lski Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Przyjedź jutro na 8 rano na Litwinkę. Ja dziś na Jaworzynie Krynickiej,w nocy armaty mocno sypały,warunki nienaganne,śniegu dużo,ludzi mało,weekend się zapowiada jak nigdy...Skiturowcy wchodzą sobie na górę.A przy górnym wejściu na trasę ustawiono dla nich tablicę "Zakaz jazdy na skiturachj".Wygląda,że podejść mogą,ale wrócić tylko po trawie przez las.Wygląda,że coraz nowe kryteria dostępu do tras wchodzą w życie,oprócz osobowo-licencyjnych jeszcze sprżętowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 759 Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 3 l Top użytkownicy w tym temacie 68 39 46 42 Popularne dni 23 Lis 63 24 Lis 54 28 Sty 31 21 Lis 28 Top użytkownicy w tym temacie brachol 68 odpowiedzi robertdr 39 odpowiedzi star 46 odpowiedzi Gabrik 42 odpowiedzi Popularne dni 23 Lis 2020 63 odpowiedzi 24 Lis 2020 54 odpowiedzi 28 Sty 2021 31 odpowiedzi 21 Lis 2020 28 odpowiedzi mario33 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Ja dziś na Jaworzynie Krynickiej,w nocy armaty mocno sypały,warunki nienaganne,śniegu dużo,ludzi mało,weekend się zapowiada jak nigdy... Załamka... I fajnie ze możesz. Miłego szusowania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Narciarze w Madrycie dają radę https://wydarzenia.i...672,iAId,397712 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Tego i paru innych sie nie czyta i nie zaraza kopiowaniem. Wtedy swiat bedzie piekny jak moj. Nie czytanie nic nie zmieni. Codzienność weryfikuje piękność a walka o nią jest coraz trudniejsza. Niedostatek endorfin nie pomaga. Zmęczona już jestem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Zmeczona jestes? To dobrze, znaczy, ze cwiczysz obnizanie pozycji w skrecie. Idz nad Warte tam zlapiesz endorfin wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Zmeczona jestes? To dobrze, znaczy, ze cwiczysz obnizanie pozycji w skrecie. Idz nad Warte tam zlapiesz endorfin wiecej. Moje kolano jest w trakcie rehabilitacji, w związku z tym ćwiczenia są na jego miarę (te narciarskie również - dzięki za nie). Betony są wszędzie, a dłuższe wyjściówki w zielone narazie odpadają. Jak żyć...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Moje kolano jest w trakcie rehabilitacji, w związku z tym ćwiczenia są na jego miarę (te narciarskie również - dzięki za nie). Betony są wszędzie, a dłuższe wyjściówki w zielone narazie odpadają. Jak żyć...? Dębina nie jest betonowa. Woda i drzewa tylko jeszcze trochę słońca by się przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Szachty też są ciekawym miejscem na spacer, lecz ze słońcem będzie podobnie :-) Też jest tam ładnie i więcej widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Moje kolano jest w trakcie rehabilitacji, w związku z tym ćwiczenia są na jego miarę (te narciarskie również - dzięki za nie). Betony są wszędzie, a dłuższe wyjściówki w zielone narazie odpadają. Jak żyć...? To cwicz do gory nogami. Poloz sie na plecach, podnies biodra rekami i opuszczajac stopy uginaj nie obciazone kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 W środę konferencja ministra zdrowia Włoch - wyjaśni się pewnie co z sezonem u nich. Dziś spotkanie z władzami regionów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Nowy dekret w piątkowy wieczór jest spodziewany, "mój" ośrodek określił, że szanse na otwarcie są bardzo małe, raczej spodziewają się zaostrzenia przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Też mam info, że nowe prawo pojawi się w piątek. Ciekawe co na to prezydent Południowego Tyrolu, który chce się podobno wyłamać. Problem z nartami jest taki, że to są północne rejony, a cała reszta nie jest zainteresowana tym tematem i do tego jeszcze na wiosnę na północy było najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To cwicz do gory nogami. Poloz sie na plecach, podnies biodra rekami i opuszczajac stopy uginaj nie obciazone kolana. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Dębina nie jest betonowa. Woda i drzewa tylko jeszcze trochę słońca by się przydało. Szachty też są ciekawym miejscem na spacer, lecz ze słońcem będzie podobnie :-) Dziękuję Chłopaki, od dzisiaj już porządna gimnastyka to i humor lepszy. A i słoneczko było. PS. Po szachtach czasami biegam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tata_Asi Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Czy coś gdzieś otworzyli? Dziś pod moim blokiem w Warszawie stoją dwa samochody z boxami na dachach. Rano na trasie do Kielc minąłem kolejne dwa. Albo wyostrzył mi się wzrok, skoro dostrzegam boxy w takiej ilości, albo... gdzieś uruchomili wyciągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dafcio Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Czy coś gdzieś otworzyli? Dziś pod moim blokiem w Warszawie stoją dwa samochody z boxami na dachach. Rano na trasie do Kielc minąłem kolejne dwa. Albo wyostrzył mi się wzrok, skoro dostrzegam boxy w takiej ilości, albo... gdzieś uruchomili wyciągi. To zawodnicy z licencją od Jadzi. Lepszy sort też może w bloku mieszkać, w służbowym mieszkaniu. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Czy coś gdzieś otworzyli? Dziś pod moim blokiem w Warszawie stoją dwa samochody z boxami na dachach. Rano na trasie do Kielc minąłem kolejne dwa. Albo wyostrzył mi się wzrok, skoro dostrzegam boxy w takiej ilości, albo... gdzieś uruchomili wyciągi. Pisałem o tym wczoraj https://www.szwajcar...kacyjne-lekcje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Pisałem o tym wczoraj https://www.szwajcar...kacyjne-lekcje/ A może dzielmy się tymi informacjami na PM? Wiadomo, ze"byle kto" tutaj zagląda, po co ułatwiać im robotę. Wczoraj jeden z ośrodków też ogłosił otwarcie,jeździł ratrak, trasa przygotowana, a dziś na kamerach nie widać narciarzy ani pracy wyciągu. Mieli odwiedziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A może dzielmy się tymi informacjami na PM? Wiadomo, ze"byle kto" tutaj zagląda, po co ułatwiać im robotę. Wczoraj jeden z ośrodków też ogłosił otwarcie,jeździł ratrak, trasa przygotowana, a dziś na kamerach nie widać narciarzy ani pracy wyciągu. Mieli odwiedziny? Ja jestem przekonany, że i pośród forumowiczów jakiś społek może się trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A może dzielmy się tymi informacjami na PM? Wiadomo, ze"byle kto" tutaj zagląda, po co ułatwiać im robotę. Wczoraj jeden z ośrodków też ogłosił otwarcie,jeździł ratrak, trasa przygotowana, a dziś na kamerach nie widać narciarzy ani pracy wyciągu. Mieli odwiedziny? Tu znaleźli pewną formułę prawną, którą zastosowali do otwarcia ośrodka. Prowadzą edukacyjne zajęcia i szkolenia zorganizowane w reżimie sanitarnym. Wszystko na listach imiennych i oświadczeniach. Poniżej masz teks oświadczenia - taki rodzaj zajęć nie jest wyłączony rozporządzeniem, w rozporządzeniu wyłączona jest działalność ujęta w dziale 93.0 PKD a ich zajęcia są prowadzone w oparciu o PKD 85.51.Z. Zgłaszam swój /swojego podopiecznego/-ych (liczba podopiecznych wskazana powyżej) udział w edukacyjnych zajęciach sportowych – lekcje jazdy na nartach i snowbordzie slalomem (PKD 85.51.Z) prowadzonych na podstawie i zgodnie z programem pn. „Dbaj o zdrowie i sprawność fizyczną swoją i swoich dzieci. Edukacyjne zajęcia sportowe – lekcje jazdy na nartach i snowboardem slalomem" (zwanych dalej Zajęciami) na ośnieżonych terenach w Bałtowie organizowanych przez firmę SABAT-TOUR USŁUGI TURYSTYCZNE NIP 6611959284, 2. Zapoznałem się i zobowiązuję się do przestrzegania Programu/Regulaminu Edukacyjnych Zajęć Sportowych – Lekcje Jazdy na Nartach i Snowbordzie Slalomem pn.”Dbaj o zdrowie i sprawność fizyczną swoją i swoich dzieci. Edukacyjne zajęcia sportowe – lekcje jazdy na nartach i snowboardzie slalomem " do którego niniejsze oświadczenia stanowi załącznik oraz stosowania się do poleceń organizatora, trenerów prowadzących Zajęcia i obsługi. 3. Według mojej wiedzy ja i moi podopieczni jesteśmy zdrowi i nie posiadamy żadnych objawów zakażenia wirusem SARS-CoV-2 i nie występują u nas żadne objawy infekcji wirusowej dróg oddechowych, w szczególności: katar, kaszel, duszności, gorączka, 4. Ja i moi podopieczni uczestniczący w Zajęciach nie przebywamy na kwarantannie oraz w okresie ostatnich 14 dni nie mieliśmy kontaktu z osobą zarażoną wirusem SARS-CoV-2 5. Posiadam świadomość ewentualnej możliwości wystąpienia ryzyka zakażenia wirusem SARSCoV-2 podczas uczestnictwa w Zajęciach, 6. Nie będę wnosiła/-ł żadnych roszczeń w stosunku organizatora/trenerów/obsługi w razie zakażenia wirusem SARS-CoV-2 lub wystąpienia u mnie lub moich podopiecznych innych chorób/urazów powstałych w trakcie uczestnictwa w Zajęciach , 7. Biorę na siebie pełną odpowiedzialność prawną za mój stan zdrowia i moich podopiecznych i zobowiązuję się w przypadku gdy zostanę objęty kwarantanną lub innym środkiem związanym z chorobą COVID -19 lub wystąpią u mnie jakiekolwiek oznaki choroby do niezwłocznego odizolowania się oraz do telefonicznego poinformowania o tym fakcie organizatora Zajęć, 8. Biorę na siebie pełną odpowiedzialność prawną za niewykonanie powyższych obowiązków, w szczególności za wynikłe wskutek niewykonania moich zobowiązań szkody poniesione przez organizatora lub osoby trzecie, 9. Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z polityką prywatności organizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A tymczasem do rana dosypie kolejne 20-30 cm do poprzednich 40.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Szwajcaria zaliczona i sezon w czasach pandemii otwarty. Ludzi niby sporo, ale na stoku tłoku nie było. Gorzej przed wypożyczalnią - kolejka pewnie na min. 30 minut stania. Jak na PoPisowy naród zachowanie ludzi całkiem odpowiedzialne, choć jak zawsze trochę ignorantów było. Elany Reni w nauce nie przeszkadzały, więc jeszcze raz dzięki Adaś za fajny dobór deseczek . EDIT: W kwestii otwierania czy zamykania stoków. Myślę, że największy problem to kolejki do wyciągów i raczej jedyny sensowny na to sposób, to ograniczenie ilości sprzedawanych karnetów. Jednak chyba zarządzający nie za bardzo chcą z tej możliwości skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swieżego. Ktoś sprobował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swierzego. Ktoś sprobował? Cześć Pół metra czego...? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swierzego. Ktoś sprobował? Ja spróbowałem ,dzisiaj dwie godziny ,warunki zaje z łopatą wokół domu ,nawet mi się podobało Pies był przeszczęśliwy skacząc w puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Dalej Strona 19 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mario33 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Ja dziś na Jaworzynie Krynickiej,w nocy armaty mocno sypały,warunki nienaganne,śniegu dużo,ludzi mało,weekend się zapowiada jak nigdy... Załamka... I fajnie ze możesz. Miłego szusowania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Narciarze w Madrycie dają radę https://wydarzenia.i...672,iAId,397712 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Tego i paru innych sie nie czyta i nie zaraza kopiowaniem. Wtedy swiat bedzie piekny jak moj. Nie czytanie nic nie zmieni. Codzienność weryfikuje piękność a walka o nią jest coraz trudniejsza. Niedostatek endorfin nie pomaga. Zmęczona już jestem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Zmeczona jestes? To dobrze, znaczy, ze cwiczysz obnizanie pozycji w skrecie. Idz nad Warte tam zlapiesz endorfin wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Zmeczona jestes? To dobrze, znaczy, ze cwiczysz obnizanie pozycji w skrecie. Idz nad Warte tam zlapiesz endorfin wiecej. Moje kolano jest w trakcie rehabilitacji, w związku z tym ćwiczenia są na jego miarę (te narciarskie również - dzięki za nie). Betony są wszędzie, a dłuższe wyjściówki w zielone narazie odpadają. Jak żyć...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Moje kolano jest w trakcie rehabilitacji, w związku z tym ćwiczenia są na jego miarę (te narciarskie również - dzięki za nie). Betony są wszędzie, a dłuższe wyjściówki w zielone narazie odpadają. Jak żyć...? Dębina nie jest betonowa. Woda i drzewa tylko jeszcze trochę słońca by się przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Szachty też są ciekawym miejscem na spacer, lecz ze słońcem będzie podobnie :-) Też jest tam ładnie i więcej widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Moje kolano jest w trakcie rehabilitacji, w związku z tym ćwiczenia są na jego miarę (te narciarskie również - dzięki za nie). Betony są wszędzie, a dłuższe wyjściówki w zielone narazie odpadają. Jak żyć...? To cwicz do gory nogami. Poloz sie na plecach, podnies biodra rekami i opuszczajac stopy uginaj nie obciazone kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 W środę konferencja ministra zdrowia Włoch - wyjaśni się pewnie co z sezonem u nich. Dziś spotkanie z władzami regionów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Nowy dekret w piątkowy wieczór jest spodziewany, "mój" ośrodek określił, że szanse na otwarcie są bardzo małe, raczej spodziewają się zaostrzenia przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Też mam info, że nowe prawo pojawi się w piątek. Ciekawe co na to prezydent Południowego Tyrolu, który chce się podobno wyłamać. Problem z nartami jest taki, że to są północne rejony, a cała reszta nie jest zainteresowana tym tematem i do tego jeszcze na wiosnę na północy było najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To cwicz do gory nogami. Poloz sie na plecach, podnies biodra rekami i opuszczajac stopy uginaj nie obciazone kolana. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Dębina nie jest betonowa. Woda i drzewa tylko jeszcze trochę słońca by się przydało. Szachty też są ciekawym miejscem na spacer, lecz ze słońcem będzie podobnie :-) Dziękuję Chłopaki, od dzisiaj już porządna gimnastyka to i humor lepszy. A i słoneczko było. PS. Po szachtach czasami biegam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tata_Asi Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Czy coś gdzieś otworzyli? Dziś pod moim blokiem w Warszawie stoją dwa samochody z boxami na dachach. Rano na trasie do Kielc minąłem kolejne dwa. Albo wyostrzył mi się wzrok, skoro dostrzegam boxy w takiej ilości, albo... gdzieś uruchomili wyciągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dafcio Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Czy coś gdzieś otworzyli? Dziś pod moim blokiem w Warszawie stoją dwa samochody z boxami na dachach. Rano na trasie do Kielc minąłem kolejne dwa. Albo wyostrzył mi się wzrok, skoro dostrzegam boxy w takiej ilości, albo... gdzieś uruchomili wyciągi. To zawodnicy z licencją od Jadzi. Lepszy sort też może w bloku mieszkać, w służbowym mieszkaniu. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Czy coś gdzieś otworzyli? Dziś pod moim blokiem w Warszawie stoją dwa samochody z boxami na dachach. Rano na trasie do Kielc minąłem kolejne dwa. Albo wyostrzył mi się wzrok, skoro dostrzegam boxy w takiej ilości, albo... gdzieś uruchomili wyciągi. Pisałem o tym wczoraj https://www.szwajcar...kacyjne-lekcje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Pisałem o tym wczoraj https://www.szwajcar...kacyjne-lekcje/ A może dzielmy się tymi informacjami na PM? Wiadomo, ze"byle kto" tutaj zagląda, po co ułatwiać im robotę. Wczoraj jeden z ośrodków też ogłosił otwarcie,jeździł ratrak, trasa przygotowana, a dziś na kamerach nie widać narciarzy ani pracy wyciągu. Mieli odwiedziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A może dzielmy się tymi informacjami na PM? Wiadomo, ze"byle kto" tutaj zagląda, po co ułatwiać im robotę. Wczoraj jeden z ośrodków też ogłosił otwarcie,jeździł ratrak, trasa przygotowana, a dziś na kamerach nie widać narciarzy ani pracy wyciągu. Mieli odwiedziny? Ja jestem przekonany, że i pośród forumowiczów jakiś społek może się trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A może dzielmy się tymi informacjami na PM? Wiadomo, ze"byle kto" tutaj zagląda, po co ułatwiać im robotę. Wczoraj jeden z ośrodków też ogłosił otwarcie,jeździł ratrak, trasa przygotowana, a dziś na kamerach nie widać narciarzy ani pracy wyciągu. Mieli odwiedziny? Tu znaleźli pewną formułę prawną, którą zastosowali do otwarcia ośrodka. Prowadzą edukacyjne zajęcia i szkolenia zorganizowane w reżimie sanitarnym. Wszystko na listach imiennych i oświadczeniach. Poniżej masz teks oświadczenia - taki rodzaj zajęć nie jest wyłączony rozporządzeniem, w rozporządzeniu wyłączona jest działalność ujęta w dziale 93.0 PKD a ich zajęcia są prowadzone w oparciu o PKD 85.51.Z. Zgłaszam swój /swojego podopiecznego/-ych (liczba podopiecznych wskazana powyżej) udział w edukacyjnych zajęciach sportowych – lekcje jazdy na nartach i snowbordzie slalomem (PKD 85.51.Z) prowadzonych na podstawie i zgodnie z programem pn. „Dbaj o zdrowie i sprawność fizyczną swoją i swoich dzieci. Edukacyjne zajęcia sportowe – lekcje jazdy na nartach i snowboardem slalomem" (zwanych dalej Zajęciami) na ośnieżonych terenach w Bałtowie organizowanych przez firmę SABAT-TOUR USŁUGI TURYSTYCZNE NIP 6611959284, 2. Zapoznałem się i zobowiązuję się do przestrzegania Programu/Regulaminu Edukacyjnych Zajęć Sportowych – Lekcje Jazdy na Nartach i Snowbordzie Slalomem pn.”Dbaj o zdrowie i sprawność fizyczną swoją i swoich dzieci. Edukacyjne zajęcia sportowe – lekcje jazdy na nartach i snowboardzie slalomem " do którego niniejsze oświadczenia stanowi załącznik oraz stosowania się do poleceń organizatora, trenerów prowadzących Zajęcia i obsługi. 3. Według mojej wiedzy ja i moi podopieczni jesteśmy zdrowi i nie posiadamy żadnych objawów zakażenia wirusem SARS-CoV-2 i nie występują u nas żadne objawy infekcji wirusowej dróg oddechowych, w szczególności: katar, kaszel, duszności, gorączka, 4. Ja i moi podopieczni uczestniczący w Zajęciach nie przebywamy na kwarantannie oraz w okresie ostatnich 14 dni nie mieliśmy kontaktu z osobą zarażoną wirusem SARS-CoV-2 5. Posiadam świadomość ewentualnej możliwości wystąpienia ryzyka zakażenia wirusem SARSCoV-2 podczas uczestnictwa w Zajęciach, 6. Nie będę wnosiła/-ł żadnych roszczeń w stosunku organizatora/trenerów/obsługi w razie zakażenia wirusem SARS-CoV-2 lub wystąpienia u mnie lub moich podopiecznych innych chorób/urazów powstałych w trakcie uczestnictwa w Zajęciach , 7. Biorę na siebie pełną odpowiedzialność prawną za mój stan zdrowia i moich podopiecznych i zobowiązuję się w przypadku gdy zostanę objęty kwarantanną lub innym środkiem związanym z chorobą COVID -19 lub wystąpią u mnie jakiekolwiek oznaki choroby do niezwłocznego odizolowania się oraz do telefonicznego poinformowania o tym fakcie organizatora Zajęć, 8. Biorę na siebie pełną odpowiedzialność prawną za niewykonanie powyższych obowiązków, w szczególności za wynikłe wskutek niewykonania moich zobowiązań szkody poniesione przez organizatora lub osoby trzecie, 9. Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z polityką prywatności organizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A tymczasem do rana dosypie kolejne 20-30 cm do poprzednich 40.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Szwajcaria zaliczona i sezon w czasach pandemii otwarty. Ludzi niby sporo, ale na stoku tłoku nie było. Gorzej przed wypożyczalnią - kolejka pewnie na min. 30 minut stania. Jak na PoPisowy naród zachowanie ludzi całkiem odpowiedzialne, choć jak zawsze trochę ignorantów było. Elany Reni w nauce nie przeszkadzały, więc jeszcze raz dzięki Adaś za fajny dobór deseczek . EDIT: W kwestii otwierania czy zamykania stoków. Myślę, że największy problem to kolejki do wyciągów i raczej jedyny sensowny na to sposób, to ograniczenie ilości sprzedawanych karnetów. Jednak chyba zarządzający nie za bardzo chcą z tej możliwości skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swieżego. Ktoś sprobował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swierzego. Ktoś sprobował? Cześć Pół metra czego...? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swierzego. Ktoś sprobował? Ja spróbowałem ,dzisiaj dwie godziny ,warunki zaje z łopatą wokół domu ,nawet mi się podobało Pies był przeszczęśliwy skacząc w puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Dalej Strona 19 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
brachol Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Szachty też są ciekawym miejscem na spacer, lecz ze słońcem będzie podobnie :-) Też jest tam ładnie i więcej widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Moje kolano jest w trakcie rehabilitacji, w związku z tym ćwiczenia są na jego miarę (te narciarskie również - dzięki za nie). Betony są wszędzie, a dłuższe wyjściówki w zielone narazie odpadają. Jak żyć...? To cwicz do gory nogami. Poloz sie na plecach, podnies biodra rekami i opuszczajac stopy uginaj nie obciazone kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 W środę konferencja ministra zdrowia Włoch - wyjaśni się pewnie co z sezonem u nich. Dziś spotkanie z władzami regionów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Nowy dekret w piątkowy wieczór jest spodziewany, "mój" ośrodek określił, że szanse na otwarcie są bardzo małe, raczej spodziewają się zaostrzenia przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Też mam info, że nowe prawo pojawi się w piątek. Ciekawe co na to prezydent Południowego Tyrolu, który chce się podobno wyłamać. Problem z nartami jest taki, że to są północne rejony, a cała reszta nie jest zainteresowana tym tematem i do tego jeszcze na wiosnę na północy było najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To cwicz do gory nogami. Poloz sie na plecach, podnies biodra rekami i opuszczajac stopy uginaj nie obciazone kolana. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Dębina nie jest betonowa. Woda i drzewa tylko jeszcze trochę słońca by się przydało. Szachty też są ciekawym miejscem na spacer, lecz ze słońcem będzie podobnie :-) Dziękuję Chłopaki, od dzisiaj już porządna gimnastyka to i humor lepszy. A i słoneczko było. PS. Po szachtach czasami biegam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tata_Asi Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Czy coś gdzieś otworzyli? Dziś pod moim blokiem w Warszawie stoją dwa samochody z boxami na dachach. Rano na trasie do Kielc minąłem kolejne dwa. Albo wyostrzył mi się wzrok, skoro dostrzegam boxy w takiej ilości, albo... gdzieś uruchomili wyciągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dafcio Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Czy coś gdzieś otworzyli? Dziś pod moim blokiem w Warszawie stoją dwa samochody z boxami na dachach. Rano na trasie do Kielc minąłem kolejne dwa. Albo wyostrzył mi się wzrok, skoro dostrzegam boxy w takiej ilości, albo... gdzieś uruchomili wyciągi. To zawodnicy z licencją od Jadzi. Lepszy sort też może w bloku mieszkać, w służbowym mieszkaniu. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Czy coś gdzieś otworzyli? Dziś pod moim blokiem w Warszawie stoją dwa samochody z boxami na dachach. Rano na trasie do Kielc minąłem kolejne dwa. Albo wyostrzył mi się wzrok, skoro dostrzegam boxy w takiej ilości, albo... gdzieś uruchomili wyciągi. Pisałem o tym wczoraj https://www.szwajcar...kacyjne-lekcje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Pisałem o tym wczoraj https://www.szwajcar...kacyjne-lekcje/ A może dzielmy się tymi informacjami na PM? Wiadomo, ze"byle kto" tutaj zagląda, po co ułatwiać im robotę. Wczoraj jeden z ośrodków też ogłosił otwarcie,jeździł ratrak, trasa przygotowana, a dziś na kamerach nie widać narciarzy ani pracy wyciągu. Mieli odwiedziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A może dzielmy się tymi informacjami na PM? Wiadomo, ze"byle kto" tutaj zagląda, po co ułatwiać im robotę. Wczoraj jeden z ośrodków też ogłosił otwarcie,jeździł ratrak, trasa przygotowana, a dziś na kamerach nie widać narciarzy ani pracy wyciągu. Mieli odwiedziny? Ja jestem przekonany, że i pośród forumowiczów jakiś społek może się trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A może dzielmy się tymi informacjami na PM? Wiadomo, ze"byle kto" tutaj zagląda, po co ułatwiać im robotę. Wczoraj jeden z ośrodków też ogłosił otwarcie,jeździł ratrak, trasa przygotowana, a dziś na kamerach nie widać narciarzy ani pracy wyciągu. Mieli odwiedziny? Tu znaleźli pewną formułę prawną, którą zastosowali do otwarcia ośrodka. Prowadzą edukacyjne zajęcia i szkolenia zorganizowane w reżimie sanitarnym. Wszystko na listach imiennych i oświadczeniach. Poniżej masz teks oświadczenia - taki rodzaj zajęć nie jest wyłączony rozporządzeniem, w rozporządzeniu wyłączona jest działalność ujęta w dziale 93.0 PKD a ich zajęcia są prowadzone w oparciu o PKD 85.51.Z. Zgłaszam swój /swojego podopiecznego/-ych (liczba podopiecznych wskazana powyżej) udział w edukacyjnych zajęciach sportowych – lekcje jazdy na nartach i snowbordzie slalomem (PKD 85.51.Z) prowadzonych na podstawie i zgodnie z programem pn. „Dbaj o zdrowie i sprawność fizyczną swoją i swoich dzieci. Edukacyjne zajęcia sportowe – lekcje jazdy na nartach i snowboardem slalomem" (zwanych dalej Zajęciami) na ośnieżonych terenach w Bałtowie organizowanych przez firmę SABAT-TOUR USŁUGI TURYSTYCZNE NIP 6611959284, 2. Zapoznałem się i zobowiązuję się do przestrzegania Programu/Regulaminu Edukacyjnych Zajęć Sportowych – Lekcje Jazdy na Nartach i Snowbordzie Slalomem pn.”Dbaj o zdrowie i sprawność fizyczną swoją i swoich dzieci. Edukacyjne zajęcia sportowe – lekcje jazdy na nartach i snowboardzie slalomem " do którego niniejsze oświadczenia stanowi załącznik oraz stosowania się do poleceń organizatora, trenerów prowadzących Zajęcia i obsługi. 3. Według mojej wiedzy ja i moi podopieczni jesteśmy zdrowi i nie posiadamy żadnych objawów zakażenia wirusem SARS-CoV-2 i nie występują u nas żadne objawy infekcji wirusowej dróg oddechowych, w szczególności: katar, kaszel, duszności, gorączka, 4. Ja i moi podopieczni uczestniczący w Zajęciach nie przebywamy na kwarantannie oraz w okresie ostatnich 14 dni nie mieliśmy kontaktu z osobą zarażoną wirusem SARS-CoV-2 5. Posiadam świadomość ewentualnej możliwości wystąpienia ryzyka zakażenia wirusem SARSCoV-2 podczas uczestnictwa w Zajęciach, 6. Nie będę wnosiła/-ł żadnych roszczeń w stosunku organizatora/trenerów/obsługi w razie zakażenia wirusem SARS-CoV-2 lub wystąpienia u mnie lub moich podopiecznych innych chorób/urazów powstałych w trakcie uczestnictwa w Zajęciach , 7. Biorę na siebie pełną odpowiedzialność prawną za mój stan zdrowia i moich podopiecznych i zobowiązuję się w przypadku gdy zostanę objęty kwarantanną lub innym środkiem związanym z chorobą COVID -19 lub wystąpią u mnie jakiekolwiek oznaki choroby do niezwłocznego odizolowania się oraz do telefonicznego poinformowania o tym fakcie organizatora Zajęć, 8. Biorę na siebie pełną odpowiedzialność prawną za niewykonanie powyższych obowiązków, w szczególności za wynikłe wskutek niewykonania moich zobowiązań szkody poniesione przez organizatora lub osoby trzecie, 9. Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z polityką prywatności organizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A tymczasem do rana dosypie kolejne 20-30 cm do poprzednich 40.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Szwajcaria zaliczona i sezon w czasach pandemii otwarty. Ludzi niby sporo, ale na stoku tłoku nie było. Gorzej przed wypożyczalnią - kolejka pewnie na min. 30 minut stania. Jak na PoPisowy naród zachowanie ludzi całkiem odpowiedzialne, choć jak zawsze trochę ignorantów było. Elany Reni w nauce nie przeszkadzały, więc jeszcze raz dzięki Adaś za fajny dobór deseczek . EDIT: W kwestii otwierania czy zamykania stoków. Myślę, że największy problem to kolejki do wyciągów i raczej jedyny sensowny na to sposób, to ograniczenie ilości sprzedawanych karnetów. Jednak chyba zarządzający nie za bardzo chcą z tej możliwości skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swieżego. Ktoś sprobował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swierzego. Ktoś sprobował? Cześć Pół metra czego...? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swierzego. Ktoś sprobował? Ja spróbowałem ,dzisiaj dwie godziny ,warunki zaje z łopatą wokół domu ,nawet mi się podobało Pies był przeszczęśliwy skacząc w puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Dalej Strona 19 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa
fredowski Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Moje kolano jest w trakcie rehabilitacji, w związku z tym ćwiczenia są na jego miarę (te narciarskie również - dzięki za nie). Betony są wszędzie, a dłuższe wyjściówki w zielone narazie odpadają. Jak żyć...? To cwicz do gory nogami. Poloz sie na plecach, podnies biodra rekami i opuszczajac stopy uginaj nie obciazone kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 W środę konferencja ministra zdrowia Włoch - wyjaśni się pewnie co z sezonem u nich. Dziś spotkanie z władzami regionów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Nowy dekret w piątkowy wieczór jest spodziewany, "mój" ośrodek określił, że szanse na otwarcie są bardzo małe, raczej spodziewają się zaostrzenia przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Też mam info, że nowe prawo pojawi się w piątek. Ciekawe co na to prezydent Południowego Tyrolu, który chce się podobno wyłamać. Problem z nartami jest taki, że to są północne rejony, a cała reszta nie jest zainteresowana tym tematem i do tego jeszcze na wiosnę na północy było najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To cwicz do gory nogami. Poloz sie na plecach, podnies biodra rekami i opuszczajac stopy uginaj nie obciazone kolana. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Dębina nie jest betonowa. Woda i drzewa tylko jeszcze trochę słońca by się przydało. Szachty też są ciekawym miejscem na spacer, lecz ze słońcem będzie podobnie :-) Dziękuję Chłopaki, od dzisiaj już porządna gimnastyka to i humor lepszy. A i słoneczko było. PS. Po szachtach czasami biegam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tata_Asi Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Czy coś gdzieś otworzyli? Dziś pod moim blokiem w Warszawie stoją dwa samochody z boxami na dachach. Rano na trasie do Kielc minąłem kolejne dwa. Albo wyostrzył mi się wzrok, skoro dostrzegam boxy w takiej ilości, albo... gdzieś uruchomili wyciągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dafcio Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Czy coś gdzieś otworzyli? Dziś pod moim blokiem w Warszawie stoją dwa samochody z boxami na dachach. Rano na trasie do Kielc minąłem kolejne dwa. Albo wyostrzył mi się wzrok, skoro dostrzegam boxy w takiej ilości, albo... gdzieś uruchomili wyciągi. To zawodnicy z licencją od Jadzi. Lepszy sort też może w bloku mieszkać, w służbowym mieszkaniu. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Czy coś gdzieś otworzyli? Dziś pod moim blokiem w Warszawie stoją dwa samochody z boxami na dachach. Rano na trasie do Kielc minąłem kolejne dwa. Albo wyostrzył mi się wzrok, skoro dostrzegam boxy w takiej ilości, albo... gdzieś uruchomili wyciągi. Pisałem o tym wczoraj https://www.szwajcar...kacyjne-lekcje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Pisałem o tym wczoraj https://www.szwajcar...kacyjne-lekcje/ A może dzielmy się tymi informacjami na PM? Wiadomo, ze"byle kto" tutaj zagląda, po co ułatwiać im robotę. Wczoraj jeden z ośrodków też ogłosił otwarcie,jeździł ratrak, trasa przygotowana, a dziś na kamerach nie widać narciarzy ani pracy wyciągu. Mieli odwiedziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A może dzielmy się tymi informacjami na PM? Wiadomo, ze"byle kto" tutaj zagląda, po co ułatwiać im robotę. Wczoraj jeden z ośrodków też ogłosił otwarcie,jeździł ratrak, trasa przygotowana, a dziś na kamerach nie widać narciarzy ani pracy wyciągu. Mieli odwiedziny? Ja jestem przekonany, że i pośród forumowiczów jakiś społek może się trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A może dzielmy się tymi informacjami na PM? Wiadomo, ze"byle kto" tutaj zagląda, po co ułatwiać im robotę. Wczoraj jeden z ośrodków też ogłosił otwarcie,jeździł ratrak, trasa przygotowana, a dziś na kamerach nie widać narciarzy ani pracy wyciągu. Mieli odwiedziny? Tu znaleźli pewną formułę prawną, którą zastosowali do otwarcia ośrodka. Prowadzą edukacyjne zajęcia i szkolenia zorganizowane w reżimie sanitarnym. Wszystko na listach imiennych i oświadczeniach. Poniżej masz teks oświadczenia - taki rodzaj zajęć nie jest wyłączony rozporządzeniem, w rozporządzeniu wyłączona jest działalność ujęta w dziale 93.0 PKD a ich zajęcia są prowadzone w oparciu o PKD 85.51.Z. Zgłaszam swój /swojego podopiecznego/-ych (liczba podopiecznych wskazana powyżej) udział w edukacyjnych zajęciach sportowych – lekcje jazdy na nartach i snowbordzie slalomem (PKD 85.51.Z) prowadzonych na podstawie i zgodnie z programem pn. „Dbaj o zdrowie i sprawność fizyczną swoją i swoich dzieci. Edukacyjne zajęcia sportowe – lekcje jazdy na nartach i snowboardem slalomem" (zwanych dalej Zajęciami) na ośnieżonych terenach w Bałtowie organizowanych przez firmę SABAT-TOUR USŁUGI TURYSTYCZNE NIP 6611959284, 2. Zapoznałem się i zobowiązuję się do przestrzegania Programu/Regulaminu Edukacyjnych Zajęć Sportowych – Lekcje Jazdy na Nartach i Snowbordzie Slalomem pn.”Dbaj o zdrowie i sprawność fizyczną swoją i swoich dzieci. Edukacyjne zajęcia sportowe – lekcje jazdy na nartach i snowboardzie slalomem " do którego niniejsze oświadczenia stanowi załącznik oraz stosowania się do poleceń organizatora, trenerów prowadzących Zajęcia i obsługi. 3. Według mojej wiedzy ja i moi podopieczni jesteśmy zdrowi i nie posiadamy żadnych objawów zakażenia wirusem SARS-CoV-2 i nie występują u nas żadne objawy infekcji wirusowej dróg oddechowych, w szczególności: katar, kaszel, duszności, gorączka, 4. Ja i moi podopieczni uczestniczący w Zajęciach nie przebywamy na kwarantannie oraz w okresie ostatnich 14 dni nie mieliśmy kontaktu z osobą zarażoną wirusem SARS-CoV-2 5. Posiadam świadomość ewentualnej możliwości wystąpienia ryzyka zakażenia wirusem SARSCoV-2 podczas uczestnictwa w Zajęciach, 6. Nie będę wnosiła/-ł żadnych roszczeń w stosunku organizatora/trenerów/obsługi w razie zakażenia wirusem SARS-CoV-2 lub wystąpienia u mnie lub moich podopiecznych innych chorób/urazów powstałych w trakcie uczestnictwa w Zajęciach , 7. Biorę na siebie pełną odpowiedzialność prawną za mój stan zdrowia i moich podopiecznych i zobowiązuję się w przypadku gdy zostanę objęty kwarantanną lub innym środkiem związanym z chorobą COVID -19 lub wystąpią u mnie jakiekolwiek oznaki choroby do niezwłocznego odizolowania się oraz do telefonicznego poinformowania o tym fakcie organizatora Zajęć, 8. Biorę na siebie pełną odpowiedzialność prawną za niewykonanie powyższych obowiązków, w szczególności za wynikłe wskutek niewykonania moich zobowiązań szkody poniesione przez organizatora lub osoby trzecie, 9. Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z polityką prywatności organizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A tymczasem do rana dosypie kolejne 20-30 cm do poprzednich 40.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Szwajcaria zaliczona i sezon w czasach pandemii otwarty. Ludzi niby sporo, ale na stoku tłoku nie było. Gorzej przed wypożyczalnią - kolejka pewnie na min. 30 minut stania. Jak na PoPisowy naród zachowanie ludzi całkiem odpowiedzialne, choć jak zawsze trochę ignorantów było. Elany Reni w nauce nie przeszkadzały, więc jeszcze raz dzięki Adaś za fajny dobór deseczek . EDIT: W kwestii otwierania czy zamykania stoków. Myślę, że największy problem to kolejki do wyciągów i raczej jedyny sensowny na to sposób, to ograniczenie ilości sprzedawanych karnetów. Jednak chyba zarządzający nie za bardzo chcą z tej możliwości skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swieżego. Ktoś sprobował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swierzego. Ktoś sprobował? Cześć Pół metra czego...? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swierzego. Ktoś sprobował? Ja spróbowałem ,dzisiaj dwie godziny ,warunki zaje z łopatą wokół domu ,nawet mi się podobało Pies był przeszczęśliwy skacząc w puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Dalej Strona 19 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Gdzie na narty w dobie koronawirusa
bubol.T Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Pisałem o tym wczoraj https://www.szwajcar...kacyjne-lekcje/ A może dzielmy się tymi informacjami na PM? Wiadomo, ze"byle kto" tutaj zagląda, po co ułatwiać im robotę. Wczoraj jeden z ośrodków też ogłosił otwarcie,jeździł ratrak, trasa przygotowana, a dziś na kamerach nie widać narciarzy ani pracy wyciągu. Mieli odwiedziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A może dzielmy się tymi informacjami na PM? Wiadomo, ze"byle kto" tutaj zagląda, po co ułatwiać im robotę. Wczoraj jeden z ośrodków też ogłosił otwarcie,jeździł ratrak, trasa przygotowana, a dziś na kamerach nie widać narciarzy ani pracy wyciągu. Mieli odwiedziny? Ja jestem przekonany, że i pośród forumowiczów jakiś społek może się trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A może dzielmy się tymi informacjami na PM? Wiadomo, ze"byle kto" tutaj zagląda, po co ułatwiać im robotę. Wczoraj jeden z ośrodków też ogłosił otwarcie,jeździł ratrak, trasa przygotowana, a dziś na kamerach nie widać narciarzy ani pracy wyciągu. Mieli odwiedziny? Tu znaleźli pewną formułę prawną, którą zastosowali do otwarcia ośrodka. Prowadzą edukacyjne zajęcia i szkolenia zorganizowane w reżimie sanitarnym. Wszystko na listach imiennych i oświadczeniach. Poniżej masz teks oświadczenia - taki rodzaj zajęć nie jest wyłączony rozporządzeniem, w rozporządzeniu wyłączona jest działalność ujęta w dziale 93.0 PKD a ich zajęcia są prowadzone w oparciu o PKD 85.51.Z. Zgłaszam swój /swojego podopiecznego/-ych (liczba podopiecznych wskazana powyżej) udział w edukacyjnych zajęciach sportowych – lekcje jazdy na nartach i snowbordzie slalomem (PKD 85.51.Z) prowadzonych na podstawie i zgodnie z programem pn. „Dbaj o zdrowie i sprawność fizyczną swoją i swoich dzieci. Edukacyjne zajęcia sportowe – lekcje jazdy na nartach i snowboardem slalomem" (zwanych dalej Zajęciami) na ośnieżonych terenach w Bałtowie organizowanych przez firmę SABAT-TOUR USŁUGI TURYSTYCZNE NIP 6611959284, 2. Zapoznałem się i zobowiązuję się do przestrzegania Programu/Regulaminu Edukacyjnych Zajęć Sportowych – Lekcje Jazdy na Nartach i Snowbordzie Slalomem pn.”Dbaj o zdrowie i sprawność fizyczną swoją i swoich dzieci. Edukacyjne zajęcia sportowe – lekcje jazdy na nartach i snowboardzie slalomem " do którego niniejsze oświadczenia stanowi załącznik oraz stosowania się do poleceń organizatora, trenerów prowadzących Zajęcia i obsługi. 3. Według mojej wiedzy ja i moi podopieczni jesteśmy zdrowi i nie posiadamy żadnych objawów zakażenia wirusem SARS-CoV-2 i nie występują u nas żadne objawy infekcji wirusowej dróg oddechowych, w szczególności: katar, kaszel, duszności, gorączka, 4. Ja i moi podopieczni uczestniczący w Zajęciach nie przebywamy na kwarantannie oraz w okresie ostatnich 14 dni nie mieliśmy kontaktu z osobą zarażoną wirusem SARS-CoV-2 5. Posiadam świadomość ewentualnej możliwości wystąpienia ryzyka zakażenia wirusem SARSCoV-2 podczas uczestnictwa w Zajęciach, 6. Nie będę wnosiła/-ł żadnych roszczeń w stosunku organizatora/trenerów/obsługi w razie zakażenia wirusem SARS-CoV-2 lub wystąpienia u mnie lub moich podopiecznych innych chorób/urazów powstałych w trakcie uczestnictwa w Zajęciach , 7. Biorę na siebie pełną odpowiedzialność prawną za mój stan zdrowia i moich podopiecznych i zobowiązuję się w przypadku gdy zostanę objęty kwarantanną lub innym środkiem związanym z chorobą COVID -19 lub wystąpią u mnie jakiekolwiek oznaki choroby do niezwłocznego odizolowania się oraz do telefonicznego poinformowania o tym fakcie organizatora Zajęć, 8. Biorę na siebie pełną odpowiedzialność prawną za niewykonanie powyższych obowiązków, w szczególności za wynikłe wskutek niewykonania moich zobowiązań szkody poniesione przez organizatora lub osoby trzecie, 9. Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z polityką prywatności organizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A tymczasem do rana dosypie kolejne 20-30 cm do poprzednich 40.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Szwajcaria zaliczona i sezon w czasach pandemii otwarty. Ludzi niby sporo, ale na stoku tłoku nie było. Gorzej przed wypożyczalnią - kolejka pewnie na min. 30 minut stania. Jak na PoPisowy naród zachowanie ludzi całkiem odpowiedzialne, choć jak zawsze trochę ignorantów było. Elany Reni w nauce nie przeszkadzały, więc jeszcze raz dzięki Adaś za fajny dobór deseczek . EDIT: W kwestii otwierania czy zamykania stoków. Myślę, że największy problem to kolejki do wyciągów i raczej jedyny sensowny na to sposób, to ograniczenie ilości sprzedawanych karnetów. Jednak chyba zarządzający nie za bardzo chcą z tej możliwości skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swieżego. Ktoś sprobował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swierzego. Ktoś sprobował? Cześć Pół metra czego...? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swierzego. Ktoś sprobował? Ja spróbowałem ,dzisiaj dwie godziny ,warunki zaje z łopatą wokół domu ,nawet mi się podobało Pies był przeszczęśliwy skacząc w puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Dalej Strona 19 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
mig Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A tymczasem do rana dosypie kolejne 20-30 cm do poprzednich 40.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Szwajcaria zaliczona i sezon w czasach pandemii otwarty. Ludzi niby sporo, ale na stoku tłoku nie było. Gorzej przed wypożyczalnią - kolejka pewnie na min. 30 minut stania. Jak na PoPisowy naród zachowanie ludzi całkiem odpowiedzialne, choć jak zawsze trochę ignorantów było. Elany Reni w nauce nie przeszkadzały, więc jeszcze raz dzięki Adaś za fajny dobór deseczek . EDIT: W kwestii otwierania czy zamykania stoków. Myślę, że największy problem to kolejki do wyciągów i raczej jedyny sensowny na to sposób, to ograniczenie ilości sprzedawanych karnetów. Jednak chyba zarządzający nie za bardzo chcą z tej możliwości skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swieżego. Ktoś sprobował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swierzego. Ktoś sprobował? Cześć Pół metra czego...? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swierzego. Ktoś sprobował? Ja spróbowałem ,dzisiaj dwie godziny ,warunki zaje z łopatą wokół domu ,nawet mi się podobało Pies był przeszczęśliwy skacząc w puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Dalej Strona 19 z 31 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Mikoski Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Po wczorajszych opadach to w Beskidach powder alert.... pół metra swierzego. Ktoś sprobował? Ja spróbowałem ,dzisiaj dwie godziny ,warunki zaje z łopatą wokół domu ,nawet mi się podobało Pies był przeszczęśliwy skacząc w puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi