grimson Napisano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 6 minut temu, moruniek napisał: Bardzo mało śniegu. Mrozu potrzeba od zaraz. Wg norweskiej szklanej kuli zaczną się przymrozki w nocy, jest opcja na uruchomienie armat- zbiornik na wodę maja pełen. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 ta dla Śnieżnika.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 (edytowane) 4 godziny temu, .Beata. napisał: ta dla Śnieżnika.. prognoza dla CG szczyt wygląda tak: dla dołu przy parkingu tak: Edytowane 7 Stycznia 2023 przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 Trochę posypało na górze CG, ustawione są już armatki na zjeździe z Efki na Luxtorpedę. Dziś w nocy odpalą salwy z całej burty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivanik Napisano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 49 minut temu, grimson napisał: Trochę posypało na górze CG, ustawione są już armatki na zjeździe z Efki na Luxtorpedę. Dziś w nocy odpalą salwy z całej burty. Panie "grimson" skąd ma Pan takie dokładne info n/t rozstawionych armatek i ich odpalania? Mamy zaplanowane ferie w dniach 22-28 stycznia i tak myślimy czy coś się poprawi do tego czasu czy tylko pogorszy:( Skąd też takie fajne wykresy pogody dla góry i dołu Czarnej? Myśleliśmy o zmianie na Alpy ale za daleko i małe dzieci się więcej umęczą niż skorzystają:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 26 minut temu, ivanik napisał: Panie "grimson" skąd ma Pan takie dokładne info n/t rozstawionych armatek i ich odpalania? Mamy zaplanowane ferie w dniach 22-28 stycznia i tak myślimy czy coś się poprawi do tego czasu czy tylko pogorszy:( Skąd też takie fajne wykresy pogody dla góry i dołu Czarnej? Myśleliśmy o zmianie na Alpy ale za daleko i małe dzieci się więcej umęczą niż skorzystają:( Armatki widać na jednej z kamer. Prognoza pogody pokazuje, że w tę noc temp spadnie do -3st C na poziomie parkingu, gdzie sprzęt uruchamia się jak temp jest na poziomie -2st C i niżej. Czy będzie warun na CG 22-28.01? Trudno powiedzieć. Ja mam rezerwację na CG 29.01-02.02.2023 i na razie trzymam rezerwację. Pogoda na CG: - szczyt Czarnej Góry: Yr - Czarna Góra - Detailed weather forecast as a graph - parking Czarnej Góry: Yr - Sienna - Detailed weather forecast as a graph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 W Czarnej cisza, za to w Zielencu pod Gryglowka sypia 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 6 godzin temu, nikon255 napisał: W Czarnej cisza, za to w Zielencu pod Gryglowka sypia 😄 Gorna cześć B dostaje właśnie śnieg z armat. Dół nie naśnieżany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 2 godziny temu, grimson napisał: Gorna cześć B dostaje właśnie śnieg z armat. Dół nie naśnieżany. Zielak nadal sypie 🤭 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 Norweska szklana kula pokazuje, że na CG od poniedziałku zaczyna się prawdziwa zima ze świeżą dostawą białego. Czas najwyższy na powrót do normalności w pogodzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Dla potomnych: max 20cm śniegu 14 stycznia na CG...🙄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivanik Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 Dziś 16.01.23 zaczęli coś sypać na górze 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 19 minut temu, ivanik napisał: Dziś 16.01.23 zaczęli coś sypać na górze 🙂 Włączyli na górze śnieżenie na A, B, C i prawdopodobnie D [tam nie ma kamerki]. Na polu narciarskim włączyli tylko 1 armatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 Wraca zima. Cały tydzień na minusie plus spory opad białego. https://www.snow-forecast.com/resorts/CzarnaGora/6day/mid Nawet we Wrocku ma śnieg padać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 CG ma dwa tyg na przygotowanie warunu 😀 - będę tam od 29.01 na 5 dni z familią. Patrząc na prognozy może być całkiem całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 44 minuty temu, grimson napisał: CG ma dwa tyg na przygotowanie warunu 😀 - będę tam od 29.01 na 5 dni z familią. Patrząc na prognozy może być całkiem całkiem. Spokojnie, spokojnie. Do 29.01 zdarzy jeszcze stopniec 😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 2 godziny temu, Spiochu napisał: Nawet we Wrocku ma śnieg padać. Jakaś anomalia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 3 godziny temu, brachol napisał: Jakaś anomalia... Żebyś wiedział. Jak czasem spadnie, to połowa kierowców we Wrocku nie przekracza 20km/h, a wielu mieli kołami na parkingu. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 56 minut temu, Spiochu napisał: Żebyś wiedział. Jak czasem spadnie, to połowa kierowców we Wrocku nie przekracza 20km/h, a wielu mieli kołami na parkingu. 😉 W Poznaniu jest podobnie, paraliż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 Dostosowujemy się do zachodu..... Swego czasu w Hesji to po 5 cm opadu trzeba było przestawiać terminy robót bo betonowozy unieruchomione.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2023 18 godzin temu, Spiochu napisał: Żebyś wiedział. Jak czasem spadnie, to połowa kierowców we Wrocku nie przekracza 20km/h, a wielu mieli kołami na parkingu. 😉 Cześć Nie wiem czy czytałeś, bo już gdzieś o tym pisałem, Kacper miał pod domem fajną akcję. Otóż: Wyszedł rano po tym solidnym opadzie i chciał jechać na zajęcia a tu patrzy Pani wypycha sam samochód z zaspy. Rzucił się z pomocą ale nagle zauważył, że przednie koła samochodu Pani (jakaś malutka Toyota) kręcą się w miejscu a Pani próbuje pchać. Na zwróconą lekko w panice uwagę, że samochód jest na biegu i jak złapie grunt to ruszy i rozwali sąsiednie auta Pani z rozbrajającą szczerością stwierdziła, że nie rozumie o co mu chodzi, bo przecież samochód nie jedzie i trzeba go wypchnąć a jak się go wypchnie na twarde to ona wsiądzie i pojedzie i nic się nie stanie. Tak, że Ci mielący nie są jeszcze tacy ostatni Piotrek. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2023 25 minut temu, Mitek napisał: Cześć Nie wiem czy czytałeś, bo już gdzieś o tym pisałem, Kacper miał pod domem fajną akcję. Otóż: Wyszedł rano po tym solidnym opadzie i chciał jechać na zajęcia a tu patrzy Pani wypycha sam samochód z zaspy. Rzucił się z pomocą ale nagle zauważył, że przednie koła samochodu Pani (jakaś malutka Toyota) kręcą się w miejscu a Pani próbuje pchać. Na zwróconą lekko w panice uwagę, że samochód jest na biegu i jak złapie grunt to ruszy i rozwali sąsiednie auta Pani z rozbrajającą szczerością stwierdziła, że nie rozumie o co mu chodzi, bo przecież samochód nie jedzie i trzeba go wypchnąć a jak się go wypchnie na twarde to ona wsiądzie i pojedzie i nic się nie stanie. Tak, że Ci mielący nie są jeszcze tacy ostatni Piotrek. Pozdrowienia Cześć. Też tak kiedyś zrobiłem ale nie na parkingu. Miałem wtedy auto z automatyczną skrzynią i bieg który nazywałem "konduktowym". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2023 44 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Nie wiem czy czytałeś, bo już gdzieś o tym pisałem, Kacper miał pod domem fajną akcję. Otóż: Wyszedł rano po tym solidnym opadzie i chciał jechać na zajęcia a tu patrzy Pani wypycha sam samochód z zaspy. Rzucił się z pomocą ale nagle zauważył, że przednie koła samochodu Pani (jakaś malutka Toyota) kręcą się w miejscu a Pani próbuje pchać. Na zwróconą lekko w panice uwagę, że samochód jest na biegu i jak złapie grunt to ruszy i rozwali sąsiednie auta Pani z rozbrajającą szczerością stwierdziła, że nie rozumie o co mu chodzi, bo przecież samochód nie jedzie i trzeba go wypchnąć a jak się go wypchnie na twarde to ona wsiądzie i pojedzie i nic się nie stanie. Tak, że Ci mielący nie są jeszcze tacy ostatni Piotrek. Pozdrowienia Cześć Ja tak kiedyś wyjechałem z błota na drodze polnej, na parkingu bym się nie odważył.. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2023 Ja nawet nie rozumiem, jak to technicznie zrobić? Dlaczego silnik nie zgasł? Wyjaśnijcie jak to działa. Automatem nigdy nie jechałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi