ayah_86 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Z tej obserwacji pogody to nic dobrego nie wynika- inne prognozy, inaczej w rzeczywistości... . Naśnieżają, kiedy tylko mogą. Nie jest to to samo, co prawdziwy śnieg, no ale- "jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma". Dla mnie całość na 4-, szkoda, że się skończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NRGizer Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Jak nie naśnieżą sztucznie ani naturalnie to, mieszkając w Polanicy Zdroju, gdzie najbliżej podjechać, gdzie warunki są lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ayah_86 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 ...nigdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Jak nie naśnieżą sztucznie ani naturalnie to, mieszkając w Polanicy Zdroju, gdzie najbliżej podjechać, gdzie warunki są lepsze? możesz próbować Ricky i Desną, ale nie mam pojęcia jak tam obecnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 No i mam dylemat - odwoływać weekend czy jechać. W sumie to nawet nie wiem, czy jeszcze mogę odwołać nocleg i przełożyć na inny termin Więc proszę wróżki o konkretną odpowiedź - od soboty będzie już piknie w Zieleńcu? Oczekuję odpowiedzi, że TAK! )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndreL Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Raczej odwołaj o ile się da. Być może w drugiej połowie stycznia cos się zmieni. Też na tę zmianę czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Podobno od godziny intensywnie sypie tam śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... buczek5 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Ja jadę w sobotę. Prognozy sprawdzam i niby w nocy poniżej zera jest od kilku dni i naśnieżają, w dzień od 0 do 4 stopni. Liczę, że jeden dzień przeżyję. Śmigałem na winterpolu w sylwestra i jak na wiosnę tej zimy było nieźle. Da się zjechać około 100m pasem a kamieni prześwitujących nie widziałem. Podejrzewam że w weekend może być duże obłożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 w zielencu przedwcz0raj nieźle, wczoraj juz coraz gorzej, dzis juz praktycznie tylko na pomaranczowej kanapie mozna pojzdzic, jutro nie wiem co bedzie ale chyba bedzie rynna metr na metr ze sniegiem. W około zielono... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Czyli przyszły weekend pod wielkim znakiem zapytania, nawet dla desperatów . Nie pozostaje nam nic innego, jak cierpliwie poczekać na jakiekolwiek oznaki zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 niekoniecznie podobno w przyszłym tygodniu mróz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Oby nie taki, jak w Ameryce . A z innej beczki: jest jakieś miejsce w Zieleńcu, gdzie można się fajnie pobawić wieczorem? Impreza na stoku w Sylwestra była fantastyczna, ale może znacie jakąś klimatyczną zadaszoną knajpkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Oby nie taki, jak w Ameryce . A z innej beczki: jest jakieś miejsce w Zieleńcu, gdzie można się fajnie pobawić wieczorem? Impreza na stoku w Sylwestra była fantastyczna, ale może znacie jakąś klimatyczną zadaszoną knajpkę? tam niby jest ta "5", koło mostku, znajomi tam bywali, jedyni mówią że spoko, jedyni że lipa, w każdym bądź razie za wielkie to nie jest p.s na fejsie można to znaleźć jako Disco Club 5 Zieleniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... bodex4 Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Chcemy się wybrać z rodziną do Zieleńca w drugiej połowie lutego - czy może mi ktoś podać jakiś fajną niedrogą rodzinną kwaterę (z aneksem kuchennym). Najlepiej na maila:) Jeżeli wpisałem się w zły wątek to przepraszam (nie wiem gdzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... NRGizer Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 I jak warunki? Ktore wyciągi otwarte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tosiek93 Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Warunki są ekstra. Wczoraj zarypiście wiało, to na górze tam gdzie się krzyżują te dwa krzesełka pojawiło się lodu, ale dało radę ominąć. Z powodu wiatru większość jeździła na pomarańczowej do której były kolejki, ale grygiel i mostek były puściutkie i stoki dobrze przygotowane. Wyciągi chyba wszystkie kręcą, na pewno krzesełka, nartorama i ten orczyk winterpolu ( chyba 6). Warto jechać BTW może ktoś podać procentowe nachylenie jedynego stromego kawałka stoku, tam jak jest mostek i się dojeżdża do dolnej stacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Czyli ten orczyk na dole, co sie po mostku zjezdza na doł i potem jeszcze niżej też działa? http://zieleniec.pl/mapa2.php nr 23 na mapce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tosiek93 Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Nie. nawet nie wiedziałem, ze tam jest taki orczyk. dobrze napisałem. orczyk nr 6 wzdłuż snowparku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... bodex4 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Czy w przyszłą sobotę (15.02) jest sens jechać do Zieleńca ? Chodzi mi o przewidywania warunków na przyszły tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Prognozy są dość optymistyczne, jadę w środę i planuję zostać do soboty. Dam znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 byłem wczoraj na wieczornej i warunki nie najgorsze, śniegu na trasie wystarczająco ale przy dodatnich temperaturach i deszczu może być nie ciekawie... kolejki jakiejś dużej nie było, ale tłok na stoku straszny, przeraża mnie to co teraz dzieje się na stokach, mam wrażenie że ludzie jeżdżą coraz gorzej i co raz szybciej(wiadomo najszybszy=najlepszy), a wczorajsze warunki(małe zwały śniegu, czasami gdzieś jakiś beton, lód) i tłok na trasie nie pozwalały jeździć tak szybko jak to nie którzy robili, pomijam fakt, że niektórzy to stać nie potrafili na nartach a co dopiero jeździć... są ferie, polecam unikać znanych ośrodków w tym czasie, lepiej coś mniejszego, kameralnego bo to co się dzieje w kurortach to nie na moje nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Nie widzę w ogóle takiej opcji, którą podajesz: http://zieleniec.pl/wyciagi.php Poza tym nie wszystkie wyciągi póki co pracują, więc radziłabym wziąć czasowe (chyba że będą tłumy niemiłosierne- wtedy punktowe są bardziej opłacalne i nie zerkasz z niecierpliwością i irytacją na zegar przy bramkach), ewentualnie na strefę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 kolejki jakiejś dużej nie było, ale tłok na stoku straszny To jest to na co zwraca uwagę Mitek w wątku o tłoku na stokach. Przepustowość wyciągów za duża do pojemności tras i jest kuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 To jest to na co zwraca uwagę Mitek w wątku o tłoku na stokach. Przepustowość wyciągów za duża do pojemności tras i jest kuku. kuku nie było, ale ja jestem przewrażliwionym na tym punkcie, bo co to za przyjemność z jazdy jak z każdej strony masz cykającą bombę, która może w każdej chwili w Ciebie wjechać bo jedzie z prędkością nad którą nie panuje... jeździłem wczoraj na wieczornej , ale dopiero od 19-stej. Nie zauważyłem tłoku na stoku , ani tym bardziej kolejek do wyciągu. Faktycznie , można zauważyć sporo niebezpiecznych sytuacji na stoku , spowodowanych małymi umiejętnościami , ale raczej nie widziałem jakiejś agresji , czy pretensji . Naprawdę , pełna kultura wczoraj na stoku. agresji też nie widziałem, chociaż gotowało się we mnie jak widziałem co ci ludzie wyprawiają i tylko czekałem aż kogoś zwiozą goprowcy... naprawdę, ja rozumiem że ktoś się uczy, zaczyna jeździć, ma małe umiejętności, okej fajnie, stok jest dla każdego, tylko właśnie niektórzy tego nie rozumieją i mimo nikłych umiejętności jazdy jadą z prędkością nad którą nie panują i zagrażają innym na stoku, o braku myślenia i znajomości zasad zachowania się na stoku nawet nie wspominam, bo to już standard p.s koło 19-20 robi się już luźniej na nocnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Warunki dobre, wczoraj nawet sypnęło śniegiem . Miejscami przetarcia, ale niewielkie. Spodziewałam się większych tłumów, ale nawet dziś rano nie było zbyt wielkich kolejek do wyciągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Dalej Strona 13 z 25 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 2 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Winterpol - Zieleniec × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
NRGizer Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 No i mam dylemat - odwoływać weekend czy jechać. W sumie to nawet nie wiem, czy jeszcze mogę odwołać nocleg i przełożyć na inny termin Więc proszę wróżki o konkretną odpowiedź - od soboty będzie już piknie w Zieleńcu? Oczekuję odpowiedzi, że TAK! )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndreL Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Raczej odwołaj o ile się da. Być może w drugiej połowie stycznia cos się zmieni. Też na tę zmianę czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ayah_86 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Podobno od godziny intensywnie sypie tam śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczek5 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Ja jadę w sobotę. Prognozy sprawdzam i niby w nocy poniżej zera jest od kilku dni i naśnieżają, w dzień od 0 do 4 stopni. Liczę, że jeden dzień przeżyję. Śmigałem na winterpolu w sylwestra i jak na wiosnę tej zimy było nieźle. Da się zjechać około 100m pasem a kamieni prześwitujących nie widziałem. Podejrzewam że w weekend może być duże obłożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NRGizer Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 w zielencu przedwcz0raj nieźle, wczoraj juz coraz gorzej, dzis juz praktycznie tylko na pomaranczowej kanapie mozna pojzdzic, jutro nie wiem co bedzie ale chyba bedzie rynna metr na metr ze sniegiem. W około zielono... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ayah_86 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Czyli przyszły weekend pod wielkim znakiem zapytania, nawet dla desperatów . Nie pozostaje nam nic innego, jak cierpliwie poczekać na jakiekolwiek oznaki zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NRGizer Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 niekoniecznie podobno w przyszłym tygodniu mróz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ayah_86 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Oby nie taki, jak w Ameryce . A z innej beczki: jest jakieś miejsce w Zieleńcu, gdzie można się fajnie pobawić wieczorem? Impreza na stoku w Sylwestra była fantastyczna, ale może znacie jakąś klimatyczną zadaszoną knajpkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Oby nie taki, jak w Ameryce . A z innej beczki: jest jakieś miejsce w Zieleńcu, gdzie można się fajnie pobawić wieczorem? Impreza na stoku w Sylwestra była fantastyczna, ale może znacie jakąś klimatyczną zadaszoną knajpkę? tam niby jest ta "5", koło mostku, znajomi tam bywali, jedyni mówią że spoko, jedyni że lipa, w każdym bądź razie za wielkie to nie jest p.s na fejsie można to znaleźć jako Disco Club 5 Zieleniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... bodex4 Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Chcemy się wybrać z rodziną do Zieleńca w drugiej połowie lutego - czy może mi ktoś podać jakiś fajną niedrogą rodzinną kwaterę (z aneksem kuchennym). Najlepiej na maila:) Jeżeli wpisałem się w zły wątek to przepraszam (nie wiem gdzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... NRGizer Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 I jak warunki? Ktore wyciągi otwarte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tosiek93 Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Warunki są ekstra. Wczoraj zarypiście wiało, to na górze tam gdzie się krzyżują te dwa krzesełka pojawiło się lodu, ale dało radę ominąć. Z powodu wiatru większość jeździła na pomarańczowej do której były kolejki, ale grygiel i mostek były puściutkie i stoki dobrze przygotowane. Wyciągi chyba wszystkie kręcą, na pewno krzesełka, nartorama i ten orczyk winterpolu ( chyba 6). Warto jechać BTW może ktoś podać procentowe nachylenie jedynego stromego kawałka stoku, tam jak jest mostek i się dojeżdża do dolnej stacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Czyli ten orczyk na dole, co sie po mostku zjezdza na doł i potem jeszcze niżej też działa? http://zieleniec.pl/mapa2.php nr 23 na mapce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tosiek93 Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Nie. nawet nie wiedziałem, ze tam jest taki orczyk. dobrze napisałem. orczyk nr 6 wzdłuż snowparku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... bodex4 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Czy w przyszłą sobotę (15.02) jest sens jechać do Zieleńca ? Chodzi mi o przewidywania warunków na przyszły tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Prognozy są dość optymistyczne, jadę w środę i planuję zostać do soboty. Dam znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 byłem wczoraj na wieczornej i warunki nie najgorsze, śniegu na trasie wystarczająco ale przy dodatnich temperaturach i deszczu może być nie ciekawie... kolejki jakiejś dużej nie było, ale tłok na stoku straszny, przeraża mnie to co teraz dzieje się na stokach, mam wrażenie że ludzie jeżdżą coraz gorzej i co raz szybciej(wiadomo najszybszy=najlepszy), a wczorajsze warunki(małe zwały śniegu, czasami gdzieś jakiś beton, lód) i tłok na trasie nie pozwalały jeździć tak szybko jak to nie którzy robili, pomijam fakt, że niektórzy to stać nie potrafili na nartach a co dopiero jeździć... są ferie, polecam unikać znanych ośrodków w tym czasie, lepiej coś mniejszego, kameralnego bo to co się dzieje w kurortach to nie na moje nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Nie widzę w ogóle takiej opcji, którą podajesz: http://zieleniec.pl/wyciagi.php Poza tym nie wszystkie wyciągi póki co pracują, więc radziłabym wziąć czasowe (chyba że będą tłumy niemiłosierne- wtedy punktowe są bardziej opłacalne i nie zerkasz z niecierpliwością i irytacją na zegar przy bramkach), ewentualnie na strefę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 kolejki jakiejś dużej nie było, ale tłok na stoku straszny To jest to na co zwraca uwagę Mitek w wątku o tłoku na stokach. Przepustowość wyciągów za duża do pojemności tras i jest kuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 To jest to na co zwraca uwagę Mitek w wątku o tłoku na stokach. Przepustowość wyciągów za duża do pojemności tras i jest kuku. kuku nie było, ale ja jestem przewrażliwionym na tym punkcie, bo co to za przyjemność z jazdy jak z każdej strony masz cykającą bombę, która może w każdej chwili w Ciebie wjechać bo jedzie z prędkością nad którą nie panuje... jeździłem wczoraj na wieczornej , ale dopiero od 19-stej. Nie zauważyłem tłoku na stoku , ani tym bardziej kolejek do wyciągu. Faktycznie , można zauważyć sporo niebezpiecznych sytuacji na stoku , spowodowanych małymi umiejętnościami , ale raczej nie widziałem jakiejś agresji , czy pretensji . Naprawdę , pełna kultura wczoraj na stoku. agresji też nie widziałem, chociaż gotowało się we mnie jak widziałem co ci ludzie wyprawiają i tylko czekałem aż kogoś zwiozą goprowcy... naprawdę, ja rozumiem że ktoś się uczy, zaczyna jeździć, ma małe umiejętności, okej fajnie, stok jest dla każdego, tylko właśnie niektórzy tego nie rozumieją i mimo nikłych umiejętności jazdy jadą z prędkością nad którą nie panują i zagrażają innym na stoku, o braku myślenia i znajomości zasad zachowania się na stoku nawet nie wspominam, bo to już standard p.s koło 19-20 robi się już luźniej na nocnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Warunki dobre, wczoraj nawet sypnęło śniegiem . Miejscami przetarcia, ale niewielkie. Spodziewałam się większych tłumów, ale nawet dziś rano nie było zbyt wielkich kolejek do wyciągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Dalej Strona 13 z 25 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 2 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Winterpol - Zieleniec
bodex4 Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Chcemy się wybrać z rodziną do Zieleńca w drugiej połowie lutego - czy może mi ktoś podać jakiś fajną niedrogą rodzinną kwaterę (z aneksem kuchennym). Najlepiej na maila:) Jeżeli wpisałem się w zły wątek to przepraszam (nie wiem gdzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NRGizer Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 I jak warunki? Ktore wyciągi otwarte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek93 Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Warunki są ekstra. Wczoraj zarypiście wiało, to na górze tam gdzie się krzyżują te dwa krzesełka pojawiło się lodu, ale dało radę ominąć. Z powodu wiatru większość jeździła na pomarańczowej do której były kolejki, ale grygiel i mostek były puściutkie i stoki dobrze przygotowane. Wyciągi chyba wszystkie kręcą, na pewno krzesełka, nartorama i ten orczyk winterpolu ( chyba 6). Warto jechać BTW może ktoś podać procentowe nachylenie jedynego stromego kawałka stoku, tam jak jest mostek i się dojeżdża do dolnej stacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NRGizer Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Czyli ten orczyk na dole, co sie po mostku zjezdza na doł i potem jeszcze niżej też działa? http://zieleniec.pl/mapa2.php nr 23 na mapce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek93 Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Nie. nawet nie wiedziałem, ze tam jest taki orczyk. dobrze napisałem. orczyk nr 6 wzdłuż snowparku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Czy w przyszłą sobotę (15.02) jest sens jechać do Zieleńca ? Chodzi mi o przewidywania warunków na przyszły tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ayah_86 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Prognozy są dość optymistyczne, jadę w środę i planuję zostać do soboty. Dam znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 byłem wczoraj na wieczornej i warunki nie najgorsze, śniegu na trasie wystarczająco ale przy dodatnich temperaturach i deszczu może być nie ciekawie... kolejki jakiejś dużej nie było, ale tłok na stoku straszny, przeraża mnie to co teraz dzieje się na stokach, mam wrażenie że ludzie jeżdżą coraz gorzej i co raz szybciej(wiadomo najszybszy=najlepszy), a wczorajsze warunki(małe zwały śniegu, czasami gdzieś jakiś beton, lód) i tłok na trasie nie pozwalały jeździć tak szybko jak to nie którzy robili, pomijam fakt, że niektórzy to stać nie potrafili na nartach a co dopiero jeździć... są ferie, polecam unikać znanych ośrodków w tym czasie, lepiej coś mniejszego, kameralnego bo to co się dzieje w kurortach to nie na moje nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ayah_86 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Nie widzę w ogóle takiej opcji, którą podajesz: http://zieleniec.pl/wyciagi.php Poza tym nie wszystkie wyciągi póki co pracują, więc radziłabym wziąć czasowe (chyba że będą tłumy niemiłosierne- wtedy punktowe są bardziej opłacalne i nie zerkasz z niecierpliwością i irytacją na zegar przy bramkach), ewentualnie na strefę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 kolejki jakiejś dużej nie było, ale tłok na stoku straszny To jest to na co zwraca uwagę Mitek w wątku o tłoku na stokach. Przepustowość wyciągów za duża do pojemności tras i jest kuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 To jest to na co zwraca uwagę Mitek w wątku o tłoku na stokach. Przepustowość wyciągów za duża do pojemności tras i jest kuku. kuku nie było, ale ja jestem przewrażliwionym na tym punkcie, bo co to za przyjemność z jazdy jak z każdej strony masz cykającą bombę, która może w każdej chwili w Ciebie wjechać bo jedzie z prędkością nad którą nie panuje... jeździłem wczoraj na wieczornej , ale dopiero od 19-stej. Nie zauważyłem tłoku na stoku , ani tym bardziej kolejek do wyciągu. Faktycznie , można zauważyć sporo niebezpiecznych sytuacji na stoku , spowodowanych małymi umiejętnościami , ale raczej nie widziałem jakiejś agresji , czy pretensji . Naprawdę , pełna kultura wczoraj na stoku. agresji też nie widziałem, chociaż gotowało się we mnie jak widziałem co ci ludzie wyprawiają i tylko czekałem aż kogoś zwiozą goprowcy... naprawdę, ja rozumiem że ktoś się uczy, zaczyna jeździć, ma małe umiejętności, okej fajnie, stok jest dla każdego, tylko właśnie niektórzy tego nie rozumieją i mimo nikłych umiejętności jazdy jadą z prędkością nad którą nie panują i zagrażają innym na stoku, o braku myślenia i znajomości zasad zachowania się na stoku nawet nie wspominam, bo to już standard p.s koło 19-20 robi się już luźniej na nocnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Warunki dobre, wczoraj nawet sypnęło śniegiem . Miejscami przetarcia, ale niewielkie. Spodziewałam się większych tłumów, ale nawet dziś rano nie było zbyt wielkich kolejek do wyciągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Dalej Strona 13 z 25 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 2 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Winterpol - Zieleniec
krzysiek358 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 To jest to na co zwraca uwagę Mitek w wątku o tłoku na stokach. Przepustowość wyciągów za duża do pojemności tras i jest kuku. kuku nie było, ale ja jestem przewrażliwionym na tym punkcie, bo co to za przyjemność z jazdy jak z każdej strony masz cykającą bombę, która może w każdej chwili w Ciebie wjechać bo jedzie z prędkością nad którą nie panuje... jeździłem wczoraj na wieczornej , ale dopiero od 19-stej. Nie zauważyłem tłoku na stoku , ani tym bardziej kolejek do wyciągu. Faktycznie , można zauważyć sporo niebezpiecznych sytuacji na stoku , spowodowanych małymi umiejętnościami , ale raczej nie widziałem jakiejś agresji , czy pretensji . Naprawdę , pełna kultura wczoraj na stoku. agresji też nie widziałem, chociaż gotowało się we mnie jak widziałem co ci ludzie wyprawiają i tylko czekałem aż kogoś zwiozą goprowcy... naprawdę, ja rozumiem że ktoś się uczy, zaczyna jeździć, ma małe umiejętności, okej fajnie, stok jest dla każdego, tylko właśnie niektórzy tego nie rozumieją i mimo nikłych umiejętności jazdy jadą z prędkością nad którą nie panują i zagrażają innym na stoku, o braku myślenia i znajomości zasad zachowania się na stoku nawet nie wspominam, bo to już standard p.s koło 19-20 robi się już luźniej na nocnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ayah_86 Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Warunki dobre, wczoraj nawet sypnęło śniegiem . Miejscami przetarcia, ale niewielkie. Spodziewałam się większych tłumów, ale nawet dziś rano nie było zbyt wielkich kolejek do wyciągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Dalej Strona 13 z 25 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 2 Przejdź do listy tematów
ayah_86 Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Warunki dobre, wczoraj nawet sypnęło śniegiem . Miejscami przetarcia, ale niewielkie. Spodziewałam się większych tłumów, ale nawet dziś rano nie było zbyt wielkich kolejek do wyciągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi