Rega Napisano 30 Października 2020 Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Nie, nie zagladam, nie musze, mam to samo tu w momencie jak sie odezwiesz. To bardzo ciekawe. Mógłbyś opisać mi co masz jak ja się odezwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 72 Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 4 l Top użytkownicy w tym temacie 5 8 5 7 Popularne dni 30 Paź 27 31 Paź 26 1 Lis 12 3 Lis 4 Top użytkownicy w tym temacie robertdr 5 odpowiedzi mariusz-net 8 odpowiedzi star 5 odpowiedzi Rega 7 odpowiedzi Popularne dni 30 Paź 2020 27 odpowiedzi 31 Paź 2020 26 odpowiedzi 1 Lis 2020 12 odpowiedzi 3 Lis 2020 4 odpowiedzi JacekMa Napisano 30 Października 2020 Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Nie strzelam focha, ani nie chowam głowy w piasek. Pozdr Maciek Jak dla mnie to jednak troche strzelasz focha;) Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Jak dla mnie to jednak troche strzelasz focha;) Szkoda. Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. To jest ta wszędzie głoszona tolerancja i wolność wypowiedzi, a i jeszcze miłość do wszystkich istot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. Nie ma co robić z Ferra Enzo bojownika za sprawę. Ani nadinterpretować jego słowa. Co rzekł, to rzekł. PS. przecież FE przeciw takim utarczkom wystąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... beti123 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Przestań się mazać jak baba. Jak nosisz spodnie a nie kalesony, to się ogarniesz i dasz radę życzę Ci tego sorry że się wtrącam do męskiej dyskusji, ale radziłabym uważać z takimi stwierdzeniami - ostatnie wydarzenia pokazują, że kobiety mają większe jaja i więcej testosteronu niż Panowie w naszym Kraju, wiec tak że tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Już druga strona wątku. Mam nadzieję, że nie zrobi się z tego najdłuższe pożegnanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 O przepraszam, najdłuższe było moje, jak czas pokazał - nieskuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 O przepraszam, najdłuższe było moje, jak czas pokazał - nieskuteczne. No właśnie - oby było jeszcze dłuższe, ale równie nieskuteczne:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. To było forum narciarskie, ale prawicowo - religijne mendy zrobiły z tego forum polityczną tubę, która uruchamiają na rozkaz karzełka. Byliśmy tu długo przed tobą i spieraliśmy się w tematach narciarskich, ale kurduplowi podpowiedzieli, że istnieje internet i warto tam trollować Tuska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 To było forum narciarskie, ale prawicowo - religijne mendy zrobiły z tego forum polityczną tubę, która uruchamiają na rozkaz karzełka. Byliśmy tu długo przed tobą i spieraliśmy się w tematach narciarskich, ale kurduplowi podpowiedzieli, że istnieje internet i warto tam trollować Tuska. Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. :-) Święte słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Już to wielokrotnie udowodniliśmy - te trolle to "narciasze". Tyle wiedzą o nartach co ja o budżecie Chin w średniowieczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Gdzie im tam do Mistrzow..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Katotaliban jest fundamentalizmem waszej wiary. Jest nie tylko porażający, jest przerażający. Katoprawica i nazizm szły zawsze pod rękę. Bóg był waszą wymówką. W obronie boga, w imię boga etc... Gdyby istniał , to was już by nie było, bo siejecie tyle nienawiści, że by was unicestwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Klucz to zrozumienie, przynajmniej jego próba, poparta zdobyciem wiedzy i swoim doświadczeniem. Kultura osobista to inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 ... Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Ale w ten sposób to tylko powiększy się armia przeciwnika. To poważny błąd, przysparzać im żołnierzy i to jeszcze takich dzielnych. Ej Mitku, czy ty czasem nie odwalasz kreciej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Na mnie już pora. Stary jestem i wypada mi zakończyć udział w tym szambie. Trochę mi wstyd, że dałem się ściągnąć na tak niski poziom ale co się stało to się nie odstanie. Korzystając z tego, że nadal na tym poziomie się znajdujemy żegnam was słowami marszałka Piłsudzkiego: "Jebał was pies". mogłem zamiast pies wstawić pis. A już mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Co mnie obchodzą relacje, mnie obchodzi że z specjalistycznego forum odchodzi specjalista......jest FB twiter tok tok i co tam jeszcze sobie wymarzycie. widać życie dość płytkie Wasze jest skoro jego centrum sprowadza się do politycznej żulowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Nie byłem, nie widziałem. Ale wierzę, że do takich incydentów doszło. Wierzę również, że doszło do sprejowania kościołów, zakłócania mszy. Wandalizm na całego. I głupota, bo tylko daje pretekst JK do gadaniu o atakach na kościoły i misji ich bronienia. Z drugiej strony policja nie pałuje na prawo i lewo. Ale mnie nie chodzi o takie incydenty. Podłe, głupie i do niczego dobrego nie prowadzące. Osobiście popieram te protesty, choć bez ich ekscesów. Zresztą mój osąd nie ma tu żadnego znaczenia. Chodzi mi o coś zupełnie innego. O szacunek wobec drugiego, bez względu na jego poglądy. Zacytowałem mądry i stonowany wpis Ferro, który trafia w sedno. Nie wolno ich obrażać, wyśmiewać, używać argumentów ad personam, jak to on ujął, nawet jeśli kompletnie się z nimi nie zgadzamy. A już zupełnym przegięciem jest stosowanie tych chwytów w wątku, w którym Ferro się z nami żegna i tłumaczy dlaczego to robi. Właśnie z tych powodów. Na forum jest mnóstwo przykładów, że da się dyskutować mając skrajnie różne poglądy. Choćby Witek (kordiankw). Nie obraża, potrafi podać stosowne argumenty, często ironizuje (świetny sposób na rozładowanie napięcia), a przy tym ostro broni swojego stanowiska. I dużo wie i umie. I takich jak on jest IMHO kilku. Szkoda, że nie większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Pożegnanie z forum. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
JacekMa Napisano 30 Października 2020 Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Nie strzelam focha, ani nie chowam głowy w piasek. Pozdr Maciek Jak dla mnie to jednak troche strzelasz focha;) Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Jak dla mnie to jednak troche strzelasz focha;) Szkoda. Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. To jest ta wszędzie głoszona tolerancja i wolność wypowiedzi, a i jeszcze miłość do wszystkich istot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. Nie ma co robić z Ferra Enzo bojownika za sprawę. Ani nadinterpretować jego słowa. Co rzekł, to rzekł. PS. przecież FE przeciw takim utarczkom wystąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... beti123 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Przestań się mazać jak baba. Jak nosisz spodnie a nie kalesony, to się ogarniesz i dasz radę życzę Ci tego sorry że się wtrącam do męskiej dyskusji, ale radziłabym uważać z takimi stwierdzeniami - ostatnie wydarzenia pokazują, że kobiety mają większe jaja i więcej testosteronu niż Panowie w naszym Kraju, wiec tak że tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Już druga strona wątku. Mam nadzieję, że nie zrobi się z tego najdłuższe pożegnanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 O przepraszam, najdłuższe było moje, jak czas pokazał - nieskuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 O przepraszam, najdłuższe było moje, jak czas pokazał - nieskuteczne. No właśnie - oby było jeszcze dłuższe, ale równie nieskuteczne:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. To było forum narciarskie, ale prawicowo - religijne mendy zrobiły z tego forum polityczną tubę, która uruchamiają na rozkaz karzełka. Byliśmy tu długo przed tobą i spieraliśmy się w tematach narciarskich, ale kurduplowi podpowiedzieli, że istnieje internet i warto tam trollować Tuska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 To było forum narciarskie, ale prawicowo - religijne mendy zrobiły z tego forum polityczną tubę, która uruchamiają na rozkaz karzełka. Byliśmy tu długo przed tobą i spieraliśmy się w tematach narciarskich, ale kurduplowi podpowiedzieli, że istnieje internet i warto tam trollować Tuska. Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. :-) Święte słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Już to wielokrotnie udowodniliśmy - te trolle to "narciasze". Tyle wiedzą o nartach co ja o budżecie Chin w średniowieczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Gdzie im tam do Mistrzow..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Katotaliban jest fundamentalizmem waszej wiary. Jest nie tylko porażający, jest przerażający. Katoprawica i nazizm szły zawsze pod rękę. Bóg był waszą wymówką. W obronie boga, w imię boga etc... Gdyby istniał , to was już by nie było, bo siejecie tyle nienawiści, że by was unicestwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Klucz to zrozumienie, przynajmniej jego próba, poparta zdobyciem wiedzy i swoim doświadczeniem. Kultura osobista to inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 ... Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Ale w ten sposób to tylko powiększy się armia przeciwnika. To poważny błąd, przysparzać im żołnierzy i to jeszcze takich dzielnych. Ej Mitku, czy ty czasem nie odwalasz kreciej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Na mnie już pora. Stary jestem i wypada mi zakończyć udział w tym szambie. Trochę mi wstyd, że dałem się ściągnąć na tak niski poziom ale co się stało to się nie odstanie. Korzystając z tego, że nadal na tym poziomie się znajdujemy żegnam was słowami marszałka Piłsudzkiego: "Jebał was pies". mogłem zamiast pies wstawić pis. A już mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Co mnie obchodzą relacje, mnie obchodzi że z specjalistycznego forum odchodzi specjalista......jest FB twiter tok tok i co tam jeszcze sobie wymarzycie. widać życie dość płytkie Wasze jest skoro jego centrum sprowadza się do politycznej żulowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Nie byłem, nie widziałem. Ale wierzę, że do takich incydentów doszło. Wierzę również, że doszło do sprejowania kościołów, zakłócania mszy. Wandalizm na całego. I głupota, bo tylko daje pretekst JK do gadaniu o atakach na kościoły i misji ich bronienia. Z drugiej strony policja nie pałuje na prawo i lewo. Ale mnie nie chodzi o takie incydenty. Podłe, głupie i do niczego dobrego nie prowadzące. Osobiście popieram te protesty, choć bez ich ekscesów. Zresztą mój osąd nie ma tu żadnego znaczenia. Chodzi mi o coś zupełnie innego. O szacunek wobec drugiego, bez względu na jego poglądy. Zacytowałem mądry i stonowany wpis Ferro, który trafia w sedno. Nie wolno ich obrażać, wyśmiewać, używać argumentów ad personam, jak to on ujął, nawet jeśli kompletnie się z nimi nie zgadzamy. A już zupełnym przegięciem jest stosowanie tych chwytów w wątku, w którym Ferro się z nami żegna i tłumaczy dlaczego to robi. Właśnie z tych powodów. Na forum jest mnóstwo przykładów, że da się dyskutować mając skrajnie różne poglądy. Choćby Witek (kordiankw). Nie obraża, potrafi podać stosowne argumenty, często ironizuje (świetny sposób na rozładowanie napięcia), a przy tym ostro broni swojego stanowiska. I dużo wie i umie. I takich jak on jest IMHO kilku. Szkoda, że nie większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Pożegnanie z forum. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mariusz-net Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Jak dla mnie to jednak troche strzelasz focha;) Szkoda. Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. To jest ta wszędzie głoszona tolerancja i wolność wypowiedzi, a i jeszcze miłość do wszystkich istot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. Nie ma co robić z Ferra Enzo bojownika za sprawę. Ani nadinterpretować jego słowa. Co rzekł, to rzekł. PS. przecież FE przeciw takim utarczkom wystąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... beti123 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Przestań się mazać jak baba. Jak nosisz spodnie a nie kalesony, to się ogarniesz i dasz radę życzę Ci tego sorry że się wtrącam do męskiej dyskusji, ale radziłabym uważać z takimi stwierdzeniami - ostatnie wydarzenia pokazują, że kobiety mają większe jaja i więcej testosteronu niż Panowie w naszym Kraju, wiec tak że tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Już druga strona wątku. Mam nadzieję, że nie zrobi się z tego najdłuższe pożegnanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 O przepraszam, najdłuższe było moje, jak czas pokazał - nieskuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 O przepraszam, najdłuższe było moje, jak czas pokazał - nieskuteczne. No właśnie - oby było jeszcze dłuższe, ale równie nieskuteczne:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. To było forum narciarskie, ale prawicowo - religijne mendy zrobiły z tego forum polityczną tubę, która uruchamiają na rozkaz karzełka. Byliśmy tu długo przed tobą i spieraliśmy się w tematach narciarskich, ale kurduplowi podpowiedzieli, że istnieje internet i warto tam trollować Tuska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 To było forum narciarskie, ale prawicowo - religijne mendy zrobiły z tego forum polityczną tubę, która uruchamiają na rozkaz karzełka. Byliśmy tu długo przed tobą i spieraliśmy się w tematach narciarskich, ale kurduplowi podpowiedzieli, że istnieje internet i warto tam trollować Tuska. Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. :-) Święte słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Już to wielokrotnie udowodniliśmy - te trolle to "narciasze". Tyle wiedzą o nartach co ja o budżecie Chin w średniowieczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Gdzie im tam do Mistrzow..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Katotaliban jest fundamentalizmem waszej wiary. Jest nie tylko porażający, jest przerażający. Katoprawica i nazizm szły zawsze pod rękę. Bóg był waszą wymówką. W obronie boga, w imię boga etc... Gdyby istniał , to was już by nie było, bo siejecie tyle nienawiści, że by was unicestwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Klucz to zrozumienie, przynajmniej jego próba, poparta zdobyciem wiedzy i swoim doświadczeniem. Kultura osobista to inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 ... Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Ale w ten sposób to tylko powiększy się armia przeciwnika. To poważny błąd, przysparzać im żołnierzy i to jeszcze takich dzielnych. Ej Mitku, czy ty czasem nie odwalasz kreciej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Na mnie już pora. Stary jestem i wypada mi zakończyć udział w tym szambie. Trochę mi wstyd, że dałem się ściągnąć na tak niski poziom ale co się stało to się nie odstanie. Korzystając z tego, że nadal na tym poziomie się znajdujemy żegnam was słowami marszałka Piłsudzkiego: "Jebał was pies". mogłem zamiast pies wstawić pis. A już mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Co mnie obchodzą relacje, mnie obchodzi że z specjalistycznego forum odchodzi specjalista......jest FB twiter tok tok i co tam jeszcze sobie wymarzycie. widać życie dość płytkie Wasze jest skoro jego centrum sprowadza się do politycznej żulowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Nie byłem, nie widziałem. Ale wierzę, że do takich incydentów doszło. Wierzę również, że doszło do sprejowania kościołów, zakłócania mszy. Wandalizm na całego. I głupota, bo tylko daje pretekst JK do gadaniu o atakach na kościoły i misji ich bronienia. Z drugiej strony policja nie pałuje na prawo i lewo. Ale mnie nie chodzi o takie incydenty. Podłe, głupie i do niczego dobrego nie prowadzące. Osobiście popieram te protesty, choć bez ich ekscesów. Zresztą mój osąd nie ma tu żadnego znaczenia. Chodzi mi o coś zupełnie innego. O szacunek wobec drugiego, bez względu na jego poglądy. Zacytowałem mądry i stonowany wpis Ferro, który trafia w sedno. Nie wolno ich obrażać, wyśmiewać, używać argumentów ad personam, jak to on ujął, nawet jeśli kompletnie się z nimi nie zgadzamy. A już zupełnym przegięciem jest stosowanie tych chwytów w wątku, w którym Ferro się z nami żegna i tłumaczy dlaczego to robi. Właśnie z tych powodów. Na forum jest mnóstwo przykładów, że da się dyskutować mając skrajnie różne poglądy. Choćby Witek (kordiankw). Nie obraża, potrafi podać stosowne argumenty, często ironizuje (świetny sposób na rozładowanie napięcia), a przy tym ostro broni swojego stanowiska. I dużo wie i umie. I takich jak on jest IMHO kilku. Szkoda, że nie większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Pożegnanie z forum. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. Nie ma co robić z Ferra Enzo bojownika za sprawę. Ani nadinterpretować jego słowa. Co rzekł, to rzekł. PS. przecież FE przeciw takim utarczkom wystąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... beti123 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Przestań się mazać jak baba. Jak nosisz spodnie a nie kalesony, to się ogarniesz i dasz radę życzę Ci tego sorry że się wtrącam do męskiej dyskusji, ale radziłabym uważać z takimi stwierdzeniami - ostatnie wydarzenia pokazują, że kobiety mają większe jaja i więcej testosteronu niż Panowie w naszym Kraju, wiec tak że tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Już druga strona wątku. Mam nadzieję, że nie zrobi się z tego najdłuższe pożegnanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 O przepraszam, najdłuższe było moje, jak czas pokazał - nieskuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 O przepraszam, najdłuższe było moje, jak czas pokazał - nieskuteczne. No właśnie - oby było jeszcze dłuższe, ale równie nieskuteczne:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. To było forum narciarskie, ale prawicowo - religijne mendy zrobiły z tego forum polityczną tubę, która uruchamiają na rozkaz karzełka. Byliśmy tu długo przed tobą i spieraliśmy się w tematach narciarskich, ale kurduplowi podpowiedzieli, że istnieje internet i warto tam trollować Tuska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 To było forum narciarskie, ale prawicowo - religijne mendy zrobiły z tego forum polityczną tubę, która uruchamiają na rozkaz karzełka. Byliśmy tu długo przed tobą i spieraliśmy się w tematach narciarskich, ale kurduplowi podpowiedzieli, że istnieje internet i warto tam trollować Tuska. Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. :-) Święte słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Już to wielokrotnie udowodniliśmy - te trolle to "narciasze". Tyle wiedzą o nartach co ja o budżecie Chin w średniowieczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Gdzie im tam do Mistrzow..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Katotaliban jest fundamentalizmem waszej wiary. Jest nie tylko porażający, jest przerażający. Katoprawica i nazizm szły zawsze pod rękę. Bóg był waszą wymówką. W obronie boga, w imię boga etc... Gdyby istniał , to was już by nie było, bo siejecie tyle nienawiści, że by was unicestwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Klucz to zrozumienie, przynajmniej jego próba, poparta zdobyciem wiedzy i swoim doświadczeniem. Kultura osobista to inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 ... Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Ale w ten sposób to tylko powiększy się armia przeciwnika. To poważny błąd, przysparzać im żołnierzy i to jeszcze takich dzielnych. Ej Mitku, czy ty czasem nie odwalasz kreciej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Na mnie już pora. Stary jestem i wypada mi zakończyć udział w tym szambie. Trochę mi wstyd, że dałem się ściągnąć na tak niski poziom ale co się stało to się nie odstanie. Korzystając z tego, że nadal na tym poziomie się znajdujemy żegnam was słowami marszałka Piłsudzkiego: "Jebał was pies". mogłem zamiast pies wstawić pis. A już mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Co mnie obchodzą relacje, mnie obchodzi że z specjalistycznego forum odchodzi specjalista......jest FB twiter tok tok i co tam jeszcze sobie wymarzycie. widać życie dość płytkie Wasze jest skoro jego centrum sprowadza się do politycznej żulowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Nie byłem, nie widziałem. Ale wierzę, że do takich incydentów doszło. Wierzę również, że doszło do sprejowania kościołów, zakłócania mszy. Wandalizm na całego. I głupota, bo tylko daje pretekst JK do gadaniu o atakach na kościoły i misji ich bronienia. Z drugiej strony policja nie pałuje na prawo i lewo. Ale mnie nie chodzi o takie incydenty. Podłe, głupie i do niczego dobrego nie prowadzące. Osobiście popieram te protesty, choć bez ich ekscesów. Zresztą mój osąd nie ma tu żadnego znaczenia. Chodzi mi o coś zupełnie innego. O szacunek wobec drugiego, bez względu na jego poglądy. Zacytowałem mądry i stonowany wpis Ferro, który trafia w sedno. Nie wolno ich obrażać, wyśmiewać, używać argumentów ad personam, jak to on ujął, nawet jeśli kompletnie się z nimi nie zgadzamy. A już zupełnym przegięciem jest stosowanie tych chwytów w wątku, w którym Ferro się z nami żegna i tłumaczy dlaczego to robi. Właśnie z tych powodów. Na forum jest mnóstwo przykładów, że da się dyskutować mając skrajnie różne poglądy. Choćby Witek (kordiankw). Nie obraża, potrafi podać stosowne argumenty, często ironizuje (świetny sposób na rozładowanie napięcia), a przy tym ostro broni swojego stanowiska. I dużo wie i umie. I takich jak on jest IMHO kilku. Szkoda, że nie większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Pożegnanie z forum. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
beti123 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Przestań się mazać jak baba. Jak nosisz spodnie a nie kalesony, to się ogarniesz i dasz radę życzę Ci tego sorry że się wtrącam do męskiej dyskusji, ale radziłabym uważać z takimi stwierdzeniami - ostatnie wydarzenia pokazują, że kobiety mają większe jaja i więcej testosteronu niż Panowie w naszym Kraju, wiec tak że tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Już druga strona wątku. Mam nadzieję, że nie zrobi się z tego najdłuższe pożegnanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 O przepraszam, najdłuższe było moje, jak czas pokazał - nieskuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 O przepraszam, najdłuższe było moje, jak czas pokazał - nieskuteczne. No właśnie - oby było jeszcze dłuższe, ale równie nieskuteczne:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. To było forum narciarskie, ale prawicowo - religijne mendy zrobiły z tego forum polityczną tubę, która uruchamiają na rozkaz karzełka. Byliśmy tu długo przed tobą i spieraliśmy się w tematach narciarskich, ale kurduplowi podpowiedzieli, że istnieje internet i warto tam trollować Tuska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 To było forum narciarskie, ale prawicowo - religijne mendy zrobiły z tego forum polityczną tubę, która uruchamiają na rozkaz karzełka. Byliśmy tu długo przed tobą i spieraliśmy się w tematach narciarskich, ale kurduplowi podpowiedzieli, że istnieje internet i warto tam trollować Tuska. Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. :-) Święte słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Już to wielokrotnie udowodniliśmy - te trolle to "narciasze". Tyle wiedzą o nartach co ja o budżecie Chin w średniowieczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Gdzie im tam do Mistrzow..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Katotaliban jest fundamentalizmem waszej wiary. Jest nie tylko porażający, jest przerażający. Katoprawica i nazizm szły zawsze pod rękę. Bóg był waszą wymówką. W obronie boga, w imię boga etc... Gdyby istniał , to was już by nie było, bo siejecie tyle nienawiści, że by was unicestwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Klucz to zrozumienie, przynajmniej jego próba, poparta zdobyciem wiedzy i swoim doświadczeniem. Kultura osobista to inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 ... Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Ale w ten sposób to tylko powiększy się armia przeciwnika. To poważny błąd, przysparzać im żołnierzy i to jeszcze takich dzielnych. Ej Mitku, czy ty czasem nie odwalasz kreciej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Na mnie już pora. Stary jestem i wypada mi zakończyć udział w tym szambie. Trochę mi wstyd, że dałem się ściągnąć na tak niski poziom ale co się stało to się nie odstanie. Korzystając z tego, że nadal na tym poziomie się znajdujemy żegnam was słowami marszałka Piłsudzkiego: "Jebał was pies". mogłem zamiast pies wstawić pis. A już mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Co mnie obchodzą relacje, mnie obchodzi że z specjalistycznego forum odchodzi specjalista......jest FB twiter tok tok i co tam jeszcze sobie wymarzycie. widać życie dość płytkie Wasze jest skoro jego centrum sprowadza się do politycznej żulowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Nie byłem, nie widziałem. Ale wierzę, że do takich incydentów doszło. Wierzę również, że doszło do sprejowania kościołów, zakłócania mszy. Wandalizm na całego. I głupota, bo tylko daje pretekst JK do gadaniu o atakach na kościoły i misji ich bronienia. Z drugiej strony policja nie pałuje na prawo i lewo. Ale mnie nie chodzi o takie incydenty. Podłe, głupie i do niczego dobrego nie prowadzące. Osobiście popieram te protesty, choć bez ich ekscesów. Zresztą mój osąd nie ma tu żadnego znaczenia. Chodzi mi o coś zupełnie innego. O szacunek wobec drugiego, bez względu na jego poglądy. Zacytowałem mądry i stonowany wpis Ferro, który trafia w sedno. Nie wolno ich obrażać, wyśmiewać, używać argumentów ad personam, jak to on ujął, nawet jeśli kompletnie się z nimi nie zgadzamy. A już zupełnym przegięciem jest stosowanie tych chwytów w wątku, w którym Ferro się z nami żegna i tłumaczy dlaczego to robi. Właśnie z tych powodów. Na forum jest mnóstwo przykładów, że da się dyskutować mając skrajnie różne poglądy. Choćby Witek (kordiankw). Nie obraża, potrafi podać stosowne argumenty, często ironizuje (świetny sposób na rozładowanie napięcia), a przy tym ostro broni swojego stanowiska. I dużo wie i umie. I takich jak on jest IMHO kilku. Szkoda, że nie większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Pożegnanie z forum. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
WojtekM Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Już druga strona wątku. Mam nadzieję, że nie zrobi się z tego najdłuższe pożegnanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 O przepraszam, najdłuższe było moje, jak czas pokazał - nieskuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 O przepraszam, najdłuższe było moje, jak czas pokazał - nieskuteczne. No właśnie - oby było jeszcze dłuższe, ale równie nieskuteczne:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. To było forum narciarskie, ale prawicowo - religijne mendy zrobiły z tego forum polityczną tubę, która uruchamiają na rozkaz karzełka. Byliśmy tu długo przed tobą i spieraliśmy się w tematach narciarskich, ale kurduplowi podpowiedzieli, że istnieje internet i warto tam trollować Tuska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 To było forum narciarskie, ale prawicowo - religijne mendy zrobiły z tego forum polityczną tubę, która uruchamiają na rozkaz karzełka. Byliśmy tu długo przed tobą i spieraliśmy się w tematach narciarskich, ale kurduplowi podpowiedzieli, że istnieje internet i warto tam trollować Tuska. Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. :-) Święte słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Już to wielokrotnie udowodniliśmy - te trolle to "narciasze". Tyle wiedzą o nartach co ja o budżecie Chin w średniowieczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Gdzie im tam do Mistrzow..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Katotaliban jest fundamentalizmem waszej wiary. Jest nie tylko porażający, jest przerażający. Katoprawica i nazizm szły zawsze pod rękę. Bóg był waszą wymówką. W obronie boga, w imię boga etc... Gdyby istniał , to was już by nie było, bo siejecie tyle nienawiści, że by was unicestwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Klucz to zrozumienie, przynajmniej jego próba, poparta zdobyciem wiedzy i swoim doświadczeniem. Kultura osobista to inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 ... Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Ale w ten sposób to tylko powiększy się armia przeciwnika. To poważny błąd, przysparzać im żołnierzy i to jeszcze takich dzielnych. Ej Mitku, czy ty czasem nie odwalasz kreciej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Na mnie już pora. Stary jestem i wypada mi zakończyć udział w tym szambie. Trochę mi wstyd, że dałem się ściągnąć na tak niski poziom ale co się stało to się nie odstanie. Korzystając z tego, że nadal na tym poziomie się znajdujemy żegnam was słowami marszałka Piłsudzkiego: "Jebał was pies". mogłem zamiast pies wstawić pis. A już mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Co mnie obchodzą relacje, mnie obchodzi że z specjalistycznego forum odchodzi specjalista......jest FB twiter tok tok i co tam jeszcze sobie wymarzycie. widać życie dość płytkie Wasze jest skoro jego centrum sprowadza się do politycznej żulowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Nie byłem, nie widziałem. Ale wierzę, że do takich incydentów doszło. Wierzę również, że doszło do sprejowania kościołów, zakłócania mszy. Wandalizm na całego. I głupota, bo tylko daje pretekst JK do gadaniu o atakach na kościoły i misji ich bronienia. Z drugiej strony policja nie pałuje na prawo i lewo. Ale mnie nie chodzi o takie incydenty. Podłe, głupie i do niczego dobrego nie prowadzące. Osobiście popieram te protesty, choć bez ich ekscesów. Zresztą mój osąd nie ma tu żadnego znaczenia. Chodzi mi o coś zupełnie innego. O szacunek wobec drugiego, bez względu na jego poglądy. Zacytowałem mądry i stonowany wpis Ferro, który trafia w sedno. Nie wolno ich obrażać, wyśmiewać, używać argumentów ad personam, jak to on ujął, nawet jeśli kompletnie się z nimi nie zgadzamy. A już zupełnym przegięciem jest stosowanie tych chwytów w wątku, w którym Ferro się z nami żegna i tłumaczy dlaczego to robi. Właśnie z tych powodów. Na forum jest mnóstwo przykładów, że da się dyskutować mając skrajnie różne poglądy. Choćby Witek (kordiankw). Nie obraża, potrafi podać stosowne argumenty, często ironizuje (świetny sposób na rozładowanie napięcia), a przy tym ostro broni swojego stanowiska. I dużo wie i umie. I takich jak on jest IMHO kilku. Szkoda, że nie większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Pożegnanie z forum. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Bojownicy o "wolność, szacunek, tolerancje, demokracje" zrobili/próbują zrobić z forum strefę wolną od prawicy i religii z szykanami, wyzwiskami i wykluczeniami. To nie foch to skutek. To było forum narciarskie, ale prawicowo - religijne mendy zrobiły z tego forum polityczną tubę, która uruchamiają na rozkaz karzełka. Byliśmy tu długo przed tobą i spieraliśmy się w tematach narciarskich, ale kurduplowi podpowiedzieli, że istnieje internet i warto tam trollować Tuska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 To było forum narciarskie, ale prawicowo - religijne mendy zrobiły z tego forum polityczną tubę, która uruchamiają na rozkaz karzełka. Byliśmy tu długo przed tobą i spieraliśmy się w tematach narciarskich, ale kurduplowi podpowiedzieli, że istnieje internet i warto tam trollować Tuska. Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. :-) Święte słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Już to wielokrotnie udowodniliśmy - te trolle to "narciasze". Tyle wiedzą o nartach co ja o budżecie Chin w średniowieczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Gdzie im tam do Mistrzow..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Katotaliban jest fundamentalizmem waszej wiary. Jest nie tylko porażający, jest przerażający. Katoprawica i nazizm szły zawsze pod rękę. Bóg był waszą wymówką. W obronie boga, w imię boga etc... Gdyby istniał , to was już by nie było, bo siejecie tyle nienawiści, że by was unicestwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Klucz to zrozumienie, przynajmniej jego próba, poparta zdobyciem wiedzy i swoim doświadczeniem. Kultura osobista to inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 ... Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Ale w ten sposób to tylko powiększy się armia przeciwnika. To poważny błąd, przysparzać im żołnierzy i to jeszcze takich dzielnych. Ej Mitku, czy ty czasem nie odwalasz kreciej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Na mnie już pora. Stary jestem i wypada mi zakończyć udział w tym szambie. Trochę mi wstyd, że dałem się ściągnąć na tak niski poziom ale co się stało to się nie odstanie. Korzystając z tego, że nadal na tym poziomie się znajdujemy żegnam was słowami marszałka Piłsudzkiego: "Jebał was pies". mogłem zamiast pies wstawić pis. A już mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Co mnie obchodzą relacje, mnie obchodzi że z specjalistycznego forum odchodzi specjalista......jest FB twiter tok tok i co tam jeszcze sobie wymarzycie. widać życie dość płytkie Wasze jest skoro jego centrum sprowadza się do politycznej żulowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Nie byłem, nie widziałem. Ale wierzę, że do takich incydentów doszło. Wierzę również, że doszło do sprejowania kościołów, zakłócania mszy. Wandalizm na całego. I głupota, bo tylko daje pretekst JK do gadaniu o atakach na kościoły i misji ich bronienia. Z drugiej strony policja nie pałuje na prawo i lewo. Ale mnie nie chodzi o takie incydenty. Podłe, głupie i do niczego dobrego nie prowadzące. Osobiście popieram te protesty, choć bez ich ekscesów. Zresztą mój osąd nie ma tu żadnego znaczenia. Chodzi mi o coś zupełnie innego. O szacunek wobec drugiego, bez względu na jego poglądy. Zacytowałem mądry i stonowany wpis Ferro, który trafia w sedno. Nie wolno ich obrażać, wyśmiewać, używać argumentów ad personam, jak to on ujął, nawet jeśli kompletnie się z nimi nie zgadzamy. A już zupełnym przegięciem jest stosowanie tych chwytów w wątku, w którym Ferro się z nami żegna i tłumaczy dlaczego to robi. Właśnie z tych powodów. Na forum jest mnóstwo przykładów, że da się dyskutować mając skrajnie różne poglądy. Choćby Witek (kordiankw). Nie obraża, potrafi podać stosowne argumenty, często ironizuje (świetny sposób na rozładowanie napięcia), a przy tym ostro broni swojego stanowiska. I dużo wie i umie. I takich jak on jest IMHO kilku. Szkoda, że nie większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Pożegnanie z forum. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 To było forum narciarskie, ale prawicowo - religijne mendy zrobiły z tego forum polityczną tubę, która uruchamiają na rozkaz karzełka. Byliśmy tu długo przed tobą i spieraliśmy się w tematach narciarskich, ale kurduplowi podpowiedzieli, że istnieje internet i warto tam trollować Tuska. Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. :-) Święte słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Wulgarność lewaków jest porażająca. Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Już to wielokrotnie udowodniliśmy - te trolle to "narciasze". Tyle wiedzą o nartach co ja o budżecie Chin w średniowieczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Gdzie im tam do Mistrzow..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Katotaliban jest fundamentalizmem waszej wiary. Jest nie tylko porażający, jest przerażający. Katoprawica i nazizm szły zawsze pod rękę. Bóg był waszą wymówką. W obronie boga, w imię boga etc... Gdyby istniał , to was już by nie było, bo siejecie tyle nienawiści, że by was unicestwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Klucz to zrozumienie, przynajmniej jego próba, poparta zdobyciem wiedzy i swoim doświadczeniem. Kultura osobista to inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 ... Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Ale w ten sposób to tylko powiększy się armia przeciwnika. To poważny błąd, przysparzać im żołnierzy i to jeszcze takich dzielnych. Ej Mitku, czy ty czasem nie odwalasz kreciej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Na mnie już pora. Stary jestem i wypada mi zakończyć udział w tym szambie. Trochę mi wstyd, że dałem się ściągnąć na tak niski poziom ale co się stało to się nie odstanie. Korzystając z tego, że nadal na tym poziomie się znajdujemy żegnam was słowami marszałka Piłsudzkiego: "Jebał was pies". mogłem zamiast pies wstawić pis. A już mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Co mnie obchodzą relacje, mnie obchodzi że z specjalistycznego forum odchodzi specjalista......jest FB twiter tok tok i co tam jeszcze sobie wymarzycie. widać życie dość płytkie Wasze jest skoro jego centrum sprowadza się do politycznej żulowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Nie byłem, nie widziałem. Ale wierzę, że do takich incydentów doszło. Wierzę również, że doszło do sprejowania kościołów, zakłócania mszy. Wandalizm na całego. I głupota, bo tylko daje pretekst JK do gadaniu o atakach na kościoły i misji ich bronienia. Z drugiej strony policja nie pałuje na prawo i lewo. Ale mnie nie chodzi o takie incydenty. Podłe, głupie i do niczego dobrego nie prowadzące. Osobiście popieram te protesty, choć bez ich ekscesów. Zresztą mój osąd nie ma tu żadnego znaczenia. Chodzi mi o coś zupełnie innego. O szacunek wobec drugiego, bez względu na jego poglądy. Zacytowałem mądry i stonowany wpis Ferro, który trafia w sedno. Nie wolno ich obrażać, wyśmiewać, używać argumentów ad personam, jak to on ujął, nawet jeśli kompletnie się z nimi nie zgadzamy. A już zupełnym przegięciem jest stosowanie tych chwytów w wątku, w którym Ferro się z nami żegna i tłumaczy dlaczego to robi. Właśnie z tych powodów. Na forum jest mnóstwo przykładów, że da się dyskutować mając skrajnie różne poglądy. Choćby Witek (kordiankw). Nie obraża, potrafi podać stosowne argumenty, często ironizuje (świetny sposób na rozładowanie napięcia), a przy tym ostro broni swojego stanowiska. I dużo wie i umie. I takich jak on jest IMHO kilku. Szkoda, że nie większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Pożegnanie z forum. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robertdr Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Pewnie, to wina prawicowców i trolli. Przecież powinni siedzieć cicho albo wy... a my tu tylko o nartach :-) Już to wielokrotnie udowodniliśmy - te trolle to "narciasze". Tyle wiedzą o nartach co ja o budżecie Chin w średniowieczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Gdzie im tam do Mistrzow..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Katotaliban jest fundamentalizmem waszej wiary. Jest nie tylko porażający, jest przerażający. Katoprawica i nazizm szły zawsze pod rękę. Bóg był waszą wymówką. W obronie boga, w imię boga etc... Gdyby istniał , to was już by nie było, bo siejecie tyle nienawiści, że by was unicestwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Klucz to zrozumienie, przynajmniej jego próba, poparta zdobyciem wiedzy i swoim doświadczeniem. Kultura osobista to inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 ... Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Ale w ten sposób to tylko powiększy się armia przeciwnika. To poważny błąd, przysparzać im żołnierzy i to jeszcze takich dzielnych. Ej Mitku, czy ty czasem nie odwalasz kreciej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Na mnie już pora. Stary jestem i wypada mi zakończyć udział w tym szambie. Trochę mi wstyd, że dałem się ściągnąć na tak niski poziom ale co się stało to się nie odstanie. Korzystając z tego, że nadal na tym poziomie się znajdujemy żegnam was słowami marszałka Piłsudzkiego: "Jebał was pies". mogłem zamiast pies wstawić pis. A już mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Co mnie obchodzą relacje, mnie obchodzi że z specjalistycznego forum odchodzi specjalista......jest FB twiter tok tok i co tam jeszcze sobie wymarzycie. widać życie dość płytkie Wasze jest skoro jego centrum sprowadza się do politycznej żulowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Nie byłem, nie widziałem. Ale wierzę, że do takich incydentów doszło. Wierzę również, że doszło do sprejowania kościołów, zakłócania mszy. Wandalizm na całego. I głupota, bo tylko daje pretekst JK do gadaniu o atakach na kościoły i misji ich bronienia. Z drugiej strony policja nie pałuje na prawo i lewo. Ale mnie nie chodzi o takie incydenty. Podłe, głupie i do niczego dobrego nie prowadzące. Osobiście popieram te protesty, choć bez ich ekscesów. Zresztą mój osąd nie ma tu żadnego znaczenia. Chodzi mi o coś zupełnie innego. O szacunek wobec drugiego, bez względu na jego poglądy. Zacytowałem mądry i stonowany wpis Ferro, który trafia w sedno. Nie wolno ich obrażać, wyśmiewać, używać argumentów ad personam, jak to on ujął, nawet jeśli kompletnie się z nimi nie zgadzamy. A już zupełnym przegięciem jest stosowanie tych chwytów w wątku, w którym Ferro się z nami żegna i tłumaczy dlaczego to robi. Właśnie z tych powodów. Na forum jest mnóstwo przykładów, że da się dyskutować mając skrajnie różne poglądy. Choćby Witek (kordiankw). Nie obraża, potrafi podać stosowne argumenty, często ironizuje (świetny sposób na rozładowanie napięcia), a przy tym ostro broni swojego stanowiska. I dużo wie i umie. I takich jak on jest IMHO kilku. Szkoda, że nie większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Pożegnanie z forum. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Kuba99 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Jeśli pijesz do mnie to pewnie się jeszcze po spodenkach u ojca pałętałeś jak biłem się z zomowcami żebyś mógł żyć w wolnym kraju. Do lewaka mi baaaardzo daleko, tak samo daleko jak do kato - ortodoksów. Ja własnie jestem za wolnością. Moją i Twoją. Ja Tobie nie bronię żyć jak chcesz, ale mnie pozwól żyć po mojemu. Niestety pisząc "katoortodoksi" mam na myśli tych, którzy koniecznie chcą mnie na siłę uszczęśliwić, bo "my wiemy lepiej" co dla ciebie jest dobre, a jak nie wiesz to - pałka. Przerobiłem to za komuny. Blizny zeszły, wiec karzełka (i jego bandy) co siedział pod spódnicą w tamtym czasie (poczytaj) się nie boję. Nazywacie nas lewakami, bo tak wam wygodniej. Złodziej zawsze krzyczy najgłośniej łapać złodzieja. Jesteście w czystej postaci marksistami, a maciorka wypisz wymaluj z wyglądu (i zachowania) przypomina Dzierżyńskiego. Niestety, aby to pojąć trzeba mieć otwarty na różne sprawy umysł, co po tamtej stronie jest rzadkością. Po to była deforma szkoły. Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Gdzie im tam do Mistrzow..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Katotaliban jest fundamentalizmem waszej wiary. Jest nie tylko porażający, jest przerażający. Katoprawica i nazizm szły zawsze pod rękę. Bóg był waszą wymówką. W obronie boga, w imię boga etc... Gdyby istniał , to was już by nie było, bo siejecie tyle nienawiści, że by was unicestwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Klucz to zrozumienie, przynajmniej jego próba, poparta zdobyciem wiedzy i swoim doświadczeniem. Kultura osobista to inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 ... Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Ale w ten sposób to tylko powiększy się armia przeciwnika. To poważny błąd, przysparzać im żołnierzy i to jeszcze takich dzielnych. Ej Mitku, czy ty czasem nie odwalasz kreciej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Na mnie już pora. Stary jestem i wypada mi zakończyć udział w tym szambie. Trochę mi wstyd, że dałem się ściągnąć na tak niski poziom ale co się stało to się nie odstanie. Korzystając z tego, że nadal na tym poziomie się znajdujemy żegnam was słowami marszałka Piłsudzkiego: "Jebał was pies". mogłem zamiast pies wstawić pis. A już mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Co mnie obchodzą relacje, mnie obchodzi że z specjalistycznego forum odchodzi specjalista......jest FB twiter tok tok i co tam jeszcze sobie wymarzycie. widać życie dość płytkie Wasze jest skoro jego centrum sprowadza się do politycznej żulowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Nie byłem, nie widziałem. Ale wierzę, że do takich incydentów doszło. Wierzę również, że doszło do sprejowania kościołów, zakłócania mszy. Wandalizm na całego. I głupota, bo tylko daje pretekst JK do gadaniu o atakach na kościoły i misji ich bronienia. Z drugiej strony policja nie pałuje na prawo i lewo. Ale mnie nie chodzi o takie incydenty. Podłe, głupie i do niczego dobrego nie prowadzące. Osobiście popieram te protesty, choć bez ich ekscesów. Zresztą mój osąd nie ma tu żadnego znaczenia. Chodzi mi o coś zupełnie innego. O szacunek wobec drugiego, bez względu na jego poglądy. Zacytowałem mądry i stonowany wpis Ferro, który trafia w sedno. Nie wolno ich obrażać, wyśmiewać, używać argumentów ad personam, jak to on ujął, nawet jeśli kompletnie się z nimi nie zgadzamy. A już zupełnym przegięciem jest stosowanie tych chwytów w wątku, w którym Ferro się z nami żegna i tłumaczy dlaczego to robi. Właśnie z tych powodów. Na forum jest mnóstwo przykładów, że da się dyskutować mając skrajnie różne poglądy. Choćby Witek (kordiankw). Nie obraża, potrafi podać stosowne argumenty, często ironizuje (świetny sposób na rozładowanie napięcia), a przy tym ostro broni swojego stanowiska. I dużo wie i umie. I takich jak on jest IMHO kilku. Szkoda, że nie większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Pożegnanie z forum. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Gdzie im tam do Mistrzow..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valdi55 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ignorancja i chamstwo lewaków są również porażające. Katotaliban jest fundamentalizmem waszej wiary. Jest nie tylko porażający, jest przerażający. Katoprawica i nazizm szły zawsze pod rękę. Bóg był waszą wymówką. W obronie boga, w imię boga etc... Gdyby istniał , to was już by nie było, bo siejecie tyle nienawiści, że by was unicestwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Klucz to zrozumienie, przynajmniej jego próba, poparta zdobyciem wiedzy i swoim doświadczeniem. Kultura osobista to inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 ... Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Ale w ten sposób to tylko powiększy się armia przeciwnika. To poważny błąd, przysparzać im żołnierzy i to jeszcze takich dzielnych. Ej Mitku, czy ty czasem nie odwalasz kreciej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Na mnie już pora. Stary jestem i wypada mi zakończyć udział w tym szambie. Trochę mi wstyd, że dałem się ściągnąć na tak niski poziom ale co się stało to się nie odstanie. Korzystając z tego, że nadal na tym poziomie się znajdujemy żegnam was słowami marszałka Piłsudzkiego: "Jebał was pies". mogłem zamiast pies wstawić pis. A już mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Co mnie obchodzą relacje, mnie obchodzi że z specjalistycznego forum odchodzi specjalista......jest FB twiter tok tok i co tam jeszcze sobie wymarzycie. widać życie dość płytkie Wasze jest skoro jego centrum sprowadza się do politycznej żulowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Nie byłem, nie widziałem. Ale wierzę, że do takich incydentów doszło. Wierzę również, że doszło do sprejowania kościołów, zakłócania mszy. Wandalizm na całego. I głupota, bo tylko daje pretekst JK do gadaniu o atakach na kościoły i misji ich bronienia. Z drugiej strony policja nie pałuje na prawo i lewo. Ale mnie nie chodzi o takie incydenty. Podłe, głupie i do niczego dobrego nie prowadzące. Osobiście popieram te protesty, choć bez ich ekscesów. Zresztą mój osąd nie ma tu żadnego znaczenia. Chodzi mi o coś zupełnie innego. O szacunek wobec drugiego, bez względu na jego poglądy. Zacytowałem mądry i stonowany wpis Ferro, który trafia w sedno. Nie wolno ich obrażać, wyśmiewać, używać argumentów ad personam, jak to on ujął, nawet jeśli kompletnie się z nimi nie zgadzamy. A już zupełnym przegięciem jest stosowanie tych chwytów w wątku, w którym Ferro się z nami żegna i tłumaczy dlaczego to robi. Właśnie z tych powodów. Na forum jest mnóstwo przykładów, że da się dyskutować mając skrajnie różne poglądy. Choćby Witek (kordiankw). Nie obraża, potrafi podać stosowne argumenty, często ironizuje (świetny sposób na rozładowanie napięcia), a przy tym ostro broni swojego stanowiska. I dużo wie i umie. I takich jak on jest IMHO kilku. Szkoda, że nie większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Pożegnanie z forum.
a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Klucz to zrozumienie, przynajmniej jego próba, poparta zdobyciem wiedzy i swoim doświadczeniem. Kultura osobista to inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Ale się pięknie naparzacie. I to właśnie w takim wątku. Jak reszta Polaków. To Bismarck powiedział "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą". Przypomnę fragment jednego z ostatnich postów Ferro, który mocno wiąże się jak mniemam z jego odejściem: Ja nikogo z was nie postrzegam przez pryzmat głoszonych poglądów, wyznania czy ideałów w jakie wierzycie. Niestety w drugą stronę wygląda to odrobinę inaczej. Jakakolwiek próba wyrażenia swojego, odmiennego zdania (zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych) kończy się ostrą naparzanką i jechaniem ad personam. Zgnojony niemiłosiernie został Figo, Darek, oberwało się Mariuszowi i Wortowi. Teraz ja się odezwałem i historia zatoczyła koło. Dziwne o tyle, że te same osoby, które na ustach i pod palcami mają frazesy o równości, miłości i poszanowaniu odmienności, z byle powodu potrafią człowiek zgnoić. Tego nie rozumiem niestety. Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 ... Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Ale w ten sposób to tylko powiększy się armia przeciwnika. To poważny błąd, przysparzać im żołnierzy i to jeszcze takich dzielnych. Ej Mitku, czy ty czasem nie odwalasz kreciej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Na mnie już pora. Stary jestem i wypada mi zakończyć udział w tym szambie. Trochę mi wstyd, że dałem się ściągnąć na tak niski poziom ale co się stało to się nie odstanie. Korzystając z tego, że nadal na tym poziomie się znajdujemy żegnam was słowami marszałka Piłsudzkiego: "Jebał was pies". mogłem zamiast pies wstawić pis. A już mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Co mnie obchodzą relacje, mnie obchodzi że z specjalistycznego forum odchodzi specjalista......jest FB twiter tok tok i co tam jeszcze sobie wymarzycie. widać życie dość płytkie Wasze jest skoro jego centrum sprowadza się do politycznej żulowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Nie byłem, nie widziałem. Ale wierzę, że do takich incydentów doszło. Wierzę również, że doszło do sprejowania kościołów, zakłócania mszy. Wandalizm na całego. I głupota, bo tylko daje pretekst JK do gadaniu o atakach na kościoły i misji ich bronienia. Z drugiej strony policja nie pałuje na prawo i lewo. Ale mnie nie chodzi o takie incydenty. Podłe, głupie i do niczego dobrego nie prowadzące. Osobiście popieram te protesty, choć bez ich ekscesów. Zresztą mój osąd nie ma tu żadnego znaczenia. Chodzi mi o coś zupełnie innego. O szacunek wobec drugiego, bez względu na jego poglądy. Zacytowałem mądry i stonowany wpis Ferro, który trafia w sedno. Nie wolno ich obrażać, wyśmiewać, używać argumentów ad personam, jak to on ujął, nawet jeśli kompletnie się z nimi nie zgadzamy. A już zupełnym przegięciem jest stosowanie tych chwytów w wątku, w którym Ferro się z nami żegna i tłumaczy dlaczego to robi. Właśnie z tych powodów. Na forum jest mnóstwo przykładów, że da się dyskutować mając skrajnie różne poglądy. Choćby Witek (kordiankw). Nie obraża, potrafi podać stosowne argumenty, często ironizuje (świetny sposób na rozładowanie napięcia), a przy tym ostro broni swojego stanowiska. I dużo wie i umie. I takich jak on jest IMHO kilku. Szkoda, że nie większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Pożegnanie z forum.
Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 ... Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Pozdrowienia Ale w ten sposób to tylko powiększy się armia przeciwnika. To poważny błąd, przysparzać im żołnierzy i to jeszcze takich dzielnych. Ej Mitku, czy ty czasem nie odwalasz kreciej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Na mnie już pora. Stary jestem i wypada mi zakończyć udział w tym szambie. Trochę mi wstyd, że dałem się ściągnąć na tak niski poziom ale co się stało to się nie odstanie. Korzystając z tego, że nadal na tym poziomie się znajdujemy żegnam was słowami marszałka Piłsudzkiego: "Jebał was pies". mogłem zamiast pies wstawić pis. A już mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Co mnie obchodzą relacje, mnie obchodzi że z specjalistycznego forum odchodzi specjalista......jest FB twiter tok tok i co tam jeszcze sobie wymarzycie. widać życie dość płytkie Wasze jest skoro jego centrum sprowadza się do politycznej żulowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Nie byłem, nie widziałem. Ale wierzę, że do takich incydentów doszło. Wierzę również, że doszło do sprejowania kościołów, zakłócania mszy. Wandalizm na całego. I głupota, bo tylko daje pretekst JK do gadaniu o atakach na kościoły i misji ich bronienia. Z drugiej strony policja nie pałuje na prawo i lewo. Ale mnie nie chodzi o takie incydenty. Podłe, głupie i do niczego dobrego nie prowadzące. Osobiście popieram te protesty, choć bez ich ekscesów. Zresztą mój osąd nie ma tu żadnego znaczenia. Chodzi mi o coś zupełnie innego. O szacunek wobec drugiego, bez względu na jego poglądy. Zacytowałem mądry i stonowany wpis Ferro, który trafia w sedno. Nie wolno ich obrażać, wyśmiewać, używać argumentów ad personam, jak to on ujął, nawet jeśli kompletnie się z nimi nie zgadzamy. A już zupełnym przegięciem jest stosowanie tych chwytów w wątku, w którym Ferro się z nami żegna i tłumaczy dlaczego to robi. Właśnie z tych powodów. Na forum jest mnóstwo przykładów, że da się dyskutować mając skrajnie różne poglądy. Choćby Witek (kordiankw). Nie obraża, potrafi podać stosowne argumenty, często ironizuje (świetny sposób na rozładowanie napięcia), a przy tym ostro broni swojego stanowiska. I dużo wie i umie. I takich jak on jest IMHO kilku. Szkoda, że nie większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Rega Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Na mnie już pora. Stary jestem i wypada mi zakończyć udział w tym szambie. Trochę mi wstyd, że dałem się ściągnąć na tak niski poziom ale co się stało to się nie odstanie. Korzystając z tego, że nadal na tym poziomie się znajdujemy żegnam was słowami marszałka Piłsudzkiego: "Jebał was pies". mogłem zamiast pies wstawić pis. A już mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Co mnie obchodzą relacje, mnie obchodzi że z specjalistycznego forum odchodzi specjalista......jest FB twiter tok tok i co tam jeszcze sobie wymarzycie. widać życie dość płytkie Wasze jest skoro jego centrum sprowadza się do politycznej żulowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Andrzej Wczoraj w Warszawie odbyła się kolejna demonstracja. Źródła podają, że w sumie mogło w niej brać udział nawet 100000 osób. Byłem widziałem mogło być i więcej. W trakcie całości policja interweniowała dwa razy i aresztowała 37 osób z czego 35 to osoby związane z ruchem narodowym i środowiskiem pseudokibiców. W sieci jest dostępny film jak jeden z atakujących spokojnie kręcącego film chłopaka uderza go petardą w twarz - tego nie widziałem ale dowód jest oczywisty i jasny. Widziałem natomiast środki zaangażowane do "obrony/ochrony" kościółka na Placu Trzech Krzyży. Na oko około 500 funkcjonariuszy w potrójnym kordonie + jakieś paramilitarne bojówki (cywilne ubrania ale chodzenie w szyku, reagowanie na komendy itd.). Najlepsze jednak było to, że z demonstrantów nikt nie zainteresował się tym prowokującym pokazem siły. Po prostu przeszli i spoko. Filmiki i zdjęcia w odpowiednim temacie. Sumując: każdy kto wypowiada "inne zdanie" identyfikuje się z tymi kolesiami z pałami więc niech wypierdala! Nie byłem, nie widziałem. Ale wierzę, że do takich incydentów doszło. Wierzę również, że doszło do sprejowania kościołów, zakłócania mszy. Wandalizm na całego. I głupota, bo tylko daje pretekst JK do gadaniu o atakach na kościoły i misji ich bronienia. Z drugiej strony policja nie pałuje na prawo i lewo. Ale mnie nie chodzi o takie incydenty. Podłe, głupie i do niczego dobrego nie prowadzące. Osobiście popieram te protesty, choć bez ich ekscesów. Zresztą mój osąd nie ma tu żadnego znaczenia. Chodzi mi o coś zupełnie innego. O szacunek wobec drugiego, bez względu na jego poglądy. Zacytowałem mądry i stonowany wpis Ferro, który trafia w sedno. Nie wolno ich obrażać, wyśmiewać, używać argumentów ad personam, jak to on ujął, nawet jeśli kompletnie się z nimi nie zgadzamy. A już zupełnym przegięciem jest stosowanie tych chwytów w wątku, w którym Ferro się z nami żegna i tłumaczy dlaczego to robi. Właśnie z tych powodów. Na forum jest mnóstwo przykładów, że da się dyskutować mając skrajnie różne poglądy. Choćby Witek (kordiankw). Nie obraża, potrafi podać stosowne argumenty, często ironizuje (świetny sposób na rozładowanie napięcia), a przy tym ostro broni swojego stanowiska. I dużo wie i umie. I takich jak on jest IMHO kilku. Szkoda, że nie większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi