Spiochu Napisano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2021 Wie ktoś czy w tygodniu będzie czynna trasa B-fis? Wybieram się na narty od niedzieli do piątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2021 10 minut temu, Spiochu napisał: Wie ktoś czy w tygodniu będzie czynna trasa B-fis? Wybieram się na narty od niedzieli do piątku. Na fejsie pisali ze tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2021 (edytowane) 23 minuty temu, Spiochu napisał: Wie ktoś czy w tygodniu będzie czynna trasa B-fis? Wybieram się na narty od niedzieli do piątku. B Fis działa od jutra: - jutro jazdy dzienne i nocne do 21 - niedziela do czwartek: tylko jazdy dzienne - piątek, sobota: jazdy dzienne i nocne A Fis dostępne na nielegalu, na konkurencyjnym forum pare dni temu było info, ze warun na A całkiem zacny, tylko na tym wypłaszczeniu śniegu mniej. Edytowane 10 Grudnia 2021 przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2021 Dzisiaj na Czarnej, więcej miłośników białego szaleństwa. Chodziła eFka i Biba, warun cudowny, dużo sztucznego plus naturalny świeży śnieg. Jutro od rana startuje LuxTorpeda z jazdą dzienną i nocną tylko na trasie B. Na A pokrywa lodowa nad którą cały czas czuwa SkiCrew. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2021 Już miałem pisać ze bieda zaglada na CG (brak ciągłości nocnych jazd na B w tygodniu, brak nocnych jazd w ogóle na Efce), a tymczasem: - CG uruchamia lodowisko 800m2 przy stoku - odpalają trasę saneczkowa 3km ze szczytu CG ( to już działało w minionym sezonie jak kowid zdusił Polskę) - morsowisko przy stoku, z woda ze strumienia górskiego Więcej szczegółów maja podać w najbliższych dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Ale mnie nosi. Na kamerach ludzi kupa, zjeżdżają tez na zamkniętej A Fis: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 Jutro rusza trasa D i Żmija: https://czarnagora.pl/aktualnosci/otwieramy-trase-d/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 Zaczęła się degradacja tras na CG, tutaj widok na C 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 B- Fis się trzyma, nie widać na dole muld i odsypow. Ja zamiast nartowac imprezuje teraz w Wawie 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 Strona CG podaje, ze są miejscowe ubytki śniegu na A,C,D. Bardziej martwi grubość pokrywy białego, spadła w ciągu 3 dni o 15-20cm dla A, B, C, D. Plus do wtorku włącznie temp na plusie z opadami deszczu. Moze być różnie z dostępnością tras na długi weekend 3 Króli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 CG zatrzymuje najdłuższe trasy na dwa dni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Wez nie strasz. Nie trasy a torpede. Myslalem ze juz splywaja 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 1 minutę temu, nikon255 napisał: Wez nie strasz. Nie trasy a torpede. Myslalem ze juz splywaja 😛 Najdłuższe trasy, a wiec A, B, C, D. Obsługiwane przez Luxtorpede oraz Żmije. Na 99% melduje się z familia na CG w czwartek 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Dobrze, że dali znać wcześniej. W zeszłym roku byłem na jeden dzień i Luxtorpeda chodziła do 9.20 i potem zatrzymali z powodu wiatru który wiał już w nocy. To już wolę taki komunikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 8 godzin temu, brachol napisał: Dobrze, że dali znać wcześniej. W zeszłym roku byłem na jeden dzień i Luxtorpeda chodziła do 9.20 i potem zatrzymali z powodu wiatru który wiał już w nocy. To już wolę taki komunikat. Jeśli to był II dzień Świat Bożego Narodzenia to wtedy tez byłem na CG 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 34 minuty temu, grimson napisał: Jeśli to był II dzień Świat Bożego Narodzenia to wtedy tez byłem na CG 🙂 To chyba było 27 grudnia 2020 ostatni dzień przed zamknięciem stoków coś tak mi się przypomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 2 godziny temu, brachol napisał: To chyba było 27 grudnia 2020 ostatni dzień przed zamknięciem stoków coś tak mi się przypomina. Mówisz - masz. Faktycznie, 27.12.2020 wyłączyli Luxtorpede z powodu wiatru. Zgromadziły się zacne tłumy do Efki, w przypływie pozytywnego szaleństwa zamiast stać 15-20min w kolejce, to podchodziłem z buta. Wszystko jest udokumentowane 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 3 godziny temu, grimson napisał: Mówisz - masz. Faktycznie, 27.12.2020 wyłączyli Luxtorpede z powodu wiatru. Zgromadziły się zacne tłumy do Efki, w przypływie pozytywnego szaleństwa zamiast stać 15-20min w kolejce, to podchodziłem z buta. Wszystko jest udokumentowane 😀 Ja wróciłem do domu reszta ekipy nie chciała nawet raz podejść. Wszedłem dwa razy Bibą i powrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 20 minut temu, brachol napisał: Ja wróciłem do domu reszta ekipy nie chciała nawet raz podejść. Wszedłem dwa razy Bibą i powrót. Szybciej się wchodziło z buta, jak czekało a potem wjeżdżało na górę Efka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 1 godzinę temu, grimson napisał: Szybciej się wchodziło z buta, jak czekało a potem wjeżdżało na górę Efka. Na Bibie było podobnie. Kolejka odrzucała od samego patrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2022 Ruszyło naśnieżanie na CG na A, B oraz C Fis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2022 (edytowane) To jeszcze dopytam o Czarną Górę, bo wydaje się z lepszą infrastrukturą niż Zieleniec. Widzę same czerwone trasy, jak „bardzo są czerwone” ? Ja muszę się powoli rozjeżdżać, ze względu na kontuzję, artro i rehab kolana i stopy, więc wolałbym zacząć od spokojniejszych stoków… Edytowane 5 Stycznia 2022 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 6 godzin temu, mario33 napisał: To jeszcze dopytam o Czarną Górę, bo wydaje się z lepszą infrastrukturą niż Zieleniec. Widzę same czerwone trasy, jak „bardzo są czerwone” ? Ja muszę się powoli rozjeżdżać, ze względu na kontuzję, artro i rehab kolana i stopy, więc wolałbym zacząć od spokojniejszych stoków… Są dostępne niebieskie trasy przy wyciągu Efka. Czerwone, maja ich w sumie piec ( z czego działa przeważnie trzy) , nie są ściankami. Tylko trzeba uważać ze względu na odsypy popołudniowe, frekwencję i styl jazdy -> bezkijkowcy + goryle na krechę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Ale na rozjeżdżenie to chyba lepszy Zieleniec, niebieska Efka zatłoczona. Natomiast w CG trasy są dłuższe i ciekawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Cholera, ratraki jeździły po A,B, C i polu narciarskim. Z nieba dostawa świeżego białego plus dokładna z armatek. A ja się pytam dlaczego cały czas przy końcu Luxtorpedy stoi armatka? Jak tam zostanie, to dzisiaj na CG zostaje tylko pole narciarskie z Efka i orczyk Biba… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi