Administrator Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Lubawka - Święta Góra Krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka. Strona ośrodka: http://adresstrony.pl Położenie Dojazd Parkingi (Ilość miejsc, cena, odległość od stoku) Miejscowości (krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich) Noclegi Trasy (liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki) Ceny (cennik karnetów itp) Kamera online (link do strony z kamerą online na stok) Aktualne warunki (link do strony z aktualnymi warunkami) Serwis narciarski (czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp) Instruktorzy / Opieka nad dziećmi Wyżywienie (gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny) Galeria zdjęć (link do galerii zdjęć z tego ośrodka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndreL Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Czy ktoś się orientuje w sprawie otwarcia tego wyciągu. Dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackW Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Byłem dzisiaj w swoich sprawach w Trutnowie i powiem Ci, że nie ma w Lubawce śniegu, więc nie ma co liczyć do najbliższych opadów, że będzie można tam pojeździć, nie mam pojęcia czy stok był w ogóle czynny w tym sezonie bo podobno jakieś problemy były z dzierżawcą, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olsen Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Wyciąg w tym sezonie nie był czynny i wszystko wskazuje na to, że nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzf Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 A jak wygląda sytuacja w tym roku? Ile tam jest oswietlonych tras do jazdy nocnej? Do której godziny kręcą? Ktoś się orientuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakotomasz Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Wybieramy się ze znajomymi na weekend pod koniec lutego właśnie do Lubawki. Przy okazji chcemy troszkę pojeździć na nartach, ale nigdy nie byliśmy w tych okolicach dlatego chciałbym zapytać jaki ośrodek polecalibyście dla początkujących i powiedzmy średnio-zaawansowanych narciarzy? Mogą też być te na terenie Czech, w miarę blisko od granicy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Ten: http://www.bretcz.cz/ Chociaż może okazać się, że i w Lubawce wam się spodoba... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakotomasz Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Dzięki A coś z dłuższymi trasami znajdziemy w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Tak, całkiem obok: http://www.skizacler.com/pl/ Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuzon Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Niezły wybór tras i stosunkowo blisko (30 km) http://www.cerna-hora.cz/zima/?lang=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Nie jest tak tłoczno, jednak jest to dość popularny stok. jednak ja osobiście (przy dobrych warunkach śniegowych), zostałbym na Świętej Górze. Fajny stok... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mohikanian Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Ze względu na bliskość od Zaclerza.cernej Hory czy Peca pod Snezkou ta Lubawka to dość mało atrakcyjna propozycja.Fakt nie byłem tam kilka lat ,bo nie wiedzę powodu.Ale spotykam ludzi którzy z tej górki zjechali i przyjechali np do Peca czy Zaclerza komentując negatywnie. Nie wiem co jest atutem tej górki,że krótka ,niedośnieżona i dla lubiących muldy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Swojsko jest... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 No i niestety koniec. Szkoda, bo stok fajny z dużym potencjałem... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuzon Napisano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 No i niestety koniec. Szkoda, bo stok fajny z dużym potencjałem... Pozdrawiam, radcom A co się stało? Pytam, bo to mój rodzinny "fyrtel". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 A co się stało? Pytam, bo to mój rodzinny "fyrtel". Właśnie nic się nie dzieje. Dotychczasowy dzierżawca dał sobie najwyraźniej spokój. Szkoda bo bez opieki wyciąg szlag trafi... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Takie małe wyciągi bez sztucznego śniegu w obecnych warunkach nie mają szansy przetrwać. Nawet te ośrodki ze sztucznym mają problemy. Patrząc na to realnie to najlepiej elementy wyciągu złożyć i schować do stodoły. Może za 10 lat plamy na słońcu się powiększą i przyjdą lepsze zimy, wtedy wyciąg się uruchomi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Takie małe wyciągi bez sztucznego śniegu w obecnych warunkach nie mają szansy przetrwać. Nawet te ośrodki ze sztucznym mają problemy. Patrząc na to realnie to najlepiej elementy wyciągu złożyć i schować do stodoły. Może za 10 lat plamy na słońcu się powiększą i przyjdą lepsze zimy, wtedy wyciąg się uruchomi. Gdyby można było tak zrobić, to wiele wyciągów by przetrwało w szopach i stodołach. Niestety jak raz zdemontujesz wyciąg, to ponowny montaż wymaga takich samych procedur jak budowa nowego. Więc się nie opłaca... A miejscówka ma potencjał. Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Orczyki ściąga się zawsze po sezonie. Z liną to nie bardzo, gdyż istnieje ryzyko rozplotu i uszkodzenia. Po za tym przechowywanie byłoby kłopotliwe. Z silnikiem tez nie bardzo, gdyż należałoby zdemontować cały zespół wraz z przekładnia i sprzęgłem. Dlatego zawsze te elementy pozostają na miejscu. Dodatkowo każdy rok bez pracy powoduje konieczność wykonania ponownych dopuszczeń, a to są kolejne koszty. I tak właśnie umierają kolejne ośrodki, rodem z PRL-u. Złośliwcy powiedzieliby, że to dekomunizacja... Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JackW Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Radio Wrocław: http://www.prw.pl/ar...agiem-w-Lubawce Jeśli chodzi o stok to góra jest bardzo fajna, potem z tej drogi leśnej w połowie niestety sypały się kamyczki, za nią spokojnie do wyciągu. Można było się wyjeździć, jak tam byłem kilka lat temu to karnet (papierowy, dziurkowany ) kosztował grosze. Niestety słabe zimy wykańczają takie miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Perfekcyjnie został wykonany na Świeradowcu.. Brzozy mają już po 3 m na stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... pakotomasz Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Oj to nie dobrze Pod koniec lutego wybieram się do Lubawki i miałem nadzieję, że uda się coś pojeździć. Wiem, że w pobliżu są większe, lepsze stoki, ale chciałem właśnie tam choćby parę razy sobie zjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... JackW Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce hehe, a to checa A niech im się powodzi, a co tam Mapa ośrodka narysowana kredkami - ma swój urok, tak jak mapa z Rzeczki, któą niedawno wrzucałem Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Lubawka - Święta Góra × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
radcom Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 A co się stało? Pytam, bo to mój rodzinny "fyrtel". Właśnie nic się nie dzieje. Dotychczasowy dzierżawca dał sobie najwyraźniej spokój. Szkoda bo bez opieki wyciąg szlag trafi... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Takie małe wyciągi bez sztucznego śniegu w obecnych warunkach nie mają szansy przetrwać. Nawet te ośrodki ze sztucznym mają problemy. Patrząc na to realnie to najlepiej elementy wyciągu złożyć i schować do stodoły. Może za 10 lat plamy na słońcu się powiększą i przyjdą lepsze zimy, wtedy wyciąg się uruchomi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Takie małe wyciągi bez sztucznego śniegu w obecnych warunkach nie mają szansy przetrwać. Nawet te ośrodki ze sztucznym mają problemy. Patrząc na to realnie to najlepiej elementy wyciągu złożyć i schować do stodoły. Może za 10 lat plamy na słońcu się powiększą i przyjdą lepsze zimy, wtedy wyciąg się uruchomi. Gdyby można było tak zrobić, to wiele wyciągów by przetrwało w szopach i stodołach. Niestety jak raz zdemontujesz wyciąg, to ponowny montaż wymaga takich samych procedur jak budowa nowego. Więc się nie opłaca... A miejscówka ma potencjał. Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Orczyki ściąga się zawsze po sezonie. Z liną to nie bardzo, gdyż istnieje ryzyko rozplotu i uszkodzenia. Po za tym przechowywanie byłoby kłopotliwe. Z silnikiem tez nie bardzo, gdyż należałoby zdemontować cały zespół wraz z przekładnia i sprzęgłem. Dlatego zawsze te elementy pozostają na miejscu. Dodatkowo każdy rok bez pracy powoduje konieczność wykonania ponownych dopuszczeń, a to są kolejne koszty. I tak właśnie umierają kolejne ośrodki, rodem z PRL-u. Złośliwcy powiedzieliby, że to dekomunizacja... Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JackW Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Radio Wrocław: http://www.prw.pl/ar...agiem-w-Lubawce Jeśli chodzi o stok to góra jest bardzo fajna, potem z tej drogi leśnej w połowie niestety sypały się kamyczki, za nią spokojnie do wyciągu. Można było się wyjeździć, jak tam byłem kilka lat temu to karnet (papierowy, dziurkowany ) kosztował grosze. Niestety słabe zimy wykańczają takie miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Perfekcyjnie został wykonany na Świeradowcu.. Brzozy mają już po 3 m na stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... pakotomasz Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Oj to nie dobrze Pod koniec lutego wybieram się do Lubawki i miałem nadzieję, że uda się coś pojeździć. Wiem, że w pobliżu są większe, lepsze stoki, ale chciałem właśnie tam choćby parę razy sobie zjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... JackW Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce hehe, a to checa A niech im się powodzi, a co tam Mapa ośrodka narysowana kredkami - ma swój urok, tak jak mapa z Rzeczki, któą niedawno wrzucałem Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Lubawka - Święta Góra
MarioJ Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Takie małe wyciągi bez sztucznego śniegu w obecnych warunkach nie mają szansy przetrwać. Nawet te ośrodki ze sztucznym mają problemy. Patrząc na to realnie to najlepiej elementy wyciągu złożyć i schować do stodoły. Może za 10 lat plamy na słońcu się powiększą i przyjdą lepsze zimy, wtedy wyciąg się uruchomi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Takie małe wyciągi bez sztucznego śniegu w obecnych warunkach nie mają szansy przetrwać. Nawet te ośrodki ze sztucznym mają problemy. Patrząc na to realnie to najlepiej elementy wyciągu złożyć i schować do stodoły. Może za 10 lat plamy na słońcu się powiększą i przyjdą lepsze zimy, wtedy wyciąg się uruchomi. Gdyby można było tak zrobić, to wiele wyciągów by przetrwało w szopach i stodołach. Niestety jak raz zdemontujesz wyciąg, to ponowny montaż wymaga takich samych procedur jak budowa nowego. Więc się nie opłaca... A miejscówka ma potencjał. Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Orczyki ściąga się zawsze po sezonie. Z liną to nie bardzo, gdyż istnieje ryzyko rozplotu i uszkodzenia. Po za tym przechowywanie byłoby kłopotliwe. Z silnikiem tez nie bardzo, gdyż należałoby zdemontować cały zespół wraz z przekładnia i sprzęgłem. Dlatego zawsze te elementy pozostają na miejscu. Dodatkowo każdy rok bez pracy powoduje konieczność wykonania ponownych dopuszczeń, a to są kolejne koszty. I tak właśnie umierają kolejne ośrodki, rodem z PRL-u. Złośliwcy powiedzieliby, że to dekomunizacja... Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JackW Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Radio Wrocław: http://www.prw.pl/ar...agiem-w-Lubawce Jeśli chodzi o stok to góra jest bardzo fajna, potem z tej drogi leśnej w połowie niestety sypały się kamyczki, za nią spokojnie do wyciągu. Można było się wyjeździć, jak tam byłem kilka lat temu to karnet (papierowy, dziurkowany ) kosztował grosze. Niestety słabe zimy wykańczają takie miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Perfekcyjnie został wykonany na Świeradowcu.. Brzozy mają już po 3 m na stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... pakotomasz Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Oj to nie dobrze Pod koniec lutego wybieram się do Lubawki i miałem nadzieję, że uda się coś pojeździć. Wiem, że w pobliżu są większe, lepsze stoki, ale chciałem właśnie tam choćby parę razy sobie zjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... JackW Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce hehe, a to checa A niech im się powodzi, a co tam Mapa ośrodka narysowana kredkami - ma swój urok, tak jak mapa z Rzeczki, któą niedawno wrzucałem Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Lubawka - Święta Góra
MarioJ Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Orczyki ściąga się zawsze po sezonie. Z liną to nie bardzo, gdyż istnieje ryzyko rozplotu i uszkodzenia. Po za tym przechowywanie byłoby kłopotliwe. Z silnikiem tez nie bardzo, gdyż należałoby zdemontować cały zespół wraz z przekładnia i sprzęgłem. Dlatego zawsze te elementy pozostają na miejscu. Dodatkowo każdy rok bez pracy powoduje konieczność wykonania ponownych dopuszczeń, a to są kolejne koszty. I tak właśnie umierają kolejne ośrodki, rodem z PRL-u. Złośliwcy powiedzieliby, że to dekomunizacja... Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackW Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Radio Wrocław: http://www.prw.pl/ar...agiem-w-Lubawce Jeśli chodzi o stok to góra jest bardzo fajna, potem z tej drogi leśnej w połowie niestety sypały się kamyczki, za nią spokojnie do wyciągu. Można było się wyjeździć, jak tam byłem kilka lat temu to karnet (papierowy, dziurkowany ) kosztował grosze. Niestety słabe zimy wykańczają takie miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arky Napisano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Chodzi mi o zdjęcie silnika, orczykow i może liny. Taki demontaz jest chyba możliwy? Perfekcyjnie został wykonany na Świeradowcu.. Brzozy mają już po 3 m na stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... pakotomasz Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Oj to nie dobrze Pod koniec lutego wybieram się do Lubawki i miałem nadzieję, że uda się coś pojeździć. Wiem, że w pobliżu są większe, lepsze stoki, ale chciałem właśnie tam choćby parę razy sobie zjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... JackW Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce hehe, a to checa A niech im się powodzi, a co tam Mapa ośrodka narysowana kredkami - ma swój urok, tak jak mapa z Rzeczki, któą niedawno wrzucałem Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
pakotomasz Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Oj to nie dobrze Pod koniec lutego wybieram się do Lubawki i miałem nadzieję, że uda się coś pojeździć. Wiem, że w pobliżu są większe, lepsze stoki, ale chciałem właśnie tam choćby parę razy sobie zjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackW Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 W Lubawce reaktywacja po kilku latach http://www.gazetawro...darmo,11719360/ http://powiatowa.inf...-stok-w-lubawce hehe, a to checa A niech im się powodzi, a co tam Mapa ośrodka narysowana kredkami - ma swój urok, tak jak mapa z Rzeczki, któą niedawno wrzucałem Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi