star Napisano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 7 minut temu, brachol napisał: Różnie to bywa ze śniegiem. Byłem teraz w Tatrach w weekend i generalnie szału nie było w rejonie Kasprowego o ile na trasach narciarskich było spoko to na innych zboczach już za wiele śniegu nie było. Kumpel wchodził na Salatyn (nie weszli z powodu bardzo słabej widoczności) i tak samo na trasie w Rohaczach było ok powyżej jeszcze nie za wiele śniegu. Dlatego pytam czy ktoś może zjeżdżał w rejonie Śnieżnika bo bym się w weekend wybrał w ten rejon. Wujot mówił, że już wcześniej zjeżdżali. Na ile bezstratowo tego nie wiem. Może się wybiorę w nocy, ale czy wstanę tego nie wiem. Pożyjemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 (edytowane) 9 godzin temu, Spiochu napisał: Bez strat w sprzęcie to można u mnie na tarasie(pod Wrocławiem) jeździć a Ty o Śnieżnik pytasz. 🙂 Łącznik między CzG i Żmijowcem kamienisty nieco. Śnieg nie związany z podłożem. Edytowane 6 Grudnia 2023 przez star 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 6 godzin temu, star napisał: Łącznik między CzG i Żmijowcem kamienisty nieco. Śnieg nie związany z podłożem. Czyli podkładu trochę brakuje - tak myślałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 Tam są kamienie na pół metra i więcej wysokie. Musi spaść dużo naturalnego, żeby to przykryć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 33 minuty temu, brachol napisał: Czyli podkładu trochę brakuje - tak myślałem. SzymQ eksplorował z Widzewiakiem trasy C+ i też napotkał jakieś kamienie. Ja dziś chciałem wejść na CzG takie skałki na lewo od górnej stacji, ale odpuściłem, bo nie wiesz czy coś co wyglada na śnieżną kopkę nie kryje kamulca. Tym bardziej, że kiedyś już tam byłem i zjeżdżałem, ale w dobrych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 36 minut temu, brachol napisał: Czyli podkładu trochę brakuje - tak myślałem. To nawet nie jest kwestia ilości śniegu, a raczej, że to wszystko puch marny, wystarczyło aby ktoś przejechał skręcając lub hamując, a nie na płaskiej narcie i już mógł dokopać się do dna, znaczy gleby czy kamulców. Takie uroki. Najlepsze stoki są trawiaste jak Rzeczka czy Sowa wtedy na płaskiej narcie pojedziesz na minimalnej pokrywie śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Trasa A i C startują od jutra. Trasa D dalej jest rozkopana... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Będę w przyszłym tygodniu w CG. Ktoś sie wybiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 W dniu 8.12.2023 o 00:27, Spiochu napisał: Będę w przyszłym tygodniu w CG. Ktoś sie wybiera? I jak warunek? W poniedziałek widziałem, że chmury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 49 minutes ago, brachol said: I jak warunek? W poniedziałek widziałem, że chmury... Odwilż, ale bez deszczu, pochmurnie. A i B ok, na C u dołu przecierki, góry nie widziałem. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 2 godziny temu, brachol napisał: I jak warunek? W poniedziałek widziałem, że chmury... W poniedziałek miękko ale nie grząsko. Dało się jeździć na krawędzi. Dziś zmroziło górną połowę, dół miękki. Widoczność na górze mgliście, dół ok. Ludzi mało, nawet jak na moje standardy. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2023 (edytowane) Śmiga ktoś dzisiaj? 🤨 Edytowane 23 Grudnia 2023 przez master32 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2023 6 minut temu, master32 napisał: Śmiga ktoś dzisiaj? 🤨 Jak warun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2023 Świeży śnieg parę cm Pod spodem twardo minimalny wiatr i ok -4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Kto w niedzielę melduje się na dziennych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 Pojechałbym chętnie ale trochę lipa się zrobiła 🫤 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 32 minuty temu, master32 napisał: Pojechałbym chętnie ale trochę lipa się zrobiła 🫤 Nie do końca, od północy idzie mróz dla szczytu, na dole będzie w okolicy zera. Zrobi się twardo pod narta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 (edytowane) 23 minuty temu, grimson napisał: Nie do końca, od północy idzie mróz dla szczytu, na dole będzie w okolicy zera. Zrobi się twardo pod narta: Nie sądzę 🙂 za dużo kaszy i za mały mróz żeby to złapał 😉 Edytowane 30 Grudnia 2023 przez master32 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 Wieczorem będę miał info z pierwszej ręki czy warto jutro rano być 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 9 godzin temu, master32 napisał: Wieczorem będę miał info z pierwszej ręki czy warto jutro rano być 😁 Jak tam wywiad środowiskowy, masz już info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 (edytowane) 31 minut temu, grimson napisał: Jak tam wywiad środowiskowy, masz już info? Lipa, pełno kaszy i zaczęły wyłazić już kamory 😞 Nawet jak trochę to zmrozi, to będzie tylko chwilę twardo bo temperatura ma być w ciągu dnia na plusie. Ja odpuszczam 🙂 W Zieleńcu podobnie, lecz z mniejszą ilością kamyków bo mają inne podłoże niż na czarnej górze… Edytowane 30 Grudnia 2023 przez master32 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 19 minut temu, master32 napisał: Lipa, pełno kaszy i zaczęły wyłazić już kamory 😞 Nawet jak trochę to zmrozi, to będzie tylko chwilę twardo bo temperatura ma być w ciągu dnia na plusie. Ja odpuszczam 🙂 W Zieleńcu podobnie, lecz z mniejszą ilością kamyków bo mają inne podłoże niż na czarnej górze… Już jestem spakowany, uderzamy jutro na CG. Mój wywiad środowiskowy mówi, że na C jest znośnie, czyli bez muld i odsypów. Na otwarcie sezonu i rozjeżdżenie się taki warun będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 5 minut temu, grimson napisał: Już jestem spakowany, uderzamy jutro na CG. Mój wywiad środowiskowy mówi, że na C jest znośnie, czyli bez muld i odsypów. Na otwarcie sezonu i rozjeżdżenie się taki warun będzie OK. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 2 godziny temu, master32 napisał: Lipa, pełno kaszy i zaczęły wyłazić już kamory 😞 Nawet jak trochę to zmrozi, to będzie tylko chwilę twardo bo temperatura ma być w ciągu dnia na plusie. Ja odpuszczam 🙂 W Zieleńcu podobnie, lecz z mniejszą ilością kamyków bo mają inne podłoże niż na czarnej górze… Szacun dla wiedzy i doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 (edytowane) 10 godzin temu, Mitek napisał: Szacun dla wiedzy i doświadczenia. Nie ma jakiejś tragedii bo jeździć się da ale jak wczoraj mi pisali że kasza i kamyki wychodzą to mi się odechciało totalnie 🫣 może na tych bocznych stokach będzie ciut lepiej bo rozmawiałem w sumie o trasie A i B Edytowane 31 Grudnia 2023 przez master32 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi