fredowski Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Utarlo sie(nie dla mnie) to powiedzenie i przez narciarzy nabralo znaczenia negatywnego i osmieszajacego. Dla mnie jest odwrotnie. Jezeli nazwe tak kogos to bedzie to komplement. Zjechac po bardzo lagodnym stoku 1km na krawedziach wykonujac do 100 skretow plynnie i bez zatrzymania jest bardzo trudno. Do tego potrzeba optymalnego balansu przod-tyl. Miekkiej i delikatnej jak rzadko zmiany krawedzi. Tu nie ma rzniecia nozem tu jest skalper chirurga. Wyjscia delikatne, najkrotsze z mozliwych, zejscia tez beda krotkie i powolne. Obserwacja i wlasciwy wybor sciezki jest niezbedny(zsypy sniegu hamuja, betony zaklocaja jazde). Badzcie krolami Hali Szrenickiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Utarlo sie(nie dla mnie) to powiedzenie i przez narciarzy nabralo znaczenia negatywnego i osmieszajacego. Dla mnie jest odwrotnie. Jezeli nazwe tak kogos to bedzie to komplement. Zjechac po bardzo lagodnym stoku 1km na krawedziach wykonujac do 100 skretow plynnie i bez zatrzymania jest bardzo trudno. Do tego potrzeba optymalnego balansu przod-tyl. Miekkiej i delikatnej jak rzadko zmiany krawedzi. Tu nie ma rzniecia nozem tu jest skalper chirurga. Wyjscia delikatne, najkrotsze z mozliwych, zejscia tez beda krotkie i powolne. Obserwacja i wlasciwy wybor sciezki jest niezbedny(zsypy sniegu hamuja, betony zaklocaja jazde). Badzcie krolami Hali Szrenickiej. Chciałbym. Aspiruję. Póki co to raczej królik;-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 (edytowane) Na Hale nie dotarłem. Temat mi się podoba. Kiedyś jeździłem. Z instruktorem. Zeglarzem. Na Hali. Z hali. Las. Edytowane 28 Grudnia 2021 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2021 Jesteś królem. Uświadomi ci to Lem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Na Halę nie dotarłem, więc to cudze królestwo. Na drugą sekcję też mnie stać nie było - ryzyko, że z nartami nie wpuszczą. Została Lola, tępy śnieg gdzieniegdzie, przecierki zaniedbywalne, ćwiczenia na pochłanianie garbów, nie polecam, no i rozpęd nie wystarcza aby godnie przejechać z kija trza zadać lub łyżwa. Śnieżynka równa, twarda, fajna. Puchatek dla koneserów. Fisu pilnuje Mario z kolegą Dyrektorem. Kolejka jak widać. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Cześć Ciekawe rzeczy się na forach pojawiają. Zerknąłem na Skionline teraz tu i relacje ze Szklarskiej jakbym z żoną po innych trasach jeździł. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) 30 minut temu, Mitek napisał: Cześć Ciekawe rzeczy się na forach pojawiają. Zerknąłem na Skionline teraz tu i relacje ze Szklarskiej jakbym z żoną po innych trasach jeździł. Pozdro Sadze ze miks świeżego i sztucznego z armatek tam gdzie stały był i u ciebie na Loli. Dziś ciepło. Na Sniezynce porządny podkład bez tych problemów. PS Lola zjeżdżałem w bardzo różnych warunkach nie raz. Ta przeplatanka śniegów mało typowa dla tej trasy. Jakaś pani tez na to narzekała, myślałem ze zmyśla ew zły serwis ale miała racje. Nie to, żebym narzekał. Dziś Śnieżynka po prostu była lepszym wyborem. Edytowane 15 Lutego 2022 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Cześć Jeździliśmy z Rybelkiem w sobotę od 8.30 do 17.00 i dostępne trasy były cały czas jak stół atu ktoś pisze o jakichś garbach itd. Poważnie nic takiego nie było a pierwsze zjazdy jazdę zawsze bardzo wolno to bym zobaczył/poczuł, bo później to już raczej był ogień... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 14 minut temu, Mitek napisał: Cześć Jeździliśmy z Rybelkiem w sobotę od 8.30 do 17.00 i dostępne trasy były cały czas jak stół atu ktoś pisze o jakichś garbach itd. Poważnie nic takiego nie było a pierwsze zjazdy jazdę zawsze bardzo wolno to bym zobaczył/poczuł, bo później to już raczej był ogień... Pozdro Izydar wspominał, że w sobotę na końcówce Loli były regularne garby, na których się podskakiwało. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 11 minut temu, grimson napisał: Izydar wspominał, że w sobotę na końcówce Loli były regularne garby, na których się podskakiwało. Cześć No to nie wiem o co chodzi. Atm na samym końcu jest taka malutka S i widać, było, że śniegu mało ale przelatywało się po białym bez problemu 0 chyba jedyny moment, który mógł komuś sprawić jakąś trudność bo na zewnętrznej był taki niemiły dół, ale widoczny z daleka. W każdym razie całą Lolę jechało się znakomicie na rozpędzie. Jeden z fajniejszych narciarskich dni w ciągu ostatnich paru lat zwłaszcza dzięki dwójkowej jeździe za żoną. Ty wiesz o co chodzi, bo akurat obydwoje byliśmy na GS-ach. 😉 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 14 minut temu, Mitek napisał: Cześć No to nie wiem o co chodzi. Atm na samym końcu jest taka malutka S i widać, było, że śniegu mało ale przelatywało się po białym bez problemu 0 chyba jedyny moment, który mógł komuś sprawić jakąś trudność bo na zewnętrznej był taki niemiły dół, ale widoczny z daleka. W każdym razie całą Lolę jechało się znakomicie na rozpędzie. Jeden z fajniejszych narciarskich dni w ciągu ostatnich paru lat zwłaszcza dzięki dwójkowej jeździe za żoną. Ty wiesz o co chodzi, bo akurat obydwoje byliśmy na GS-ach. 😉 Pozdro Miałem wpaść do Szklarskiej w ten poniedziałek z rana, ze względu na ryzyko zatrzymania ośrodka tytułem silnego wiatru zrezygnowałem. Teraz mamy rodzinny plan wyskoczyć na narty w sobotę. Patrząc na aktualny warun na Loli + negatywną prognozę pogody w tygodniu [temp na plus i silny deszcz], może być słabo z przejezdnością tej trasy. Zawsze zostaje mocna obecnie Śnieżynka i Hala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć No to nie wiem o co chodzi. Atm na samym końcu jest taka malutka S i widać, było, że śniegu mało ale przelatywało się po białym bez problemu 0 chyba jedyny moment, który mógł komuś sprawić jakąś trudność bo na zewnętrznej był taki niemiły dół, ale widoczny z daleka. W każdym razie całą Lolę jechało się znakomicie na rozpędzie. Jeden z fajniejszych narciarskich dni w ciągu ostatnich paru lat zwłaszcza dzięki dwójkowej jeździe za żoną. Ty wiesz o co chodzi, bo akurat obydwoje byliśmy na GS-ach. 😉 Pozdro Jak stół to dziś była śnieżynka. Lola garbata, ale z zębem na przędzie. Dla mnie nawet lepiej bo coś się działo, a ze cały dzień jeździć nie mogłem wiec im gorzej tym lepiej. Lola ma takie nachylenie, ze tylko full swing. Edytowane 15 Lutego 2022 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Godzinę temu, grimson napisał: Izydar wspominał, że w sobotę na końcówce Loli były regularne garby, na których się podskakiwało. Nie tylko na końcówce, to tu to tam. Ja starałem się gasić nie podskakiwać bo cały czas o prędkość chodziło. Overall to najbardziej rozczarowany byłem, ze kamień nie chodzi z wiadomych względów, ech… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Król jest tylko jeden. Zmieniam stok. Dolina Szczęścia. Szczęście za dwie dychy z dojazdem pod hotel. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 1 godzinę temu, grimson napisał: Miałem wpaść do Szklarskiej w ten poniedziałek z rana, ze względu na ryzyko zatrzymania ośrodka tytułem silnego wiatru zrezygnowałem. Teraz mamy rodzinny plan wyskoczyć na narty w sobotę. Patrząc na aktualny warun na Loli + negatywną prognozę pogody w tygodniu [temp na plus i silny deszcz], może być słabo z przejezdnością tej trasy. Zawsze zostaje mocna obecnie Śnieżynka i Hala. Cześć Gdzieś mi się obiło o uszy, że w tamtych rejonach ma być jakiś wietrzny armagedon koło weekendu. Ty a gdzie jest ten Izydar, bo ja czytałem jego relację na skionline to z niej wynika, że w sobotę staliśmy koło siebie w kolejce po karnety, być może nawet rozmawialiśmy. 🙂 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 26 minut temu, Mitek napisał: Cześć Gdzieś mi się obiło o uszy, że w tamtych rejonach ma być jakiś wietrzny armagedon koło weekendu. Ty a gdzie jest ten Izydar, bo ja czytałem jego relację na skionline to z niej wynika, że w sobotę staliśmy koło siebie w kolejce po karnety, być może nawet rozmawialiśmy. 🙂 Pozdro Już jutro w nocy 144 skala. Na meteo.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 3 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Jeździliśmy z Rybelkiem w sobotę od 8.30 do 17.00 i dostępne trasy były cały czas jak stół atu ktoś pisze o jakichś garbach itd. Poważnie nic takiego nie było a pierwsze zjazdy jazdę zawsze bardzo wolno to bym zobaczył/poczuł, bo później to już raczej był ogień... Pozdro Potwierdzam, sobota nie było o stan tras do czego przyczepić się, równo do fajrantu, może lekkie fałdki na śnieżynce na ostrzejszym fragmencie przed skrzyżowaniem z kolejką Karkonosz. Byłem kilka razy na `Szrenicy, ale nigdy nie było tak przygotowanych tras jak teraz w sobotę, lód sporadycznie łapałem i tylko po południu, może w dwóch miejscach w czasie całego zjazdu, nawet na dojeździe do Puchatka trasa super. Jazda po świeżym opadzie zawsze najlepsza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 3 godziny temu, grimson napisał: Izydar wspominał, że w sobotę na końcówce Loli były regularne garby, na których się podskakiwało. Na płaskim na samym końcu, w jednym miejscu nawet jakieś podłoże wystawało, aż zdziwiłem się, że na trasie super warunki , a na końcu w lesie lekka niedogodność, ale jakie ma to znaczenie, jak w tym miejscu jedziesz odpychając się kijami , a to odcinek może ze 150m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) Trzeba znaleźć swoje miejsce. Adam królem Zwardonia, Fred Hali, Hanka Ornaku, Marychna Piątki, Mitek po okresie bezkrólewia powrócił na Lolę, z przytupem, Stitzinger i Mackiewicz Nangi, co mi pozostało? Biorę co zostało, tak zostałem królem…Puchatka… solo. Piękność dnia, nie jak garbata Lola, gdzieniegdzie na hamulcu sztucznego, co może być pięknością nocy co najwyżej. Edytowane 16 Lutego 2022 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 19 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Jak król w Monty Pythonie ruszyłem na obchód swoich włości, bez przebrania. A tu cholera na moim Puchatku (Lola Mitka, Śnieżynka Grimsona) TVN się zadomowił. To nic potem większy kaliber - ratrak mi na powitanie wyjechał, tak z fanfarami kończy król Puchatka. Jak już zjeżdżałem autem, bo przecież nie na nartach spotkałem zielone ludziki, s gdzie to panowie, nie do parku, ależ do parku po auto idą. Kiedyś Jirzi mi mówił ze we Vrchlabi startują o 10 wiec nasi lepsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 (edytowane) Cóż królowania nadszedł kres, pora ruszać do domu, po świeżym. Miło było. Edytowane 20 Lutego 2022 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 23 Marca 2022 Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 Król Puchatek i Księżniczka Śnieżynka. Królowa Lolobrygida wczora z wieczora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 23 Marca 2022 Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 (edytowane) Królem Hali nie będę wiec inne formacje płaskie. Miękko. Dla miekiszonow jak znalazł. Na Sniezynce i Loli twardo z rana. Edytowane 23 Marca 2022 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 24 Marca 2022 Udostępnij Napisano 24 Marca 2022 No ciagle aspiruje. Choć dziś zamiast króla hali raczej pożegnanie z lolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 24 Marca 2022 Udostępnij Napisano 24 Marca 2022 Lola zamknięta. Docent jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi