zeberkaa Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Śniegu nasypało a na Rymarzu i Besterku nic się nie dzieje. Na Besterku widać wystające ze śniegu rury po demontażu bramki. Nawet Górnik uruchamia pierwszy wyciąg a Jugów Park śpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chiwawa Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Śnieżą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaszybki Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Byłem wczoraj na spacerku, snieg zaczyna się od górnej cześci Kamionek i z kazdym kilometrem drogi w górę, jest go coraz więcej. Na Rymarzu jest jakieś 25-30 cm, w sumie dośc sporo, ale trawsko jeszcze wyłazi i wyciag stoi.. nawet talerze nie wiszą na linach, więc jeszcze troche postoi. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chiwawa Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Pisalem do nich, ponoc w tym tygodniu maja uruchomic ale nie wiedza jeszcze dokladnie co i kiedy. Talerzyki nie wisza bo taki wyciag, zaczepiaja sie na line jak wsiadasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 O, dzieje się coś. Na kamerze własnie widać ratrak u podnóża Besterka, kręcą się ludzie, rozwiesili siatki, tyle że temperatura dodatnia to może nie najlepszy moment na klepanie. Ale myślę że jak właściciel uruchomił moce przerobowe to już rzeczywiście niedługo obydwa stoki ruszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczek5 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Kopia maila z "Bukowej" Witam, naśnieżanie jest już uruchomione, otwarcie rymarza planujemy we wtorek. Pozdrawiam P..... R.... Bukowa Chata Prognozy tez sa optymistyczne z obfitymi opadami sniegu zapowiadanymi na wtorek. Nic tylko ostrzyc krawedzie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chiwawa Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Jak wygląda sytuacja na rymarzu w czasie ferii w tygodniu a jak w weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczek5 Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Odpowiedz ze strony http://www.jugowpark...nki-narciarskie Uwaga narciarze! Dzisiaj stok tylko dla dobrych narciarzy!!!!!!!! Z uwagi na duże opady śniegu, na stoku panują trudne warunki. Przed zakupem biletu prosimy wykonać bezpłatnie jazdę próbną. Jeśli warunki okażą się zbyt trudne na Państwa umiejętności zapraszamy do skorzystania ze stoku Besterek. Kupując bilet zjazdowy zgadzacie się na korzystanie ze stoku z aktualnymi warunkami. Z poważaniem, Piotr Babicki Gorąco pozdrawiamy narciarzy i snowboardzistów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chiwawa Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 No to głos z dzisiaj. W 90% nie potwierdzam słów kolegi. Strok ratrakowany, oczywiście w trakcie dnia szczególnie kiedy jest ciepło (koło 0 lub więcej st) powstają jak to kolega napisał "muldy po kolana". Na pewno nie są to muldy, muldy do twardy śnieg, górki które powstają po silnych opadach śniegu przy dużej liczbie narciarzy, a to co leży na stoku to po prostu zgarnięty śnieg przez narciarzy w trakcie dnia. Chyba, że kilka dni temu było inaczej. Wieczorem kiedy zrobiło się chłodniej stok sam się wyrównał. Dodatkowo wczoraj na własne oczy na kamerkach widziałem, że ratrak jeździł. Kamieni nie widziałem, co najwyżej na górze lekkie przetarcia. Gdyby ktoś chciał mogę wrzucić kilka fotek. Problemu ze zwrotem kaucji nie było. Jedna lampa jednak nie działa [edit] Ustrzelone przed chwilą: Użytkownik chiwawa edytował ten post 25 styczeń 2012 - 23:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Relacje ratrakowe mogą być i sprzeczne i prawdziwe. Od lat ratrakują tak co 3 dni +/- więc zależy jak się trafi. Ta jedna żarówka tez od lat - jak pamiętam co najmniej 4-5 nie świeci, chyba druga od dołu. Mają to głęboko w dupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 a wyżej pisali, że działały wszystkie Piotrek, może ktoś twój pomysł wykorzystał i kupił żarówkę i wkręcają ją tylko, jak ten ktoś przyjedzie? ale zdjęcie z kamerki ładne, żeby tam tak zawsze było... tak sobie myślę, że mnie tam chyba już ze 3 sezony nie było albo i lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 a wyżej pisali, że działały wszystkie Piotrek, może ktoś twój pomysł wykorzystał i kupił żarówkę i wkręcają ją tylko, jak ten ktoś przyjedzie? ale zdjęcie z kamerki ładne, żeby tam tak zawsze było... tak sobie myślę, że mnie tam chyba już ze 3 sezony nie było albo i lepiej Może właśnie ktoś się zebrał w sobie i sam sobie wkręcił....... Jak chyba też 3 sezony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 no to muszą te kamienie pozbierać przed sobotnimi zawodami http://www.narty.pl/...-jugow/994.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chiwawa Napisano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Sezon powoli raczkuje a ja biegam po stronach i sprawdzam gdzie startują. Oczywiście właściciele nie raczą nas zbyt wieloma informacjami ale na stronie Rymarza znalazłem coś takiego: Stok Rymarz został wyposażony w dwa nowe wyciągi narciarskie TATRAPOMA. Również zamontowana jest instalacja do sztucznego naśnieżania: dwie armatki Lenko oraz trzy najnowszej generacji armatki Techno Alpin M18 , a na szczycie stoku – dwie nowe lance śnieżne. Trasy zjazdowe są przygotowywane przez trzy ratraki, w tym przez nowy Prinot Everest. Główny stok jest oświetlony. Łączna długość tras narciarskich wynosi 3300 m. Stok jest sztucznie naśnieżany i regularnie ratrakowany. Ktoś był? Widział? Może jakieś fotki? No i oczywiście czy rozpoczęli już naśnieżanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczek5 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Stok bardzo fajny, z duzym nachyleniem i wymagajacy. Przygotowany zawsze bardzo dobrze, dosniezony i ratrakowany. Posiada rowniez alternatywna nartostrade dla mniej zaawansowanych. Ww inwestycje zostaly przeprowadzone kilka lat temu. Ponizej filmik z jadnego z wypadow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chiwawa Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Ja znam ten ośrodek i byłem tam nie raz. Myślałem, że pojawiło się coś nowego. Co do tego, że jest bardzo dobrze przygotowany to bym polemizował i nie ratrakują niestety codziennie... Górka jest naprawdę fajna ale dla dosyć zaawansowanych narciarzy, widziałem tam niestety paru jeżdżących pługiem od góry do dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benttech Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Ktos wie jak tam wyglada? Na stronach nic, zero info, zero kamerek... alez biznes sie kreci w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chiwawa Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Właśnie dzwoniłem. Planują start na sobotę. Ma być info na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieszyczanin Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 ktos wie jakie warunki na rymarzu? bo na stronie nie ma zadnych aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chiwawa Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Cytat z http://ddz.doba.pl/?...t=293348#293348 "Zdjęcia z zeszłego roku. Rymarz nie przygotowany ziemia i kamienie Byłem w niedziele rano Własciciel nie poważny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczek5 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 ktos wie jakie warunki na rymarzu? bo na stronie nie ma zadnych aktualizacji. Pisalem do nich na FB. Odpowiedz ponizej: Witam, najmocniej przepraszamy za szwankującą stronę. Niestety ktoś bez naszej wiedzy zmienił coś w ustawieniach strony i nie mamy możliwości wprowadzania zmian. ALE: Trzy dni temu naprawiliśmy kamery internetowe - więc obraz na nich jest uaktualniany co parę sekund. W związku z tym, że coraz więcej osób do nas piszę na facebooke'u - od jutra będziemy wprowadzać aktualne warunki właśnie tutaj na facebooku na funpage'u Jugów Park. Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy! Monika Jugów Park UPDATE: Jugów Park Witam ponownie:) Chciałabym tylko Pana poinformować, że działa nasza strona internetowa http://www.bukowachata.pl/ Tam znajdzie Pan aktualne warunki narciarskie oraz z widok z kamerki internetowej. (Nie działa natomiast strona jugowpark.pl - i całe nieporozumienie jest w okół tego adresu). Pozdrawiam! Monika Jugów Park Użytkownik buczek5 edytował ten post 06 luty 2013 - 21:29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Dnia 09.02 i 10.02 testy Blizzarda (min. kolekcji 13/14) na Rymarzu. Polecam bo byłem, testowałem, warunki są bdb. Przede wszystkim stok bardzo dobrze przygotowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Ktoś tam jeździł w ostatnim czasie i wie jakie warunki? Na stronie chwalą się co rano ze ratrak chodzi ale kiedy byłam tam w połowie marca to stok był tak zapuszczony że było bardzo kiepsko i żadne maźnięcie raz w tygodniu ratrakiem nie pomagało. Dzwonić tam też nie ma sensu bo pani która odbiera telefony nigdy przy nogach nart nie miała i niezmiennie odpowiada że jest wporzo i zapraszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 No dobra, dobra, mogłeś sobie darować tę lirykę. Wygląda na to że warunki bez zmian, dla mnie jednak za trudne bo nie pląsam z lekkością miedzy tymi zjawiskami stokowymi jako Ty czynisz. A reklamujesz się jako Sztruksiak Spidowiec Dziękuję za informację. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Coś tam się w ogóle dzieje? Coraz większe mam wrażenie że to nie zakład usługowy a pralnia pieniędzy. Szkoda. Ślady internetowe noszą daty lat ubiegłych. Poprawka,dokopałam sie na fb. Piszą że działa pół. To pewnie dojazd z narażeniem ślizgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi