grimson Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 27 minut temu, brachol napisał: W zeszły sezonie byłem w CG 18 marca warun petarda, ludzi jak to w środku tygodnia w marcu w PL. Nartowaliśmy tego samego dnia, ja byłem na nocnych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) 3 godziny temu, grimson napisał: Nartowaliśmy tego samego dnia, ja byłem na nocnych: Ja wyjeżdżałem z CG gdzieś przed 17.00, ale ile zjazdów to nie wiem 🙂 Edytowane 10 Lutego 2022 przez brachol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2022 Zaczynamy na CG. Śnieg wali, pod narta miękko, ludzi sporo jak na końcówkę lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2022 Pora na podsumowanie. Norweska szklana kula pokazywała słońce i lekki mróz w prognozie. W realu to drugie się spełniło, zamiast lampy nisko wiszące chmury i opady białego o różnej intensywności. Na parkingu, jak na sezon po feriach i koniec lutego - komplet. W planach była jazda po wszystkich trasach, w tym po otwartej E/F. Trzeba było wpaść na Procę po dłuuuugiej przerwie. Na początku warun na stoku: Efka w miarę równo, ale miękko pod nartą. Kolejka do wyciągu 7-15 min w zależności od natężenia ruchu. Trasa A i B: tutaj już więcej wyzwań, tylko na wypłaszczeniach równo. Na ściankach muldy na pół chłopa wysoko, szczególnie pod koniec B. Gdzieniegdzie wystawał spod śniegu podkład - lód. Generalnie miękko pod nartą. Kolejka do Luxtorpedy 5-10 minut czekania. D Fis, z racji późnego otwarcia trasy dla narciarzy [wcześniej były zawody] warunki korzystne, bo równo, ale dalej miękko. Żmija - kolejek raczej brak, szło na bieżąco. No i wisienka na torcie, a więc E-Fis. Tam to tylko naturalny śnieg, ludzi mało. Jeździło się tam najlepiej. Na deser Proca - nie dla miękiszonów. Sama nazwa już dużo mówi, trzeba mieć opanowany orczyk żeby nie zaliczyć gleby na starcie. Byłem tam z 9 letnią córka, pierwsze jej podejście poszło OK. Potem dwa razy z rzędu falstart na początku. Porozmawiałem chwilę z obsługą - dzieją się na Procy cuda. Rodzice zabierają tam małe 3-4 letnie szkraby, co z reguły kończy się nieciekawie. Dzisiaj uwaga - 50% startów na Procy to falstarty, dorośli zaliczali ciekawe gleby. Ja napisałem - Proca nie dla miękiszonów. Sama prędkość Procy wg GPS to 14km/godz, zostawia z tyłu Luxtorpedę 12km/godz, Żmiję 9km/godz i Efkę 5 km/godz.... Poza tym dzisiaj było dużo jazdy we mgle, szczególnie pierwsza połowa tras. Słaby kontrast, no i sporo gleb. Pod koniec GOPR interweniował na A-Fis. Śniegu offpiste sporo, na trasach jeszcze więcej. Główne trasy mają szanse być przejezdne do kwietnia. Dzisiaj widziałem snowboardzistę w jersey Krzysztofa Oliwy z NY Devils. Poniżej kilka fotek i film z Procy. Suma sumarum - wyjazd udany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 Bedzie ktos teraz w tygodniu lub w przyszłym na Czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 2 godziny temu, nikon255 napisał: Bedzie ktos teraz w tygodniu lub w przyszłym na Czarnej? Lepszejszy chyba Pec… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 2 godziny temu, nikon255 napisał: Bedzie ktos teraz w tygodniu lub w przyszłym na Czarnej? Ja powinienem być wraz z moją żoną w środę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 22 minuty temu, .Beata. napisał: Lepszejszy chyba Pec… Mam karnety i jestem uwiazany xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 22 minuty temu, brachol napisał: Ja powinienem być wraz z moją żoną w środę. Tylko w srode? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 6 minut temu, nikon255 napisał: Mam karnety i jestem uwiazany xD Też mam… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 2 godziny temu, nikon255 napisał: Bedzie ktos teraz w tygodniu lub w przyszłym na Czarnej? Ja stręczę rodzinie Szklarską w najbliższą sobotę. Warun na CG i w Szklarskiej zacny, mróz prawie non stop. Do tego masa śniegu na trasach, 100% otwartych w CG, w Szklarskiej działa wszystko oprócz FIS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 Proca od dzisiaj zamknięta. Warun na pozostałych trasach bardzo dobry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 43 minuty temu, nikon255 napisał: Tylko w srode? Tylko, nie mam czasu na więcej, a karnety kupione w BF czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 34 minuty temu, widzewiak_z_gor napisał: Proca od dzisiaj zamknięta. Warun na pozostałych trasach bardzo dobry. I tak pracowała w tym sezonie wyjątkowo długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 21 minut temu, grimson napisał: I tak pracowała w tym sezonie wyjątkowo długo. Niski sezon Panie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 2 minuty temu, brachol napisał: Niski sezon Panie.... Racja. Szklarska dla odmiany ma nocne tylko piątek-sobota. Tez oszczędzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 7 minut temu, grimson napisał: Racja. Szklarska dla odmiany ma nocne tylko piątek-sobota. Tez oszczędzają. Ciekawe którego zakończą sezon w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Marca 2022 Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 CG kończy sezon 02.04.2022: https://czarnagora.pl/aktualnosci/marzec-i-kwiecien-naczarnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 8 Marca 2022 Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 (edytowane) Dzisiaj klimat bajkowy, warunki do jazdy znakomite. Proca przywrócona na jak długo to się zobaczy. Śniegu w lesie całkiem sporo. Na nocne jazdy, trasy nie są już ratrakowane. Edytowane 8 Marca 2022 przez widzewiak_z_gor 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 8 Marca 2022 Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 Liczę na Procę jutro. I na podobną pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 9 Marca 2022 Udostępnij Napisano 9 Marca 2022 (edytowane) D zamknieta. Proca jeszcze nie wiem. Edytowane 9 Marca 2022 przez nikon255 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 9 Marca 2022 Udostępnij Napisano 9 Marca 2022 Proca napierdala! 😄 trza zamknieta D zjechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Marca 2022 Udostępnij Napisano 9 Marca 2022 22 minuty temu, nikon255 napisał: Proca napierdala! 😄 trza zamknieta D zjechac Ale pustki na CG. Warun fantastyczny, jak jeszcze twardo pod narta to aż mnie skręca. A moje GS jeszcze bardziej xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 9 Marca 2022 Udostępnij Napisano 9 Marca 2022 2 minuty temu, grimson napisał: Ale pustki na CG. Warun fantastyczny, jak jeszcze twardo pod narta to aż mnie skręca. A moje GS jeszcze bardziej xD Mnie tez skreca, bo moglem tylko wziąć SL. Na 3 dni. Bede sie adaptowac... 😛 Rano beton. W sloncu puszcza, cukier. Na dole E i F straciatella. Ciezko ominac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 9 Marca 2022 Udostępnij Napisano 9 Marca 2022 Parking o godzinie 12. Ah ten marzec 😄 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi