brachol Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 Takie GS Sztekle sklepowe są bardziej elastyczne niż np. X9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 11 godzin temu, Jan napisał: tu masz najprostsze wyjaśnienie Przeczytałem wątek i nie wiadomo co finalnie zakupił. Swoją drogą szybko i łatwo dał się przekabacić na SL. Jak Bruner napisał. GS FIS gdzie narty są taliowane na promieniu 24 metrów lub więcej, to do nauki carvingu przesada. Sklepowe na promieniu średnio 18 przy 180, to już inna bajka. A jak ja mam nartę na wzrost 175 i r17.1, to jest raptem 1.7 m promienia różnicy do Atoma X9 175. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 Tak naprawdę minimalne albo żadne różnice dla nart o promieniu 15-18m. Każda pojedzie idealnie średnim skrętem. Co do długiego skrętu - to już wszystko zależy od budowy danej narty, jej stabilności, klepania dziobów, rockerow, serwisu itd. Do krótkiego takie dechy nie są przeznaczone, ale można. Teraz na topie jest tzw modern skiing - czyli 175cm i r15. Jednym się to podoba innym nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi