yoss Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 https://youtu.be/YTvi2q1PvLw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tata_Asi Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 https://youtu.be/YTvi2q1PvLw No co, no przecież w komplecie jest płyta. Płyta to płyta... P.S. Dzięki, za wyjaśnienie jaki to rodzaj płyty dają w komplecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 No co, no przecież w komplecie jest płyta. Płyta to płyta... P.S. Dzięki, za wyjaśnienie jaki to rodzaj płyty dają w komplecie. oj przy tym zakupie moglbys wyjsc na losia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tata_Asi Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Gdybym chciał dokonać zakupu to pewnie więcej poczytałbym o tych nartach. Po prostu miałem w głowie, że kiedyś, w momencie rozpoczęcia wątku, widziałem w opisie słowo "płyta". Nie wchodzilem w szczegóły. W przeciwieństwie do Yossa, który przed zakupem zapewne dokładnie przeanalizował ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Gdybym chciał dokonać zakupu to pewnie więcej poczytałbym o tych nartach. Po prostu miałem w głowie, że kiedyś, w momencie rozpoczęcia wątku, widziałem w opisie słowo "płyta". Nie wchodzilem w szczegóły. W przeciwieństwie do Yossa, który przed zakupem zapewne dokładnie przeanalizował ofertę. nie idzie tego przenalizowac, sa niescislosci zdjeciowo opisowe. Trza byloby do nich napisac, co w tej cenie oferuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Gdybym chciał dokonać zakupu to pewnie więcej poczytałbym o tych nartach. Po prostu miałem w głowie, że kiedyś, w momencie rozpoczęcia wątku, widziałem w opisie słowo "płyta". Nie wchodzilem w szczegóły. W przeciwieństwie do Yossa, który przed zakupem zapewne dokładnie przeanalizował ofertę. Wystarczy zapytać na maila. Odpowiadają w ciągu kilku godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Przecież to jest jasne. W ofercie jest wersja nart bez płyty i z płytą. Do każdej z wersji można dobrać jedno z czterech wiązań... Chyba nie sądzicie że bez dopłaty dostaniecie płytę wartą około 600 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Przecież to jest jasne. W ofercie jest wersja nart bez płyty i z płytą. Do każdej z wersji można dobrać jedno z czterech wiązań... Chyba nie sądzicie że bez dopłaty dostaniecie płytę wartą około 600 zł? to na kiego grzyba na zdjeciu wiazan wrzucaja plyte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 22 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Kiedyś już zdejmowalem płytę piston do naprawy narty ale zablokowanie sruby przedniego mocowaniA wtedy mi nie przeszkadzało, bo nie musiałem go odkręcić. Zupełnie o tym zapomniałem i wczoraj zonk... foto. Ciekawi mnie czy to wytyczne Markera czy pomysł austriackiego serwisanta montujacego pierwszy raz wiązanie? Utrudnienie raczej iluzoryczne (nacięcie I odkręcenie śruby, dobranie zamiennika w hurtowni srub) ale denerwujące... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Kiedyś już zdejmowalem płytę piston do naprawy narty ale zablokowanie sruby przedniego mocowanie wtedy mi nie przeszkadzało, bo nie musiałem go odkręcić. Zupełnie o tym zapomniałem i wczoraj zonk... foto. Ciekawi mnie czy to wytyczne Markera czy pomysł austriackiego serwisanta montujacego pierwszy raz wiązanie? Utrudnienie raczej iluzoryczne (nacięcie śruby i dobranie zamiennika w hurtowni srub) ale denerwujące... ;-) Cześć Dla mnie to montażysta. Sporo miałem różnych nart z płytami i nigdzie nie było takiej akcji. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 nacięcie śruby i dobranie zamiennika w hurtowni srub Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji: Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 23 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Dowcip polega nie na znalezieniu identycznego wkrętu lecz, jeżeli jest inny, dobraniu właściwego kpl wiertło-wkręt. Wkręt ten jest z konieczności krótki, trzyma na 3-4 zwojach, wiec ma to duże znaczenie. Wypadek opisany nie powstał zapewne bezposrednio z powodu zmiany srednicy śruby ( choc 0.66mm to duzo) a większego luzu między otworem a śrubą, potem drgania spowodowały jeszcze większy luz.... itd. A na nartach to można spodziewać sie głównie ssania z portfela... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Dowcip polega nie na znalezieniu identycznego wkrętu lecz, jeżeli jest inny, dobraniu właściwego kpl wiertło-wkręt. Wkręt ten jest z konieczności krótki, trzyma na 3-4 zwojach, wiec ma to duże znaczenie. Wypadek opisany nie powstał zapewne bezposrednio z powodu zmiany srednicy śruby ( choc 0.66mm to duzo) a większego luzu między otworem a śrubą, potem drgania spowodowały jeszcze większy luz.... itd. A na nartach to można spodziewać sie głównie ssania z portfela... ;-) Może się przyda: https://www.marker.n...17_englisch.pdf Śrubki - str. 170 Płyty - str. 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Michale, miałeś nalepkę na nartach informującą o surowym stanie, sprawdzałeś kątownikiem? Moje mają strukturę, brak nalepki więc założyłem że naostrzone i nawet nie sprawdzałem... A numer seryjny jest uniwersalny dla obydwu wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Sprawdzałem prawidlem i kątownikiem. -próba flamastrowa. Jeżeli były ostrzone, to kiepsko. Wyglądały jak po szlifierce kątowej.... Kupiłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Teoretycznie powinny być jakieś kąty założone. Wg Volkl'a tylko WC idą surowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Były 0 i 87 czyli calkiem rozsądne jak na slalomki. Ale jakość ostrzenia jak na surówce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 .... Kupiłes? No ba! Żal było nie wziąć. Ale będę się woził na miękkszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Też mam bez wc. Twardość/ sztywność podobna do poprzednich, tych na których jezdzileś na NO, gdy zamienialismy narty. Zobaczymy na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Czy ta kreseczka pionowa z boku narty może wyznaczać "skicenter"? Jest blisko 2cm od srodka starych nart tej samej długości i typu, więc mam watpliwosci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Nic sie nie zmienilo. Ta kreska na narcie ma sie pokrywac z kreska na bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji:BA.jpg Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Moja historia to śruby połówkowe, przekonałem się o tym boleśnie na ściance w Szpindlu, zakup od handlarza, dziecko jeden dzień jeździło;-) chyba cały klub jeden sezon:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... yoss Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. Przy okazji ciekawostka: Dynastary po 4 razach na maszynie. Volkle w folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. 132498382_415703792885544_2527046788234375479_n.jpg Przy okazji ciekawostka:127220425_364313797970264_8227939703430659785_n.jpg Dynastary po 4 razach na maszynie.127166210_433817911368415_1461468774094970746_n.jpg Volkle w folii. Folia niby chroni... Ale przed 5g. PS. Ja kupiłem nierówne nangi. Komuś coś tam poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Okazje na Sport-bittl.com × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Tata_Asi Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Gdybym chciał dokonać zakupu to pewnie więcej poczytałbym o tych nartach. Po prostu miałem w głowie, że kiedyś, w momencie rozpoczęcia wątku, widziałem w opisie słowo "płyta". Nie wchodzilem w szczegóły. W przeciwieństwie do Yossa, który przed zakupem zapewne dokładnie przeanalizował ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Gdybym chciał dokonać zakupu to pewnie więcej poczytałbym o tych nartach. Po prostu miałem w głowie, że kiedyś, w momencie rozpoczęcia wątku, widziałem w opisie słowo "płyta". Nie wchodzilem w szczegóły. W przeciwieństwie do Yossa, który przed zakupem zapewne dokładnie przeanalizował ofertę. nie idzie tego przenalizowac, sa niescislosci zdjeciowo opisowe. Trza byloby do nich napisac, co w tej cenie oferuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Gdybym chciał dokonać zakupu to pewnie więcej poczytałbym o tych nartach. Po prostu miałem w głowie, że kiedyś, w momencie rozpoczęcia wątku, widziałem w opisie słowo "płyta". Nie wchodzilem w szczegóły. W przeciwieństwie do Yossa, który przed zakupem zapewne dokładnie przeanalizował ofertę. Wystarczy zapytać na maila. Odpowiadają w ciągu kilku godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Przecież to jest jasne. W ofercie jest wersja nart bez płyty i z płytą. Do każdej z wersji można dobrać jedno z czterech wiązań... Chyba nie sądzicie że bez dopłaty dostaniecie płytę wartą około 600 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Przecież to jest jasne. W ofercie jest wersja nart bez płyty i z płytą. Do każdej z wersji można dobrać jedno z czterech wiązań... Chyba nie sądzicie że bez dopłaty dostaniecie płytę wartą około 600 zł? to na kiego grzyba na zdjeciu wiazan wrzucaja plyte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 22 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Kiedyś już zdejmowalem płytę piston do naprawy narty ale zablokowanie sruby przedniego mocowaniA wtedy mi nie przeszkadzało, bo nie musiałem go odkręcić. Zupełnie o tym zapomniałem i wczoraj zonk... foto. Ciekawi mnie czy to wytyczne Markera czy pomysł austriackiego serwisanta montujacego pierwszy raz wiązanie? Utrudnienie raczej iluzoryczne (nacięcie I odkręcenie śruby, dobranie zamiennika w hurtowni srub) ale denerwujące... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Kiedyś już zdejmowalem płytę piston do naprawy narty ale zablokowanie sruby przedniego mocowanie wtedy mi nie przeszkadzało, bo nie musiałem go odkręcić. Zupełnie o tym zapomniałem i wczoraj zonk... foto. Ciekawi mnie czy to wytyczne Markera czy pomysł austriackiego serwisanta montujacego pierwszy raz wiązanie? Utrudnienie raczej iluzoryczne (nacięcie śruby i dobranie zamiennika w hurtowni srub) ale denerwujące... ;-) Cześć Dla mnie to montażysta. Sporo miałem różnych nart z płytami i nigdzie nie było takiej akcji. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 nacięcie śruby i dobranie zamiennika w hurtowni srub Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji: Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 23 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Dowcip polega nie na znalezieniu identycznego wkrętu lecz, jeżeli jest inny, dobraniu właściwego kpl wiertło-wkręt. Wkręt ten jest z konieczności krótki, trzyma na 3-4 zwojach, wiec ma to duże znaczenie. Wypadek opisany nie powstał zapewne bezposrednio z powodu zmiany srednicy śruby ( choc 0.66mm to duzo) a większego luzu między otworem a śrubą, potem drgania spowodowały jeszcze większy luz.... itd. A na nartach to można spodziewać sie głównie ssania z portfela... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Dowcip polega nie na znalezieniu identycznego wkrętu lecz, jeżeli jest inny, dobraniu właściwego kpl wiertło-wkręt. Wkręt ten jest z konieczności krótki, trzyma na 3-4 zwojach, wiec ma to duże znaczenie. Wypadek opisany nie powstał zapewne bezposrednio z powodu zmiany srednicy śruby ( choc 0.66mm to duzo) a większego luzu między otworem a śrubą, potem drgania spowodowały jeszcze większy luz.... itd. A na nartach to można spodziewać sie głównie ssania z portfela... ;-) Może się przyda: https://www.marker.n...17_englisch.pdf Śrubki - str. 170 Płyty - str. 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Michale, miałeś nalepkę na nartach informującą o surowym stanie, sprawdzałeś kątownikiem? Moje mają strukturę, brak nalepki więc założyłem że naostrzone i nawet nie sprawdzałem... A numer seryjny jest uniwersalny dla obydwu wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Sprawdzałem prawidlem i kątownikiem. -próba flamastrowa. Jeżeli były ostrzone, to kiepsko. Wyglądały jak po szlifierce kątowej.... Kupiłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Teoretycznie powinny być jakieś kąty założone. Wg Volkl'a tylko WC idą surowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Były 0 i 87 czyli calkiem rozsądne jak na slalomki. Ale jakość ostrzenia jak na surówce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 .... Kupiłes? No ba! Żal było nie wziąć. Ale będę się woził na miękkszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Też mam bez wc. Twardość/ sztywność podobna do poprzednich, tych na których jezdzileś na NO, gdy zamienialismy narty. Zobaczymy na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Czy ta kreseczka pionowa z boku narty może wyznaczać "skicenter"? Jest blisko 2cm od srodka starych nart tej samej długości i typu, więc mam watpliwosci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Nic sie nie zmienilo. Ta kreska na narcie ma sie pokrywac z kreska na bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji:BA.jpg Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Moja historia to śruby połówkowe, przekonałem się o tym boleśnie na ściance w Szpindlu, zakup od handlarza, dziecko jeden dzień jeździło;-) chyba cały klub jeden sezon:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... yoss Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. Przy okazji ciekawostka: Dynastary po 4 razach na maszynie. Volkle w folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. 132498382_415703792885544_2527046788234375479_n.jpg Przy okazji ciekawostka:127220425_364313797970264_8227939703430659785_n.jpg Dynastary po 4 razach na maszynie.127166210_433817911368415_1461468774094970746_n.jpg Volkle w folii. Folia niby chroni... Ale przed 5g. PS. Ja kupiłem nierówne nangi. Komuś coś tam poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Okazje na Sport-bittl.com × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 18 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Gdybym chciał dokonać zakupu to pewnie więcej poczytałbym o tych nartach. Po prostu miałem w głowie, że kiedyś, w momencie rozpoczęcia wątku, widziałem w opisie słowo "płyta". Nie wchodzilem w szczegóły. W przeciwieństwie do Yossa, który przed zakupem zapewne dokładnie przeanalizował ofertę. Wystarczy zapytać na maila. Odpowiadają w ciągu kilku godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Przecież to jest jasne. W ofercie jest wersja nart bez płyty i z płytą. Do każdej z wersji można dobrać jedno z czterech wiązań... Chyba nie sądzicie że bez dopłaty dostaniecie płytę wartą około 600 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Przecież to jest jasne. W ofercie jest wersja nart bez płyty i z płytą. Do każdej z wersji można dobrać jedno z czterech wiązań... Chyba nie sądzicie że bez dopłaty dostaniecie płytę wartą około 600 zł? to na kiego grzyba na zdjeciu wiazan wrzucaja plyte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 22 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Kiedyś już zdejmowalem płytę piston do naprawy narty ale zablokowanie sruby przedniego mocowaniA wtedy mi nie przeszkadzało, bo nie musiałem go odkręcić. Zupełnie o tym zapomniałem i wczoraj zonk... foto. Ciekawi mnie czy to wytyczne Markera czy pomysł austriackiego serwisanta montujacego pierwszy raz wiązanie? Utrudnienie raczej iluzoryczne (nacięcie I odkręcenie śruby, dobranie zamiennika w hurtowni srub) ale denerwujące... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Kiedyś już zdejmowalem płytę piston do naprawy narty ale zablokowanie sruby przedniego mocowanie wtedy mi nie przeszkadzało, bo nie musiałem go odkręcić. Zupełnie o tym zapomniałem i wczoraj zonk... foto. Ciekawi mnie czy to wytyczne Markera czy pomysł austriackiego serwisanta montujacego pierwszy raz wiązanie? Utrudnienie raczej iluzoryczne (nacięcie śruby i dobranie zamiennika w hurtowni srub) ale denerwujące... ;-) Cześć Dla mnie to montażysta. Sporo miałem różnych nart z płytami i nigdzie nie było takiej akcji. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 nacięcie śruby i dobranie zamiennika w hurtowni srub Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji: Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 23 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Dowcip polega nie na znalezieniu identycznego wkrętu lecz, jeżeli jest inny, dobraniu właściwego kpl wiertło-wkręt. Wkręt ten jest z konieczności krótki, trzyma na 3-4 zwojach, wiec ma to duże znaczenie. Wypadek opisany nie powstał zapewne bezposrednio z powodu zmiany srednicy śruby ( choc 0.66mm to duzo) a większego luzu między otworem a śrubą, potem drgania spowodowały jeszcze większy luz.... itd. A na nartach to można spodziewać sie głównie ssania z portfela... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Dowcip polega nie na znalezieniu identycznego wkrętu lecz, jeżeli jest inny, dobraniu właściwego kpl wiertło-wkręt. Wkręt ten jest z konieczności krótki, trzyma na 3-4 zwojach, wiec ma to duże znaczenie. Wypadek opisany nie powstał zapewne bezposrednio z powodu zmiany srednicy śruby ( choc 0.66mm to duzo) a większego luzu między otworem a śrubą, potem drgania spowodowały jeszcze większy luz.... itd. A na nartach to można spodziewać sie głównie ssania z portfela... ;-) Może się przyda: https://www.marker.n...17_englisch.pdf Śrubki - str. 170 Płyty - str. 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Michale, miałeś nalepkę na nartach informującą o surowym stanie, sprawdzałeś kątownikiem? Moje mają strukturę, brak nalepki więc założyłem że naostrzone i nawet nie sprawdzałem... A numer seryjny jest uniwersalny dla obydwu wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Sprawdzałem prawidlem i kątownikiem. -próba flamastrowa. Jeżeli były ostrzone, to kiepsko. Wyglądały jak po szlifierce kątowej.... Kupiłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Teoretycznie powinny być jakieś kąty założone. Wg Volkl'a tylko WC idą surowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Były 0 i 87 czyli calkiem rozsądne jak na slalomki. Ale jakość ostrzenia jak na surówce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 .... Kupiłes? No ba! Żal było nie wziąć. Ale będę się woził na miękkszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Też mam bez wc. Twardość/ sztywność podobna do poprzednich, tych na których jezdzileś na NO, gdy zamienialismy narty. Zobaczymy na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Czy ta kreseczka pionowa z boku narty może wyznaczać "skicenter"? Jest blisko 2cm od srodka starych nart tej samej długości i typu, więc mam watpliwosci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Nic sie nie zmienilo. Ta kreska na narcie ma sie pokrywac z kreska na bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji:BA.jpg Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Moja historia to śruby połówkowe, przekonałem się o tym boleśnie na ściance w Szpindlu, zakup od handlarza, dziecko jeden dzień jeździło;-) chyba cały klub jeden sezon:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... yoss Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. Przy okazji ciekawostka: Dynastary po 4 razach na maszynie. Volkle w folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. 132498382_415703792885544_2527046788234375479_n.jpg Przy okazji ciekawostka:127220425_364313797970264_8227939703430659785_n.jpg Dynastary po 4 razach na maszynie.127166210_433817911368415_1461468774094970746_n.jpg Volkle w folii. Folia niby chroni... Ale przed 5g. PS. Ja kupiłem nierówne nangi. Komuś coś tam poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Okazje na Sport-bittl.com × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
sese Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Przecież to jest jasne. W ofercie jest wersja nart bez płyty i z płytą. Do każdej z wersji można dobrać jedno z czterech wiązań... Chyba nie sądzicie że bez dopłaty dostaniecie płytę wartą około 600 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Przecież to jest jasne. W ofercie jest wersja nart bez płyty i z płytą. Do każdej z wersji można dobrać jedno z czterech wiązań... Chyba nie sądzicie że bez dopłaty dostaniecie płytę wartą około 600 zł? to na kiego grzyba na zdjeciu wiazan wrzucaja plyte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 22 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Kiedyś już zdejmowalem płytę piston do naprawy narty ale zablokowanie sruby przedniego mocowaniA wtedy mi nie przeszkadzało, bo nie musiałem go odkręcić. Zupełnie o tym zapomniałem i wczoraj zonk... foto. Ciekawi mnie czy to wytyczne Markera czy pomysł austriackiego serwisanta montujacego pierwszy raz wiązanie? Utrudnienie raczej iluzoryczne (nacięcie I odkręcenie śruby, dobranie zamiennika w hurtowni srub) ale denerwujące... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Kiedyś już zdejmowalem płytę piston do naprawy narty ale zablokowanie sruby przedniego mocowanie wtedy mi nie przeszkadzało, bo nie musiałem go odkręcić. Zupełnie o tym zapomniałem i wczoraj zonk... foto. Ciekawi mnie czy to wytyczne Markera czy pomysł austriackiego serwisanta montujacego pierwszy raz wiązanie? Utrudnienie raczej iluzoryczne (nacięcie śruby i dobranie zamiennika w hurtowni srub) ale denerwujące... ;-) Cześć Dla mnie to montażysta. Sporo miałem różnych nart z płytami i nigdzie nie było takiej akcji. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 nacięcie śruby i dobranie zamiennika w hurtowni srub Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji: Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 23 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Dowcip polega nie na znalezieniu identycznego wkrętu lecz, jeżeli jest inny, dobraniu właściwego kpl wiertło-wkręt. Wkręt ten jest z konieczności krótki, trzyma na 3-4 zwojach, wiec ma to duże znaczenie. Wypadek opisany nie powstał zapewne bezposrednio z powodu zmiany srednicy śruby ( choc 0.66mm to duzo) a większego luzu między otworem a śrubą, potem drgania spowodowały jeszcze większy luz.... itd. A na nartach to można spodziewać sie głównie ssania z portfela... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Dowcip polega nie na znalezieniu identycznego wkrętu lecz, jeżeli jest inny, dobraniu właściwego kpl wiertło-wkręt. Wkręt ten jest z konieczności krótki, trzyma na 3-4 zwojach, wiec ma to duże znaczenie. Wypadek opisany nie powstał zapewne bezposrednio z powodu zmiany srednicy śruby ( choc 0.66mm to duzo) a większego luzu między otworem a śrubą, potem drgania spowodowały jeszcze większy luz.... itd. A na nartach to można spodziewać sie głównie ssania z portfela... ;-) Może się przyda: https://www.marker.n...17_englisch.pdf Śrubki - str. 170 Płyty - str. 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Michale, miałeś nalepkę na nartach informującą o surowym stanie, sprawdzałeś kątownikiem? Moje mają strukturę, brak nalepki więc założyłem że naostrzone i nawet nie sprawdzałem... A numer seryjny jest uniwersalny dla obydwu wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Sprawdzałem prawidlem i kątownikiem. -próba flamastrowa. Jeżeli były ostrzone, to kiepsko. Wyglądały jak po szlifierce kątowej.... Kupiłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Teoretycznie powinny być jakieś kąty założone. Wg Volkl'a tylko WC idą surowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Były 0 i 87 czyli calkiem rozsądne jak na slalomki. Ale jakość ostrzenia jak na surówce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 .... Kupiłes? No ba! Żal było nie wziąć. Ale będę się woził na miękkszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Też mam bez wc. Twardość/ sztywność podobna do poprzednich, tych na których jezdzileś na NO, gdy zamienialismy narty. Zobaczymy na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Czy ta kreseczka pionowa z boku narty może wyznaczać "skicenter"? Jest blisko 2cm od srodka starych nart tej samej długości i typu, więc mam watpliwosci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Nic sie nie zmienilo. Ta kreska na narcie ma sie pokrywac z kreska na bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji:BA.jpg Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Moja historia to śruby połówkowe, przekonałem się o tym boleśnie na ściance w Szpindlu, zakup od handlarza, dziecko jeden dzień jeździło;-) chyba cały klub jeden sezon:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... yoss Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. Przy okazji ciekawostka: Dynastary po 4 razach na maszynie. Volkle w folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. 132498382_415703792885544_2527046788234375479_n.jpg Przy okazji ciekawostka:127220425_364313797970264_8227939703430659785_n.jpg Dynastary po 4 razach na maszynie.127166210_433817911368415_1461468774094970746_n.jpg Volkle w folii. Folia niby chroni... Ale przed 5g. PS. Ja kupiłem nierówne nangi. Komuś coś tam poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Okazje na Sport-bittl.com × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 22 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Kiedyś już zdejmowalem płytę piston do naprawy narty ale zablokowanie sruby przedniego mocowaniA wtedy mi nie przeszkadzało, bo nie musiałem go odkręcić. Zupełnie o tym zapomniałem i wczoraj zonk... foto. Ciekawi mnie czy to wytyczne Markera czy pomysł austriackiego serwisanta montujacego pierwszy raz wiązanie? Utrudnienie raczej iluzoryczne (nacięcie I odkręcenie śruby, dobranie zamiennika w hurtowni srub) ale denerwujące... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Kiedyś już zdejmowalem płytę piston do naprawy narty ale zablokowanie sruby przedniego mocowanie wtedy mi nie przeszkadzało, bo nie musiałem go odkręcić. Zupełnie o tym zapomniałem i wczoraj zonk... foto. Ciekawi mnie czy to wytyczne Markera czy pomysł austriackiego serwisanta montujacego pierwszy raz wiązanie? Utrudnienie raczej iluzoryczne (nacięcie śruby i dobranie zamiennika w hurtowni srub) ale denerwujące... ;-) Cześć Dla mnie to montażysta. Sporo miałem różnych nart z płytami i nigdzie nie było takiej akcji. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 nacięcie śruby i dobranie zamiennika w hurtowni srub Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji: Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 23 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Dowcip polega nie na znalezieniu identycznego wkrętu lecz, jeżeli jest inny, dobraniu właściwego kpl wiertło-wkręt. Wkręt ten jest z konieczności krótki, trzyma na 3-4 zwojach, wiec ma to duże znaczenie. Wypadek opisany nie powstał zapewne bezposrednio z powodu zmiany srednicy śruby ( choc 0.66mm to duzo) a większego luzu między otworem a śrubą, potem drgania spowodowały jeszcze większy luz.... itd. A na nartach to można spodziewać sie głównie ssania z portfela... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Dowcip polega nie na znalezieniu identycznego wkrętu lecz, jeżeli jest inny, dobraniu właściwego kpl wiertło-wkręt. Wkręt ten jest z konieczności krótki, trzyma na 3-4 zwojach, wiec ma to duże znaczenie. Wypadek opisany nie powstał zapewne bezposrednio z powodu zmiany srednicy śruby ( choc 0.66mm to duzo) a większego luzu między otworem a śrubą, potem drgania spowodowały jeszcze większy luz.... itd. A na nartach to można spodziewać sie głównie ssania z portfela... ;-) Może się przyda: https://www.marker.n...17_englisch.pdf Śrubki - str. 170 Płyty - str. 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Michale, miałeś nalepkę na nartach informującą o surowym stanie, sprawdzałeś kątownikiem? Moje mają strukturę, brak nalepki więc założyłem że naostrzone i nawet nie sprawdzałem... A numer seryjny jest uniwersalny dla obydwu wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Sprawdzałem prawidlem i kątownikiem. -próba flamastrowa. Jeżeli były ostrzone, to kiepsko. Wyglądały jak po szlifierce kątowej.... Kupiłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Teoretycznie powinny być jakieś kąty założone. Wg Volkl'a tylko WC idą surowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Były 0 i 87 czyli calkiem rozsądne jak na slalomki. Ale jakość ostrzenia jak na surówce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 .... Kupiłes? No ba! Żal było nie wziąć. Ale będę się woził na miękkszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Też mam bez wc. Twardość/ sztywność podobna do poprzednich, tych na których jezdzileś na NO, gdy zamienialismy narty. Zobaczymy na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Czy ta kreseczka pionowa z boku narty może wyznaczać "skicenter"? Jest blisko 2cm od srodka starych nart tej samej długości i typu, więc mam watpliwosci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Nic sie nie zmienilo. Ta kreska na narcie ma sie pokrywac z kreska na bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji:BA.jpg Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Moja historia to śruby połówkowe, przekonałem się o tym boleśnie na ściance w Szpindlu, zakup od handlarza, dziecko jeden dzień jeździło;-) chyba cały klub jeden sezon:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... yoss Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. Przy okazji ciekawostka: Dynastary po 4 razach na maszynie. Volkle w folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. 132498382_415703792885544_2527046788234375479_n.jpg Przy okazji ciekawostka:127220425_364313797970264_8227939703430659785_n.jpg Dynastary po 4 razach na maszynie.127166210_433817911368415_1461468774094970746_n.jpg Volkle w folii. Folia niby chroni... Ale przed 5g. PS. Ja kupiłem nierówne nangi. Komuś coś tam poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Okazje na Sport-bittl.com × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
sese Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 nacięcie śruby i dobranie zamiennika w hurtowni srub Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji: Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 23 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Dowcip polega nie na znalezieniu identycznego wkrętu lecz, jeżeli jest inny, dobraniu właściwego kpl wiertło-wkręt. Wkręt ten jest z konieczności krótki, trzyma na 3-4 zwojach, wiec ma to duże znaczenie. Wypadek opisany nie powstał zapewne bezposrednio z powodu zmiany srednicy śruby ( choc 0.66mm to duzo) a większego luzu między otworem a śrubą, potem drgania spowodowały jeszcze większy luz.... itd. A na nartach to można spodziewać sie głównie ssania z portfela... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Dowcip polega nie na znalezieniu identycznego wkrętu lecz, jeżeli jest inny, dobraniu właściwego kpl wiertło-wkręt. Wkręt ten jest z konieczności krótki, trzyma na 3-4 zwojach, wiec ma to duże znaczenie. Wypadek opisany nie powstał zapewne bezposrednio z powodu zmiany srednicy śruby ( choc 0.66mm to duzo) a większego luzu między otworem a śrubą, potem drgania spowodowały jeszcze większy luz.... itd. A na nartach to można spodziewać sie głównie ssania z portfela... ;-) Może się przyda: https://www.marker.n...17_englisch.pdf Śrubki - str. 170 Płyty - str. 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Michale, miałeś nalepkę na nartach informującą o surowym stanie, sprawdzałeś kątownikiem? Moje mają strukturę, brak nalepki więc założyłem że naostrzone i nawet nie sprawdzałem... A numer seryjny jest uniwersalny dla obydwu wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Sprawdzałem prawidlem i kątownikiem. -próba flamastrowa. Jeżeli były ostrzone, to kiepsko. Wyglądały jak po szlifierce kątowej.... Kupiłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Teoretycznie powinny być jakieś kąty założone. Wg Volkl'a tylko WC idą surowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Były 0 i 87 czyli calkiem rozsądne jak na slalomki. Ale jakość ostrzenia jak na surówce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 .... Kupiłes? No ba! Żal było nie wziąć. Ale będę się woził na miękkszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Też mam bez wc. Twardość/ sztywność podobna do poprzednich, tych na których jezdzileś na NO, gdy zamienialismy narty. Zobaczymy na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Czy ta kreseczka pionowa z boku narty może wyznaczać "skicenter"? Jest blisko 2cm od srodka starych nart tej samej długości i typu, więc mam watpliwosci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Nic sie nie zmienilo. Ta kreska na narcie ma sie pokrywac z kreska na bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji:BA.jpg Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Moja historia to śruby połówkowe, przekonałem się o tym boleśnie na ściance w Szpindlu, zakup od handlarza, dziecko jeden dzień jeździło;-) chyba cały klub jeden sezon:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... yoss Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. Przy okazji ciekawostka: Dynastary po 4 razach na maszynie. Volkle w folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. 132498382_415703792885544_2527046788234375479_n.jpg Przy okazji ciekawostka:127220425_364313797970264_8227939703430659785_n.jpg Dynastary po 4 razach na maszynie.127166210_433817911368415_1461468774094970746_n.jpg Volkle w folii. Folia niby chroni... Ale przed 5g. PS. Ja kupiłem nierówne nangi. Komuś coś tam poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Okazje na Sport-bittl.com
mig Napisano 23 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Dowcip polega nie na znalezieniu identycznego wkrętu lecz, jeżeli jest inny, dobraniu właściwego kpl wiertło-wkręt. Wkręt ten jest z konieczności krótki, trzyma na 3-4 zwojach, wiec ma to duże znaczenie. Wypadek opisany nie powstał zapewne bezposrednio z powodu zmiany srednicy śruby ( choc 0.66mm to duzo) a większego luzu między otworem a śrubą, potem drgania spowodowały jeszcze większy luz.... itd. A na nartach to można spodziewać sie głównie ssania z portfela... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Dowcip polega nie na znalezieniu identycznego wkrętu lecz, jeżeli jest inny, dobraniu właściwego kpl wiertło-wkręt. Wkręt ten jest z konieczności krótki, trzyma na 3-4 zwojach, wiec ma to duże znaczenie. Wypadek opisany nie powstał zapewne bezposrednio z powodu zmiany srednicy śruby ( choc 0.66mm to duzo) a większego luzu między otworem a śrubą, potem drgania spowodowały jeszcze większy luz.... itd. A na nartach to można spodziewać sie głównie ssania z portfela... ;-) Może się przyda: https://www.marker.n...17_englisch.pdf Śrubki - str. 170 Płyty - str. 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Michale, miałeś nalepkę na nartach informującą o surowym stanie, sprawdzałeś kątownikiem? Moje mają strukturę, brak nalepki więc założyłem że naostrzone i nawet nie sprawdzałem... A numer seryjny jest uniwersalny dla obydwu wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Sprawdzałem prawidlem i kątownikiem. -próba flamastrowa. Jeżeli były ostrzone, to kiepsko. Wyglądały jak po szlifierce kątowej.... Kupiłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Teoretycznie powinny być jakieś kąty założone. Wg Volkl'a tylko WC idą surowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Były 0 i 87 czyli calkiem rozsądne jak na slalomki. Ale jakość ostrzenia jak na surówce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 .... Kupiłes? No ba! Żal było nie wziąć. Ale będę się woził na miękkszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Też mam bez wc. Twardość/ sztywność podobna do poprzednich, tych na których jezdzileś na NO, gdy zamienialismy narty. Zobaczymy na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Czy ta kreseczka pionowa z boku narty może wyznaczać "skicenter"? Jest blisko 2cm od srodka starych nart tej samej długości i typu, więc mam watpliwosci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Nic sie nie zmienilo. Ta kreska na narcie ma sie pokrywac z kreska na bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji:BA.jpg Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Moja historia to śruby połówkowe, przekonałem się o tym boleśnie na ściance w Szpindlu, zakup od handlarza, dziecko jeden dzień jeździło;-) chyba cały klub jeden sezon:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... yoss Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. Przy okazji ciekawostka: Dynastary po 4 razach na maszynie. Volkle w folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. 132498382_415703792885544_2527046788234375479_n.jpg Przy okazji ciekawostka:127220425_364313797970264_8227939703430659785_n.jpg Dynastary po 4 razach na maszynie.127166210_433817911368415_1461468774094970746_n.jpg Volkle w folii. Folia niby chroni... Ale przed 5g. PS. Ja kupiłem nierówne nangi. Komuś coś tam poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Okazje na Sport-bittl.com
mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wiązania w 2 parach przekrecone. Udało mi sie zgubić tylko jedna srubke.... :-) razem z tą przewieconą to 2. Dobranie nie było proste. Znalezienie takiej samej poza serwisem okazało sie niemożliwe. Na razie znalazlem taką samą średnicę, skok i pasującą stożkową główkę ale długość już wymagała potraktowania szlifierką i dopasowania. Zajrzę jeszcze do lokalnych serwisów, może coś mają z odzysku. Jak nie to zakrecę te dorabiane na żywicy i będzie tez ok. Do starych nart trafiły wiązania i płyta "wycyganione" za 100zl z serwisu/wypożyczalni w Wiśle.... czyli powstały przyzwoite szutrowki.... :-). Rozpoczęcie sezonu było juz na nich. Nowe narty sa zrobione na 0 i 87. Stan krawędzi surowy do ostrzenia. Michale, miałeś nalepkę na nartach informującą o surowym stanie, sprawdzałeś kątownikiem? Moje mają strukturę, brak nalepki więc założyłem że naostrzone i nawet nie sprawdzałem... A numer seryjny jest uniwersalny dla obydwu wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Sprawdzałem prawidlem i kątownikiem. -próba flamastrowa. Jeżeli były ostrzone, to kiepsko. Wyglądały jak po szlifierce kątowej.... Kupiłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Teoretycznie powinny być jakieś kąty założone. Wg Volkl'a tylko WC idą surowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Były 0 i 87 czyli calkiem rozsądne jak na slalomki. Ale jakość ostrzenia jak na surówce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 .... Kupiłes? No ba! Żal było nie wziąć. Ale będę się woził na miękkszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Też mam bez wc. Twardość/ sztywność podobna do poprzednich, tych na których jezdzileś na NO, gdy zamienialismy narty. Zobaczymy na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Czy ta kreseczka pionowa z boku narty może wyznaczać "skicenter"? Jest blisko 2cm od srodka starych nart tej samej długości i typu, więc mam watpliwosci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Nic sie nie zmienilo. Ta kreska na narcie ma sie pokrywac z kreska na bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji:BA.jpg Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Moja historia to śruby połówkowe, przekonałem się o tym boleśnie na ściance w Szpindlu, zakup od handlarza, dziecko jeden dzień jeździło;-) chyba cały klub jeden sezon:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... yoss Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. Przy okazji ciekawostka: Dynastary po 4 razach na maszynie. Volkle w folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. 132498382_415703792885544_2527046788234375479_n.jpg Przy okazji ciekawostka:127220425_364313797970264_8227939703430659785_n.jpg Dynastary po 4 razach na maszynie.127166210_433817911368415_1461468774094970746_n.jpg Volkle w folii. Folia niby chroni... Ale przed 5g. PS. Ja kupiłem nierówne nangi. Komuś coś tam poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Sprawdzałem prawidlem i kątownikiem. -próba flamastrowa. Jeżeli były ostrzone, to kiepsko. Wyglądały jak po szlifierce kątowej.... Kupiłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Teoretycznie powinny być jakieś kąty założone. Wg Volkl'a tylko WC idą surowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Były 0 i 87 czyli calkiem rozsądne jak na slalomki. Ale jakość ostrzenia jak na surówce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 .... Kupiłes? No ba! Żal było nie wziąć. Ale będę się woził na miękkszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Też mam bez wc. Twardość/ sztywność podobna do poprzednich, tych na których jezdzileś na NO, gdy zamienialismy narty. Zobaczymy na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Czy ta kreseczka pionowa z boku narty może wyznaczać "skicenter"? Jest blisko 2cm od srodka starych nart tej samej długości i typu, więc mam watpliwosci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Nic sie nie zmienilo. Ta kreska na narcie ma sie pokrywac z kreska na bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji:BA.jpg Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Moja historia to śruby połówkowe, przekonałem się o tym boleśnie na ściance w Szpindlu, zakup od handlarza, dziecko jeden dzień jeździło;-) chyba cały klub jeden sezon:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... yoss Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. Przy okazji ciekawostka: Dynastary po 4 razach na maszynie. Volkle w folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. 132498382_415703792885544_2527046788234375479_n.jpg Przy okazji ciekawostka:127220425_364313797970264_8227939703430659785_n.jpg Dynastary po 4 razach na maszynie.127166210_433817911368415_1461468774094970746_n.jpg Volkle w folii. Folia niby chroni... Ale przed 5g. PS. Ja kupiłem nierówne nangi. Komuś coś tam poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
mig Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Też mam bez wc. Twardość/ sztywność podobna do poprzednich, tych na których jezdzileś na NO, gdy zamienialismy narty. Zobaczymy na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Czy ta kreseczka pionowa z boku narty może wyznaczać "skicenter"? Jest blisko 2cm od srodka starych nart tej samej długości i typu, więc mam watpliwosci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Nic sie nie zmienilo. Ta kreska na narcie ma sie pokrywac z kreska na bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Michale tylko przyłóż się należycie do tego dobierania, bo historia zna przypadek gdzie dobranie śrub o średnicy o 0,66 mm mniejszej niż wymagana doprowadziła do takiej sytuacji:BA.jpg Tutaj opis z wiki: https://pl.wikipedia...sh_Airways_5390 A dla fanatyków lotnictwa pełny raport: https://reports.avia...BA11_G-BJRT.pdf Moja historia to śruby połówkowe, przekonałem się o tym boleśnie na ściance w Szpindlu, zakup od handlarza, dziecko jeden dzień jeździło;-) chyba cały klub jeden sezon:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. Przy okazji ciekawostka: Dynastary po 4 razach na maszynie. Volkle w folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Kopytka okute. Dawać ten mróz. 132498382_415703792885544_2527046788234375479_n.jpg Przy okazji ciekawostka:127220425_364313797970264_8227939703430659785_n.jpg Dynastary po 4 razach na maszynie.127166210_433817911368415_1461468774094970746_n.jpg Volkle w folii. Folia niby chroni... Ale przed 5g. PS. Ja kupiłem nierówne nangi. Komuś coś tam poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi