nikon255 Napisano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 20 minut temu, grimson napisał: Ja celuję w nocne jazdy w czwartek, na 99%. W Zieleńcu na nocnych dostępny jest tylko jeden wyciąg, CG uruchomiła w tym tygodniu nocne na Luxtorpedzie. Dla mnie wybór oczywisty 😀j Ja urlop i 9 na stoku 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 Teraz, nikon255 napisał: Ja urlop i 9 na stoku 😂 Ja będę cisnął z pracy na nocne, mam do przejechania do CG 111km, do Zieleńca 140km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 W dniu 19.12.2022 o 20:17, nikon255 napisał: Ja urlop i 9 na stoku 😂 jaki warun w Zieleńcu @nikon255? ja zostałem w domu ze względu na deszcz na CG... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 W Zielencu kończy swoją zimę na stoku TVN: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 Dziś Zieleniec kończy kręcić: https://zieleniec.pl/niestety-konczymy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 Zieleniec rusza 02.12.2023. Na razie ratrak ubija śnieg: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 11 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2024 Atakuje ktoś jutro lub na week ? 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 11 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2024 13 minut temu, master32 napisał: Atakuje ktoś jutro lub na week ? 😁 Od 15.01 zaczyna ferie DW i OP. Nie bedzie najazdu od weekendu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 11 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2024 18 minut temu, nikon255 napisał: Od 15.01 zaczyna ferie DW i OP. Nie bedzie najazdu od weekendu? Skoro tak jest to najazd będzie wszędzie 🙂 nie tylko w Zielaku 😉 Pytam czy ktoś się wybiera, bo atakuje jutro i w niedziele 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 12 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2024 Jest 👌 Troche mgły z rana która powoli odchodzi 😉 ludzi póki co mało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 12 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2024 Coraz lepiej..😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 12 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2024 Dla odmiany łopaty, żeby nudy nie było a fun factor równie wysoki 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 Września 2024 Udostępnij Napisano 1 Września 2024 Zieleniec 1 września: mgliście i zimno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Września 2024 Udostępnij Napisano 10 Września 2024 Zieleniec w nocy z 13 na 14 września startuje z promo sprzedażą karnetów na nowy sezon: Odliczanie do zimy czas start! - Zieleniec Sport Arena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2024 Zieleniec na FB informuje, że odpalają w tygodniu sprzęt do produkcji białego. Chodzi o dwie nowe maszyny do produkcji śniegu, z możliwością generowania białego przy temperaturze zewnętrznej do +20 st C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 11 Listopada 2024 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2024 11 godzin temu, grimson napisał: Zieleniec na FB informuje, że odpalają w tygodniu sprzęt do produkcji białego. Chodzi o dwie nowe maszyny do produkcji śniegu, z możliwością generowania białego przy temperaturze zewnętrznej do +20 st C. W Poznaniu na Malcie jest taka maszyna, nie jest to demon wydajności. Może w Zieleńcu mają coś większego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2024 Pojezdzone z rodziną w Zieleńcu. Było wolno i dostojnie z familią, oraz trochę szybciej solo. Na miejscu warun wspaniały, zima w pełni. Górne partie w mgle, dół już ok. Płaskie światło powstrzymywały lejce przed szaleństwami. Śniegu sporo, i twardo pod butem. Kolejek do wyciągów brak, wszystko szło na bieżąco. Czerwone trasy nr 1 i 2 trzymały się zacnie. Na górze trochę przetarć i betonu, dół zaczął popuszczać po godz 13. Teraz czas na Wigilię i afterparty przy płynach :-), jutro będzie cd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2024 Wchodzi parę fotek, trzeba linkować bo wyczerpałem limit tutaj wtf: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2024 Uczciwie pojezdzone w Zieleńcu. Panie uznały, że dzisiaj będzie knajping. Więc GS wyprowadzony na spacer. Na miejscu lekkie słońce, mróz i bez szczególnych tłumów na stokach, ale więcej jak wczoraj. Uderzyłem na pierwszy zjazd na kanapę 6 osobowa W3, ale tutaj kolejka na 30 sek do wyciągu i duża frekwencja, plus pracujące armatki. Więc szybka decyzja i wbiłem na G1, i zjazd trasami 20/21. Strzał w 10, bo na początku jest płasko, a potem około 200m największej ścianki w Zielu, na koniec wypłaszczenie. Do tego równo, pusto i twardo. Wyjeździłem się na tej krótkiej trasie. Sports Tracker pokazał 77km/godz. Był potencjał na około 10km więcej, ale nie było warunu żeby się rozpędzić. Jak widać w jeździe na wprost mam swój progress, do skręcania nie przywiązuje większej wagi. Na serio to na tej ściance było dziś kilka spektakularnych gleb, a w miarę jeżdżących narciarzy naliczyłem 3 w ciągu całego nartowania. Reszta albo walczyła o przetrwanie, albo jakoś się zsuwała. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2024 Jutro wrócę silniejszy na stok, po napitku od Ojca Dyrektora: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2024 Pojezdzone świątecznie w Zielu. Dzis miał być ciąg dalszy szybszej jazdy, a wyszło inaczej. Najsampierw długo szukałem wolnego miejsca żeby zaparkować auto, bo naród dość ma budowy masy i futrowania przy świątecznym stole. Z tej słusznej racji dziś frekwencja w Zielu wysoka, do tego pełne słońce dodatkowo motywowało. Idac tokiem rozumowania, że na nielicznych ściankach warun będzie jako taki, uderzyłem pomarańczową W3 na górę. Czekanie na tę kanapę to dobre 5 minut. Potem poszły testy ścianek na trasach nr 20/21 oraz 14. Najzacniej trzymała się nr 21 i tam przejeździłem większość czasu. Niestety spore kolejki do kanapy G1, nie udało mi się ani razu wbić bez czekania przynajmniej 3 min. Na trasie 21 było twardo, ale już nie równo, bo pojawiły się odsypy. Do tego większa frekwencja i o szybszej jeździe trzeba było zapomnieć. Mimo wszystko fajnie jeździło się w pełnym słońcu, lepsze to niż leżakowanie przed TV. Ostatni zjazd to 29 na początek pomarańczowej kanapy W3, gdzie muldy i odsypy na całej długości i szerokości trasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 26 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2024 A, to są jakieś ścianki w Zieleńcu 😄 Chyba przeoczyłem. Trzeba było 5 na krechę zjechać. Ważne że świąteczny wyjazd się udał 👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2024 Godzinę temu, Edwin napisał: A, to są jakieś ścianki w Zieleńcu 😄 Chyba przeoczyłem. Trzeba było 5 na krechę zjechać. Ważne że świąteczny wyjazd się udał 👍 Całe 200m ostrzejszej czerwonej, którą katowalem wczoraj do ulania się można od biedy nazwać ścianka. 5 w Zielu nie jest w ogóle ratrakowana i nadanie jej czarnego koloru na mapie to chwyt marketingowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 26 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2024 2 minuty temu, grimson napisał: Całe 200m ostrzejszej czerwonej, którą katowalem wczoraj do ulania się można od biedy nazwać ścianka. 5 w Zielu nie jest w ogóle ratrakowana i nadanie jej czarnego koloru na mapie to chwyt marketingowy. To był żart z 5 na krechę. Może nie chwyt markeingowy, tylko trudność,bo by tam zjechać trzeba naprawdę dobrze jeździć. Zieleniec znam doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2024 6 minut temu, Edwin napisał: To był żart z 5 na krechę. Może nie chwyt markeingowy, tylko trudność,bo by tam zjechać trzeba naprawdę dobrze jeździć. Zieleniec znam doskonale. 5 w Zielu nazywa się Na Krechę. Ciekawe czy znajdzie się ochotnik nielubiący skręcać na tej trasie? Tak samo, jak FIS w Szklarskiej też nie widział ochotnika robiącego całą trasę w pozycji na jajo. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi