jan koval Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Jak zwykle kurweska manipulacja! bo tam foruja AstraZeneca, ktora ma najgorsze notowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 496 Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 3 l Top użytkownicy w tym temacie 33 29 30 44 Popularne dni 4 Lis 38 31 Gru 37 5 Lis 37 30 Gru 36 Top użytkownicy w tym temacie Mitek 33 odpowiedzi star 29 odpowiedzi tomkly 30 odpowiedzi Marcin33 44 odpowiedzi Popularne dni 4 Lis 2020 38 odpowiedzi 31 Gru 2020 37 odpowiedzi 5 Lis 2020 37 odpowiedzi 30 Gru 2020 36 odpowiedzi star Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 bo tam foruja AstraZeneca, ktora ma najgorsze notowania... Podasz powody? Tańsza i łatwiejsza to atutyhttps://www.polsatne...milionow-dawek/ PS Cytat dnia: kto przyjmie znamię na rękę lub czoło, temu biada;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 A na TVN-y i jemu podobne antypolskie oszołomy nie szkoda czasu? Nie wiem, bo telewizję oglądam sporadycznie, bo nawet nie mam podłączonej anteny do TV. Czasami coś włączę przez wp pilota, ale są to transmisje wydarzeń sportowych. Natomiast, jeśli chodzi o Korwina, to niedawno zrobiłem mały reasearch na temat tego co on mówi w sprawach związanych z nauką i wyszło mi, że to są potworne bzdury. Pierwsze z brzegu: https://www.totylkot...rwin-mikke.html Dlatego uważam, że na oglądanie programów sygnowanych jego nazwiskiem szkoda czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 "Sąd uchylił karę 10 tys. zł, którą sanepid nałożył na fryzjera, kontynuującego działalność w czasie, gdy rząd nakazał zamknięcie m.in. salonów fryzjerskich i kosmetycznych. Jak wynika z uzasadnienia, ograniczenie praw i wolności konstytucyjnych nie może nastąpić poprzez rozporządzenie, ale przez wprowadzenie stanu klęski żywiołowej - pisze portal "My Company"." https://businessinsi...w-opolu/2lqvs0t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 To o czym wiedzieli wszystkim staje się faktem. Tylko zobaczycie ile przez tych pajaców będzie nas to kosztowało jeśli zaczną przedsiębiorcy dodatkowo występować o odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 To o czym wiedzieli wszystkim staje się faktem. Tylko zobaczycie ile przez tych pajaców będzie nas to kosztowało jeśli zaczną przedsiębiorcy dodatkowo występować o odszkodowania. Orzeczenie nie jest prawomocne..... A i Ty i ja wiem że " Niezbadane są wyroki boskie oraz sądów odwoławczych"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Tu też piszą o tym wyroku: https://biznes.inter...e-o,nId,4968433 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Podasz powody? Tańsza i łatwiejsza to atutyhttps://www.polsatne...milionow-dawek/ PS Cytat dnia: kto przyjmie znamię na rękę lub czoło, temu biada;-) mniejsza skutecznosc i wiecej skutkow ubocznych Jak wiadomo AZ jest powiazana z Oxford.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Marcinie i Tomaszu obydwaj jako osoby zaznajomione z prawem pokażcie nam maluczkimi gdzie w Polskim systemie prawnym usankcjonowany jest precedens i gdzie organ I instancji jest władny o orzekaniu że dany przepis jest niezgodny z konstytucją. Mnie wydaje się że organy tejże władzy sądowniczej mają działać w oparciu o prawo stanowione a nie domniemane. Proszę o konstruktywną odpowiedź bez podtekstów politycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Swoją szczepionkę mają zaczęli szczepić. Tak samo Francja czeka na swoją szczepionkę. Z Francją słuchałem, że celowo hamują szczepienia aby czekać aż francuska firma swoją wypuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Z Francją słuchałem, że celowo hamują szczepienia aby czekać aż francuska firma swoją wypuści. Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB. Francja nie jedyna nie śpieszy się ze szczepionkami. Od jutra u mnie miasto otwiera punkty gdzie masowo szczepi wszystkich chętnych powyżej 65 rż. https://www.9news.co...b4-fb26f5cc7bc6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB.Jak rozumiem chcesz czekać do wyprodukowania szczepionki w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Jak rozumiem chcesz czekać do wyprodukowania szczepionki w Polsce? Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie. Narty polskie? Są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1mirinda Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Można kupić polskie narty np Monck Custom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty polskie? Są. Narty raczej używane kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie.W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Z dna fiolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... to jest myśl, ale na razie czekam na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty raczej używane kupuję. Nie muszą być Monck Custom https://monckcustom.com/pl/ może Nobile https://skimagazyn.p...made-in-poland/ znaleźć ci używki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami.I tak, i nie. Mamy w Polsce firmy które mają know-how i różne fajne autorskie pomysły, w tym związane z covidem (fajna technologia PCRu powstała jakiś czas temu np), w Warszawie ma siedzibę mała innowacyjna firma która stworzyła od podstaw m. In. ciekawego kandydata psychiatryczny, a poza tym mieliśmy Instytut Biotechnologii i Antybiotyków, który robił rzeczy na poziomie (chyba Bioton go przejął teraz) - naprawdę nie jest źle. Tyle że w każdym cywilizowanym kraju takie firmy byłyby wspierane przez rząd, zwłaszcza w kontekście pandemii, a u nas woli się np kupować fikcyjne respiratory od handlarza broni albo topić miliardy w propagandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Nie znam się na produkcji medycznej ale oprócz opracowania ( laboratorium) trzeba jeszcze wyprodukować ze 60mln dawek w sensownym terminie( duza fabryka z dedykowaną technologią).... jest ktoś w stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 20 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Narodowa kwarantanna × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 bo tam foruja AstraZeneca, ktora ma najgorsze notowania... Podasz powody? Tańsza i łatwiejsza to atutyhttps://www.polsatne...milionow-dawek/ PS Cytat dnia: kto przyjmie znamię na rękę lub czoło, temu biada;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 A na TVN-y i jemu podobne antypolskie oszołomy nie szkoda czasu? Nie wiem, bo telewizję oglądam sporadycznie, bo nawet nie mam podłączonej anteny do TV. Czasami coś włączę przez wp pilota, ale są to transmisje wydarzeń sportowych. Natomiast, jeśli chodzi o Korwina, to niedawno zrobiłem mały reasearch na temat tego co on mówi w sprawach związanych z nauką i wyszło mi, że to są potworne bzdury. Pierwsze z brzegu: https://www.totylkot...rwin-mikke.html Dlatego uważam, że na oglądanie programów sygnowanych jego nazwiskiem szkoda czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronin Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 "Sąd uchylił karę 10 tys. zł, którą sanepid nałożył na fryzjera, kontynuującego działalność w czasie, gdy rząd nakazał zamknięcie m.in. salonów fryzjerskich i kosmetycznych. Jak wynika z uzasadnienia, ograniczenie praw i wolności konstytucyjnych nie może nastąpić poprzez rozporządzenie, ale przez wprowadzenie stanu klęski żywiołowej - pisze portal "My Company"." https://businessinsi...w-opolu/2lqvs0t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin33 Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 To o czym wiedzieli wszystkim staje się faktem. Tylko zobaczycie ile przez tych pajaców będzie nas to kosztowało jeśli zaczną przedsiębiorcy dodatkowo występować o odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 To o czym wiedzieli wszystkim staje się faktem. Tylko zobaczycie ile przez tych pajaców będzie nas to kosztowało jeśli zaczną przedsiębiorcy dodatkowo występować o odszkodowania. Orzeczenie nie jest prawomocne..... A i Ty i ja wiem że " Niezbadane są wyroki boskie oraz sądów odwoławczych"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Tu też piszą o tym wyroku: https://biznes.inter...e-o,nId,4968433 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Podasz powody? Tańsza i łatwiejsza to atutyhttps://www.polsatne...milionow-dawek/ PS Cytat dnia: kto przyjmie znamię na rękę lub czoło, temu biada;-) mniejsza skutecznosc i wiecej skutkow ubocznych Jak wiadomo AZ jest powiazana z Oxford.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Marcinie i Tomaszu obydwaj jako osoby zaznajomione z prawem pokażcie nam maluczkimi gdzie w Polskim systemie prawnym usankcjonowany jest precedens i gdzie organ I instancji jest władny o orzekaniu że dany przepis jest niezgodny z konstytucją. Mnie wydaje się że organy tejże władzy sądowniczej mają działać w oparciu o prawo stanowione a nie domniemane. Proszę o konstruktywną odpowiedź bez podtekstów politycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Swoją szczepionkę mają zaczęli szczepić. Tak samo Francja czeka na swoją szczepionkę. Z Francją słuchałem, że celowo hamują szczepienia aby czekać aż francuska firma swoją wypuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Z Francją słuchałem, że celowo hamują szczepienia aby czekać aż francuska firma swoją wypuści. Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB. Francja nie jedyna nie śpieszy się ze szczepionkami. Od jutra u mnie miasto otwiera punkty gdzie masowo szczepi wszystkich chętnych powyżej 65 rż. https://www.9news.co...b4-fb26f5cc7bc6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB.Jak rozumiem chcesz czekać do wyprodukowania szczepionki w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Jak rozumiem chcesz czekać do wyprodukowania szczepionki w Polsce? Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie. Narty polskie? Są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1mirinda Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Można kupić polskie narty np Monck Custom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty polskie? Są. Narty raczej używane kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie.W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Z dna fiolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... to jest myśl, ale na razie czekam na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty raczej używane kupuję. Nie muszą być Monck Custom https://monckcustom.com/pl/ może Nobile https://skimagazyn.p...made-in-poland/ znaleźć ci używki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami.I tak, i nie. Mamy w Polsce firmy które mają know-how i różne fajne autorskie pomysły, w tym związane z covidem (fajna technologia PCRu powstała jakiś czas temu np), w Warszawie ma siedzibę mała innowacyjna firma która stworzyła od podstaw m. In. ciekawego kandydata psychiatryczny, a poza tym mieliśmy Instytut Biotechnologii i Antybiotyków, który robił rzeczy na poziomie (chyba Bioton go przejął teraz) - naprawdę nie jest źle. Tyle że w każdym cywilizowanym kraju takie firmy byłyby wspierane przez rząd, zwłaszcza w kontekście pandemii, a u nas woli się np kupować fikcyjne respiratory od handlarza broni albo topić miliardy w propagandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Nie znam się na produkcji medycznej ale oprócz opracowania ( laboratorium) trzeba jeszcze wyprodukować ze 60mln dawek w sensownym terminie( duza fabryka z dedykowaną technologią).... jest ktoś w stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 20 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Narodowa kwarantanna × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
tomkly Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Tu też piszą o tym wyroku: https://biznes.inter...e-o,nId,4968433 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Podasz powody? Tańsza i łatwiejsza to atutyhttps://www.polsatne...milionow-dawek/ PS Cytat dnia: kto przyjmie znamię na rękę lub czoło, temu biada;-) mniejsza skutecznosc i wiecej skutkow ubocznych Jak wiadomo AZ jest powiazana z Oxford.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Marcinie i Tomaszu obydwaj jako osoby zaznajomione z prawem pokażcie nam maluczkimi gdzie w Polskim systemie prawnym usankcjonowany jest precedens i gdzie organ I instancji jest władny o orzekaniu że dany przepis jest niezgodny z konstytucją. Mnie wydaje się że organy tejże władzy sądowniczej mają działać w oparciu o prawo stanowione a nie domniemane. Proszę o konstruktywną odpowiedź bez podtekstów politycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Swoją szczepionkę mają zaczęli szczepić. Tak samo Francja czeka na swoją szczepionkę. Z Francją słuchałem, że celowo hamują szczepienia aby czekać aż francuska firma swoją wypuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Z Francją słuchałem, że celowo hamują szczepienia aby czekać aż francuska firma swoją wypuści. Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB. Francja nie jedyna nie śpieszy się ze szczepionkami. Od jutra u mnie miasto otwiera punkty gdzie masowo szczepi wszystkich chętnych powyżej 65 rż. https://www.9news.co...b4-fb26f5cc7bc6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB.Jak rozumiem chcesz czekać do wyprodukowania szczepionki w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Jak rozumiem chcesz czekać do wyprodukowania szczepionki w Polsce? Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie. Narty polskie? Są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1mirinda Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Można kupić polskie narty np Monck Custom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty polskie? Są. Narty raczej używane kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie.W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Z dna fiolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... to jest myśl, ale na razie czekam na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty raczej używane kupuję. Nie muszą być Monck Custom https://monckcustom.com/pl/ może Nobile https://skimagazyn.p...made-in-poland/ znaleźć ci używki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami.I tak, i nie. Mamy w Polsce firmy które mają know-how i różne fajne autorskie pomysły, w tym związane z covidem (fajna technologia PCRu powstała jakiś czas temu np), w Warszawie ma siedzibę mała innowacyjna firma która stworzyła od podstaw m. In. ciekawego kandydata psychiatryczny, a poza tym mieliśmy Instytut Biotechnologii i Antybiotyków, który robił rzeczy na poziomie (chyba Bioton go przejął teraz) - naprawdę nie jest źle. Tyle że w każdym cywilizowanym kraju takie firmy byłyby wspierane przez rząd, zwłaszcza w kontekście pandemii, a u nas woli się np kupować fikcyjne respiratory od handlarza broni albo topić miliardy w propagandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Nie znam się na produkcji medycznej ale oprócz opracowania ( laboratorium) trzeba jeszcze wyprodukować ze 60mln dawek w sensownym terminie( duza fabryka z dedykowaną technologią).... jest ktoś w stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 20 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Narodowa kwarantanna × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Marcinie i Tomaszu obydwaj jako osoby zaznajomione z prawem pokażcie nam maluczkimi gdzie w Polskim systemie prawnym usankcjonowany jest precedens i gdzie organ I instancji jest władny o orzekaniu że dany przepis jest niezgodny z konstytucją. Mnie wydaje się że organy tejże władzy sądowniczej mają działać w oparciu o prawo stanowione a nie domniemane. Proszę o konstruktywną odpowiedź bez podtekstów politycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Swoją szczepionkę mają zaczęli szczepić. Tak samo Francja czeka na swoją szczepionkę. Z Francją słuchałem, że celowo hamują szczepienia aby czekać aż francuska firma swoją wypuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Z Francją słuchałem, że celowo hamują szczepienia aby czekać aż francuska firma swoją wypuści. Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB. Francja nie jedyna nie śpieszy się ze szczepionkami. Od jutra u mnie miasto otwiera punkty gdzie masowo szczepi wszystkich chętnych powyżej 65 rż. https://www.9news.co...b4-fb26f5cc7bc6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB.Jak rozumiem chcesz czekać do wyprodukowania szczepionki w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Jak rozumiem chcesz czekać do wyprodukowania szczepionki w Polsce? Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie. Narty polskie? Są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1mirinda Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Można kupić polskie narty np Monck Custom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty polskie? Są. Narty raczej używane kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie.W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Z dna fiolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... to jest myśl, ale na razie czekam na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty raczej używane kupuję. Nie muszą być Monck Custom https://monckcustom.com/pl/ może Nobile https://skimagazyn.p...made-in-poland/ znaleźć ci używki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami.I tak, i nie. Mamy w Polsce firmy które mają know-how i różne fajne autorskie pomysły, w tym związane z covidem (fajna technologia PCRu powstała jakiś czas temu np), w Warszawie ma siedzibę mała innowacyjna firma która stworzyła od podstaw m. In. ciekawego kandydata psychiatryczny, a poza tym mieliśmy Instytut Biotechnologii i Antybiotyków, który robił rzeczy na poziomie (chyba Bioton go przejął teraz) - naprawdę nie jest źle. Tyle że w każdym cywilizowanym kraju takie firmy byłyby wspierane przez rząd, zwłaszcza w kontekście pandemii, a u nas woli się np kupować fikcyjne respiratory od handlarza broni albo topić miliardy w propagandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Nie znam się na produkcji medycznej ale oprócz opracowania ( laboratorium) trzeba jeszcze wyprodukować ze 60mln dawek w sensownym terminie( duza fabryka z dedykowaną technologią).... jest ktoś w stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 20 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Narodowa kwarantanna × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
brachol Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Z Francją słuchałem, że celowo hamują szczepienia aby czekać aż francuska firma swoją wypuści. Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB. Francja nie jedyna nie śpieszy się ze szczepionkami. Od jutra u mnie miasto otwiera punkty gdzie masowo szczepi wszystkich chętnych powyżej 65 rż. https://www.9news.co...b4-fb26f5cc7bc6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB.Jak rozumiem chcesz czekać do wyprodukowania szczepionki w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Jak rozumiem chcesz czekać do wyprodukowania szczepionki w Polsce? Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie. Narty polskie? Są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1mirinda Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Można kupić polskie narty np Monck Custom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty polskie? Są. Narty raczej używane kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie.W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Z dna fiolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... to jest myśl, ale na razie czekam na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty raczej używane kupuję. Nie muszą być Monck Custom https://monckcustom.com/pl/ może Nobile https://skimagazyn.p...made-in-poland/ znaleźć ci używki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami.I tak, i nie. Mamy w Polsce firmy które mają know-how i różne fajne autorskie pomysły, w tym związane z covidem (fajna technologia PCRu powstała jakiś czas temu np), w Warszawie ma siedzibę mała innowacyjna firma która stworzyła od podstaw m. In. ciekawego kandydata psychiatryczny, a poza tym mieliśmy Instytut Biotechnologii i Antybiotyków, który robił rzeczy na poziomie (chyba Bioton go przejął teraz) - naprawdę nie jest źle. Tyle że w każdym cywilizowanym kraju takie firmy byłyby wspierane przez rząd, zwłaszcza w kontekście pandemii, a u nas woli się np kupować fikcyjne respiratory od handlarza broni albo topić miliardy w propagandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Nie znam się na produkcji medycznej ale oprócz opracowania ( laboratorium) trzeba jeszcze wyprodukować ze 60mln dawek w sensownym terminie( duza fabryka z dedykowaną technologią).... jest ktoś w stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 20 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Narodowa kwarantanna × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Joanna Sm Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB. Francja nie jedyna nie śpieszy się ze szczepionkami. Od jutra u mnie miasto otwiera punkty gdzie masowo szczepi wszystkich chętnych powyżej 65 rż. https://www.9news.co...b4-fb26f5cc7bc6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Też mam takie przemyślenia. Lepiej zostawić kasę we własnym kraju niż dotować USA lub GB.Jak rozumiem chcesz czekać do wyprodukowania szczepionki w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Jak rozumiem chcesz czekać do wyprodukowania szczepionki w Polsce? Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie. Narty polskie? Są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1mirinda Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Można kupić polskie narty np Monck Custom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty polskie? Są. Narty raczej używane kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie.W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Z dna fiolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... to jest myśl, ale na razie czekam na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty raczej używane kupuję. Nie muszą być Monck Custom https://monckcustom.com/pl/ może Nobile https://skimagazyn.p...made-in-poland/ znaleźć ci używki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami.I tak, i nie. Mamy w Polsce firmy które mają know-how i różne fajne autorskie pomysły, w tym związane z covidem (fajna technologia PCRu powstała jakiś czas temu np), w Warszawie ma siedzibę mała innowacyjna firma która stworzyła od podstaw m. In. ciekawego kandydata psychiatryczny, a poza tym mieliśmy Instytut Biotechnologii i Antybiotyków, który robił rzeczy na poziomie (chyba Bioton go przejął teraz) - naprawdę nie jest źle. Tyle że w każdym cywilizowanym kraju takie firmy byłyby wspierane przez rząd, zwłaszcza w kontekście pandemii, a u nas woli się np kupować fikcyjne respiratory od handlarza broni albo topić miliardy w propagandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Nie znam się na produkcji medycznej ale oprócz opracowania ( laboratorium) trzeba jeszcze wyprodukować ze 60mln dawek w sensownym terminie( duza fabryka z dedykowaną technologią).... jest ktoś w stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 20 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Narodowa kwarantanna × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie. Narty polskie? Są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Można kupić polskie narty np Monck Custom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty polskie? Są. Narty raczej używane kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie.W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Z dna fiolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... to jest myśl, ale na razie czekam na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty raczej używane kupuję. Nie muszą być Monck Custom https://monckcustom.com/pl/ może Nobile https://skimagazyn.p...made-in-poland/ znaleźć ci używki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami.I tak, i nie. Mamy w Polsce firmy które mają know-how i różne fajne autorskie pomysły, w tym związane z covidem (fajna technologia PCRu powstała jakiś czas temu np), w Warszawie ma siedzibę mała innowacyjna firma która stworzyła od podstaw m. In. ciekawego kandydata psychiatryczny, a poza tym mieliśmy Instytut Biotechnologii i Antybiotyków, który robił rzeczy na poziomie (chyba Bioton go przejął teraz) - naprawdę nie jest źle. Tyle że w każdym cywilizowanym kraju takie firmy byłyby wspierane przez rząd, zwłaszcza w kontekście pandemii, a u nas woli się np kupować fikcyjne respiratory od handlarza broni albo topić miliardy w propagandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Nie znam się na produkcji medycznej ale oprócz opracowania ( laboratorium) trzeba jeszcze wyprodukować ze 60mln dawek w sensownym terminie( duza fabryka z dedykowaną technologią).... jest ktoś w stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 20 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Narodowa kwarantanna
hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Pisałem to w kontekście Francji. Nic nie wiem o tym, żeby w PL była robiona szczepionka, ale jak wyprodukują to moim zdaniem lepiej zaszczepić się taką, która jest wytworzona w kraju niż kupowana z zewnątrz. Tak mam też z innymi rzeczami głównie jedzeniem staram się kupować lokalnie.W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... Z dna fiolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 No to uzywaną szczepionkę trzeba znaleźć... to jest myśl, ale na razie czekam na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty raczej używane kupuję. Nie muszą być Monck Custom https://monckcustom.com/pl/ może Nobile https://skimagazyn.p...made-in-poland/ znaleźć ci używki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami.I tak, i nie. Mamy w Polsce firmy które mają know-how i różne fajne autorskie pomysły, w tym związane z covidem (fajna technologia PCRu powstała jakiś czas temu np), w Warszawie ma siedzibę mała innowacyjna firma która stworzyła od podstaw m. In. ciekawego kandydata psychiatryczny, a poza tym mieliśmy Instytut Biotechnologii i Antybiotyków, który robił rzeczy na poziomie (chyba Bioton go przejął teraz) - naprawdę nie jest źle. Tyle że w każdym cywilizowanym kraju takie firmy byłyby wspierane przez rząd, zwłaszcza w kontekście pandemii, a u nas woli się np kupować fikcyjne respiratory od handlarza broni albo topić miliardy w propagandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Nie znam się na produkcji medycznej ale oprócz opracowania ( laboratorium) trzeba jeszcze wyprodukować ze 60mln dawek w sensownym terminie( duza fabryka z dedykowaną technologią).... jest ktoś w stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 20 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Narodowa kwarantanna
brachol Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 W przypadku szczepionek to obawiam się, że możliwości polskich firm są ograniczone. Może nawet nie kwestią wymyślenia, tylko potem skonstruowania i przebadania. Myśl technologiczna za szczepionkami mRNA to naprawdę majstersztyk. Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty raczej używane kupuję. Nie muszą być Monck Custom https://monckcustom.com/pl/ może Nobile https://skimagazyn.p...made-in-poland/ znaleźć ci używki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami.I tak, i nie. Mamy w Polsce firmy które mają know-how i różne fajne autorskie pomysły, w tym związane z covidem (fajna technologia PCRu powstała jakiś czas temu np), w Warszawie ma siedzibę mała innowacyjna firma która stworzyła od podstaw m. In. ciekawego kandydata psychiatryczny, a poza tym mieliśmy Instytut Biotechnologii i Antybiotyków, który robił rzeczy na poziomie (chyba Bioton go przejął teraz) - naprawdę nie jest źle. Tyle że w każdym cywilizowanym kraju takie firmy byłyby wspierane przez rząd, zwłaszcza w kontekście pandemii, a u nas woli się np kupować fikcyjne respiratory od handlarza broni albo topić miliardy w propagandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Nie znam się na produkcji medycznej ale oprócz opracowania ( laboratorium) trzeba jeszcze wyprodukować ze 60mln dawek w sensownym terminie( duza fabryka z dedykowaną technologią).... jest ktoś w stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 20 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
star Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Narty raczej używane kupuję. Nie muszą być Monck Custom https://monckcustom.com/pl/ może Nobile https://skimagazyn.p...made-in-poland/ znaleźć ci używki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami.I tak, i nie. Mamy w Polsce firmy które mają know-how i różne fajne autorskie pomysły, w tym związane z covidem (fajna technologia PCRu powstała jakiś czas temu np), w Warszawie ma siedzibę mała innowacyjna firma która stworzyła od podstaw m. In. ciekawego kandydata psychiatryczny, a poza tym mieliśmy Instytut Biotechnologii i Antybiotyków, który robił rzeczy na poziomie (chyba Bioton go przejął teraz) - naprawdę nie jest źle. Tyle że w każdym cywilizowanym kraju takie firmy byłyby wspierane przez rząd, zwłaszcza w kontekście pandemii, a u nas woli się np kupować fikcyjne respiratory od handlarza broni albo topić miliardy w propagandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Nie znam się na produkcji medycznej ale oprócz opracowania ( laboratorium) trzeba jeszcze wyprodukować ze 60mln dawek w sensownym terminie( duza fabryka z dedykowaną technologią).... jest ktoś w stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 20 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
hammerh34d Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Też takie odniosłem wrażenie po lekturze kilku artykułów. U nas niestety możliwości technologiczne są ograniczone raczej jesteśmy wykonawcami.I tak, i nie. Mamy w Polsce firmy które mają know-how i różne fajne autorskie pomysły, w tym związane z covidem (fajna technologia PCRu powstała jakiś czas temu np), w Warszawie ma siedzibę mała innowacyjna firma która stworzyła od podstaw m. In. ciekawego kandydata psychiatryczny, a poza tym mieliśmy Instytut Biotechnologii i Antybiotyków, który robił rzeczy na poziomie (chyba Bioton go przejął teraz) - naprawdę nie jest źle. Tyle że w każdym cywilizowanym kraju takie firmy byłyby wspierane przez rząd, zwłaszcza w kontekście pandemii, a u nas woli się np kupować fikcyjne respiratory od handlarza broni albo topić miliardy w propagandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Nie znam się na produkcji medycznej ale oprócz opracowania ( laboratorium) trzeba jeszcze wyprodukować ze 60mln dawek w sensownym terminie( duza fabryka z dedykowaną technologią).... jest ktoś w stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi