Kaem Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Madzieje, ze tak sie stanie...... natomiast na podts najnowszych danych (2016) lasy zajmuja ok 33.9% powierchni USA - NIE WLICZAJAC drzew nizszych niz 5m, drzew ttsw agricultural - np hodowle choinek na swieta oraz parkow miejskich/wiejsckich... na podst Trading Economics Nie dyskutuję... masz najnowsze dane, OK. To tylko lepiej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 1,7tys. Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 1 dn Top użytkownicy w tym temacie 78 268 75 119 Popularne dni 5 Lut 29 22 Lut 24 7 Lut 21 22 Lut 18 Top użytkownicy w tym temacie yukisan 78 odpowiedzi grimson 268 odpowiedzi Tomek94 75 odpowiedzi star 119 odpowiedzi Popularne dni 5 Lut 2019 29 odpowiedzi 22 Lut 2021 24 odpowiedzi 7 Lut 2019 21 odpowiedzi 22 Lut 2019 18 odpowiedzi Popularne posty star 2 Lutego 2023 Fotek już nawaliłem więc słów kilka o następcy wilka, stepowego, co po nocy hasa. Przyjechałem późnym wieczorem po pracy. 2h z Wrocka droga pusta. Byłbym Puchatkowym Misiem ale nocnych jazd brak, a sz star 1 Lutego 2023 Poza trasa nie można jeździć, na oko spoko, choć kosowke widać, ale to jest park, spytaj MarioJ. mlesik 14 Marca 2022 Pogoda wczoraj przepiękna także dałem się namówić na freeride na ścianie zamiast wyjazdu do szpindla. Zamiast nart do freeridu mogłem założyć slalomki bo twardo jak diabli ale i tak było fantastycznie Dodane grafiki Kaem Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 góra podwójnego krzesła, świąteczny kamień, śniezynka, puchatek..... Fajny filmik, dobrze pokazujący te trasy. Jak widać, Puchatek w średniej formie, Śnieżynka OK. Miło, że górny odcinek Loli (do rozjazdu ze Sniezynką) bez lodu, co tam jest raczej standartem. Dzięki Arek. I powodzenia na Kopie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Fajny filmik, dobrze pokazujący te trasy. Jak widać, Puchatek w średniej formie, Śnieżynka OK. Miło, że górny odcinek Loli (do rozjazdu ze Sniezynką) bez lodu, co tam jest raczej standartem. Dzięki Arek. I powodzenia na Kopie!!! Ale to film z zeszłego roku teraz jest dużo więcej śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Ale to film z zeszłego roku teraz jest dużo więcej śniegu qrde ... nie sądziłem . Arek, no co Ty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Ale to film z zeszłego roku teraz jest dużo więcej śniegu Po tych kartoflach lodowych, mijając kamienie i płaty trawy, też było świetnie.. Też sprawdzę jak jest w tym roku. Ale nie w tą sobotę, jadę na Kopę. Ostatni raz tam wszystko działało w 2012. Byłem. Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Po tych kartoflach lodowych, mijając kamienie i płaty trawy, też było świetnie.. Tym bardziej jadę - będzie łatwiej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 qrde ... nie sądziłem . Arek, no co Ty??? Szrenica jest kapryśna to jedna z Jej odsłon. Warto zawsze się przejechać, najlepiej pod koniec marca, jak na filmie..Ale niekoniecznie, Zawsze jest zabawa, gdy się potrafi z rana wstać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Witam Wie ktoś może jak warunki na Szrenicy? Wybieram się na weekend. Jak myślicie dużo będzie ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Wspomniałem Szpindl, bo tam rano byłem. Relacja co do Szrenicy to od gościa co jeździł dziś, ja dopiero wieczorem. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Z prozaicznej przyczyny braku ludzi do pracy wyciąg jest sprawny i dopuszczony do pracy przez UDT tak mi powiedzieli pracownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy.Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Tam akurat pierwsze 80m to taka dojazdowka do "sciany". Kolejna sprawa, ze takie zsuwanie mija sie z celem bo skoro jestem na czarnej, atakuje scianke to powinienem dac rade to zjechac w lepszym lub gorszym stylu wzdluz lini spadku stoku. Mnie sie udaje to w miare a jak troche sie wyplaszczy i puszczam sie na krawedzi to jak wsiadam do krzesla to nogi juz sa miekkie. Chociaz nie powiem widzialem asow, ktorzy doslownie walcza o zycie i potem jakos sobie zjezdzaja ale prawda jest taka, ze te osoby nie powinny zjezdzac czarna trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, Moim zdaniem przewidzieli ten niedobór frekwencji jeszcze przed sezonem (ironia) - lina nie jest uzbrojona w orczyki. Wyciąg ma ten plus, że wielu wypinało się u podnóża ścianki korzystając z reszty trasy. Moim zdaniem Skiarena od wielu lat ma bardzo słabą organizację pomimo posiadanego potencjału. Naśnieżają jak gamonie (za późno, za długo), albo wcale bo się nie opłaca (za ciepło). W tym czasie 20 km dalej w Harrachovie już wszystko śmiga na całego. To proste porównanie pokazuje, że można tylko wystarczy odpowiednia organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Janie, jeśli pytasz o dziś dzień, to wystarczył mi krótki fragment, Końskie Łby - Górna Karkonosz Express, aby przekonać się, że to się natenczas mija z celem. Połacie lodu, lekko przyproszone śniegiem, do tego wiatr, warunki trudne, żeby nie powiedzieć ekstremalne. Natomiast tydzień temu jeździłem na prawo, patrząc z dołu od ściany, między kolejka a Końskimi Lbami i to jest fajny teren. Scinalem też z górnej kolejki nad ściana, w stronę Karkonosz Express, poniżej Końskich Lbow między choinkami, czujnie. Ale wtedy był warun, śnieg znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Taki medytacyjny, ew. dyskusyjny, zależy od towarzystwa. Potem przy jeździe szukanie prędkości lepiej po lewej, w dół patrząc. Snieg szybki. PS. Lola mieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Kaem Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 góra podwójnego krzesła, świąteczny kamień, śniezynka, puchatek..... Fajny filmik, dobrze pokazujący te trasy. Jak widać, Puchatek w średniej formie, Śnieżynka OK. Miło, że górny odcinek Loli (do rozjazdu ze Sniezynką) bez lodu, co tam jest raczej standartem. Dzięki Arek. I powodzenia na Kopie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Fajny filmik, dobrze pokazujący te trasy. Jak widać, Puchatek w średniej formie, Śnieżynka OK. Miło, że górny odcinek Loli (do rozjazdu ze Sniezynką) bez lodu, co tam jest raczej standartem. Dzięki Arek. I powodzenia na Kopie!!! Ale to film z zeszłego roku teraz jest dużo więcej śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Ale to film z zeszłego roku teraz jest dużo więcej śniegu qrde ... nie sądziłem . Arek, no co Ty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Ale to film z zeszłego roku teraz jest dużo więcej śniegu Po tych kartoflach lodowych, mijając kamienie i płaty trawy, też było świetnie.. Też sprawdzę jak jest w tym roku. Ale nie w tą sobotę, jadę na Kopę. Ostatni raz tam wszystko działało w 2012. Byłem. Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Po tych kartoflach lodowych, mijając kamienie i płaty trawy, też było świetnie.. Tym bardziej jadę - będzie łatwiej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 qrde ... nie sądziłem . Arek, no co Ty??? Szrenica jest kapryśna to jedna z Jej odsłon. Warto zawsze się przejechać, najlepiej pod koniec marca, jak na filmie..Ale niekoniecznie, Zawsze jest zabawa, gdy się potrafi z rana wstać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Witam Wie ktoś może jak warunki na Szrenicy? Wybieram się na weekend. Jak myślicie dużo będzie ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Wspomniałem Szpindl, bo tam rano byłem. Relacja co do Szrenicy to od gościa co jeździł dziś, ja dopiero wieczorem. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Z prozaicznej przyczyny braku ludzi do pracy wyciąg jest sprawny i dopuszczony do pracy przez UDT tak mi powiedzieli pracownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy.Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Tam akurat pierwsze 80m to taka dojazdowka do "sciany". Kolejna sprawa, ze takie zsuwanie mija sie z celem bo skoro jestem na czarnej, atakuje scianke to powinienem dac rade to zjechac w lepszym lub gorszym stylu wzdluz lini spadku stoku. Mnie sie udaje to w miare a jak troche sie wyplaszczy i puszczam sie na krawedzi to jak wsiadam do krzesla to nogi juz sa miekkie. Chociaz nie powiem widzialem asow, ktorzy doslownie walcza o zycie i potem jakos sobie zjezdzaja ale prawda jest taka, ze te osoby nie powinny zjezdzac czarna trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, Moim zdaniem przewidzieli ten niedobór frekwencji jeszcze przed sezonem (ironia) - lina nie jest uzbrojona w orczyki. Wyciąg ma ten plus, że wielu wypinało się u podnóża ścianki korzystając z reszty trasy. Moim zdaniem Skiarena od wielu lat ma bardzo słabą organizację pomimo posiadanego potencjału. Naśnieżają jak gamonie (za późno, za długo), albo wcale bo się nie opłaca (za ciepło). W tym czasie 20 km dalej w Harrachovie już wszystko śmiga na całego. To proste porównanie pokazuje, że można tylko wystarczy odpowiednia organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Janie, jeśli pytasz o dziś dzień, to wystarczył mi krótki fragment, Końskie Łby - Górna Karkonosz Express, aby przekonać się, że to się natenczas mija z celem. Połacie lodu, lekko przyproszone śniegiem, do tego wiatr, warunki trudne, żeby nie powiedzieć ekstremalne. Natomiast tydzień temu jeździłem na prawo, patrząc z dołu od ściany, między kolejka a Końskimi Lbami i to jest fajny teren. Scinalem też z górnej kolejki nad ściana, w stronę Karkonosz Express, poniżej Końskich Lbow między choinkami, czujnie. Ale wtedy był warun, śnieg znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Taki medytacyjny, ew. dyskusyjny, zależy od towarzystwa. Potem przy jeździe szukanie prędkości lepiej po lewej, w dół patrząc. Snieg szybki. PS. Lola mieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Tomek94 Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Fajny filmik, dobrze pokazujący te trasy. Jak widać, Puchatek w średniej formie, Śnieżynka OK. Miło, że górny odcinek Loli (do rozjazdu ze Sniezynką) bez lodu, co tam jest raczej standartem. Dzięki Arek. I powodzenia na Kopie!!! Ale to film z zeszłego roku teraz jest dużo więcej śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Ale to film z zeszłego roku teraz jest dużo więcej śniegu qrde ... nie sądziłem . Arek, no co Ty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Ale to film z zeszłego roku teraz jest dużo więcej śniegu Po tych kartoflach lodowych, mijając kamienie i płaty trawy, też było świetnie.. Też sprawdzę jak jest w tym roku. Ale nie w tą sobotę, jadę na Kopę. Ostatni raz tam wszystko działało w 2012. Byłem. Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Po tych kartoflach lodowych, mijając kamienie i płaty trawy, też było świetnie.. Tym bardziej jadę - będzie łatwiej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 qrde ... nie sądziłem . Arek, no co Ty??? Szrenica jest kapryśna to jedna z Jej odsłon. Warto zawsze się przejechać, najlepiej pod koniec marca, jak na filmie..Ale niekoniecznie, Zawsze jest zabawa, gdy się potrafi z rana wstać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Witam Wie ktoś może jak warunki na Szrenicy? Wybieram się na weekend. Jak myślicie dużo będzie ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Wspomniałem Szpindl, bo tam rano byłem. Relacja co do Szrenicy to od gościa co jeździł dziś, ja dopiero wieczorem. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Z prozaicznej przyczyny braku ludzi do pracy wyciąg jest sprawny i dopuszczony do pracy przez UDT tak mi powiedzieli pracownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy.Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Tam akurat pierwsze 80m to taka dojazdowka do "sciany". Kolejna sprawa, ze takie zsuwanie mija sie z celem bo skoro jestem na czarnej, atakuje scianke to powinienem dac rade to zjechac w lepszym lub gorszym stylu wzdluz lini spadku stoku. Mnie sie udaje to w miare a jak troche sie wyplaszczy i puszczam sie na krawedzi to jak wsiadam do krzesla to nogi juz sa miekkie. Chociaz nie powiem widzialem asow, ktorzy doslownie walcza o zycie i potem jakos sobie zjezdzaja ale prawda jest taka, ze te osoby nie powinny zjezdzac czarna trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, Moim zdaniem przewidzieli ten niedobór frekwencji jeszcze przed sezonem (ironia) - lina nie jest uzbrojona w orczyki. Wyciąg ma ten plus, że wielu wypinało się u podnóża ścianki korzystając z reszty trasy. Moim zdaniem Skiarena od wielu lat ma bardzo słabą organizację pomimo posiadanego potencjału. Naśnieżają jak gamonie (za późno, za długo), albo wcale bo się nie opłaca (za ciepło). W tym czasie 20 km dalej w Harrachovie już wszystko śmiga na całego. To proste porównanie pokazuje, że można tylko wystarczy odpowiednia organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Janie, jeśli pytasz o dziś dzień, to wystarczył mi krótki fragment, Końskie Łby - Górna Karkonosz Express, aby przekonać się, że to się natenczas mija z celem. Połacie lodu, lekko przyproszone śniegiem, do tego wiatr, warunki trudne, żeby nie powiedzieć ekstremalne. Natomiast tydzień temu jeździłem na prawo, patrząc z dołu od ściany, między kolejka a Końskimi Lbami i to jest fajny teren. Scinalem też z górnej kolejki nad ściana, w stronę Karkonosz Express, poniżej Końskich Lbow między choinkami, czujnie. Ale wtedy był warun, śnieg znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Taki medytacyjny, ew. dyskusyjny, zależy od towarzystwa. Potem przy jeździe szukanie prędkości lepiej po lewej, w dół patrząc. Snieg szybki. PS. Lola mieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Kaem Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Ale to film z zeszłego roku teraz jest dużo więcej śniegu qrde ... nie sądziłem . Arek, no co Ty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Ale to film z zeszłego roku teraz jest dużo więcej śniegu Po tych kartoflach lodowych, mijając kamienie i płaty trawy, też było świetnie.. Też sprawdzę jak jest w tym roku. Ale nie w tą sobotę, jadę na Kopę. Ostatni raz tam wszystko działało w 2012. Byłem. Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Po tych kartoflach lodowych, mijając kamienie i płaty trawy, też było świetnie.. Tym bardziej jadę - będzie łatwiej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 qrde ... nie sądziłem . Arek, no co Ty??? Szrenica jest kapryśna to jedna z Jej odsłon. Warto zawsze się przejechać, najlepiej pod koniec marca, jak na filmie..Ale niekoniecznie, Zawsze jest zabawa, gdy się potrafi z rana wstać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Witam Wie ktoś może jak warunki na Szrenicy? Wybieram się na weekend. Jak myślicie dużo będzie ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Wspomniałem Szpindl, bo tam rano byłem. Relacja co do Szrenicy to od gościa co jeździł dziś, ja dopiero wieczorem. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Z prozaicznej przyczyny braku ludzi do pracy wyciąg jest sprawny i dopuszczony do pracy przez UDT tak mi powiedzieli pracownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy.Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Tam akurat pierwsze 80m to taka dojazdowka do "sciany". Kolejna sprawa, ze takie zsuwanie mija sie z celem bo skoro jestem na czarnej, atakuje scianke to powinienem dac rade to zjechac w lepszym lub gorszym stylu wzdluz lini spadku stoku. Mnie sie udaje to w miare a jak troche sie wyplaszczy i puszczam sie na krawedzi to jak wsiadam do krzesla to nogi juz sa miekkie. Chociaz nie powiem widzialem asow, ktorzy doslownie walcza o zycie i potem jakos sobie zjezdzaja ale prawda jest taka, ze te osoby nie powinny zjezdzac czarna trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, Moim zdaniem przewidzieli ten niedobór frekwencji jeszcze przed sezonem (ironia) - lina nie jest uzbrojona w orczyki. Wyciąg ma ten plus, że wielu wypinało się u podnóża ścianki korzystając z reszty trasy. Moim zdaniem Skiarena od wielu lat ma bardzo słabą organizację pomimo posiadanego potencjału. Naśnieżają jak gamonie (za późno, za długo), albo wcale bo się nie opłaca (za ciepło). W tym czasie 20 km dalej w Harrachovie już wszystko śmiga na całego. To proste porównanie pokazuje, że można tylko wystarczy odpowiednia organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Janie, jeśli pytasz o dziś dzień, to wystarczył mi krótki fragment, Końskie Łby - Górna Karkonosz Express, aby przekonać się, że to się natenczas mija z celem. Połacie lodu, lekko przyproszone śniegiem, do tego wiatr, warunki trudne, żeby nie powiedzieć ekstremalne. Natomiast tydzień temu jeździłem na prawo, patrząc z dołu od ściany, między kolejka a Końskimi Lbami i to jest fajny teren. Scinalem też z górnej kolejki nad ściana, w stronę Karkonosz Express, poniżej Końskich Lbow między choinkami, czujnie. Ale wtedy był warun, śnieg znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Taki medytacyjny, ew. dyskusyjny, zależy od towarzystwa. Potem przy jeździe szukanie prędkości lepiej po lewej, w dół patrząc. Snieg szybki. PS. Lola mieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
arky Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Ale to film z zeszłego roku teraz jest dużo więcej śniegu Po tych kartoflach lodowych, mijając kamienie i płaty trawy, też było świetnie.. Też sprawdzę jak jest w tym roku. Ale nie w tą sobotę, jadę na Kopę. Ostatni raz tam wszystko działało w 2012. Byłem. Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Po tych kartoflach lodowych, mijając kamienie i płaty trawy, też było świetnie.. Tym bardziej jadę - będzie łatwiej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 qrde ... nie sądziłem . Arek, no co Ty??? Szrenica jest kapryśna to jedna z Jej odsłon. Warto zawsze się przejechać, najlepiej pod koniec marca, jak na filmie..Ale niekoniecznie, Zawsze jest zabawa, gdy się potrafi z rana wstać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Witam Wie ktoś może jak warunki na Szrenicy? Wybieram się na weekend. Jak myślicie dużo będzie ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Wspomniałem Szpindl, bo tam rano byłem. Relacja co do Szrenicy to od gościa co jeździł dziś, ja dopiero wieczorem. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Z prozaicznej przyczyny braku ludzi do pracy wyciąg jest sprawny i dopuszczony do pracy przez UDT tak mi powiedzieli pracownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy.Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Tam akurat pierwsze 80m to taka dojazdowka do "sciany". Kolejna sprawa, ze takie zsuwanie mija sie z celem bo skoro jestem na czarnej, atakuje scianke to powinienem dac rade to zjechac w lepszym lub gorszym stylu wzdluz lini spadku stoku. Mnie sie udaje to w miare a jak troche sie wyplaszczy i puszczam sie na krawedzi to jak wsiadam do krzesla to nogi juz sa miekkie. Chociaz nie powiem widzialem asow, ktorzy doslownie walcza o zycie i potem jakos sobie zjezdzaja ale prawda jest taka, ze te osoby nie powinny zjezdzac czarna trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, Moim zdaniem przewidzieli ten niedobór frekwencji jeszcze przed sezonem (ironia) - lina nie jest uzbrojona w orczyki. Wyciąg ma ten plus, że wielu wypinało się u podnóża ścianki korzystając z reszty trasy. Moim zdaniem Skiarena od wielu lat ma bardzo słabą organizację pomimo posiadanego potencjału. Naśnieżają jak gamonie (za późno, za długo), albo wcale bo się nie opłaca (za ciepło). W tym czasie 20 km dalej w Harrachovie już wszystko śmiga na całego. To proste porównanie pokazuje, że można tylko wystarczy odpowiednia organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Janie, jeśli pytasz o dziś dzień, to wystarczył mi krótki fragment, Końskie Łby - Górna Karkonosz Express, aby przekonać się, że to się natenczas mija z celem. Połacie lodu, lekko przyproszone śniegiem, do tego wiatr, warunki trudne, żeby nie powiedzieć ekstremalne. Natomiast tydzień temu jeździłem na prawo, patrząc z dołu od ściany, między kolejka a Końskimi Lbami i to jest fajny teren. Scinalem też z górnej kolejki nad ściana, w stronę Karkonosz Express, poniżej Końskich Lbow między choinkami, czujnie. Ale wtedy był warun, śnieg znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Taki medytacyjny, ew. dyskusyjny, zależy od towarzystwa. Potem przy jeździe szukanie prędkości lepiej po lewej, w dół patrząc. Snieg szybki. PS. Lola mieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Kaem Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Po tych kartoflach lodowych, mijając kamienie i płaty trawy, też było świetnie.. Tym bardziej jadę - będzie łatwiej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arky Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 qrde ... nie sądziłem . Arek, no co Ty??? Szrenica jest kapryśna to jedna z Jej odsłon. Warto zawsze się przejechać, najlepiej pod koniec marca, jak na filmie..Ale niekoniecznie, Zawsze jest zabawa, gdy się potrafi z rana wstać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Witam Wie ktoś może jak warunki na Szrenicy? Wybieram się na weekend. Jak myślicie dużo będzie ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Wspomniałem Szpindl, bo tam rano byłem. Relacja co do Szrenicy to od gościa co jeździł dziś, ja dopiero wieczorem. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Z prozaicznej przyczyny braku ludzi do pracy wyciąg jest sprawny i dopuszczony do pracy przez UDT tak mi powiedzieli pracownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy.Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Tam akurat pierwsze 80m to taka dojazdowka do "sciany". Kolejna sprawa, ze takie zsuwanie mija sie z celem bo skoro jestem na czarnej, atakuje scianke to powinienem dac rade to zjechac w lepszym lub gorszym stylu wzdluz lini spadku stoku. Mnie sie udaje to w miare a jak troche sie wyplaszczy i puszczam sie na krawedzi to jak wsiadam do krzesla to nogi juz sa miekkie. Chociaz nie powiem widzialem asow, ktorzy doslownie walcza o zycie i potem jakos sobie zjezdzaja ale prawda jest taka, ze te osoby nie powinny zjezdzac czarna trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, Moim zdaniem przewidzieli ten niedobór frekwencji jeszcze przed sezonem (ironia) - lina nie jest uzbrojona w orczyki. Wyciąg ma ten plus, że wielu wypinało się u podnóża ścianki korzystając z reszty trasy. Moim zdaniem Skiarena od wielu lat ma bardzo słabą organizację pomimo posiadanego potencjału. Naśnieżają jak gamonie (za późno, za długo), albo wcale bo się nie opłaca (za ciepło). W tym czasie 20 km dalej w Harrachovie już wszystko śmiga na całego. To proste porównanie pokazuje, że można tylko wystarczy odpowiednia organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Janie, jeśli pytasz o dziś dzień, to wystarczył mi krótki fragment, Końskie Łby - Górna Karkonosz Express, aby przekonać się, że to się natenczas mija z celem. Połacie lodu, lekko przyproszone śniegiem, do tego wiatr, warunki trudne, żeby nie powiedzieć ekstremalne. Natomiast tydzień temu jeździłem na prawo, patrząc z dołu od ściany, między kolejka a Końskimi Lbami i to jest fajny teren. Scinalem też z górnej kolejki nad ściana, w stronę Karkonosz Express, poniżej Końskich Lbow między choinkami, czujnie. Ale wtedy był warun, śnieg znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Taki medytacyjny, ew. dyskusyjny, zależy od towarzystwa. Potem przy jeździe szukanie prędkości lepiej po lewej, w dół patrząc. Snieg szybki. PS. Lola mieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
arky Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 qrde ... nie sądziłem . Arek, no co Ty??? Szrenica jest kapryśna to jedna z Jej odsłon. Warto zawsze się przejechać, najlepiej pod koniec marca, jak na filmie..Ale niekoniecznie, Zawsze jest zabawa, gdy się potrafi z rana wstać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Witam Wie ktoś może jak warunki na Szrenicy? Wybieram się na weekend. Jak myślicie dużo będzie ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Wspomniałem Szpindl, bo tam rano byłem. Relacja co do Szrenicy to od gościa co jeździł dziś, ja dopiero wieczorem. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Z prozaicznej przyczyny braku ludzi do pracy wyciąg jest sprawny i dopuszczony do pracy przez UDT tak mi powiedzieli pracownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy.Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Tam akurat pierwsze 80m to taka dojazdowka do "sciany". Kolejna sprawa, ze takie zsuwanie mija sie z celem bo skoro jestem na czarnej, atakuje scianke to powinienem dac rade to zjechac w lepszym lub gorszym stylu wzdluz lini spadku stoku. Mnie sie udaje to w miare a jak troche sie wyplaszczy i puszczam sie na krawedzi to jak wsiadam do krzesla to nogi juz sa miekkie. Chociaz nie powiem widzialem asow, ktorzy doslownie walcza o zycie i potem jakos sobie zjezdzaja ale prawda jest taka, ze te osoby nie powinny zjezdzac czarna trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, Moim zdaniem przewidzieli ten niedobór frekwencji jeszcze przed sezonem (ironia) - lina nie jest uzbrojona w orczyki. Wyciąg ma ten plus, że wielu wypinało się u podnóża ścianki korzystając z reszty trasy. Moim zdaniem Skiarena od wielu lat ma bardzo słabą organizację pomimo posiadanego potencjału. Naśnieżają jak gamonie (za późno, za długo), albo wcale bo się nie opłaca (za ciepło). W tym czasie 20 km dalej w Harrachovie już wszystko śmiga na całego. To proste porównanie pokazuje, że można tylko wystarczy odpowiednia organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Janie, jeśli pytasz o dziś dzień, to wystarczył mi krótki fragment, Końskie Łby - Górna Karkonosz Express, aby przekonać się, że to się natenczas mija z celem. Połacie lodu, lekko przyproszone śniegiem, do tego wiatr, warunki trudne, żeby nie powiedzieć ekstremalne. Natomiast tydzień temu jeździłem na prawo, patrząc z dołu od ściany, między kolejka a Końskimi Lbami i to jest fajny teren. Scinalem też z górnej kolejki nad ściana, w stronę Karkonosz Express, poniżej Końskich Lbow między choinkami, czujnie. Ale wtedy był warun, śnieg znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Taki medytacyjny, ew. dyskusyjny, zależy od towarzystwa. Potem przy jeździe szukanie prędkości lepiej po lewej, w dół patrząc. Snieg szybki. PS. Lola mieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Witam Wie ktoś może jak warunki na Szrenicy? Wybieram się na weekend. Jak myślicie dużo będzie ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Pytanie czy bedzie śnieg Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Śnieg będzie. Niekoniecznie fajny. Nadciągają deszcze niespokojne. Dziś Puchatek miękki ponoć, będę testował na nocnej. Hala Szrenicka ponoć fajnie zmrożona, trochę puszku na wierzchu, w Szpindlu też ciut rano sypnelo, ale ilość homeopatyczna. OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Wspomniałem Szpindl, bo tam rano byłem. Relacja co do Szrenicy to od gościa co jeździł dziś, ja dopiero wieczorem. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Z prozaicznej przyczyny braku ludzi do pracy wyciąg jest sprawny i dopuszczony do pracy przez UDT tak mi powiedzieli pracownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy.Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Tam akurat pierwsze 80m to taka dojazdowka do "sciany". Kolejna sprawa, ze takie zsuwanie mija sie z celem bo skoro jestem na czarnej, atakuje scianke to powinienem dac rade to zjechac w lepszym lub gorszym stylu wzdluz lini spadku stoku. Mnie sie udaje to w miare a jak troche sie wyplaszczy i puszczam sie na krawedzi to jak wsiadam do krzesla to nogi juz sa miekkie. Chociaz nie powiem widzialem asow, ktorzy doslownie walcza o zycie i potem jakos sobie zjezdzaja ale prawda jest taka, ze te osoby nie powinny zjezdzac czarna trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, Moim zdaniem przewidzieli ten niedobór frekwencji jeszcze przed sezonem (ironia) - lina nie jest uzbrojona w orczyki. Wyciąg ma ten plus, że wielu wypinało się u podnóża ścianki korzystając z reszty trasy. Moim zdaniem Skiarena od wielu lat ma bardzo słabą organizację pomimo posiadanego potencjału. Naśnieżają jak gamonie (za późno, za długo), albo wcale bo się nie opłaca (za ciepło). W tym czasie 20 km dalej w Harrachovie już wszystko śmiga na całego. To proste porównanie pokazuje, że można tylko wystarczy odpowiednia organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Janie, jeśli pytasz o dziś dzień, to wystarczył mi krótki fragment, Końskie Łby - Górna Karkonosz Express, aby przekonać się, że to się natenczas mija z celem. Połacie lodu, lekko przyproszone śniegiem, do tego wiatr, warunki trudne, żeby nie powiedzieć ekstremalne. Natomiast tydzień temu jeździłem na prawo, patrząc z dołu od ściany, między kolejka a Końskimi Lbami i to jest fajny teren. Scinalem też z górnej kolejki nad ściana, w stronę Karkonosz Express, poniżej Końskich Lbow między choinkami, czujnie. Ale wtedy był warun, śnieg znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Taki medytacyjny, ew. dyskusyjny, zależy od towarzystwa. Potem przy jeździe szukanie prędkości lepiej po lewej, w dół patrząc. Snieg szybki. PS. Lola mieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 OK dzięki do Szpindla się nie wybierzemy w planie mamy Szrenicę i Jakuszyce Wspomniałem Szpindl, bo tam rano byłem. Relacja co do Szrenicy to od gościa co jeździł dziś, ja dopiero wieczorem. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemyslaw Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Z prozaicznej przyczyny braku ludzi do pracy wyciąg jest sprawny i dopuszczony do pracy przez UDT tak mi powiedzieli pracownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy.Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Tam akurat pierwsze 80m to taka dojazdowka do "sciany". Kolejna sprawa, ze takie zsuwanie mija sie z celem bo skoro jestem na czarnej, atakuje scianke to powinienem dac rade to zjechac w lepszym lub gorszym stylu wzdluz lini spadku stoku. Mnie sie udaje to w miare a jak troche sie wyplaszczy i puszczam sie na krawedzi to jak wsiadam do krzesla to nogi juz sa miekkie. Chociaz nie powiem widzialem asow, ktorzy doslownie walcza o zycie i potem jakos sobie zjezdzaja ale prawda jest taka, ze te osoby nie powinny zjezdzac czarna trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, Moim zdaniem przewidzieli ten niedobór frekwencji jeszcze przed sezonem (ironia) - lina nie jest uzbrojona w orczyki. Wyciąg ma ten plus, że wielu wypinało się u podnóża ścianki korzystając z reszty trasy. Moim zdaniem Skiarena od wielu lat ma bardzo słabą organizację pomimo posiadanego potencjału. Naśnieżają jak gamonie (za późno, za długo), albo wcale bo się nie opłaca (za ciepło). W tym czasie 20 km dalej w Harrachovie już wszystko śmiga na całego. To proste porównanie pokazuje, że można tylko wystarczy odpowiednia organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Janie, jeśli pytasz o dziś dzień, to wystarczył mi krótki fragment, Końskie Łby - Górna Karkonosz Express, aby przekonać się, że to się natenczas mija z celem. Połacie lodu, lekko przyproszone śniegiem, do tego wiatr, warunki trudne, żeby nie powiedzieć ekstremalne. Natomiast tydzień temu jeździłem na prawo, patrząc z dołu od ściany, między kolejka a Końskimi Lbami i to jest fajny teren. Scinalem też z górnej kolejki nad ściana, w stronę Karkonosz Express, poniżej Końskich Lbow między choinkami, czujnie. Ale wtedy był warun, śnieg znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Taki medytacyjny, ew. dyskusyjny, zależy od towarzystwa. Potem przy jeździe szukanie prędkości lepiej po lewej, w dół patrząc. Snieg szybki. PS. Lola mieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Czy ktoś się orientuje dlaczego w tym sezonie nie uruchomili wyciągu orczykowego "ściana" ? bo napewno nie z powodu niewystarczającej pokrywy śnieżnej jak przy takiej ilości śniegu nie uruchomili to chyba już wogóle spisany na straty Z prozaicznej przyczyny braku ludzi do pracy wyciąg jest sprawny i dopuszczony do pracy przez UDT tak mi powiedzieli pracownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy.Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Tam akurat pierwsze 80m to taka dojazdowka do "sciany". Kolejna sprawa, ze takie zsuwanie mija sie z celem bo skoro jestem na czarnej, atakuje scianke to powinienem dac rade to zjechac w lepszym lub gorszym stylu wzdluz lini spadku stoku. Mnie sie udaje to w miare a jak troche sie wyplaszczy i puszczam sie na krawedzi to jak wsiadam do krzesla to nogi juz sa miekkie. Chociaz nie powiem widzialem asow, ktorzy doslownie walcza o zycie i potem jakos sobie zjezdzaja ale prawda jest taka, ze te osoby nie powinny zjezdzac czarna trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, Moim zdaniem przewidzieli ten niedobór frekwencji jeszcze przed sezonem (ironia) - lina nie jest uzbrojona w orczyki. Wyciąg ma ten plus, że wielu wypinało się u podnóża ścianki korzystając z reszty trasy. Moim zdaniem Skiarena od wielu lat ma bardzo słabą organizację pomimo posiadanego potencjału. Naśnieżają jak gamonie (za późno, za długo), albo wcale bo się nie opłaca (za ciepło). W tym czasie 20 km dalej w Harrachovie już wszystko śmiga na całego. To proste porównanie pokazuje, że można tylko wystarczy odpowiednia organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Janie, jeśli pytasz o dziś dzień, to wystarczył mi krótki fragment, Końskie Łby - Górna Karkonosz Express, aby przekonać się, że to się natenczas mija z celem. Połacie lodu, lekko przyproszone śniegiem, do tego wiatr, warunki trudne, żeby nie powiedzieć ekstremalne. Natomiast tydzień temu jeździłem na prawo, patrząc z dołu od ściany, między kolejka a Końskimi Lbami i to jest fajny teren. Scinalem też z górnej kolejki nad ściana, w stronę Karkonosz Express, poniżej Końskich Lbow między choinkami, czujnie. Ale wtedy był warun, śnieg znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Taki medytacyjny, ew. dyskusyjny, zależy od towarzystwa. Potem przy jeździe szukanie prędkości lepiej po lewej, w dół patrząc. Snieg szybki. PS. Lola mieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Tomek94 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, poza tym bardzo mało ludzi chce jeździć na orczyku, jak właśnie jest krzesło (nie mówię o sobie ;-) tak, są sytuacje że wieje, ale właśnie to chyba się im nie kalkuluje, raz orczyk puszczać raz krzesło, to miejsce nie jest obecnie tak popularne, więcej ludzi jeździ w Karpaczu na płaskim krześle niż na tym fisie Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy.Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Tam akurat pierwsze 80m to taka dojazdowka do "sciany". Kolejna sprawa, ze takie zsuwanie mija sie z celem bo skoro jestem na czarnej, atakuje scianke to powinienem dac rade to zjechac w lepszym lub gorszym stylu wzdluz lini spadku stoku. Mnie sie udaje to w miare a jak troche sie wyplaszczy i puszczam sie na krawedzi to jak wsiadam do krzesla to nogi juz sa miekkie. Chociaz nie powiem widzialem asow, ktorzy doslownie walcza o zycie i potem jakos sobie zjezdzaja ale prawda jest taka, ze te osoby nie powinny zjezdzac czarna trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, Moim zdaniem przewidzieli ten niedobór frekwencji jeszcze przed sezonem (ironia) - lina nie jest uzbrojona w orczyki. Wyciąg ma ten plus, że wielu wypinało się u podnóża ścianki korzystając z reszty trasy. Moim zdaniem Skiarena od wielu lat ma bardzo słabą organizację pomimo posiadanego potencjału. Naśnieżają jak gamonie (za późno, za długo), albo wcale bo się nie opłaca (za ciepło). W tym czasie 20 km dalej w Harrachovie już wszystko śmiga na całego. To proste porównanie pokazuje, że można tylko wystarczy odpowiednia organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Janie, jeśli pytasz o dziś dzień, to wystarczył mi krótki fragment, Końskie Łby - Górna Karkonosz Express, aby przekonać się, że to się natenczas mija z celem. Połacie lodu, lekko przyproszone śniegiem, do tego wiatr, warunki trudne, żeby nie powiedzieć ekstremalne. Natomiast tydzień temu jeździłem na prawo, patrząc z dołu od ściany, między kolejka a Końskimi Lbami i to jest fajny teren. Scinalem też z górnej kolejki nad ściana, w stronę Karkonosz Express, poniżej Końskich Lbow między choinkami, czujnie. Ale wtedy był warun, śnieg znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Taki medytacyjny, ew. dyskusyjny, zależy od towarzystwa. Potem przy jeździe szukanie prędkości lepiej po lewej, w dół patrząc. Snieg szybki. PS. Lola mieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica
star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Też masz racje jak ostatnio jeździłem w niedzielę, to na fisie jeździły pojedyncze osoby a na pozostałych trasach były tłumy ludzi Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pucha na noc, Lola z rana. Ciepło, Zimno. Zjazd, Tura. Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy.Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Tam akurat pierwsze 80m to taka dojazdowka do "sciany". Kolejna sprawa, ze takie zsuwanie mija sie z celem bo skoro jestem na czarnej, atakuje scianke to powinienem dac rade to zjechac w lepszym lub gorszym stylu wzdluz lini spadku stoku. Mnie sie udaje to w miare a jak troche sie wyplaszczy i puszczam sie na krawedzi to jak wsiadam do krzesla to nogi juz sa miekkie. Chociaz nie powiem widzialem asow, ktorzy doslownie walcza o zycie i potem jakos sobie zjezdzaja ale prawda jest taka, ze te osoby nie powinny zjezdzac czarna trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, Moim zdaniem przewidzieli ten niedobór frekwencji jeszcze przed sezonem (ironia) - lina nie jest uzbrojona w orczyki. Wyciąg ma ten plus, że wielu wypinało się u podnóża ścianki korzystając z reszty trasy. Moim zdaniem Skiarena od wielu lat ma bardzo słabą organizację pomimo posiadanego potencjału. Naśnieżają jak gamonie (za późno, za długo), albo wcale bo się nie opłaca (za ciepło). W tym czasie 20 km dalej w Harrachovie już wszystko śmiga na całego. To proste porównanie pokazuje, że można tylko wystarczy odpowiednia organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Janie, jeśli pytasz o dziś dzień, to wystarczył mi krótki fragment, Końskie Łby - Górna Karkonosz Express, aby przekonać się, że to się natenczas mija z celem. Połacie lodu, lekko przyproszone śniegiem, do tego wiatr, warunki trudne, żeby nie powiedzieć ekstremalne. Natomiast tydzień temu jeździłem na prawo, patrząc z dołu od ściany, między kolejka a Końskimi Lbami i to jest fajny teren. Scinalem też z górnej kolejki nad ściana, w stronę Karkonosz Express, poniżej Końskich Lbow między choinkami, czujnie. Ale wtedy był warun, śnieg znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Taki medytacyjny, ew. dyskusyjny, zależy od towarzystwa. Potem przy jeździe szukanie prędkości lepiej po lewej, w dół patrząc. Snieg szybki. PS. Lola mieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Ski Arena Szrenica
jan koval Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Moze nie wszyscy sie zgodza ale jednak fis dla wiekszosci rekreacyjnych narciarzy jest bardzo wymagajacy. Jest meczacy fizycznie bo zeby zjezdzac w lini spadku kontrolujac predkosc to potem troche czuc nogi. Nie jezdze jakos super ale tez juz dawno wyroslem z pluga ale dla mnie osobiscie fis jest dobry na jeden czy dwa zjazdy.Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blacov Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Trudne a czasami bardzo trudne jest pierwsze 80m a dalej normalnie+. Wystarczy sie zsunac te kilkadziesiat metrow i masz. 1,5 km pieknego a zarazem pustego stoku. Tam akurat pierwsze 80m to taka dojazdowka do "sciany". Kolejna sprawa, ze takie zsuwanie mija sie z celem bo skoro jestem na czarnej, atakuje scianke to powinienem dac rade to zjechac w lepszym lub gorszym stylu wzdluz lini spadku stoku. Mnie sie udaje to w miare a jak troche sie wyplaszczy i puszczam sie na krawedzi to jak wsiadam do krzesla to nogi juz sa miekkie. Chociaz nie powiem widzialem asow, ktorzy doslownie walcza o zycie i potem jakos sobie zjezdzaja ale prawda jest taka, ze te osoby nie powinny zjezdzac czarna trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, Moim zdaniem przewidzieli ten niedobór frekwencji jeszcze przed sezonem (ironia) - lina nie jest uzbrojona w orczyki. Wyciąg ma ten plus, że wielu wypinało się u podnóża ścianki korzystając z reszty trasy. Moim zdaniem Skiarena od wielu lat ma bardzo słabą organizację pomimo posiadanego potencjału. Naśnieżają jak gamonie (za późno, za długo), albo wcale bo się nie opłaca (za ciepło). W tym czasie 20 km dalej w Harrachovie już wszystko śmiga na całego. To proste porównanie pokazuje, że można tylko wystarczy odpowiednia organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Janie, jeśli pytasz o dziś dzień, to wystarczył mi krótki fragment, Końskie Łby - Górna Karkonosz Express, aby przekonać się, że to się natenczas mija z celem. Połacie lodu, lekko przyproszone śniegiem, do tego wiatr, warunki trudne, żeby nie powiedzieć ekstremalne. Natomiast tydzień temu jeździłem na prawo, patrząc z dołu od ściany, między kolejka a Końskimi Lbami i to jest fajny teren. Scinalem też z górnej kolejki nad ściana, w stronę Karkonosz Express, poniżej Końskich Lbow między choinkami, czujnie. Ale wtedy był warun, śnieg znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Taki medytacyjny, ew. dyskusyjny, zależy od towarzystwa. Potem przy jeździe szukanie prędkości lepiej po lewej, w dół patrząc. Snieg szybki. PS. Lola mieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
yukisan Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 jaki sens uruchamiać ten wyciąg, jeśli nie ma dużych kolejek do drugie sekcji krzesła, Moim zdaniem przewidzieli ten niedobór frekwencji jeszcze przed sezonem (ironia) - lina nie jest uzbrojona w orczyki. Wyciąg ma ten plus, że wielu wypinało się u podnóża ścianki korzystając z reszty trasy. Moim zdaniem Skiarena od wielu lat ma bardzo słabą organizację pomimo posiadanego potencjału. Naśnieżają jak gamonie (za późno, za długo), albo wcale bo się nie opłaca (za ciepło). W tym czasie 20 km dalej w Harrachovie już wszystko śmiga na całego. To proste porównanie pokazuje, że można tylko wystarczy odpowiednia organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Janie, jeśli pytasz o dziś dzień, to wystarczył mi krótki fragment, Końskie Łby - Górna Karkonosz Express, aby przekonać się, że to się natenczas mija z celem. Połacie lodu, lekko przyproszone śniegiem, do tego wiatr, warunki trudne, żeby nie powiedzieć ekstremalne. Natomiast tydzień temu jeździłem na prawo, patrząc z dołu od ściany, między kolejka a Końskimi Lbami i to jest fajny teren. Scinalem też z górnej kolejki nad ściana, w stronę Karkonosz Express, poniżej Końskich Lbow między choinkami, czujnie. Ale wtedy był warun, śnieg znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Taki medytacyjny, ew. dyskusyjny, zależy od towarzystwa. Potem przy jeździe szukanie prędkości lepiej po lewej, w dół patrząc. Snieg szybki. PS. Lola mieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 69 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sstar: robiles cos off piste? Janie, jeśli pytasz o dziś dzień, to wystarczył mi krótki fragment, Końskie Łby - Górna Karkonosz Express, aby przekonać się, że to się natenczas mija z celem. Połacie lodu, lekko przyproszone śniegiem, do tego wiatr, warunki trudne, żeby nie powiedzieć ekstremalne. Natomiast tydzień temu jeździłem na prawo, patrząc z dołu od ściany, między kolejka a Końskimi Lbami i to jest fajny teren. Scinalem też z górnej kolejki nad ściana, w stronę Karkonosz Express, poniżej Końskich Lbow między choinkami, czujnie. Ale wtedy był warun, śnieg znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Szkoda tylko, że ten wyciąg na Puchatku taki wolny Taki medytacyjny, ew. dyskusyjny, zależy od towarzystwa. Potem przy jeździe szukanie prędkości lepiej po lewej, w dół patrząc. Snieg szybki. PS. Lola mieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi