Mitek Napisano 4 Stycznia Udostępnij Napisano 4 Stycznia O kurde to dzieli nas trochę no ja też uczyłem się jeździć w Szklarskiej ale to był koniec lat 70. I - żeby było śmieszniej - dokładnie te same trasy, te same to w tym momencie znaczy dokładnie te same - to jest aż szokujące. Nie wymieniłeś Ściany ale pewnie też tam byłeś. Stabilność organizacyjna tego miejsca jest powalająca. A o metę pytałem bo mam w Szklarskiej przyjaciela z mieszkaniem gdzie udziela schronienia narciarzom. Pewnie pojedziemy w tym roku na śnieg z wiosną. Jakby co dam znać. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 Stycznia Udostępnij Napisano 5 Stycznia 9 godzin temu, Mitek napisał: O kurde to dzieli nas trochę no ja też uczyłem się jeździć w Szklarskiej ale to był koniec lat 70. I - żeby było śmieszniej - dokładnie te same trasy, te same to w tym momencie znaczy dokładnie te same - to jest aż szokujące. Nie wymieniłeś Ściany ale pewnie też tam byłeś. Stabilność organizacyjna tego miejsca jest powalająca. A o metę pytałem bo mam w Szklarskiej przyjaciela z mieszkaniem gdzie udziela schronienia narciarzom. Pewnie pojedziemy w tym roku na śnieg z wiosną. Jakby co dam znać. Pozdro Wchodzą zdjęcia z 26.02.2011: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Stycznia Udostępnij Napisano 5 Stycznia Cześć He he piękna pogoda, a do tego prawdziwa zima. Czy jest na to szansa w tym roku...? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 Stycznia Udostępnij Napisano 5 Stycznia Jak dobrze pójdzie to luty/marzec może być sztos na Szklarskiej. Wszystko zależy od ilości naturalnego opadu -> warunek do otwarcia Loli i Hali Szrenickiej. Bez tych dwóch tras Szklarska jest po prostu słaba, bo ile można katować Puchatka i Śnieżynkę. Nie piszę w ogóle o Ścianie, bo ta była ostatnio otwarta przez trzy tygodnie w 01/02.2019. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 5 Stycznia Udostępnij Napisano 5 Stycznia Cześć To pewnie się mijaliśmy kilka razy. Też 2011 rok. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 Stycznia Udostępnij Napisano 5 Stycznia Biednemu wiatr w oczy... Szanowni Państwo, z przykrością informujemy, że pierwsza sekcja kolei linowej na Szrenicę nie może zostać uruchomiona w najbliższą sobotę, 6 stycznia. Z powodu ekstremalnych warunków pogodowych, ulewnego deszczu połączonego z silnym wiatrem, doszło do upadku drzewa, które uszkodziło instalację kolei linowej. Dla zapewnienia bezpieczeństwa użytkownikom kolei linowej, konieczne jest przeprowadzenie inspekcji uszkodzeń i prześwietlenie liny nośnej. Dopiero po wykonaniu tych prac będziemy mogli kontynuować procedurę odbioru przez Transportowy Dozór Techniczny. Pragniemy podkreślić, że w interesie ośrodka Szrenica Ski Arena jest jak najszybsze uruchomienie kolei krzesełkowej i tras zjazdowych. Prognozy pogody dla Karkonoszy przewidują spadek temperatury w najbliższych dniach. Dołożymy wszelkich starań, aby naśnieżyć trasy Puchatek i Śnieżynka i uruchomić kolej Karkonosz Express. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia Ski Arena startuje z Puchatkiem w najbliższą sobotę. Następnie mają odpalić Śnieżynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia (edytowane) A testy swojego sprzętu w Szklarskiej Volkl przeniósł na 20-21 bm. Edytowane 9 Stycznia przez Kaem literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 9 godzin temu, Kaem napisał: A testy swojego sprzętu w Szklarskiej Volkl przeniósł na 20-21 bm. Bo czekają na odpalenie Karkonosz Express. Test Volkl na Puchatku zakrawa o kpinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Klękajcie narody, Puchatek ruszył: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Ich poczucie humoru zawsze mnie rozwalało... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Info z FB: Ski Arena szykuje się do odpalenia Karkonosza i Śnieżynki w kolejnym tyg. Patrząc na wykresy norwega, mają szansę, do wtorku włącznie ma sypać białe, no i mróz non stop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia Zdaje się, że od piątku 19ego ma być czynna Śnieżynka + Karkonosz Express, nie wiem czy Hala też będzie jeżdzić .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia W dniu 15.01.2024 o 13:13, Kaem napisał: Zdaje się, że od piątku 19ego ma być czynna Śnieżynka + Karkonosz Express, nie wiem czy Hala też będzie jeżdzić .. Zgadza się, od piątku startuje Śnieżynka. Zaczynają przygotowywać Świąteczny Kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia 18 godzin temu, grimson napisał: Zgadza się, od piątku startuje Śnieżynka. Zaczynają przygotowywać Świąteczny Kamień. Jedziesz? Ja + kolega będziemy piątek - niedziela. Choć zastanawiam się, czy w piątek nie pojechać na Kopę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia 22 minuty temu, Kaem napisał: Jedziesz? Ja + kolega będziemy piątek - niedziela. Choć zastanawiam się, czy w piątek nie pojechać na Kopę . Mam szpital w domu, niestety nie wybieram się. Jakbym miał wybierać, to Kopa i Karpacz. Nie pamiętam, kiedy była ostatnio otwarta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia Godzinę temu, grimson napisał: Mam szpital w domu, niestety nie wybieram się. Jakbym miał wybierać, to Kopa i Karpacz. Nie pamiętam, kiedy była ostatnio otwarta... W piątek Kopa, sobota i niedziela Szrenica. Jest info, że ratraki dobrzy ludzie na Hali Szrenickiej widzieli, więc będzie naprawdę miło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia Godzinę temu, Kaem napisał: W piątek Kopa, sobota i niedziela Szrenica. Jest info, że ratraki dobrzy ludzie na Hali Szrenickiej widzieli, więc będzie naprawdę miło. Katować dwa dni krzywa Sniezynke to zadanie dla masochistów. Ale jak do tego dojdzie Świąteczny Kamień i Hala Szrenicka, to już robi się inaczej. Napisz potem jaki warun na Kopie i w Szklarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia 23 minuty temu, grimson napisał: Katować dwa dni krzywa Sniezynke to zadanie dla masochistów. Ale jak do tego dojdzie Świąteczny Kamień i Hala Szrenicka, to już robi się inaczej. Napisz potem jaki warun na Kopie i w Szklarskiej. Ale za to lewa noga później jak dzwon! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia Tymczasem Ski Arena dalej szuka pracowników: Stacja Szrenica Ski Arena zatrudni pracowników obsługi kolei i wyciągów | mechaników | elektryków. Miesięczne wynagrodzenie od 5 000 zł brutto. Szczegóły 518 097 626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia 1 godzinę temu, Mitek napisał: Ale za to lewa noga później jak dzwon! Jakby jeździć Śnieżynką naprzemiennie, do góry i na dół, to po dwóch dniach nogi jak po lewej. Przed jazdami - nogi po prawej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia Koledzy rowerzyści co lubią twarde przełożenia jak widzę. Trudno o większych klocy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia Godzinę temu, Mitek napisał: Koledzy rowerzyści co lubią twarde przełożenia jak widzę. Trudno o większych klocy. Pozdro Takie nogi tylko u torowców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia (edytowane) 3 godziny temu, Chertan napisał: Takie nogi tylko u torowców. Cześć No wiesz przód ponad 60 tył 11... Kosmici, na finiszu ponad 70km/h ze stania. Pozdro Edytowane 17 Stycznia przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Stycznia Udostępnij Napisano 18 Stycznia Jedna z najdłuższych kanap w Popsce- Karkonosz Express- ruszył. Od dziś Śnieżynka jest otwarta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi