lukas63 Napisano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Jak nie tak? 5zł jest drożej na cały Zieleniec - co nie jest tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 tylko jak by nie patrzeć winterpol ma jakaś może 1/5 wyciągów na zieleńcu więc wg mnie powinna być większa różnica bo wiadomo że nikt nie będzie się zastanawiał nad tym czy zapłaci 65zł i będzie jeździć na 4 wyciągach czy zapłaci 70zł i będzie mógł jechać wszystkimi wyciągami w tym kanapą z pod samego głównego parkingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 CO z tego, że 1/5 jak kanapy robią swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 eee tam ceny jak to w Polsce... zobaczymy jak to będzie z warunkami u nich w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbekbear Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Wie ktoś, czy działa już nowa kanapa ? Pisali, że o ile warunki będą sprzyjające, to w weekend będzie działać. Jak ktoś się orientuje w warunkach na Winterpolu to też będzie miło jak się podzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 nie byłem, ale z tego co wiem to sześcioosobowa kanapa działa już od 24.12.2008 ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbekbear Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 To ciekawe. Bo na kamerce i fotkach z dzisiaj było biało jak cholera, a trawy/przetarć/kamieni ani widu ani słychu (mówimy cały czas o Winterpolu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_tomek Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Kolega był tam dzisiaj z dzieckiem - ale na saneczkach... Mówił, że ludzi się już więcej upchnąć nie dało, a kamole i trawa spozierały zewsząd, a gdzie nie było kamieni tam był czysty lód. Może się Winterpol zaśnieży (bo chyba jako jedyni mają tam armatki), ale do dobrych warunków to im dużo brakuje. Zerknij na Czarną Górę, tam ostro naśnieżają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbekbear Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 A co tam, ja i tak otwieram sezon we wtorek w Zieleńcu Może lód był z powodu dużej ilości ludzi (po paru godzinach jazdy). Na kamerce wyglądało to bardzo obiecująco, poza tym liczę, że Winterpol dośnieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 kumpel był dzisiaj na nocnym, na kanapie i mówił mi że fajnie było, trochę lodu a w kolejce długo nie stał bo taka kanapa jest wydajna. wybiorę się tam na nocną może we wtorek, jak się wyleczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbekbear Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 http://www.zieleniec.info/foto/SMZ08/ - no i gdzie ta trawa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Przy kasie pewnie jest trawa Użytkownik lukas63 edytował ten post 29 grudzień 2008 - 17:08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 tu też piękne zdjęcie na głównej stronie http://www.zieleniec.pl/, nie wiem gdzie tą trawę na stoku ktoś widział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nika_k Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Kolega kusi mnie na Rycki w Jesenikach. Wiele tam nie nie ma, ale 1 km fis na sl + gs czarna, ale 1,2 km fis na gs czerwona + tanio i malo ludzi. Kanapa Byl ktos, widzal, slyszal, cial krawedzie To chyba w zlym miejscu zadajesz to pytanie A Ricky to raczej leżą w Gorach Orlickich: http://www.skiforum....read.php?t=8138 i http://www.holidayin...cat=45&frm=info Użytkownik nika_k edytował ten post 03 styczeń 2009 - 00:27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Szybkie sprawozdanie z sylwestra w Zieleńcu. Jeśli chodzi o same warunki narciarskie to TRAGEDIA... Jeżdżę na nartach od ponad 20 lat i jeszcze na czymś takim nie jeździłem... Najpierw 1,5 godziny rozgrzewki w ciągu dnia na nowej 6 - osobowej kanapie Winterpola. Wszędzie masa lodu i kamieni. Przez górną część udawało się jeszcze przemknąć 1 metrową częścią stoku przy samym lesie, jednak po wyjeździe na polanę zostawał już sam lód i kamolce... Szczyt że pozwalali ludziom na jazdę w takich warunkach... O 16:00 zamknęli stok i uruchomili armatki. Na imprezę sylwestrową na stoku stawiliśmy się o 21:15 i zastaliśmy zamieć śnieżną (bardzo silny a wręcz porywisty wiatr zwiewał z lodu warstwę sztucznego śniegu) oraz 15 stopniowy mróz. Gdyby nie kompletny brak warunków i polarna pogoda to byłoby rewelacyjnie, bo sama impreza na stoku była bardzo udana - jazda na nartkach do 1:00 w nocy, dobre nagłośnienie, liczne konkursy, tańce w butach narciarskich i pozytywnie nastawieni ludzie. Pozdrawiam wszystkich szaleńców z sylwestra na stoku Winterpolu. PS. Przez cały nowy rok i kolejne dni w Zieleńcu padał śnieg więc prawdopodobnie warunki się polepszyły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Byłem 1,2, i 3 stycznia - warunki poniżej średniej - wszędzie lód - najmniejszy chyba na mieszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milarz Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Ludziska a co z tym wspólnym karnetem jest czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmyk Napisano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 http://miasta.gazeta...009-01-07-02-06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 jedynie co mnie zdziwiło to, to że GOPR podaje fałszywe warunki, zawsze uważałem że oni raczej rzetelnie piszą :/ a ta informacja pochodzi ze strony wwww.zieleniec.pl Informacja: Rusza już trzeci w Zieleńcu wyciąg krzesełkowy. Jest to nowoczesny czteroosobowy wyciąg krzesełkowy firmy Doppelmayer. Wyciąg posiada ruchomą taśmą ułatwiającą wsiadanie. Dolna stacja znajduje się na przeciwko głównego parkingu. Wyciąg jest naśnieżany, a w przyszłości ma być również oświetlony. Działa on we wspólnym systemie biletowym z firmą Winterpol. Inwestorem jest Pan Kazimierz Grygiel. tak jak widać Winterpol na Zieleńcu rządzi i dzieli, im nie potrzebne są wspólne karnety na cały Zieleniec, przecież mają 3 kanapy w swojej ofercie. gdyby nie Winterpol na Zieleńcu nie było by nic, a tak kanapa pana Kazimierza tylko zwiększy zainteresowanie Winterpolem, bo teraz z głównego parkingu nie trzeba będzie iść taki kawał tylko się wyjedzie kanapą i mamy dostęp do wszystkich wyciągów Winterpola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Działa on we wspólnym systemie biletowym z firmą Winterpol. Inwestorem jest Pan Kazimierz Grygiel. tak jak widać Winterpol na Zieleńcu rządzi i dzieli, im nie potrzebne są wspólne karnety na cały Zieleniec, przecież mają 3 kanapy w swojej ofercie. gdyby nie Winterpol na Zieleńcu nie było by nic, a tak kanapa pana Kazimierza tylko zwiększy zainteresowanie Winterpolem, bo teraz z głównego parkingu nie trzeba będzie iść taki kawał tylko się wyjedzie kanapą i mamy dostęp do wszystkich wyciągów Winterpola Dzisiaj moj brat był w Zieleńcu i co się okazuje ? Nowa tegoroczna 4os kanapa, która była na karnecie Winerpolu przeszła do Strefy A czyli Nartorama i inne wyciągi - toż to Polska i nie powinno dziwić Użytkownik lukas63 edytował ten post 18 styczeń 2009 - 00:06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_tomek Napisano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Całkiem rozsądne posunięcie... A śnieg był ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Tyle co tydzień temu - nie naśnieżają, bo nie mają wody - tak to jest jak obudzili się w ręką w nocniku myśląc, że zawsze będzie naturalny śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob74 Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Byłem 17. stycznia w Zieleńcu i ... zdziwiły mnie warunki. Na stronie internetowej piszą, że są dobre i bardzo dobre. Zgadzam się ale tylko w górnych partiach tuż przy zjazdach z kanapy 6. osobowej, na płaskim osłoniętym drzewami terenie:D. Na stokach śnieg (ok. 5-10cm) przewiany, nietrzymający się podłoża, które nie jest zbyt pokaźne bo na dużych obszarach widoczna jest trawa i ziemia. Na powierzchni dużo luźnych kamyków wyrywanych z podłoża. Na plus przemawia fakt, że nie stałem w kolejce do wyciągu. Jeździłem po 13 na nowej 4os. kanapie, prosto ze stoku na kanapę i samotnie do góry. I jeszcze jedno trzeba przyznać, robią co mogą. Obsługa podsypywała i ubijała śnieg w przetarciach, na stoku co pewien czas pojawiał się pan z wiaderkiem i zbierał kamyki . Przygotowanie stoku określam na +3 miejscami 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pies Napisano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Byłem 18 stycznia w niedzielę na nocnych jazdach na nowej 6-osobowej kanapie Winterpolu. Strasznie drażni mnie, że mimo dużego zainteresowania nikomu się nie chce nawet jednego jeb..go paska wyratrakować, a ratrak przez 4 godziny stał włączony za tą budką z piwem w połowie stoku i cały czas pikał sygnałem ostrzegawczym. Pomijając ten fakt, dla mieszkańców Wrocławia chyba nie ma lepszych nocnych jazd w takiej odległości. Można było jeździć na okrętke, wyciąg wypasiony, oświetlenie dobre, stok szeroki - można ciąć ile fabryka dała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HesSki Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Kurde, co za kraj Patrzę na warunki na stronie narty.pl - zieleniec 20-60cm :eek: patrze na zieleniec.pl - 15-60cm :eek::eek: patrze na zieleniec.info - 20-45cm :eek::eek::eek: Patrzę na pogodę GOPR dla zieleńca - 20-25 cm :eek::eek::eek::eek: Komu wierzyć? No skłaniam się jeśli już to ku GOPRowi. Ale i tak proszę zauważyć jakie wspaniałe rozpiętości śniegowe.. nonono... aż strach się bać jak jest w rzeczywistości... Napiszą i 100cm, żeby tylko kasiorę (niesłusznie) natrzepać na biednych żuczkach co spragnieni śniegu jak ziemia dżdżu pojadą na poszukiwanie narciarskich doznań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi