kaka61 Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 Ruszył Zieleniec w Karkonoszach, wybieram się tam za tydzień w sobotę. Hmm - Zieleniec w Karkonoszach, no prawie... Ruszył Winterpol w Zieleńcu (+ kilka innych) i Winterpol w Karpaczu (czyli chyba w Karkonoszach). Ruszył też Czarnków - niektórzy go polubili. Sudety chyba wreszcie startują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 759 Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 3 l Top użytkownicy w tym temacie 68 39 46 42 Popularne dni 23 Lis 63 24 Lis 54 28 Sty 31 21 Lis 28 Top użytkownicy w tym temacie brachol 68 odpowiedzi robertdr 39 odpowiedzi star 46 odpowiedzi Gabrik 42 odpowiedzi Popularne dni 23 Lis 2020 63 odpowiedzi 24 Lis 2020 54 odpowiedzi 28 Sty 2021 31 odpowiedzi 21 Lis 2020 28 odpowiedzi nikon255 Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 Ruszył też Czarnków - niektórzy go polubili. no chyba nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 no chyba nie... jasne, pomyłka - chodziło mi o Czarnów k/Kamiennej Góry https://czarnow-ski.webcamera.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 jasne, pomyłka - chodziło mi o Czarnów k/Kamiennej Góry https://czarnow-ski.webcamera.pl/ z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 bywalem tam na obozach sportowych - jedna z tortur to byl bieg pod gore zeskoku z partnerem na plecach….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 Hmm - Zieleniec w Karkonoszach, no prawie... Nigdy nie byłem dobry z gegry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Jak jesteśmy na Jugowskiej to jak najlepiej na Rymarza, skitury ze zjazdem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 Ruszył też Czarnków - niektórzy go polubili. no chyba nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 no chyba nie... jasne, pomyłka - chodziło mi o Czarnów k/Kamiennej Góry https://czarnow-ski.webcamera.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 jasne, pomyłka - chodziło mi o Czarnów k/Kamiennej Góry https://czarnow-ski.webcamera.pl/ z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 bywalem tam na obozach sportowych - jedna z tortur to byl bieg pod gore zeskoku z partnerem na plecach….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 Hmm - Zieleniec w Karkonoszach, no prawie... Nigdy nie byłem dobry z gegry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Jak jesteśmy na Jugowskiej to jak najlepiej na Rymarza, skitury ze zjazdem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kaka61 Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 no chyba nie... jasne, pomyłka - chodziło mi o Czarnów k/Kamiennej Góry https://czarnow-ski.webcamera.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 jasne, pomyłka - chodziło mi o Czarnów k/Kamiennej Góry https://czarnow-ski.webcamera.pl/ z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 bywalem tam na obozach sportowych - jedna z tortur to byl bieg pod gore zeskoku z partnerem na plecach….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 Hmm - Zieleniec w Karkonoszach, no prawie... Nigdy nie byłem dobry z gegry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Jak jesteśmy na Jugowskiej to jak najlepiej na Rymarza, skitury ze zjazdem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 jasne, pomyłka - chodziło mi o Czarnów k/Kamiennej Góry https://czarnow-ski.webcamera.pl/ z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 bywalem tam na obozach sportowych - jedna z tortur to byl bieg pod gore zeskoku z partnerem na plecach….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 Hmm - Zieleniec w Karkonoszach, no prawie... Nigdy nie byłem dobry z gegry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Jak jesteśmy na Jugowskiej to jak najlepiej na Rymarza, skitury ze zjazdem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kaka61 Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 z tym Czarnkowem tak ruszylem, bo to moje rejony i do tego... https://pl.wikipedia...nia_narciarska) http://www.skisprung.../Czarnków/0620/ dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 bywalem tam na obozach sportowych - jedna z tortur to byl bieg pod gore zeskoku z partnerem na plecach….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 Hmm - Zieleniec w Karkonoszach, no prawie... Nigdy nie byłem dobry z gegry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Jak jesteśmy na Jugowskiej to jak najlepiej na Rymarza, skitury ze zjazdem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 bywalem tam na obozach sportowych - jedna z tortur to byl bieg pod gore zeskoku z partnerem na plecach….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 Hmm - Zieleniec w Karkonoszach, no prawie... Nigdy nie byłem dobry z gegry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Jak jesteśmy na Jugowskiej to jak najlepiej na Rymarza, skitury ze zjazdem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 dobre, mocne... to ja dla tych z moich stron i tych dojeżdżających na przełęcz jugowską http://www.skisprung.../Kamionki/1677/ Jak jesteśmy na Jugowskiej to jak najlepiej na Rymarza, skitury ze zjazdem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 https://biznes.radio...mimo-restrykcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Brak na liście Karpacza i Zieleńca :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To mi tak wygląda, że rządzący dogadali się w sprawie obostrzeń i dlatego u nas np. zmieniono termin ferii jednocześnie blokując możliwość wyjazdu za granicę - mówił o tym Morawiecki żebyśmy nie planowali wyjazdów poza Polskę. Niemcy: Koronawirus w Niemczech. Twardy lockdown - co poszło nie tak? (medonet.pl) Holandia: Koronawirus: Holandia. Lockdown potrwa do 19 stycznia - Podróże (onet.pl) Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 a Szczawnica juz przejeta ze reklamuje PFR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... Austria. Posypały się mandaty. Wśród ukaranych turyści z Polski - WP Wiadomości Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Jutro chyba Sowa zamiast Rymarza http://schroniskosow...rasabiegowa.htm but naprawiony, co sądzicie gdzie lepiej turowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYKI Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. Przykra sytuacja... dla Austriakow, ze musza karac Polakow. Z drugiej strony rozpiepszaja obostrzenia w Polsce to moze przyda im sie austriacki przyklad. - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Starr - Ty naprawiales buty??? co sie stalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Na dziś, dobrym wyborem jest Samnaun: - jeszcze umiarkowane ceny karnetów (145 FF za 3dniowy) jak na szwajcarskie realia - doskonałe warunki śniegowe na stokach i w ostatnich 3 dniach przewaga dobrej pogody - niewielka do symbolicznej ilość innych narciarzy na stokach : od dziś spodziewaliśmy się inwazji szwajcarskich feriowiczów - i owszem przybyło ich nieco w okolicach knajpek z towarem na wynos, ale sytuacji na stokach w żaden sposób nie zmieniło - od dziś jeżdżą wszystkie wyciągi z Alp Trida, czynne są prawie wszystkie trasy doskonałe warunki do freerid, bo pokrywa naprawdę zacna , choć nierzadko spotyka się gips ... Z serdecznościami od grupy skiforumowiczów Wasz kaem A w Scuol też będziesz jeździł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Kaem Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 A w Scuol też będziesz jeździł? Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kaka61 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa
kaka61 Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 - Co nie zmienia faktu, że kara jest nieproporcjonalnie surowa, do rangi przewinienia... czy ja wiem ? W Polsce kara max. wynosi ok 7 tys. Eur - i niektórzy ją dostawali np. za wejście do parku - i to niezgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa
brachol Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Hej brachol, jutro ostatni dzionek - zostajemy w Samnaun i popołudniu wracamy. Co do Scuol - zakładam, że Austria się nie otworzy i w związku z tym nieśmiało o wczesnomarcowym Scuol myślę, Pzdr, kaem Też miałem być w tym rejonie przez ostatni tydzień, ale mi się ekipa wykruszyła. Może uda się w marcu bo w lutym z powodu ich ferii ceny za noclegi wyższe. Też nie liczę na Włochy w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Wg mnie to jest do opanowania w tydzień - tutaj analiza przypadku poniżej (dla mnie typowe tramwajowanie) A potem można się specjalizować zwiekszając kąt pochylenia nart i obniżając się w zakręcie do szorowania po stoku - to na pewno są dobre kierunki techniki narciarskiej, które warto ćwiczyć. Tylko, że do tego potrzebujesz gładkiego stoku, na którym jazda jest tak emocjonująca jak jazda 200km/h po prostej autostradzie. To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To nie jest zaden tydzien, tylko lata treningow. Jesli porownujesz jazde cieta do autostrady to nawet nie sprobowales. Fakt wiekszosc zjezdzaczy pruje w dol po sztruksie jak passatem po authobanie. Nie na tym to jednak polega. Trzeba wlozyc sie w skret, docisnac narty i wytrzymac przeciazenie. Skrecasz tez tak jak Ty zdecydujesz i dokladnie tam gdzie zaplanujesz, a nie tam gdzie wywioza Cie narty. To jak dynamiczna jazda motocyklem po gorskiej serpentynie. Bardzo trudna i bardzo emocjonujaca. Wyzszy level oznacza oczywiscie bardziej stroma trase, ale nawet na tych dosc plaskich wcale nie jest tak latwo. Jak dolozysz lod i tyczki to okaze sie ze nawet niebieska Cie przerasta. Ten analizowany koleś na filmie jedzie na stałym rozstawie nóg i tylko przechyla kostki, żeby złapać krawędź i jechać promieniem narty - dlatego nazywa się to tramwajowaniem W porównaniu do technik klasycznych jest to wielkie ułatwienie. Początkujący po takim kursie potrafią już szybko jeździć po stoku, ale zwykle maja problemy z zacieśnianiem zakrętów (częste pytania początkujących: co zrobić gdy narta nie chce jechać ciaśniej?) i hamowaniem (jak wytracić prędkość?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Spiochu Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Nie ogladalem filmow. Nagraj jak Ty tak jedziesz i jeszcze po wyznaczonej trasie. Zycze powodzenia:) W grudniu na treningu GS na niebieskiej trasie w poroninie walczylem o zycie. Po 20 latach nauki. Nie o zadne detale, katy, tylko o utrzymanie sie na trasie. Nawet w pelni cietego sladu nie bylem w stanie utrzymac. Ale dla Ciebie to tylko przechylanie kostek. A w F1 tylko kreca kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Może nie narty, ale dramaturgia jest "Sielanka kończy się 28 stycznia. Rozpoczyna się nasze piekło" - Turystyka (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi