mario33 Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Będę chciał kupić lub wypożyczyć narty dla córki. Córka ma 9 lat prawie, 128 cm, ok. 30 kilo. Jej doświadczenie i system nauki wyglada tak, że co roku jedziemy na tydzień na dobrą szkółkę dla dzieci (snowsense w Krynicy-Słotwinach), przedpołudnie z instruktorem, w małej grupie. Po południu ew. z rodzicami jest jeszcze parę zjazdów. Byliśmy tak w 3 ostatnich sezonach. Rok temu dodatkowo, na drugi tydzień ferii córka była na obozie narciarskim w Poroninie, pol dnia na nartach, drugie pół - karate obóz prowadzą instruktorzy karate, ale każdy z nich ma tez stopień instruktorski narciarski. Ten obóz „narciarski„ jest mniej może rozwijający ale córka się tam świetnie bawi na tych nartach, objeżdża większość grupy w swoim wieku. W tym roku będzie podobnie - tydzień szkółka (na wyższym poziomie) i tydzień tego obozu narty-karate. Jej poziom - jeździ z nartami rownolegle, czasem sobie już skacze na muldach, wjeżdża w leśne dróżki. Za mną spokojnie nadąża na trasie niebieskiej, lubi za mną jeździć, chociaż ja nie sadze, żeby mój poziom jazdy był najlepszy do naśladowania (mówiąc oględnie)... Jest raczej zachowawcza, ale czasami mam wrażenie, że chętnie od czasu do czasu by dała w palnik Po tym przydługim wstępie. Do tej pory córka miała narty miękkie, typowo dla dzieci. Ostatnie mają 110 cm (Salomon coś tam). I teraz - w co celować, wciąż takiego samego typu miękkie, czy jakieś juniorskie lepsze narty już. Jeżeli to drugie i miałbym kupić to może coś takiego dłuższego, ze może starczy na 2 sezony, chyba ze to z założenia zły pomysł ? Córka rośnie w tempie ok 10 cm na sezon, więc mamy rozpiętość wzrostu 128-138... jest tu paru specjalistów od uczenia dzieci, poradźcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Będę chciał kupić lub wypożyczyć narty dla córki. Córka ma 9 lat prawie, 128 cm, ok. 30 kilo. Jej doświadczenie i system nauki wyglada tak, że co roku jedziemy na tydzień na dobrą szkółkę dla dzieci (snowsense w Krynicy-Słotwinach), przedpołudnie z instruktorem, w małej grupie. Po południu ew. z rodzicami jest jeszcze parę zjazdów. Byliśmy tak w 3 ostatnich sezonach. Rok temu dodatkowo, na drugi tydzień ferii córka była na obozie narciarskim w Poroninie, pol dnia na nartach, drugie pół - karate obóz prowadzą instruktorzy karate, ale każdy z nich ma tez stopień instruktorski narciarski. Ten obóz „narciarski„ jest mniej może rozwijający ale córka się tam świetnie bawi na tych nartach, objeżdża większość grupy w swoim wieku. W tym roku będzie podobnie - tydzień szkółka (na wyższym poziomie) i tydzień tego obozu narty-karate. Jej poziom - jeździ z nartami rownolegle, czasem sobie już skacze na muldach, wjeżdża w leśne dróżki. Za mną spokojnie nadąża na trasie niebieskiej, lubi za mną jeździć, chociaż ja nie sadze, żeby mój poziom jazdy był najlepszy do naśladowania (mówiąc oględnie)... Jest raczej zachowawcza, ale czasami mam wrażenie, że chętnie od czasu do czasu by dała w palnik Po tym przydługim wstępie. Do tej pory córka miała narty miękkie, typowo dla dzieci. Ostatnie mają 110 cm (Salomon coś tam). I teraz - w co celować, wciąż takiego samego typu miękkie, czy jakieś juniorskie lepsze narty już. Jeżeli to drugie i miałbym kupić to może coś takiego dłuższego, ze może starczy na 2 sezony, chyba ze to z założenia zły pomysł ? Córka rośnie w tempie ok 10 cm na sezon, więc mamy rozpiętość wzrostu 128-138... jest tu paru specjalistów od uczenia dzieci, poradźcie proszę. Wg tabelki jak Salomon Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 . Cześć Ma robić postępy czy sobie jeździć? Tabelka jest bzdurna. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Cześć Ma robić postępy czy sobie jeździć? Tabelka jest bzdurna. Pozdro Sobie jeździć to już sobie jeździ. Postępy, w tempie kontrolowanym przez profesjonalistę (instruktora). Może nie w kierunku jazdy stricte sportowej ale w kierunku swobodnej jazdy, dobrej technicznie, każdym rodzajem skrętu i w każdej sytuacji. tak humorystycznie, to jak przyjdzie do umawiania się z chłopakami, to szanse ma dostawać tylko ten co „objedzie” ją na tyczkach. Co jak wiadomo ma być bardzo elitarnym wyzwaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Cześć Ma robić postępy czy sobie jeździć? Tabelka jest bzdurna. PozdroCzy ja zawsze muszę się narażać? ;-) Min 140 i to porządne narty a nie zabawki. Jakie nie napisze bo ten problem mam z głowy od kilkunastu juz lat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Narty 140 grupa Junior z oznaczeniem GS - do pierwszego zjazdu nie zapomnij aparatu bo takiego "babana" już nigdy więcej nie zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Narty 140 grupa Junior z oznaczeniem GS - do pierwszego zjazdu nie zapomnij aparatu bo takiego "babana" już nigdy więcej nie zobaczysz. Adam - chcesz ja zabic (dlugoscia)? zartuje oczywiscie Jezeli jezdzi tak, jak zalozyciel watku opisuje, to powinna dac rade na wszystkich.. wazne, zeby dbac o wiazania i buty! : narty sa najmniej istotne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Dziewczynka nie umie jeszcze jezdzic na nartach. Ojciec poprzez grube okulary podal calkowicie falszywa opinie o jej jezdzie bo lyknal jak pelikan co mu noname instruktorzy zapodali. Potze buje normalne sredniej jakosci narty ze sklepu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Adam - chcesz ja zabic (dlugoscia)? zartuje oczywiscie Jezeli jezdzi tak, jak zalozyciel watku opisuje, to powinna dac rade na wszystkich.. wazne, zeby dbac o wiazania i buty! : narty sa najmniej istotne! Ocena jazdy dziecka różni się od oceny dorosłego (pozostajemy w strefie amatorskiej). Tutaj powiedzmy skala SF troszkę nie ma zastosowania. Bardziej liczy się to coś, no właśnie jak to nazwać........taki spryt narciarski, samoobsługa. Weź pod uwagę iż dziewczyna jak na swój wiek ma spore doświadczenie i kilka szkoleń w tym także coś tam na tyczkach, jest na tyle odważna że samodzielnie wybiera się poza boisko. Nauczony doświadczeniem stawiam dalej na swoim, dajmy jej wiatr we włosy z jednoczesna stabilnością toru jazdy a ona sama ogarnie temat. Zastanów się co da jej dobry but i okucia jak kolanówki będą ją miotały po całym stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Dziewczynka nie umie jeszcze jezdzic na nartach. Ojciec poprzez grube okulary podal calkowicie falszywa opinie o jej jezdzie bo lyknal jak pelikan co mu noname instruktorzy zapodali. Potze buje normalne sredniej jakosci narty ze sklepu. Taaaa bo bez wysiłku można ją uczyć: kolanka w lewo kolanka w prawo............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Narty 140 grupa Junior z oznaczeniem GS - do pierwszego zjazdu nie zapomnij aparatu bo takiego "babana" już nigdy więcej nie zobaczysz. Hmm, to nie jest takie proste jak się okazuje. Narty nowe najbliższe tej definicji robi Volkl, ale one mają kompozytowy środek, jak tu: https://kmsport.pl/p...020-119461.html Notabene, Volkl robi dokładnie identyczne narty w wersji dla dziewczyn, takie: https://trojansport....qhoCeD8QAvD_BwE Córce by się takie podobały ani chybi jak szukałem dalej to znalazłem dwie ciekawe propozycje, ale obie nie idealne: https://ski24.pl/nar...-dlugosc_cm-130https://trojansport....xhoC9aUQAvD_BwE W dobrym kierunku idę tak w ogóle czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Rebelsy są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Wg tabelki jak Salomon Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Ta chyba za ambitnie?https://www.zawojski...-jr-10-id-21084 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Będę chciał kupić lub wypożyczyć narty dla córki. Córka ma 9 lat prawie, 128 cm, ok. 30 kilo. Jej doświadczenie i system nauki wyglada tak, że co roku jedziemy na tydzień na dobrą szkółkę dla dzieci (snowsense w Krynicy-Słotwinach), przedpołudnie z instruktorem, w małej grupie. Po południu ew. z rodzicami jest jeszcze parę zjazdów. Byliśmy tak w 3 ostatnich sezonach. Rok temu dodatkowo, na drugi tydzień ferii córka była na obozie narciarskim w Poroninie, pol dnia na nartach, drugie pół - karate obóz prowadzą instruktorzy karate, ale każdy z nich ma tez stopień instruktorski narciarski. Ten obóz „narciarski„ jest mniej może rozwijający ale córka się tam świetnie bawi na tych nartach, objeżdża większość grupy w swoim wieku. W tym roku będzie podobnie - tydzień szkółka (na wyższym poziomie) i tydzień tego obozu narty-karate. Jej poziom - jeździ z nartami rownolegle, czasem sobie już skacze na muldach, wjeżdża w leśne dróżki. Za mną spokojnie nadąża na trasie niebieskiej, lubi za mną jeździć, chociaż ja nie sadze, żeby mój poziom jazdy był najlepszy do naśladowania (mówiąc oględnie)... Jest raczej zachowawcza, ale czasami mam wrażenie, że chętnie od czasu do czasu by dała w palnik Po tym przydługim wstępie. Do tej pory córka miała narty miękkie, typowo dla dzieci. Ostatnie mają 110 cm (Salomon coś tam). I teraz - w co celować, wciąż takiego samego typu miękkie, czy jakieś juniorskie lepsze narty już. Jeżeli to drugie i miałbym kupić to może coś takiego dłuższego, ze może starczy na 2 sezony, chyba ze to z założenia zły pomysł ? Córka rośnie w tempie ok 10 cm na sezon, więc mamy rozpiętość wzrostu 128-138... jest tu paru specjalistów od uczenia dzieci, poradźcie proszę. Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum?Bo ludzie na forum nie sa materialnie zainteresowani w temacie.... I mogą być obiektywni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywnie To nie ja zaznaczałem tylko Salomon dla przykładu a nie w ww przypadku. Oczywiście w ww przypadku tak jak piszesz. Przy okazji zobacz: nie na temat ale ciekawe, co lubi Kurdziel i dlaczego ? Życzę szerokości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Fajna, ale to zdaje się narta o charakterze slalomowym, nie gigantowym (na miarę juniora oczywiście). Ciekawych juniorskich slalomek jest więcej dostępnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia ja jestem odpowiedzialny wylacznie za moja dwojke - one po prostu byly rzucane na gleboka wode i przetrwaly i to z doskonalym wynikiem…. Nie wiem, jak mozna krytykowac wage doskonalych butow i wiazan - to podstawa: jeszcze raz powtarzam, ze narty nie sa az tak wazne jak buty i wiazania: bo te lelementy decyduja o bezpieczenstwie, a dobor nart wylacznie o komforcie. POjade dalej: gdy dziecko sie nauczy doskonale jezdzic na niedoskonale dobranej narcie - tym lepiej dla dziecka, bo gdy wsiadzie na dobre deski to bedzie fruwala!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... mario33 Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Hej. Mam okazje kupić od znajomego córce w dobrym stanie narty Fischer RC4 Curve Pro jr, wiązania 7, długość 130 cm. Stan jest naprawdę znakomity (12 dni jazdy, potem była przerwa, a teraz za krótkie dla pierwotnego użytkownika). Narty - drewno, już poważniejsze niż te co miała. Na początku wątku objaśniłem umiejętności. W tym roku znowu dwa obozy tygodniowe niedługo - jeden narty-karate, drugi stricte szkółka narciarska. Na obu instruktaż w małych grupach. Oczywiście jest zmiana „parametrów ogólnych”, 134 wzrost (niewysoka), 33 kilo, 10 lat. Warto ? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez mario33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Nikt, nic nie powie ? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,fischer,rc4-the-curv-pro-slr-pro,11777.html Edytowane 19 Stycznia 2022 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Ja sam mam dylemat z nartami dla młodego, ale taką nartę bym brał nawet gdyby miała leżeć rok Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Tylko zaraz, to jest inna narta niż z linku... No i za ile... 😉 Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla dziecka 9 lat - wciąż miękkie czy już twardsze ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 . Cześć Ma robić postępy czy sobie jeździć? Tabelka jest bzdurna. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Cześć Ma robić postępy czy sobie jeździć? Tabelka jest bzdurna. Pozdro Sobie jeździć to już sobie jeździ. Postępy, w tempie kontrolowanym przez profesjonalistę (instruktora). Może nie w kierunku jazdy stricte sportowej ale w kierunku swobodnej jazdy, dobrej technicznie, każdym rodzajem skrętu i w każdej sytuacji. tak humorystycznie, to jak przyjdzie do umawiania się z chłopakami, to szanse ma dostawać tylko ten co „objedzie” ją na tyczkach. Co jak wiadomo ma być bardzo elitarnym wyzwaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Cześć Ma robić postępy czy sobie jeździć? Tabelka jest bzdurna. PozdroCzy ja zawsze muszę się narażać? ;-) Min 140 i to porządne narty a nie zabawki. Jakie nie napisze bo ten problem mam z głowy od kilkunastu juz lat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Narty 140 grupa Junior z oznaczeniem GS - do pierwszego zjazdu nie zapomnij aparatu bo takiego "babana" już nigdy więcej nie zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Narty 140 grupa Junior z oznaczeniem GS - do pierwszego zjazdu nie zapomnij aparatu bo takiego "babana" już nigdy więcej nie zobaczysz. Adam - chcesz ja zabic (dlugoscia)? zartuje oczywiscie Jezeli jezdzi tak, jak zalozyciel watku opisuje, to powinna dac rade na wszystkich.. wazne, zeby dbac o wiazania i buty! : narty sa najmniej istotne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Dziewczynka nie umie jeszcze jezdzic na nartach. Ojciec poprzez grube okulary podal calkowicie falszywa opinie o jej jezdzie bo lyknal jak pelikan co mu noname instruktorzy zapodali. Potze buje normalne sredniej jakosci narty ze sklepu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Adam - chcesz ja zabic (dlugoscia)? zartuje oczywiscie Jezeli jezdzi tak, jak zalozyciel watku opisuje, to powinna dac rade na wszystkich.. wazne, zeby dbac o wiazania i buty! : narty sa najmniej istotne! Ocena jazdy dziecka różni się od oceny dorosłego (pozostajemy w strefie amatorskiej). Tutaj powiedzmy skala SF troszkę nie ma zastosowania. Bardziej liczy się to coś, no właśnie jak to nazwać........taki spryt narciarski, samoobsługa. Weź pod uwagę iż dziewczyna jak na swój wiek ma spore doświadczenie i kilka szkoleń w tym także coś tam na tyczkach, jest na tyle odważna że samodzielnie wybiera się poza boisko. Nauczony doświadczeniem stawiam dalej na swoim, dajmy jej wiatr we włosy z jednoczesna stabilnością toru jazdy a ona sama ogarnie temat. Zastanów się co da jej dobry but i okucia jak kolanówki będą ją miotały po całym stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Dziewczynka nie umie jeszcze jezdzic na nartach. Ojciec poprzez grube okulary podal calkowicie falszywa opinie o jej jezdzie bo lyknal jak pelikan co mu noname instruktorzy zapodali. Potze buje normalne sredniej jakosci narty ze sklepu. Taaaa bo bez wysiłku można ją uczyć: kolanka w lewo kolanka w prawo............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Narty 140 grupa Junior z oznaczeniem GS - do pierwszego zjazdu nie zapomnij aparatu bo takiego "babana" już nigdy więcej nie zobaczysz. Hmm, to nie jest takie proste jak się okazuje. Narty nowe najbliższe tej definicji robi Volkl, ale one mają kompozytowy środek, jak tu: https://kmsport.pl/p...020-119461.html Notabene, Volkl robi dokładnie identyczne narty w wersji dla dziewczyn, takie: https://trojansport....qhoCeD8QAvD_BwE Córce by się takie podobały ani chybi jak szukałem dalej to znalazłem dwie ciekawe propozycje, ale obie nie idealne: https://ski24.pl/nar...-dlugosc_cm-130https://trojansport....xhoC9aUQAvD_BwE W dobrym kierunku idę tak w ogóle czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Rebelsy są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Wg tabelki jak Salomon Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Ta chyba za ambitnie?https://www.zawojski...-jr-10-id-21084 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Będę chciał kupić lub wypożyczyć narty dla córki. Córka ma 9 lat prawie, 128 cm, ok. 30 kilo. Jej doświadczenie i system nauki wyglada tak, że co roku jedziemy na tydzień na dobrą szkółkę dla dzieci (snowsense w Krynicy-Słotwinach), przedpołudnie z instruktorem, w małej grupie. Po południu ew. z rodzicami jest jeszcze parę zjazdów. Byliśmy tak w 3 ostatnich sezonach. Rok temu dodatkowo, na drugi tydzień ferii córka była na obozie narciarskim w Poroninie, pol dnia na nartach, drugie pół - karate obóz prowadzą instruktorzy karate, ale każdy z nich ma tez stopień instruktorski narciarski. Ten obóz „narciarski„ jest mniej może rozwijający ale córka się tam świetnie bawi na tych nartach, objeżdża większość grupy w swoim wieku. W tym roku będzie podobnie - tydzień szkółka (na wyższym poziomie) i tydzień tego obozu narty-karate. Jej poziom - jeździ z nartami rownolegle, czasem sobie już skacze na muldach, wjeżdża w leśne dróżki. Za mną spokojnie nadąża na trasie niebieskiej, lubi za mną jeździć, chociaż ja nie sadze, żeby mój poziom jazdy był najlepszy do naśladowania (mówiąc oględnie)... Jest raczej zachowawcza, ale czasami mam wrażenie, że chętnie od czasu do czasu by dała w palnik Po tym przydługim wstępie. Do tej pory córka miała narty miękkie, typowo dla dzieci. Ostatnie mają 110 cm (Salomon coś tam). I teraz - w co celować, wciąż takiego samego typu miękkie, czy jakieś juniorskie lepsze narty już. Jeżeli to drugie i miałbym kupić to może coś takiego dłuższego, ze może starczy na 2 sezony, chyba ze to z założenia zły pomysł ? Córka rośnie w tempie ok 10 cm na sezon, więc mamy rozpiętość wzrostu 128-138... jest tu paru specjalistów od uczenia dzieci, poradźcie proszę. Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum?Bo ludzie na forum nie sa materialnie zainteresowani w temacie.... I mogą być obiektywni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywnie To nie ja zaznaczałem tylko Salomon dla przykładu a nie w ww przypadku. Oczywiście w ww przypadku tak jak piszesz. Przy okazji zobacz: nie na temat ale ciekawe, co lubi Kurdziel i dlaczego ? Życzę szerokości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Fajna, ale to zdaje się narta o charakterze slalomowym, nie gigantowym (na miarę juniora oczywiście). Ciekawych juniorskich slalomek jest więcej dostępnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia ja jestem odpowiedzialny wylacznie za moja dwojke - one po prostu byly rzucane na gleboka wode i przetrwaly i to z doskonalym wynikiem…. Nie wiem, jak mozna krytykowac wage doskonalych butow i wiazan - to podstawa: jeszcze raz powtarzam, ze narty nie sa az tak wazne jak buty i wiazania: bo te lelementy decyduja o bezpieczenstwie, a dobor nart wylacznie o komforcie. POjade dalej: gdy dziecko sie nauczy doskonale jezdzic na niedoskonale dobranej narcie - tym lepiej dla dziecka, bo gdy wsiadzie na dobre deski to bedzie fruwala!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... mario33 Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Hej. Mam okazje kupić od znajomego córce w dobrym stanie narty Fischer RC4 Curve Pro jr, wiązania 7, długość 130 cm. Stan jest naprawdę znakomity (12 dni jazdy, potem była przerwa, a teraz za krótkie dla pierwotnego użytkownika). Narty - drewno, już poważniejsze niż te co miała. Na początku wątku objaśniłem umiejętności. W tym roku znowu dwa obozy tygodniowe niedługo - jeden narty-karate, drugi stricte szkółka narciarska. Na obu instruktaż w małych grupach. Oczywiście jest zmiana „parametrów ogólnych”, 134 wzrost (niewysoka), 33 kilo, 10 lat. Warto ? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez mario33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Nikt, nic nie powie ? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,fischer,rc4-the-curv-pro-slr-pro,11777.html Edytowane 19 Stycznia 2022 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Ja sam mam dylemat z nartami dla młodego, ale taką nartę bym brał nawet gdyby miała leżeć rok Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Tylko zaraz, to jest inna narta niż z linku... No i za ile... 😉 Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla dziecka 9 lat - wciąż miękkie czy już twardsze ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mario33 Napisano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Cześć Ma robić postępy czy sobie jeździć? Tabelka jest bzdurna. Pozdro Sobie jeździć to już sobie jeździ. Postępy, w tempie kontrolowanym przez profesjonalistę (instruktora). Może nie w kierunku jazdy stricte sportowej ale w kierunku swobodnej jazdy, dobrej technicznie, każdym rodzajem skrętu i w każdej sytuacji. tak humorystycznie, to jak przyjdzie do umawiania się z chłopakami, to szanse ma dostawać tylko ten co „objedzie” ją na tyczkach. Co jak wiadomo ma być bardzo elitarnym wyzwaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Cześć Ma robić postępy czy sobie jeździć? Tabelka jest bzdurna. PozdroCzy ja zawsze muszę się narażać? ;-) Min 140 i to porządne narty a nie zabawki. Jakie nie napisze bo ten problem mam z głowy od kilkunastu juz lat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Narty 140 grupa Junior z oznaczeniem GS - do pierwszego zjazdu nie zapomnij aparatu bo takiego "babana" już nigdy więcej nie zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Narty 140 grupa Junior z oznaczeniem GS - do pierwszego zjazdu nie zapomnij aparatu bo takiego "babana" już nigdy więcej nie zobaczysz. Adam - chcesz ja zabic (dlugoscia)? zartuje oczywiscie Jezeli jezdzi tak, jak zalozyciel watku opisuje, to powinna dac rade na wszystkich.. wazne, zeby dbac o wiazania i buty! : narty sa najmniej istotne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Dziewczynka nie umie jeszcze jezdzic na nartach. Ojciec poprzez grube okulary podal calkowicie falszywa opinie o jej jezdzie bo lyknal jak pelikan co mu noname instruktorzy zapodali. Potze buje normalne sredniej jakosci narty ze sklepu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Adam - chcesz ja zabic (dlugoscia)? zartuje oczywiscie Jezeli jezdzi tak, jak zalozyciel watku opisuje, to powinna dac rade na wszystkich.. wazne, zeby dbac o wiazania i buty! : narty sa najmniej istotne! Ocena jazdy dziecka różni się od oceny dorosłego (pozostajemy w strefie amatorskiej). Tutaj powiedzmy skala SF troszkę nie ma zastosowania. Bardziej liczy się to coś, no właśnie jak to nazwać........taki spryt narciarski, samoobsługa. Weź pod uwagę iż dziewczyna jak na swój wiek ma spore doświadczenie i kilka szkoleń w tym także coś tam na tyczkach, jest na tyle odważna że samodzielnie wybiera się poza boisko. Nauczony doświadczeniem stawiam dalej na swoim, dajmy jej wiatr we włosy z jednoczesna stabilnością toru jazdy a ona sama ogarnie temat. Zastanów się co da jej dobry but i okucia jak kolanówki będą ją miotały po całym stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Dziewczynka nie umie jeszcze jezdzic na nartach. Ojciec poprzez grube okulary podal calkowicie falszywa opinie o jej jezdzie bo lyknal jak pelikan co mu noname instruktorzy zapodali. Potze buje normalne sredniej jakosci narty ze sklepu. Taaaa bo bez wysiłku można ją uczyć: kolanka w lewo kolanka w prawo............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Narty 140 grupa Junior z oznaczeniem GS - do pierwszego zjazdu nie zapomnij aparatu bo takiego "babana" już nigdy więcej nie zobaczysz. Hmm, to nie jest takie proste jak się okazuje. Narty nowe najbliższe tej definicji robi Volkl, ale one mają kompozytowy środek, jak tu: https://kmsport.pl/p...020-119461.html Notabene, Volkl robi dokładnie identyczne narty w wersji dla dziewczyn, takie: https://trojansport....qhoCeD8QAvD_BwE Córce by się takie podobały ani chybi jak szukałem dalej to znalazłem dwie ciekawe propozycje, ale obie nie idealne: https://ski24.pl/nar...-dlugosc_cm-130https://trojansport....xhoC9aUQAvD_BwE W dobrym kierunku idę tak w ogóle czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Rebelsy są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Wg tabelki jak Salomon Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Ta chyba za ambitnie?https://www.zawojski...-jr-10-id-21084 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Będę chciał kupić lub wypożyczyć narty dla córki. Córka ma 9 lat prawie, 128 cm, ok. 30 kilo. Jej doświadczenie i system nauki wyglada tak, że co roku jedziemy na tydzień na dobrą szkółkę dla dzieci (snowsense w Krynicy-Słotwinach), przedpołudnie z instruktorem, w małej grupie. Po południu ew. z rodzicami jest jeszcze parę zjazdów. Byliśmy tak w 3 ostatnich sezonach. Rok temu dodatkowo, na drugi tydzień ferii córka była na obozie narciarskim w Poroninie, pol dnia na nartach, drugie pół - karate obóz prowadzą instruktorzy karate, ale każdy z nich ma tez stopień instruktorski narciarski. Ten obóz „narciarski„ jest mniej może rozwijający ale córka się tam świetnie bawi na tych nartach, objeżdża większość grupy w swoim wieku. W tym roku będzie podobnie - tydzień szkółka (na wyższym poziomie) i tydzień tego obozu narty-karate. Jej poziom - jeździ z nartami rownolegle, czasem sobie już skacze na muldach, wjeżdża w leśne dróżki. Za mną spokojnie nadąża na trasie niebieskiej, lubi za mną jeździć, chociaż ja nie sadze, żeby mój poziom jazdy był najlepszy do naśladowania (mówiąc oględnie)... Jest raczej zachowawcza, ale czasami mam wrażenie, że chętnie od czasu do czasu by dała w palnik Po tym przydługim wstępie. Do tej pory córka miała narty miękkie, typowo dla dzieci. Ostatnie mają 110 cm (Salomon coś tam). I teraz - w co celować, wciąż takiego samego typu miękkie, czy jakieś juniorskie lepsze narty już. Jeżeli to drugie i miałbym kupić to może coś takiego dłuższego, ze może starczy na 2 sezony, chyba ze to z założenia zły pomysł ? Córka rośnie w tempie ok 10 cm na sezon, więc mamy rozpiętość wzrostu 128-138... jest tu paru specjalistów od uczenia dzieci, poradźcie proszę. Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum?Bo ludzie na forum nie sa materialnie zainteresowani w temacie.... I mogą być obiektywni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywnie To nie ja zaznaczałem tylko Salomon dla przykładu a nie w ww przypadku. Oczywiście w ww przypadku tak jak piszesz. Przy okazji zobacz: nie na temat ale ciekawe, co lubi Kurdziel i dlaczego ? Życzę szerokości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Fajna, ale to zdaje się narta o charakterze slalomowym, nie gigantowym (na miarę juniora oczywiście). Ciekawych juniorskich slalomek jest więcej dostępnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia ja jestem odpowiedzialny wylacznie za moja dwojke - one po prostu byly rzucane na gleboka wode i przetrwaly i to z doskonalym wynikiem…. Nie wiem, jak mozna krytykowac wage doskonalych butow i wiazan - to podstawa: jeszcze raz powtarzam, ze narty nie sa az tak wazne jak buty i wiazania: bo te lelementy decyduja o bezpieczenstwie, a dobor nart wylacznie o komforcie. POjade dalej: gdy dziecko sie nauczy doskonale jezdzic na niedoskonale dobranej narcie - tym lepiej dla dziecka, bo gdy wsiadzie na dobre deski to bedzie fruwala!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... mario33 Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Hej. Mam okazje kupić od znajomego córce w dobrym stanie narty Fischer RC4 Curve Pro jr, wiązania 7, długość 130 cm. Stan jest naprawdę znakomity (12 dni jazdy, potem była przerwa, a teraz za krótkie dla pierwotnego użytkownika). Narty - drewno, już poważniejsze niż te co miała. Na początku wątku objaśniłem umiejętności. W tym roku znowu dwa obozy tygodniowe niedługo - jeden narty-karate, drugi stricte szkółka narciarska. Na obu instruktaż w małych grupach. Oczywiście jest zmiana „parametrów ogólnych”, 134 wzrost (niewysoka), 33 kilo, 10 lat. Warto ? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez mario33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Nikt, nic nie powie ? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,fischer,rc4-the-curv-pro-slr-pro,11777.html Edytowane 19 Stycznia 2022 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Ja sam mam dylemat z nartami dla młodego, ale taką nartę bym brał nawet gdyby miała leżeć rok Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Tylko zaraz, to jest inna narta niż z linku... No i za ile... 😉 Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla dziecka 9 lat - wciąż miękkie czy już twardsze ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Cześć Ma robić postępy czy sobie jeździć? Tabelka jest bzdurna. PozdroCzy ja zawsze muszę się narażać? ;-) Min 140 i to porządne narty a nie zabawki. Jakie nie napisze bo ten problem mam z głowy od kilkunastu juz lat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Narty 140 grupa Junior z oznaczeniem GS - do pierwszego zjazdu nie zapomnij aparatu bo takiego "babana" już nigdy więcej nie zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Narty 140 grupa Junior z oznaczeniem GS - do pierwszego zjazdu nie zapomnij aparatu bo takiego "babana" już nigdy więcej nie zobaczysz. Adam - chcesz ja zabic (dlugoscia)? zartuje oczywiscie Jezeli jezdzi tak, jak zalozyciel watku opisuje, to powinna dac rade na wszystkich.. wazne, zeby dbac o wiazania i buty! : narty sa najmniej istotne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Dziewczynka nie umie jeszcze jezdzic na nartach. Ojciec poprzez grube okulary podal calkowicie falszywa opinie o jej jezdzie bo lyknal jak pelikan co mu noname instruktorzy zapodali. Potze buje normalne sredniej jakosci narty ze sklepu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Adam - chcesz ja zabic (dlugoscia)? zartuje oczywiscie Jezeli jezdzi tak, jak zalozyciel watku opisuje, to powinna dac rade na wszystkich.. wazne, zeby dbac o wiazania i buty! : narty sa najmniej istotne! Ocena jazdy dziecka różni się od oceny dorosłego (pozostajemy w strefie amatorskiej). Tutaj powiedzmy skala SF troszkę nie ma zastosowania. Bardziej liczy się to coś, no właśnie jak to nazwać........taki spryt narciarski, samoobsługa. Weź pod uwagę iż dziewczyna jak na swój wiek ma spore doświadczenie i kilka szkoleń w tym także coś tam na tyczkach, jest na tyle odważna że samodzielnie wybiera się poza boisko. Nauczony doświadczeniem stawiam dalej na swoim, dajmy jej wiatr we włosy z jednoczesna stabilnością toru jazdy a ona sama ogarnie temat. Zastanów się co da jej dobry but i okucia jak kolanówki będą ją miotały po całym stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Dziewczynka nie umie jeszcze jezdzic na nartach. Ojciec poprzez grube okulary podal calkowicie falszywa opinie o jej jezdzie bo lyknal jak pelikan co mu noname instruktorzy zapodali. Potze buje normalne sredniej jakosci narty ze sklepu. Taaaa bo bez wysiłku można ją uczyć: kolanka w lewo kolanka w prawo............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Narty 140 grupa Junior z oznaczeniem GS - do pierwszego zjazdu nie zapomnij aparatu bo takiego "babana" już nigdy więcej nie zobaczysz. Hmm, to nie jest takie proste jak się okazuje. Narty nowe najbliższe tej definicji robi Volkl, ale one mają kompozytowy środek, jak tu: https://kmsport.pl/p...020-119461.html Notabene, Volkl robi dokładnie identyczne narty w wersji dla dziewczyn, takie: https://trojansport....qhoCeD8QAvD_BwE Córce by się takie podobały ani chybi jak szukałem dalej to znalazłem dwie ciekawe propozycje, ale obie nie idealne: https://ski24.pl/nar...-dlugosc_cm-130https://trojansport....xhoC9aUQAvD_BwE W dobrym kierunku idę tak w ogóle czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Rebelsy są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Wg tabelki jak Salomon Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Ta chyba za ambitnie?https://www.zawojski...-jr-10-id-21084 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Będę chciał kupić lub wypożyczyć narty dla córki. Córka ma 9 lat prawie, 128 cm, ok. 30 kilo. Jej doświadczenie i system nauki wyglada tak, że co roku jedziemy na tydzień na dobrą szkółkę dla dzieci (snowsense w Krynicy-Słotwinach), przedpołudnie z instruktorem, w małej grupie. Po południu ew. z rodzicami jest jeszcze parę zjazdów. Byliśmy tak w 3 ostatnich sezonach. Rok temu dodatkowo, na drugi tydzień ferii córka była na obozie narciarskim w Poroninie, pol dnia na nartach, drugie pół - karate obóz prowadzą instruktorzy karate, ale każdy z nich ma tez stopień instruktorski narciarski. Ten obóz „narciarski„ jest mniej może rozwijający ale córka się tam świetnie bawi na tych nartach, objeżdża większość grupy w swoim wieku. W tym roku będzie podobnie - tydzień szkółka (na wyższym poziomie) i tydzień tego obozu narty-karate. Jej poziom - jeździ z nartami rownolegle, czasem sobie już skacze na muldach, wjeżdża w leśne dróżki. Za mną spokojnie nadąża na trasie niebieskiej, lubi za mną jeździć, chociaż ja nie sadze, żeby mój poziom jazdy był najlepszy do naśladowania (mówiąc oględnie)... Jest raczej zachowawcza, ale czasami mam wrażenie, że chętnie od czasu do czasu by dała w palnik Po tym przydługim wstępie. Do tej pory córka miała narty miękkie, typowo dla dzieci. Ostatnie mają 110 cm (Salomon coś tam). I teraz - w co celować, wciąż takiego samego typu miękkie, czy jakieś juniorskie lepsze narty już. Jeżeli to drugie i miałbym kupić to może coś takiego dłuższego, ze może starczy na 2 sezony, chyba ze to z założenia zły pomysł ? Córka rośnie w tempie ok 10 cm na sezon, więc mamy rozpiętość wzrostu 128-138... jest tu paru specjalistów od uczenia dzieci, poradźcie proszę. Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum?Bo ludzie na forum nie sa materialnie zainteresowani w temacie.... I mogą być obiektywni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywnie To nie ja zaznaczałem tylko Salomon dla przykładu a nie w ww przypadku. Oczywiście w ww przypadku tak jak piszesz. Przy okazji zobacz: nie na temat ale ciekawe, co lubi Kurdziel i dlaczego ? Życzę szerokości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Fajna, ale to zdaje się narta o charakterze slalomowym, nie gigantowym (na miarę juniora oczywiście). Ciekawych juniorskich slalomek jest więcej dostępnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia ja jestem odpowiedzialny wylacznie za moja dwojke - one po prostu byly rzucane na gleboka wode i przetrwaly i to z doskonalym wynikiem…. Nie wiem, jak mozna krytykowac wage doskonalych butow i wiazan - to podstawa: jeszcze raz powtarzam, ze narty nie sa az tak wazne jak buty i wiazania: bo te lelementy decyduja o bezpieczenstwie, a dobor nart wylacznie o komforcie. POjade dalej: gdy dziecko sie nauczy doskonale jezdzic na niedoskonale dobranej narcie - tym lepiej dla dziecka, bo gdy wsiadzie na dobre deski to bedzie fruwala!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... mario33 Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Hej. Mam okazje kupić od znajomego córce w dobrym stanie narty Fischer RC4 Curve Pro jr, wiązania 7, długość 130 cm. Stan jest naprawdę znakomity (12 dni jazdy, potem była przerwa, a teraz za krótkie dla pierwotnego użytkownika). Narty - drewno, już poważniejsze niż te co miała. Na początku wątku objaśniłem umiejętności. W tym roku znowu dwa obozy tygodniowe niedługo - jeden narty-karate, drugi stricte szkółka narciarska. Na obu instruktaż w małych grupach. Oczywiście jest zmiana „parametrów ogólnych”, 134 wzrost (niewysoka), 33 kilo, 10 lat. Warto ? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez mario33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Nikt, nic nie powie ? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,fischer,rc4-the-curv-pro-slr-pro,11777.html Edytowane 19 Stycznia 2022 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Ja sam mam dylemat z nartami dla młodego, ale taką nartę bym brał nawet gdyby miała leżeć rok Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Tylko zaraz, to jest inna narta niż z linku... No i za ile... 😉 Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla dziecka 9 lat - wciąż miękkie czy już twardsze ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
fredowski Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Dziewczynka nie umie jeszcze jezdzic na nartach. Ojciec poprzez grube okulary podal calkowicie falszywa opinie o jej jezdzie bo lyknal jak pelikan co mu noname instruktorzy zapodali. Potze buje normalne sredniej jakosci narty ze sklepu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Adam - chcesz ja zabic (dlugoscia)? zartuje oczywiscie Jezeli jezdzi tak, jak zalozyciel watku opisuje, to powinna dac rade na wszystkich.. wazne, zeby dbac o wiazania i buty! : narty sa najmniej istotne! Ocena jazdy dziecka różni się od oceny dorosłego (pozostajemy w strefie amatorskiej). Tutaj powiedzmy skala SF troszkę nie ma zastosowania. Bardziej liczy się to coś, no właśnie jak to nazwać........taki spryt narciarski, samoobsługa. Weź pod uwagę iż dziewczyna jak na swój wiek ma spore doświadczenie i kilka szkoleń w tym także coś tam na tyczkach, jest na tyle odważna że samodzielnie wybiera się poza boisko. Nauczony doświadczeniem stawiam dalej na swoim, dajmy jej wiatr we włosy z jednoczesna stabilnością toru jazdy a ona sama ogarnie temat. Zastanów się co da jej dobry but i okucia jak kolanówki będą ją miotały po całym stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Dziewczynka nie umie jeszcze jezdzic na nartach. Ojciec poprzez grube okulary podal calkowicie falszywa opinie o jej jezdzie bo lyknal jak pelikan co mu noname instruktorzy zapodali. Potze buje normalne sredniej jakosci narty ze sklepu. Taaaa bo bez wysiłku można ją uczyć: kolanka w lewo kolanka w prawo............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Narty 140 grupa Junior z oznaczeniem GS - do pierwszego zjazdu nie zapomnij aparatu bo takiego "babana" już nigdy więcej nie zobaczysz. Hmm, to nie jest takie proste jak się okazuje. Narty nowe najbliższe tej definicji robi Volkl, ale one mają kompozytowy środek, jak tu: https://kmsport.pl/p...020-119461.html Notabene, Volkl robi dokładnie identyczne narty w wersji dla dziewczyn, takie: https://trojansport....qhoCeD8QAvD_BwE Córce by się takie podobały ani chybi jak szukałem dalej to znalazłem dwie ciekawe propozycje, ale obie nie idealne: https://ski24.pl/nar...-dlugosc_cm-130https://trojansport....xhoC9aUQAvD_BwE W dobrym kierunku idę tak w ogóle czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Rebelsy są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Wg tabelki jak Salomon Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Ta chyba za ambitnie?https://www.zawojski...-jr-10-id-21084 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Będę chciał kupić lub wypożyczyć narty dla córki. Córka ma 9 lat prawie, 128 cm, ok. 30 kilo. Jej doświadczenie i system nauki wyglada tak, że co roku jedziemy na tydzień na dobrą szkółkę dla dzieci (snowsense w Krynicy-Słotwinach), przedpołudnie z instruktorem, w małej grupie. Po południu ew. z rodzicami jest jeszcze parę zjazdów. Byliśmy tak w 3 ostatnich sezonach. Rok temu dodatkowo, na drugi tydzień ferii córka była na obozie narciarskim w Poroninie, pol dnia na nartach, drugie pół - karate obóz prowadzą instruktorzy karate, ale każdy z nich ma tez stopień instruktorski narciarski. Ten obóz „narciarski„ jest mniej może rozwijający ale córka się tam świetnie bawi na tych nartach, objeżdża większość grupy w swoim wieku. W tym roku będzie podobnie - tydzień szkółka (na wyższym poziomie) i tydzień tego obozu narty-karate. Jej poziom - jeździ z nartami rownolegle, czasem sobie już skacze na muldach, wjeżdża w leśne dróżki. Za mną spokojnie nadąża na trasie niebieskiej, lubi za mną jeździć, chociaż ja nie sadze, żeby mój poziom jazdy był najlepszy do naśladowania (mówiąc oględnie)... Jest raczej zachowawcza, ale czasami mam wrażenie, że chętnie od czasu do czasu by dała w palnik Po tym przydługim wstępie. Do tej pory córka miała narty miękkie, typowo dla dzieci. Ostatnie mają 110 cm (Salomon coś tam). I teraz - w co celować, wciąż takiego samego typu miękkie, czy jakieś juniorskie lepsze narty już. Jeżeli to drugie i miałbym kupić to może coś takiego dłuższego, ze może starczy na 2 sezony, chyba ze to z założenia zły pomysł ? Córka rośnie w tempie ok 10 cm na sezon, więc mamy rozpiętość wzrostu 128-138... jest tu paru specjalistów od uczenia dzieci, poradźcie proszę. Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum?Bo ludzie na forum nie sa materialnie zainteresowani w temacie.... I mogą być obiektywni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywnie To nie ja zaznaczałem tylko Salomon dla przykładu a nie w ww przypadku. Oczywiście w ww przypadku tak jak piszesz. Przy okazji zobacz: nie na temat ale ciekawe, co lubi Kurdziel i dlaczego ? Życzę szerokości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Fajna, ale to zdaje się narta o charakterze slalomowym, nie gigantowym (na miarę juniora oczywiście). Ciekawych juniorskich slalomek jest więcej dostępnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia ja jestem odpowiedzialny wylacznie za moja dwojke - one po prostu byly rzucane na gleboka wode i przetrwaly i to z doskonalym wynikiem…. Nie wiem, jak mozna krytykowac wage doskonalych butow i wiazan - to podstawa: jeszcze raz powtarzam, ze narty nie sa az tak wazne jak buty i wiazania: bo te lelementy decyduja o bezpieczenstwie, a dobor nart wylacznie o komforcie. POjade dalej: gdy dziecko sie nauczy doskonale jezdzic na niedoskonale dobranej narcie - tym lepiej dla dziecka, bo gdy wsiadzie na dobre deski to bedzie fruwala!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... mario33 Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Hej. Mam okazje kupić od znajomego córce w dobrym stanie narty Fischer RC4 Curve Pro jr, wiązania 7, długość 130 cm. Stan jest naprawdę znakomity (12 dni jazdy, potem była przerwa, a teraz za krótkie dla pierwotnego użytkownika). Narty - drewno, już poważniejsze niż te co miała. Na początku wątku objaśniłem umiejętności. W tym roku znowu dwa obozy tygodniowe niedługo - jeden narty-karate, drugi stricte szkółka narciarska. Na obu instruktaż w małych grupach. Oczywiście jest zmiana „parametrów ogólnych”, 134 wzrost (niewysoka), 33 kilo, 10 lat. Warto ? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez mario33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Nikt, nic nie powie ? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,fischer,rc4-the-curv-pro-slr-pro,11777.html Edytowane 19 Stycznia 2022 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Ja sam mam dylemat z nartami dla młodego, ale taką nartę bym brał nawet gdyby miała leżeć rok Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Tylko zaraz, to jest inna narta niż z linku... No i za ile... 😉 Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla dziecka 9 lat - wciąż miękkie czy już twardsze ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Dziewczynka nie umie jeszcze jezdzic na nartach. Ojciec poprzez grube okulary podal calkowicie falszywa opinie o jej jezdzie bo lyknal jak pelikan co mu noname instruktorzy zapodali. Potze buje normalne sredniej jakosci narty ze sklepu. Taaaa bo bez wysiłku można ją uczyć: kolanka w lewo kolanka w prawo............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Narty 140 grupa Junior z oznaczeniem GS - do pierwszego zjazdu nie zapomnij aparatu bo takiego "babana" już nigdy więcej nie zobaczysz. Hmm, to nie jest takie proste jak się okazuje. Narty nowe najbliższe tej definicji robi Volkl, ale one mają kompozytowy środek, jak tu: https://kmsport.pl/p...020-119461.html Notabene, Volkl robi dokładnie identyczne narty w wersji dla dziewczyn, takie: https://trojansport....qhoCeD8QAvD_BwE Córce by się takie podobały ani chybi jak szukałem dalej to znalazłem dwie ciekawe propozycje, ale obie nie idealne: https://ski24.pl/nar...-dlugosc_cm-130https://trojansport....xhoC9aUQAvD_BwE W dobrym kierunku idę tak w ogóle czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Rebelsy są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Wg tabelki jak Salomon Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Ta chyba za ambitnie?https://www.zawojski...-jr-10-id-21084 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Będę chciał kupić lub wypożyczyć narty dla córki. Córka ma 9 lat prawie, 128 cm, ok. 30 kilo. Jej doświadczenie i system nauki wyglada tak, że co roku jedziemy na tydzień na dobrą szkółkę dla dzieci (snowsense w Krynicy-Słotwinach), przedpołudnie z instruktorem, w małej grupie. Po południu ew. z rodzicami jest jeszcze parę zjazdów. Byliśmy tak w 3 ostatnich sezonach. Rok temu dodatkowo, na drugi tydzień ferii córka była na obozie narciarskim w Poroninie, pol dnia na nartach, drugie pół - karate obóz prowadzą instruktorzy karate, ale każdy z nich ma tez stopień instruktorski narciarski. Ten obóz „narciarski„ jest mniej może rozwijający ale córka się tam świetnie bawi na tych nartach, objeżdża większość grupy w swoim wieku. W tym roku będzie podobnie - tydzień szkółka (na wyższym poziomie) i tydzień tego obozu narty-karate. Jej poziom - jeździ z nartami rownolegle, czasem sobie już skacze na muldach, wjeżdża w leśne dróżki. Za mną spokojnie nadąża na trasie niebieskiej, lubi za mną jeździć, chociaż ja nie sadze, żeby mój poziom jazdy był najlepszy do naśladowania (mówiąc oględnie)... Jest raczej zachowawcza, ale czasami mam wrażenie, że chętnie od czasu do czasu by dała w palnik Po tym przydługim wstępie. Do tej pory córka miała narty miękkie, typowo dla dzieci. Ostatnie mają 110 cm (Salomon coś tam). I teraz - w co celować, wciąż takiego samego typu miękkie, czy jakieś juniorskie lepsze narty już. Jeżeli to drugie i miałbym kupić to może coś takiego dłuższego, ze może starczy na 2 sezony, chyba ze to z założenia zły pomysł ? Córka rośnie w tempie ok 10 cm na sezon, więc mamy rozpiętość wzrostu 128-138... jest tu paru specjalistów od uczenia dzieci, poradźcie proszę. Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum?Bo ludzie na forum nie sa materialnie zainteresowani w temacie.... I mogą być obiektywni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywnie To nie ja zaznaczałem tylko Salomon dla przykładu a nie w ww przypadku. Oczywiście w ww przypadku tak jak piszesz. Przy okazji zobacz: nie na temat ale ciekawe, co lubi Kurdziel i dlaczego ? Życzę szerokości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Fajna, ale to zdaje się narta o charakterze slalomowym, nie gigantowym (na miarę juniora oczywiście). Ciekawych juniorskich slalomek jest więcej dostępnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia ja jestem odpowiedzialny wylacznie za moja dwojke - one po prostu byly rzucane na gleboka wode i przetrwaly i to z doskonalym wynikiem…. Nie wiem, jak mozna krytykowac wage doskonalych butow i wiazan - to podstawa: jeszcze raz powtarzam, ze narty nie sa az tak wazne jak buty i wiazania: bo te lelementy decyduja o bezpieczenstwie, a dobor nart wylacznie o komforcie. POjade dalej: gdy dziecko sie nauczy doskonale jezdzic na niedoskonale dobranej narcie - tym lepiej dla dziecka, bo gdy wsiadzie na dobre deski to bedzie fruwala!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... mario33 Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Hej. Mam okazje kupić od znajomego córce w dobrym stanie narty Fischer RC4 Curve Pro jr, wiązania 7, długość 130 cm. Stan jest naprawdę znakomity (12 dni jazdy, potem była przerwa, a teraz za krótkie dla pierwotnego użytkownika). Narty - drewno, już poważniejsze niż te co miała. Na początku wątku objaśniłem umiejętności. W tym roku znowu dwa obozy tygodniowe niedługo - jeden narty-karate, drugi stricte szkółka narciarska. Na obu instruktaż w małych grupach. Oczywiście jest zmiana „parametrów ogólnych”, 134 wzrost (niewysoka), 33 kilo, 10 lat. Warto ? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez mario33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Nikt, nic nie powie ? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,fischer,rc4-the-curv-pro-slr-pro,11777.html Edytowane 19 Stycznia 2022 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Ja sam mam dylemat z nartami dla młodego, ale taką nartę bym brał nawet gdyby miała leżeć rok Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Tylko zaraz, to jest inna narta niż z linku... No i za ile... 😉 Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla dziecka 9 lat - wciąż miękkie czy już twardsze ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mario33 Napisano 19 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Narty 140 grupa Junior z oznaczeniem GS - do pierwszego zjazdu nie zapomnij aparatu bo takiego "babana" już nigdy więcej nie zobaczysz. Hmm, to nie jest takie proste jak się okazuje. Narty nowe najbliższe tej definicji robi Volkl, ale one mają kompozytowy środek, jak tu: https://kmsport.pl/p...020-119461.html Notabene, Volkl robi dokładnie identyczne narty w wersji dla dziewczyn, takie: https://trojansport....qhoCeD8QAvD_BwE Córce by się takie podobały ani chybi jak szukałem dalej to znalazłem dwie ciekawe propozycje, ale obie nie idealne: https://ski24.pl/nar...-dlugosc_cm-130https://trojansport....xhoC9aUQAvD_BwE W dobrym kierunku idę tak w ogóle czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Rebelsy są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Wg tabelki jak Salomon Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Ta chyba za ambitnie?https://www.zawojski...-jr-10-id-21084 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Będę chciał kupić lub wypożyczyć narty dla córki. Córka ma 9 lat prawie, 128 cm, ok. 30 kilo. Jej doświadczenie i system nauki wyglada tak, że co roku jedziemy na tydzień na dobrą szkółkę dla dzieci (snowsense w Krynicy-Słotwinach), przedpołudnie z instruktorem, w małej grupie. Po południu ew. z rodzicami jest jeszcze parę zjazdów. Byliśmy tak w 3 ostatnich sezonach. Rok temu dodatkowo, na drugi tydzień ferii córka była na obozie narciarskim w Poroninie, pol dnia na nartach, drugie pół - karate obóz prowadzą instruktorzy karate, ale każdy z nich ma tez stopień instruktorski narciarski. Ten obóz „narciarski„ jest mniej może rozwijający ale córka się tam świetnie bawi na tych nartach, objeżdża większość grupy w swoim wieku. W tym roku będzie podobnie - tydzień szkółka (na wyższym poziomie) i tydzień tego obozu narty-karate. Jej poziom - jeździ z nartami rownolegle, czasem sobie już skacze na muldach, wjeżdża w leśne dróżki. Za mną spokojnie nadąża na trasie niebieskiej, lubi za mną jeździć, chociaż ja nie sadze, żeby mój poziom jazdy był najlepszy do naśladowania (mówiąc oględnie)... Jest raczej zachowawcza, ale czasami mam wrażenie, że chętnie od czasu do czasu by dała w palnik Po tym przydługim wstępie. Do tej pory córka miała narty miękkie, typowo dla dzieci. Ostatnie mają 110 cm (Salomon coś tam). I teraz - w co celować, wciąż takiego samego typu miękkie, czy jakieś juniorskie lepsze narty już. Jeżeli to drugie i miałbym kupić to może coś takiego dłuższego, ze może starczy na 2 sezony, chyba ze to z założenia zły pomysł ? Córka rośnie w tempie ok 10 cm na sezon, więc mamy rozpiętość wzrostu 128-138... jest tu paru specjalistów od uczenia dzieci, poradźcie proszę. Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum?Bo ludzie na forum nie sa materialnie zainteresowani w temacie.... I mogą być obiektywni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywnie To nie ja zaznaczałem tylko Salomon dla przykładu a nie w ww przypadku. Oczywiście w ww przypadku tak jak piszesz. Przy okazji zobacz: nie na temat ale ciekawe, co lubi Kurdziel i dlaczego ? Życzę szerokości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Fajna, ale to zdaje się narta o charakterze slalomowym, nie gigantowym (na miarę juniora oczywiście). Ciekawych juniorskich slalomek jest więcej dostępnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia ja jestem odpowiedzialny wylacznie za moja dwojke - one po prostu byly rzucane na gleboka wode i przetrwaly i to z doskonalym wynikiem…. Nie wiem, jak mozna krytykowac wage doskonalych butow i wiazan - to podstawa: jeszcze raz powtarzam, ze narty nie sa az tak wazne jak buty i wiazania: bo te lelementy decyduja o bezpieczenstwie, a dobor nart wylacznie o komforcie. POjade dalej: gdy dziecko sie nauczy doskonale jezdzic na niedoskonale dobranej narcie - tym lepiej dla dziecka, bo gdy wsiadzie na dobre deski to bedzie fruwala!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... mario33 Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Hej. Mam okazje kupić od znajomego córce w dobrym stanie narty Fischer RC4 Curve Pro jr, wiązania 7, długość 130 cm. Stan jest naprawdę znakomity (12 dni jazdy, potem była przerwa, a teraz za krótkie dla pierwotnego użytkownika). Narty - drewno, już poważniejsze niż te co miała. Na początku wątku objaśniłem umiejętności. W tym roku znowu dwa obozy tygodniowe niedługo - jeden narty-karate, drugi stricte szkółka narciarska. Na obu instruktaż w małych grupach. Oczywiście jest zmiana „parametrów ogólnych”, 134 wzrost (niewysoka), 33 kilo, 10 lat. Warto ? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez mario33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Nikt, nic nie powie ? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,fischer,rc4-the-curv-pro-slr-pro,11777.html Edytowane 19 Stycznia 2022 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Ja sam mam dylemat z nartami dla młodego, ale taką nartę bym brał nawet gdyby miała leżeć rok Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Tylko zaraz, to jest inna narta niż z linku... No i za ile... 😉 Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla dziecka 9 lat - wciąż miękkie czy już twardsze ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Rebelsy są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Wg tabelki jak Salomon Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Ta chyba za ambitnie?https://www.zawojski...-jr-10-id-21084 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeus Napisano 19 Września 2020 Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Będę chciał kupić lub wypożyczyć narty dla córki. Córka ma 9 lat prawie, 128 cm, ok. 30 kilo. Jej doświadczenie i system nauki wyglada tak, że co roku jedziemy na tydzień na dobrą szkółkę dla dzieci (snowsense w Krynicy-Słotwinach), przedpołudnie z instruktorem, w małej grupie. Po południu ew. z rodzicami jest jeszcze parę zjazdów. Byliśmy tak w 3 ostatnich sezonach. Rok temu dodatkowo, na drugi tydzień ferii córka była na obozie narciarskim w Poroninie, pol dnia na nartach, drugie pół - karate obóz prowadzą instruktorzy karate, ale każdy z nich ma tez stopień instruktorski narciarski. Ten obóz „narciarski„ jest mniej może rozwijający ale córka się tam świetnie bawi na tych nartach, objeżdża większość grupy w swoim wieku. W tym roku będzie podobnie - tydzień szkółka (na wyższym poziomie) i tydzień tego obozu narty-karate. Jej poziom - jeździ z nartami rownolegle, czasem sobie już skacze na muldach, wjeżdża w leśne dróżki. Za mną spokojnie nadąża na trasie niebieskiej, lubi za mną jeździć, chociaż ja nie sadze, żeby mój poziom jazdy był najlepszy do naśladowania (mówiąc oględnie)... Jest raczej zachowawcza, ale czasami mam wrażenie, że chętnie od czasu do czasu by dała w palnik Po tym przydługim wstępie. Do tej pory córka miała narty miękkie, typowo dla dzieci. Ostatnie mają 110 cm (Salomon coś tam). I teraz - w co celować, wciąż takiego samego typu miękkie, czy jakieś juniorskie lepsze narty już. Jeżeli to drugie i miałbym kupić to może coś takiego dłuższego, ze może starczy na 2 sezony, chyba ze to z założenia zły pomysł ? Córka rośnie w tempie ok 10 cm na sezon, więc mamy rozpiętość wzrostu 128-138... jest tu paru specjalistów od uczenia dzieci, poradźcie proszę. Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum?Bo ludzie na forum nie sa materialnie zainteresowani w temacie.... I mogą być obiektywni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywnie To nie ja zaznaczałem tylko Salomon dla przykładu a nie w ww przypadku. Oczywiście w ww przypadku tak jak piszesz. Przy okazji zobacz: nie na temat ale ciekawe, co lubi Kurdziel i dlaczego ? Życzę szerokości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Fajna, ale to zdaje się narta o charakterze slalomowym, nie gigantowym (na miarę juniora oczywiście). Ciekawych juniorskich slalomek jest więcej dostępnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia ja jestem odpowiedzialny wylacznie za moja dwojke - one po prostu byly rzucane na gleboka wode i przetrwaly i to z doskonalym wynikiem…. Nie wiem, jak mozna krytykowac wage doskonalych butow i wiazan - to podstawa: jeszcze raz powtarzam, ze narty nie sa az tak wazne jak buty i wiazania: bo te lelementy decyduja o bezpieczenstwie, a dobor nart wylacznie o komforcie. POjade dalej: gdy dziecko sie nauczy doskonale jezdzic na niedoskonale dobranej narcie - tym lepiej dla dziecka, bo gdy wsiadzie na dobre deski to bedzie fruwala!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... mario33 Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Hej. Mam okazje kupić od znajomego córce w dobrym stanie narty Fischer RC4 Curve Pro jr, wiązania 7, długość 130 cm. Stan jest naprawdę znakomity (12 dni jazdy, potem była przerwa, a teraz za krótkie dla pierwotnego użytkownika). Narty - drewno, już poważniejsze niż te co miała. Na początku wątku objaśniłem umiejętności. W tym roku znowu dwa obozy tygodniowe niedługo - jeden narty-karate, drugi stricte szkółka narciarska. Na obu instruktaż w małych grupach. Oczywiście jest zmiana „parametrów ogólnych”, 134 wzrost (niewysoka), 33 kilo, 10 lat. Warto ? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez mario33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Nikt, nic nie powie ? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,fischer,rc4-the-curv-pro-slr-pro,11777.html Edytowane 19 Stycznia 2022 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Ja sam mam dylemat z nartami dla młodego, ale taką nartę bym brał nawet gdyby miała leżeć rok Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Tylko zaraz, to jest inna narta niż z linku... No i za ile... 😉 Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla dziecka 9 lat - wciąż miękkie czy już twardsze ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum?Bo ludzie na forum nie sa materialnie zainteresowani w temacie.... I mogą być obiektywni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Źle zaznaczyłeś. Kolumna jedna w prawo. A rozwojowo nawet dwie:-) Chłopaki dobrze radzą. Alternatywnie To nie ja zaznaczałem tylko Salomon dla przykładu a nie w ww przypadku. Oczywiście w ww przypadku tak jak piszesz. Przy okazji zobacz: nie na temat ale ciekawe, co lubi Kurdziel i dlaczego ? Życzę szerokości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Fajna, ale to zdaje się narta o charakterze slalomowym, nie gigantowym (na miarę juniora oczywiście). Ciekawych juniorskich slalomek jest więcej dostępnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia ja jestem odpowiedzialny wylacznie za moja dwojke - one po prostu byly rzucane na gleboka wode i przetrwaly i to z doskonalym wynikiem…. Nie wiem, jak mozna krytykowac wage doskonalych butow i wiazan - to podstawa: jeszcze raz powtarzam, ze narty nie sa az tak wazne jak buty i wiazania: bo te lelementy decyduja o bezpieczenstwie, a dobor nart wylacznie o komforcie. POjade dalej: gdy dziecko sie nauczy doskonale jezdzic na niedoskonale dobranej narcie - tym lepiej dla dziecka, bo gdy wsiadzie na dobre deski to bedzie fruwala!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... mario33 Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Hej. Mam okazje kupić od znajomego córce w dobrym stanie narty Fischer RC4 Curve Pro jr, wiązania 7, długość 130 cm. Stan jest naprawdę znakomity (12 dni jazdy, potem była przerwa, a teraz za krótkie dla pierwotnego użytkownika). Narty - drewno, już poważniejsze niż te co miała. Na początku wątku objaśniłem umiejętności. W tym roku znowu dwa obozy tygodniowe niedługo - jeden narty-karate, drugi stricte szkółka narciarska. Na obu instruktaż w małych grupach. Oczywiście jest zmiana „parametrów ogólnych”, 134 wzrost (niewysoka), 33 kilo, 10 lat. Warto ? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez mario33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Nikt, nic nie powie ? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,fischer,rc4-the-curv-pro-slr-pro,11777.html Edytowane 19 Stycznia 2022 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Ja sam mam dylemat z nartami dla młodego, ale taką nartę bym brał nawet gdyby miała leżeć rok Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Tylko zaraz, to jest inna narta niż z linku... No i za ile... 😉 Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla dziecka 9 lat - wciąż miękkie czy już twardsze ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Tak z ciekawości czemu nie zapytasz instruktora ze szkółki ? Skoro oddajesz dziecko na szkolenie tam to mniemam, że uważasz, że robią to profesjonalnie (w końcu to niejednogodzinny losowy instruktor spod stoku) skoro Ci ludzie odpowiadają za szkolenie Twojej córki to dlaczego pytasz obcych ludzi z forum? Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Fajna, ale to zdaje się narta o charakterze slalomowym, nie gigantowym (na miarę juniora oczywiście). Ciekawych juniorskich slalomek jest więcej dostępnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia ja jestem odpowiedzialny wylacznie za moja dwojke - one po prostu byly rzucane na gleboka wode i przetrwaly i to z doskonalym wynikiem…. Nie wiem, jak mozna krytykowac wage doskonalych butow i wiazan - to podstawa: jeszcze raz powtarzam, ze narty nie sa az tak wazne jak buty i wiazania: bo te lelementy decyduja o bezpieczenstwie, a dobor nart wylacznie o komforcie. POjade dalej: gdy dziecko sie nauczy doskonale jezdzic na niedoskonale dobranej narcie - tym lepiej dla dziecka, bo gdy wsiadzie na dobre deski to bedzie fruwala!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... mario33 Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Hej. Mam okazje kupić od znajomego córce w dobrym stanie narty Fischer RC4 Curve Pro jr, wiązania 7, długość 130 cm. Stan jest naprawdę znakomity (12 dni jazdy, potem była przerwa, a teraz za krótkie dla pierwotnego użytkownika). Narty - drewno, już poważniejsze niż te co miała. Na początku wątku objaśniłem umiejętności. W tym roku znowu dwa obozy tygodniowe niedługo - jeden narty-karate, drugi stricte szkółka narciarska. Na obu instruktaż w małych grupach. Oczywiście jest zmiana „parametrów ogólnych”, 134 wzrost (niewysoka), 33 kilo, 10 lat. Warto ? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez mario33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Nikt, nic nie powie ? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,fischer,rc4-the-curv-pro-slr-pro,11777.html Edytowane 19 Stycznia 2022 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Ja sam mam dylemat z nartami dla młodego, ale taką nartę bym brał nawet gdyby miała leżeć rok Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Tylko zaraz, to jest inna narta niż z linku... No i za ile... 😉 Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla dziecka 9 lat - wciąż miękkie czy już twardsze ?
mario33 Napisano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Alternatywniehttps://www.zawojski...WxoCaq8QAvD_BwE Fajna, ale to zdaje się narta o charakterze slalomowym, nie gigantowym (na miarę juniora oczywiście). Ciekawych juniorskich slalomek jest więcej dostępnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia ja jestem odpowiedzialny wylacznie za moja dwojke - one po prostu byly rzucane na gleboka wode i przetrwaly i to z doskonalym wynikiem…. Nie wiem, jak mozna krytykowac wage doskonalych butow i wiazan - to podstawa: jeszcze raz powtarzam, ze narty nie sa az tak wazne jak buty i wiazania: bo te lelementy decyduja o bezpieczenstwie, a dobor nart wylacznie o komforcie. POjade dalej: gdy dziecko sie nauczy doskonale jezdzic na niedoskonale dobranej narcie - tym lepiej dla dziecka, bo gdy wsiadzie na dobre deski to bedzie fruwala!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... mario33 Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Hej. Mam okazje kupić od znajomego córce w dobrym stanie narty Fischer RC4 Curve Pro jr, wiązania 7, długość 130 cm. Stan jest naprawdę znakomity (12 dni jazdy, potem była przerwa, a teraz za krótkie dla pierwotnego użytkownika). Narty - drewno, już poważniejsze niż te co miała. Na początku wątku objaśniłem umiejętności. W tym roku znowu dwa obozy tygodniowe niedługo - jeden narty-karate, drugi stricte szkółka narciarska. Na obu instruktaż w małych grupach. Oczywiście jest zmiana „parametrów ogólnych”, 134 wzrost (niewysoka), 33 kilo, 10 lat. Warto ? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez mario33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Nikt, nic nie powie ? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,fischer,rc4-the-curv-pro-slr-pro,11777.html Edytowane 19 Stycznia 2022 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Ja sam mam dylemat z nartami dla młodego, ale taką nartę bym brał nawet gdyby miała leżeć rok Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Tylko zaraz, to jest inna narta niż z linku... No i za ile... 😉 Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla dziecka 9 lat - wciąż miękkie czy już twardsze ?
Mitek Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Pogodzę wszystkich i wyjaśnię motywy. Najważniejszą imprezą dla córki w sezonie to będzie wyjazd na szkółkę. Instruktorów mogę zapytać dopiero na miejscu. Natomiast nie spodziewam się, z doświadczenia, że w środku ferii będzie na Slotwinach jakiś oszałamiający wybór w wypożyczalniach, w szczególności dla dzieci raczej nie spodziewałbym się nic ponad zwykle miękkie krótkie deski, często mocno przechodzone. Troszkę może będzie lepiej wcześniej w Bukowinie, na obozie, bo ciekawsze wypożyczalnie, ale po sprawdzeniu potem kupowanie w środku sezonu mało sprzyja znalezieniu czegoś ciekawego za sensowne pieniądze. Ergo, jak kupić to przed sezonem, albo ryzykować, że nie będzie wyboru i trzeba będzie wypożyczyć co jest, raczej nic sensownego. A lepiej podpytać osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków, niż podejmować decyzje na ślepo. Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia ja jestem odpowiedzialny wylacznie za moja dwojke - one po prostu byly rzucane na gleboka wode i przetrwaly i to z doskonalym wynikiem…. Nie wiem, jak mozna krytykowac wage doskonalych butow i wiazan - to podstawa: jeszcze raz powtarzam, ze narty nie sa az tak wazne jak buty i wiazania: bo te lelementy decyduja o bezpieczenstwie, a dobor nart wylacznie o komforcie. POjade dalej: gdy dziecko sie nauczy doskonale jezdzic na niedoskonale dobranej narcie - tym lepiej dla dziecka, bo gdy wsiadzie na dobre deski to bedzie fruwala!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... mario33 Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Hej. Mam okazje kupić od znajomego córce w dobrym stanie narty Fischer RC4 Curve Pro jr, wiązania 7, długość 130 cm. Stan jest naprawdę znakomity (12 dni jazdy, potem była przerwa, a teraz za krótkie dla pierwotnego użytkownika). Narty - drewno, już poważniejsze niż te co miała. Na początku wątku objaśniłem umiejętności. W tym roku znowu dwa obozy tygodniowe niedługo - jeden narty-karate, drugi stricte szkółka narciarska. Na obu instruktaż w małych grupach. Oczywiście jest zmiana „parametrów ogólnych”, 134 wzrost (niewysoka), 33 kilo, 10 lat. Warto ? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez mario33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Nikt, nic nie powie ? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,fischer,rc4-the-curv-pro-slr-pro,11777.html Edytowane 19 Stycznia 2022 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Ja sam mam dylemat z nartami dla młodego, ale taką nartę bym brał nawet gdyby miała leżeć rok Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Tylko zaraz, to jest inna narta niż z linku... No i za ile... 😉 Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
jan koval Napisano 20 Września 2020 Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Cześć No to dostałeś odpowiedzi od osób, które nauczyły w życiu wiele dzieciaków. Proszę, może każdy odpowiadający napisze ile dzieciaków w życiu nauczył. np kolega Sstar? Pozdrowienia ja jestem odpowiedzialny wylacznie za moja dwojke - one po prostu byly rzucane na gleboka wode i przetrwaly i to z doskonalym wynikiem…. Nie wiem, jak mozna krytykowac wage doskonalych butow i wiazan - to podstawa: jeszcze raz powtarzam, ze narty nie sa az tak wazne jak buty i wiazania: bo te lelementy decyduja o bezpieczenstwie, a dobor nart wylacznie o komforcie. POjade dalej: gdy dziecko sie nauczy doskonale jezdzic na niedoskonale dobranej narcie - tym lepiej dla dziecka, bo gdy wsiadzie na dobre deski to bedzie fruwala!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... mario33 Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Hej. Mam okazje kupić od znajomego córce w dobrym stanie narty Fischer RC4 Curve Pro jr, wiązania 7, długość 130 cm. Stan jest naprawdę znakomity (12 dni jazdy, potem była przerwa, a teraz za krótkie dla pierwotnego użytkownika). Narty - drewno, już poważniejsze niż te co miała. Na początku wątku objaśniłem umiejętności. W tym roku znowu dwa obozy tygodniowe niedługo - jeden narty-karate, drugi stricte szkółka narciarska. Na obu instruktaż w małych grupach. Oczywiście jest zmiana „parametrów ogólnych”, 134 wzrost (niewysoka), 33 kilo, 10 lat. Warto ? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez mario33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Nikt, nic nie powie ? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,fischer,rc4-the-curv-pro-slr-pro,11777.html Edytowane 19 Stycznia 2022 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Ja sam mam dylemat z nartami dla młodego, ale taką nartę bym brał nawet gdyby miała leżeć rok Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Tylko zaraz, to jest inna narta niż z linku... No i za ile... 😉 Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
mario33 Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Hej. Mam okazje kupić od znajomego córce w dobrym stanie narty Fischer RC4 Curve Pro jr, wiązania 7, długość 130 cm. Stan jest naprawdę znakomity (12 dni jazdy, potem była przerwa, a teraz za krótkie dla pierwotnego użytkownika). Narty - drewno, już poważniejsze niż te co miała. Na początku wątku objaśniłem umiejętności. W tym roku znowu dwa obozy tygodniowe niedługo - jeden narty-karate, drugi stricte szkółka narciarska. Na obu instruktaż w małych grupach. Oczywiście jest zmiana „parametrów ogólnych”, 134 wzrost (niewysoka), 33 kilo, 10 lat. Warto ? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez mario33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Nikt, nic nie powie ? https://www.skionline.pl/sprzet/narty,19-20,fischer,rc4-the-curv-pro-slr-pro,11777.html Edytowane 19 Stycznia 2022 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Ja sam mam dylemat z nartami dla młodego, ale taką nartę bym brał nawet gdyby miała leżeć rok Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Tylko zaraz, to jest inna narta niż z linku... No i za ile... 😉 Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi