krzysiek358 Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Tak, mój kolega też był wczoraj i tak było. Ale dziś sam się dziwił, bo winterpol wyratrakował. wiem, głośno o tym było na stronie Winterpola na fejsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_tomek Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 A tu filmik z wczoraj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndreL Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Zdezauktalizował się i bardzo dobrze Użytkownik AndreL edytował ten post 12 grudzień 2011 - 13:18 nieaktualne info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndreL Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Masz rację Doma. Chociaż jeszcze w sobotę gdy je kupowałem nie było możliwości jazdy na Gryglówce. Oczywiście ciszę się że można jeździć też na Gryglówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndreL Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 UWAGA. Każdy kto wybiera się poszusować w Zieleńcu musi zabrać ze sobą pieniążki. Niestety do dzisiaj tj. 19.12.2011r nie ma możliwości zapłacenia za karnet kartą płatniczą (kredytową). Pocieszeniem jest obecność bankomatu w niedalekiej okolicy kasy Winterpola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_tomek Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Bankomatu SKOKu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B4ME Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Jedzie ktoś dzisiaj na nocną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Jedzie ktoś dzisiaj na nocną ? jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B4ME Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 A dasz rade napisać coś więcej ? XD Kto o której jaki ubiór ? XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Ubior jak na zdjeciu na profilu jakos kolo 17:00 sie melduje na zielencu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Szkoda tylko że przed nocną ratrak nie przejeżdża. w tym roku podobno przejeżdża, już mi to dwie osoby mówiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B4ME Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Ubior jak na zdjeciu na profilu jakos kolo 17:00 sie melduje na zielencu "Pocisk" xD w zielonej kurtce który nie umie jeździć to ja Bede od 19 Użytkownik B4ME edytował ten post 23 grudzień 2011 - 13:52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek93 Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Nie raz widziałem w Zieleńcu jak o 16 stają krzesełka i wyjeżdża ratrak. na stoki Winterpolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Jazda dzienna jest do 16:00 a nocna od 16:00 wiec nie ma możliwości fizycznej żeby zrobić ten stok, jak byłem w niedziele to dla zabawy chyba przejechał ratrak pomiędzy narciarzami i snowboard -zistami co ani skuteczne ani mądre nie było. bo nie ma przerwy, ratrak jedzie i poprawia trasę. nie wiem co wy tym nie mądrego, trasę trzeba poprawić po całym dniu a stok jest na tyle szeroki że spokojnie narciarze mogą ten ratrak ominąć. byłem dziś na nocnej. Miękko i mokro, ciągle padał deszczyk co nie zepsuło nam dobrej zabawy bo ludzi było bardzo mało i stok trzymał się dzielenie do samego końca, do 22:00 było względnie równo, bez jakiś ogromnych muld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B4ME Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Potwierdzam, jadąc na górę miałem nieciekawą minę ze względu deszczu, ale zabawa była naprawdę niezłą, lataliśmy do samego końca Chciałem z tego miejsca podziękować 1/2prokrzysiek, za bardzo fajną jazdę i jokery na kanapie Jakby ktoś chciał z nim pojeździć to polecam, chłopak naprawdę dobrze jeździ i na pewno nie będzie trzeba na niego nigdy czekać na dole Użytkownik B4ME edytował ten post 24 grudzień 2011 - 01:20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edwin110 Napisano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Jazda dzienna jest do 16:00 a nocna od 16:00 wiec nie ma możliwości fizycznej żeby zrobić ten stok, jak byłem w niedziele to dla zabawy chyba przejechał ratrak pomiędzy narciarzami i snowboard -zistami co ani skuteczne ani mądre nie było.To dopiero w Austrii debile są jak o 15 tej można spotkać nie jeden ,a szpaler ratraków wyrównujących stok Czy pomaga-na chwilę, tak. Lepsze to niż nic, moze nie chcą by większość ludzi miała się pozabijać na muldach po kolana. Potwierdzam, jadąc na górę miałem nieciekawą minę ze względu deszczu, ale zabawa była naprawdę niezłą, lataliśmy do samego końca Chciałem z tego miejsca podziękować 1/2prokrzysiek, za bardzo fajną jazdę i jokery na kanapie Jakby ktoś chciał z nim pojeździć to polecam, chłopak naprawdę dobrze jeździ i na pewno nie będzie trzeba na niego nigdy czekać na dole No, Zieleńcu długo nie trzeba czekać na dole Muszę wybrać się z Wami w końcu na narty,bo aż głupio znać masę ludzi z całej Polski z forum ,a Was ziomków nie. Jak,coś będę walił na krechę,żebyście nie czekali na mnie:) Wesołych Świąt życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B4ME Napisano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Jak,coś będę walił na krechę,żebyście nie czekali na mnie:) Z tego co mi się obiło o uszy to na Ciebie też nie trzeba czekać xD Też wesołych życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_tomek Napisano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Może następnym razem na Czarnej Górze? Bo nogi w Zieleńcu już rozprostowałem, teraz trzeba by pojeździć http://www.skiforum....38&goto=newpost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbekbear Napisano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 A jak z grubością pokrywy śnieżnej ? Nie ma przetarć, kamieni ? Nie żal brać nowych nartek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B4ME Napisano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 A jak z grubością pokrywy śnieżnej ? Nie ma przetarć, kamieni ? Nie żal brać nowych nartek ? Nie zał ja docierałem wczoraj nówki i zero uszkodzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Tak widziałem w tamtym roku razem z kanapą 17minut stania i orczykami z zakrętami, nierównymi śladami i szarpiącym kijem, ale szczyt powyżej chmur robił wrażenie. Trasy z muldami mam swoje ulubione, środkowa czerwona i oświetlona z prawej (patrząc w stronę szczytu) czy FIS jak go nie ratrakowali w Spindlu, przy kanapie w Pecu czy traski czerowone/czarna na Miedwiedin lub czarna w Harrachowie. Żyć nie umierać. :-) będziesz zawiedziony o ile śnieg nie spadnie, bo w tej chwili Szpindlu muld nie uświadczyło się nawet o 16 zresztą, w Szpindlu są jedne z najlepiej przygotowanych tras w okolicy, a muldy się robią dopiero jak jest ogrom ludzi czy jak spadnie dużo śniegu bądź jak zrobi się naprawdę ciepło, a wtedy to nie możliwe jest, żeby tych muld nie było. p.s ile razy byłeś w Szpindlu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Widzę, że kolega "expert". Zapraszam na Dzikowiec, pośmigasz Elżbietanką. Stok główny i trasa rowerowa też się nada... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 W Spindlu byłem nie mniej niż dziesięć razy trasy przygotowane tak całkiem dobrze widziałem dwa razy wtedy na FIS jeździliśmy swobodnie, choć to nie mój poziom raczej. Muldy znajdę na pewno, liczę na środkową czerwoną :-) 10 razy to jak tam w jednym sezonie bywam i co do przygotowania stoków to nie mam zastrzeżeń, czasami się zdarzają muldy ale to z czynników które podałem wyżej, które nie są zależne od nich. co więcej, tam w kwietniu można pojeździć na "betonie" Cerna FIS jest za słaba? :confused: :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niciatko Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Nie mam na myśli obsługi wyciągów bo krzyczą w Polsce, Czechach czy we Włoszech z powodów, o których piszesz i słusznie. Spotkałem się w Zieleńcu z niemiłą i głupią obsługą w barach np. śmiertelnie znudzona "Pani" lat ...dzieścia parę nie chciała mi podgrzać soczku (kupionego u nich i nie tylko sok był zamawiany) w butelce dla dziecka w mikrofali choć bardzo grzecznie prosiłem itp. w Czechach niektórzy nas nie lubią bo jesteśmy biedniejsi od Niemców i nie dajemy napiwków lub mniejsze niż Niemcy ale to są nieliczne wyjątki. Znam miejsca gdzie w Czechach dają grzane piwo specjalnie dla Polaków czy też z sokiem malinowym. :-) Choć według nich to "grzech"... a co obsługi wyciągów to w zieleńcu jakiś czas temu po świeżych opadach zostałem okrzyczany przez pana z budki za to, że zatrzymałem się po zjezdzie z wyciagu żeby zapiąc wiązanie w świeżym śniegu na którym nie było ani jednego śladu. To był mniej więcej środek dnia. Zawsze zjezdzam w takie miejsce zeby w miare możliwosci w ogóle lub jak najmniej przeszkadzac innym a tu taka niespodzianka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Nie mój poziom w sensie nie powinienem bo mam braki w technice lub brak jakiejkolwiek techniki ale jak jest dobrze przygotowana to jeżdżę. a przed chwilą Ci trasy na Zieleńcu były za krótkie i za łatwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi