Wujot Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Cóż, narciarstwo jest troszkę obszerniejsze niż pojemność SF... Pozdrawiam, radcom Dokładnie odwrotnie - pojemność SF jest zdecydowanie obszerniejsza od tzw narciarstwa. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 183 Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 6 l Top użytkownicy w tym temacie 24 11 10 26 Popularne dni 8 Paź 16 31 Gru 14 10 Sty 13 2 Sty 13 Top użytkownicy w tym temacie MarioJ 24 odpowiedzi krzysiek358 11 odpowiedzi Piskoor 10 odpowiedzi radcom 26 odpowiedzi Popularne dni 8 Paź 2014 16 odpowiedzi 31 Gru 2014 14 odpowiedzi 10 Sty 2015 13 odpowiedzi 2 Sty 2015 13 odpowiedzi MarioJ Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Oczywiście że szykuję się na nową Nartoramę, po to tutaj pisze. Już mam umówioną instruktorkę dla córki w Zieleńcu, pojeżdżą sobie po czerwonej trasie. Ja w tym czasie sobie pobiegam po zielonej :-) Później skoczymy na orczyk Winterpola, ten na drugim końcu Zieleńca. Utrwalać narciarstwo będziemy już w Janskich, Jesenikach, Karlovie. Czasami w niedzielę na 4h wyskoczymy na Sokoła. Poznałem w weekend na wycieczce w górach narciarkę niebieską, mówiła że polskie Sudety to patologia, jeździ do Czech i do Val di Sole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 A ja tam nie mam takich problemów. Potrafię jeździć po każdej górce. Nawet tak małej, by dostrzeli ją inni narciarze. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Oczywiście że szykuję się na nową Nartoramę, po to tutaj pisze. Już mam umówioną instruktorkę dla córki w Zieleńcu, pojeżdżą sobie po czerwonej trasie. Ja w tym czasie sobie pobiegam po zielonej :-) Później skoczymy na orczyk Winterpola, ten na drugim końcu Zieleńca. Utrwalać narciarstwo będziemy już w Janskich, Jesenikach, Karlovie. Czasami w niedzielę na 4h wyskoczymy na Sokoła. Poznałem w weekend na wycieczce w górach narciarkę niebieską, mówiła że polskie Sudety to patologia, jeździ do Czech i do Val di Sole. Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Drutobrody Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Fukasz, bo wiesz gdzie jest sedno. Tymczasem problem jest taki, że ów Zieleniec robi u nas za Jańskie a Białka za Chopok. Te Ricki, Karlovy i inne to drugi garnitur czeskich stoków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Fukasz, bo wiesz gdzie jest sedno. Tymczasem problem jest taki, że ów Zieleniec robi u nas za Jańskie a Białka za Chopok. Te Ricki, Karlovy i inne to drugi garnitur czeskich stoków. I tu Trafiłeś w sedno. Nasze stoki nigdy nie dorównają ani czeskim ani słowackim. Tak samo jak ich nie dorównają austriackim, włoskim czy francuskim. Nie te góry. Za Jańskie to robi u nas Szklarska, Zieleniec może robić za Pec. Jednak nie w tym rzecz. U nas ciągle problemem są rzeczy, które tam są normalnością. Bo czysto narciarską infrastrukturą to spokojnie im dorównujemy. Oczywiście w adekwatnych porównaniach... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Ale dzieki temu ta łączka pod lasem ma szanse stac się centrum narciarstwa. Vide Białka. Wyciągów ( o dziwo ) nie buduje się by narciarzom 'zrobic dobrze', ale po prostu by zarobić. A do tego trzeba klientów w sensownej ilości i najlepiej przez cały rok..... widocznie ktoś kto decyduje o wydaniu sporej kasy liczy na taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas63 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem. ile tej gondoli będzie - jak ktos pisał chyba tylko 3 wagoniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Co do gór to nie do końca się zgadzam... W sumie mamy od Czechów gór i więcej i są wyższe.. Tylko oni są Czechami a my Polakami.. I tego nie przeskoczymy.. Czesi zawsze byli trochę sprawniej zorganizowani.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Nie. Ale Kasprowy już tak.. Mówimy o polskich górach a nie górach w jednym miejscu w Polsce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Po czeskiej stronie jest inne ukształtowanie stoków. Są one dłuższe i o mniejszym nachyleniu. Wynika to z ogólnej budowy Sudetów. Tatry po słowackiej stronie też są lepsze pod względem wykorzystania narciarskiego. Wysokość nie ma tu zasadniczego znaczenia. ważne jest nachylenie stoku i jego długość. I tu niestety wypadamy blado... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 W pecu wyciągi dojeżdżają na 1215 a w szpindlu na 1320 W takim razie musieli w Szpindlu nie tylko dobudować nowy wyciąg, ale jeszcze kilka metrów górki usypać a dziwne, bo mapki nic nie pokazują, braki aktualizacji czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Niestety u mnie wkradł się błąd. Zamiast Karlova, miał być Klinovec. Pomyliły mi się nazwy, do Klinovca wybieram się pierwszy raz, stąd jeszcze brak wrycia się nazwy w pamięć. Zgadza się że Zieleniec w kategorii ośrodek dla początkujących jest niezły i wygrywa z wieloma podobnymi w Czechach. Rozczarowanie u nas wynika z tego że w naszych ośrodkach z kategorii średniozaawansowanych (Szklarska, Karpacz, Czarna) ciągle coś niedomaga albo jest skrajnie źle (Karpacz). I z rozpędu rzucamy się na Zieleniec, którego rzeczywiście, masz rację nie ma co porównywać z Janskimi. Problem wynika z tego że z kategorii dużych ośrodków sudeckich jako tak na poziomie działają tylko dwa: Czarna Góra i Zieleniec, stąd ciągle ich gnębimy w dyskusjach i porównujemy ze wszystkim co się da za najbliższą miedzą. Z drugiej strony to jest forum narciarzy, a nie forum właścicieli wyciągów. Więc jako narciarze, możemy sobie dyskutować (póki się tego nie dowiemy), po co w Zieleńcu mają być te dwie cholerne gondolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Dwa powody widzę. Po pierwsze: zwykły chwyt marketingowy. Mamy pierwsi, przyjedź i zobacz. Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. A co do Sudeckich ośrodków, to Szklarska z racji długości tras i infrastruktury, góruje na pozostałymi. Wiem, szwankuje tam obsługa, jednak to łatwo można poprawić. I jeszcze bo bym zapomniał. Wiewiórki donoszę, że zapomniana inwestycja na Świeradowcu jednak ruszy. zapewne zmobilizuje to Skisun do rozbudowy tras na Stogu. I o to chodzi... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. Pozdrawiam, radcom Nawet na naszym forum mieliśmy taką osobę której staraliśmy się pomóc: http://www.skiforum....eselkowy-gdzie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MarioJ Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Oczywiście że szykuję się na nową Nartoramę, po to tutaj pisze. Już mam umówioną instruktorkę dla córki w Zieleńcu, pojeżdżą sobie po czerwonej trasie. Ja w tym czasie sobie pobiegam po zielonej :-) Później skoczymy na orczyk Winterpola, ten na drugim końcu Zieleńca. Utrwalać narciarstwo będziemy już w Janskich, Jesenikach, Karlovie. Czasami w niedzielę na 4h wyskoczymy na Sokoła. Poznałem w weekend na wycieczce w górach narciarkę niebieską, mówiła że polskie Sudety to patologia, jeździ do Czech i do Val di Sole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 A ja tam nie mam takich problemów. Potrafię jeździć po każdej górce. Nawet tak małej, by dostrzeli ją inni narciarze. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Oczywiście że szykuję się na nową Nartoramę, po to tutaj pisze. Już mam umówioną instruktorkę dla córki w Zieleńcu, pojeżdżą sobie po czerwonej trasie. Ja w tym czasie sobie pobiegam po zielonej :-) Później skoczymy na orczyk Winterpola, ten na drugim końcu Zieleńca. Utrwalać narciarstwo będziemy już w Janskich, Jesenikach, Karlovie. Czasami w niedzielę na 4h wyskoczymy na Sokoła. Poznałem w weekend na wycieczce w górach narciarkę niebieską, mówiła że polskie Sudety to patologia, jeździ do Czech i do Val di Sole. Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Drutobrody Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Fukasz, bo wiesz gdzie jest sedno. Tymczasem problem jest taki, że ów Zieleniec robi u nas za Jańskie a Białka za Chopok. Te Ricki, Karlovy i inne to drugi garnitur czeskich stoków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Fukasz, bo wiesz gdzie jest sedno. Tymczasem problem jest taki, że ów Zieleniec robi u nas za Jańskie a Białka za Chopok. Te Ricki, Karlovy i inne to drugi garnitur czeskich stoków. I tu Trafiłeś w sedno. Nasze stoki nigdy nie dorównają ani czeskim ani słowackim. Tak samo jak ich nie dorównają austriackim, włoskim czy francuskim. Nie te góry. Za Jańskie to robi u nas Szklarska, Zieleniec może robić za Pec. Jednak nie w tym rzecz. U nas ciągle problemem są rzeczy, które tam są normalnością. Bo czysto narciarską infrastrukturą to spokojnie im dorównujemy. Oczywiście w adekwatnych porównaniach... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Ale dzieki temu ta łączka pod lasem ma szanse stac się centrum narciarstwa. Vide Białka. Wyciągów ( o dziwo ) nie buduje się by narciarzom 'zrobic dobrze', ale po prostu by zarobić. A do tego trzeba klientów w sensownej ilości i najlepiej przez cały rok..... widocznie ktoś kto decyduje o wydaniu sporej kasy liczy na taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas63 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem. ile tej gondoli będzie - jak ktos pisał chyba tylko 3 wagoniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Co do gór to nie do końca się zgadzam... W sumie mamy od Czechów gór i więcej i są wyższe.. Tylko oni są Czechami a my Polakami.. I tego nie przeskoczymy.. Czesi zawsze byli trochę sprawniej zorganizowani.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Nie. Ale Kasprowy już tak.. Mówimy o polskich górach a nie górach w jednym miejscu w Polsce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Po czeskiej stronie jest inne ukształtowanie stoków. Są one dłuższe i o mniejszym nachyleniu. Wynika to z ogólnej budowy Sudetów. Tatry po słowackiej stronie też są lepsze pod względem wykorzystania narciarskiego. Wysokość nie ma tu zasadniczego znaczenia. ważne jest nachylenie stoku i jego długość. I tu niestety wypadamy blado... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 W pecu wyciągi dojeżdżają na 1215 a w szpindlu na 1320 W takim razie musieli w Szpindlu nie tylko dobudować nowy wyciąg, ale jeszcze kilka metrów górki usypać a dziwne, bo mapki nic nie pokazują, braki aktualizacji czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Niestety u mnie wkradł się błąd. Zamiast Karlova, miał być Klinovec. Pomyliły mi się nazwy, do Klinovca wybieram się pierwszy raz, stąd jeszcze brak wrycia się nazwy w pamięć. Zgadza się że Zieleniec w kategorii ośrodek dla początkujących jest niezły i wygrywa z wieloma podobnymi w Czechach. Rozczarowanie u nas wynika z tego że w naszych ośrodkach z kategorii średniozaawansowanych (Szklarska, Karpacz, Czarna) ciągle coś niedomaga albo jest skrajnie źle (Karpacz). I z rozpędu rzucamy się na Zieleniec, którego rzeczywiście, masz rację nie ma co porównywać z Janskimi. Problem wynika z tego że z kategorii dużych ośrodków sudeckich jako tak na poziomie działają tylko dwa: Czarna Góra i Zieleniec, stąd ciągle ich gnębimy w dyskusjach i porównujemy ze wszystkim co się da za najbliższą miedzą. Z drugiej strony to jest forum narciarzy, a nie forum właścicieli wyciągów. Więc jako narciarze, możemy sobie dyskutować (póki się tego nie dowiemy), po co w Zieleńcu mają być te dwie cholerne gondolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Dwa powody widzę. Po pierwsze: zwykły chwyt marketingowy. Mamy pierwsi, przyjedź i zobacz. Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. A co do Sudeckich ośrodków, to Szklarska z racji długości tras i infrastruktury, góruje na pozostałymi. Wiem, szwankuje tam obsługa, jednak to łatwo można poprawić. I jeszcze bo bym zapomniał. Wiewiórki donoszę, że zapomniana inwestycja na Świeradowcu jednak ruszy. zapewne zmobilizuje to Skisun do rozbudowy tras na Stogu. I o to chodzi... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. Pozdrawiam, radcom Nawet na naszym forum mieliśmy taką osobę której staraliśmy się pomóc: http://www.skiforum....eselkowy-gdzie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Drutobrody Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Fukasz, bo wiesz gdzie jest sedno. Tymczasem problem jest taki, że ów Zieleniec robi u nas za Jańskie a Białka za Chopok. Te Ricki, Karlovy i inne to drugi garnitur czeskich stoków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Fukasz, bo wiesz gdzie jest sedno. Tymczasem problem jest taki, że ów Zieleniec robi u nas za Jańskie a Białka za Chopok. Te Ricki, Karlovy i inne to drugi garnitur czeskich stoków. I tu Trafiłeś w sedno. Nasze stoki nigdy nie dorównają ani czeskim ani słowackim. Tak samo jak ich nie dorównają austriackim, włoskim czy francuskim. Nie te góry. Za Jańskie to robi u nas Szklarska, Zieleniec może robić za Pec. Jednak nie w tym rzecz. U nas ciągle problemem są rzeczy, które tam są normalnością. Bo czysto narciarską infrastrukturą to spokojnie im dorównujemy. Oczywiście w adekwatnych porównaniach... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Ale dzieki temu ta łączka pod lasem ma szanse stac się centrum narciarstwa. Vide Białka. Wyciągów ( o dziwo ) nie buduje się by narciarzom 'zrobic dobrze', ale po prostu by zarobić. A do tego trzeba klientów w sensownej ilości i najlepiej przez cały rok..... widocznie ktoś kto decyduje o wydaniu sporej kasy liczy na taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas63 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem. ile tej gondoli będzie - jak ktos pisał chyba tylko 3 wagoniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Co do gór to nie do końca się zgadzam... W sumie mamy od Czechów gór i więcej i są wyższe.. Tylko oni są Czechami a my Polakami.. I tego nie przeskoczymy.. Czesi zawsze byli trochę sprawniej zorganizowani.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Nie. Ale Kasprowy już tak.. Mówimy o polskich górach a nie górach w jednym miejscu w Polsce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Po czeskiej stronie jest inne ukształtowanie stoków. Są one dłuższe i o mniejszym nachyleniu. Wynika to z ogólnej budowy Sudetów. Tatry po słowackiej stronie też są lepsze pod względem wykorzystania narciarskiego. Wysokość nie ma tu zasadniczego znaczenia. ważne jest nachylenie stoku i jego długość. I tu niestety wypadamy blado... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 W pecu wyciągi dojeżdżają na 1215 a w szpindlu na 1320 W takim razie musieli w Szpindlu nie tylko dobudować nowy wyciąg, ale jeszcze kilka metrów górki usypać a dziwne, bo mapki nic nie pokazują, braki aktualizacji czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Niestety u mnie wkradł się błąd. Zamiast Karlova, miał być Klinovec. Pomyliły mi się nazwy, do Klinovca wybieram się pierwszy raz, stąd jeszcze brak wrycia się nazwy w pamięć. Zgadza się że Zieleniec w kategorii ośrodek dla początkujących jest niezły i wygrywa z wieloma podobnymi w Czechach. Rozczarowanie u nas wynika z tego że w naszych ośrodkach z kategorii średniozaawansowanych (Szklarska, Karpacz, Czarna) ciągle coś niedomaga albo jest skrajnie źle (Karpacz). I z rozpędu rzucamy się na Zieleniec, którego rzeczywiście, masz rację nie ma co porównywać z Janskimi. Problem wynika z tego że z kategorii dużych ośrodków sudeckich jako tak na poziomie działają tylko dwa: Czarna Góra i Zieleniec, stąd ciągle ich gnębimy w dyskusjach i porównujemy ze wszystkim co się da za najbliższą miedzą. Z drugiej strony to jest forum narciarzy, a nie forum właścicieli wyciągów. Więc jako narciarze, możemy sobie dyskutować (póki się tego nie dowiemy), po co w Zieleńcu mają być te dwie cholerne gondolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Dwa powody widzę. Po pierwsze: zwykły chwyt marketingowy. Mamy pierwsi, przyjedź i zobacz. Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. A co do Sudeckich ośrodków, to Szklarska z racji długości tras i infrastruktury, góruje na pozostałymi. Wiem, szwankuje tam obsługa, jednak to łatwo można poprawić. I jeszcze bo bym zapomniał. Wiewiórki donoszę, że zapomniana inwestycja na Świeradowcu jednak ruszy. zapewne zmobilizuje to Skisun do rozbudowy tras na Stogu. I o to chodzi... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. Pozdrawiam, radcom Nawet na naszym forum mieliśmy taką osobę której staraliśmy się pomóc: http://www.skiforum....eselkowy-gdzie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
radcom Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Fukasz, bo wiesz gdzie jest sedno. Tymczasem problem jest taki, że ów Zieleniec robi u nas za Jańskie a Białka za Chopok. Te Ricki, Karlovy i inne to drugi garnitur czeskich stoków. I tu Trafiłeś w sedno. Nasze stoki nigdy nie dorównają ani czeskim ani słowackim. Tak samo jak ich nie dorównają austriackim, włoskim czy francuskim. Nie te góry. Za Jańskie to robi u nas Szklarska, Zieleniec może robić za Pec. Jednak nie w tym rzecz. U nas ciągle problemem są rzeczy, które tam są normalnością. Bo czysto narciarską infrastrukturą to spokojnie im dorównujemy. Oczywiście w adekwatnych porównaniach... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Ale dzieki temu ta łączka pod lasem ma szanse stac się centrum narciarstwa. Vide Białka. Wyciągów ( o dziwo ) nie buduje się by narciarzom 'zrobic dobrze', ale po prostu by zarobić. A do tego trzeba klientów w sensownej ilości i najlepiej przez cały rok..... widocznie ktoś kto decyduje o wydaniu sporej kasy liczy na taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas63 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem. ile tej gondoli będzie - jak ktos pisał chyba tylko 3 wagoniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Co do gór to nie do końca się zgadzam... W sumie mamy od Czechów gór i więcej i są wyższe.. Tylko oni są Czechami a my Polakami.. I tego nie przeskoczymy.. Czesi zawsze byli trochę sprawniej zorganizowani.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Nie. Ale Kasprowy już tak.. Mówimy o polskich górach a nie górach w jednym miejscu w Polsce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Po czeskiej stronie jest inne ukształtowanie stoków. Są one dłuższe i o mniejszym nachyleniu. Wynika to z ogólnej budowy Sudetów. Tatry po słowackiej stronie też są lepsze pod względem wykorzystania narciarskiego. Wysokość nie ma tu zasadniczego znaczenia. ważne jest nachylenie stoku i jego długość. I tu niestety wypadamy blado... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 W pecu wyciągi dojeżdżają na 1215 a w szpindlu na 1320 W takim razie musieli w Szpindlu nie tylko dobudować nowy wyciąg, ale jeszcze kilka metrów górki usypać a dziwne, bo mapki nic nie pokazują, braki aktualizacji czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Niestety u mnie wkradł się błąd. Zamiast Karlova, miał być Klinovec. Pomyliły mi się nazwy, do Klinovca wybieram się pierwszy raz, stąd jeszcze brak wrycia się nazwy w pamięć. Zgadza się że Zieleniec w kategorii ośrodek dla początkujących jest niezły i wygrywa z wieloma podobnymi w Czechach. Rozczarowanie u nas wynika z tego że w naszych ośrodkach z kategorii średniozaawansowanych (Szklarska, Karpacz, Czarna) ciągle coś niedomaga albo jest skrajnie źle (Karpacz). I z rozpędu rzucamy się na Zieleniec, którego rzeczywiście, masz rację nie ma co porównywać z Janskimi. Problem wynika z tego że z kategorii dużych ośrodków sudeckich jako tak na poziomie działają tylko dwa: Czarna Góra i Zieleniec, stąd ciągle ich gnębimy w dyskusjach i porównujemy ze wszystkim co się da za najbliższą miedzą. Z drugiej strony to jest forum narciarzy, a nie forum właścicieli wyciągów. Więc jako narciarze, możemy sobie dyskutować (póki się tego nie dowiemy), po co w Zieleńcu mają być te dwie cholerne gondolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Dwa powody widzę. Po pierwsze: zwykły chwyt marketingowy. Mamy pierwsi, przyjedź i zobacz. Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. A co do Sudeckich ośrodków, to Szklarska z racji długości tras i infrastruktury, góruje na pozostałymi. Wiem, szwankuje tam obsługa, jednak to łatwo można poprawić. I jeszcze bo bym zapomniał. Wiewiórki donoszę, że zapomniana inwestycja na Świeradowcu jednak ruszy. zapewne zmobilizuje to Skisun do rozbudowy tras na Stogu. I o to chodzi... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. Pozdrawiam, radcom Nawet na naszym forum mieliśmy taką osobę której staraliśmy się pomóc: http://www.skiforum....eselkowy-gdzie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
RobertK Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Ale dzieki temu ta łączka pod lasem ma szanse stac się centrum narciarstwa. Vide Białka. Wyciągów ( o dziwo ) nie buduje się by narciarzom 'zrobic dobrze', ale po prostu by zarobić. A do tego trzeba klientów w sensownej ilości i najlepiej przez cały rok..... widocznie ktoś kto decyduje o wydaniu sporej kasy liczy na taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem. ile tej gondoli będzie - jak ktos pisał chyba tylko 3 wagoniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piskoor Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Co do gór to nie do końca się zgadzam... W sumie mamy od Czechów gór i więcej i są wyższe.. Tylko oni są Czechami a my Polakami.. I tego nie przeskoczymy.. Czesi zawsze byli trochę sprawniej zorganizowani.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piskoor Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Nie. Ale Kasprowy już tak.. Mówimy o polskich górach a nie górach w jednym miejscu w Polsce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Po czeskiej stronie jest inne ukształtowanie stoków. Są one dłuższe i o mniejszym nachyleniu. Wynika to z ogólnej budowy Sudetów. Tatry po słowackiej stronie też są lepsze pod względem wykorzystania narciarskiego. Wysokość nie ma tu zasadniczego znaczenia. ważne jest nachylenie stoku i jego długość. I tu niestety wypadamy blado... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 W pecu wyciągi dojeżdżają na 1215 a w szpindlu na 1320 W takim razie musieli w Szpindlu nie tylko dobudować nowy wyciąg, ale jeszcze kilka metrów górki usypać a dziwne, bo mapki nic nie pokazują, braki aktualizacji czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Niestety u mnie wkradł się błąd. Zamiast Karlova, miał być Klinovec. Pomyliły mi się nazwy, do Klinovca wybieram się pierwszy raz, stąd jeszcze brak wrycia się nazwy w pamięć. Zgadza się że Zieleniec w kategorii ośrodek dla początkujących jest niezły i wygrywa z wieloma podobnymi w Czechach. Rozczarowanie u nas wynika z tego że w naszych ośrodkach z kategorii średniozaawansowanych (Szklarska, Karpacz, Czarna) ciągle coś niedomaga albo jest skrajnie źle (Karpacz). I z rozpędu rzucamy się na Zieleniec, którego rzeczywiście, masz rację nie ma co porównywać z Janskimi. Problem wynika z tego że z kategorii dużych ośrodków sudeckich jako tak na poziomie działają tylko dwa: Czarna Góra i Zieleniec, stąd ciągle ich gnębimy w dyskusjach i porównujemy ze wszystkim co się da za najbliższą miedzą. Z drugiej strony to jest forum narciarzy, a nie forum właścicieli wyciągów. Więc jako narciarze, możemy sobie dyskutować (póki się tego nie dowiemy), po co w Zieleńcu mają być te dwie cholerne gondolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Dwa powody widzę. Po pierwsze: zwykły chwyt marketingowy. Mamy pierwsi, przyjedź i zobacz. Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. A co do Sudeckich ośrodków, to Szklarska z racji długości tras i infrastruktury, góruje na pozostałymi. Wiem, szwankuje tam obsługa, jednak to łatwo można poprawić. I jeszcze bo bym zapomniał. Wiewiórki donoszę, że zapomniana inwestycja na Świeradowcu jednak ruszy. zapewne zmobilizuje to Skisun do rozbudowy tras na Stogu. I o to chodzi... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. Pozdrawiam, radcom Nawet na naszym forum mieliśmy taką osobę której staraliśmy się pomóc: http://www.skiforum....eselkowy-gdzie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MarioJ Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Niestety u mnie wkradł się błąd. Zamiast Karlova, miał być Klinovec. Pomyliły mi się nazwy, do Klinovca wybieram się pierwszy raz, stąd jeszcze brak wrycia się nazwy w pamięć. Zgadza się że Zieleniec w kategorii ośrodek dla początkujących jest niezły i wygrywa z wieloma podobnymi w Czechach. Rozczarowanie u nas wynika z tego że w naszych ośrodkach z kategorii średniozaawansowanych (Szklarska, Karpacz, Czarna) ciągle coś niedomaga albo jest skrajnie źle (Karpacz). I z rozpędu rzucamy się na Zieleniec, którego rzeczywiście, masz rację nie ma co porównywać z Janskimi. Problem wynika z tego że z kategorii dużych ośrodków sudeckich jako tak na poziomie działają tylko dwa: Czarna Góra i Zieleniec, stąd ciągle ich gnębimy w dyskusjach i porównujemy ze wszystkim co się da za najbliższą miedzą. Z drugiej strony to jest forum narciarzy, a nie forum właścicieli wyciągów. Więc jako narciarze, możemy sobie dyskutować (póki się tego nie dowiemy), po co w Zieleńcu mają być te dwie cholerne gondolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Dwa powody widzę. Po pierwsze: zwykły chwyt marketingowy. Mamy pierwsi, przyjedź i zobacz. Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. A co do Sudeckich ośrodków, to Szklarska z racji długości tras i infrastruktury, góruje na pozostałymi. Wiem, szwankuje tam obsługa, jednak to łatwo można poprawić. I jeszcze bo bym zapomniał. Wiewiórki donoszę, że zapomniana inwestycja na Świeradowcu jednak ruszy. zapewne zmobilizuje to Skisun do rozbudowy tras na Stogu. I o to chodzi... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. Pozdrawiam, radcom Nawet na naszym forum mieliśmy taką osobę której staraliśmy się pomóc: http://www.skiforum....eselkowy-gdzie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
radcom Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Dwa powody widzę. Po pierwsze: zwykły chwyt marketingowy. Mamy pierwsi, przyjedź i zobacz. Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. A co do Sudeckich ośrodków, to Szklarska z racji długości tras i infrastruktury, góruje na pozostałymi. Wiem, szwankuje tam obsługa, jednak to łatwo można poprawić. I jeszcze bo bym zapomniał. Wiewiórki donoszę, że zapomniana inwestycja na Świeradowcu jednak ruszy. zapewne zmobilizuje to Skisun do rozbudowy tras na Stogu. I o to chodzi... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. Pozdrawiam, radcom Nawet na naszym forum mieliśmy taką osobę której staraliśmy się pomóc: http://www.skiforum....eselkowy-gdzie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec
radcom Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec
Kaem Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piskoor Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
ayah_86 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi