grimson Napisano 20 Marca 2022 Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 16 minut temu, Kaem napisał: Zjechało się kilka fajnych osób, było świetne jeżdżenie w wiosennym śniegu, po południu już wymagającym więcej techniki (której brak 😄 ) i nieco siły. Dzięki za wspólne nartowanie, dobre porady i możliwość objeżdżenia nieznanych a świetnych nart!! Kto był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 20 Marca 2022 Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 (edytowane) Marek daj znać (nawet na priv) jak mastery odczuwasz (jeśli Nikon nie pożałował 😉 )? Edytowane 20 Marca 2022 przez Gabrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 20 Marca 2022 Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 19 minut temu, Kaem napisał: Zjechało się kilka fajnych osób, było świetne jeżdżenie w wiosennym śniegu, po południu już wymagającym więcej techniki (której brak 😄 ) i nieco siły. Dzięki za wspólne nartowanie, dobre porady i możliwość objeżdżenia nieznanych a świetnych nart!! Rowniez dzieki! No wiesz... Tobie braku techniki nie mozna zarzucic! Moze kolejny raz w jakims szpindlu, jesli korona nie bedzie po 30gr 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfie Napisano 20 Marca 2022 Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, grimson napisał: Kto był? Edytowane 20 Marca 2022 przez Wolfie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Była nad garsteczka ledwie: Spiochu, Nikon255, Bruner, ja i mój kolega Jarek. Każdy myślę dobrze ponartował, dla mnie było czystą przyjemnością oglądanie rytmicznych króciutkich skrętów Spiocha, średnich Brunera na gryzących w oczy i-speedach, pieknego śmigu (z przeskokami) Nikona w grubych muldach po południu, na gigantkach 185, słowem zajefajnie. OFF nt sprzętu: Nikon masterów nie pożałował 😄 i kolejny dla mnie zonk. Od zawsze miałem obawy przed nartami >180 o charakterze gigantki ... i zostałem wyleczony - radiusa 23 m i długości się podczas jazdy nie odczuwa specjalnie, wystarczy o tym nie pamiętać . Być może to także zasługa bardzo centralnie (rozumiem to jako ,,wysoko'')montowanych wiązań . Narta świetna, szybka w wejściu na krawędzie i genialnie prowadzi skręt. Może pomyślę o takich - ale 180 - na kolejny sezon, jeśli okoliczności pozwolą. Zamiast X9. TurboChargery po raz kolejny pokazały się z dobrej strony (vide Nikon 😄 ). Genialna pogoda, bardzo zmienne warunki śniegowe a zwłaszcza fantastyczne towarzystwo to powód, że wyjazd ten zaliczam do najlepszych w tym sezonie. Pzdr4all!!! 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Dzięki @Kaem Marek, bardzo ciekawy byłem Twojego odczucia, pamiętając Twój sceptycyzm do nart GS. Ja definitywnie po ostatnich doświadczeniach z Twoim X9 181 i RX 175, skreśliłem narty typu SL. Zupełnie nie widzę dla siebie uzasadnienia dla posiadania takiej narty, biorąc pod uwagę jaką jazdę preferuję i jakie stoki wybieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 4 godziny temu, Gabrik napisał: Dzięki @Kaem Marek, bardzo ciekawy byłem Twojego odczucia, pamiętając Twój sceptycyzm do nart GS. Ja definitywnie po ostatnich doświadczeniach z Twoim X9 181 i RX 175, skreśliłem narty typu SL. Zupełnie nie widzę dla siebie uzasadnienia dla posiadania takiej narty, biorąc pod uwagę jaką jazdę preferuję i jakie stoki wybieram. Dlaczego nie SL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 3 godziny temu, nikon255 napisał: Dlaczego nie SL? Nikon nie ma sensu szerzej uzasadniać, bo zrobi się gównoburza. Zwyczajnie taka narta do niczego nie jest mi potrzebna. Widziałem Narciarza na fis sl, zupełnie nie moja wizja nartowania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 5 minut temu, Gabrik napisał: Nikon nie ma sensu szerzej uzasadniać, bo zrobi się gównoburza. Zwyczajnie taka narta do niczego nie jest mi potrzebna. Widziałem Narciarza na fis sl, zupełnie nie moja wizja nartowania. Spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 45 minut temu, Gabrik napisał: Nikon nie ma sensu szerzej uzasadniać, bo zrobi się gównoburza. Zwyczajnie taka narta do niczego nie jest mi potrzebna. Widziałem Narciarza na fis sl, zupełnie nie moja wizja nartowania. To nie będzie gównoburza tylko pisanie o prawdzie i nieprawdzie. Narta niczego nie determinuje - i taka jest prawda. I koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 22 minuty temu, Mitek napisał: To nie będzie gównoburza tylko pisanie o prawdzie i nieprawdzie. Narta niczego nie determinuje - i taka jest prawda. I koniec. Gdyby tak było w zjeździe używaliby np. 10 cm 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 3 godziny temu, Gabrik napisał: Gdyby tak było w zjeździe używaliby np. 10 cm 😉 Dł czy szerokośc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 14 godzin temu, Gabrik napisał: Gdyby tak było w zjeździe używaliby np. 10 cm 😉 Cześć Nie zrozumieliśmy się. Nie pisze o sporcie tylko o nas - amatorach, którzy się bawią. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Marca 2022 Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Są wyniki zjazdu na jajo z poprzedniego weekendu: https://www.narty.pl/tresc-artykulu/zjazd-na-jajo-z-czarnej-gory-swietna-rywalizacja-amatorow-predkosci-na-nartach Zjazd trasa B, meta na dole Efki. Najszybszy czas to 1 min 9 sek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 26 Marca 2022 Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 "Amator", który wygrał to były zawodnik tak więc bez niespodzianek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 26 Marca 2022 Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 3 godziny temu, grimson napisał: Są wyniki zjazdu na jajo z poprzedniego weekendu: https://www.narty.pl/tresc-artykulu/zjazd-na-jajo-z-czarnej-gory-swietna-rywalizacja-amatorow-predkosci-na-nartach Zjazd trasa B, meta na dole Efki. Najszybszy czas to 1 min 9 sek. Na jajo ze startu wspólnego i jeszcze wyścig, kto pierwszy wepnie buty. Trudno o bardziej kretyńskie zawody. Ale to nie pomysł CG, tylko producenta pewnego ohydnego napoju, który robił już takie imprezy na Kasprowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Marca 2022 Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 1 godzinę temu, Spiochu napisał: Na jajo ze startu wspólnego i jeszcze wyścig, kto pierwszy wepnie buty. Trudno o bardziej kretyńskie zawody. Ale to nie pomysł CG, tylko producenta pewnego ohydnego napoju, który robił już takie imprezy na Kasprowym. Cytat (wynika z niego, ze start był indywidualny a nie w grupie): Ze względu na bezpieczeństwo zawodników, nie organizowano ich w formule skicrossowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 26 Marca 2022 Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Z tekstu wynika jedynie, że nie był w formule ski-crossowej. Czyli nie startowano z otwieranych bramek czwórkami. Cyrk z wpinaniem butów, sugeruje start grupowy jak w innych edycjach. Jeśli był indywidualny to już lepiej, ale po co to wpinanie sprzętu na czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Marca 2022 Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Nie widziałem w PL zawodów w jeździe na krechę/jako, gdzie start byłby z bramek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 26 Marca 2022 Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 3 godziny temu, grimson napisał: Nie widziałem w PL zawodów w jeździe na krechę/jako, gdzie start byłby z bramek. Ja też nie, ale tak to wygląda w skicrossie. A zawody na krechę powinny wyglądać jak DH. Czyli normalnie start pojedynczy i wcześniejszy trening na trasie. Sponsorom jednak zależy na oglądalności i emocjach. Jak będą upadki to nawet lepiej, bo to przyciąga widzów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 elo ziomki i wariaty. W piatek bede orac na czarnej. Zapraszam. Beda karnety 7h za 1 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tata Asi Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 36 minut temu, nikon255 napisał: W piatek bede orac na czarnej. Właśnie się zastanawiałem dokąd wyskoczyć w piątek... A może lepiej Czechy? Gdzie w obecnych warunkach coś jeszcze jeździ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 56 minut temu, nikon255 napisał: elo ziomki i wariaty. W piatek bede orac na czarnej. Zapraszam. Beda karnety 7h za 1 PLN. W sobotę juz będziesz z powrotem w stolicy Pyrlandii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 18 minut temu, Tata Asi napisał: Właśnie się zastanawiałem dokąd wyskoczyć w piątek... A może lepiej Czechy? Gdzie w obecnych warunkach coś jeszcze jeździ? W Sudetach po naszej stronie działa do końca tego tyg Szklarska, Zieleniec i Czarna Góra. Reszta już stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 58 minut temu, grimson napisał: W sobotę juz będziesz z powrotem w stolicy Pyrlandii? Tylko piatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi