jarod Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 CZy ktoś wie czy ceny karnetów są nadal jak ze środka ferii zimowych? Czy może wzorem wszystkich innych ośrodków coś obniżyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropoh Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Proszę, może się przyda: całodobowa ski-informacja +48 75 71 72 118 I jeszcze: UWAGA! Informujemy,że kolej linowa na Szrenicę od dnia 07.04 - 24.04.2015 będzie nieczynna. Przegląd techniczy. Natomiast z uwagi na dobre warunki śniegowe od dnia 07.04 do 12.04.2015 BĘDĄ URUCHOMIONE WYŁĄCZNIE DLA NARCIARZY - Karkonosz Express oraz wyciągi orczykowe Świąteczny Kamień i Hala Szrenicka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarod Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Proszę, może się przyda: całodobowa ski-informacja +48 75 71 72 118 No coś takiego, sam bym pewnie nie znalazł. A w kwestii cen karnetów masz coś do napisania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 No coś takiego, sam bym pewnie nie znalazł. A w kwestii cen karnetów masz coś do napisania? Byłem wczoraj - karnet dzienny 91 zł, kaucja 10 zł. Czynny był Karkonosz i oba orczyki (przy Świątecznym i na hali). Krzesełko zamknięte - chyba poszło do przeglądu). Warunki śniegowe po prostu znakomite, ludzi rano bardzo mało, później troszkę. Jeżdziłem na Ścianie co było trochę upierdliwe bo w pakiecie musiał być zjazd Puchatkiem no i wciąganie się orczykiem ale świeży śnieg w górnej części wynagradzał to. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... artkas Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Dziś o 12:30 wreszcie nastąpiła ta chwila i ruszyło krzesło Karkonosz Ekpress, a wraz z nim otwarto Śnieżynkę. Można, poza wykazaniem się mega cierpliwością w kolejce do krzesła na Puchatka, skorzystać też "już" z powyższej alternatywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... esox82 Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Pewnie w przyszłym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Pewnie w przyszłym sezonie Jesli taki opad się utrzyma (we Wro niemal non stop, w Sudetach także), to kto wie, czy w tym roku legalnie nie pojeździmy na FISie Niemniej,Szklarska jest niedoinwestowana w temacie naśnieżania i to widać co roku. Argumenty o huraganowych wiatrach uniemożliwiających sktuteczne śnieżenie raczej Loli nie dotyczą... http://www.e-szklarska.com/kamery.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dziabulek Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Chcę się wybrać na pocztku lutego do Szklarskiej na dwa dni, teoretycznie przy tych opadach i takiej pogodzie powinny być wszystkie trasy czynne. Ale to teoria, a jak jest to widać po tym, że nadal czynna jest tylko Śnieżynka i Puchatek:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Jesli taki opad się utrzyma (we Wro niemal non stop, w Sudetach także), to kto wie, czy w tym roku legalnie nie pojeździmy na FISie Niemniej,Szklarska jest niedoinwestowana w temacie naśnieżania i to widać co roku. Argumenty o huraganowych wiatrach uniemożliwiających sktuteczne śnieżenie raczej Loli nie dotyczą... http://www.e-szklarska.com/kamery.php a to nie jest tak ze na nasniezanie nie pozwala park narodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dziabulek Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Właśnie widziałem jak ratrakowali stok powyżej górnej stacji Karkonosza, może to jakiś znak, ze w końcu otworzą coś więcej, chociażby świąteczny kamień. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... przemyslaw Napisano 13 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Cześć, Prośba o info jak wyglądają obecnie otwarte trasy tj. Śnieżynka i Puchatek? są kamienie, trawa? warto jechac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Dziś podobnie jak we wczorajszej relacji Blaji: - Śnieżynka w stanowczo dobrym stanie, z tym ze do mniej więcej połowy prawa strona na trawersach miejscami dość mocno oblodzona - czasami także po prawej stronie przetarcia, na ogół oznakowane i wygrodzone - Puchatek nieco mokry, miejscami trochę przatarty, ale da się pojechać Do starego krzesełka rano trochę ludzi, od 14-tej wyraźnie luźniej Do Expresu w praktyce non stop wjazd z marszu, słowem można było się wyjeździć solidnie. Przed południem na dole nieco mżawki, po południu poprawa pogody, troszkę słońca i piękne widoki Ps. Na najbliższe dni zapowiadane są opady śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kajo50 Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Jak widzę to "prawie" nic nie zmieniło się na mojej ukochanej górze od lat 70-tych ubiegłego wieku. Prawdziwa jazda zaczyna się na Szrenicy w okolicach drugiej połowy lutego. Za ten "narciarski skansen" powinny być pobierane dodatkowe pieniądze od "zwiedzających". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Kaem Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Dziś byłem na całodziennej jeździe: - czynne Śnieżynka , Puchatek i góra Loli - wyciągi: Express, stare krzesło oraz Świąteczny Kamień Warunki: - rano niewiele oblodzeń, temperatura ok. - 5 st., w miarę upływu czasu ilość lodu wzrastała, ale prawie bez odsypów (wciąż było poniżej zera - pogoda świetna -> dobra; ludzi niewielu -> na bieżąco wejście na nową kanapę - do starego krzesła (na Puchatek) non stop kolejka na 15-20 minut (a krzesło te 1400 m jedzie około 14 minut !!) Najlepsze jedzenie w knajpce po lewej stronie, za wejściem na stare krzesło (tej dwukondygnacyjnej, ze szklanym dachem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... przemyslaw Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Czesc, Otworzyli Hale szrenicką jakies dwa dni temu , w połowie marca .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stupkiewicz Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Hej, Wczoraj byłem pierwszy raz Wiedziałem że jest bieda z parkingiem i kibelkiem - ok. Ale już na początku się odbiłem od kasy - nie obsługują kart kredytowych. Wow - kopara opada. Niestety spora mgła, marznący deszcz i problemy zdrowotne (coś mi weszło w plecy) trochę mi obrzydził jazdę więc pomimo całodziennego karnetu zrezygnowałem przed południem. Nie wiem czy to polska specjalność ale odsprzedałem karnet "konikowi" hehehe Wrażenia ze stoku - jak dla mnie trochę lipa. Niby Śnieżynka to "czerwona" ale chyba tylko na 100m reszta to raczej niebieska a połowa to wypłaszczenie które nabija metry trasy nic nie wnosząc. Dla większych wrażeń przejechałem się też wyciągami krzesełkowymi na na samą górę Faktycznie można po drodze zjeść obiad, wyspać się i przeczytać pół książki. Tak więc jak na jednodniówkę wyjazd średnio udany ale przynajmniej wiem że raczej tam to tylko w ostateczności chyba. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Czesc, Otworzyli Hale szrenicką jakies dwa dni temu , w połowie marca .... Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa tak masz racje kiedyś kamerka była na stronie schroniska , teraz już jej nie ma ,brak podglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa http://www.e-szklarska.com/kamery.php to jedna z moich zakładek/zagadek monitoringu Szrenicy Czeski film, to mało powiedziane.. W Koutach CZ ostatnio świetne filmy narciarskie oglądałem... z CSSR http://www.jeseniky....penzion-biograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dziabulek Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? To ja taka pierwsza naturalna myśl — skoro tam ciągle są tłoki (mimo tej kosmicznej ceny), to dlaczego mieli by coś zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dajcie spokój. To temar stary jak to forum, wystarczy poczytac. Do SP mam najblizej ale juz dawno mnie tam nie było. Ogolnie rzecz biorąc Rhotax trafił w sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Tylko, że niestety sytuacja w Szklarskiej z roku na rok wygląda coraz gorzej. Żeby przez cały sezon nie otworzyć w całości loli a hala dopiero w marcu?! Poza tym, z tego co pamiętam fis był otwarty po raz ostatni 5 lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Z tym tłokiem to przesadzacie. W tym sezonie było kilka dni w ferie gdzie tworzyła się kolejka do krzesła przy Puchatku, reszta bez jakiegokolwiek czekania przez całą zimę, więc frekwencja na pewno jest mniejsza niż w latach poprzednich. Ponadto było też kilka dni, w których ośrodek w ogóle nie był czynny, bo warunki nie nadawały się do żadnej jazdy. Karkonosza uruchomili dopiero w połowie stycznia co też miało wpływ na mniejszą frekwencję w grudniu i początku stycznia. Pytanie czy to cokolwiek zmienia w myśleniu władnych tego ośrodka, że bez porządnego naśnieżania, wymiany przestarzałej infrastruktury i większego otwarcia się na klienta sytuacja może być coraz gorsza, bo konkurencja - nasza sudecka czy choćby czeska - nie śpi i cały czas inwestuje. Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. pewnie sporo KPN miesza i to we wszystkim - spotkałem kiedyś "radnego" Kowar w Małej Upie na nartach - opowiadał o planach połączenia wyciągami właśnie Kowar z Małą Upą i zrobienia stoku po stronie polskiej był inwestor, plany itp, itd i padła idea z uwagi na "opinię i warunki" KPN-u... a mógł powstać naprawdę konkretny ośrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Dalej Strona 37 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 No coś takiego, sam bym pewnie nie znalazł. A w kwestii cen karnetów masz coś do napisania? Byłem wczoraj - karnet dzienny 91 zł, kaucja 10 zł. Czynny był Karkonosz i oba orczyki (przy Świątecznym i na hali). Krzesełko zamknięte - chyba poszło do przeglądu). Warunki śniegowe po prostu znakomite, ludzi rano bardzo mało, później troszkę. Jeżdziłem na Ścianie co było trochę upierdliwe bo w pakiecie musiał być zjazd Puchatkiem no i wciąganie się orczykiem ale świeży śnieg w górnej części wynagradzał to. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... artkas Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Dziś o 12:30 wreszcie nastąpiła ta chwila i ruszyło krzesło Karkonosz Ekpress, a wraz z nim otwarto Śnieżynkę. Można, poza wykazaniem się mega cierpliwością w kolejce do krzesła na Puchatka, skorzystać też "już" z powyższej alternatywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... esox82 Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Pewnie w przyszłym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Pewnie w przyszłym sezonie Jesli taki opad się utrzyma (we Wro niemal non stop, w Sudetach także), to kto wie, czy w tym roku legalnie nie pojeździmy na FISie Niemniej,Szklarska jest niedoinwestowana w temacie naśnieżania i to widać co roku. Argumenty o huraganowych wiatrach uniemożliwiających sktuteczne śnieżenie raczej Loli nie dotyczą... http://www.e-szklarska.com/kamery.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dziabulek Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Chcę się wybrać na pocztku lutego do Szklarskiej na dwa dni, teoretycznie przy tych opadach i takiej pogodzie powinny być wszystkie trasy czynne. Ale to teoria, a jak jest to widać po tym, że nadal czynna jest tylko Śnieżynka i Puchatek:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Jesli taki opad się utrzyma (we Wro niemal non stop, w Sudetach także), to kto wie, czy w tym roku legalnie nie pojeździmy na FISie Niemniej,Szklarska jest niedoinwestowana w temacie naśnieżania i to widać co roku. Argumenty o huraganowych wiatrach uniemożliwiających sktuteczne śnieżenie raczej Loli nie dotyczą... http://www.e-szklarska.com/kamery.php a to nie jest tak ze na nasniezanie nie pozwala park narodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dziabulek Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Właśnie widziałem jak ratrakowali stok powyżej górnej stacji Karkonosza, może to jakiś znak, ze w końcu otworzą coś więcej, chociażby świąteczny kamień. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... przemyslaw Napisano 13 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Cześć, Prośba o info jak wyglądają obecnie otwarte trasy tj. Śnieżynka i Puchatek? są kamienie, trawa? warto jechac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Dziś podobnie jak we wczorajszej relacji Blaji: - Śnieżynka w stanowczo dobrym stanie, z tym ze do mniej więcej połowy prawa strona na trawersach miejscami dość mocno oblodzona - czasami także po prawej stronie przetarcia, na ogół oznakowane i wygrodzone - Puchatek nieco mokry, miejscami trochę przatarty, ale da się pojechać Do starego krzesełka rano trochę ludzi, od 14-tej wyraźnie luźniej Do Expresu w praktyce non stop wjazd z marszu, słowem można było się wyjeździć solidnie. Przed południem na dole nieco mżawki, po południu poprawa pogody, troszkę słońca i piękne widoki Ps. Na najbliższe dni zapowiadane są opady śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kajo50 Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Jak widzę to "prawie" nic nie zmieniło się na mojej ukochanej górze od lat 70-tych ubiegłego wieku. Prawdziwa jazda zaczyna się na Szrenicy w okolicach drugiej połowy lutego. Za ten "narciarski skansen" powinny być pobierane dodatkowe pieniądze od "zwiedzających". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Kaem Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Dziś byłem na całodziennej jeździe: - czynne Śnieżynka , Puchatek i góra Loli - wyciągi: Express, stare krzesło oraz Świąteczny Kamień Warunki: - rano niewiele oblodzeń, temperatura ok. - 5 st., w miarę upływu czasu ilość lodu wzrastała, ale prawie bez odsypów (wciąż było poniżej zera - pogoda świetna -> dobra; ludzi niewielu -> na bieżąco wejście na nową kanapę - do starego krzesła (na Puchatek) non stop kolejka na 15-20 minut (a krzesło te 1400 m jedzie około 14 minut !!) Najlepsze jedzenie w knajpce po lewej stronie, za wejściem na stare krzesło (tej dwukondygnacyjnej, ze szklanym dachem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... przemyslaw Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Czesc, Otworzyli Hale szrenicką jakies dwa dni temu , w połowie marca .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stupkiewicz Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Hej, Wczoraj byłem pierwszy raz Wiedziałem że jest bieda z parkingiem i kibelkiem - ok. Ale już na początku się odbiłem od kasy - nie obsługują kart kredytowych. Wow - kopara opada. Niestety spora mgła, marznący deszcz i problemy zdrowotne (coś mi weszło w plecy) trochę mi obrzydził jazdę więc pomimo całodziennego karnetu zrezygnowałem przed południem. Nie wiem czy to polska specjalność ale odsprzedałem karnet "konikowi" hehehe Wrażenia ze stoku - jak dla mnie trochę lipa. Niby Śnieżynka to "czerwona" ale chyba tylko na 100m reszta to raczej niebieska a połowa to wypłaszczenie które nabija metry trasy nic nie wnosząc. Dla większych wrażeń przejechałem się też wyciągami krzesełkowymi na na samą górę Faktycznie można po drodze zjeść obiad, wyspać się i przeczytać pół książki. Tak więc jak na jednodniówkę wyjazd średnio udany ale przynajmniej wiem że raczej tam to tylko w ostateczności chyba. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Czesc, Otworzyli Hale szrenicką jakies dwa dni temu , w połowie marca .... Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa tak masz racje kiedyś kamerka była na stronie schroniska , teraz już jej nie ma ,brak podglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa http://www.e-szklarska.com/kamery.php to jedna z moich zakładek/zagadek monitoringu Szrenicy Czeski film, to mało powiedziane.. W Koutach CZ ostatnio świetne filmy narciarskie oglądałem... z CSSR http://www.jeseniky....penzion-biograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dziabulek Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? To ja taka pierwsza naturalna myśl — skoro tam ciągle są tłoki (mimo tej kosmicznej ceny), to dlaczego mieli by coś zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dajcie spokój. To temar stary jak to forum, wystarczy poczytac. Do SP mam najblizej ale juz dawno mnie tam nie było. Ogolnie rzecz biorąc Rhotax trafił w sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Tylko, że niestety sytuacja w Szklarskiej z roku na rok wygląda coraz gorzej. Żeby przez cały sezon nie otworzyć w całości loli a hala dopiero w marcu?! Poza tym, z tego co pamiętam fis był otwarty po raz ostatni 5 lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Z tym tłokiem to przesadzacie. W tym sezonie było kilka dni w ferie gdzie tworzyła się kolejka do krzesła przy Puchatku, reszta bez jakiegokolwiek czekania przez całą zimę, więc frekwencja na pewno jest mniejsza niż w latach poprzednich. Ponadto było też kilka dni, w których ośrodek w ogóle nie był czynny, bo warunki nie nadawały się do żadnej jazdy. Karkonosza uruchomili dopiero w połowie stycznia co też miało wpływ na mniejszą frekwencję w grudniu i początku stycznia. Pytanie czy to cokolwiek zmienia w myśleniu władnych tego ośrodka, że bez porządnego naśnieżania, wymiany przestarzałej infrastruktury i większego otwarcia się na klienta sytuacja może być coraz gorsza, bo konkurencja - nasza sudecka czy choćby czeska - nie śpi i cały czas inwestuje. Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. pewnie sporo KPN miesza i to we wszystkim - spotkałem kiedyś "radnego" Kowar w Małej Upie na nartach - opowiadał o planach połączenia wyciągami właśnie Kowar z Małą Upą i zrobienia stoku po stronie polskiej był inwestor, plany itp, itd i padła idea z uwagi na "opinię i warunki" KPN-u... a mógł powstać naprawdę konkretny ośrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Dalej Strona 37 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
artkas Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Dziś o 12:30 wreszcie nastąpiła ta chwila i ruszyło krzesło Karkonosz Ekpress, a wraz z nim otwarto Śnieżynkę. Można, poza wykazaniem się mega cierpliwością w kolejce do krzesła na Puchatka, skorzystać też "już" z powyższej alternatywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esox82 Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Pewnie w przyszłym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arky Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Pewnie w przyszłym sezonie Jesli taki opad się utrzyma (we Wro niemal non stop, w Sudetach także), to kto wie, czy w tym roku legalnie nie pojeździmy na FISie Niemniej,Szklarska jest niedoinwestowana w temacie naśnieżania i to widać co roku. Argumenty o huraganowych wiatrach uniemożliwiających sktuteczne śnieżenie raczej Loli nie dotyczą... http://www.e-szklarska.com/kamery.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dziabulek Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Chcę się wybrać na pocztku lutego do Szklarskiej na dwa dni, teoretycznie przy tych opadach i takiej pogodzie powinny być wszystkie trasy czynne. Ale to teoria, a jak jest to widać po tym, że nadal czynna jest tylko Śnieżynka i Puchatek:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Jesli taki opad się utrzyma (we Wro niemal non stop, w Sudetach także), to kto wie, czy w tym roku legalnie nie pojeździmy na FISie Niemniej,Szklarska jest niedoinwestowana w temacie naśnieżania i to widać co roku. Argumenty o huraganowych wiatrach uniemożliwiających sktuteczne śnieżenie raczej Loli nie dotyczą... http://www.e-szklarska.com/kamery.php a to nie jest tak ze na nasniezanie nie pozwala park narodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dziabulek Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Właśnie widziałem jak ratrakowali stok powyżej górnej stacji Karkonosza, może to jakiś znak, ze w końcu otworzą coś więcej, chociażby świąteczny kamień. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... przemyslaw Napisano 13 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Cześć, Prośba o info jak wyglądają obecnie otwarte trasy tj. Śnieżynka i Puchatek? są kamienie, trawa? warto jechac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Dziś podobnie jak we wczorajszej relacji Blaji: - Śnieżynka w stanowczo dobrym stanie, z tym ze do mniej więcej połowy prawa strona na trawersach miejscami dość mocno oblodzona - czasami także po prawej stronie przetarcia, na ogół oznakowane i wygrodzone - Puchatek nieco mokry, miejscami trochę przatarty, ale da się pojechać Do starego krzesełka rano trochę ludzi, od 14-tej wyraźnie luźniej Do Expresu w praktyce non stop wjazd z marszu, słowem można było się wyjeździć solidnie. Przed południem na dole nieco mżawki, po południu poprawa pogody, troszkę słońca i piękne widoki Ps. Na najbliższe dni zapowiadane są opady śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kajo50 Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Jak widzę to "prawie" nic nie zmieniło się na mojej ukochanej górze od lat 70-tych ubiegłego wieku. Prawdziwa jazda zaczyna się na Szrenicy w okolicach drugiej połowy lutego. Za ten "narciarski skansen" powinny być pobierane dodatkowe pieniądze od "zwiedzających". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Kaem Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Dziś byłem na całodziennej jeździe: - czynne Śnieżynka , Puchatek i góra Loli - wyciągi: Express, stare krzesło oraz Świąteczny Kamień Warunki: - rano niewiele oblodzeń, temperatura ok. - 5 st., w miarę upływu czasu ilość lodu wzrastała, ale prawie bez odsypów (wciąż było poniżej zera - pogoda świetna -> dobra; ludzi niewielu -> na bieżąco wejście na nową kanapę - do starego krzesła (na Puchatek) non stop kolejka na 15-20 minut (a krzesło te 1400 m jedzie około 14 minut !!) Najlepsze jedzenie w knajpce po lewej stronie, za wejściem na stare krzesło (tej dwukondygnacyjnej, ze szklanym dachem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... przemyslaw Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Czesc, Otworzyli Hale szrenicką jakies dwa dni temu , w połowie marca .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stupkiewicz Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Hej, Wczoraj byłem pierwszy raz Wiedziałem że jest bieda z parkingiem i kibelkiem - ok. Ale już na początku się odbiłem od kasy - nie obsługują kart kredytowych. Wow - kopara opada. Niestety spora mgła, marznący deszcz i problemy zdrowotne (coś mi weszło w plecy) trochę mi obrzydził jazdę więc pomimo całodziennego karnetu zrezygnowałem przed południem. Nie wiem czy to polska specjalność ale odsprzedałem karnet "konikowi" hehehe Wrażenia ze stoku - jak dla mnie trochę lipa. Niby Śnieżynka to "czerwona" ale chyba tylko na 100m reszta to raczej niebieska a połowa to wypłaszczenie które nabija metry trasy nic nie wnosząc. Dla większych wrażeń przejechałem się też wyciągami krzesełkowymi na na samą górę Faktycznie można po drodze zjeść obiad, wyspać się i przeczytać pół książki. Tak więc jak na jednodniówkę wyjazd średnio udany ale przynajmniej wiem że raczej tam to tylko w ostateczności chyba. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Czesc, Otworzyli Hale szrenicką jakies dwa dni temu , w połowie marca .... Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa tak masz racje kiedyś kamerka była na stronie schroniska , teraz już jej nie ma ,brak podglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa http://www.e-szklarska.com/kamery.php to jedna z moich zakładek/zagadek monitoringu Szrenicy Czeski film, to mało powiedziane.. W Koutach CZ ostatnio świetne filmy narciarskie oglądałem... z CSSR http://www.jeseniky....penzion-biograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dziabulek Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? To ja taka pierwsza naturalna myśl — skoro tam ciągle są tłoki (mimo tej kosmicznej ceny), to dlaczego mieli by coś zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dajcie spokój. To temar stary jak to forum, wystarczy poczytac. Do SP mam najblizej ale juz dawno mnie tam nie było. Ogolnie rzecz biorąc Rhotax trafił w sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Tylko, że niestety sytuacja w Szklarskiej z roku na rok wygląda coraz gorzej. Żeby przez cały sezon nie otworzyć w całości loli a hala dopiero w marcu?! Poza tym, z tego co pamiętam fis był otwarty po raz ostatni 5 lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Z tym tłokiem to przesadzacie. W tym sezonie było kilka dni w ferie gdzie tworzyła się kolejka do krzesła przy Puchatku, reszta bez jakiegokolwiek czekania przez całą zimę, więc frekwencja na pewno jest mniejsza niż w latach poprzednich. Ponadto było też kilka dni, w których ośrodek w ogóle nie był czynny, bo warunki nie nadawały się do żadnej jazdy. Karkonosza uruchomili dopiero w połowie stycznia co też miało wpływ na mniejszą frekwencję w grudniu i początku stycznia. Pytanie czy to cokolwiek zmienia w myśleniu władnych tego ośrodka, że bez porządnego naśnieżania, wymiany przestarzałej infrastruktury i większego otwarcia się na klienta sytuacja może być coraz gorsza, bo konkurencja - nasza sudecka czy choćby czeska - nie śpi i cały czas inwestuje. Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. pewnie sporo KPN miesza i to we wszystkim - spotkałem kiedyś "radnego" Kowar w Małej Upie na nartach - opowiadał o planach połączenia wyciągami właśnie Kowar z Małą Upą i zrobienia stoku po stronie polskiej był inwestor, plany itp, itd i padła idea z uwagi na "opinię i warunki" KPN-u... a mógł powstać naprawdę konkretny ośrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Dalej Strona 37 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
dziabulek Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Chcę się wybrać na pocztku lutego do Szklarskiej na dwa dni, teoretycznie przy tych opadach i takiej pogodzie powinny być wszystkie trasy czynne. Ale to teoria, a jak jest to widać po tym, że nadal czynna jest tylko Śnieżynka i Puchatek:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Jesli taki opad się utrzyma (we Wro niemal non stop, w Sudetach także), to kto wie, czy w tym roku legalnie nie pojeździmy na FISie Niemniej,Szklarska jest niedoinwestowana w temacie naśnieżania i to widać co roku. Argumenty o huraganowych wiatrach uniemożliwiających sktuteczne śnieżenie raczej Loli nie dotyczą... http://www.e-szklarska.com/kamery.php a to nie jest tak ze na nasniezanie nie pozwala park narodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dziabulek Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Właśnie widziałem jak ratrakowali stok powyżej górnej stacji Karkonosza, może to jakiś znak, ze w końcu otworzą coś więcej, chociażby świąteczny kamień. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... przemyslaw Napisano 13 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Cześć, Prośba o info jak wyglądają obecnie otwarte trasy tj. Śnieżynka i Puchatek? są kamienie, trawa? warto jechac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Dziś podobnie jak we wczorajszej relacji Blaji: - Śnieżynka w stanowczo dobrym stanie, z tym ze do mniej więcej połowy prawa strona na trawersach miejscami dość mocno oblodzona - czasami także po prawej stronie przetarcia, na ogół oznakowane i wygrodzone - Puchatek nieco mokry, miejscami trochę przatarty, ale da się pojechać Do starego krzesełka rano trochę ludzi, od 14-tej wyraźnie luźniej Do Expresu w praktyce non stop wjazd z marszu, słowem można było się wyjeździć solidnie. Przed południem na dole nieco mżawki, po południu poprawa pogody, troszkę słońca i piękne widoki Ps. Na najbliższe dni zapowiadane są opady śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kajo50 Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Jak widzę to "prawie" nic nie zmieniło się na mojej ukochanej górze od lat 70-tych ubiegłego wieku. Prawdziwa jazda zaczyna się na Szrenicy w okolicach drugiej połowy lutego. Za ten "narciarski skansen" powinny być pobierane dodatkowe pieniądze od "zwiedzających". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Kaem Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Dziś byłem na całodziennej jeździe: - czynne Śnieżynka , Puchatek i góra Loli - wyciągi: Express, stare krzesło oraz Świąteczny Kamień Warunki: - rano niewiele oblodzeń, temperatura ok. - 5 st., w miarę upływu czasu ilość lodu wzrastała, ale prawie bez odsypów (wciąż było poniżej zera - pogoda świetna -> dobra; ludzi niewielu -> na bieżąco wejście na nową kanapę - do starego krzesła (na Puchatek) non stop kolejka na 15-20 minut (a krzesło te 1400 m jedzie około 14 minut !!) Najlepsze jedzenie w knajpce po lewej stronie, za wejściem na stare krzesło (tej dwukondygnacyjnej, ze szklanym dachem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... przemyslaw Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Czesc, Otworzyli Hale szrenicką jakies dwa dni temu , w połowie marca .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stupkiewicz Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Hej, Wczoraj byłem pierwszy raz Wiedziałem że jest bieda z parkingiem i kibelkiem - ok. Ale już na początku się odbiłem od kasy - nie obsługują kart kredytowych. Wow - kopara opada. Niestety spora mgła, marznący deszcz i problemy zdrowotne (coś mi weszło w plecy) trochę mi obrzydził jazdę więc pomimo całodziennego karnetu zrezygnowałem przed południem. Nie wiem czy to polska specjalność ale odsprzedałem karnet "konikowi" hehehe Wrażenia ze stoku - jak dla mnie trochę lipa. Niby Śnieżynka to "czerwona" ale chyba tylko na 100m reszta to raczej niebieska a połowa to wypłaszczenie które nabija metry trasy nic nie wnosząc. Dla większych wrażeń przejechałem się też wyciągami krzesełkowymi na na samą górę Faktycznie można po drodze zjeść obiad, wyspać się i przeczytać pół książki. Tak więc jak na jednodniówkę wyjazd średnio udany ale przynajmniej wiem że raczej tam to tylko w ostateczności chyba. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Czesc, Otworzyli Hale szrenicką jakies dwa dni temu , w połowie marca .... Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa tak masz racje kiedyś kamerka była na stronie schroniska , teraz już jej nie ma ,brak podglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa http://www.e-szklarska.com/kamery.php to jedna z moich zakładek/zagadek monitoringu Szrenicy Czeski film, to mało powiedziane.. W Koutach CZ ostatnio świetne filmy narciarskie oglądałem... z CSSR http://www.jeseniky....penzion-biograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dziabulek Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? To ja taka pierwsza naturalna myśl — skoro tam ciągle są tłoki (mimo tej kosmicznej ceny), to dlaczego mieli by coś zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dajcie spokój. To temar stary jak to forum, wystarczy poczytac. Do SP mam najblizej ale juz dawno mnie tam nie było. Ogolnie rzecz biorąc Rhotax trafił w sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Tylko, że niestety sytuacja w Szklarskiej z roku na rok wygląda coraz gorzej. Żeby przez cały sezon nie otworzyć w całości loli a hala dopiero w marcu?! Poza tym, z tego co pamiętam fis był otwarty po raz ostatni 5 lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Z tym tłokiem to przesadzacie. W tym sezonie było kilka dni w ferie gdzie tworzyła się kolejka do krzesła przy Puchatku, reszta bez jakiegokolwiek czekania przez całą zimę, więc frekwencja na pewno jest mniejsza niż w latach poprzednich. Ponadto było też kilka dni, w których ośrodek w ogóle nie był czynny, bo warunki nie nadawały się do żadnej jazdy. Karkonosza uruchomili dopiero w połowie stycznia co też miało wpływ na mniejszą frekwencję w grudniu i początku stycznia. Pytanie czy to cokolwiek zmienia w myśleniu władnych tego ośrodka, że bez porządnego naśnieżania, wymiany przestarzałej infrastruktury i większego otwarcia się na klienta sytuacja może być coraz gorsza, bo konkurencja - nasza sudecka czy choćby czeska - nie śpi i cały czas inwestuje. Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. pewnie sporo KPN miesza i to we wszystkim - spotkałem kiedyś "radnego" Kowar w Małej Upie na nartach - opowiadał o planach połączenia wyciągami właśnie Kowar z Małą Upą i zrobienia stoku po stronie polskiej był inwestor, plany itp, itd i padła idea z uwagi na "opinię i warunki" KPN-u... a mógł powstać naprawdę konkretny ośrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Dalej Strona 37 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
dziabulek Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Właśnie widziałem jak ratrakowali stok powyżej górnej stacji Karkonosza, może to jakiś znak, ze w końcu otworzą coś więcej, chociażby świąteczny kamień. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemyslaw Napisano 13 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Cześć, Prośba o info jak wyglądają obecnie otwarte trasy tj. Śnieżynka i Puchatek? są kamienie, trawa? warto jechac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Dziś podobnie jak we wczorajszej relacji Blaji: - Śnieżynka w stanowczo dobrym stanie, z tym ze do mniej więcej połowy prawa strona na trawersach miejscami dość mocno oblodzona - czasami także po prawej stronie przetarcia, na ogół oznakowane i wygrodzone - Puchatek nieco mokry, miejscami trochę przatarty, ale da się pojechać Do starego krzesełka rano trochę ludzi, od 14-tej wyraźnie luźniej Do Expresu w praktyce non stop wjazd z marszu, słowem można było się wyjeździć solidnie. Przed południem na dole nieco mżawki, po południu poprawa pogody, troszkę słońca i piękne widoki Ps. Na najbliższe dni zapowiadane są opady śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajo50 Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Jak widzę to "prawie" nic nie zmieniło się na mojej ukochanej górze od lat 70-tych ubiegłego wieku. Prawdziwa jazda zaczyna się na Szrenicy w okolicach drugiej połowy lutego. Za ten "narciarski skansen" powinny być pobierane dodatkowe pieniądze od "zwiedzających". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Dziś byłem na całodziennej jeździe: - czynne Śnieżynka , Puchatek i góra Loli - wyciągi: Express, stare krzesło oraz Świąteczny Kamień Warunki: - rano niewiele oblodzeń, temperatura ok. - 5 st., w miarę upływu czasu ilość lodu wzrastała, ale prawie bez odsypów (wciąż było poniżej zera - pogoda świetna -> dobra; ludzi niewielu -> na bieżąco wejście na nową kanapę - do starego krzesła (na Puchatek) non stop kolejka na 15-20 minut (a krzesło te 1400 m jedzie około 14 minut !!) Najlepsze jedzenie w knajpce po lewej stronie, za wejściem na stare krzesło (tej dwukondygnacyjnej, ze szklanym dachem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemyslaw Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Czesc, Otworzyli Hale szrenicką jakies dwa dni temu , w połowie marca .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stupkiewicz Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Hej, Wczoraj byłem pierwszy raz Wiedziałem że jest bieda z parkingiem i kibelkiem - ok. Ale już na początku się odbiłem od kasy - nie obsługują kart kredytowych. Wow - kopara opada. Niestety spora mgła, marznący deszcz i problemy zdrowotne (coś mi weszło w plecy) trochę mi obrzydził jazdę więc pomimo całodziennego karnetu zrezygnowałem przed południem. Nie wiem czy to polska specjalność ale odsprzedałem karnet "konikowi" hehehe Wrażenia ze stoku - jak dla mnie trochę lipa. Niby Śnieżynka to "czerwona" ale chyba tylko na 100m reszta to raczej niebieska a połowa to wypłaszczenie które nabija metry trasy nic nie wnosząc. Dla większych wrażeń przejechałem się też wyciągami krzesełkowymi na na samą górę Faktycznie można po drodze zjeść obiad, wyspać się i przeczytać pół książki. Tak więc jak na jednodniówkę wyjazd średnio udany ale przynajmniej wiem że raczej tam to tylko w ostateczności chyba. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhotax Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Czesc, Otworzyli Hale szrenicką jakies dwa dni temu , w połowie marca .... Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa tak masz racje kiedyś kamerka była na stronie schroniska , teraz już jej nie ma ,brak podglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa http://www.e-szklarska.com/kamery.php to jedna z moich zakładek/zagadek monitoringu Szrenicy Czeski film, to mało powiedziane.. W Koutach CZ ostatnio świetne filmy narciarskie oglądałem... z CSSR http://www.jeseniky....penzion-biograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dziabulek Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? To ja taka pierwsza naturalna myśl — skoro tam ciągle są tłoki (mimo tej kosmicznej ceny), to dlaczego mieli by coś zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dajcie spokój. To temar stary jak to forum, wystarczy poczytac. Do SP mam najblizej ale juz dawno mnie tam nie było. Ogolnie rzecz biorąc Rhotax trafił w sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Tylko, że niestety sytuacja w Szklarskiej z roku na rok wygląda coraz gorzej. Żeby przez cały sezon nie otworzyć w całości loli a hala dopiero w marcu?! Poza tym, z tego co pamiętam fis był otwarty po raz ostatni 5 lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Z tym tłokiem to przesadzacie. W tym sezonie było kilka dni w ferie gdzie tworzyła się kolejka do krzesła przy Puchatku, reszta bez jakiegokolwiek czekania przez całą zimę, więc frekwencja na pewno jest mniejsza niż w latach poprzednich. Ponadto było też kilka dni, w których ośrodek w ogóle nie był czynny, bo warunki nie nadawały się do żadnej jazdy. Karkonosza uruchomili dopiero w połowie stycznia co też miało wpływ na mniejszą frekwencję w grudniu i początku stycznia. Pytanie czy to cokolwiek zmienia w myśleniu władnych tego ośrodka, że bez porządnego naśnieżania, wymiany przestarzałej infrastruktury i większego otwarcia się na klienta sytuacja może być coraz gorsza, bo konkurencja - nasza sudecka czy choćby czeska - nie śpi i cały czas inwestuje. Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. pewnie sporo KPN miesza i to we wszystkim - spotkałem kiedyś "radnego" Kowar w Małej Upie na nartach - opowiadał o planach połączenia wyciągami właśnie Kowar z Małą Upą i zrobienia stoku po stronie polskiej był inwestor, plany itp, itd i padła idea z uwagi na "opinię i warunki" KPN-u... a mógł powstać naprawdę konkretny ośrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Dalej Strona 37 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica
przemyslaw Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa tak masz racje kiedyś kamerka była na stronie schroniska , teraz już jej nie ma ,brak podglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa http://www.e-szklarska.com/kamery.php to jedna z moich zakładek/zagadek monitoringu Szrenicy Czeski film, to mało powiedziane.. W Koutach CZ ostatnio świetne filmy narciarskie oglądałem... z CSSR http://www.jeseniky....penzion-biograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dziabulek Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? To ja taka pierwsza naturalna myśl — skoro tam ciągle są tłoki (mimo tej kosmicznej ceny), to dlaczego mieli by coś zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dajcie spokój. To temar stary jak to forum, wystarczy poczytac. Do SP mam najblizej ale juz dawno mnie tam nie było. Ogolnie rzecz biorąc Rhotax trafił w sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Tylko, że niestety sytuacja w Szklarskiej z roku na rok wygląda coraz gorzej. Żeby przez cały sezon nie otworzyć w całości loli a hala dopiero w marcu?! Poza tym, z tego co pamiętam fis był otwarty po raz ostatni 5 lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Z tym tłokiem to przesadzacie. W tym sezonie było kilka dni w ferie gdzie tworzyła się kolejka do krzesła przy Puchatku, reszta bez jakiegokolwiek czekania przez całą zimę, więc frekwencja na pewno jest mniejsza niż w latach poprzednich. Ponadto było też kilka dni, w których ośrodek w ogóle nie był czynny, bo warunki nie nadawały się do żadnej jazdy. Karkonosza uruchomili dopiero w połowie stycznia co też miało wpływ na mniejszą frekwencję w grudniu i początku stycznia. Pytanie czy to cokolwiek zmienia w myśleniu władnych tego ośrodka, że bez porządnego naśnieżania, wymiany przestarzałej infrastruktury i większego otwarcia się na klienta sytuacja może być coraz gorsza, bo konkurencja - nasza sudecka czy choćby czeska - nie śpi i cały czas inwestuje. Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. pewnie sporo KPN miesza i to we wszystkim - spotkałem kiedyś "radnego" Kowar w Małej Upie na nartach - opowiadał o planach połączenia wyciągami właśnie Kowar z Małą Upą i zrobienia stoku po stronie polskiej był inwestor, plany itp, itd i padła idea z uwagi na "opinię i warunki" KPN-u... a mógł powstać naprawdę konkretny ośrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Dalej Strona 37 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica
arky Napisano 14 Marca 2016 Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Są tam jeszcze jakieś kamerki ? Kiedyś na stronie schroniska były, ale w moich linkach już ta strona nie działa http://www.e-szklarska.com/kamery.php to jedna z moich zakładek/zagadek monitoringu Szrenicy Czeski film, to mało powiedziane.. W Koutach CZ ostatnio świetne filmy narciarskie oglądałem... z CSSR http://www.jeseniky....penzion-biograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dziabulek Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? To ja taka pierwsza naturalna myśl — skoro tam ciągle są tłoki (mimo tej kosmicznej ceny), to dlaczego mieli by coś zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dajcie spokój. To temar stary jak to forum, wystarczy poczytac. Do SP mam najblizej ale juz dawno mnie tam nie było. Ogolnie rzecz biorąc Rhotax trafił w sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Tylko, że niestety sytuacja w Szklarskiej z roku na rok wygląda coraz gorzej. Żeby przez cały sezon nie otworzyć w całości loli a hala dopiero w marcu?! Poza tym, z tego co pamiętam fis był otwarty po raz ostatni 5 lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Z tym tłokiem to przesadzacie. W tym sezonie było kilka dni w ferie gdzie tworzyła się kolejka do krzesła przy Puchatku, reszta bez jakiegokolwiek czekania przez całą zimę, więc frekwencja na pewno jest mniejsza niż w latach poprzednich. Ponadto było też kilka dni, w których ośrodek w ogóle nie był czynny, bo warunki nie nadawały się do żadnej jazdy. Karkonosza uruchomili dopiero w połowie stycznia co też miało wpływ na mniejszą frekwencję w grudniu i początku stycznia. Pytanie czy to cokolwiek zmienia w myśleniu władnych tego ośrodka, że bez porządnego naśnieżania, wymiany przestarzałej infrastruktury i większego otwarcia się na klienta sytuacja może być coraz gorsza, bo konkurencja - nasza sudecka czy choćby czeska - nie śpi i cały czas inwestuje. Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. pewnie sporo KPN miesza i to we wszystkim - spotkałem kiedyś "radnego" Kowar w Małej Upie na nartach - opowiadał o planach połączenia wyciągami właśnie Kowar z Małą Upą i zrobienia stoku po stronie polskiej był inwestor, plany itp, itd i padła idea z uwagi na "opinię i warunki" KPN-u... a mógł powstać naprawdę konkretny ośrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Dalej Strona 37 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
dziabulek Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhotax Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Może wypowie się w temacie ktoś kto wie więcej. O co chodzi z tą Szklarską? Czy ktoś tam nie chce zarabiać kasy czy jak? Piękne tereny, chyba najlepsze trasy w woj. Dolnośląskim , długie, dość szerokie. Do tego świetne widoki. Wydawało się, że po otwarciu Karkonosz Express wszystko idzie w dobrym kierunku. Zeszłoroczna zima kiepska, ale cała Polska miała jako takie problemy. Tegoroczna zima już jednak lepsza, w większości ośrodków wszystko działało aż miło... a w Szklarskiej nawet Loli nie dali rady uruchomić, pomimo deklaracji, że mają armatki. Hala wystartowała w marcu, czyli po sezonie. O trasie FIS to już chyba w ogóle nie ma co marzyć. O co chodzi? To ja taka pierwsza naturalna myśl — skoro tam ciągle są tłoki (mimo tej kosmicznej ceny), to dlaczego mieli by coś zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jarod Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dajcie spokój. To temar stary jak to forum, wystarczy poczytac. Do SP mam najblizej ale juz dawno mnie tam nie było. Ogolnie rzecz biorąc Rhotax trafił w sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Tylko, że niestety sytuacja w Szklarskiej z roku na rok wygląda coraz gorzej. Żeby przez cały sezon nie otworzyć w całości loli a hala dopiero w marcu?! Poza tym, z tego co pamiętam fis był otwarty po raz ostatni 5 lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Z tym tłokiem to przesadzacie. W tym sezonie było kilka dni w ferie gdzie tworzyła się kolejka do krzesła przy Puchatku, reszta bez jakiegokolwiek czekania przez całą zimę, więc frekwencja na pewno jest mniejsza niż w latach poprzednich. Ponadto było też kilka dni, w których ośrodek w ogóle nie był czynny, bo warunki nie nadawały się do żadnej jazdy. Karkonosza uruchomili dopiero w połowie stycznia co też miało wpływ na mniejszą frekwencję w grudniu i początku stycznia. Pytanie czy to cokolwiek zmienia w myśleniu władnych tego ośrodka, że bez porządnego naśnieżania, wymiany przestarzałej infrastruktury i większego otwarcia się na klienta sytuacja może być coraz gorsza, bo konkurencja - nasza sudecka czy choćby czeska - nie śpi i cały czas inwestuje. Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. pewnie sporo KPN miesza i to we wszystkim - spotkałem kiedyś "radnego" Kowar w Małej Upie na nartach - opowiadał o planach połączenia wyciągami właśnie Kowar z Małą Upą i zrobienia stoku po stronie polskiej był inwestor, plany itp, itd i padła idea z uwagi na "opinię i warunki" KPN-u... a mógł powstać naprawdę konkretny ośrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Dalej Strona 37 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
jarod Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dajcie spokój. To temar stary jak to forum, wystarczy poczytac. Do SP mam najblizej ale juz dawno mnie tam nie było. Ogolnie rzecz biorąc Rhotax trafił w sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Tylko, że niestety sytuacja w Szklarskiej z roku na rok wygląda coraz gorzej. Żeby przez cały sezon nie otworzyć w całości loli a hala dopiero w marcu?! Poza tym, z tego co pamiętam fis był otwarty po raz ostatni 5 lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Z tym tłokiem to przesadzacie. W tym sezonie było kilka dni w ferie gdzie tworzyła się kolejka do krzesła przy Puchatku, reszta bez jakiegokolwiek czekania przez całą zimę, więc frekwencja na pewno jest mniejsza niż w latach poprzednich. Ponadto było też kilka dni, w których ośrodek w ogóle nie był czynny, bo warunki nie nadawały się do żadnej jazdy. Karkonosza uruchomili dopiero w połowie stycznia co też miało wpływ na mniejszą frekwencję w grudniu i początku stycznia. Pytanie czy to cokolwiek zmienia w myśleniu władnych tego ośrodka, że bez porządnego naśnieżania, wymiany przestarzałej infrastruktury i większego otwarcia się na klienta sytuacja może być coraz gorsza, bo konkurencja - nasza sudecka czy choćby czeska - nie śpi i cały czas inwestuje. Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertK Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Ciekawi mnie też ile w takim a nie innym działaniu ośrodka spowodowane jest działaniem KPN, który pewne rzeczy blokuje i stawia zaporowe warunki. pewnie sporo KPN miesza i to we wszystkim - spotkałem kiedyś "radnego" Kowar w Małej Upie na nartach - opowiadał o planach połączenia wyciągami właśnie Kowar z Małą Upą i zrobienia stoku po stronie polskiej był inwestor, plany itp, itd i padła idea z uwagi na "opinię i warunki" KPN-u... a mógł powstać naprawdę konkretny ośrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi