Mitek Napisano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Cześć Jeździć czy nie jeździć to sprawa prywatna ale warto wiedzieć, że z kaszy żaden mróz betonu nie zrobi chyba, że słońce rozpuści wszystko i później zamarznie to w lodową polepę. Nikt normalny zresztą tego nie ratrakuje bo się dodatkowo przewietrza i jest jeszcze gorzej i szybciej się topi. Jedyne co można zrobić to próbować ubić ale też - nawet po mroźnej nocy starcza na godzinę - też bym nie jechał. pogoda taka, że warto wsiąść na rower raczej. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 12 minut temu, Mitek napisał: Cześć Jeździć czy nie jeździć to sprawa prywatna ale warto wiedzieć, że z kaszy żaden mróz betonu nie zrobi chyba, że słońce rozpuści wszystko i później zamarznie to w lodową polepę. Nikt normalny zresztą tego nie ratrakuje bo się dodatkowo przewietrza i jest jeszcze gorzej i szybciej się topi. Jedyne co można zrobić to próbować ubić ale też - nawet po mroźnej nocy starcza na godzinę - też bym nie jechał. pogoda taka, że warto wsiąść na rower raczej. Pozdro To fakt… 😞 Od 8 stycznia ma być coś bardziej „zimowo” dopiero 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Jest zajebiscie. Beton pod narta na C, większości b oraz połowie A. Pole narciarskie z kartofliskiem. Relacja będzie jak wrócę do domu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Czas na małe podsumowanie. Dojazd ok, ruch niewielki. Na AOW wręcz momentami pustki- wrzucam foto, bo to nieczęsto się tam zdarza. Na CG parkingi pełne, termometr pokazywał plus 5st C. Rzut okiem na pole narciarskie, a tam kartoflisko. Popełniłem błąd (nizej napisze, dlaczego) - GS został w bagażniku, zabrałem miękkie i szerokie Kastle. Na polu narciarskim kartoflisko, ale pod spodem twardo, czas oczekiwania do Efki około 10min. Trzy zjazdy i uderzyliśmy na B. Tam sam początek z muldami do kolan, gdzieś 400m dalej zaczął się beton, aż do samego końca było naprawdę twardo. Nawet ta ścianka w 3/4 trasy bez muld. Kolejka do Luxtorpedy max 5 min. Szybki rekonesans na C- kolejki do Zmiji brak, warun na całej długości C równo i bardzo twardo. Na tym betonie naostrzone Kastle jakoś sobie radziły. Ale do czasu. Rzut okiem na D - sama trasa naśnieżona prawie do samego końca, nie widać już urobku z budowy kolejnego apartamentowca. Potem wjazd Luxem na górę i zjazd z córka trasa A- to był jej pierwszy raz na czarnej trasie. Tutaj już żałowałem, ze GS został w aucie. Do wypłaszczenia ekstremalnie twardo i betonowo, Kastle mimo krawedziowania nie radziły sobie. Warun jak na Pucharze Swiata. Druga cześć trasy już z odsyłani. Córka elegancko poradziła sobie w tych warunkach. Widoczne pojedyncze minerały na B, C czysto. Na A drobne przetarcie w drugiej połowie trasy, przy lesie. Poza tym OK. Pojezdzone w totalu 17.43km w 2 godz 51 min, V max 69km/godz. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia W dniu 31.12.2023 o 11:03, master32 napisał: To fakt… 😞 Od 8 stycznia ma być coś bardziej „zimowo” dopiero 😞 Zobacz co pokazuje norweg, temp do -12st 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia 4 godziny temu, grimson napisał: Zobacz co pokazuje norweg, temp do -12st 😄 Jestem za…😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia (edytowane) co prawda z trudem dotarłem dziś do pracy we wr, ale poczułem zwierzynę i cisnę do Hubertusa po pracy... rodacy https://www.czarnagora-hubertus.pl https://czarnagora.pl/prognoza-pogody/ jadłem tam tylko i było ok tym razem nocleg widzewiak? uczy... Edytowane 16 Stycznia przez star 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia Zapindala jak "Łysek z pokładu Idy". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia Godzinę temu, widzewiak_z_gor napisał: Zapindala jak "Łysek z pokładu Idy". narty symetryczne? kurtka jaka? spodnie? wieczorem dzis gdzie robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia 4 godziny temu, star napisał: co prawda z trudem dotarłem dziś do pracy we wr, ale poczułem zwierzynę i cisnę do Hubertusa po pracy... rodacy https://www.czarnagora-hubertus.pl https://czarnagora.pl/prognoza-pogody/ jadłem tam tylko i było ok tym razem nocleg widzewiak? uczy... będzie grubo, to jest czas ferii dolnośląskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia Ciemno to widzę… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia Widzę jasność… 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia 5 minut temu, star napisał: Widzę jasność… Jak warun na E fis, odpalą Procę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia (edytowane) 5 minut temu, grimson napisał: Jak warun na E fis, odpalą Procę? Nie wiem, trochę niezwiązane więc wątpię, ratraki trzymają się od tych tras z daleka, ale górą przejdziesz kawałek i jesteś w dziewiczym puchu… nart nie porysowałem chyba… Edytowane 17 Stycznia przez star 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia (edytowane) Ujezdzilem się. Koniec to trzy strzały na ratrakowanej świeżo b, z kolei d zachęcała do szybkiej jazdy, bo równo do końca, ciągnęło wilka do lasu, ciagle na e i f rozjezdzilem kazdy skrawek puchu, czekając na ratraka wlazłem na stok czarnej góry czyli laskiem i znowu po miękkim, a potem byłem pierwszy po drodze minąłem ratraki, nie myślałem, ze jeszcze jadą bo sygnałem było ruszenie kolejki, nawet odczekałem. Dzień udany, na koniec palnąłem młodego nartami w głowę, niosłem sobie, a on się ścigał i nie pomyślał ze coś za mną może być, wytracił mi te fis sl z reki tak przylomotal, a mama kazała mu przeprosić, wiec chyba jego wina... ech, życie. Teraz golonka z jelenia i kapuśniak w hubertusie... Edytowane 17 Stycznia przez star 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Stycznia Udostępnij Napisano 18 Stycznia Deszcz mnie wystraszył, Mitek pomógł przeczekać do rana, 3h z okładem i w domu na otwarcie Lidla. Teraz w CzG mgła. Temperatury jak startowałem 5.5, potem 8,5 po drodze, w końcu stabilne 2-3 stopnie ale to już za Wrocławiem. Bye, bye CzG… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia Dzisiaj ktoś coś ? 😎 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia 1 godzinę temu, master32 napisał: Dzisiaj ktoś coś ? 😎 Zazdro,ja tylko online. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2 godziny temu, master32 napisał: Dzisiaj ktoś coś ? 😎 Jak coś, toż zbieram takie. A tej nie mam w kolekcji, więc chętnie przytulę 😉 pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia (edytowane) 45 minut temu, Marcos73 napisał: Jak coś, toż zbieram takie. A tej nie mam w kolekcji, więc chętnie przytulę 😉 pozdro Mam 3 pary zapraszam, tanio nie będzie 😅 …a ogarniesz ? 🤣 Edytowane 21 Stycznia przez master32 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia 11 minut temu, master32 napisał: Mam 3 pary zapraszam, tanio nie będzie 😅 …a ogarniesz ? 🤣 Cze Ja to jestem pokroju tanio kupić, drogo sprzedać, nie dołożyć, a najlepiej to zarobić. Więc nie wiem. Daj na priv co masz, a po wczorajszej jeździe to już nie wiem czy szukam czegoś 🙂, bo chyba mam już od dłuższego czasu, ale o tym nie wiedziałem - do wczoraj. pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia (edytowane) 35 minut temu, Marcos73 napisał: Cze Ja to jestem pokroju tanio kupić, drogo sprzedać, nie dołożyć, a najlepiej to zarobić. Więc nie wiem. Daj na priv co masz, a po wczorajszej jeździe to już nie wiem czy szukam czegoś 🙂, bo chyba mam już od dłuższego czasu, ale o tym nie wiedziałem - do wczoraj. pozdrawiam 😅 Edytowane 21 Stycznia przez master32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Jak coś, toż zbieram takie. A tej nie mam w kolekcji, więc chętnie przytulę 😉 pozdro Na takie skusisz się? RX12 DH FACTORY FIS WC (kaestle.com) 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia 41 minut temu, grimson napisał: Na takie skusisz się? RX12 DH FACTORY FIS WC (kaestle.com) 😀 Nie 🙂 , standard dla ludu. pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Nie 🙂 , standard dla ludu. pozdro Kształt łezek niewłaściwy. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi