robertdr Napisano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2021 Od kilku dni na stoku w Lądku, przerabiam "Historię Narciarstwa". Jako, że wyciągi są "zamrożone" postanowiłem iść na zjazdy, wzorem zacnych poprzedników z buta. Przyznam, że jest to dla mnie bardzo pozytywne, krzepiące oraz wyciszające. "Ścieżka Zdrowia"20210122_144001.jpg Przyznaję, ze taka forma Narciarstwa ma swoje plusy. Kolejek do podchodzenia brak, sztruksik jest przez cały czas, jutro też idę. 20210122_143250.jpg20210122_143347.jpg20210125_134253.jpg Pozdrawiam. Zazdroszczę. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 759 Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 3 l Top użytkownicy w tym temacie 68 39 46 42 Popularne dni 23 Lis 63 24 Lis 54 28 Sty 31 21 Lis 28 Top użytkownicy w tym temacie brachol 68 odpowiedzi robertdr 39 odpowiedzi star 46 odpowiedzi Gabrik 42 odpowiedzi Popularne dni 23 Lis 2020 63 odpowiedzi 24 Lis 2020 54 odpowiedzi 28 Sty 2021 31 odpowiedzi 21 Lis 2020 28 odpowiedzi Dany de Vino Napisano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Ale za to jaki doping! Rumunia: niedźwiedź gonił narciarza na stoku - Podróże (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Jadąc na krechę można łatwo takiemu „dopingowi” uciec xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Ale za to jaki doping! Rumunia: niedźwiedź gonił narciarza na stoku - Podróże (onet.pl) Cześc Sprawa jest dość oczywista i każdy by się wkurzył - nie tylko niedźwiedź. Gość nie miał kijków. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Na bezrybiu i rak rybą-Cisowa Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Na bezrybiu i rak rybą-Cisowa Oj nie pomagasz trzymać się postanowienia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Ty tak na serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 NO TO JAK W KONCU JEST _ MOZNA W PL JEZDZIC NA NARTACH UZYWAJAC WYCIAGOW CZY NIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Chyba widać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 NO TO JAK W KONCU JEST _ MOZNA W PL JEZDZIC NA NARTACH UZYWAJAC WYCIAGOW CZY NIE? Można, byłem dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 To czemu inne miejsca sa zamkniete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 To czemu inne miejsca sa zamkniete? Można ale pod pewnymi warunkami (np. uczestnicy szkolenia) i niektórzy korzystają z tych furtek. Samego mnie kusi bo Cisowa jest blisko... tylko, że zrezygnowałem bo jednym z uzasadnień (pewnie niektórzy będą mówić, że bzdurnym - nie wchodzę w te dyskusje, nie jestem epidemiologiem) tego ograniczenia było, że w efekcie ludzi nie będą jeździć na dłuższe wyprawy na narty, korzystać z kwater, restauracji. Co prawda, ja nie muszę jechać daleko i na stoku jest orczyk, a nie gondolka wiec clue tego przepisu bym nie naruszył ale... jak pływam na falach i widzę, że pakuje się ktoś idąc moim "przykładem" to nie chce tego kogoś mieć na sumieniu i wychodzę. Tu też nie pojadę na stok, bo ktoś zobaczy, pojedzie z kwaterą, zarazi się = i będzie na moim koncie. Sumienie czyste. Właścicieli Cisowej mi szkoda bo poprzedni sezon mieli ciężki (to nie góry i o śnieg/warunki ciężko).ale to pieniądze. Moje podejście = nikogo nie zmuszam, nie namawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Na bezrybiu i rak rybą-Cisowa Nie taki znowuż rak, nachylenie stoku zdecydowanie wyższa liga niż Siglany czy Klepki, przejechać go czysto na krawędzi... Nowe narty pokazały moje niedostatki. BTW ani jednej ryski na ślizgach - kolejny plus dla Cisowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Końcowe nachylenie podobne do Ochodzitej w Koniakowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Ponieważ nie znam tego stoku, czy mógłbyś go porównać np. z Jurgowem czy Kotelnicą Białczańską ? Mam zamiar w przyszłym tygodniu wybrać się na 3-4 dni jak znajdę jeszcze 1-2 chętnych, bo samemu to trochę nudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Po co zostawać oszustem ? Dzisiaj (właściwie wczoraj) Lola w Szklarskiej - godzina 13-a. Hala Szrenicka - podejście na Szrenicę. Z jednej strony słońce, z drugiej księzyc a pod nogami skrzypi śnieg.Jakieś wojsko próbowało zjeżdżać szlakiem zimowym - poza tym ludzi brak. Przedwczoraj trasa nad Chatką Górzystów - zaraz po podejściu - czysta poezja. Spotkany jeden narciarz i pies. Piękny Wilczak Czechosłowacki. Ale Polak potrafi A tak zostałoby trochę kondycji i godności. PS: Jak wspomnę eldorado "przedsiębiorców" w całym 2020 i ceny w górach i nad morzem gdy nie można było wyjechać za granicę a w Polsce rezerwacja czegokolwiek była prawie niemożliwa to nie moge sie nadziwić jak mają czelność prosić mnie o jałmużnę w ramach tarczy numer któryśtam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 serio? To albo mi się tak strasznie na nim dłużyło, albo przyspieszyli. W Koninkach kiedyś miałam niezłą przygodę. Przywaliłam czerepem w lód / w kasku/ i pamięć mi się zresetowała. Złamałam też 2 żebra, ale o tym dowiedziałam się pare lat później. Nieźle, no to wspomnienia niezbyt dobre ... Byłem w zeszły piątek- było ekstra, ale teraz to byłoby ekstra nawet na oślej łączce pod nosalem P.S mój tata po 30-latach dowiedział się że miał kręgosłup złamany.... Ale na szczęście bez żadnych konsekwencji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Trudno tą traskę porównać do Białki czy Jurgowa, bo ma 300m przewyższenia, co na Podhalu nie jest spotykane Jest też ona w starym stylu, tzn. dużo bardziej zróżnicowana: wije się przez las, posiada garby, w przeciwieństwie do białczańskich wylizanych klepisk. Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. Mimo wszystko, chyba przyjadę zobaczyć. Bycie "oszustem" według opinii forumowego krętacza, jakoś mnie nie zniechęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. No właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Paradoksem jest też, że KPN, chyba już jednak w ramach "normalnych" możliwości prawnych jakie ma, zamknął nartostrady w Parku. Na Loli czy Hali nie powinno Cię być. To nie są szlaki turystyczne! Oczywiście patrząc na gruncie prawnym. Skoro już jestesmy przy temacie przepisów - bo jak widze ogarnąłeś te werteryzmy - to jak to właściwie jest ? Rozmiem, że na stokach nie wolno czyli Lola, Puchatek itd - nie wolno. Koło stoków już wolno choć to nie są szlaki piesze ale zarządzenie covidowe nic o tym nie mówi, najwyżej jakieś przepisy leśne czy parkowe ale tu najwyżej mandat a nie Sanepid w trybie administracyjnym. Szlak z Hali Szrenickiej na Szrenicę - ten prosto do góry od schroniska jest zimowym szlakiem pieszym tak, jak i szlaki na grani czy zjazd z grani do Schroniska pod Łabskim Szczytem więc wolno Szlaki biegowe w Jakuszycach nie są stokami więc wolno - choć oczywiście sa zamkniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 W sumie nie czytałem, Od roku tu niczego nie czytałem ... Wpadłem tu by się dowiedzieć dokad na narty w dobie korionawirusa ale sie dowiedziałem,że na partyjna operatywkę Po prostu uważam, że tłumaczenie policjantowi będac na stoku, że jest się na zebraniu partyjnym jest robieniem z siebie idioty. Jakoś nie wyobrażam sobie siebie w tej sytuacji. Ależ ja nigdy nie twierdziłem, że ortodoksyjnie przestrzegam przepisów. Po prostu nie lubię krętactwa i robienia z siebie idioty. To bardzo proste. Czasem przekraczam szybkość jako kierowca (i to zupełnie świadomie) ale nigdy nie mówię, że śpieszę się do chorej matki. Ci ciekawe - gdy na pytanie "Dokąd sie Pan tak śpieszy" odpowiedziałem "do nikad, lubie depnąć" - policjant uśmiał sie i kazał jechać. Nie, nie tu boli. Różnimy się tym, że ja po prostu nie lubię krętactwa, cwaniactwa, wciskania kitu i tego zachowania, przez które czasem sami nazywamy "polaczkowaniem". No widzisz, nie różnimy się, tez nie lubię krętactwa i cwaniactwa, czy też "polaczkowania", a widzę, że od razu mnie zdefiniowałeś. Gratuluję przenikliwości i przy okazji samozadowolenia. Bo jesteś lepszy. A dla mnie "lubienie depnąć" w miejscach niedozwolonych jest dokładnie właśnie tym cwaniactwem, bo kto mi co zrobi, skoro se lubię. "Lubię depnąć" i co mi zrobisz? A my byliśmy na nartach, z pełną świadomością potencjalnych konsekwencji, może Ci się nie podobać i tyle, ale nie rób z siebie lepszego. Zwrot "robienie idioty" jest taki piękny, bo stawia człowieka od razu w pozycji niżej, a przynajmniej tak się używającemu wydaje. Ile razy go slyszałem gdy ktoś bardziej kręcił tyłkiem przy tańcu, popijał wódkę piwem, nosił dwie różne skarpetki, a nawet zakładał kapelusz, gdy nikt inny go przecież nie nosi. Nie wiem, czy wyobrażasz sobie siebie w tych sytuacjach, ale jeżeli nie to nie znaczy, że ta inna osoba robi z siebie idiotę. Dyskusja w internecie teraz regularnie polega na pokazywaniu swojej lepszości i poniżaniu innych właśnie w takich zwrotach, a to robienie z siebie idioty, a to łykanie wszystkiego jak pelikan. Motyla noga, jak ktoś w ten sposób pokazuje swoją niezgodę, to znaczy, że nie chce dyskutować. A jak nie chce, to po cholerę zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No właśnie. Dla mnie tramwajowanie się to jest zwożenie się po płaskim i równym. Zabawa się zaczyna jak się robi niepłasko i nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dla mnie jest to sytuacja niezrozumiala (w sprawie "uzywania" stoku). jezeli przepisy maja na chronic, to foczenie czy chodzenie z buta w obrebie osrodkow jest jak najbardziej zdrowe I bezpieczne - bo niewielu jest takich, co to robia, dystans jest, Wiec aspekty zdrowotne nie powinny byc p.wskazaniem. natomiast dany osrodek moze miec klopoty, gdy cos sie stanie I nie bedzie mozna udzielic pomocy takiej jakw normalnych warunkach -weic moze sie znalezc prawnik, ktory moze poszarpac osrodek. BTW: w warunkach gdy osrodek jest zamkniety, powinno sie stosowac podobne zasady , jak w skialpinizmie: nigdy samemu, odpowiedni ekwipunek I inne rzeczy, ktore robimy, gdy wlazimy bez pomocy wyciagow... osobiscie na rowerze, biegowkach I nartach maski uzywam tylko przy wsiadaniu I wysiadaniu z wyciagu, natomiast grajac w siatkowke (zaczelismy w ten weekend) trzymam maske caly czas na nosie I ustach.... mimo,ze jestem zaszczepiony (maski sa obowiazkowe I nie ma wyjatkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Dalej Strona 21 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Dany de Vino Napisano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Ale za to jaki doping! Rumunia: niedźwiedź gonił narciarza na stoku - Podróże (onet.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Jadąc na krechę można łatwo takiemu „dopingowi” uciec xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Ale za to jaki doping! Rumunia: niedźwiedź gonił narciarza na stoku - Podróże (onet.pl) Cześc Sprawa jest dość oczywista i każdy by się wkurzył - nie tylko niedźwiedź. Gość nie miał kijków. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Na bezrybiu i rak rybą-Cisowa Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Na bezrybiu i rak rybą-Cisowa Oj nie pomagasz trzymać się postanowienia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Ty tak na serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 NO TO JAK W KONCU JEST _ MOZNA W PL JEZDZIC NA NARTACH UZYWAJAC WYCIAGOW CZY NIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Chyba widać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 NO TO JAK W KONCU JEST _ MOZNA W PL JEZDZIC NA NARTACH UZYWAJAC WYCIAGOW CZY NIE? Można, byłem dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 To czemu inne miejsca sa zamkniete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 To czemu inne miejsca sa zamkniete? Można ale pod pewnymi warunkami (np. uczestnicy szkolenia) i niektórzy korzystają z tych furtek. Samego mnie kusi bo Cisowa jest blisko... tylko, że zrezygnowałem bo jednym z uzasadnień (pewnie niektórzy będą mówić, że bzdurnym - nie wchodzę w te dyskusje, nie jestem epidemiologiem) tego ograniczenia było, że w efekcie ludzi nie będą jeździć na dłuższe wyprawy na narty, korzystać z kwater, restauracji. Co prawda, ja nie muszę jechać daleko i na stoku jest orczyk, a nie gondolka wiec clue tego przepisu bym nie naruszył ale... jak pływam na falach i widzę, że pakuje się ktoś idąc moim "przykładem" to nie chce tego kogoś mieć na sumieniu i wychodzę. Tu też nie pojadę na stok, bo ktoś zobaczy, pojedzie z kwaterą, zarazi się = i będzie na moim koncie. Sumienie czyste. Właścicieli Cisowej mi szkoda bo poprzedni sezon mieli ciężki (to nie góry i o śnieg/warunki ciężko).ale to pieniądze. Moje podejście = nikogo nie zmuszam, nie namawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Na bezrybiu i rak rybą-Cisowa Nie taki znowuż rak, nachylenie stoku zdecydowanie wyższa liga niż Siglany czy Klepki, przejechać go czysto na krawędzi... Nowe narty pokazały moje niedostatki. BTW ani jednej ryski na ślizgach - kolejny plus dla Cisowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Końcowe nachylenie podobne do Ochodzitej w Koniakowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Ponieważ nie znam tego stoku, czy mógłbyś go porównać np. z Jurgowem czy Kotelnicą Białczańską ? Mam zamiar w przyszłym tygodniu wybrać się na 3-4 dni jak znajdę jeszcze 1-2 chętnych, bo samemu to trochę nudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Po co zostawać oszustem ? Dzisiaj (właściwie wczoraj) Lola w Szklarskiej - godzina 13-a. Hala Szrenicka - podejście na Szrenicę. Z jednej strony słońce, z drugiej księzyc a pod nogami skrzypi śnieg.Jakieś wojsko próbowało zjeżdżać szlakiem zimowym - poza tym ludzi brak. Przedwczoraj trasa nad Chatką Górzystów - zaraz po podejściu - czysta poezja. Spotkany jeden narciarz i pies. Piękny Wilczak Czechosłowacki. Ale Polak potrafi A tak zostałoby trochę kondycji i godności. PS: Jak wspomnę eldorado "przedsiębiorców" w całym 2020 i ceny w górach i nad morzem gdy nie można było wyjechać za granicę a w Polsce rezerwacja czegokolwiek była prawie niemożliwa to nie moge sie nadziwić jak mają czelność prosić mnie o jałmużnę w ramach tarczy numer któryśtam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 serio? To albo mi się tak strasznie na nim dłużyło, albo przyspieszyli. W Koninkach kiedyś miałam niezłą przygodę. Przywaliłam czerepem w lód / w kasku/ i pamięć mi się zresetowała. Złamałam też 2 żebra, ale o tym dowiedziałam się pare lat później. Nieźle, no to wspomnienia niezbyt dobre ... Byłem w zeszły piątek- było ekstra, ale teraz to byłoby ekstra nawet na oślej łączce pod nosalem P.S mój tata po 30-latach dowiedział się że miał kręgosłup złamany.... Ale na szczęście bez żadnych konsekwencji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Trudno tą traskę porównać do Białki czy Jurgowa, bo ma 300m przewyższenia, co na Podhalu nie jest spotykane Jest też ona w starym stylu, tzn. dużo bardziej zróżnicowana: wije się przez las, posiada garby, w przeciwieństwie do białczańskich wylizanych klepisk. Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. Mimo wszystko, chyba przyjadę zobaczyć. Bycie "oszustem" według opinii forumowego krętacza, jakoś mnie nie zniechęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. No właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Paradoksem jest też, że KPN, chyba już jednak w ramach "normalnych" możliwości prawnych jakie ma, zamknął nartostrady w Parku. Na Loli czy Hali nie powinno Cię być. To nie są szlaki turystyczne! Oczywiście patrząc na gruncie prawnym. Skoro już jestesmy przy temacie przepisów - bo jak widze ogarnąłeś te werteryzmy - to jak to właściwie jest ? Rozmiem, że na stokach nie wolno czyli Lola, Puchatek itd - nie wolno. Koło stoków już wolno choć to nie są szlaki piesze ale zarządzenie covidowe nic o tym nie mówi, najwyżej jakieś przepisy leśne czy parkowe ale tu najwyżej mandat a nie Sanepid w trybie administracyjnym. Szlak z Hali Szrenickiej na Szrenicę - ten prosto do góry od schroniska jest zimowym szlakiem pieszym tak, jak i szlaki na grani czy zjazd z grani do Schroniska pod Łabskim Szczytem więc wolno Szlaki biegowe w Jakuszycach nie są stokami więc wolno - choć oczywiście sa zamkniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 W sumie nie czytałem, Od roku tu niczego nie czytałem ... Wpadłem tu by się dowiedzieć dokad na narty w dobie korionawirusa ale sie dowiedziałem,że na partyjna operatywkę Po prostu uważam, że tłumaczenie policjantowi będac na stoku, że jest się na zebraniu partyjnym jest robieniem z siebie idioty. Jakoś nie wyobrażam sobie siebie w tej sytuacji. Ależ ja nigdy nie twierdziłem, że ortodoksyjnie przestrzegam przepisów. Po prostu nie lubię krętactwa i robienia z siebie idioty. To bardzo proste. Czasem przekraczam szybkość jako kierowca (i to zupełnie świadomie) ale nigdy nie mówię, że śpieszę się do chorej matki. Ci ciekawe - gdy na pytanie "Dokąd sie Pan tak śpieszy" odpowiedziałem "do nikad, lubie depnąć" - policjant uśmiał sie i kazał jechać. Nie, nie tu boli. Różnimy się tym, że ja po prostu nie lubię krętactwa, cwaniactwa, wciskania kitu i tego zachowania, przez które czasem sami nazywamy "polaczkowaniem". No widzisz, nie różnimy się, tez nie lubię krętactwa i cwaniactwa, czy też "polaczkowania", a widzę, że od razu mnie zdefiniowałeś. Gratuluję przenikliwości i przy okazji samozadowolenia. Bo jesteś lepszy. A dla mnie "lubienie depnąć" w miejscach niedozwolonych jest dokładnie właśnie tym cwaniactwem, bo kto mi co zrobi, skoro se lubię. "Lubię depnąć" i co mi zrobisz? A my byliśmy na nartach, z pełną świadomością potencjalnych konsekwencji, może Ci się nie podobać i tyle, ale nie rób z siebie lepszego. Zwrot "robienie idioty" jest taki piękny, bo stawia człowieka od razu w pozycji niżej, a przynajmniej tak się używającemu wydaje. Ile razy go slyszałem gdy ktoś bardziej kręcił tyłkiem przy tańcu, popijał wódkę piwem, nosił dwie różne skarpetki, a nawet zakładał kapelusz, gdy nikt inny go przecież nie nosi. Nie wiem, czy wyobrażasz sobie siebie w tych sytuacjach, ale jeżeli nie to nie znaczy, że ta inna osoba robi z siebie idiotę. Dyskusja w internecie teraz regularnie polega na pokazywaniu swojej lepszości i poniżaniu innych właśnie w takich zwrotach, a to robienie z siebie idioty, a to łykanie wszystkiego jak pelikan. Motyla noga, jak ktoś w ten sposób pokazuje swoją niezgodę, to znaczy, że nie chce dyskutować. A jak nie chce, to po cholerę zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No właśnie. Dla mnie tramwajowanie się to jest zwożenie się po płaskim i równym. Zabawa się zaczyna jak się robi niepłasko i nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dla mnie jest to sytuacja niezrozumiala (w sprawie "uzywania" stoku). jezeli przepisy maja na chronic, to foczenie czy chodzenie z buta w obrebie osrodkow jest jak najbardziej zdrowe I bezpieczne - bo niewielu jest takich, co to robia, dystans jest, Wiec aspekty zdrowotne nie powinny byc p.wskazaniem. natomiast dany osrodek moze miec klopoty, gdy cos sie stanie I nie bedzie mozna udzielic pomocy takiej jakw normalnych warunkach -weic moze sie znalezc prawnik, ktory moze poszarpac osrodek. BTW: w warunkach gdy osrodek jest zamkniety, powinno sie stosowac podobne zasady , jak w skialpinizmie: nigdy samemu, odpowiedni ekwipunek I inne rzeczy, ktore robimy, gdy wlazimy bez pomocy wyciagow... osobiscie na rowerze, biegowkach I nartach maski uzywam tylko przy wsiadaniu I wysiadaniu z wyciagu, natomiast grajac w siatkowke (zaczelismy w ten weekend) trzymam maske caly czas na nosie I ustach.... mimo,ze jestem zaszczepiony (maski sa obowiazkowe I nie ma wyjatkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Dalej Strona 21 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Na bezrybiu i rak rybą-Cisowa Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Na bezrybiu i rak rybą-Cisowa Oj nie pomagasz trzymać się postanowienia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Ty tak na serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 NO TO JAK W KONCU JEST _ MOZNA W PL JEZDZIC NA NARTACH UZYWAJAC WYCIAGOW CZY NIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Chyba widać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 NO TO JAK W KONCU JEST _ MOZNA W PL JEZDZIC NA NARTACH UZYWAJAC WYCIAGOW CZY NIE? Można, byłem dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 To czemu inne miejsca sa zamkniete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 To czemu inne miejsca sa zamkniete? Można ale pod pewnymi warunkami (np. uczestnicy szkolenia) i niektórzy korzystają z tych furtek. Samego mnie kusi bo Cisowa jest blisko... tylko, że zrezygnowałem bo jednym z uzasadnień (pewnie niektórzy będą mówić, że bzdurnym - nie wchodzę w te dyskusje, nie jestem epidemiologiem) tego ograniczenia było, że w efekcie ludzi nie będą jeździć na dłuższe wyprawy na narty, korzystać z kwater, restauracji. Co prawda, ja nie muszę jechać daleko i na stoku jest orczyk, a nie gondolka wiec clue tego przepisu bym nie naruszył ale... jak pływam na falach i widzę, że pakuje się ktoś idąc moim "przykładem" to nie chce tego kogoś mieć na sumieniu i wychodzę. Tu też nie pojadę na stok, bo ktoś zobaczy, pojedzie z kwaterą, zarazi się = i będzie na moim koncie. Sumienie czyste. Właścicieli Cisowej mi szkoda bo poprzedni sezon mieli ciężki (to nie góry i o śnieg/warunki ciężko).ale to pieniądze. Moje podejście = nikogo nie zmuszam, nie namawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Na bezrybiu i rak rybą-Cisowa Nie taki znowuż rak, nachylenie stoku zdecydowanie wyższa liga niż Siglany czy Klepki, przejechać go czysto na krawędzi... Nowe narty pokazały moje niedostatki. BTW ani jednej ryski na ślizgach - kolejny plus dla Cisowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Końcowe nachylenie podobne do Ochodzitej w Koniakowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Ponieważ nie znam tego stoku, czy mógłbyś go porównać np. z Jurgowem czy Kotelnicą Białczańską ? Mam zamiar w przyszłym tygodniu wybrać się na 3-4 dni jak znajdę jeszcze 1-2 chętnych, bo samemu to trochę nudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Po co zostawać oszustem ? Dzisiaj (właściwie wczoraj) Lola w Szklarskiej - godzina 13-a. Hala Szrenicka - podejście na Szrenicę. Z jednej strony słońce, z drugiej księzyc a pod nogami skrzypi śnieg.Jakieś wojsko próbowało zjeżdżać szlakiem zimowym - poza tym ludzi brak. Przedwczoraj trasa nad Chatką Górzystów - zaraz po podejściu - czysta poezja. Spotkany jeden narciarz i pies. Piękny Wilczak Czechosłowacki. Ale Polak potrafi A tak zostałoby trochę kondycji i godności. PS: Jak wspomnę eldorado "przedsiębiorców" w całym 2020 i ceny w górach i nad morzem gdy nie można było wyjechać za granicę a w Polsce rezerwacja czegokolwiek była prawie niemożliwa to nie moge sie nadziwić jak mają czelność prosić mnie o jałmużnę w ramach tarczy numer któryśtam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 serio? To albo mi się tak strasznie na nim dłużyło, albo przyspieszyli. W Koninkach kiedyś miałam niezłą przygodę. Przywaliłam czerepem w lód / w kasku/ i pamięć mi się zresetowała. Złamałam też 2 żebra, ale o tym dowiedziałam się pare lat później. Nieźle, no to wspomnienia niezbyt dobre ... Byłem w zeszły piątek- było ekstra, ale teraz to byłoby ekstra nawet na oślej łączce pod nosalem P.S mój tata po 30-latach dowiedział się że miał kręgosłup złamany.... Ale na szczęście bez żadnych konsekwencji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Trudno tą traskę porównać do Białki czy Jurgowa, bo ma 300m przewyższenia, co na Podhalu nie jest spotykane Jest też ona w starym stylu, tzn. dużo bardziej zróżnicowana: wije się przez las, posiada garby, w przeciwieństwie do białczańskich wylizanych klepisk. Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. Mimo wszystko, chyba przyjadę zobaczyć. Bycie "oszustem" według opinii forumowego krętacza, jakoś mnie nie zniechęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. No właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Paradoksem jest też, że KPN, chyba już jednak w ramach "normalnych" możliwości prawnych jakie ma, zamknął nartostrady w Parku. Na Loli czy Hali nie powinno Cię być. To nie są szlaki turystyczne! Oczywiście patrząc na gruncie prawnym. Skoro już jestesmy przy temacie przepisów - bo jak widze ogarnąłeś te werteryzmy - to jak to właściwie jest ? Rozmiem, że na stokach nie wolno czyli Lola, Puchatek itd - nie wolno. Koło stoków już wolno choć to nie są szlaki piesze ale zarządzenie covidowe nic o tym nie mówi, najwyżej jakieś przepisy leśne czy parkowe ale tu najwyżej mandat a nie Sanepid w trybie administracyjnym. Szlak z Hali Szrenickiej na Szrenicę - ten prosto do góry od schroniska jest zimowym szlakiem pieszym tak, jak i szlaki na grani czy zjazd z grani do Schroniska pod Łabskim Szczytem więc wolno Szlaki biegowe w Jakuszycach nie są stokami więc wolno - choć oczywiście sa zamkniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 W sumie nie czytałem, Od roku tu niczego nie czytałem ... Wpadłem tu by się dowiedzieć dokad na narty w dobie korionawirusa ale sie dowiedziałem,że na partyjna operatywkę Po prostu uważam, że tłumaczenie policjantowi będac na stoku, że jest się na zebraniu partyjnym jest robieniem z siebie idioty. Jakoś nie wyobrażam sobie siebie w tej sytuacji. Ależ ja nigdy nie twierdziłem, że ortodoksyjnie przestrzegam przepisów. Po prostu nie lubię krętactwa i robienia z siebie idioty. To bardzo proste. Czasem przekraczam szybkość jako kierowca (i to zupełnie świadomie) ale nigdy nie mówię, że śpieszę się do chorej matki. Ci ciekawe - gdy na pytanie "Dokąd sie Pan tak śpieszy" odpowiedziałem "do nikad, lubie depnąć" - policjant uśmiał sie i kazał jechać. Nie, nie tu boli. Różnimy się tym, że ja po prostu nie lubię krętactwa, cwaniactwa, wciskania kitu i tego zachowania, przez które czasem sami nazywamy "polaczkowaniem". No widzisz, nie różnimy się, tez nie lubię krętactwa i cwaniactwa, czy też "polaczkowania", a widzę, że od razu mnie zdefiniowałeś. Gratuluję przenikliwości i przy okazji samozadowolenia. Bo jesteś lepszy. A dla mnie "lubienie depnąć" w miejscach niedozwolonych jest dokładnie właśnie tym cwaniactwem, bo kto mi co zrobi, skoro se lubię. "Lubię depnąć" i co mi zrobisz? A my byliśmy na nartach, z pełną świadomością potencjalnych konsekwencji, może Ci się nie podobać i tyle, ale nie rób z siebie lepszego. Zwrot "robienie idioty" jest taki piękny, bo stawia człowieka od razu w pozycji niżej, a przynajmniej tak się używającemu wydaje. Ile razy go slyszałem gdy ktoś bardziej kręcił tyłkiem przy tańcu, popijał wódkę piwem, nosił dwie różne skarpetki, a nawet zakładał kapelusz, gdy nikt inny go przecież nie nosi. Nie wiem, czy wyobrażasz sobie siebie w tych sytuacjach, ale jeżeli nie to nie znaczy, że ta inna osoba robi z siebie idiotę. Dyskusja w internecie teraz regularnie polega na pokazywaniu swojej lepszości i poniżaniu innych właśnie w takich zwrotach, a to robienie z siebie idioty, a to łykanie wszystkiego jak pelikan. Motyla noga, jak ktoś w ten sposób pokazuje swoją niezgodę, to znaczy, że nie chce dyskutować. A jak nie chce, to po cholerę zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No właśnie. Dla mnie tramwajowanie się to jest zwożenie się po płaskim i równym. Zabawa się zaczyna jak się robi niepłasko i nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dla mnie jest to sytuacja niezrozumiala (w sprawie "uzywania" stoku). jezeli przepisy maja na chronic, to foczenie czy chodzenie z buta w obrebie osrodkow jest jak najbardziej zdrowe I bezpieczne - bo niewielu jest takich, co to robia, dystans jest, Wiec aspekty zdrowotne nie powinny byc p.wskazaniem. natomiast dany osrodek moze miec klopoty, gdy cos sie stanie I nie bedzie mozna udzielic pomocy takiej jakw normalnych warunkach -weic moze sie znalezc prawnik, ktory moze poszarpac osrodek. BTW: w warunkach gdy osrodek jest zamkniety, powinno sie stosowac podobne zasady , jak w skialpinizmie: nigdy samemu, odpowiedni ekwipunek I inne rzeczy, ktore robimy, gdy wlazimy bez pomocy wyciagow... osobiscie na rowerze, biegowkach I nartach maski uzywam tylko przy wsiadaniu I wysiadaniu z wyciagu, natomiast grajac w siatkowke (zaczelismy w ten weekend) trzymam maske caly czas na nosie I ustach.... mimo,ze jestem zaszczepiony (maski sa obowiazkowe I nie ma wyjatkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Dalej Strona 21 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Ty tak na serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 NO TO JAK W KONCU JEST _ MOZNA W PL JEZDZIC NA NARTACH UZYWAJAC WYCIAGOW CZY NIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Chyba widać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 NO TO JAK W KONCU JEST _ MOZNA W PL JEZDZIC NA NARTACH UZYWAJAC WYCIAGOW CZY NIE? Można, byłem dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 To czemu inne miejsca sa zamkniete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 To czemu inne miejsca sa zamkniete? Można ale pod pewnymi warunkami (np. uczestnicy szkolenia) i niektórzy korzystają z tych furtek. Samego mnie kusi bo Cisowa jest blisko... tylko, że zrezygnowałem bo jednym z uzasadnień (pewnie niektórzy będą mówić, że bzdurnym - nie wchodzę w te dyskusje, nie jestem epidemiologiem) tego ograniczenia było, że w efekcie ludzi nie będą jeździć na dłuższe wyprawy na narty, korzystać z kwater, restauracji. Co prawda, ja nie muszę jechać daleko i na stoku jest orczyk, a nie gondolka wiec clue tego przepisu bym nie naruszył ale... jak pływam na falach i widzę, że pakuje się ktoś idąc moim "przykładem" to nie chce tego kogoś mieć na sumieniu i wychodzę. Tu też nie pojadę na stok, bo ktoś zobaczy, pojedzie z kwaterą, zarazi się = i będzie na moim koncie. Sumienie czyste. Właścicieli Cisowej mi szkoda bo poprzedni sezon mieli ciężki (to nie góry i o śnieg/warunki ciężko).ale to pieniądze. Moje podejście = nikogo nie zmuszam, nie namawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Na bezrybiu i rak rybą-Cisowa Nie taki znowuż rak, nachylenie stoku zdecydowanie wyższa liga niż Siglany czy Klepki, przejechać go czysto na krawędzi... Nowe narty pokazały moje niedostatki. BTW ani jednej ryski na ślizgach - kolejny plus dla Cisowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Końcowe nachylenie podobne do Ochodzitej w Koniakowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Ponieważ nie znam tego stoku, czy mógłbyś go porównać np. z Jurgowem czy Kotelnicą Białczańską ? Mam zamiar w przyszłym tygodniu wybrać się na 3-4 dni jak znajdę jeszcze 1-2 chętnych, bo samemu to trochę nudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Po co zostawać oszustem ? Dzisiaj (właściwie wczoraj) Lola w Szklarskiej - godzina 13-a. Hala Szrenicka - podejście na Szrenicę. Z jednej strony słońce, z drugiej księzyc a pod nogami skrzypi śnieg.Jakieś wojsko próbowało zjeżdżać szlakiem zimowym - poza tym ludzi brak. Przedwczoraj trasa nad Chatką Górzystów - zaraz po podejściu - czysta poezja. Spotkany jeden narciarz i pies. Piękny Wilczak Czechosłowacki. Ale Polak potrafi A tak zostałoby trochę kondycji i godności. PS: Jak wspomnę eldorado "przedsiębiorców" w całym 2020 i ceny w górach i nad morzem gdy nie można było wyjechać za granicę a w Polsce rezerwacja czegokolwiek była prawie niemożliwa to nie moge sie nadziwić jak mają czelność prosić mnie o jałmużnę w ramach tarczy numer któryśtam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 serio? To albo mi się tak strasznie na nim dłużyło, albo przyspieszyli. W Koninkach kiedyś miałam niezłą przygodę. Przywaliłam czerepem w lód / w kasku/ i pamięć mi się zresetowała. Złamałam też 2 żebra, ale o tym dowiedziałam się pare lat później. Nieźle, no to wspomnienia niezbyt dobre ... Byłem w zeszły piątek- było ekstra, ale teraz to byłoby ekstra nawet na oślej łączce pod nosalem P.S mój tata po 30-latach dowiedział się że miał kręgosłup złamany.... Ale na szczęście bez żadnych konsekwencji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Trudno tą traskę porównać do Białki czy Jurgowa, bo ma 300m przewyższenia, co na Podhalu nie jest spotykane Jest też ona w starym stylu, tzn. dużo bardziej zróżnicowana: wije się przez las, posiada garby, w przeciwieństwie do białczańskich wylizanych klepisk. Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. Mimo wszystko, chyba przyjadę zobaczyć. Bycie "oszustem" według opinii forumowego krętacza, jakoś mnie nie zniechęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. No właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Paradoksem jest też, że KPN, chyba już jednak w ramach "normalnych" możliwości prawnych jakie ma, zamknął nartostrady w Parku. Na Loli czy Hali nie powinno Cię być. To nie są szlaki turystyczne! Oczywiście patrząc na gruncie prawnym. Skoro już jestesmy przy temacie przepisów - bo jak widze ogarnąłeś te werteryzmy - to jak to właściwie jest ? Rozmiem, że na stokach nie wolno czyli Lola, Puchatek itd - nie wolno. Koło stoków już wolno choć to nie są szlaki piesze ale zarządzenie covidowe nic o tym nie mówi, najwyżej jakieś przepisy leśne czy parkowe ale tu najwyżej mandat a nie Sanepid w trybie administracyjnym. Szlak z Hali Szrenickiej na Szrenicę - ten prosto do góry od schroniska jest zimowym szlakiem pieszym tak, jak i szlaki na grani czy zjazd z grani do Schroniska pod Łabskim Szczytem więc wolno Szlaki biegowe w Jakuszycach nie są stokami więc wolno - choć oczywiście sa zamkniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 W sumie nie czytałem, Od roku tu niczego nie czytałem ... Wpadłem tu by się dowiedzieć dokad na narty w dobie korionawirusa ale sie dowiedziałem,że na partyjna operatywkę Po prostu uważam, że tłumaczenie policjantowi będac na stoku, że jest się na zebraniu partyjnym jest robieniem z siebie idioty. Jakoś nie wyobrażam sobie siebie w tej sytuacji. Ależ ja nigdy nie twierdziłem, że ortodoksyjnie przestrzegam przepisów. Po prostu nie lubię krętactwa i robienia z siebie idioty. To bardzo proste. Czasem przekraczam szybkość jako kierowca (i to zupełnie świadomie) ale nigdy nie mówię, że śpieszę się do chorej matki. Ci ciekawe - gdy na pytanie "Dokąd sie Pan tak śpieszy" odpowiedziałem "do nikad, lubie depnąć" - policjant uśmiał sie i kazał jechać. Nie, nie tu boli. Różnimy się tym, że ja po prostu nie lubię krętactwa, cwaniactwa, wciskania kitu i tego zachowania, przez które czasem sami nazywamy "polaczkowaniem". No widzisz, nie różnimy się, tez nie lubię krętactwa i cwaniactwa, czy też "polaczkowania", a widzę, że od razu mnie zdefiniowałeś. Gratuluję przenikliwości i przy okazji samozadowolenia. Bo jesteś lepszy. A dla mnie "lubienie depnąć" w miejscach niedozwolonych jest dokładnie właśnie tym cwaniactwem, bo kto mi co zrobi, skoro se lubię. "Lubię depnąć" i co mi zrobisz? A my byliśmy na nartach, z pełną świadomością potencjalnych konsekwencji, może Ci się nie podobać i tyle, ale nie rób z siebie lepszego. Zwrot "robienie idioty" jest taki piękny, bo stawia człowieka od razu w pozycji niżej, a przynajmniej tak się używającemu wydaje. Ile razy go slyszałem gdy ktoś bardziej kręcił tyłkiem przy tańcu, popijał wódkę piwem, nosił dwie różne skarpetki, a nawet zakładał kapelusz, gdy nikt inny go przecież nie nosi. Nie wiem, czy wyobrażasz sobie siebie w tych sytuacjach, ale jeżeli nie to nie znaczy, że ta inna osoba robi z siebie idiotę. Dyskusja w internecie teraz regularnie polega na pokazywaniu swojej lepszości i poniżaniu innych właśnie w takich zwrotach, a to robienie z siebie idioty, a to łykanie wszystkiego jak pelikan. Motyla noga, jak ktoś w ten sposób pokazuje swoją niezgodę, to znaczy, że nie chce dyskutować. A jak nie chce, to po cholerę zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No właśnie. Dla mnie tramwajowanie się to jest zwożenie się po płaskim i równym. Zabawa się zaczyna jak się robi niepłasko i nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dla mnie jest to sytuacja niezrozumiala (w sprawie "uzywania" stoku). jezeli przepisy maja na chronic, to foczenie czy chodzenie z buta w obrebie osrodkow jest jak najbardziej zdrowe I bezpieczne - bo niewielu jest takich, co to robia, dystans jest, Wiec aspekty zdrowotne nie powinny byc p.wskazaniem. natomiast dany osrodek moze miec klopoty, gdy cos sie stanie I nie bedzie mozna udzielic pomocy takiej jakw normalnych warunkach -weic moze sie znalezc prawnik, ktory moze poszarpac osrodek. BTW: w warunkach gdy osrodek jest zamkniety, powinno sie stosowac podobne zasady , jak w skialpinizmie: nigdy samemu, odpowiedni ekwipunek I inne rzeczy, ktore robimy, gdy wlazimy bez pomocy wyciagow... osobiscie na rowerze, biegowkach I nartach maski uzywam tylko przy wsiadaniu I wysiadaniu z wyciagu, natomiast grajac w siatkowke (zaczelismy w ten weekend) trzymam maske caly czas na nosie I ustach.... mimo,ze jestem zaszczepiony (maski sa obowiazkowe I nie ma wyjatkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Dalej Strona 21 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 To czemu inne miejsca sa zamkniete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 To czemu inne miejsca sa zamkniete? Można ale pod pewnymi warunkami (np. uczestnicy szkolenia) i niektórzy korzystają z tych furtek. Samego mnie kusi bo Cisowa jest blisko... tylko, że zrezygnowałem bo jednym z uzasadnień (pewnie niektórzy będą mówić, że bzdurnym - nie wchodzę w te dyskusje, nie jestem epidemiologiem) tego ograniczenia było, że w efekcie ludzi nie będą jeździć na dłuższe wyprawy na narty, korzystać z kwater, restauracji. Co prawda, ja nie muszę jechać daleko i na stoku jest orczyk, a nie gondolka wiec clue tego przepisu bym nie naruszył ale... jak pływam na falach i widzę, że pakuje się ktoś idąc moim "przykładem" to nie chce tego kogoś mieć na sumieniu i wychodzę. Tu też nie pojadę na stok, bo ktoś zobaczy, pojedzie z kwaterą, zarazi się = i będzie na moim koncie. Sumienie czyste. Właścicieli Cisowej mi szkoda bo poprzedni sezon mieli ciężki (to nie góry i o śnieg/warunki ciężko).ale to pieniądze. Moje podejście = nikogo nie zmuszam, nie namawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Na bezrybiu i rak rybą-Cisowa Nie taki znowuż rak, nachylenie stoku zdecydowanie wyższa liga niż Siglany czy Klepki, przejechać go czysto na krawędzi... Nowe narty pokazały moje niedostatki. BTW ani jednej ryski na ślizgach - kolejny plus dla Cisowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Końcowe nachylenie podobne do Ochodzitej w Koniakowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Ponieważ nie znam tego stoku, czy mógłbyś go porównać np. z Jurgowem czy Kotelnicą Białczańską ? Mam zamiar w przyszłym tygodniu wybrać się na 3-4 dni jak znajdę jeszcze 1-2 chętnych, bo samemu to trochę nudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Po co zostawać oszustem ? Dzisiaj (właściwie wczoraj) Lola w Szklarskiej - godzina 13-a. Hala Szrenicka - podejście na Szrenicę. Z jednej strony słońce, z drugiej księzyc a pod nogami skrzypi śnieg.Jakieś wojsko próbowało zjeżdżać szlakiem zimowym - poza tym ludzi brak. Przedwczoraj trasa nad Chatką Górzystów - zaraz po podejściu - czysta poezja. Spotkany jeden narciarz i pies. Piękny Wilczak Czechosłowacki. Ale Polak potrafi A tak zostałoby trochę kondycji i godności. PS: Jak wspomnę eldorado "przedsiębiorców" w całym 2020 i ceny w górach i nad morzem gdy nie można było wyjechać za granicę a w Polsce rezerwacja czegokolwiek była prawie niemożliwa to nie moge sie nadziwić jak mają czelność prosić mnie o jałmużnę w ramach tarczy numer któryśtam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 serio? To albo mi się tak strasznie na nim dłużyło, albo przyspieszyli. W Koninkach kiedyś miałam niezłą przygodę. Przywaliłam czerepem w lód / w kasku/ i pamięć mi się zresetowała. Złamałam też 2 żebra, ale o tym dowiedziałam się pare lat później. Nieźle, no to wspomnienia niezbyt dobre ... Byłem w zeszły piątek- było ekstra, ale teraz to byłoby ekstra nawet na oślej łączce pod nosalem P.S mój tata po 30-latach dowiedział się że miał kręgosłup złamany.... Ale na szczęście bez żadnych konsekwencji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Trudno tą traskę porównać do Białki czy Jurgowa, bo ma 300m przewyższenia, co na Podhalu nie jest spotykane Jest też ona w starym stylu, tzn. dużo bardziej zróżnicowana: wije się przez las, posiada garby, w przeciwieństwie do białczańskich wylizanych klepisk. Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. Mimo wszystko, chyba przyjadę zobaczyć. Bycie "oszustem" według opinii forumowego krętacza, jakoś mnie nie zniechęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. No właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Paradoksem jest też, że KPN, chyba już jednak w ramach "normalnych" możliwości prawnych jakie ma, zamknął nartostrady w Parku. Na Loli czy Hali nie powinno Cię być. To nie są szlaki turystyczne! Oczywiście patrząc na gruncie prawnym. Skoro już jestesmy przy temacie przepisów - bo jak widze ogarnąłeś te werteryzmy - to jak to właściwie jest ? Rozmiem, że na stokach nie wolno czyli Lola, Puchatek itd - nie wolno. Koło stoków już wolno choć to nie są szlaki piesze ale zarządzenie covidowe nic o tym nie mówi, najwyżej jakieś przepisy leśne czy parkowe ale tu najwyżej mandat a nie Sanepid w trybie administracyjnym. Szlak z Hali Szrenickiej na Szrenicę - ten prosto do góry od schroniska jest zimowym szlakiem pieszym tak, jak i szlaki na grani czy zjazd z grani do Schroniska pod Łabskim Szczytem więc wolno Szlaki biegowe w Jakuszycach nie są stokami więc wolno - choć oczywiście sa zamkniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 W sumie nie czytałem, Od roku tu niczego nie czytałem ... Wpadłem tu by się dowiedzieć dokad na narty w dobie korionawirusa ale sie dowiedziałem,że na partyjna operatywkę Po prostu uważam, że tłumaczenie policjantowi będac na stoku, że jest się na zebraniu partyjnym jest robieniem z siebie idioty. Jakoś nie wyobrażam sobie siebie w tej sytuacji. Ależ ja nigdy nie twierdziłem, że ortodoksyjnie przestrzegam przepisów. Po prostu nie lubię krętactwa i robienia z siebie idioty. To bardzo proste. Czasem przekraczam szybkość jako kierowca (i to zupełnie świadomie) ale nigdy nie mówię, że śpieszę się do chorej matki. Ci ciekawe - gdy na pytanie "Dokąd sie Pan tak śpieszy" odpowiedziałem "do nikad, lubie depnąć" - policjant uśmiał sie i kazał jechać. Nie, nie tu boli. Różnimy się tym, że ja po prostu nie lubię krętactwa, cwaniactwa, wciskania kitu i tego zachowania, przez które czasem sami nazywamy "polaczkowaniem". No widzisz, nie różnimy się, tez nie lubię krętactwa i cwaniactwa, czy też "polaczkowania", a widzę, że od razu mnie zdefiniowałeś. Gratuluję przenikliwości i przy okazji samozadowolenia. Bo jesteś lepszy. A dla mnie "lubienie depnąć" w miejscach niedozwolonych jest dokładnie właśnie tym cwaniactwem, bo kto mi co zrobi, skoro se lubię. "Lubię depnąć" i co mi zrobisz? A my byliśmy na nartach, z pełną świadomością potencjalnych konsekwencji, może Ci się nie podobać i tyle, ale nie rób z siebie lepszego. Zwrot "robienie idioty" jest taki piękny, bo stawia człowieka od razu w pozycji niżej, a przynajmniej tak się używającemu wydaje. Ile razy go slyszałem gdy ktoś bardziej kręcił tyłkiem przy tańcu, popijał wódkę piwem, nosił dwie różne skarpetki, a nawet zakładał kapelusz, gdy nikt inny go przecież nie nosi. Nie wiem, czy wyobrażasz sobie siebie w tych sytuacjach, ale jeżeli nie to nie znaczy, że ta inna osoba robi z siebie idiotę. Dyskusja w internecie teraz regularnie polega na pokazywaniu swojej lepszości i poniżaniu innych właśnie w takich zwrotach, a to robienie z siebie idioty, a to łykanie wszystkiego jak pelikan. Motyla noga, jak ktoś w ten sposób pokazuje swoją niezgodę, to znaczy, że nie chce dyskutować. A jak nie chce, to po cholerę zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No właśnie. Dla mnie tramwajowanie się to jest zwożenie się po płaskim i równym. Zabawa się zaczyna jak się robi niepłasko i nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dla mnie jest to sytuacja niezrozumiala (w sprawie "uzywania" stoku). jezeli przepisy maja na chronic, to foczenie czy chodzenie z buta w obrebie osrodkow jest jak najbardziej zdrowe I bezpieczne - bo niewielu jest takich, co to robia, dystans jest, Wiec aspekty zdrowotne nie powinny byc p.wskazaniem. natomiast dany osrodek moze miec klopoty, gdy cos sie stanie I nie bedzie mozna udzielic pomocy takiej jakw normalnych warunkach -weic moze sie znalezc prawnik, ktory moze poszarpac osrodek. BTW: w warunkach gdy osrodek jest zamkniety, powinno sie stosowac podobne zasady , jak w skialpinizmie: nigdy samemu, odpowiedni ekwipunek I inne rzeczy, ktore robimy, gdy wlazimy bez pomocy wyciagow... osobiscie na rowerze, biegowkach I nartach maski uzywam tylko przy wsiadaniu I wysiadaniu z wyciagu, natomiast grajac w siatkowke (zaczelismy w ten weekend) trzymam maske caly czas na nosie I ustach.... mimo,ze jestem zaszczepiony (maski sa obowiazkowe I nie ma wyjatkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Dalej Strona 21 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Friski Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Na bezrybiu i rak rybą-Cisowa Nie taki znowuż rak, nachylenie stoku zdecydowanie wyższa liga niż Siglany czy Klepki, przejechać go czysto na krawędzi... Nowe narty pokazały moje niedostatki. BTW ani jednej ryski na ślizgach - kolejny plus dla Cisowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Końcowe nachylenie podobne do Ochodzitej w Koniakowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Valdi55 Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Ponieważ nie znam tego stoku, czy mógłbyś go porównać np. z Jurgowem czy Kotelnicą Białczańską ? Mam zamiar w przyszłym tygodniu wybrać się na 3-4 dni jak znajdę jeszcze 1-2 chętnych, bo samemu to trochę nudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Po co zostawać oszustem ? Dzisiaj (właściwie wczoraj) Lola w Szklarskiej - godzina 13-a. Hala Szrenicka - podejście na Szrenicę. Z jednej strony słońce, z drugiej księzyc a pod nogami skrzypi śnieg.Jakieś wojsko próbowało zjeżdżać szlakiem zimowym - poza tym ludzi brak. Przedwczoraj trasa nad Chatką Górzystów - zaraz po podejściu - czysta poezja. Spotkany jeden narciarz i pies. Piękny Wilczak Czechosłowacki. Ale Polak potrafi A tak zostałoby trochę kondycji i godności. PS: Jak wspomnę eldorado "przedsiębiorców" w całym 2020 i ceny w górach i nad morzem gdy nie można było wyjechać za granicę a w Polsce rezerwacja czegokolwiek była prawie niemożliwa to nie moge sie nadziwić jak mają czelność prosić mnie o jałmużnę w ramach tarczy numer któryśtam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 serio? To albo mi się tak strasznie na nim dłużyło, albo przyspieszyli. W Koninkach kiedyś miałam niezłą przygodę. Przywaliłam czerepem w lód / w kasku/ i pamięć mi się zresetowała. Złamałam też 2 żebra, ale o tym dowiedziałam się pare lat później. Nieźle, no to wspomnienia niezbyt dobre ... Byłem w zeszły piątek- było ekstra, ale teraz to byłoby ekstra nawet na oślej łączce pod nosalem P.S mój tata po 30-latach dowiedział się że miał kręgosłup złamany.... Ale na szczęście bez żadnych konsekwencji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Trudno tą traskę porównać do Białki czy Jurgowa, bo ma 300m przewyższenia, co na Podhalu nie jest spotykane Jest też ona w starym stylu, tzn. dużo bardziej zróżnicowana: wije się przez las, posiada garby, w przeciwieństwie do białczańskich wylizanych klepisk. Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. Mimo wszystko, chyba przyjadę zobaczyć. Bycie "oszustem" według opinii forumowego krętacza, jakoś mnie nie zniechęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. No właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Paradoksem jest też, że KPN, chyba już jednak w ramach "normalnych" możliwości prawnych jakie ma, zamknął nartostrady w Parku. Na Loli czy Hali nie powinno Cię być. To nie są szlaki turystyczne! Oczywiście patrząc na gruncie prawnym. Skoro już jestesmy przy temacie przepisów - bo jak widze ogarnąłeś te werteryzmy - to jak to właściwie jest ? Rozmiem, że na stokach nie wolno czyli Lola, Puchatek itd - nie wolno. Koło stoków już wolno choć to nie są szlaki piesze ale zarządzenie covidowe nic o tym nie mówi, najwyżej jakieś przepisy leśne czy parkowe ale tu najwyżej mandat a nie Sanepid w trybie administracyjnym. Szlak z Hali Szrenickiej na Szrenicę - ten prosto do góry od schroniska jest zimowym szlakiem pieszym tak, jak i szlaki na grani czy zjazd z grani do Schroniska pod Łabskim Szczytem więc wolno Szlaki biegowe w Jakuszycach nie są stokami więc wolno - choć oczywiście sa zamkniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 W sumie nie czytałem, Od roku tu niczego nie czytałem ... Wpadłem tu by się dowiedzieć dokad na narty w dobie korionawirusa ale sie dowiedziałem,że na partyjna operatywkę Po prostu uważam, że tłumaczenie policjantowi będac na stoku, że jest się na zebraniu partyjnym jest robieniem z siebie idioty. Jakoś nie wyobrażam sobie siebie w tej sytuacji. Ależ ja nigdy nie twierdziłem, że ortodoksyjnie przestrzegam przepisów. Po prostu nie lubię krętactwa i robienia z siebie idioty. To bardzo proste. Czasem przekraczam szybkość jako kierowca (i to zupełnie świadomie) ale nigdy nie mówię, że śpieszę się do chorej matki. Ci ciekawe - gdy na pytanie "Dokąd sie Pan tak śpieszy" odpowiedziałem "do nikad, lubie depnąć" - policjant uśmiał sie i kazał jechać. Nie, nie tu boli. Różnimy się tym, że ja po prostu nie lubię krętactwa, cwaniactwa, wciskania kitu i tego zachowania, przez które czasem sami nazywamy "polaczkowaniem". No widzisz, nie różnimy się, tez nie lubię krętactwa i cwaniactwa, czy też "polaczkowania", a widzę, że od razu mnie zdefiniowałeś. Gratuluję przenikliwości i przy okazji samozadowolenia. Bo jesteś lepszy. A dla mnie "lubienie depnąć" w miejscach niedozwolonych jest dokładnie właśnie tym cwaniactwem, bo kto mi co zrobi, skoro se lubię. "Lubię depnąć" i co mi zrobisz? A my byliśmy na nartach, z pełną świadomością potencjalnych konsekwencji, może Ci się nie podobać i tyle, ale nie rób z siebie lepszego. Zwrot "robienie idioty" jest taki piękny, bo stawia człowieka od razu w pozycji niżej, a przynajmniej tak się używającemu wydaje. Ile razy go slyszałem gdy ktoś bardziej kręcił tyłkiem przy tańcu, popijał wódkę piwem, nosił dwie różne skarpetki, a nawet zakładał kapelusz, gdy nikt inny go przecież nie nosi. Nie wiem, czy wyobrażasz sobie siebie w tych sytuacjach, ale jeżeli nie to nie znaczy, że ta inna osoba robi z siebie idiotę. Dyskusja w internecie teraz regularnie polega na pokazywaniu swojej lepszości i poniżaniu innych właśnie w takich zwrotach, a to robienie z siebie idioty, a to łykanie wszystkiego jak pelikan. Motyla noga, jak ktoś w ten sposób pokazuje swoją niezgodę, to znaczy, że nie chce dyskutować. A jak nie chce, to po cholerę zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No właśnie. Dla mnie tramwajowanie się to jest zwożenie się po płaskim i równym. Zabawa się zaczyna jak się robi niepłasko i nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dla mnie jest to sytuacja niezrozumiala (w sprawie "uzywania" stoku). jezeli przepisy maja na chronic, to foczenie czy chodzenie z buta w obrebie osrodkow jest jak najbardziej zdrowe I bezpieczne - bo niewielu jest takich, co to robia, dystans jest, Wiec aspekty zdrowotne nie powinny byc p.wskazaniem. natomiast dany osrodek moze miec klopoty, gdy cos sie stanie I nie bedzie mozna udzielic pomocy takiej jakw normalnych warunkach -weic moze sie znalezc prawnik, ktory moze poszarpac osrodek. BTW: w warunkach gdy osrodek jest zamkniety, powinno sie stosowac podobne zasady , jak w skialpinizmie: nigdy samemu, odpowiedni ekwipunek I inne rzeczy, ktore robimy, gdy wlazimy bez pomocy wyciagow... osobiscie na rowerze, biegowkach I nartach maski uzywam tylko przy wsiadaniu I wysiadaniu z wyciagu, natomiast grajac w siatkowke (zaczelismy w ten weekend) trzymam maske caly czas na nosie I ustach.... mimo,ze jestem zaszczepiony (maski sa obowiazkowe I nie ma wyjatkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Dalej Strona 21 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
SkI-mAn Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Końcowe nachylenie podobne do Ochodzitej w Koniakowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valdi55 Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Ponieważ nie znam tego stoku, czy mógłbyś go porównać np. z Jurgowem czy Kotelnicą Białczańską ? Mam zamiar w przyszłym tygodniu wybrać się na 3-4 dni jak znajdę jeszcze 1-2 chętnych, bo samemu to trochę nudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Po co zostawać oszustem ? Dzisiaj (właściwie wczoraj) Lola w Szklarskiej - godzina 13-a. Hala Szrenicka - podejście na Szrenicę. Z jednej strony słońce, z drugiej księzyc a pod nogami skrzypi śnieg.Jakieś wojsko próbowało zjeżdżać szlakiem zimowym - poza tym ludzi brak. Przedwczoraj trasa nad Chatką Górzystów - zaraz po podejściu - czysta poezja. Spotkany jeden narciarz i pies. Piękny Wilczak Czechosłowacki. Ale Polak potrafi A tak zostałoby trochę kondycji i godności. PS: Jak wspomnę eldorado "przedsiębiorców" w całym 2020 i ceny w górach i nad morzem gdy nie można było wyjechać za granicę a w Polsce rezerwacja czegokolwiek była prawie niemożliwa to nie moge sie nadziwić jak mają czelność prosić mnie o jałmużnę w ramach tarczy numer któryśtam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 serio? To albo mi się tak strasznie na nim dłużyło, albo przyspieszyli. W Koninkach kiedyś miałam niezłą przygodę. Przywaliłam czerepem w lód / w kasku/ i pamięć mi się zresetowała. Złamałam też 2 żebra, ale o tym dowiedziałam się pare lat później. Nieźle, no to wspomnienia niezbyt dobre ... Byłem w zeszły piątek- było ekstra, ale teraz to byłoby ekstra nawet na oślej łączce pod nosalem P.S mój tata po 30-latach dowiedział się że miał kręgosłup złamany.... Ale na szczęście bez żadnych konsekwencji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Trudno tą traskę porównać do Białki czy Jurgowa, bo ma 300m przewyższenia, co na Podhalu nie jest spotykane Jest też ona w starym stylu, tzn. dużo bardziej zróżnicowana: wije się przez las, posiada garby, w przeciwieństwie do białczańskich wylizanych klepisk. Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. Mimo wszystko, chyba przyjadę zobaczyć. Bycie "oszustem" według opinii forumowego krętacza, jakoś mnie nie zniechęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. No właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Paradoksem jest też, że KPN, chyba już jednak w ramach "normalnych" możliwości prawnych jakie ma, zamknął nartostrady w Parku. Na Loli czy Hali nie powinno Cię być. To nie są szlaki turystyczne! Oczywiście patrząc na gruncie prawnym. Skoro już jestesmy przy temacie przepisów - bo jak widze ogarnąłeś te werteryzmy - to jak to właściwie jest ? Rozmiem, że na stokach nie wolno czyli Lola, Puchatek itd - nie wolno. Koło stoków już wolno choć to nie są szlaki piesze ale zarządzenie covidowe nic o tym nie mówi, najwyżej jakieś przepisy leśne czy parkowe ale tu najwyżej mandat a nie Sanepid w trybie administracyjnym. Szlak z Hali Szrenickiej na Szrenicę - ten prosto do góry od schroniska jest zimowym szlakiem pieszym tak, jak i szlaki na grani czy zjazd z grani do Schroniska pod Łabskim Szczytem więc wolno Szlaki biegowe w Jakuszycach nie są stokami więc wolno - choć oczywiście sa zamkniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 W sumie nie czytałem, Od roku tu niczego nie czytałem ... Wpadłem tu by się dowiedzieć dokad na narty w dobie korionawirusa ale sie dowiedziałem,że na partyjna operatywkę Po prostu uważam, że tłumaczenie policjantowi będac na stoku, że jest się na zebraniu partyjnym jest robieniem z siebie idioty. Jakoś nie wyobrażam sobie siebie w tej sytuacji. Ależ ja nigdy nie twierdziłem, że ortodoksyjnie przestrzegam przepisów. Po prostu nie lubię krętactwa i robienia z siebie idioty. To bardzo proste. Czasem przekraczam szybkość jako kierowca (i to zupełnie świadomie) ale nigdy nie mówię, że śpieszę się do chorej matki. Ci ciekawe - gdy na pytanie "Dokąd sie Pan tak śpieszy" odpowiedziałem "do nikad, lubie depnąć" - policjant uśmiał sie i kazał jechać. Nie, nie tu boli. Różnimy się tym, że ja po prostu nie lubię krętactwa, cwaniactwa, wciskania kitu i tego zachowania, przez które czasem sami nazywamy "polaczkowaniem". No widzisz, nie różnimy się, tez nie lubię krętactwa i cwaniactwa, czy też "polaczkowania", a widzę, że od razu mnie zdefiniowałeś. Gratuluję przenikliwości i przy okazji samozadowolenia. Bo jesteś lepszy. A dla mnie "lubienie depnąć" w miejscach niedozwolonych jest dokładnie właśnie tym cwaniactwem, bo kto mi co zrobi, skoro se lubię. "Lubię depnąć" i co mi zrobisz? A my byliśmy na nartach, z pełną świadomością potencjalnych konsekwencji, może Ci się nie podobać i tyle, ale nie rób z siebie lepszego. Zwrot "robienie idioty" jest taki piękny, bo stawia człowieka od razu w pozycji niżej, a przynajmniej tak się używającemu wydaje. Ile razy go slyszałem gdy ktoś bardziej kręcił tyłkiem przy tańcu, popijał wódkę piwem, nosił dwie różne skarpetki, a nawet zakładał kapelusz, gdy nikt inny go przecież nie nosi. Nie wiem, czy wyobrażasz sobie siebie w tych sytuacjach, ale jeżeli nie to nie znaczy, że ta inna osoba robi z siebie idiotę. Dyskusja w internecie teraz regularnie polega na pokazywaniu swojej lepszości i poniżaniu innych właśnie w takich zwrotach, a to robienie z siebie idioty, a to łykanie wszystkiego jak pelikan. Motyla noga, jak ktoś w ten sposób pokazuje swoją niezgodę, to znaczy, że nie chce dyskutować. A jak nie chce, to po cholerę zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No właśnie. Dla mnie tramwajowanie się to jest zwożenie się po płaskim i równym. Zabawa się zaczyna jak się robi niepłasko i nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dla mnie jest to sytuacja niezrozumiala (w sprawie "uzywania" stoku). jezeli przepisy maja na chronic, to foczenie czy chodzenie z buta w obrebie osrodkow jest jak najbardziej zdrowe I bezpieczne - bo niewielu jest takich, co to robia, dystans jest, Wiec aspekty zdrowotne nie powinny byc p.wskazaniem. natomiast dany osrodek moze miec klopoty, gdy cos sie stanie I nie bedzie mozna udzielic pomocy takiej jakw normalnych warunkach -weic moze sie znalezc prawnik, ktory moze poszarpac osrodek. BTW: w warunkach gdy osrodek jest zamkniety, powinno sie stosowac podobne zasady , jak w skialpinizmie: nigdy samemu, odpowiedni ekwipunek I inne rzeczy, ktore robimy, gdy wlazimy bez pomocy wyciagow... osobiscie na rowerze, biegowkach I nartach maski uzywam tylko przy wsiadaniu I wysiadaniu z wyciagu, natomiast grajac w siatkowke (zaczelismy w ten weekend) trzymam maske caly czas na nosie I ustach.... mimo,ze jestem zaszczepiony (maski sa obowiazkowe I nie ma wyjatkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Dalej Strona 21 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dzisiaj po podpisaniu deklaracji o przystąpieniu do partii Strajk Przedsiębiorców pohasaliśmy z kumplem w Koninkach. Całkiem sporo ludzi na wieczornej jeździe. Po co zostawać oszustem ? Dzisiaj (właściwie wczoraj) Lola w Szklarskiej - godzina 13-a. Hala Szrenicka - podejście na Szrenicę. Z jednej strony słońce, z drugiej księzyc a pod nogami skrzypi śnieg.Jakieś wojsko próbowało zjeżdżać szlakiem zimowym - poza tym ludzi brak. Przedwczoraj trasa nad Chatką Górzystów - zaraz po podejściu - czysta poezja. Spotkany jeden narciarz i pies. Piękny Wilczak Czechosłowacki. Ale Polak potrafi A tak zostałoby trochę kondycji i godności. PS: Jak wspomnę eldorado "przedsiębiorców" w całym 2020 i ceny w górach i nad morzem gdy nie można było wyjechać za granicę a w Polsce rezerwacja czegokolwiek była prawie niemożliwa to nie moge sie nadziwić jak mają czelność prosić mnie o jałmużnę w ramach tarczy numer któryśtam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 serio? To albo mi się tak strasznie na nim dłużyło, albo przyspieszyli. W Koninkach kiedyś miałam niezłą przygodę. Przywaliłam czerepem w lód / w kasku/ i pamięć mi się zresetowała. Złamałam też 2 żebra, ale o tym dowiedziałam się pare lat później. Nieźle, no to wspomnienia niezbyt dobre ... Byłem w zeszły piątek- było ekstra, ale teraz to byłoby ekstra nawet na oślej łączce pod nosalem P.S mój tata po 30-latach dowiedział się że miał kręgosłup złamany.... Ale na szczęście bez żadnych konsekwencji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Trudno tą traskę porównać do Białki czy Jurgowa, bo ma 300m przewyższenia, co na Podhalu nie jest spotykane Jest też ona w starym stylu, tzn. dużo bardziej zróżnicowana: wije się przez las, posiada garby, w przeciwieństwie do białczańskich wylizanych klepisk. Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. Mimo wszystko, chyba przyjadę zobaczyć. Bycie "oszustem" według opinii forumowego krętacza, jakoś mnie nie zniechęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. No właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Paradoksem jest też, że KPN, chyba już jednak w ramach "normalnych" możliwości prawnych jakie ma, zamknął nartostrady w Parku. Na Loli czy Hali nie powinno Cię być. To nie są szlaki turystyczne! Oczywiście patrząc na gruncie prawnym. Skoro już jestesmy przy temacie przepisów - bo jak widze ogarnąłeś te werteryzmy - to jak to właściwie jest ? Rozmiem, że na stokach nie wolno czyli Lola, Puchatek itd - nie wolno. Koło stoków już wolno choć to nie są szlaki piesze ale zarządzenie covidowe nic o tym nie mówi, najwyżej jakieś przepisy leśne czy parkowe ale tu najwyżej mandat a nie Sanepid w trybie administracyjnym. Szlak z Hali Szrenickiej na Szrenicę - ten prosto do góry od schroniska jest zimowym szlakiem pieszym tak, jak i szlaki na grani czy zjazd z grani do Schroniska pod Łabskim Szczytem więc wolno Szlaki biegowe w Jakuszycach nie są stokami więc wolno - choć oczywiście sa zamkniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 W sumie nie czytałem, Od roku tu niczego nie czytałem ... Wpadłem tu by się dowiedzieć dokad na narty w dobie korionawirusa ale sie dowiedziałem,że na partyjna operatywkę Po prostu uważam, że tłumaczenie policjantowi będac na stoku, że jest się na zebraniu partyjnym jest robieniem z siebie idioty. Jakoś nie wyobrażam sobie siebie w tej sytuacji. Ależ ja nigdy nie twierdziłem, że ortodoksyjnie przestrzegam przepisów. Po prostu nie lubię krętactwa i robienia z siebie idioty. To bardzo proste. Czasem przekraczam szybkość jako kierowca (i to zupełnie świadomie) ale nigdy nie mówię, że śpieszę się do chorej matki. Ci ciekawe - gdy na pytanie "Dokąd sie Pan tak śpieszy" odpowiedziałem "do nikad, lubie depnąć" - policjant uśmiał sie i kazał jechać. Nie, nie tu boli. Różnimy się tym, że ja po prostu nie lubię krętactwa, cwaniactwa, wciskania kitu i tego zachowania, przez które czasem sami nazywamy "polaczkowaniem". No widzisz, nie różnimy się, tez nie lubię krętactwa i cwaniactwa, czy też "polaczkowania", a widzę, że od razu mnie zdefiniowałeś. Gratuluję przenikliwości i przy okazji samozadowolenia. Bo jesteś lepszy. A dla mnie "lubienie depnąć" w miejscach niedozwolonych jest dokładnie właśnie tym cwaniactwem, bo kto mi co zrobi, skoro se lubię. "Lubię depnąć" i co mi zrobisz? A my byliśmy na nartach, z pełną świadomością potencjalnych konsekwencji, może Ci się nie podobać i tyle, ale nie rób z siebie lepszego. Zwrot "robienie idioty" jest taki piękny, bo stawia człowieka od razu w pozycji niżej, a przynajmniej tak się używającemu wydaje. Ile razy go slyszałem gdy ktoś bardziej kręcił tyłkiem przy tańcu, popijał wódkę piwem, nosił dwie różne skarpetki, a nawet zakładał kapelusz, gdy nikt inny go przecież nie nosi. Nie wiem, czy wyobrażasz sobie siebie w tych sytuacjach, ale jeżeli nie to nie znaczy, że ta inna osoba robi z siebie idiotę. Dyskusja w internecie teraz regularnie polega na pokazywaniu swojej lepszości i poniżaniu innych właśnie w takich zwrotach, a to robienie z siebie idioty, a to łykanie wszystkiego jak pelikan. Motyla noga, jak ktoś w ten sposób pokazuje swoją niezgodę, to znaczy, że nie chce dyskutować. A jak nie chce, to po cholerę zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No właśnie. Dla mnie tramwajowanie się to jest zwożenie się po płaskim i równym. Zabawa się zaczyna jak się robi niepłasko i nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dla mnie jest to sytuacja niezrozumiala (w sprawie "uzywania" stoku). jezeli przepisy maja na chronic, to foczenie czy chodzenie z buta w obrebie osrodkow jest jak najbardziej zdrowe I bezpieczne - bo niewielu jest takich, co to robia, dystans jest, Wiec aspekty zdrowotne nie powinny byc p.wskazaniem. natomiast dany osrodek moze miec klopoty, gdy cos sie stanie I nie bedzie mozna udzielic pomocy takiej jakw normalnych warunkach -weic moze sie znalezc prawnik, ktory moze poszarpac osrodek. BTW: w warunkach gdy osrodek jest zamkniety, powinno sie stosowac podobne zasady , jak w skialpinizmie: nigdy samemu, odpowiedni ekwipunek I inne rzeczy, ktore robimy, gdy wlazimy bez pomocy wyciagow... osobiscie na rowerze, biegowkach I nartach maski uzywam tylko przy wsiadaniu I wysiadaniu z wyciagu, natomiast grajac w siatkowke (zaczelismy w ten weekend) trzymam maske caly czas na nosie I ustach.... mimo,ze jestem zaszczepiony (maski sa obowiazkowe I nie ma wyjatkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Dalej Strona 21 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
tyrpoos_ski Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 serio? To albo mi się tak strasznie na nim dłużyło, albo przyspieszyli. W Koninkach kiedyś miałam niezłą przygodę. Przywaliłam czerepem w lód / w kasku/ i pamięć mi się zresetowała. Złamałam też 2 żebra, ale o tym dowiedziałam się pare lat później. Nieźle, no to wspomnienia niezbyt dobre ... Byłem w zeszły piątek- było ekstra, ale teraz to byłoby ekstra nawet na oślej łączce pod nosalem P.S mój tata po 30-latach dowiedział się że miał kręgosłup złamany.... Ale na szczęście bez żadnych konsekwencji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Trudno tą traskę porównać do Białki czy Jurgowa, bo ma 300m przewyższenia, co na Podhalu nie jest spotykane Jest też ona w starym stylu, tzn. dużo bardziej zróżnicowana: wije się przez las, posiada garby, w przeciwieństwie do białczańskich wylizanych klepisk. Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. Mimo wszystko, chyba przyjadę zobaczyć. Bycie "oszustem" według opinii forumowego krętacza, jakoś mnie nie zniechęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. No właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Paradoksem jest też, że KPN, chyba już jednak w ramach "normalnych" możliwości prawnych jakie ma, zamknął nartostrady w Parku. Na Loli czy Hali nie powinno Cię być. To nie są szlaki turystyczne! Oczywiście patrząc na gruncie prawnym. Skoro już jestesmy przy temacie przepisów - bo jak widze ogarnąłeś te werteryzmy - to jak to właściwie jest ? Rozmiem, że na stokach nie wolno czyli Lola, Puchatek itd - nie wolno. Koło stoków już wolno choć to nie są szlaki piesze ale zarządzenie covidowe nic o tym nie mówi, najwyżej jakieś przepisy leśne czy parkowe ale tu najwyżej mandat a nie Sanepid w trybie administracyjnym. Szlak z Hali Szrenickiej na Szrenicę - ten prosto do góry od schroniska jest zimowym szlakiem pieszym tak, jak i szlaki na grani czy zjazd z grani do Schroniska pod Łabskim Szczytem więc wolno Szlaki biegowe w Jakuszycach nie są stokami więc wolno - choć oczywiście sa zamkniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 W sumie nie czytałem, Od roku tu niczego nie czytałem ... Wpadłem tu by się dowiedzieć dokad na narty w dobie korionawirusa ale sie dowiedziałem,że na partyjna operatywkę Po prostu uważam, że tłumaczenie policjantowi będac na stoku, że jest się na zebraniu partyjnym jest robieniem z siebie idioty. Jakoś nie wyobrażam sobie siebie w tej sytuacji. Ależ ja nigdy nie twierdziłem, że ortodoksyjnie przestrzegam przepisów. Po prostu nie lubię krętactwa i robienia z siebie idioty. To bardzo proste. Czasem przekraczam szybkość jako kierowca (i to zupełnie świadomie) ale nigdy nie mówię, że śpieszę się do chorej matki. Ci ciekawe - gdy na pytanie "Dokąd sie Pan tak śpieszy" odpowiedziałem "do nikad, lubie depnąć" - policjant uśmiał sie i kazał jechać. Nie, nie tu boli. Różnimy się tym, że ja po prostu nie lubię krętactwa, cwaniactwa, wciskania kitu i tego zachowania, przez które czasem sami nazywamy "polaczkowaniem". No widzisz, nie różnimy się, tez nie lubię krętactwa i cwaniactwa, czy też "polaczkowania", a widzę, że od razu mnie zdefiniowałeś. Gratuluję przenikliwości i przy okazji samozadowolenia. Bo jesteś lepszy. A dla mnie "lubienie depnąć" w miejscach niedozwolonych jest dokładnie właśnie tym cwaniactwem, bo kto mi co zrobi, skoro se lubię. "Lubię depnąć" i co mi zrobisz? A my byliśmy na nartach, z pełną świadomością potencjalnych konsekwencji, może Ci się nie podobać i tyle, ale nie rób z siebie lepszego. Zwrot "robienie idioty" jest taki piękny, bo stawia człowieka od razu w pozycji niżej, a przynajmniej tak się używającemu wydaje. Ile razy go slyszałem gdy ktoś bardziej kręcił tyłkiem przy tańcu, popijał wódkę piwem, nosił dwie różne skarpetki, a nawet zakładał kapelusz, gdy nikt inny go przecież nie nosi. Nie wiem, czy wyobrażasz sobie siebie w tych sytuacjach, ale jeżeli nie to nie znaczy, że ta inna osoba robi z siebie idiotę. Dyskusja w internecie teraz regularnie polega na pokazywaniu swojej lepszości i poniżaniu innych właśnie w takich zwrotach, a to robienie z siebie idioty, a to łykanie wszystkiego jak pelikan. Motyla noga, jak ktoś w ten sposób pokazuje swoją niezgodę, to znaczy, że nie chce dyskutować. A jak nie chce, to po cholerę zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No właśnie. Dla mnie tramwajowanie się to jest zwożenie się po płaskim i równym. Zabawa się zaczyna jak się robi niepłasko i nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dla mnie jest to sytuacja niezrozumiala (w sprawie "uzywania" stoku). jezeli przepisy maja na chronic, to foczenie czy chodzenie z buta w obrebie osrodkow jest jak najbardziej zdrowe I bezpieczne - bo niewielu jest takich, co to robia, dystans jest, Wiec aspekty zdrowotne nie powinny byc p.wskazaniem. natomiast dany osrodek moze miec klopoty, gdy cos sie stanie I nie bedzie mozna udzielic pomocy takiej jakw normalnych warunkach -weic moze sie znalezc prawnik, ktory moze poszarpac osrodek. BTW: w warunkach gdy osrodek jest zamkniety, powinno sie stosowac podobne zasady , jak w skialpinizmie: nigdy samemu, odpowiedni ekwipunek I inne rzeczy, ktore robimy, gdy wlazimy bez pomocy wyciagow... osobiscie na rowerze, biegowkach I nartach maski uzywam tylko przy wsiadaniu I wysiadaniu z wyciagu, natomiast grajac w siatkowke (zaczelismy w ten weekend) trzymam maske caly czas na nosie I ustach.... mimo,ze jestem zaszczepiony (maski sa obowiazkowe I nie ma wyjatkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Dalej Strona 21 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Trudno tą traskę porównać do Białki czy Jurgowa, bo ma 300m przewyższenia, co na Podhalu nie jest spotykane Jest też ona w starym stylu, tzn. dużo bardziej zróżnicowana: wije się przez las, posiada garby, w przeciwieństwie do białczańskich wylizanych klepisk. Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. Mimo wszystko, chyba przyjadę zobaczyć. Bycie "oszustem" według opinii forumowego krętacza, jakoś mnie nie zniechęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Przewyższenie całkiem porządne. Szkoda jednak, że nie lotnisko. Trasy w starym stylu nadają się tylko do rekreacyjnego zwożenia. W innym przypadku możesz kogoś zabić na pierwszym takim garbie. No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. No właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Paradoksem jest też, że KPN, chyba już jednak w ramach "normalnych" możliwości prawnych jakie ma, zamknął nartostrady w Parku. Na Loli czy Hali nie powinno Cię być. To nie są szlaki turystyczne! Oczywiście patrząc na gruncie prawnym. Skoro już jestesmy przy temacie przepisów - bo jak widze ogarnąłeś te werteryzmy - to jak to właściwie jest ? Rozmiem, że na stokach nie wolno czyli Lola, Puchatek itd - nie wolno. Koło stoków już wolno choć to nie są szlaki piesze ale zarządzenie covidowe nic o tym nie mówi, najwyżej jakieś przepisy leśne czy parkowe ale tu najwyżej mandat a nie Sanepid w trybie administracyjnym. Szlak z Hali Szrenickiej na Szrenicę - ten prosto do góry od schroniska jest zimowym szlakiem pieszym tak, jak i szlaki na grani czy zjazd z grani do Schroniska pod Łabskim Szczytem więc wolno Szlaki biegowe w Jakuszycach nie są stokami więc wolno - choć oczywiście sa zamkniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 W sumie nie czytałem, Od roku tu niczego nie czytałem ... Wpadłem tu by się dowiedzieć dokad na narty w dobie korionawirusa ale sie dowiedziałem,że na partyjna operatywkę Po prostu uważam, że tłumaczenie policjantowi będac na stoku, że jest się na zebraniu partyjnym jest robieniem z siebie idioty. Jakoś nie wyobrażam sobie siebie w tej sytuacji. Ależ ja nigdy nie twierdziłem, że ortodoksyjnie przestrzegam przepisów. Po prostu nie lubię krętactwa i robienia z siebie idioty. To bardzo proste. Czasem przekraczam szybkość jako kierowca (i to zupełnie świadomie) ale nigdy nie mówię, że śpieszę się do chorej matki. Ci ciekawe - gdy na pytanie "Dokąd sie Pan tak śpieszy" odpowiedziałem "do nikad, lubie depnąć" - policjant uśmiał sie i kazał jechać. Nie, nie tu boli. Różnimy się tym, że ja po prostu nie lubię krętactwa, cwaniactwa, wciskania kitu i tego zachowania, przez które czasem sami nazywamy "polaczkowaniem". No widzisz, nie różnimy się, tez nie lubię krętactwa i cwaniactwa, czy też "polaczkowania", a widzę, że od razu mnie zdefiniowałeś. Gratuluję przenikliwości i przy okazji samozadowolenia. Bo jesteś lepszy. A dla mnie "lubienie depnąć" w miejscach niedozwolonych jest dokładnie właśnie tym cwaniactwem, bo kto mi co zrobi, skoro se lubię. "Lubię depnąć" i co mi zrobisz? A my byliśmy na nartach, z pełną świadomością potencjalnych konsekwencji, może Ci się nie podobać i tyle, ale nie rób z siebie lepszego. Zwrot "robienie idioty" jest taki piękny, bo stawia człowieka od razu w pozycji niżej, a przynajmniej tak się używającemu wydaje. Ile razy go slyszałem gdy ktoś bardziej kręcił tyłkiem przy tańcu, popijał wódkę piwem, nosił dwie różne skarpetki, a nawet zakładał kapelusz, gdy nikt inny go przecież nie nosi. Nie wiem, czy wyobrażasz sobie siebie w tych sytuacjach, ale jeżeli nie to nie znaczy, że ta inna osoba robi z siebie idiotę. Dyskusja w internecie teraz regularnie polega na pokazywaniu swojej lepszości i poniżaniu innych właśnie w takich zwrotach, a to robienie z siebie idioty, a to łykanie wszystkiego jak pelikan. Motyla noga, jak ktoś w ten sposób pokazuje swoją niezgodę, to znaczy, że nie chce dyskutować. A jak nie chce, to po cholerę zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No właśnie. Dla mnie tramwajowanie się to jest zwożenie się po płaskim i równym. Zabawa się zaczyna jak się robi niepłasko i nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dla mnie jest to sytuacja niezrozumiala (w sprawie "uzywania" stoku). jezeli przepisy maja na chronic, to foczenie czy chodzenie z buta w obrebie osrodkow jest jak najbardziej zdrowe I bezpieczne - bo niewielu jest takich, co to robia, dystans jest, Wiec aspekty zdrowotne nie powinny byc p.wskazaniem. natomiast dany osrodek moze miec klopoty, gdy cos sie stanie I nie bedzie mozna udzielic pomocy takiej jakw normalnych warunkach -weic moze sie znalezc prawnik, ktory moze poszarpac osrodek. BTW: w warunkach gdy osrodek jest zamkniety, powinno sie stosowac podobne zasady , jak w skialpinizmie: nigdy samemu, odpowiedni ekwipunek I inne rzeczy, ktore robimy, gdy wlazimy bez pomocy wyciagow... osobiscie na rowerze, biegowkach I nartach maski uzywam tylko przy wsiadaniu I wysiadaniu z wyciagu, natomiast grajac w siatkowke (zaczelismy w ten weekend) trzymam maske caly czas na nosie I ustach.... mimo,ze jestem zaszczepiony (maski sa obowiazkowe I nie ma wyjatkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Dalej Strona 21 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No bo na garbie to trzeba śmigiem A nie krawędzią. No właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Paradoksem jest też, że KPN, chyba już jednak w ramach "normalnych" możliwości prawnych jakie ma, zamknął nartostrady w Parku. Na Loli czy Hali nie powinno Cię być. To nie są szlaki turystyczne! Oczywiście patrząc na gruncie prawnym. Skoro już jestesmy przy temacie przepisów - bo jak widze ogarnąłeś te werteryzmy - to jak to właściwie jest ? Rozmiem, że na stokach nie wolno czyli Lola, Puchatek itd - nie wolno. Koło stoków już wolno choć to nie są szlaki piesze ale zarządzenie covidowe nic o tym nie mówi, najwyżej jakieś przepisy leśne czy parkowe ale tu najwyżej mandat a nie Sanepid w trybie administracyjnym. Szlak z Hali Szrenickiej na Szrenicę - ten prosto do góry od schroniska jest zimowym szlakiem pieszym tak, jak i szlaki na grani czy zjazd z grani do Schroniska pod Łabskim Szczytem więc wolno Szlaki biegowe w Jakuszycach nie są stokami więc wolno - choć oczywiście sa zamkniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 W sumie nie czytałem, Od roku tu niczego nie czytałem ... Wpadłem tu by się dowiedzieć dokad na narty w dobie korionawirusa ale sie dowiedziałem,że na partyjna operatywkę Po prostu uważam, że tłumaczenie policjantowi będac na stoku, że jest się na zebraniu partyjnym jest robieniem z siebie idioty. Jakoś nie wyobrażam sobie siebie w tej sytuacji. Ależ ja nigdy nie twierdziłem, że ortodoksyjnie przestrzegam przepisów. Po prostu nie lubię krętactwa i robienia z siebie idioty. To bardzo proste. Czasem przekraczam szybkość jako kierowca (i to zupełnie świadomie) ale nigdy nie mówię, że śpieszę się do chorej matki. Ci ciekawe - gdy na pytanie "Dokąd sie Pan tak śpieszy" odpowiedziałem "do nikad, lubie depnąć" - policjant uśmiał sie i kazał jechać. Nie, nie tu boli. Różnimy się tym, że ja po prostu nie lubię krętactwa, cwaniactwa, wciskania kitu i tego zachowania, przez które czasem sami nazywamy "polaczkowaniem". No widzisz, nie różnimy się, tez nie lubię krętactwa i cwaniactwa, czy też "polaczkowania", a widzę, że od razu mnie zdefiniowałeś. Gratuluję przenikliwości i przy okazji samozadowolenia. Bo jesteś lepszy. A dla mnie "lubienie depnąć" w miejscach niedozwolonych jest dokładnie właśnie tym cwaniactwem, bo kto mi co zrobi, skoro se lubię. "Lubię depnąć" i co mi zrobisz? A my byliśmy na nartach, z pełną świadomością potencjalnych konsekwencji, może Ci się nie podobać i tyle, ale nie rób z siebie lepszego. Zwrot "robienie idioty" jest taki piękny, bo stawia człowieka od razu w pozycji niżej, a przynajmniej tak się używającemu wydaje. Ile razy go slyszałem gdy ktoś bardziej kręcił tyłkiem przy tańcu, popijał wódkę piwem, nosił dwie różne skarpetki, a nawet zakładał kapelusz, gdy nikt inny go przecież nie nosi. Nie wiem, czy wyobrażasz sobie siebie w tych sytuacjach, ale jeżeli nie to nie znaczy, że ta inna osoba robi z siebie idiotę. Dyskusja w internecie teraz regularnie polega na pokazywaniu swojej lepszości i poniżaniu innych właśnie w takich zwrotach, a to robienie z siebie idioty, a to łykanie wszystkiego jak pelikan. Motyla noga, jak ktoś w ten sposób pokazuje swoją niezgodę, to znaczy, że nie chce dyskutować. A jak nie chce, to po cholerę zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No właśnie. Dla mnie tramwajowanie się to jest zwożenie się po płaskim i równym. Zabawa się zaczyna jak się robi niepłasko i nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dla mnie jest to sytuacja niezrozumiala (w sprawie "uzywania" stoku). jezeli przepisy maja na chronic, to foczenie czy chodzenie z buta w obrebie osrodkow jest jak najbardziej zdrowe I bezpieczne - bo niewielu jest takich, co to robia, dystans jest, Wiec aspekty zdrowotne nie powinny byc p.wskazaniem. natomiast dany osrodek moze miec klopoty, gdy cos sie stanie I nie bedzie mozna udzielic pomocy takiej jakw normalnych warunkach -weic moze sie znalezc prawnik, ktory moze poszarpac osrodek. BTW: w warunkach gdy osrodek jest zamkniety, powinno sie stosowac podobne zasady , jak w skialpinizmie: nigdy samemu, odpowiedni ekwipunek I inne rzeczy, ktore robimy, gdy wlazimy bez pomocy wyciagow... osobiscie na rowerze, biegowkach I nartach maski uzywam tylko przy wsiadaniu I wysiadaniu z wyciagu, natomiast grajac w siatkowke (zaczelismy w ten weekend) trzymam maske caly czas na nosie I ustach.... mimo,ze jestem zaszczepiony (maski sa obowiazkowe I nie ma wyjatkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Dalej Strona 21 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa
wkg Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Paradoksem jest też, że KPN, chyba już jednak w ramach "normalnych" możliwości prawnych jakie ma, zamknął nartostrady w Parku. Na Loli czy Hali nie powinno Cię być. To nie są szlaki turystyczne! Oczywiście patrząc na gruncie prawnym. Skoro już jestesmy przy temacie przepisów - bo jak widze ogarnąłeś te werteryzmy - to jak to właściwie jest ? Rozmiem, że na stokach nie wolno czyli Lola, Puchatek itd - nie wolno. Koło stoków już wolno choć to nie są szlaki piesze ale zarządzenie covidowe nic o tym nie mówi, najwyżej jakieś przepisy leśne czy parkowe ale tu najwyżej mandat a nie Sanepid w trybie administracyjnym. Szlak z Hali Szrenickiej na Szrenicę - ten prosto do góry od schroniska jest zimowym szlakiem pieszym tak, jak i szlaki na grani czy zjazd z grani do Schroniska pod Łabskim Szczytem więc wolno Szlaki biegowe w Jakuszycach nie są stokami więc wolno - choć oczywiście sa zamkniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 W sumie nie czytałem, Od roku tu niczego nie czytałem ... Wpadłem tu by się dowiedzieć dokad na narty w dobie korionawirusa ale sie dowiedziałem,że na partyjna operatywkę Po prostu uważam, że tłumaczenie policjantowi będac na stoku, że jest się na zebraniu partyjnym jest robieniem z siebie idioty. Jakoś nie wyobrażam sobie siebie w tej sytuacji. Ależ ja nigdy nie twierdziłem, że ortodoksyjnie przestrzegam przepisów. Po prostu nie lubię krętactwa i robienia z siebie idioty. To bardzo proste. Czasem przekraczam szybkość jako kierowca (i to zupełnie świadomie) ale nigdy nie mówię, że śpieszę się do chorej matki. Ci ciekawe - gdy na pytanie "Dokąd sie Pan tak śpieszy" odpowiedziałem "do nikad, lubie depnąć" - policjant uśmiał sie i kazał jechać. Nie, nie tu boli. Różnimy się tym, że ja po prostu nie lubię krętactwa, cwaniactwa, wciskania kitu i tego zachowania, przez które czasem sami nazywamy "polaczkowaniem". No widzisz, nie różnimy się, tez nie lubię krętactwa i cwaniactwa, czy też "polaczkowania", a widzę, że od razu mnie zdefiniowałeś. Gratuluję przenikliwości i przy okazji samozadowolenia. Bo jesteś lepszy. A dla mnie "lubienie depnąć" w miejscach niedozwolonych jest dokładnie właśnie tym cwaniactwem, bo kto mi co zrobi, skoro se lubię. "Lubię depnąć" i co mi zrobisz? A my byliśmy na nartach, z pełną świadomością potencjalnych konsekwencji, może Ci się nie podobać i tyle, ale nie rób z siebie lepszego. Zwrot "robienie idioty" jest taki piękny, bo stawia człowieka od razu w pozycji niżej, a przynajmniej tak się używającemu wydaje. Ile razy go slyszałem gdy ktoś bardziej kręcił tyłkiem przy tańcu, popijał wódkę piwem, nosił dwie różne skarpetki, a nawet zakładał kapelusz, gdy nikt inny go przecież nie nosi. Nie wiem, czy wyobrażasz sobie siebie w tych sytuacjach, ale jeżeli nie to nie znaczy, że ta inna osoba robi z siebie idiotę. Dyskusja w internecie teraz regularnie polega na pokazywaniu swojej lepszości i poniżaniu innych właśnie w takich zwrotach, a to robienie z siebie idioty, a to łykanie wszystkiego jak pelikan. Motyla noga, jak ktoś w ten sposób pokazuje swoją niezgodę, to znaczy, że nie chce dyskutować. A jak nie chce, to po cholerę zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No właśnie. Dla mnie tramwajowanie się to jest zwożenie się po płaskim i równym. Zabawa się zaczyna jak się robi niepłasko i nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dla mnie jest to sytuacja niezrozumiala (w sprawie "uzywania" stoku). jezeli przepisy maja na chronic, to foczenie czy chodzenie z buta w obrebie osrodkow jest jak najbardziej zdrowe I bezpieczne - bo niewielu jest takich, co to robia, dystans jest, Wiec aspekty zdrowotne nie powinny byc p.wskazaniem. natomiast dany osrodek moze miec klopoty, gdy cos sie stanie I nie bedzie mozna udzielic pomocy takiej jakw normalnych warunkach -weic moze sie znalezc prawnik, ktory moze poszarpac osrodek. BTW: w warunkach gdy osrodek jest zamkniety, powinno sie stosowac podobne zasady , jak w skialpinizmie: nigdy samemu, odpowiedni ekwipunek I inne rzeczy, ktore robimy, gdy wlazimy bez pomocy wyciagow... osobiscie na rowerze, biegowkach I nartach maski uzywam tylko przy wsiadaniu I wysiadaniu z wyciagu, natomiast grajac w siatkowke (zaczelismy w ten weekend) trzymam maske caly czas na nosie I ustach.... mimo,ze jestem zaszczepiony (maski sa obowiazkowe I nie ma wyjatkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Dalej Strona 21 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa
Chertan Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 W sumie nie czytałem, Od roku tu niczego nie czytałem ... Wpadłem tu by się dowiedzieć dokad na narty w dobie korionawirusa ale sie dowiedziałem,że na partyjna operatywkę Po prostu uważam, że tłumaczenie policjantowi będac na stoku, że jest się na zebraniu partyjnym jest robieniem z siebie idioty. Jakoś nie wyobrażam sobie siebie w tej sytuacji. Ależ ja nigdy nie twierdziłem, że ortodoksyjnie przestrzegam przepisów. Po prostu nie lubię krętactwa i robienia z siebie idioty. To bardzo proste. Czasem przekraczam szybkość jako kierowca (i to zupełnie świadomie) ale nigdy nie mówię, że śpieszę się do chorej matki. Ci ciekawe - gdy na pytanie "Dokąd sie Pan tak śpieszy" odpowiedziałem "do nikad, lubie depnąć" - policjant uśmiał sie i kazał jechać. Nie, nie tu boli. Różnimy się tym, że ja po prostu nie lubię krętactwa, cwaniactwa, wciskania kitu i tego zachowania, przez które czasem sami nazywamy "polaczkowaniem". No widzisz, nie różnimy się, tez nie lubię krętactwa i cwaniactwa, czy też "polaczkowania", a widzę, że od razu mnie zdefiniowałeś. Gratuluję przenikliwości i przy okazji samozadowolenia. Bo jesteś lepszy. A dla mnie "lubienie depnąć" w miejscach niedozwolonych jest dokładnie właśnie tym cwaniactwem, bo kto mi co zrobi, skoro se lubię. "Lubię depnąć" i co mi zrobisz? A my byliśmy na nartach, z pełną świadomością potencjalnych konsekwencji, może Ci się nie podobać i tyle, ale nie rób z siebie lepszego. Zwrot "robienie idioty" jest taki piękny, bo stawia człowieka od razu w pozycji niżej, a przynajmniej tak się używającemu wydaje. Ile razy go slyszałem gdy ktoś bardziej kręcił tyłkiem przy tańcu, popijał wódkę piwem, nosił dwie różne skarpetki, a nawet zakładał kapelusz, gdy nikt inny go przecież nie nosi. Nie wiem, czy wyobrażasz sobie siebie w tych sytuacjach, ale jeżeli nie to nie znaczy, że ta inna osoba robi z siebie idiotę. Dyskusja w internecie teraz regularnie polega na pokazywaniu swojej lepszości i poniżaniu innych właśnie w takich zwrotach, a to robienie z siebie idioty, a to łykanie wszystkiego jak pelikan. Motyla noga, jak ktoś w ten sposób pokazuje swoją niezgodę, to znaczy, że nie chce dyskutować. A jak nie chce, to po cholerę zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No właśnie. Dla mnie tramwajowanie się to jest zwożenie się po płaskim i równym. Zabawa się zaczyna jak się robi niepłasko i nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dla mnie jest to sytuacja niezrozumiala (w sprawie "uzywania" stoku). jezeli przepisy maja na chronic, to foczenie czy chodzenie z buta w obrebie osrodkow jest jak najbardziej zdrowe I bezpieczne - bo niewielu jest takich, co to robia, dystans jest, Wiec aspekty zdrowotne nie powinny byc p.wskazaniem. natomiast dany osrodek moze miec klopoty, gdy cos sie stanie I nie bedzie mozna udzielic pomocy takiej jakw normalnych warunkach -weic moze sie znalezc prawnik, ktory moze poszarpac osrodek. BTW: w warunkach gdy osrodek jest zamkniety, powinno sie stosowac podobne zasady , jak w skialpinizmie: nigdy samemu, odpowiedni ekwipunek I inne rzeczy, ktore robimy, gdy wlazimy bez pomocy wyciagow... osobiscie na rowerze, biegowkach I nartach maski uzywam tylko przy wsiadaniu I wysiadaniu z wyciagu, natomiast grajac w siatkowke (zaczelismy w ten weekend) trzymam maske caly czas na nosie I ustach.... mimo,ze jestem zaszczepiony (maski sa obowiazkowe I nie ma wyjatkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Dalej Strona 21 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
AndRand Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No właśnie. Dla mnie tramwajowanie się to jest zwożenie się po płaskim i równym. Zabawa się zaczyna jak się robi niepłasko i nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dla mnie jest to sytuacja niezrozumiala (w sprawie "uzywania" stoku). jezeli przepisy maja na chronic, to foczenie czy chodzenie z buta w obrebie osrodkow jest jak najbardziej zdrowe I bezpieczne - bo niewielu jest takich, co to robia, dystans jest, Wiec aspekty zdrowotne nie powinny byc p.wskazaniem. natomiast dany osrodek moze miec klopoty, gdy cos sie stanie I nie bedzie mozna udzielic pomocy takiej jakw normalnych warunkach -weic moze sie znalezc prawnik, ktory moze poszarpac osrodek. BTW: w warunkach gdy osrodek jest zamkniety, powinno sie stosowac podobne zasady , jak w skialpinizmie: nigdy samemu, odpowiedni ekwipunek I inne rzeczy, ktore robimy, gdy wlazimy bez pomocy wyciagow... osobiscie na rowerze, biegowkach I nartach maski uzywam tylko przy wsiadaniu I wysiadaniu z wyciagu, natomiast grajac w siatkowke (zaczelismy w ten weekend) trzymam maske caly czas na nosie I ustach.... mimo,ze jestem zaszczepiony (maski sa obowiazkowe I nie ma wyjatkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Dalej Strona 21 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
jan koval Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Dla mnie jest to sytuacja niezrozumiala (w sprawie "uzywania" stoku). jezeli przepisy maja na chronic, to foczenie czy chodzenie z buta w obrebie osrodkow jest jak najbardziej zdrowe I bezpieczne - bo niewielu jest takich, co to robia, dystans jest, Wiec aspekty zdrowotne nie powinny byc p.wskazaniem. natomiast dany osrodek moze miec klopoty, gdy cos sie stanie I nie bedzie mozna udzielic pomocy takiej jakw normalnych warunkach -weic moze sie znalezc prawnik, ktory moze poszarpac osrodek. BTW: w warunkach gdy osrodek jest zamkniety, powinno sie stosowac podobne zasady , jak w skialpinizmie: nigdy samemu, odpowiedni ekwipunek I inne rzeczy, ktore robimy, gdy wlazimy bez pomocy wyciagow... osobiscie na rowerze, biegowkach I nartach maski uzywam tylko przy wsiadaniu I wysiadaniu z wyciagu, natomiast grajac w siatkowke (zaczelismy w ten weekend) trzymam maske caly czas na nosie I ustach.... mimo,ze jestem zaszczepiony (maski sa obowiazkowe I nie ma wyjatkow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi