yukisan Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Jakieś namiary masz ? Jaka firma to realizuje ??Jeśli jesteś zainteresowany to podeślę Ci na priva. Również korzystałem. Zresztą przy średniej dozie ochoty do poszukiwań po necie sam znajdziesz, bo dziś reklama jest wszędobylska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemyslaw Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 http://www.naszesude...w&iArtykul=7983 Witam, czy ktoś sie orientuje czy otwarcie wyciągu nastąpi przed świętami , bo z tego artykulu wynika ze chyba jedna w grudniu nie zdążą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioo Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Dzwoniłem do źródła, rozmawiałem z dyrektorem ośrodka. Termin uruchomienia zależy od dwóch czynników: aury oraz odbioru technicznego. Jeśli odbiór przejdzie bez problemu (ok. 15-tego grudnia) to na święta wyciąg będzie hulał. W każdym razie, o uruchomieniu na początku grudnia można zapomnieć. Pozdrawiam marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 więc więcej niż pewne że dopiero na Święta zostanie uruchomiony nowy wyciąg:(, a powiedzcie jak tam wygląda frekwencja /kolejki/ na rozpoczęcie sezonu np 15 12 2010 ,oczywiście jak będzie śnieg:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 24 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 zrobiło się biało:) http://www.e-szklarska.com/kamery.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pies Napisano 24 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Czyli jak co roku -> trzeba będzie trafić dzień i warunki żeby przepiękna Szklarska Poręba cieszyła oko i nartę, tak od połowy marca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaaarol Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 No właśnie, jak tam prace bo nie ma na YT żadnych filmów, ani zdjęć nigdzie. Może ktoś wrzuci kto jest z tamtych okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz.b Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Witam Jak się domyślam , piszesz o ,,nowym nabytku'' SKI ARENA SZRENICA , tj. Kolej Linowa "Karkonosz - Express" krzesła: 6 osobowe. .... pytanie co dalej ? Wybierając drogę w dół wąska trasa ŚNIEŻYNKA (3) (patrz; foto) . Na Halę Szrenicką nie po drodze - pod górkę. Obawiam się , że w tym sezonie na Świątecznym Kamieniu (E) będą straszelne korki . http://www.sudetylift.com.pl/ p.s. ...w tym wypadku wybieram Janské Láznì . Gondola na Èerná hora bardziej przypadła mi do gustu. ŚNIEŻYNKA (3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Obawiam się , że w tym sezonie na Świątecznym Kamieniu (E) będą straszelne korki . Optymista z Ciebie. Moim zdaniem te korki będą wszędzie !! Tłum z dołu zostanie komfortowo wywieziony do góry, a tam zakorkuje wszystkie pozostałe wyciągi i trasy. Może orczyk FIS się obroni do pewnego czasu, a podjazd do Świątecznego jest na tyle trudny i ciasny, że GOPR powinien wystawić tam stały posterunek z toboganem w gotowości. Dodatkowo wielu nowych ochotników przyjedzie wypróbować lokalną atrakcję i przewiduję frekwencję większą lekko o 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaaarol Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 wg mnie i tak się będzie jeździło tym podwójnym krzesłem, bo po prostu nie będzie już czekania w kolejkach czyli i tak będzie szybciej. Co do świątecznego kamienia to zawsze można przecież zjechać do tego orczyka 200 czy 300 metrów i podjechać na górę i wtedy przejechać na halę szrenicką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaaarol Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 A dałby ktoś zdjęcia z górnej stacji karkonosz express? Wiem, że trzeba podejść, ale lolobrygidą fajnie się idzie na nogach do góry (wiem bo tak robiłem rok temu i to w nocy przy mocnym wietrze i działających armatkach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz.b Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 ....Co do świątecznego kamienia to zawsze można przecież zjechać do tego orczyka 200 czy 300 metrów i podjechać na górę i wtedy przejechać na halę szrenickąkaaarol pomyśl .... do Świątecznego Kamienia będą zjeżdżać narciarze z górnej stacji SZRENICA II ( i Ci (grupa chętnych) z Koleii Linowej "Karkonosz - Express". Uważasz , że w/w wyciąg z tą kolejką chętnych sobie poradzi (?) ... i jak długo będziesz na Swoją kolej czekać.? Świąteczny Kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitura25 Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Ach ten naród - tylko narzekać Ludzie, przecież zbudowali nową kolej na Szrenicę !!! Za rok może poszerzą trasę coś dobudują i będzie wreszcie następny porządny ośrodek. Trzeba się cieszyć, że coś zaczęło się dziać i pomarzyć o kolejnych inwestycjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioo Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 wg mnie i tak się będzie jeździło tym podwójnym krzesłem, bo po prostu nie będzie już czekania w kolejkach czyli i tak będzie szybciej. Co do świątecznego kamienia to zawsze można przecież zjechać do tego orczyka 200 czy 300 metrów i podjechać na górę i wtedy przejechać na halę szrenicką Z mapki wynika, że od Karkonosza będzie można przejechać wprost na halę (zdaje się przejeżdżając w poprzek trasy orczyka na Kamień). Pozdrawiam marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz.b Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Z mapki wynika, że od Karkonosza będzie można przejechać wprost na halę (zdaje się przejeżdżając w poprzek trasy orczyka na Kamień). Pozdrawiam mariooWitam Jak mnie pamięć nie myli , to na Halę Szrenicką najlepszy zjazd jest ,,piętro wyżej'' (patrz ; mapka , foto). Wracając do mapki , to końcowa stacja Karkonosza będzie gdzieś tu (po prawej stronie foto); , a w tym miejscu różnica wzniesień do Hali Szrenickiej mniej więcej ma się tak ; goliat1 -Lolka tuż przy ,,mecie'' jest gorsza od Puchatka. Nie nazwałbym to zjazdem , lecz spacer. Pitura 25 -.... bo jak w kasie płacę kasę , to wymagam. http://www.skiforum....ead.php?t=27916 moja ,,przygoda'' z Czarnej Góry (Sienna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioo Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Witam Jak mnie pamięć nie myli , to na Halę Szrenicką najlepszy zjazd jest ,,piętro wyżej'' (patrz ; mapka , foto). Oczywiście do górnych partii Hali tak. Ale od Karkonosza możnaby wyprowadzić trawers do dolnej stacji orczyków na hali. Pozostanie co prawda problem krzyżówki z orczykiem na Świąteczny Kamień ale myślę, że z czasem można postawić tam jakiś mostek. Dodatkowy łącznik na halę zmniejszyłby ryzyko niebezpiecznych sytuacji na wąskim i miejscami stromym dotychczasowym łączniku, który dla początkujących jest dosyć trudny. Pozdrawiam marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz.b Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 ... Pozostanie co prawda problem krzyżówki z orczykiem na Świąteczny Kamień ale myślę, że z czasem można postawić tam jakiś mostek...Od razu przypomniał mi się mostek w Zieleńcu na wyciągu Winterpol. Jak w necie przeczytałem , Górna stacja zlokalizowana jest nieopodal Świątecznego Kamienia, powyżej rozwidlenia nartostrad Lolobrygida i Śnieżynka. ... czyli gdzieś tutaj; ...prawdę mówiąc nie widzę tam miejsca na dodatkowe ,,atrakcje'' typu mostek. Z tego co widać , to najkorzystniejsze warunki na jazdę będą na FIS-e , ale jak kolega yukisan wyżej napisał , ... tylko do pewnego czasu. ŚCIANA (D) i SZRENICA II ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioo Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 No jakoś to próbują rozwiązać. Moim zdaniem do tej pory problemem było zatłoczenie Puchatka początkującymi (a co za tym idzie też pierwszej sekcji krzesła) przez utrudniony dostęp do hali. Teraz będzie szansa, żeby ta "stonka" się jakoś rozpełzła po tych całych 11-nastu kilometrach tras. Jestem optymistą i myślę, że będzie zupełnie sympatycznie (chociaż pewnie jakieś rozwiązania trzeba będzie zmodyfikować po pierwszym sezonie - np. okolice Świątecznego Kamienia). Pozdrawiam marioo Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaban6 Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Na dziewiątej stronie tego forum są zdjęcia górnej stacji KE może wam to coś podpowie moim cichym zdaniem będzie to gdzieś koło tego świerku który stoi na środku górnej części loli lub troch poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz.b Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 ... moim cichym zdaniem będzie to gdzieś koło tego świerku który stoi na środku górnej części loli lub troch poniżejWitam Jak masz na myśli ten świerk (widoczny na foto) , to moim zdaniem (chyba) jesteś w błędzie. Na moje oko górna stacja KE będzie trochę wyżej. ... spodobała mi się dyskusja na ten temat i ...chyba się wybiorę do Szklarskiej z aparatem porobić zdjęcia. Narty wezmę również .... może uda mi się w między czasie trochę pojeździć(*). (*) - fotografia i narciarstwo , to moje dwie pasje , których nie potrafię robić jednocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioo Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Witam Jak masz na myśli ten świerk (widoczny na foto) , to moim zdaniem (chyba) jesteś w błędzie. Na moje oko górna stacja KE będzie trochę wyżej. Tak chyba w lewym, górnym kącie tej fotki. ... spodobała mi się dyskusja na ten temat i ...chyba się wybiorę do Szklarskiej z aparatem porobić zdjęcia. Trzymam za słowo Pozdrawiam marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Sie nie czyta tematu - sie nie wie:p. Już 9 października kolega wrzucił tu wiarygodne zdjęcie http://www.skiforum....7917#post307917 A Wy ciągle zgadujecie ... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioo Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 No tak, zapomniałem o tej fotce W każdym razie wg mojego wyobrażenia terenu, spokojnie można stamtąd wytyczyć zjazd do dolnej części hali. No i pewnie przy Karkonoszu będą stały ostrzeżenia żeby poginający ze szczytu trochę zwolnili bo trasy będą się mocno krzyżowały. Pozdrawiam marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz.b Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 No tak, zapomniałem o tej fotce W każdym razie wg mojego wyobrażenia terenu, spokojnie można stamtąd wytyczyć zjazd do dolnej części hali. No i pewnie przy Karkonoszu będą stały ostrzeżenia żeby poginający ze szczytu trochę zwolnili bo trasy będą się mocno krzyżowały. Pozdrawiam mariooZ góry patrząc ; , faktycznie można z KE w tym miejscu przeciąć Lolę i zjechać do Świątecznego Kamienia , a dalej łącznikiem na Halę Szrenicką (ale nie pod sam wyciąg). Obawiam się , że ,,poginający ze szczytu'' raczej nie będą zachwyceni z (ewentualnego) nakazu zwalniania w tym miejscu. yukisan - dzięki za wskazanie miejsca górnej stacji KE , ale i tak się tam wybiorę ..... jak się domyślam , to marioo czeka na moje fotki. Użytkownik mariusz.b edytował ten post 05 grudzień 2010 - 21:56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 ..... jak się domyślam , to marioo czeka na moje fotki. Dawaj fotki:) Zobaczymy kto pierwszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi