA ja przypominam, ci którzy na nich głosowali nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 1 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Zamknięte ośrodki narciarskie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Maciejowa i Polczakówka już nie działają. Budyń będzie musiał pośmigać w innej miejscówce. Maciejowa na 100% - wyciąg nawet rozebrali. A Polczakówka też była zamknięta - chyba, że otwarli znowu. Coś mu znajdą, zrobią skiring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karwer Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 jest Duda-dutków ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Włosi przeżyli, Austriacy przeżyli, Francuzi przeżyli...i musimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Włosi przeżyli, Austriacy przeżyli, Francuzi przeżyli...i musimy Oni jednak mieli dużo większe oszczędności niż my. Wiele lat na to zbierali i rozważnie gospodarowali, zarówno jako przedsiębiorcy jak i państwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Oni jednak mieli dużo większe oszczędności niż my. Wiele lat na to zbierali i rozważnie gospodarowali, zarówno jako przedsiębiorcy jak i państwo. To wątek na forum narciarskim, dotyczący zamknięcia stoków w związku z pandemią i jak napisałem wcześniej, nie będę wchodził w tematy polityczne na tym forum. Jednak z uwagi na te zdanie o oszczędzaniu i rozważnym gospodarowaniu, nie mogłem oprzeć się pokusie okazji https://wiadomosci.o...rcc=ucs&utm_v=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Mogę zrozumieć różne logiczne ograniczenia, staram sie pojąć moim małym rozumkiem że ktoś tam w tym rządzie jest mądrzejszy ode mnie i planuje jak Nas maluczkich ochronić ale k...a niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Co robili gdy było wiadomo że będzie kiepsko, gdy ja i reszta personelu medycznego pracowaliśmy w gównianych maskach które zabezpieczały co najwyżej przed ...... gdzie byli Ci wspaniali myśliciele gdy zamawiałem w internecie sprzęt jednorazowy do pracy ponieważ szpital nie dostawał go w potrzebnej ilości? Kto zwróci zdrowie mnie i połowie personelu który przechorował COVID i teraz większość ma powikłania. Nie lepiej było pgłaszać sukces w walce z pandemią żeby wybory sie odbyły. A potem przespać kilka miesiecy bo tak lepiej i teraz zamykać stoki, baseny, słiownie itd... Wiem, ktoś zaraz napisze że nikt tego nie przewidział itd... Z góry odpowiadam g...o prawda. Polityka była ważniejsza od ludzkiego zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 . Jednak z uwagi na te zdanie o oszczędzaniu i rozważnym gospodarowaniu, nie mogłem oprzeć się pokusie okazji https://wiadomosci.o...rcc=ucs&utm_v=2 Czyli co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Proszę bardzo - siedzieli przy korycie. Coś mu znajdą, zrobią skiring. Mam nadzieję, że wezmą do tego najbardziej kulawą chabetę na tej planecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Włosi przeżyli, Austriacy przeżyli, Francuzi przeżyli...i musimy Tylko że tam Ośrodki dostały rekompensaty za straty. My przeżyjemy gorzej z Ośrodkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Mogę zrozumieć różne logiczne ograniczenia, staram sie pojąć moim małym rozumkiem że ktoś tam w tym rządzie jest mądrzejszy ode mnie i planuje jak Nas maluczkich ochronić ale k...a niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Co robili gdy było wiadomo że będzie kiepsko, gdy ja i reszta personelu medycznego pracowaliśmy w gównianych maskach które zabezpieczały co najwyżej przed ...... gdzie byli Ci wspaniali myśliciele gdy zamawiałem w internecie sprzęt jednorazowy do pracy ponieważ szpital nie dostawał go w potrzebnej ilości? Kto zwróci zdrowie mnie i połowie personelu który przechorował COVID i teraz większość ma powikłania. Nie lepiej było pgłaszać sukces w walce z pandemią żeby wybory sie odbyły. A potem przespać kilka miesiecy bo tak lepiej i teraz zamykać stoki, baseny, słiownie itd... Wiem, ktoś zaraz napisze że nikt tego nie przewidział itd... Z góry odpowiadam g...o prawda. Polityka była ważniejsza od ludzkiego zdrowia. Już to ktoś napisał - w imię "wyższych racji" - czytaj dla własnych interesów zrobią wszystko. Oni nie martwią się o leki, respiratory, zespół lekarski. Oni to mają. A nas mają w dupie (mieli i mieć będą). Ci prawojebni bardziej, ale ci drudzy też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Już to ktoś napisał - w imię "wyższych racji" - czytaj dla własnych interesów zrobią wszystko. Oni nie martwią się o leki, respiratory, zespół lekarski. Oni to mają. A nas mają w dupie (mieli i mieć będą). Ci prawojebni bardziej, ale ci drudzy też. Już Bodex wcześniej napisał, tym razem będą chcieli przejąć za bezcen upadłe stacje narciarskie. Znam przykłady prób takich przejęć z innych sektorów - bankowość czy projekty o potencjalnym znaczeniu militarnym. Wiem do czego ci ludzie są zdolni, potrafią wysłać służby specjalne i złożyć propozycję nie do odrzucenia, oczywiście bez żadnego śladu w dokumentach. Dużo mógłbym opowiadać. Czują się bezkarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Niby ma być otwarte wyłącznie na potrzeby sportu zawodowego, więc amator na doczepkę jedynie? Generalnie coś czułem, że tak będzie. Zamiast zamknąć z góry, te 3 tygodnie temu to poczekali aż pójdą inwestycje w naśnieżanie i inne przygotowania do sezonu i wtedy cięcie...sabotażysta by lepiej tego nie obmyślił. Jeszcze bardziej poroniony pomysł jest z tymi wyjazdami służbowymi. Zakaz, bo na narty jeździli - wiedza pobrana z instytutu danych z d... Ile było takich przypadków w skali kraju? 1000? 2000? "Bo w internecie krążą plotki". A o całych gałęziach przemysłu, łącznie z różnymi strategicznymi tematami, w tym państwowymi, które opierają się na delegowanych ekipach to już nikt nie pomyślał. Ciekawe kto pokryje koszty związane z nieuchronnymi opóźnieniami w realizacji takich zleceń. I co zrobią jak nagle na przykład będzie gruba awaria na dużym bloku w elektrowni w Bełchatowie - serwis nie przyjedzie, bo w hotelu zakaz... Sam mam taki wyjazd zaplanowany na początek stycznia i to w dużej państwowej firmie. Pół polski do przejechania, temat na 3-4 dni i co mam w samochodzie koczować ? Kampera wynająć, namiot rozbić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Czyli jak ktoś nie jest zawodnikiem to niech siedzi w chacie? Kluby już zaczęły zapisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Władza komunikuje się z nami jak z jakimś bydłem. Zbiorowe "wyszczepienie" i do rzeźni. Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. O tym co mówili wtedy już nikt nie pamięta chyba, że to dopiero zaczną wprowadzać te strefy po feriach. Ja rozumiem tą decyzję jako obawa przed kolejną falą wzrostów (jak w Niemczech czy Czechach) i tego, że jak zaczniemy falę od 10 tys zachorowań to nasza służba zdrowia padnie na pysk. Stoki stosunkowo łatwo zamknąć i nie trzeba wtedy chodzić po prywatnych kwaterach w celu poszukiwania turystów chociaż i tak pewnie część osób pojedzie pochodzić po górach w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Po prostu minister nie lubi prezydenta..... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja patrząc na tych idiotów jestem dumny z jednego. W życiu nie oddałem głosu na pisiorów. Super sprawa. Wszyscy którzy na nich głosowali w ostatnich wyborach powinni karę płacić dla zasady by nauczyli się używać mózgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiSA ja przypominam, ci którzy na nich głosowali nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 1 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Zamknięte ośrodki narciarskie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Gabrik Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Oni jednak mieli dużo większe oszczędności niż my. Wiele lat na to zbierali i rozważnie gospodarowali, zarówno jako przedsiębiorcy jak i państwo. To wątek na forum narciarskim, dotyczący zamknięcia stoków w związku z pandemią i jak napisałem wcześniej, nie będę wchodził w tematy polityczne na tym forum. Jednak z uwagi na te zdanie o oszczędzaniu i rozważnym gospodarowaniu, nie mogłem oprzeć się pokusie okazji https://wiadomosci.o...rcc=ucs&utm_v=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Mogę zrozumieć różne logiczne ograniczenia, staram sie pojąć moim małym rozumkiem że ktoś tam w tym rządzie jest mądrzejszy ode mnie i planuje jak Nas maluczkich ochronić ale k...a niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Co robili gdy było wiadomo że będzie kiepsko, gdy ja i reszta personelu medycznego pracowaliśmy w gównianych maskach które zabezpieczały co najwyżej przed ...... gdzie byli Ci wspaniali myśliciele gdy zamawiałem w internecie sprzęt jednorazowy do pracy ponieważ szpital nie dostawał go w potrzebnej ilości? Kto zwróci zdrowie mnie i połowie personelu który przechorował COVID i teraz większość ma powikłania. Nie lepiej było pgłaszać sukces w walce z pandemią żeby wybory sie odbyły. A potem przespać kilka miesiecy bo tak lepiej i teraz zamykać stoki, baseny, słiownie itd... Wiem, ktoś zaraz napisze że nikt tego nie przewidział itd... Z góry odpowiadam g...o prawda. Polityka była ważniejsza od ludzkiego zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 . Jednak z uwagi na te zdanie o oszczędzaniu i rozważnym gospodarowaniu, nie mogłem oprzeć się pokusie okazji https://wiadomosci.o...rcc=ucs&utm_v=2 Czyli co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Proszę bardzo - siedzieli przy korycie. Coś mu znajdą, zrobią skiring. Mam nadzieję, że wezmą do tego najbardziej kulawą chabetę na tej planecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Włosi przeżyli, Austriacy przeżyli, Francuzi przeżyli...i musimy Tylko że tam Ośrodki dostały rekompensaty za straty. My przeżyjemy gorzej z Ośrodkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Mogę zrozumieć różne logiczne ograniczenia, staram sie pojąć moim małym rozumkiem że ktoś tam w tym rządzie jest mądrzejszy ode mnie i planuje jak Nas maluczkich ochronić ale k...a niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Co robili gdy było wiadomo że będzie kiepsko, gdy ja i reszta personelu medycznego pracowaliśmy w gównianych maskach które zabezpieczały co najwyżej przed ...... gdzie byli Ci wspaniali myśliciele gdy zamawiałem w internecie sprzęt jednorazowy do pracy ponieważ szpital nie dostawał go w potrzebnej ilości? Kto zwróci zdrowie mnie i połowie personelu który przechorował COVID i teraz większość ma powikłania. Nie lepiej było pgłaszać sukces w walce z pandemią żeby wybory sie odbyły. A potem przespać kilka miesiecy bo tak lepiej i teraz zamykać stoki, baseny, słiownie itd... Wiem, ktoś zaraz napisze że nikt tego nie przewidział itd... Z góry odpowiadam g...o prawda. Polityka była ważniejsza od ludzkiego zdrowia. Już to ktoś napisał - w imię "wyższych racji" - czytaj dla własnych interesów zrobią wszystko. Oni nie martwią się o leki, respiratory, zespół lekarski. Oni to mają. A nas mają w dupie (mieli i mieć będą). Ci prawojebni bardziej, ale ci drudzy też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Już to ktoś napisał - w imię "wyższych racji" - czytaj dla własnych interesów zrobią wszystko. Oni nie martwią się o leki, respiratory, zespół lekarski. Oni to mają. A nas mają w dupie (mieli i mieć będą). Ci prawojebni bardziej, ale ci drudzy też. Już Bodex wcześniej napisał, tym razem będą chcieli przejąć za bezcen upadłe stacje narciarskie. Znam przykłady prób takich przejęć z innych sektorów - bankowość czy projekty o potencjalnym znaczeniu militarnym. Wiem do czego ci ludzie są zdolni, potrafią wysłać służby specjalne i złożyć propozycję nie do odrzucenia, oczywiście bez żadnego śladu w dokumentach. Dużo mógłbym opowiadać. Czują się bezkarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Niby ma być otwarte wyłącznie na potrzeby sportu zawodowego, więc amator na doczepkę jedynie? Generalnie coś czułem, że tak będzie. Zamiast zamknąć z góry, te 3 tygodnie temu to poczekali aż pójdą inwestycje w naśnieżanie i inne przygotowania do sezonu i wtedy cięcie...sabotażysta by lepiej tego nie obmyślił. Jeszcze bardziej poroniony pomysł jest z tymi wyjazdami służbowymi. Zakaz, bo na narty jeździli - wiedza pobrana z instytutu danych z d... Ile było takich przypadków w skali kraju? 1000? 2000? "Bo w internecie krążą plotki". A o całych gałęziach przemysłu, łącznie z różnymi strategicznymi tematami, w tym państwowymi, które opierają się na delegowanych ekipach to już nikt nie pomyślał. Ciekawe kto pokryje koszty związane z nieuchronnymi opóźnieniami w realizacji takich zleceń. I co zrobią jak nagle na przykład będzie gruba awaria na dużym bloku w elektrowni w Bełchatowie - serwis nie przyjedzie, bo w hotelu zakaz... Sam mam taki wyjazd zaplanowany na początek stycznia i to w dużej państwowej firmie. Pół polski do przejechania, temat na 3-4 dni i co mam w samochodzie koczować ? Kampera wynająć, namiot rozbić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Czyli jak ktoś nie jest zawodnikiem to niech siedzi w chacie? Kluby już zaczęły zapisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Władza komunikuje się z nami jak z jakimś bydłem. Zbiorowe "wyszczepienie" i do rzeźni. Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. O tym co mówili wtedy już nikt nie pamięta chyba, że to dopiero zaczną wprowadzać te strefy po feriach. Ja rozumiem tą decyzję jako obawa przed kolejną falą wzrostów (jak w Niemczech czy Czechach) i tego, że jak zaczniemy falę od 10 tys zachorowań to nasza służba zdrowia padnie na pysk. Stoki stosunkowo łatwo zamknąć i nie trzeba wtedy chodzić po prywatnych kwaterach w celu poszukiwania turystów chociaż i tak pewnie część osób pojedzie pochodzić po górach w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Po prostu minister nie lubi prezydenta..... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja patrząc na tych idiotów jestem dumny z jednego. W życiu nie oddałem głosu na pisiorów. Super sprawa. Wszyscy którzy na nich głosowali w ostatnich wyborach powinni karę płacić dla zasady by nauczyli się używać mózgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiSA ja przypominam, ci którzy na nich głosowali nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 1 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Zamknięte ośrodki narciarskie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robertw Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Mogę zrozumieć różne logiczne ograniczenia, staram sie pojąć moim małym rozumkiem że ktoś tam w tym rządzie jest mądrzejszy ode mnie i planuje jak Nas maluczkich ochronić ale k...a niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Co robili gdy było wiadomo że będzie kiepsko, gdy ja i reszta personelu medycznego pracowaliśmy w gównianych maskach które zabezpieczały co najwyżej przed ...... gdzie byli Ci wspaniali myśliciele gdy zamawiałem w internecie sprzęt jednorazowy do pracy ponieważ szpital nie dostawał go w potrzebnej ilości? Kto zwróci zdrowie mnie i połowie personelu który przechorował COVID i teraz większość ma powikłania. Nie lepiej było pgłaszać sukces w walce z pandemią żeby wybory sie odbyły. A potem przespać kilka miesiecy bo tak lepiej i teraz zamykać stoki, baseny, słiownie itd... Wiem, ktoś zaraz napisze że nikt tego nie przewidział itd... Z góry odpowiadam g...o prawda. Polityka była ważniejsza od ludzkiego zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 . Jednak z uwagi na te zdanie o oszczędzaniu i rozważnym gospodarowaniu, nie mogłem oprzeć się pokusie okazji https://wiadomosci.o...rcc=ucs&utm_v=2 Czyli co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Proszę bardzo - siedzieli przy korycie. Coś mu znajdą, zrobią skiring. Mam nadzieję, że wezmą do tego najbardziej kulawą chabetę na tej planecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Włosi przeżyli, Austriacy przeżyli, Francuzi przeżyli...i musimy Tylko że tam Ośrodki dostały rekompensaty za straty. My przeżyjemy gorzej z Ośrodkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Mogę zrozumieć różne logiczne ograniczenia, staram sie pojąć moim małym rozumkiem że ktoś tam w tym rządzie jest mądrzejszy ode mnie i planuje jak Nas maluczkich ochronić ale k...a niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Co robili gdy było wiadomo że będzie kiepsko, gdy ja i reszta personelu medycznego pracowaliśmy w gównianych maskach które zabezpieczały co najwyżej przed ...... gdzie byli Ci wspaniali myśliciele gdy zamawiałem w internecie sprzęt jednorazowy do pracy ponieważ szpital nie dostawał go w potrzebnej ilości? Kto zwróci zdrowie mnie i połowie personelu który przechorował COVID i teraz większość ma powikłania. Nie lepiej było pgłaszać sukces w walce z pandemią żeby wybory sie odbyły. A potem przespać kilka miesiecy bo tak lepiej i teraz zamykać stoki, baseny, słiownie itd... Wiem, ktoś zaraz napisze że nikt tego nie przewidział itd... Z góry odpowiadam g...o prawda. Polityka była ważniejsza od ludzkiego zdrowia. Już to ktoś napisał - w imię "wyższych racji" - czytaj dla własnych interesów zrobią wszystko. Oni nie martwią się o leki, respiratory, zespół lekarski. Oni to mają. A nas mają w dupie (mieli i mieć będą). Ci prawojebni bardziej, ale ci drudzy też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Już to ktoś napisał - w imię "wyższych racji" - czytaj dla własnych interesów zrobią wszystko. Oni nie martwią się o leki, respiratory, zespół lekarski. Oni to mają. A nas mają w dupie (mieli i mieć będą). Ci prawojebni bardziej, ale ci drudzy też. Już Bodex wcześniej napisał, tym razem będą chcieli przejąć za bezcen upadłe stacje narciarskie. Znam przykłady prób takich przejęć z innych sektorów - bankowość czy projekty o potencjalnym znaczeniu militarnym. Wiem do czego ci ludzie są zdolni, potrafią wysłać służby specjalne i złożyć propozycję nie do odrzucenia, oczywiście bez żadnego śladu w dokumentach. Dużo mógłbym opowiadać. Czują się bezkarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Niby ma być otwarte wyłącznie na potrzeby sportu zawodowego, więc amator na doczepkę jedynie? Generalnie coś czułem, że tak będzie. Zamiast zamknąć z góry, te 3 tygodnie temu to poczekali aż pójdą inwestycje w naśnieżanie i inne przygotowania do sezonu i wtedy cięcie...sabotażysta by lepiej tego nie obmyślił. Jeszcze bardziej poroniony pomysł jest z tymi wyjazdami służbowymi. Zakaz, bo na narty jeździli - wiedza pobrana z instytutu danych z d... Ile było takich przypadków w skali kraju? 1000? 2000? "Bo w internecie krążą plotki". A o całych gałęziach przemysłu, łącznie z różnymi strategicznymi tematami, w tym państwowymi, które opierają się na delegowanych ekipach to już nikt nie pomyślał. Ciekawe kto pokryje koszty związane z nieuchronnymi opóźnieniami w realizacji takich zleceń. I co zrobią jak nagle na przykład będzie gruba awaria na dużym bloku w elektrowni w Bełchatowie - serwis nie przyjedzie, bo w hotelu zakaz... Sam mam taki wyjazd zaplanowany na początek stycznia i to w dużej państwowej firmie. Pół polski do przejechania, temat na 3-4 dni i co mam w samochodzie koczować ? Kampera wynająć, namiot rozbić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Czyli jak ktoś nie jest zawodnikiem to niech siedzi w chacie? Kluby już zaczęły zapisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Władza komunikuje się z nami jak z jakimś bydłem. Zbiorowe "wyszczepienie" i do rzeźni. Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. O tym co mówili wtedy już nikt nie pamięta chyba, że to dopiero zaczną wprowadzać te strefy po feriach. Ja rozumiem tą decyzję jako obawa przed kolejną falą wzrostów (jak w Niemczech czy Czechach) i tego, że jak zaczniemy falę od 10 tys zachorowań to nasza służba zdrowia padnie na pysk. Stoki stosunkowo łatwo zamknąć i nie trzeba wtedy chodzić po prywatnych kwaterach w celu poszukiwania turystów chociaż i tak pewnie część osób pojedzie pochodzić po górach w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Po prostu minister nie lubi prezydenta..... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja patrząc na tych idiotów jestem dumny z jednego. W życiu nie oddałem głosu na pisiorów. Super sprawa. Wszyscy którzy na nich głosowali w ostatnich wyborach powinni karę płacić dla zasady by nauczyli się używać mózgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiSA ja przypominam, ci którzy na nich głosowali nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 1 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Zamknięte ośrodki narciarskie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
WojtekM Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Proszę bardzo - siedzieli przy korycie. Coś mu znajdą, zrobią skiring. Mam nadzieję, że wezmą do tego najbardziej kulawą chabetę na tej planecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Włosi przeżyli, Austriacy przeżyli, Francuzi przeżyli...i musimy Tylko że tam Ośrodki dostały rekompensaty za straty. My przeżyjemy gorzej z Ośrodkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Mogę zrozumieć różne logiczne ograniczenia, staram sie pojąć moim małym rozumkiem że ktoś tam w tym rządzie jest mądrzejszy ode mnie i planuje jak Nas maluczkich ochronić ale k...a niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Co robili gdy było wiadomo że będzie kiepsko, gdy ja i reszta personelu medycznego pracowaliśmy w gównianych maskach które zabezpieczały co najwyżej przed ...... gdzie byli Ci wspaniali myśliciele gdy zamawiałem w internecie sprzęt jednorazowy do pracy ponieważ szpital nie dostawał go w potrzebnej ilości? Kto zwróci zdrowie mnie i połowie personelu który przechorował COVID i teraz większość ma powikłania. Nie lepiej było pgłaszać sukces w walce z pandemią żeby wybory sie odbyły. A potem przespać kilka miesiecy bo tak lepiej i teraz zamykać stoki, baseny, słiownie itd... Wiem, ktoś zaraz napisze że nikt tego nie przewidział itd... Z góry odpowiadam g...o prawda. Polityka była ważniejsza od ludzkiego zdrowia. Już to ktoś napisał - w imię "wyższych racji" - czytaj dla własnych interesów zrobią wszystko. Oni nie martwią się o leki, respiratory, zespół lekarski. Oni to mają. A nas mają w dupie (mieli i mieć będą). Ci prawojebni bardziej, ale ci drudzy też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Już to ktoś napisał - w imię "wyższych racji" - czytaj dla własnych interesów zrobią wszystko. Oni nie martwią się o leki, respiratory, zespół lekarski. Oni to mają. A nas mają w dupie (mieli i mieć będą). Ci prawojebni bardziej, ale ci drudzy też. Już Bodex wcześniej napisał, tym razem będą chcieli przejąć za bezcen upadłe stacje narciarskie. Znam przykłady prób takich przejęć z innych sektorów - bankowość czy projekty o potencjalnym znaczeniu militarnym. Wiem do czego ci ludzie są zdolni, potrafią wysłać służby specjalne i złożyć propozycję nie do odrzucenia, oczywiście bez żadnego śladu w dokumentach. Dużo mógłbym opowiadać. Czują się bezkarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Niby ma być otwarte wyłącznie na potrzeby sportu zawodowego, więc amator na doczepkę jedynie? Generalnie coś czułem, że tak będzie. Zamiast zamknąć z góry, te 3 tygodnie temu to poczekali aż pójdą inwestycje w naśnieżanie i inne przygotowania do sezonu i wtedy cięcie...sabotażysta by lepiej tego nie obmyślił. Jeszcze bardziej poroniony pomysł jest z tymi wyjazdami służbowymi. Zakaz, bo na narty jeździli - wiedza pobrana z instytutu danych z d... Ile było takich przypadków w skali kraju? 1000? 2000? "Bo w internecie krążą plotki". A o całych gałęziach przemysłu, łącznie z różnymi strategicznymi tematami, w tym państwowymi, które opierają się na delegowanych ekipach to już nikt nie pomyślał. Ciekawe kto pokryje koszty związane z nieuchronnymi opóźnieniami w realizacji takich zleceń. I co zrobią jak nagle na przykład będzie gruba awaria na dużym bloku w elektrowni w Bełchatowie - serwis nie przyjedzie, bo w hotelu zakaz... Sam mam taki wyjazd zaplanowany na początek stycznia i to w dużej państwowej firmie. Pół polski do przejechania, temat na 3-4 dni i co mam w samochodzie koczować ? Kampera wynająć, namiot rozbić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Czyli jak ktoś nie jest zawodnikiem to niech siedzi w chacie? Kluby już zaczęły zapisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Władza komunikuje się z nami jak z jakimś bydłem. Zbiorowe "wyszczepienie" i do rzeźni. Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. O tym co mówili wtedy już nikt nie pamięta chyba, że to dopiero zaczną wprowadzać te strefy po feriach. Ja rozumiem tą decyzję jako obawa przed kolejną falą wzrostów (jak w Niemczech czy Czechach) i tego, że jak zaczniemy falę od 10 tys zachorowań to nasza służba zdrowia padnie na pysk. Stoki stosunkowo łatwo zamknąć i nie trzeba wtedy chodzić po prywatnych kwaterach w celu poszukiwania turystów chociaż i tak pewnie część osób pojedzie pochodzić po górach w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Po prostu minister nie lubi prezydenta..... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja patrząc na tych idiotów jestem dumny z jednego. W życiu nie oddałem głosu na pisiorów. Super sprawa. Wszyscy którzy na nich głosowali w ostatnich wyborach powinni karę płacić dla zasady by nauczyli się używać mózgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiSA ja przypominam, ci którzy na nich głosowali nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 1 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Zamknięte ośrodki narciarskie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bodex4 Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Włosi przeżyli, Austriacy przeżyli, Francuzi przeżyli...i musimy Tylko że tam Ośrodki dostały rekompensaty za straty. My przeżyjemy gorzej z Ośrodkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Mogę zrozumieć różne logiczne ograniczenia, staram sie pojąć moim małym rozumkiem że ktoś tam w tym rządzie jest mądrzejszy ode mnie i planuje jak Nas maluczkich ochronić ale k...a niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Co robili gdy było wiadomo że będzie kiepsko, gdy ja i reszta personelu medycznego pracowaliśmy w gównianych maskach które zabezpieczały co najwyżej przed ...... gdzie byli Ci wspaniali myśliciele gdy zamawiałem w internecie sprzęt jednorazowy do pracy ponieważ szpital nie dostawał go w potrzebnej ilości? Kto zwróci zdrowie mnie i połowie personelu który przechorował COVID i teraz większość ma powikłania. Nie lepiej było pgłaszać sukces w walce z pandemią żeby wybory sie odbyły. A potem przespać kilka miesiecy bo tak lepiej i teraz zamykać stoki, baseny, słiownie itd... Wiem, ktoś zaraz napisze że nikt tego nie przewidział itd... Z góry odpowiadam g...o prawda. Polityka była ważniejsza od ludzkiego zdrowia. Już to ktoś napisał - w imię "wyższych racji" - czytaj dla własnych interesów zrobią wszystko. Oni nie martwią się o leki, respiratory, zespół lekarski. Oni to mają. A nas mają w dupie (mieli i mieć będą). Ci prawojebni bardziej, ale ci drudzy też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Już to ktoś napisał - w imię "wyższych racji" - czytaj dla własnych interesów zrobią wszystko. Oni nie martwią się o leki, respiratory, zespół lekarski. Oni to mają. A nas mają w dupie (mieli i mieć będą). Ci prawojebni bardziej, ale ci drudzy też. Już Bodex wcześniej napisał, tym razem będą chcieli przejąć za bezcen upadłe stacje narciarskie. Znam przykłady prób takich przejęć z innych sektorów - bankowość czy projekty o potencjalnym znaczeniu militarnym. Wiem do czego ci ludzie są zdolni, potrafią wysłać służby specjalne i złożyć propozycję nie do odrzucenia, oczywiście bez żadnego śladu w dokumentach. Dużo mógłbym opowiadać. Czują się bezkarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Niby ma być otwarte wyłącznie na potrzeby sportu zawodowego, więc amator na doczepkę jedynie? Generalnie coś czułem, że tak będzie. Zamiast zamknąć z góry, te 3 tygodnie temu to poczekali aż pójdą inwestycje w naśnieżanie i inne przygotowania do sezonu i wtedy cięcie...sabotażysta by lepiej tego nie obmyślił. Jeszcze bardziej poroniony pomysł jest z tymi wyjazdami służbowymi. Zakaz, bo na narty jeździli - wiedza pobrana z instytutu danych z d... Ile było takich przypadków w skali kraju? 1000? 2000? "Bo w internecie krążą plotki". A o całych gałęziach przemysłu, łącznie z różnymi strategicznymi tematami, w tym państwowymi, które opierają się na delegowanych ekipach to już nikt nie pomyślał. Ciekawe kto pokryje koszty związane z nieuchronnymi opóźnieniami w realizacji takich zleceń. I co zrobią jak nagle na przykład będzie gruba awaria na dużym bloku w elektrowni w Bełchatowie - serwis nie przyjedzie, bo w hotelu zakaz... Sam mam taki wyjazd zaplanowany na początek stycznia i to w dużej państwowej firmie. Pół polski do przejechania, temat na 3-4 dni i co mam w samochodzie koczować ? Kampera wynająć, namiot rozbić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Czyli jak ktoś nie jest zawodnikiem to niech siedzi w chacie? Kluby już zaczęły zapisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Władza komunikuje się z nami jak z jakimś bydłem. Zbiorowe "wyszczepienie" i do rzeźni. Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. O tym co mówili wtedy już nikt nie pamięta chyba, że to dopiero zaczną wprowadzać te strefy po feriach. Ja rozumiem tą decyzję jako obawa przed kolejną falą wzrostów (jak w Niemczech czy Czechach) i tego, że jak zaczniemy falę od 10 tys zachorowań to nasza służba zdrowia padnie na pysk. Stoki stosunkowo łatwo zamknąć i nie trzeba wtedy chodzić po prywatnych kwaterach w celu poszukiwania turystów chociaż i tak pewnie część osób pojedzie pochodzić po górach w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Po prostu minister nie lubi prezydenta..... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja patrząc na tych idiotów jestem dumny z jednego. W życiu nie oddałem głosu na pisiorów. Super sprawa. Wszyscy którzy na nich głosowali w ostatnich wyborach powinni karę płacić dla zasady by nauczyli się używać mózgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiSA ja przypominam, ci którzy na nich głosowali nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 1 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Zamknięte ośrodki narciarskie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robertdr Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Mogę zrozumieć różne logiczne ograniczenia, staram sie pojąć moim małym rozumkiem że ktoś tam w tym rządzie jest mądrzejszy ode mnie i planuje jak Nas maluczkich ochronić ale k...a niech mi ktoś wytłumaczy co robili "rządący" przez całe letnie miesiące? Co robili gdy było wiadomo że będzie kiepsko, gdy ja i reszta personelu medycznego pracowaliśmy w gównianych maskach które zabezpieczały co najwyżej przed ...... gdzie byli Ci wspaniali myśliciele gdy zamawiałem w internecie sprzęt jednorazowy do pracy ponieważ szpital nie dostawał go w potrzebnej ilości? Kto zwróci zdrowie mnie i połowie personelu który przechorował COVID i teraz większość ma powikłania. Nie lepiej było pgłaszać sukces w walce z pandemią żeby wybory sie odbyły. A potem przespać kilka miesiecy bo tak lepiej i teraz zamykać stoki, baseny, słiownie itd... Wiem, ktoś zaraz napisze że nikt tego nie przewidział itd... Z góry odpowiadam g...o prawda. Polityka była ważniejsza od ludzkiego zdrowia. Już to ktoś napisał - w imię "wyższych racji" - czytaj dla własnych interesów zrobią wszystko. Oni nie martwią się o leki, respiratory, zespół lekarski. Oni to mają. A nas mają w dupie (mieli i mieć będą). Ci prawojebni bardziej, ale ci drudzy też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Już to ktoś napisał - w imię "wyższych racji" - czytaj dla własnych interesów zrobią wszystko. Oni nie martwią się o leki, respiratory, zespół lekarski. Oni to mają. A nas mają w dupie (mieli i mieć będą). Ci prawojebni bardziej, ale ci drudzy też. Już Bodex wcześniej napisał, tym razem będą chcieli przejąć za bezcen upadłe stacje narciarskie. Znam przykłady prób takich przejęć z innych sektorów - bankowość czy projekty o potencjalnym znaczeniu militarnym. Wiem do czego ci ludzie są zdolni, potrafią wysłać służby specjalne i złożyć propozycję nie do odrzucenia, oczywiście bez żadnego śladu w dokumentach. Dużo mógłbym opowiadać. Czują się bezkarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Niby ma być otwarte wyłącznie na potrzeby sportu zawodowego, więc amator na doczepkę jedynie? Generalnie coś czułem, że tak będzie. Zamiast zamknąć z góry, te 3 tygodnie temu to poczekali aż pójdą inwestycje w naśnieżanie i inne przygotowania do sezonu i wtedy cięcie...sabotażysta by lepiej tego nie obmyślił. Jeszcze bardziej poroniony pomysł jest z tymi wyjazdami służbowymi. Zakaz, bo na narty jeździli - wiedza pobrana z instytutu danych z d... Ile było takich przypadków w skali kraju? 1000? 2000? "Bo w internecie krążą plotki". A o całych gałęziach przemysłu, łącznie z różnymi strategicznymi tematami, w tym państwowymi, które opierają się na delegowanych ekipach to już nikt nie pomyślał. Ciekawe kto pokryje koszty związane z nieuchronnymi opóźnieniami w realizacji takich zleceń. I co zrobią jak nagle na przykład będzie gruba awaria na dużym bloku w elektrowni w Bełchatowie - serwis nie przyjedzie, bo w hotelu zakaz... Sam mam taki wyjazd zaplanowany na początek stycznia i to w dużej państwowej firmie. Pół polski do przejechania, temat na 3-4 dni i co mam w samochodzie koczować ? Kampera wynająć, namiot rozbić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Czyli jak ktoś nie jest zawodnikiem to niech siedzi w chacie? Kluby już zaczęły zapisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Władza komunikuje się z nami jak z jakimś bydłem. Zbiorowe "wyszczepienie" i do rzeźni. Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. O tym co mówili wtedy już nikt nie pamięta chyba, że to dopiero zaczną wprowadzać te strefy po feriach. Ja rozumiem tą decyzję jako obawa przed kolejną falą wzrostów (jak w Niemczech czy Czechach) i tego, że jak zaczniemy falę od 10 tys zachorowań to nasza służba zdrowia padnie na pysk. Stoki stosunkowo łatwo zamknąć i nie trzeba wtedy chodzić po prywatnych kwaterach w celu poszukiwania turystów chociaż i tak pewnie część osób pojedzie pochodzić po górach w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Po prostu minister nie lubi prezydenta..... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja patrząc na tych idiotów jestem dumny z jednego. W życiu nie oddałem głosu na pisiorów. Super sprawa. Wszyscy którzy na nich głosowali w ostatnich wyborach powinni karę płacić dla zasady by nauczyli się używać mózgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiSA ja przypominam, ci którzy na nich głosowali nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 1 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Zamknięte ośrodki narciarskie
tomkly Napisano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 Już to ktoś napisał - w imię "wyższych racji" - czytaj dla własnych interesów zrobią wszystko. Oni nie martwią się o leki, respiratory, zespół lekarski. Oni to mają. A nas mają w dupie (mieli i mieć będą). Ci prawojebni bardziej, ale ci drudzy też. Już Bodex wcześniej napisał, tym razem będą chcieli przejąć za bezcen upadłe stacje narciarskie. Znam przykłady prób takich przejęć z innych sektorów - bankowość czy projekty o potencjalnym znaczeniu militarnym. Wiem do czego ci ludzie są zdolni, potrafią wysłać służby specjalne i złożyć propozycję nie do odrzucenia, oczywiście bez żadnego śladu w dokumentach. Dużo mógłbym opowiadać. Czują się bezkarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Niby ma być otwarte wyłącznie na potrzeby sportu zawodowego, więc amator na doczepkę jedynie? Generalnie coś czułem, że tak będzie. Zamiast zamknąć z góry, te 3 tygodnie temu to poczekali aż pójdą inwestycje w naśnieżanie i inne przygotowania do sezonu i wtedy cięcie...sabotażysta by lepiej tego nie obmyślił. Jeszcze bardziej poroniony pomysł jest z tymi wyjazdami służbowymi. Zakaz, bo na narty jeździli - wiedza pobrana z instytutu danych z d... Ile było takich przypadków w skali kraju? 1000? 2000? "Bo w internecie krążą plotki". A o całych gałęziach przemysłu, łącznie z różnymi strategicznymi tematami, w tym państwowymi, które opierają się na delegowanych ekipach to już nikt nie pomyślał. Ciekawe kto pokryje koszty związane z nieuchronnymi opóźnieniami w realizacji takich zleceń. I co zrobią jak nagle na przykład będzie gruba awaria na dużym bloku w elektrowni w Bełchatowie - serwis nie przyjedzie, bo w hotelu zakaz... Sam mam taki wyjazd zaplanowany na początek stycznia i to w dużej państwowej firmie. Pół polski do przejechania, temat na 3-4 dni i co mam w samochodzie koczować ? Kampera wynająć, namiot rozbić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Czyli jak ktoś nie jest zawodnikiem to niech siedzi w chacie? Kluby już zaczęły zapisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Władza komunikuje się z nami jak z jakimś bydłem. Zbiorowe "wyszczepienie" i do rzeźni. Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. O tym co mówili wtedy już nikt nie pamięta chyba, że to dopiero zaczną wprowadzać te strefy po feriach. Ja rozumiem tą decyzję jako obawa przed kolejną falą wzrostów (jak w Niemczech czy Czechach) i tego, że jak zaczniemy falę od 10 tys zachorowań to nasza służba zdrowia padnie na pysk. Stoki stosunkowo łatwo zamknąć i nie trzeba wtedy chodzić po prywatnych kwaterach w celu poszukiwania turystów chociaż i tak pewnie część osób pojedzie pochodzić po górach w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Po prostu minister nie lubi prezydenta..... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja patrząc na tych idiotów jestem dumny z jednego. W życiu nie oddałem głosu na pisiorów. Super sprawa. Wszyscy którzy na nich głosowali w ostatnich wyborach powinni karę płacić dla zasady by nauczyli się używać mózgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiSA ja przypominam, ci którzy na nich głosowali nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 1 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Zamknięte ośrodki narciarskie
labas Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markiz69 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Niby ma być otwarte wyłącznie na potrzeby sportu zawodowego, więc amator na doczepkę jedynie? Generalnie coś czułem, że tak będzie. Zamiast zamknąć z góry, te 3 tygodnie temu to poczekali aż pójdą inwestycje w naśnieżanie i inne przygotowania do sezonu i wtedy cięcie...sabotażysta by lepiej tego nie obmyślił. Jeszcze bardziej poroniony pomysł jest z tymi wyjazdami służbowymi. Zakaz, bo na narty jeździli - wiedza pobrana z instytutu danych z d... Ile było takich przypadków w skali kraju? 1000? 2000? "Bo w internecie krążą plotki". A o całych gałęziach przemysłu, łącznie z różnymi strategicznymi tematami, w tym państwowymi, które opierają się na delegowanych ekipach to już nikt nie pomyślał. Ciekawe kto pokryje koszty związane z nieuchronnymi opóźnieniami w realizacji takich zleceń. I co zrobią jak nagle na przykład będzie gruba awaria na dużym bloku w elektrowni w Bełchatowie - serwis nie przyjedzie, bo w hotelu zakaz... Sam mam taki wyjazd zaplanowany na początek stycznia i to w dużej państwowej firmie. Pół polski do przejechania, temat na 3-4 dni i co mam w samochodzie koczować ? Kampera wynająć, namiot rozbić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja uważam że będzie można jeździć, może nie na wszystkich stokach ale da się. Stok będzie zamknięty dla zwykłych turystów ale treningi można będzie robić - tak jak w Suchym. Czyli jak ktoś nie jest zawodnikiem to niech siedzi w chacie? Kluby już zaczęły zapisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Władza komunikuje się z nami jak z jakimś bydłem. Zbiorowe "wyszczepienie" i do rzeźni. Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. O tym co mówili wtedy już nikt nie pamięta chyba, że to dopiero zaczną wprowadzać te strefy po feriach. Ja rozumiem tą decyzję jako obawa przed kolejną falą wzrostów (jak w Niemczech czy Czechach) i tego, że jak zaczniemy falę od 10 tys zachorowań to nasza służba zdrowia padnie na pysk. Stoki stosunkowo łatwo zamknąć i nie trzeba wtedy chodzić po prywatnych kwaterach w celu poszukiwania turystów chociaż i tak pewnie część osób pojedzie pochodzić po górach w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Po prostu minister nie lubi prezydenta..... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja patrząc na tych idiotów jestem dumny z jednego. W życiu nie oddałem głosu na pisiorów. Super sprawa. Wszyscy którzy na nich głosowali w ostatnich wyborach powinni karę płacić dla zasady by nauczyli się używać mózgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiSA ja przypominam, ci którzy na nich głosowali nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 1 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
pakalolo Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Władza komunikuje się z nami jak z jakimś bydłem. Zbiorowe "wyszczepienie" i do rzeźni. Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Na pewno pomniejsze stacje będą kombinowały z otwarciem się na kluby sportowe ale wiadomo, że to będą wyjątki a cała reszta się pozamyka. Ciekawi mnie wogóle to, jak będzie wyglądał sezon po 17 stycznia? Czy na +- 1,5 miesiąca jazdy dla głównie klientów weekendowych będzie się większości opłacało śnieżyć, szczególnie, jeśli nie będzie opadów? Decyzja tragiczna w skutkach. O ile zamknięcie hoteli można by jakoś jeszcze zrozumieć, o tyle zamknięcie stoków to decyzja skrajnie irracjonalna i podyktowana chyba tylko tym, że Niemcy tak robią XD Co z tymi bezpiecznikami? Co z poziomami zachorowań od których było uzależnione wprowadzenie podziału na strefy po świętach? Jak się to ma do tych konferencji sprzed ponad miesiąca? Niestety taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić. O tym co mówili wtedy już nikt nie pamięta chyba, że to dopiero zaczną wprowadzać te strefy po feriach. Ja rozumiem tą decyzję jako obawa przed kolejną falą wzrostów (jak w Niemczech czy Czechach) i tego, że jak zaczniemy falę od 10 tys zachorowań to nasza służba zdrowia padnie na pysk. Stoki stosunkowo łatwo zamknąć i nie trzeba wtedy chodzić po prywatnych kwaterach w celu poszukiwania turystów chociaż i tak pewnie część osób pojedzie pochodzić po górach w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Po prostu minister nie lubi prezydenta..... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja patrząc na tych idiotów jestem dumny z jednego. W życiu nie oddałem głosu na pisiorów. Super sprawa. Wszyscy którzy na nich głosowali w ostatnich wyborach powinni karę płacić dla zasady by nauczyli się używać mózgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiSA ja przypominam, ci którzy na nich głosowali nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 1 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Po prostu minister nie lubi prezydenta..... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertK Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin33 Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ja patrząc na tych idiotów jestem dumny z jednego. W życiu nie oddałem głosu na pisiorów. Super sprawa. Wszyscy którzy na nich głosowali w ostatnich wyborach powinni karę płacić dla zasady by nauczyli się używać mózgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 tylko przypominam, że połowa z Was głosowała na PiSA ja przypominam, ci którzy na nich głosowali nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi