a_senior Napisano 6 Października 2020 Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Zaczęło się od jeżyn. Uzbierałem ok. 10 kg. Borówek/jagód w tym roku było mało. Potem był wysyp śliwek. Tych pysznych, słodkich węgierek górskich. Sąsiadka podarowała nam wiaderko. Potem były prawdziwki i podgrzybki. Trochę ich zasuszyliśmy, ale ile można. A od dwóch dni rydze. Trochę uzbierałem idąc na spacer po lesie bez zamiaru zbierania grzybów. Ale jutro rano idę w miejsca, gdzie ich pełno. Żaden ze mnie grzybiarz, nie przepadam za zbieraniem grzybów, ale wobec takiej obfitości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Rydze najlepsze grzyby po nich długo, długo, nic. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 rydze są dobre smażone, ale suszone wolę już inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Zaczęło się od jeżyn. Uzbierałem ok. 10 kg. Borówek/jagód w tym roku było mało. Potem był wysyp śliwek. Tych pysznych, słodkich węgierek górskich. Sąsiadka podarowała nam wiaderko. Potem były prawdziwki i podgrzybki. Trochę ich zasuszyliśmy, ale ile można. A od dwóch dni rydze. Trochę uzbierałem idąc na spacer po lesie bez zamiaru zbierania grzybów. Ale jutro rano idę w miejsca, gdzie ich pełno. Żaden ze mnie grzybiarz, nie przepadam za zbieraniem grzybów, ale wobec takiej obfitości... 20200919_171303.jpg 20201006_171317.jpg podaj adres, zajeżdżamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 7 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2020 podaj adres, zajeżdżamy:) Niewiele powie bo trzeba znać zakamarki. Ogólnie lasy w okolicach Szczawy od lewej strony jadąc od Krakowa. Dziko jak diabli. znam te okolice od, niech policzę... jakieś 50 lat, a wciąż się gubię. Mnóstwo ścieżek, które nagle się kończą. Oto dzisiejszy plon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rados Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Rydze smażone na masełku, z odrobiną czosnku i soli. Plus zimne białe winko... Mniaaam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Rydze smażone na masełku, z odrobiną czosnku i soli. Plus zimne białe winko... Mniaaam Może dodam - na blasze pieca węglowego....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Może dodam - na blasze pieca węglowego....... Rydze i kanie tylko na blasze pieca... inne metody to nieudolne naśladownictwo i profanacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Pamiętam smak rydzy z dzieciństwa pieczonego na blacie kuchni węglowej i posypany jedynie solą. Niestety od lat w stronach skąd pochodzę rydza już nie uświadczysz. Gdy za komuny rolnicy wypasali krowy na leśnych drogach, rydzy było zatrzęsienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Pamiętam smak rydzy z dzieciństwa pieczonego na blacie kuchni węglowej i posypany jedynie solą. Niestety od lat w stronach skąd pochodzę rydza już nie uświadczysz. Gdy za komuny rolnicy wypasali krowy na leśnych drogach, rydzy było zatrzęsienie. Rosną niedaleko mojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Rosną niedaleko mojego domu. Czy to zaproszenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Pamiętam smak rydzy z dzieciństwa pieczonego na blacie kuchni węglowej i posypany jedynie solą. Niestety od lat w stronach skąd pochodzę rydza już nie uświadczysz. Gdy za komuny rolnicy wypasali krowy na leśnych drogach, rydzy było zatrzęsienie. Są tylko się chowają.....Te jesienne najlepsze ......bardziej rdzawe......mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Czy to zaproszenie ? Jasne, tylko nie w weekendy, bo wtedy więcej grzybiarzy niż grzybów. Rydze były jakieś 2 tygodnie temu, jak jeszcze popada to znowu będą. Kanie są obecnie na topie, rosną nawet na mojej działce. Chyba, że nas pozamykają na kwarantannach, co też niestety jest wielce prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 W weekend będę w Szczyrku, to może jakiś borowik ceglastopory się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rados Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Może dodam - na blasze pieca węglowego....... Takich nie jadłem, ale wierzę, że są odjazdowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 W weekend będę w Szczyrku, to może jakiś borowik ceglastopory się trafi Czyli po naszymu gniewus jak pisał Adam, dla mnie najlepszy grzyb. Ps . Tak richtig po śląsku to gniywus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Czyli po naszymu gniewus jak pisał Adam, dla mnie najlepszy grzyb. Ps . Tak richtig po śląsku to gniywus Wiem, bo sprawdziłem w necie co to ten gniewus. W ubiegłym roku trochę ich nazbierałem, ale nie do końca byłem przekonany, czy jest jadalny. U mnie na nizinach takich się nie spotyka. Poznałem przy okazji borowika żółtopory, którego w Szczyrku jest zatrzęsienie, ale ten sprawdziłem jeszcze w lesie, że jadalny, ale tylko raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Wiem, bo sprawdziłem w necie co to ten gniewus. W ubiegłym roku trochę ich nazbierałem, ale nie do końca byłem przekonany, czy jest jadalny. U mnie na nizinach takich się nie spotyka. Poznałem przy okazji borowika żółtopory, którego w Szczyrku jest zatrzęsienie, ale ten sprawdziłem jeszcze w lesie, że jadalny, ale tylko raz. Pracuję teraz w takim miejscu gdzie obficie rośnie borowik ponury,podobno jadalny po obróbce termicznej,nie zbieram tych grzybów ale wyglądają pięknie.https://www.google.c...0&bih=592&dpr=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Śliwki i rydze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
a_senior Napisano 7 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2020 podaj adres, zajeżdżamy:) Niewiele powie bo trzeba znać zakamarki. Ogólnie lasy w okolicach Szczawy od lewej strony jadąc od Krakowa. Dziko jak diabli. znam te okolice od, niech policzę... jakieś 50 lat, a wciąż się gubię. Mnóstwo ścieżek, które nagle się kończą. Oto dzisiejszy plon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rados Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Rydze smażone na masełku, z odrobiną czosnku i soli. Plus zimne białe winko... Mniaaam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Rydze smażone na masełku, z odrobiną czosnku i soli. Plus zimne białe winko... Mniaaam Może dodam - na blasze pieca węglowego....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Może dodam - na blasze pieca węglowego....... Rydze i kanie tylko na blasze pieca... inne metody to nieudolne naśladownictwo i profanacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Pamiętam smak rydzy z dzieciństwa pieczonego na blacie kuchni węglowej i posypany jedynie solą. Niestety od lat w stronach skąd pochodzę rydza już nie uświadczysz. Gdy za komuny rolnicy wypasali krowy na leśnych drogach, rydzy było zatrzęsienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Pamiętam smak rydzy z dzieciństwa pieczonego na blacie kuchni węglowej i posypany jedynie solą. Niestety od lat w stronach skąd pochodzę rydza już nie uświadczysz. Gdy za komuny rolnicy wypasali krowy na leśnych drogach, rydzy było zatrzęsienie. Rosną niedaleko mojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Rosną niedaleko mojego domu. Czy to zaproszenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Pamiętam smak rydzy z dzieciństwa pieczonego na blacie kuchni węglowej i posypany jedynie solą. Niestety od lat w stronach skąd pochodzę rydza już nie uświadczysz. Gdy za komuny rolnicy wypasali krowy na leśnych drogach, rydzy było zatrzęsienie. Są tylko się chowają.....Te jesienne najlepsze ......bardziej rdzawe......mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Czy to zaproszenie ? Jasne, tylko nie w weekendy, bo wtedy więcej grzybiarzy niż grzybów. Rydze były jakieś 2 tygodnie temu, jak jeszcze popada to znowu będą. Kanie są obecnie na topie, rosną nawet na mojej działce. Chyba, że nas pozamykają na kwarantannach, co też niestety jest wielce prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 W weekend będę w Szczyrku, to może jakiś borowik ceglastopory się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rados Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Może dodam - na blasze pieca węglowego....... Takich nie jadłem, ale wierzę, że są odjazdowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 W weekend będę w Szczyrku, to może jakiś borowik ceglastopory się trafi Czyli po naszymu gniewus jak pisał Adam, dla mnie najlepszy grzyb. Ps . Tak richtig po śląsku to gniywus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Czyli po naszymu gniewus jak pisał Adam, dla mnie najlepszy grzyb. Ps . Tak richtig po śląsku to gniywus Wiem, bo sprawdziłem w necie co to ten gniewus. W ubiegłym roku trochę ich nazbierałem, ale nie do końca byłem przekonany, czy jest jadalny. U mnie na nizinach takich się nie spotyka. Poznałem przy okazji borowika żółtopory, którego w Szczyrku jest zatrzęsienie, ale ten sprawdziłem jeszcze w lesie, że jadalny, ale tylko raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Wiem, bo sprawdziłem w necie co to ten gniewus. W ubiegłym roku trochę ich nazbierałem, ale nie do końca byłem przekonany, czy jest jadalny. U mnie na nizinach takich się nie spotyka. Poznałem przy okazji borowika żółtopory, którego w Szczyrku jest zatrzęsienie, ale ten sprawdziłem jeszcze w lesie, że jadalny, ale tylko raz. Pracuję teraz w takim miejscu gdzie obficie rośnie borowik ponury,podobno jadalny po obróbce termicznej,nie zbieram tych grzybów ale wyglądają pięknie.https://www.google.c...0&bih=592&dpr=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Śliwki i rydze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
rados Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Rydze smażone na masełku, z odrobiną czosnku i soli. Plus zimne białe winko... Mniaaam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Rydze smażone na masełku, z odrobiną czosnku i soli. Plus zimne białe winko... Mniaaam Może dodam - na blasze pieca węglowego....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Może dodam - na blasze pieca węglowego....... Rydze i kanie tylko na blasze pieca... inne metody to nieudolne naśladownictwo i profanacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Pamiętam smak rydzy z dzieciństwa pieczonego na blacie kuchni węglowej i posypany jedynie solą. Niestety od lat w stronach skąd pochodzę rydza już nie uświadczysz. Gdy za komuny rolnicy wypasali krowy na leśnych drogach, rydzy było zatrzęsienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Pamiętam smak rydzy z dzieciństwa pieczonego na blacie kuchni węglowej i posypany jedynie solą. Niestety od lat w stronach skąd pochodzę rydza już nie uświadczysz. Gdy za komuny rolnicy wypasali krowy na leśnych drogach, rydzy było zatrzęsienie. Rosną niedaleko mojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Rosną niedaleko mojego domu. Czy to zaproszenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Pamiętam smak rydzy z dzieciństwa pieczonego na blacie kuchni węglowej i posypany jedynie solą. Niestety od lat w stronach skąd pochodzę rydza już nie uświadczysz. Gdy za komuny rolnicy wypasali krowy na leśnych drogach, rydzy było zatrzęsienie. Są tylko się chowają.....Te jesienne najlepsze ......bardziej rdzawe......mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Czy to zaproszenie ? Jasne, tylko nie w weekendy, bo wtedy więcej grzybiarzy niż grzybów. Rydze były jakieś 2 tygodnie temu, jak jeszcze popada to znowu będą. Kanie są obecnie na topie, rosną nawet na mojej działce. Chyba, że nas pozamykają na kwarantannach, co też niestety jest wielce prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 W weekend będę w Szczyrku, to może jakiś borowik ceglastopory się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rados Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Może dodam - na blasze pieca węglowego....... Takich nie jadłem, ale wierzę, że są odjazdowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 W weekend będę w Szczyrku, to może jakiś borowik ceglastopory się trafi Czyli po naszymu gniewus jak pisał Adam, dla mnie najlepszy grzyb. Ps . Tak richtig po śląsku to gniywus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Czyli po naszymu gniewus jak pisał Adam, dla mnie najlepszy grzyb. Ps . Tak richtig po śląsku to gniywus Wiem, bo sprawdziłem w necie co to ten gniewus. W ubiegłym roku trochę ich nazbierałem, ale nie do końca byłem przekonany, czy jest jadalny. U mnie na nizinach takich się nie spotyka. Poznałem przy okazji borowika żółtopory, którego w Szczyrku jest zatrzęsienie, ale ten sprawdziłem jeszcze w lesie, że jadalny, ale tylko raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Wiem, bo sprawdziłem w necie co to ten gniewus. W ubiegłym roku trochę ich nazbierałem, ale nie do końca byłem przekonany, czy jest jadalny. U mnie na nizinach takich się nie spotyka. Poznałem przy okazji borowika żółtopory, którego w Szczyrku jest zatrzęsienie, ale ten sprawdziłem jeszcze w lesie, że jadalny, ale tylko raz. Pracuję teraz w takim miejscu gdzie obficie rośnie borowik ponury,podobno jadalny po obróbce termicznej,nie zbieram tych grzybów ale wyglądają pięknie.https://www.google.c...0&bih=592&dpr=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Śliwki i rydze
mario33 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Może dodam - na blasze pieca węglowego....... Rydze i kanie tylko na blasze pieca... inne metody to nieudolne naśladownictwo i profanacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Pamiętam smak rydzy z dzieciństwa pieczonego na blacie kuchni węglowej i posypany jedynie solą. Niestety od lat w stronach skąd pochodzę rydza już nie uświadczysz. Gdy za komuny rolnicy wypasali krowy na leśnych drogach, rydzy było zatrzęsienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Pamiętam smak rydzy z dzieciństwa pieczonego na blacie kuchni węglowej i posypany jedynie solą. Niestety od lat w stronach skąd pochodzę rydza już nie uświadczysz. Gdy za komuny rolnicy wypasali krowy na leśnych drogach, rydzy było zatrzęsienie. Rosną niedaleko mojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Rosną niedaleko mojego domu. Czy to zaproszenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Pamiętam smak rydzy z dzieciństwa pieczonego na blacie kuchni węglowej i posypany jedynie solą. Niestety od lat w stronach skąd pochodzę rydza już nie uświadczysz. Gdy za komuny rolnicy wypasali krowy na leśnych drogach, rydzy było zatrzęsienie. Są tylko się chowają.....Te jesienne najlepsze ......bardziej rdzawe......mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Czy to zaproszenie ? Jasne, tylko nie w weekendy, bo wtedy więcej grzybiarzy niż grzybów. Rydze były jakieś 2 tygodnie temu, jak jeszcze popada to znowu będą. Kanie są obecnie na topie, rosną nawet na mojej działce. Chyba, że nas pozamykają na kwarantannach, co też niestety jest wielce prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 W weekend będę w Szczyrku, to może jakiś borowik ceglastopory się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rados Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Może dodam - na blasze pieca węglowego....... Takich nie jadłem, ale wierzę, że są odjazdowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 W weekend będę w Szczyrku, to może jakiś borowik ceglastopory się trafi Czyli po naszymu gniewus jak pisał Adam, dla mnie najlepszy grzyb. Ps . Tak richtig po śląsku to gniywus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Czyli po naszymu gniewus jak pisał Adam, dla mnie najlepszy grzyb. Ps . Tak richtig po śląsku to gniywus Wiem, bo sprawdziłem w necie co to ten gniewus. W ubiegłym roku trochę ich nazbierałem, ale nie do końca byłem przekonany, czy jest jadalny. U mnie na nizinach takich się nie spotyka. Poznałem przy okazji borowika żółtopory, którego w Szczyrku jest zatrzęsienie, ale ten sprawdziłem jeszcze w lesie, że jadalny, ale tylko raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Wiem, bo sprawdziłem w necie co to ten gniewus. W ubiegłym roku trochę ich nazbierałem, ale nie do końca byłem przekonany, czy jest jadalny. U mnie na nizinach takich się nie spotyka. Poznałem przy okazji borowika żółtopory, którego w Szczyrku jest zatrzęsienie, ale ten sprawdziłem jeszcze w lesie, że jadalny, ale tylko raz. Pracuję teraz w takim miejscu gdzie obficie rośnie borowik ponury,podobno jadalny po obróbce termicznej,nie zbieram tych grzybów ale wyglądają pięknie.https://www.google.c...0&bih=592&dpr=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Śliwki i rydze
kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Rosną niedaleko mojego domu. Czy to zaproszenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Pamiętam smak rydzy z dzieciństwa pieczonego na blacie kuchni węglowej i posypany jedynie solą. Niestety od lat w stronach skąd pochodzę rydza już nie uświadczysz. Gdy za komuny rolnicy wypasali krowy na leśnych drogach, rydzy było zatrzęsienie. Są tylko się chowają.....Te jesienne najlepsze ......bardziej rdzawe......mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Czy to zaproszenie ? Jasne, tylko nie w weekendy, bo wtedy więcej grzybiarzy niż grzybów. Rydze były jakieś 2 tygodnie temu, jak jeszcze popada to znowu będą. Kanie są obecnie na topie, rosną nawet na mojej działce. Chyba, że nas pozamykają na kwarantannach, co też niestety jest wielce prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 W weekend będę w Szczyrku, to może jakiś borowik ceglastopory się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rados Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Może dodam - na blasze pieca węglowego....... Takich nie jadłem, ale wierzę, że są odjazdowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 W weekend będę w Szczyrku, to może jakiś borowik ceglastopory się trafi Czyli po naszymu gniewus jak pisał Adam, dla mnie najlepszy grzyb. Ps . Tak richtig po śląsku to gniywus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Czyli po naszymu gniewus jak pisał Adam, dla mnie najlepszy grzyb. Ps . Tak richtig po śląsku to gniywus Wiem, bo sprawdziłem w necie co to ten gniewus. W ubiegłym roku trochę ich nazbierałem, ale nie do końca byłem przekonany, czy jest jadalny. U mnie na nizinach takich się nie spotyka. Poznałem przy okazji borowika żółtopory, którego w Szczyrku jest zatrzęsienie, ale ten sprawdziłem jeszcze w lesie, że jadalny, ale tylko raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Wiem, bo sprawdziłem w necie co to ten gniewus. W ubiegłym roku trochę ich nazbierałem, ale nie do końca byłem przekonany, czy jest jadalny. U mnie na nizinach takich się nie spotyka. Poznałem przy okazji borowika żółtopory, którego w Szczyrku jest zatrzęsienie, ale ten sprawdziłem jeszcze w lesie, że jadalny, ale tylko raz. Pracuję teraz w takim miejscu gdzie obficie rośnie borowik ponury,podobno jadalny po obróbce termicznej,nie zbieram tych grzybów ale wyglądają pięknie.https://www.google.c...0&bih=592&dpr=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
moruniek Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Czy to zaproszenie ? Jasne, tylko nie w weekendy, bo wtedy więcej grzybiarzy niż grzybów. Rydze były jakieś 2 tygodnie temu, jak jeszcze popada to znowu będą. Kanie są obecnie na topie, rosną nawet na mojej działce. Chyba, że nas pozamykają na kwarantannach, co też niestety jest wielce prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 W weekend będę w Szczyrku, to może jakiś borowik ceglastopory się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rados Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Może dodam - na blasze pieca węglowego....... Takich nie jadłem, ale wierzę, że są odjazdowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 W weekend będę w Szczyrku, to może jakiś borowik ceglastopory się trafi Czyli po naszymu gniewus jak pisał Adam, dla mnie najlepszy grzyb. Ps . Tak richtig po śląsku to gniywus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Czyli po naszymu gniewus jak pisał Adam, dla mnie najlepszy grzyb. Ps . Tak richtig po śląsku to gniywus Wiem, bo sprawdziłem w necie co to ten gniewus. W ubiegłym roku trochę ich nazbierałem, ale nie do końca byłem przekonany, czy jest jadalny. U mnie na nizinach takich się nie spotyka. Poznałem przy okazji borowika żółtopory, którego w Szczyrku jest zatrzęsienie, ale ten sprawdziłem jeszcze w lesie, że jadalny, ale tylko raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Wiem, bo sprawdziłem w necie co to ten gniewus. W ubiegłym roku trochę ich nazbierałem, ale nie do końca byłem przekonany, czy jest jadalny. U mnie na nizinach takich się nie spotyka. Poznałem przy okazji borowika żółtopory, którego w Szczyrku jest zatrzęsienie, ale ten sprawdziłem jeszcze w lesie, że jadalny, ale tylko raz. Pracuję teraz w takim miejscu gdzie obficie rośnie borowik ponury,podobno jadalny po obróbce termicznej,nie zbieram tych grzybów ale wyglądają pięknie.https://www.google.c...0&bih=592&dpr=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 W weekend będę w Szczyrku, to może jakiś borowik ceglastopory się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rados Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Może dodam - na blasze pieca węglowego....... Takich nie jadłem, ale wierzę, że są odjazdowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 W weekend będę w Szczyrku, to może jakiś borowik ceglastopory się trafi Czyli po naszymu gniewus jak pisał Adam, dla mnie najlepszy grzyb. Ps . Tak richtig po śląsku to gniywus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Czyli po naszymu gniewus jak pisał Adam, dla mnie najlepszy grzyb. Ps . Tak richtig po śląsku to gniywus Wiem, bo sprawdziłem w necie co to ten gniewus. W ubiegłym roku trochę ich nazbierałem, ale nie do końca byłem przekonany, czy jest jadalny. U mnie na nizinach takich się nie spotyka. Poznałem przy okazji borowika żółtopory, którego w Szczyrku jest zatrzęsienie, ale ten sprawdziłem jeszcze w lesie, że jadalny, ale tylko raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Wiem, bo sprawdziłem w necie co to ten gniewus. W ubiegłym roku trochę ich nazbierałem, ale nie do końca byłem przekonany, czy jest jadalny. U mnie na nizinach takich się nie spotyka. Poznałem przy okazji borowika żółtopory, którego w Szczyrku jest zatrzęsienie, ale ten sprawdziłem jeszcze w lesie, że jadalny, ale tylko raz. Pracuję teraz w takim miejscu gdzie obficie rośnie borowik ponury,podobno jadalny po obróbce termicznej,nie zbieram tych grzybów ale wyglądają pięknie.https://www.google.c...0&bih=592&dpr=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi