Administrator Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Zieleniec - Winterpol Krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka. Strona ośrodka: http://www.winterpol.com.pl/ Położenie Dojazd Parkingi (Ilość miejsc, cena, odległość od stoku) Miejscowości (krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich) Noclegi Trasy (liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki) Ceny (cennik karnetów itp) Kamera online (link do strony z kamerą online na stok) Aktualne warunki (link do strony z aktualnymi warunkami) Serwis narciarski (czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp) Instruktorzy / Opieka nad dziećmi Wyżywienie (gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny) Galeria zdjęć (link do galerii zdjęć z tego ośrodka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milarz Napisano 18 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Witam! na stronie winterpolu podali info, że czynna jest trójka jest może ktoś z okolicy i może potwierdzić tą informację. Jeśli ktoś już był w Zieleńcu to proszę o info jakie warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temudzin Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 ja bylem dzisiaj.... co tu duzo mowic... COS CUDOWNEGO 0 kolejek, stoki idealnie przygotowane, sloneczko, no az sie wzruszylem jak to zobaczylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temudzin Napisano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Sniegu moze duzo nie ma, ale jest ubity i nie ma przeswitow po jakims czasie pojawiaja sie kamienie w gornych czesciaj, gdyz jest to spowodowane snowboardzistami ktorzy szuraja, badz narciazami, ktorzy ostro zarzucaja tylami, badz jezdza pluzkiem ale ogolnie waruny b.dobre, wczoraj jezdzilem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronin Napisano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 i jak tam dzisiaj sytuacja? Był ktoś? Jak ze śniegiem? A kolejki są? Pilne, bo rano tam jadę 27.12, środa, Zieleniec, Winterpol Dojazd bez najmniejszych problemów. Kupiłem karnet od 10.00 do 16.00 za 55 zł. Sztuczny śnieg był mocno zmrożony, miejscami wychodziły czapy lodowe. Przy dobrych krawędziach i odpowiedniej technice dało się w miarę sprawnie jeździć. Działały 3 wyciągi podlegające pod Winterpol. Nawet po 12.00 nie czekałem dłużej niż 5 minut, choć parkingi były już pełne. Od 13.00 jazda powoli zaczęła się zmieniać w walkę o przetrwanie. W wielu miejscach pokazał się lód. Na krótkiej ściance przy podjeździe do krzesła co piąty "narciarz" leżał. Jeden przypłacił to poważniejszym kontaktem ze śniegiem. Po 20 minutach opatrywania wywieźli go/ją bez nart. Reasumując: jak ktoś ma blisko, niech jedzie do Zieleńca, ale jeśli będzie sporo ludzi, po 14.00 lepiej iść na obiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temudzin Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 eee tam, ja za chwile wyjezdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbekbear Napisano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Eee... jak to dwa zjazdy w bok ? Nowe mostki zrobili ? Bo pod mostkiem jest ulica... Chyba, że chodzi o zjazdy już za mostkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronin Napisano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 na mostku hamujesz, bo zaraz za ulicą mostek rozchodzi się na prawo i lewo, tworząc literę T (patrząc z góry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keram Napisano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam Potrzebuję info o aktualnych warunkach w Zieleńcu. Czy wszystko chodzi? Lód, kamienie? Bo śniegu piszą, że coś mało 20-40 cm. Aha, dzwięczny też będę za namiar na jakąś kwaterkę sprawdzoną i nie za drogą i przy wyciągu najlepiej:D Jeśli ktoś nie chce robić reklamy to może być na priva. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 byłem dzisiaj na zieleńcu na winterpolu jeździłem na kanapie. było bardzo fajnie, pod koniec wyszedł lód ale nie przeszkadzało mi to w jeździe. śniegu jest wystarczająca nie widać kamieni jeśli chcesz wiedzieć o jakieś kwaterze to napisz na priv i podaj za jaką cene ta kwatera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniek08 Napisano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 A orientuje sie moze ktos czy w zielencu bedzie wkoncu jeden karnet na wszystkie wyciagi, bo jak bylem w grudniu to facet z obslugi cos mowil ze od 15 stycznia ma byc jeden karnet... ale puki co to nic na stronie nie pisza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_tomek Napisano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 W sobotę 26.01.2008 jeździłem na krzesełku. Na stoku praktycznie tylko sztuczny śnieg, gdzieniegdzie spore płaty lodu, mostek nad drogą cały w lodzie, a śnieg na mostku i za nim koloru brunatnego. Generalnie nie polecam, jeszcze da się jeździć, ale przyjemność niewielka. Jest to praktycznie jednyny stok na którym jeszcze da się jeździć (przy kościółku też jeździli i na orczyku obok (czwórce ?) też. Pozostałe stoki to czysty lód przez który widać trawę. Jedyna zaleta to brak kolejek nawet w sobotę! Jak nie nasypie przynajmniej 20cm świeżego to kiepsko będzie. Aha, uwaga na kamienie tuż za mostkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob74 Napisano 3 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Skąd taka wiadomość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurczak Napisano 3 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 "Firma Winterpol szykuje dla Państwa niespodziankę na sezon zimowy 2008-2009, będzie nią nowoczesna sześcioosobowa kanapa firmy Doppelmayr." Pewnie stąd... http://www.winterpol.com.pl/ (niestety żadnych szczegółów... ale jak niespodzianka to niespodzianka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 10 Września 2008 Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Będzie w miejscu orczyka "Trójki" wydłużony jeszcze o 100m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 20 Września 2008 Udostępnij Napisano 20 Września 2008 krzesełko będzie tam gdzie był orczyk Winterpola trójka czyli obok talerzyka czwórki. jak dla mnie pomysł jest bez sensu ze względu na to że ten stok jest krótki i stosunkowo wąski i ze względu tego że pogoda teraz tak się zmienia że nie wiadomo czy będzie śnieg w Zieleńcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 25 Września 2008 Udostępnij Napisano 25 Września 2008 1/2prokrzysiek ma rację - nie wiem jak się tam ludzie zmieszczą jak zwiększą przez to przepustowość o ponad 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 25 Września 2008 Udostępnij Napisano 25 Września 2008 ale podejrzewam że to wszystko dlatego że kanapa jak by nie patrzyć zarabia cały rok zima-narty, lato-rowery. Powstać ma również w tym roku druga kanapa gdzieś koło głównego parkingu i za rok ma powstać kolejna kanapa gdzieś tam na końcu zieleńca koło nartoramy chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiespol Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Jak chca zbudowac kanape 6-cio osobowa to ich sparawa, choc dla mnie to bez sensu na tak krotkim stoku.Inna sprawa ze jest jeszcz kilka wyciagow ktore nadaja sie juz na złom i przydaloby sie je wymienic.Mnie ciekawi czy bedzie jeden karnet na caly Zieleniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 dzisiaj napisałem do Winterpola na temat tego beznadziejnego mostku i dołączyłem zdjęcie mostku z Cernej Hory, Ciekawe co odpowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ado Napisano 9 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Super, tylko czy nie szkoda takich zabawek dla takiej śmiesznej górki. Z drugie strony Zieleniec to jedne z najlepszych warunków naturalnych w Polsce. Przy systemie sztucznego naśnieżania to raczej pewny sezon narciarski przez 5 miesięcy w roku. Miejmy nadzieje, że teraz nowi włodarze Czarnej Góry pójdą śladem sąsiadów. Czekamy na takie wieści ze Szczyrku, Pilska, Szrenicy, Kopy i Goryczkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 9 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Bardzo mnie interesuje, czy ten system sztucznego nasniezania kupili wraz z instrukcja obslugi, gdyz do tej pory Polacy w Karkonoszach maja problemy ze zrozumieniem jak i kiedy sie tego uzywa (w zeszlym roku tylko biadolili, ze zimy nie ma, a tuz za granica po czeskiej stronie Czesi potrafili swoje stoki pokruc 50-80 cm sztucznego sniegu i czerpac z tego zyski)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 9 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 widzieliście jakie słupy wysokie zamocowali? wg mnie przesada przecież tam niższe powinny być. w Czechach mimo tego że górki są większe nie ma takich wysokich słupów. może się nie znam ale takie jest moje zdanie a druga sprawa to mi by było szkoda kasy na 6osobową kanapę na taką marną górkę no chyba że już nie mają co z kasą robić chemik co do tego że Czesi maja więcej śniegu to też wnika z tego że zwykle jest tak że jak idzie jakiś front morski to się wypada śnieg w Czechach a u nas tylko jakieś resztki tego frontu spadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 9 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 chemik co do tego że Czesi maja więcej śniegu to też wnika z tego że zwykle jest tak że jak idzie jakiś front morski to się wypada śnieg w Czechach a u nas tylko jakieś resztki tego frontu spadną A jaki to ma wplyw na sztuczny snieg, o ktorym pisalem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 9 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 a taki że piszesz że potrafią zrobić 50-80 cm sztucznego śniegu co jest trochę nie prawdą bo 50cm czy tam 80cm to oni mieli razem z naturalnym śniegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi