Skocz do zawartości

Ski Arena Szrenica

Administrator

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, brachol napisał:

Szklarska w ogóle zapchana, znajomi byli w niedzielę to wszędzie pełno ludzi, na szlakach, na Puchatku, a w Jakuszycach to w ogóle tłumy. Po czeskiej stronie niewiele lepiej. Taki okres.

Jestem teraz w Karpaczu na Kopie, ludzi w pien. Fotki wrzucę do wątku z Karpaczem.

20 godzin temu, Marcos73 napisał:

Jeszcze 3 dni 😉

pozdro

Byłem w czwartek i piątek, ale w Jakuszycach, w czwartek ludzi niezbyt wiele (w Szklarskiej padał deszcze i to pewnie z tego powodu) w piątek już więcej, ale bez dramatu. Trochę udało się pobiegać z rodziną.

W samej Szklarskiej ludzi sporo, ale tak jak piszesz od 07.01 dużo wolnych miejsc do spania. 

pozdro

• Like 2

• 5 tygodni później...
1 godzinę temu, grimson napisał:

skitury czy zjazdowe na Puchatku?

Zjazdowych bym nie zdzierżył, nawet skręcać mi się nie chciało. Ciąłem prosto jak kolega Grimson choć przy lesie.

IMG_4724.jpeg.2b18c550157bd57c722ff5d157

Edytowane przez star
  • Haha 2

Godzinę temu, brachol napisał:

Dobrze, że nie w lesie...

W lesie też można, szczególnie jak śniegu dużo, tylko czasem pojedziesz nie tam gdzie chciałeś. Niestety góra Kamienia słabo wyśnieżona, a na Śnieżynce wyżej hałdy jak na Śląsku, armatki i lance działają na pełen zycher. Jeno kilka lanc na Puchatku nie działa nie wiedzieć czemu. Parkingi przejęło miasto, także ten przy skale, fajny on jest, parkomat na klepisku. Fotki soon, bo aparat się wyładował, zapomniałem naładować. Zresztą tu mam quota exceeded. Muszę się SkiOnline pożytkować.

3 godziny temu, grimson napisał:

Dzwoniłem do Ski Areny: nie przewidują w tym tygodniu żadnego otwarcia nowej nartostrady. Tłumaczą się brakiem opadu naturalnego białego...

no widze ze ciagle jeszcze tej 100 nie przekroczyles

nie dzwon tylko jedz tam gdzie sa odpowiednie trasy

IMG_2025020300455.thumb.JPG.caf1886c356ff935409281f02a8e18ea.JPG

8 godzin temu, Jan napisał:

no widze ze ciagle jeszcze tej 100 nie przekroczyles

nie dzwon tylko jedz tam gdzie sa odpowiednie trasy

IMG_2025020300455.thumb.JPG.caf1886c356ff935409281f02a8e18ea.JPG

Oj, mój syn by się ucieszył widząc taką trasę😀. Ja raczej bym skręcał, jak to robią tchórze.

pozdro

• Like 1
  • Haha 1

18 minut temu, Marcos73 napisał:

Oj, mój syn by się ucieszył widząc taką trasę😀. Ja raczej bym skręcał, jak to robią tchórze.

pozdro

Niestety. Próg cykora i świadomości wzrasta z wiekiem...

• Haha 2

11 godzin temu, brachol napisał:

@star tak realnie to poza Puchatkiem gdzie można wejść i zjechać w tamtym rejonie?

Realnie to trzymałbym się tras. Śnieżynka dalej możesz Kamień lub Hala jest ok. Można też próbować iść na Łabski. Ale mogą być braki na szlaku od Puchatka do Szrenickiego Potoku. Ja poszedłem jakby łącznikiem zjazdowym ze Szrenicy w stronę Hali tak z grubsza. Tam wszędzie dobrze, ale nie wszędzie można. W sumie po Śnieżynce chyba też nie, jak zamknięta.

IMG_4842.jpeg.8d0d776282a17450055591888e

Edytowane przez star
  • Like 1

10 godzin temu, Marcos73 napisał:

pozdro

Prawdziwi tchórze trawersują bez utraty wysokości… proszę bardzo jak na załączonym obrazku… do lasu

IMG_4237.jpeg.76f1b9fa1bc0ddd01492044292

• Haha 1